VIDEO Revoltă de proporții din cauza concertului lui Jah KHALIB în Moldova. „Nu vrem misogini!”

Realitatea.md, 26 aprilie 2024 11:40

Jah Khalib nu mai e binevenit în Republica Moldova, pentru o bună parte din moldoveni, care au decis să boicoteze participarea acestui interpret la un festival de amploare care urmează să se petreacă în luna august. Asta după ce artistul a declarat în cadrul unei emisiuni că unul dintre „motivele” violurilor ar fi „îmbrăcămintea nepotrivită” […] Articolul VIDEO Revoltă de proporții din cauza concertului lui Jah KHALIB în Moldova. „Nu vrem misogini!” apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 4 ore
21:40
Executivul european propune ca portalul „Vocea Europei” să fie adăugat pe listă la viitoarea a 14-a rundă de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, la 5 mai curent. Oficiala a spus că „Vocea Europei” a fost folosită pentru a interveni în alegerile europene și face […] Articolul Comisia Europeană intenționează să sancționeze publicația „Vocea Europei”. Ar face jocurile lui Putin apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
20:30
Între 6 şi 9 iunie 2024, cetăţenii din ţările membre ale Uniunii Europene vor merge la urne pentru a alege 720 de politicieni în Parlamentul European. La vot sunt așteptați în jur de 373 de milioane de europeni. Olanda va da startul alegerilor europene, pe 6 iunie, în timp ce marea majoritate a ţărilor membre, […] Articolul Scrutinul pentru Parlamentul European: Câți deputaţi vor fi aleşi de fiecare stat la alegerile din 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Imagini spectaculoase cu suprafața Soarelui, care arată inclusiv ploaia solară, erupţiile şi muşchiul coronal, au fost publicate de Agenția Spațială Europeană. Peisajul excepțional a fost surprins de nava spaţială Solar Orbiter. Oamenii de ştiinţă spun că observaţiile privind dinamica complexă a suprafeţei soarelui ar putea ajuta la rezolvarea întrebării de ce atmosfera soarelui este mult mai […] Articolul Imagini spectaculoase cu suprafața Soarelui, publicate de Agenția Spațială Europeană apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
19:20
Tradițional, în fiecare an, moldovenii se întreabă ce pot face cu ouăle rămase de Paște. Redacția realitatea.md vă prezintă patru rețete simple pe bază de ouă fierte. Salată orientală 300 g bacon sau costiță afumată; 8 cartofi; 1-2 cepe; 3 ouă fierte; 1 roșie tăiată cubulețe; măsline; sare; piper; ulei; oțet.   Cartofi franţuzeşti 1 […] Articolul Ți-au rămas ouă roșii după Paște? Patru rețete simple apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
A fost veselie mare în familia Svetlanei Sainsus, în prima zi de Paște. Aceasta a organizat o vânătoare de ouă pentru familia sa, cu recompense generoase. Au fost două competiții. Pentru început s-au întrecut copiii la căutat ouă colorate prin curte. Pentru fiecare ou găsit recompensa a fost de 50 de lei. Au fost ascunse […] Articolul Jocuri de Paște, cu recompense grase în familia Svetlanei Sainsus apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
17:30
Mitropolitul Vladimir a transmis o scrisoare către primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în care i-a mulțumit pentru că a transmis în direct slujba din Noaptea Învierii, de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”. Tototdată, Vladimir i-a mulțumit edilului și pentru amenajarea cu decorațiuni pascale a scuarului catedralei. „În numele clerului și al credincioșilor din […] Articolul Mitropolitul Vladimir îi mulțumește lui Ion Ceban pentru că a transmis în direct slujba din Noaptea Învierii apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
O moldoveancă a publicat pe rețelele de socializare un video în care spune că vinde cireșe cu 300 de lei kilogramul, asta dacă vii în livadă și mănânci cât poți. Dacă vrei ca proprietara să ți le culeagă, prețul se ridică la 500 de lei per kilogram. Imaginile s-au viralizat rapid, iar internauții au început […] Articolul VIDEO VIRAL! O moldoveancă ar vinde cireșe cu 300 și 500 de lei kilogramul. Ce trebuie să faci în primul caz apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Președinta Maia Sandu se află astăzi în Norvegia, acolo unde a fost invitată de Regele Harald al V-lea și Regina Sonja. Imagini în acest sens au fost publicate de casa regală, pe Facebook. „Bine ați venit în Norvegia, Maia Sandu! Este pentru prima dată când un președinte al Republicii Moldova vizitează Norvegia, iar vizita de […] Articolul FOTO Cum a fost întâmpinată Maia Sandu în Norvegia apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
În perioada 6-7 mai curent, ministrul Energiei, Victor Parlicov întreprinde o vizită oficială la Oslo, Norvegia, în componența delegației conduse de președinta Maia Sandu. „Ministrul Parlicov va ține un discurs în cadrul „Mesei rotunde pentru energie”, eveniment găzduit de Agenția Norvegiană pentru Cooperare. De asemenea, oficialul va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său norvegian, […] Articolul Ministrul Victor Parlicov se află în aceste zile la Oslo apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Dincolo de filosofia pe care o ascunde conceptul de coeziune socială, acest fenomen a fost și este prezent la noi de sute de ani. De-a lungul anilor, el a luat forme diferite, iar oameni au dezvoltat solidaritatea între membrii unei comunități pornind de la resursele și posibilitățile pe care le-au avut. Crearea legăturilor și unității […] Articolul Un subiect special de sărbători la „Consens Național”. Invitații emisiunii de astăzi apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Natalia Barbu, artista care reprezintă Republica Moldova la Eurovision 2024, va urca marți, 7 mai curent, pe scena de la Malmö, Suedia. Între timp, artista distribuie pe rețelele de socializare mai multe filmulețe video. Aceasta împarte autografe fanilor, face repetiții, se plimbă pe străzile din Suedia și oferă interviuri jurnaliștilor străini. Recent, Natalia Barbu a […] Articolul VIDEO Se aproprie ziua X! Natalia Barbu va urca mâine pe scena de la Malmö, Suedia apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Fostul preşedinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost internat la spital pentru a trata o infecţie a pielii. „Sunt internat la spitalul Santa Julia din Manaus. Am erizipel, fără o dată planificată de ieşire din spital”, a scris liderul extremei drepte braziliene, 69 de ani, pe reţeaua socială X, potrivit Digi24.ro. De menționat că erizipelul […] Articolul Fostul președinte al Braziliei a fost internat la spital. Ce s-a întâmplat apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Rapper-ului MC Doni, oaspete de onoare la hramul orașului Taraclia, i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova. Acesta a aterizat duminică, 5 mai curent, pe Aeroportul din Chișinău, cu o cursă avia din Istanbul, Turcia. Autoritățile anunță că artistul nu avea actele în regulă. „Nu i s-a permis din motiv că nu s-au întrunit condițiile […] Articolul Rapper-ul MC Doni nu a fost lăsat să intre în Moldova. Urma să cânte la Taraclia. Ce spune primarul Lupov apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
12:30
Vceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, efectuează o vizită de lucru la Budapesta și Viena. Astăzi, 6 mai, Cristina Gherasimov va discuta cu oficiali maghiari de rang despre prioritățile de pe agenda europeană a țării noastre în contextul preluării de către Ungaria, la 1 iulie 2024, a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Marți, 7 […] Articolul Viceprim-ministra Cristina Gherasimov se află la Budapesta. Va efectua o vizită de lucru și în Austria apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Polițiștii de Frontieră au identificat în flux doi pasageri cu acte false. Cazurile au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe și Aeroportul Internațional Chișinău. „Ar fi obținut pe căi legale un permis de conducere falsificat, este declarația unui cetățean azer care a fost depistat în PTF Palanca. Străinul de 37 de ani […] Articolul Doi cetățeni azeri, descoperiți cu documente false. Ce le-a spus polițiștilor de frontieră apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Președinta Maia Sandu, se află în perioada 6-7 mai, într-o viztă de stat în Regatul Norvegiei, la invitația Majestăților Lor Regele Harald al V-lea și Regina Sonja. Este pentru prima dată când un președinte al Republicii Moldova efectuează o vizită de stat la Oslo. În cadrul vizitei, șefa statului va purta discuții cu prim-ministrul norvegian, […] Articolul Președinta Maia Sandu se află într-o vizită de stat în Norvegia. A fost invitată de familia regală apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Se așteaptă trafic intensiv la punctul de frontieră Leușeni-Albița, pe direcția intrare în România, anunță reprezentanții Poliției de Frontieră. În context, IGPF anunță că sunt puse în aplicare un șir de măsuri pe linie de fluidizare a fluxului. Mai exact, au fost deschise suplimentar piste de control și a fost suplinit numărul de echipamente speciale. […] Articolul Moldovenii pleacă la Iași? Trafic intensiv la Leușeni-Albița apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Grindina a făcut prăpăd în mai multe localități din România, în prima zi de Paște. A fost emisă și o avertizare de Cod Portocaliu de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, transmite presa de peste Prut. Imagini viddeo cu ploaia torenţială, însoţită de grindină, au fost publicate pe reţelele de socializare din mai multe […] Articolul VIDEO Grindina a făcut prăpăd în vestul României apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Astăzi, 6 mai 2024, se împlinesc 34 de ani de la „Podul de Flori”. În 1990, între orele 13:00 și 19:00, între România și Republica Moldova nu a existat graniță, iar frontiera a putut fi traversată fără acte. La eveniment au participat aproximativ 1.200.000 de oameni. În acea dimineață, din diferite colțuri ale Moldovei, au […] Articolul Astăzi se împlinesc 34 de ani de la „Podul de Flori” apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Într-un autoturism ce se deplasa din Franța spre Republica Moldova, vameșii de la Leușeni au găsit un lot comercial de produse cosmetice, nedeclarate organului vamal.  Astfel, fiind supus controlului, vameșii au depistat bunurile nedeclarate. La volanul acestuia se afla un conațional de 24 ani. Ulterior, mărfurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă […] Articolul Un lot comercial de produse cosmetice, găsit într-un automobil ce venea din Franța. Cu ce ”cadou” s-a ales șoferul apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
În primele ore ale dimineții, un incendiu devastator a izbucnit în preajma lacului din Dănceni, raionul Ialoveni. La fața locului au intervenit pompierii.  Potrivit Lilianei Pușcașu, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, flăcările au distrus 20 de hectare de stuf. La ora 04:00 dimineața, la fața locului a intervenit un echipaj […] Articolul VIDEO Incendiu de proporții la Dănceni. Pompierii au intervenit la primele ore ale dimineții apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
O persoană a decedat după ce un incendiu a izbucnit într-un apartament de locuit de pe o stradă din Capitală. Tragedia s-a produs duminică, 5 mai.  Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pompierii din municipiul Сhișinău au fost solicitați să intervină la lichidarea unui incendiu care a izbucnit într-un bloc de locuit de […] Articolul Tragedie în prima zi de Paști. O persoană, găsită moartă, după ce locuina fost cuprinsă de flăcări apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
În noaptea Învierii Domnului, patru bebeluși s-au născut la spitalul „Gheorghe Paladi” din Capitală. Anunțul a fost făcut de instituție pe pagina sa de Facebook.  „Trei băieți și o fetiță au văzut lumina zilei în această zi deosebită pentru creștini. Încă patru mămici se află în travaliu la această oră și, asemenea, urmează să fie […] Articolul Binecuvântare! Patru bebeluși au venit pe lume la o maternitate din Capitală, în Noaptea Învierii apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
A doua zi de Paște vine la pachet cu gânduri bune pentru unii nativi, în timp ce alții au nevoie de și mai multă odihnă. Așadar, să vedem ce ne rezervă stelele astăzi. Horoscop Berbec S-ar putea să fiți nevoit să luați medicamente astăzi din cauza unor probleme de sănătate. Astfel de probleme de sănătate […] Articolul A doua zi de Paște vine cu multe vești bune pentru Tauri și Scorpioni. Berbecii trebuie să fie mult mai atenți apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
În noaptea Învierii Domnului, patru bebeluși s-au născut la spitalul „Gheorghe Paladi” din Capitală. Anunțul a fost făcut de instituție pe pagina sa de Facebook.  „Trei băieți și o fetiță au văzut lumina zilei în această zi deosebită pentru creștini. Încă patru mămici se află în travaliu la această oră și, asemenea, urmează să fie […] Articolul Binecuvântare! Patru bebeluși au venit pe lume la o maternitate din Chișinău, în Noaptea Învierii apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
10:40
Primarul capitalei, Ion Ceban, a scris un mesaj pe rețelele sociale la ora 05:00, în dimineața de duminică, 5 mai 2024, când moldovenii creștini ortodocși sărbătoresc Paștele.  „Sărbătorile de Paști sunt cele mai luminate, frumoase și așteptate de noi toți. În această perioadă ne ducem la părinți și îi așteptăm pe cei dragi acasă. Primăria […] Articolul Primarul capitalei, la 5 dimineața, cu un mesaj: „Lumina Paștelui să vă deschidă inimile spre credinţă şi iertare” apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
„Împreună putem construi un viitor demn și în pace pentru toți copiii Moldovei”. Este esența mesajelor transmise de prim-ministrul Dorin Recean și președintele Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu, în ziua de Paște, duminică, 5 mai 2024, către moldovenii creștini ortodocși.  „Sărbătorile Pascale să vă aducă pace în suflet, liniște în casă și multă bucurie. Puterea […] Articolul Pe lângă Maia Sandu, Recean și Grosu au transmis mesaje de Paște: „Împreună putem construi un viitor în pace” apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Creștinii ortodocși din țara noastră și din întreaga lume sărbătoresc în duminica din 5 mai 2024 Paștele. Cu acest prilej, președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru moldoveni. „Lumina învie chiar când e doborâtă – cu acest crez ne-am trăit veacurile pe pământul nostru. Am sărbătorit Paștele, an de an, și […] Articolul VIDEO Președinta Maia Sandu, gătind pentru Paște cu familia. Către moldoveni: „Lumina învie chiar când e doborâtă” apare prima dată în Realitatea.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:20
Vinurile care însoţesc servirea preparatelor tradiţionale de pe masa de Paşte trebuie să aibă anumite calităţi şi proprietăţi. Cele uşoare efervescente şi reci se servesc la început, cele corpolente şi roşii, pentru felul principal, şi cele aromatizate – la final. Iată de ce sfaturi ale specialiștilor trebuie să ţinem cont. Pentru preparetele din carne albă […] Articolul Ce vinuri bem de Paște? Sfaturile experților pentru carnea de miel, sarmale și fructe apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Sărbătorile de Paște sunt zile așteptate atât pentru faptul că ne revedem cu familia, dar și pentru că ne bucurăm de bucate alese. Totuși, după ce se termină agitația – mulți dintre noi descoperă că au rămas cu niște kilograme în plus. Medicul nutriționist Cristina Cerevatenco explică cum ar trebui să arate meniul de Paște, […] Articolul Ce mâncăm de Paște ca să ne simțim bine și să nu ne îngrășăm? Recomandările unui nutriționist apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
O nouă cercetare a arătat că unele dintre cele mai populare locuri turistice din Europa merg, din păcate, mână în mână cu unele dintre cele mai grave statistici privind furturile din buzunare de pe continent. Italia a ieșit pe primul loc, cu cea mai mare proporție dintre toate țările de pe continent, urmată de Franța și […] Articolul Nu e glumă! Topul locurilor turistice din Europa cu cele mai multe furturi din buzunare semnalate de turiști apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Dezbaterea asupra diferențelor dintre europeni și americani în ceea ce privește abordarea muncii și echilibrul dintre viața profesională și cea personală este din nou în prim-plan, după declarațiile recente ale șefului fondului petrolier norvegian, Nicolai Tangen, și a directorului executiv al HSBC, Noel Quinn, relatează bani.md. Într-un interviu acordat Financial Times, Nicolai Tangen a sugerat […] Articolul BANI.MD: Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulţi bani. Cum e mai bine? apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Polițiștii moldoveni vor fi la datorie și în perioada sărbătorilor pascale, pe întreg teritoriul țării, pentru a asigura ordinea publică, pentru a fluidiza traficul rutier și pentru a proteja cetățenii. „Vă recomandăm la cumpărături să evitați să purtați sume mari de bani în numerar. În cazul în care plecați de la domiciliu asigurați-vă că bunul […] Articolul Poliția, cu ochii pe cetățenii Republicii Moldova! Sfaturi de la șeful IGP apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Continuă lucrările la Tunelul Curtea de Argeș, primul tunel săpat în stâncă de pe o autostradă din România. Constructorul austriac PORR a reușit să foreze peste un kilometru din tunelul care trece Dealul Momaia (Argeș). A fost forat primul kilometru de tunel din secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu-Pitești, a anunțat […] Articolul Primul tunel veritabil de autostradă din România a ajuns la un kilometru lungime. Se lucrează și în perioada de Paște apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Cuvântul „Paşte” derivă din ebraică „pesah” care semnifică trecere. Procesul de încondeiere a ouălor se numeşte Pysanka, a apărut în Ucraina şi datează din perioada precreştină. Ştiaţi că: Obiceiul de a schimbă ouă este unul străvechi, fiind practicat de egipteni şi persani pentru sărbătorirea primăverii? Coşul cu ouă imită, de fapt, un cuib de păsări? […] Articolul Șapte lucruri pe care nu le știai despre Paște apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Cu nuci, dulceață din petale de trandafir, mac, fructe uscate, nutella și vișine, sau chiar simpli, cozonacii au fost la mare căutare și în acest an. Nu există moldovean care nu și-a cumpărat cel puțin un cozonac de acest tip. Brutăriile au pregătit un asortiment mare, ca să atragă toți clienții, iar preţurile, unele, au […] Articolul FOTO Cozonacii, nelipsiți de pe masa de Paște a moldovenilor. Unii s-au vândut cu 15 lei, alții – cu 600 de lei apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Un adolescent din România va fi decorat de către președintele Republicii italiene. Băiatul a ascultat involuntar o convorbire telefonică, a recunoscut gravitatea situației și a reușit să prevină o crimă, alertând imediat autoritățile. „Suntem foarte fericiți: inițial am crezut că este o glumă, o farsă, apoi am vorbit cu Secretariatul Palatului Quirinale: recunoașterea va fi […] Articolul Un român, erou la 16 ani! Va fi decorat de președintele Italiei, după ce a reușit să împiedice o crimă apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Focul Haric va fi adus, în acest an, atât de Mitropolia Moldovei, cât și de Mitropolia Basarabiei. În primul caz, reprezentanții Mitropoliei anunță că Sfânta Lumină va fi întâmpinată în scuarul catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chişinău, unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor între orele 19:00 – 20:00. „În Noaptea de Înviere, Sfânta Lumină […] Articolul În direct pe RLIVE TV și Rlive.md: Focul Haric de la Ierusalim va ajunge în această seară şi la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Prima etapă de construcție a celui mai mare aeroport din lume este aşteptată să fie gata în 10 ani. Proiectul valorează 35 de miliarde de dolari. Este vorba despre construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Al Maktoum din Dubai, care îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional […] Articolul FOTO Cum arată cel mai mare aeroport din lume. Proiectul valorează 35 de miliarde de dolari apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
În atenția locuitorilor și oaspeților Capitalei! Municipalitatea anunță că în scopul asigurării cu transport public, troleibuzele și autobuzele din Chișinău vor activa în regim special în zilele de 4, 5 și 6 mai. Astfel, astăzi, 4 mai, regimul de activitate a rutelor de troleibuz nr. 2 și 25 și a rutelor de autobuz nr. 5 […] Articolul Bine de știut! Cum va circula transportul public din Chișinău în Noaptea Învierii și în zilele de Paști apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Zodiile se vor ocupa de ultimele pregătiri înainte de Paște în această zi, însă se vor strădui să ia lucrurile pas cu pas și să nu pună prea multă presiune asupra lor. Cei dragi le sunt aproape, iar unii nativi vor avea parte de surprize mari. Mai mult chiar, unele zodii au norocul de partea […] Articolul HOROSCOP pentru sâmbătă, ajunul Paștelui. Unii nativi vor avea parte de surprize mari apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Unele boli de sânge, intestinale, hormonale și chiar cardiace se pot manifesta mai întâi la nivelul pielii, de aceea, cel mai bine este să nu trecem niciodată cu vederea prea mult timp leziunile sau „ciudățeniile”, care ar trebui, în schimb, să fie consultate de un dermatolog. Experții din sănătate atrag atenția la următoarele lucruri. Afte […] Articolul Mai multe tipuri de boli se pot manifesta mai întâi la nivelul pielii. Lista celor care pot fi identificate apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Ouă roșii, pască, cozonac și miel, vor vedea doar pe Instagram în acest an. Mai multe persoane publice de la noi vor sărbători Paștele departe de casă, dar deloc rău. Dacă nu e la Moscova, e în țările calde. Cântăreața Natalia Gordienco, care a lansat un videoclip în colaborare cu două staruri rusești, a dat […] Articolul CANCAN.MD: Nu vor mânca sfințit acasă! Moldovenii care au ales să plece în vacanțe luxoase de Paște apare prima dată în Realitatea.md.
07:10
ANRE anunță noile prețuri la carburanți pentru perioada 4-7 mai 2024. Astfel, prețurile la combustibili continuă să scadă, marcând o nouă perioadă de ajustare descendentă, scrie bani.md. După ce motorina a înregistrat o reducere constantă a prețului începând cu mijlocul lunii aprilie, cu o diminuare totală de 1,09 lei/litru în acea perioadă, benzina a început […] Articolul „Iepurașul petrolier” vine cu ieftiniri la pompă de Paști. ANRE anunță prețurile apare prima dată în Realitatea.md.
3 mai 2024
22:50
Curtea Supremă din Nepal a ordonat guvernului să impună limite asupra numărului de permise eliberate pentru escaladarea Everestului și a altor vârfuri din Himalaya, a confirmat un avocat care a solicitat această măsură, conform AFP. „Curtea a decis să limiteze numărul de alpiniști” pe cel mai înalt munte din lume, având o altitudine de 8.850 […] Articolul Numărul de permise eliberate pentru escaladarea Everestului, limitate de justiția din Nepal apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a explicat  de ce în 2022 prețul la gaz a explodat fără precedent și Republica Moldova a plătit cele mai mari tarife. Potrivit acestuia, ANRE nu a ajustat tarifele la timp fiindcă acestea erau politizate. Declarația a fost făcută la emisiunea „Realitatea te privește” de la Rlive TV. „Tarifele sunt calculate […] Articolul Victor Parlicov explică de ce în 2022 prețul la gaz a explodat fără precedent: ANRE nu a ajustat tarifele la timp apare prima dată în Realitatea.md.
22:10
Ruși și belaruși care fuseseră selectați ca voluntari pentru Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris au fost neașteptat respinși din motive de securitate, provocând furie și confuzie printre aceștia. Această decizie bruscă a generat reacții de indignare, mai ales în rândul celor care nu înțeleg motivele acestei excluderi. Unii dintre aceștia au mărturisit că […] Articolul Mai mulți ruși și belaruși excluși ca voluntari la Jocurile Olimpice din 2024 din motive de securitate apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a explicat la emisiunea „Realitatea te privește” de la Rlive TV de ce Termoelectrica va arde 5000 de tone de păcură, pe care urma să le păstreze drept rezervă de stat. „A fost o chestie tehnică legată de cisterne în care se stochează această păcură. Acestea sunt vechi și a fost […] Articolul Ministrul Energiei explică de ce Termoelectrica va arde 5000 de tone de păcură din rezerva de stat apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Autoritățile locale din Kiev încurajează ucrainenii să participe la slujbele de Paște online în loc să meargă la biserică, din considerente de securitate, conform unui comunicat emis de administrația militară a orașului, citat de Kyiv Independent. Pe 5 mai, în ziua de Paște Ortodox, măsurile de securitate vor fi întărite în Kiev. Autoritățile vor institui […] Articolul Autoritățile de la Kiev încurajează ucrainenii să participe la slujbele de Paște online în loc să meargă la biserică apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Meteorologii prognozează pentru perioada 4-6 mai vreme fără precipitații, cu o mică probabilitate de instabilitate atmosferică. Pe 5 mai temperatura aerului va urca până la +22 de grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea vor fi între +5 și +11 grade. Solicitat de IPN, șeful Direcției prognoze meteorologice, Ghenadii Roșca, a menționat că în noaptea […] Articolul Ce vreme prognozează meteorologii moldoveni pentru ziua de Paști apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.