Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a discutat, la Budapesta, despre prioritățile Ungariei pentru viitoarea Președinție a UE

Gazeta de Chișinău, 7 mai 2024 11:10

În cadrul vizitei de lucru la Budapesta, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, a discutat despre aspirațiile europene ale Republicii Moldova cu mai mulți oficiali maghiari de rang înalt. Astfel, pe parcursul zilei de luni, ea a avut întrevederi cu Istvan Jakab, vicepreședinte al Parlamentului de la Budapesta, cu Zsolt Semjén, viceprim-ministru […] Articolul Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a discutat, la Budapesta, despre prioritățile Ungariei pentru viitoarea Președinție a UE apare prima dată în Gazeta de Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Gazeta de Chișinău

Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
Mai multe percheziții au fost efectuate aseară de către ofițerii CNA, procurori și SPIA a MAI  într-un dosar de corupere activă în care este vizat un cetățean al Ucrainei, informează CNA. Bărbatul a fost denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din mun. Chișinău după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari […] Articolul CNA// Percheziții la un call-centru din Chișinău. Un cetățean al Ucrainei, reținut cu o mită de 20 000 de dolari, fiind denunțat de șeful unui inspectorat de poliție apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:00
Atenție! În mediul online circulă un video precum că Ministerul Educației și Cercetării ar deschide o tabără militar-turistică pentru copii și că începând cu 1 iunie mai mulți elevi vor participa la activități cu caracter militar, inclusiv pentru a învăța cum să folosească armele. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că aceste informații  sunt FALSE. […] Articolul Atenție! Informațiile că ministerul Educației vrea să deschidă o tabără militar-turistică pentru copii sunt FALSE apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
30 mai 2024
19:50
Parlamentul Republicii Moldova condamnă politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei și pe teritoriul Federației Ruse. Declarația Parlamentului care prevede acest lucru a fost votată de 60 de deputați, potrivit unui comunicat. Documentul condamnă războiul de agresiune al Federației Ruse […] Articolul Parlamentul a adoptat o Declarație de condamnare a Federației Ruse pentru deportarea copiilor ucraineni. Circa două milioane de copii, împreună cu mamele lor, au fost impuși să se refugieze în alte state apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:30
Guvernul organizează, în data de 1 iunie, de la ora 10:00 până la ora 16:00, un șir de activități cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului. Acestea se vor desfășura la Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău. Programul va include ateliere de creație, diverse jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj al câinilor și un […] Articolul „Celebrăm copilăria împreună”: Guvernul vă invită, pe 1 iunie, la Grădina Botanică apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:20
Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a discutat, în această după amiază, cu Fernando Guimaraes, consilierul pe politică externă al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Oficialii au trecut în revistă ultimele evoluții în parcursul european al Republicii Moldova și au vorbit despre pregătirea pentru Conferința Interguvernamentală, care va da startul negocierilor propriu-zise cu UE. Viceprim-ministra s-a […] Articolul Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a discutat cu Fernando Guimaraes despre Conferința Interguvernamentală apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:00
Festivitatea ,,Ultimul sunet de clopoțel” se va desfășura în instituțiile de învățământ general vineri, 31 mai 2024, începând cu ora 08:30, și va avea durata de cel mult 45 de minute, informează Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Potrivit MEC, activitatea va fi organizată în formatul decis de Consiliul profesoral al fiecărei instituții în parte. În […] Articolul Mâine, 31 mai 2024, în toate școlile din Republica Moldova, va răsuna „Ultimul sunet de clopoțel” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:50
Agenții economici vor fi încurajați să doneze produse alimentare organizațiilor caritabile și băncilor de alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a preveni risipa alimentară. O inițiativă legislativă prin care se propune modificarea Legii privind prevenirea pierderii și risipei de alimente și a Codului Fiscal al Republicii Moldova a fost votată în prima lectură în […] Articolul Agenții economici, încurajați să doneze produse alimentare pentru a ajuta persoanele vulnerabile. În mediu, un locuitor din stat aruncă anual la gunoi de acasă circa 76 kg de mâncare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:40
Actele care țin de eliberarea certificatului de moștenitor sau de certificatele legate de moștenire nu vor mai fi competența exclusivă a notarului de la locul deschiderii succesiunii. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în a doua lectură, de 73 de deputați. Proiectul de lege care prevede excluderea competenței teritoriale exclusive a notarilor […] Articolul Vot final: Procedurile legate de moștenire vor putea fi efectuate de oricare notar din stat apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:40
Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Asta prevede amendamentul președintei Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, înregistrat la un proiect de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, adoptat în a doua lectură de Parlament. Așadar, persoanele care vor ultragia cadrele didactice vor primi amenzi de până la 1250 […] Articolul Insultarea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Persoanele care vor ultragia profesorii vor primi amenzi de până la 1250 de lei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:40
Când era mică, își dorea să scape cât mai repede de sat și să nu aibă de a face cu animalele și laptele. A absolvit Facultatea de Drept și a căutat oportunități de angajre în afara statului. Dar viața își are căile sale misterioase și acum sunt aici, lucrând cu laptele. Dorina Baciu administrează atelierul de […] Articolul Un cuplu de moldoveni din Sadaclia, raionul Basarabeasca, produc cașcaval artizanal după o rețetă unică de producere, „furată” de la specialiștii din Italia apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:40
Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să refuze acordarea aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului și să retragă actele permisive pentru emisiile de televiziune și servicii audiovizuale în cazul a trei companii, informează Guvernul. Este vorba despre SRL „Telesistem TV” (Primul în Moldova, Accent TV), SRL „Archidoc Group” […] Articolul „Au fost identificate tranzacții care confirmă afilierea cu gruparea Plahotniuc – Șor”. Trei companii din domeniul audiovizual au rămas fără acte permisive pentru emisie apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:00
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locativeîn zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 20.00 – 08.00. Amenzile pentru încălcarea acestor prevederi vor fi de până la 1500 de lei pentru persoanele fizice și până la 4500 de lei pentru […] Articolul Aprobat de Parlament: Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative și în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:00
Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 31 mai – 2 iunie 2024. Este prima vizită în țara noastră a unui speaker irlandez în cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-irlandeze, transmite serviciul de presă al Legislativului. Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, […] Articolul Prima vizită în 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice: Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei va efectua o vizită în Republica Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:50
Bărbatul, reținut în flagrant, acum trei zile, de CNA într-un dosar de corupție a fost plasat în arest preventiv. Instanța a emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 30 de zile, informează CNA. Amintim că, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au reținut un bărbat din Chișinău, după ce acesta ar fi primit de la […] Articolul Chișinăuianul reținut în flagrant de CNA cu 7000 de euro, plasat în arest pentru 30 de zile apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
29 mai 2024
21:10
Astăzi, 29 mai 2024, la Bruxelles, viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, transmite serviciul de presă al BIE. Potrivit sursei, discuțiile s-au axat pe prima etapă a evaluării legislației Republicii Moldova – […] Articolul Progresele înregistrate de Republica Moldova pe agenda europeană, discutate la Bruxelles de Cristina Gherasimov și Gert Jan Koopman apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
21:00
Într-un mesaj pe pagina sa de socializare, ministrul Energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, vine cu o explicație despre scopul investiției de 85 de milioane de dolari, acordată de SUA pentru sistemul energetic al Republicii Moldova, anunțată de oficialul american, Antony Blinken, aflat în vizită la Chișinău. „Mulțumim poporului american pentru sprijinul generos acordat până […] Articolul Ministrul Energiei explică obiectivul investiției SUA în sistemul energetic al R. Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
20:40
Maia Sandu a avut astăzi, 29 mai 2024, o întrevedere cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken. Președinta Maia Sandu a menționat că Secretarul Blinken a venit cu un puternic mesaj de sprijin pentru Republica Moldova și pentru calea păcii, democrației și prosperității pe care a ales-o Republica Moldova. „Moldova apreciază profund acest sprijin […] Articolul FOTO// Președinta Maia Sandu și Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, s-au întâlnit la Chișinău. Sprijin de 50 de milioane de dolari pentru reforma justiției apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:30
Grupurile de autori de manuale școlare vor fi remunerați cu minim 20% din valoarea contractului cu editura sau cu minim 50% din prețul de achiziționare, stabilit în cuantum de un salariu mediu lunar pe economie pentru o coală de autor. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, 29 mai 2024, de cabinetul de […] Articolul Remunerare mai mare pentru autorii de manuale. Decizia va încuraja și motiva colectivele de autori apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:30
În sesiunea curentă de bacalaureat 2594 de elevi vor avea nota „10” (zece), din oficiu, la limba străină, iar 61 – la informatică. Decizia a fost aprobată astăzi, 29 mai 2024, în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene, anunță MEC. De nota „10” (zece), din oficiu, la limbile străine beneficiază candidații care au susținut, pe […] Articolul Bacalaureat 2024// Număr-record de elevi cu nota zece, din oficiu. Cel mai mare din ultimul deceniu apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:40
Șefa grădiniței nr. 32 din sectorul Ciocana al Chișinăului a fost reținută de ofițerii CNA într-un dosar de corupție, în urma unui denunț. Potrivit faptelor investigate, directoarea, aflându-se în biroul său de serviciu, ar fi pretins și primit de la părinții a doi copii mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 3000 […] Articolul Directoarea grădiniței nr. 32 din mun. Chișinău, reținută de CNA într-un dosar de corupție apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
Șeful Biroului pentru integrare europeană (BIE), Ghenadie Marian, a avut marți, 28 mai 2024, o întrevedere cu o delegație de experți ai Consiliul Național de Comerț (NTC) al Suediei, condusă de Sara Sandelius, director adjunct al Departamentului pentru Sustenabilitate și Cooperare pentru Dezvoltare, alături de Cyrille Hugon, consilier pentru piața internă, Departamentul pentru piața internă, […] Articolul Suedia susține aspirațiile de integrare europeană ale Republicii Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:40
Un grup de persoane, care aparțin organizației „Șor” și care au venit preponderent din UTA Găgăuzia, au blocat bulevardul Dacia, în semn de protest față de vizita secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, așteptat astăzi, 29 mai 2024, la Chişinău, au fost reținute, informează Poliția R. Moldova. Potrivit sursei citate, în contextul acțiunilor desfășurate, […] Articolul Vizita lui Antony Blinken la Chișinău: Susținătorii lui Șor, care au blocat intrarea în capitală, reținuți de poliție apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:10
Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură, după ce în legislație vor fi incluse reguli mai stricte, care urmăresc scopul de prevenire a riscurilor în adresa securității statului și a ordinii publice. Raportul la un proiect de modificare a Legii cetățeniei a fost aprobat de membrii Comisiei securitate națională, apărare și […] Articolul Autoritățile au identificat tentative de dobândire prin fraudă a cetățeniei R. Moldova. Legea cetățeniei va fi modificată apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:50
Președinta Maia Sandu menționează că mulți dintre conaționalii noștri plecați peste hotare își doresc să revină în țară, și aici, acasă, să deschidă o afacere. „La întâlnirile cu diaspora, deseori tinerii mă întreabă despre oportunitățile de investiții de acasă și despre instrumentele prin care statul susține mediul de afaceri. Știu că mulți dintre ei  au […] Articolul Președinta Maia Sandu îndeamnă conaționalii noștri plecați peste hotare să participe la evenimentele „Diaspora Invest” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:30
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere, la Bruxelles, cu Willem van de Voorde, reprezentantul permanent al Belgiei pe lângă Uniunea Europeană. Cristina Gherasimov a subliniat relațiile strânse și cooperarea eficientă dintre cele două țări, exprimând apreciere pentru sprijinul consecvent al Belgiei pentru agenda europeană a Republicii Moldova. Viceprim-ministra a făcut un […] Articolul Cristina Gherasimov a discutat agenda europeană a R. Moldova cu Willem van de Voorde. Viceprim-ministra a apreciat sprijinul consecvent al Belgiei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță în a doua parte a zilei de azi o nouă avertizare meteorologică sub formă de Cod Galben de instabilitate atmosferică. Potrivit sursei citate, în intervalul de acțiune, ora 12:00-24:00, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se […] Articolul Avertizare meteorologică. Ploi de scurtă durată cu descărcări electrice apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:10
În cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate (AMFA) ,,Alexandru cel Bun” va fi creat un Colegiu Militar. O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii Cabinetului de miniștri astăzi, 29 mai 2024. Potrivit secretarului de stat Sergiu Plop, proiectul a fost elaborat în scopul asigurării completării Armatei Naționale cu tehnicieni militari calificați (categoria […] Articolul La Chișinău va fi înființat Colegiul Militar. Instituția va funcționa de la 1 septembrie curent apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:00
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare solicită tuturor fermierilor afectați de ploile puternice, care au afectat diferite regiuni ale statului, să contacteze primăriile locale. „Acest lucru va ajuta să avem o evaluare exactă a pagubelor și să intervenim cu măsuri de suport. Astfel, îndemnăm agricultorii care au înregistrat pagube să se adreseze Direcțiilor agricole raionale în termen […] Articolul Agricultorii afectați de intemperii sunt îndemnați să contacteze autoritățile publice locale apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:40
Guvernul construiește o țară europeană, sigură și prosperă pentru cetățeni și mediul de afaceri, iar principalele acțiuni și reforme în acest sens se regăsesc în Planul Național de Dezvoltare (PND) pentru anii 2025-2027, aprobat de Executiv. Documentul conține 95 de acțiuni de reformă, care urmează a fi implementate prin intermediul a 264 de proiecte de […] Articolul Planul Național de Dezvoltare 2025-2027, aprobat de Guvern. Obiectivul principal – aderarea R.Moldova la UE, până în anul 2030 apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:30
Republica Moldova va stoca circa 15% din consumul mediu anual de gaze naturale, dintre care peste 30% vor constitui stocuri de securitate. Două hotărâri, în acest sens, au fost aprobate, în ședința Cabinetului de miniștri, în vederea asigurării securității aprovizionării cu gaze naturale a țării noastre în caz de situații excepționale, potrivit unui comunicat al […] Articolul Guvernul a majorat volumul stocurilor de securitate al gazelor naturale apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
28 mai 2024
18:40
LIRISM ORTOPEDIC Poetei nu-i găsesc defecte, Având picioare lungi, perfecte; Doar cele metrice-ale ei Sunt grav cuprinse de cârcei. CENACLU LITERAR Pot zice fără de crâcnire Analizând câțiva poeți, C-o parte-s beți de fericire, Iar restu-s fericiți doar beți. HIPICĂ În raport cu juna cea bălaie Cu păr lung și-n ochi cu-azur de cer, Eu […] Articolul Epigrame de Vasile Vajoga, Iași   apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:50
Progresele înregistrate în parcursul european al Republicii Moldova și continuarea reformelor menite să modernizeze și alinieze țara la standardele UE – s-au numărat printre subiectele discutate la Bruxelles de viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, cu Pieter Jan Kleiweg de Zwaan, reprezentantul permanent al Regatului Țărilor de Jos pe lângă Uniunea Europeană. „Am vorbit despre […] Articolul Regatul Țărilor de Jos susține parcursul european al Republicii Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat, astăzi, 28 mai 2024, aplicația on-line cu privire la înregistrarea prealabilă a cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot care se vor afla în străinătate în ziua alegerilor prezidențiale și a  referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024, potrivit unui comunicat al CEC. Potrivit sursei citate, președinta CEC, Angelica […] Articolul CEC a lansat aplicația online „Înregistrarea prealabilă” a cetățenilor R. Moldova cu drept de vot, care în ziua alegerilor din 20 octombrie 2024, se vor afla în străinătate apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:10
Programul Prima Casă Plus va fi disponibil pentru cetățeni, începând cu luna iulie 2024, iar până atunci Guvernul va finaliza procesele necesare, pentru a simplifica procedurile de accesare. Despre modificările operate pentru îmbunătățirea programului a vorbit prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei conferințe de presă. „Guvernul lansează programul Prima Casă Plus, un ajutor de stat […] Articolul Guvernul lansează programul Prima Casă Plus, un ajutor de stat țintit, dedicat familiilor din Republica Moldova. Va fi extinsă lista de beneficiari apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:00
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au reținut în flagrant un bărbat din Chișinău într-un dosar de trafic de influență. Acesta a fost prins după primirea sumei de 7000 de euro, transmisă sub controlul CNA, potrivit unui comunicat al CNA. În fapt, persoana ar fi susținut că are influență asupra unor angajați ai Inspectoratului Național de Investigații și că îi […] Articolul Un chișinăuian, reținut în flagrant de CNA. Ar fi încercat să soluționeze o sesizare depusă la poliție în schimbul a 7000 de euro apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:20
Prozator, publicist, dramaturg, memorialist, Alexei Marinat s-a născut la 24 mai 1924 în satul Valea Hoțului (azi Dolinskoe, raionul Ananiev, regiunea Odesa, Ucraina). A decedat la 17 mai 2009 la Chișinău. Participant la cel de-al Doilea Război Mondial, decorat în  aprilie 1945 cu ordinul „Steaua Roșie”. În urma unui denunț – ținea un Jurnal intim […] Articolul Comemorări: Alexei Marinat, 100 de ani de la naștere apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:40
Ofițerii Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, au destructurat o schemă de transportare prin contrabandă spre România a peste 100.000 de țigări și o tonă de narghilea, în valoare de peste un milion de lei, potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal al Republicii Moldova. Totodată, urmare a documentării membrilor grupului criminal organizat pe parcursul a câteva […] Articolul VIDEO// Narghilea și țigări în valoare de peste un milion de lei care urmau să ajungă în România, destructurată apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
27 mai 2024
14:40
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a reacționat după ce Centrul Național Anticorupție (CNA) a anunțat astăzi, 27 mai 2024, că șefa secției consultative și un medic narcolog de la IMSP Spitalul Raional Orhei sunt cercetați în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică, manifestată prin pretinderea și primirea mijloacelor financiare ce nu li se cuvin pentru […] Articolul Reacția ministrei Sănătății după perchezițiile CNA de la spitalul din Orhei: „Nu vă mai băgați în buzunarele cetățenilor” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a felicitat sportivii din Republica Moldova care s-au întors de la Campionatul European de lupte U-23 de la Baku cu medalii de aur și bronz. „Felicitări sportivilor noștri, care s-au întors de la Campionatul European de lupte U-23 de la Baku, cu rezultate foarte bune. Irina Rîngaci a revenit acasă […] Articolul Maia Sandu: „Dragi sportivi, sunteți adevărați ambasadori ai țării noastre în lume”  apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:30
Birourile a doi angajați ai IMSP Spitalul Raional Orhei au fost percheziționate astăzi, 27 mai 2024, de ofițerii CNA și procurori în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupție, informează CNA. Potrivit sursei citate, șefa secției consultative și un medic narcolog sunt cercetați în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică, manifestată prin pretinderea […] Articolul CNA a efectuat percheziții în birourile la o șefă de secție și un medic narcolog din cadrul Spitalului Raional Orhei într-un dosar de corupție sistemică apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Republica Moldova și Republica Lituania își vor îmbunătăți relațiile de colaborare în baza a două acorduri noi, care vor fi semnate marți, 28 mai 2024, la Vilnius. Hotărârile pentru semnarea Acordurilor dintre guvernele celor două state privind cooperarea tehnică și financiară, precum și referitor la schimbul şi protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate, au fost aprobate […] Articolul Republica Moldova și Lituania își extind cooperarea, prin semnarea a două acorduri bilaterale noi apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
24 mai 2024
11:10
„Impozitarea prostituției ar aduce venituri în plus la bugetul tării” Guvernanții nu prea știu Cum s-o pună-n aplicare: Sau pe cap de mușteriu, Sau pe fund de prestatoare…   Tânărului care mi-a ironizat amnezia Îți dau dreptate. În esență Sunt cam uituc, e-adevărat, Dar între noi e-o diferență: Eu am mai multe de uitat…   […] Articolul Epigrame de George Petrone (1936- 2021) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
23 mai 2024
10:30
Militarii Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” vor executa salturi demonstrative cu parașuta. Evenimentul este organizat de o Fundație din România Astăzi, 23 mai 2024, militarii din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” vor executa salturi demonstrative cu parașuta din aeronava AN-2 în vecinătatea satului Coșcodeni, raionul Sîngerei, baștina parașutistului român, general maior Grigore Baștan, anunță […] Articolul Militarii Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” vor executa salturi demonstrative cu parașuta. Evenimentul este organizat de o Fundație din România apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:10
Parlamentul marchează 33 de ani de activitate. În această perioadă, forul legislativ a adoptat 12 986 de acte normative și s-a întrunit în 1 895 de ședințe. Potrivit datelor statistice, în cei 33 de ani de activitate, Parlamentul a adoptat 14 legi constituționale. De asemenea, aproape 6 000 dintre legile adoptate sunt organice, iar 508 […] Articolul Parlamentul marchează 33 de ani de activitate: Forul legislativ a adoptat aproape 13 mii de acte normative apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:10
În contextul celui de-al optulea Consiliu de Asociere UE – Republica Moldova, care a avut loc pe 21 mai 2024 la Bruxelles, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru Buget și Administrație. Discuția a vizat agenda europeană a Republicii Moldova și reformele întreprinse de Guvern pentru […] Articolul Viceprim-ministra Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru Buget și Administrație  apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
21 mai 2024
17:00
Premierul Dorin Recean a semnat, astăzi, 21 mai 2024, la Bruxelles, Parteneriatul UE – Republica Moldova pentru Securitate și Apărare – un parteneriat care ne va ajuta să consolidăm capacitățile de apărare, să sporim securitatea cibernetică și să contracarăm tentativele Rusiei de interferență în procesele noastre democratice. Potrivit premierului, Republica Moldova este primul stat care […] Articolul A fost semnat Parteneriatul UE – RM pentru Securitate și Apărare. R. Moldova – primul stat care beneficiază de un astfel de parteneriat cu UE apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:30
Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, consideră că guvernul, pe lângă asumarea responsabilităților de negociere cu Uniunea Europeană trebuie să desfășoare în paralel acțiuni generoase de comunicare pozitivă și strategică cu toți cetățenii pentru a inspiră încredere în ecosistemul de care Republica Moldova are nevoie pentru a avansa în negocierile sale cu […] Articolul Igor Munteanu: Deschiderea fără precedent a UE față de Republica Moldova trebuie să fie utilizată cât mai responsabil apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:00
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat azi, 21 mai 2024, la Bruxelles, la deschiderea Reuniunii informale a celor 27 de miniștri ai Afacerilor Externe și Europene din țările Uniunii Europene. Evenimentul a fost organizat de Președinția belgiană a Uniunii Europene. Cristina Gherasimov a mulțumit doamnei Hadja Lahbib, ministra Afacerilor Externe și Europene a […] Articolul Agenda europeană, discutată de viceprim-ministra Cristina Gherasimov la Reuniunea informală a miniștrilor Afacerilor Externe și Europene din UE apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
Construirea unei economii dezvoltate, reziliente și competitive, care să asigure creșterea economică și accesul la piața internă a Uniunii Europene, a fost principala temă abordată la întrevederea dintre prim-ministrul Dorin Recean și Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni. Prim-ministrul moldovean a subliniat că, în anul curent, Guvernul de la Chișinău își va concentra eforturile asupra […] Articolul Măsurile de construire a unei economii dezvoltate, discutate de premierul Dorin Recean și Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:40
Procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, aspectele ce țin de securitatea regională, dar și angajamentul ferm al autorităților de la Chișinău de a construi un stat rezilient și prosper au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Șeful Executivului a vorbit despre prioritățile Guvernului și agenda […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, la întrevederea cu președintele Consiliului European, Charles Michel: „Viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.