Spectacolele care se vor juca la „Eugene Ionesco” în această săptămână

Zugo.md, 14 mai 2024 10:20

Petreceți serile de primăvară la Teatrul Național „Eugène Ionesco”! Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Vineri, 17 mai, ora 18:30                                                                 „REGELE LEAR” de William SHAKESPEARE … The post Spectacolele care se vor juca la „Eugene Ionesco” în această săptămână first appeared on ZUGO. Articolul Spectacolele care se vor juca la „Eugene Ionesco” în această săptămână apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Ieri
12:50
La sediul Procuraturii Generale a avut loc ceremonia solemnă de numire în funcție a noului Procuror General, Ion Munteanu, selectat prin concursul organizat de Consiliul Superior al Procurorilor. Numirea în funcție a avut loc urmare a emiterii decretului prezidențial în acest sens. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Evenimentul a reunit procurori din întreaga republică, membrii … The post doc | Ion Munteanu a fost numit în funcția de procuror general first appeared on ZUGO. Articolul doc | Ion Munteanu a fost numit în funcția de procuror general apare prima dată în ZUGO.
12:40
Ansamblul de dans „Hecenii” din Republica Moldova s-a clasat pe locul trei în finala concursului „Românii au Talent”. Aceștia s-au ales cu un premiu de 10.000 de euro. Învingătorul este Cristian Ciaușu, care a plecat acasă cu 120.000 de euro, iar pe locul 2 s-a clasat Ana Nuță, care a încasat 20.000 de euro. Urmărește-ne … The post video | „Hecenii” au câștigat locul 3 în finala „Românii au Talent”. Premiul câștigat first appeared on ZUGO. Articolul video | „Hecenii” au câștigat locul 3 în finala „Românii au Talent”. Premiul câștigat apare prima dată în ZUGO.
31 mai 2024
23:50
Sergiu Rusu, șeful de Poliție care a refuzat mita de 20.000 de dolari de la un cetățean ucrainean, a fost avansat în grad înainte de termen. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Cu deosebită mândrie, am semnat astăzi Ordinul prin care am conferit următorul grad special … The post Șeful din Poliție care a refuzat mita de 20.000 de dolari a fost avansat în grad înainte de termen first appeared on ZUGO. Articolul Șeful din Poliție care a refuzat mita de 20.000 de dolari a fost avansat în grad înainte de termen apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:20
MEC dezminte informațiile precum că ar deschide o tabără militar-turistică pentru copii. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În mediul online circulă un video precum că Ministerul Educației și Cercetării ar deschide o tabără militar-turistică pentru copii și că începând cu 1 iunie mai mulți elevi vor participa la activități cu caracter militar, inclusiv pentru a … The post Atenție, FALS! MEC dezminte informația precum vrea să deschidă o tabără militar turistică pentru copii first appeared on ZUGO. Articolul Atenție, FALS! MEC dezminte informația precum vrea să deschidă o tabără militar turistică pentru copii apare prima dată în ZUGO.
11:00
Fostul preşedinte Donald Trump a calificat procesul de la New York în privinţa banii tăinuiţi, unde a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare, drept o „ruşine” şi un „proces măsluit”, relatează CNN. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Nu am făcut nimic greşit. Sunt un om absolut nevinovat”, a declarat Trump … The post Donald Trump devine primul fost președinte american condamnat. Primele declarații după ce a fost găsit vinovat first appeared on ZUGO. Articolul Donald Trump devine primul fost președinte american condamnat. Primele declarații după ce a fost găsit vinovat apare prima dată în ZUGO.
10:30
Numărul cazurilor de febră denga a crescut la nivel mondial în ultimii cinci ani, situaţia fiind deosebit de alarmantă în America în acest an, arată un nou raport publicat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Peste 7 milioane de cazuri de febră denga au fost raportate în America până … The post 7,6 milioane de cazuri de febră dengue în 90 de țări, inclusiv în Europa. OMS este în alertă: Riscul de răspândire e ridicat first appeared on ZUGO. Articolul 7,6 milioane de cazuri de febră dengue în 90 de țări, inclusiv în Europa. OMS este în alertă: Riscul de răspândire e ridicat apare prima dată în ZUGO.
10:20
Percheziții la un call-centru din capitală. Un cetățean al Ucrainei a fost reținut fiind denunțat de șeful unui Inspectorat de Poliție din mun. Chișinău după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari pentru protejarea unei afaceri clandestine. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit informațiilor deținute de Poliție, începând cu luna aprilie 2024, … The post foto | Tentativă de mituire în Chișinău: 20.000 de dolari i s-ar fi propus unui șef de poliție first appeared on ZUGO. Articolul foto | Tentativă de mituire în Chișinău: 20.000 de dolari i s-ar fi propus unui șef de poliție apare prima dată în ZUGO.
09:50
Republica Moldova și România vor găzdui în 2027, la Iași și Chișinău, conferința ministerială a Spațiului European al Învățământului Superior. Decizia a fost adoptată la Tirana, Albania, prin votul statelor membre ale Spațiului European al Învățământului Superior (SEIS), transmite IPN. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conferința va reuni miniștrii educației din țările membre ale Uniunii … The post R. Moldova și România vor găzdui în 2027 conferința ministerială SEIS. Decizia a fost adoptată la Tirana first appeared on ZUGO. Articolul R. Moldova și România vor găzdui în 2027 conferința ministerială SEIS. Decizia a fost adoptată la Tirana apare prima dată în ZUGO.
08:40
Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Prevederea se conține în amendamentul președintei Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, înregistrat la un proiect de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, adoptat în a doua lectură de Parlament. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Așadar, persoanele care vor ultragia cadrele didactice … The post Amenzi și arest: Insultarea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional first appeared on ZUGO. Articolul Amenzi și arest: Insultarea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional apare prima dată în ZUGO.
08:40
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 20.00 – 08.00. Amenzile pentru încălcarea acestor prevederi vor fi de până la 1500 de lei pentru persoanele fizice și până la 4500 de lei … The post Amendă până la 4500 de lei pentru persoanele care fac lucrări de construcție în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare first appeared on ZUGO. Articolul Amendă până la 4500 de lei pentru persoanele care fac lucrări de construcție în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare apare prima dată în ZUGO.
08:10
Republica Moldova condamnă politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate de ruși și pe teritoriul Rusiei. Parlamentul de la Chișinău a adoptat, joi, 30 mai, o decizie în acest sens.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit datelor făcute publice de vicepreședintele Parlamentului … The post R. Moldova a adoptat o declarație prin care condamnă genocidul Rusiei împotriva Ucrainei first appeared on ZUGO. Articolul R. Moldova a adoptat o declarație prin care condamnă genocidul Rusiei împotriva Ucrainei apare prima dată în ZUGO.
30 mai 2024
19:50
Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a obținut cel mai mare număr de puncte la interviul pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova – 9,21. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Candidatura acestuia va fi propusă președintei Maia Sandu pentru numirea în funcție. În ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de joi, 30 mai, s-a decis … The post Ion Munteanu a câștigat concursul pentru funcția de procuror general. Candidatura sa va fi propusă Maiei Sandu first appeared on ZUGO. Articolul Ion Munteanu a câștigat concursul pentru funcția de procuror general. Candidatura sa va fi propusă Maiei Sandu apare prima dată în ZUGO.
11:30
Ministrul de externe al Italiei, Antonio Tajani, a declarat că armele pe care occidentul le trimite în Ucraina nu ar trebui folosite pentru a ataca ţinte de pe teritoriul Rusiei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. El a spus că „toate armele care pleacă din Italia ar trebui folosite doar în Ucraina” într-un interviu acordat, joi, … The post Italia nu acceptă ca armele occidentale să fie folosite de ucraineni pentru atacuri în Rusia first appeared on ZUGO. Articolul Italia nu acceptă ca armele occidentale să fie folosite de ucraineni pentru atacuri în Rusia apare prima dată în ZUGO.
11:10
Cinci posturi de televiziune din R. Moldova au rămas fără licență. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să refuze acordarea aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului și să retragă actele permisive pentru emisiile de televiziune și servicii audiovizuale în cazul a trei companii. … The post Cinci posturi de televiziune au rămas fără licență first appeared on ZUGO. Articolul Cinci posturi de televiziune au rămas fără licență apare prima dată în ZUGO.
11:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit astăzi, 30 mai, codul galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit meteorologilor, în intervalul orelor 10:00-22:00, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități … The post Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru a treia zi. Se prevăd averse puternice și rafale de vânt first appeared on ZUGO. Articolul Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru a treia zi. Se prevăd averse puternice și rafale de vânt apare prima dată în ZUGO.
10:40
Joi, 30 mai, pe terenul de instrucție militară de la Bălți, rezerviștii Forțelor Armate vor executa trageri de luptă pe timp de zi și noapte din armamentul de infanterie și artilerie, anunță Ministerul Apărării al Republicii Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Locuitorii municipiului Bălți sunt îndemnați să nu se panicheze și să se informeze … The post Militarii moldoveni vor executa trageri de luptă pe timp de zi și noapte la Bălți first appeared on ZUGO. Articolul Militarii moldoveni vor executa trageri de luptă pe timp de zi și noapte la Bălți apare prima dată în ZUGO.
10:30
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Euronews România, că în perioada următoare va avea loc o şedinţă comună a guvernelor României şi Ucrainei, reuniune care cel mai probabil se va desfăşura la Bucureşti, transmite Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Mai mult ca sigur, în perioada următoare o să avem o şedinţă iarăşi, Guvernul ucrainean … The post Premierul român anunță o ședință comună a guvernelor României și Ucrainei: „Mi-aş dori un format mai larg, și cu Polonia şi R. Moldova” first appeared on ZUGO. Articolul Premierul român anunță o ședință comună a guvernelor României și Ucrainei: „Mi-aş dori un format mai larg, și cu Polonia şi R. Moldova” apare prima dată în ZUGO.
10:00
Scurtmetrajul „Loc sub soare”, în regia lui Vlad Bolgarin, o producție VOLT cinematography, realizată cu susținerea financiară a CNC, va avea premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Shanghai (China), în secțiunea competitivă Live Action Short Film, anunță Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Evenimentul, desfășurat în … The post Filmul unui moldovean va avea o premieră mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Shanghai first appeared on ZUGO. Articolul Filmul unui moldovean va avea o premieră mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Shanghai apare prima dată în ZUGO.
09:30
În sesiunea curentă de bacalaureat 2594 de elevi vor avea nota „10” (zece), din oficiu, la limba străină, iar 61 – la informatică. Decizia a fost aprobată miercuri, 29 mai, în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. De nota „10” (zece), din oficiu, la limbile străine beneficiază candidații care au … The post Număr-record de elevi cu nota „10”, din oficiu, la bacalaureat first appeared on ZUGO. Articolul Număr-record de elevi cu nota „10”, din oficiu, la bacalaureat apare prima dată în ZUGO.
09:10
Meta a anunțat în raportul său recent pentru primul trimestru al anului 2024 că a eliminat un total de 1.326 de conturi de Facebook, 80 de pagini, un grup și un cont de Instagram pentru încălcarea politicii sale împotriva comportamentului neautentic coordonat. Această rețea viza publicul din Republica Moldova și Madagascar. Urmărește-ne pe Telegram și … The post Raport Meta: Peste o mie de conturi false, care acționau coordonat și ținteau R. Moldova, au fost șterse first appeared on ZUGO. Articolul Raport Meta: Peste o mie de conturi false, care acționau coordonat și ținteau R. Moldova, au fost șterse apare prima dată în ZUGO.
08:30
Directoarea unei grădiniţe din municipiul Chişinău a fost reţinută de ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cercetările au pornit după denunţurile a doi părinţi, de la care bănuita ar fi cerut bani pentru înscrierea copiilor la grădiniţă cu evitarea procedurilor oficiale.  O anchetă a portalului anticorupţie.md arată că directoarea … The post Directoarea unei grădinițe din Chişinău a fost reținută într-un dosar de corupție, după ce a fost denunțată de mai mulți părinți first appeared on ZUGO. Articolul Directoarea unei grădinițe din Chişinău a fost reținută într-un dosar de corupție, după ce a fost denunțată de mai mulți părinți apare prima dată în ZUGO.
08:10
Ministrul energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, a explicat în ce va fi investită suma de 85 de milioane de dolari, acordată de SUA pentru sistemul energetic al Republicii Moldova. Potrivit lui, R. Moldova va avea un nou sistem de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice. Acest sistem va consta din baterii de tip (BESS) … The post Victor Parlicov, despre investiția SUA în securitatea energetică a R. Moldova, în valoare de 85 milioane de dolari, anunțată de Blinken first appeared on ZUGO. Articolul Victor Parlicov, despre investiția SUA în securitatea energetică a R. Moldova, în valoare de 85 milioane de dolari, anunțată de Blinken apare prima dată în ZUGO.
29 mai 2024
19:50
Oamenii legii din Ucraina au reținut un bărbat originar din R. Moldova, care ar fi incendiat mai multe instalații energetice strategice din sudul regiunii Odesa. Procuratura Regională din Odesa și Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță că presupusul sabotor avea permis permanent de ședere pe teritoriul țării vecine și lucra pentru Serviciul Federal de … The post Un moldovean, reținut după ce ar fi incendiat două instalații energetice strategice din Ucraina first appeared on ZUGO. Articolul Un moldovean, reținut după ce ar fi incendiat două instalații energetice strategice din Ucraina apare prima dată în ZUGO.
19:40
Secretarul de stat american, Antony Blinken a anunțat că SUA pregătesc un sprijin financiar de 50 de milioane de dolari pentru Republica Moldova. Potrivit oficialului, banii sunt destinați să sprijine continuarea eforturilor de curățarea a sistemului justiției, dar și să consolideze capacitățile Republicii Moldova în fața interferențelor rusești. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Antony Blinken: … The post video | Antony Blinken, aflat la Chișinău, a anunțat un nou sprijin de $50 milioane pentru R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul video | Antony Blinken, aflat la Chișinău, a anunțat un nou sprijin de $50 milioane pentru R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
11:30
Miercuri, 29 mai, executivul a votat noi numiri în funcție. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, Valeriu Mija a fost eliberat din funcția de secretar de stat al Ministerului Apărării, începând cu 11 iunie curent. Valeriu Mija a fost numit secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe. Maia Savu a fost numită secretar de stat … The post Noi numiri la Guvern first appeared on ZUGO. Articolul Noi numiri la Guvern apare prima dată în ZUGO.
11:10
Patru indivizi au fost reținuți pentru transportarea ilegală a peste 100 de migranți din statele Asiei Centrale și de Est, spre Germania și Italia, începând din decembrie 2022. Operațiunea a fost realizată de procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și au fost reținute în colaborare cu autoritățile din România. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … The post video | Patru moldoveni, reținuți pentru transportarea ilegală a 100 de migranți din Asia spre UE first appeared on ZUGO. Articolul video | Patru moldoveni, reținuți pentru transportarea ilegală a 100 de migranți din Asia spre UE apare prima dată în ZUGO.
10:30
„JAZZ’n Chișinău International Festival”, eveniment organizat de AO Muzart, va avea loc în perioada 10 -12 iunie 2024, la Chișinău, în incinta „Palatului Republicii”.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Festivalul cuprinde un program multidimensional în cadrul căruia cei mai îndrăgiți artiști din țară si formațiile invitate din SUA,  Germania, Polonia, Lituania, România, R. Moldova. Programul evenimentului pe cele 3 zile de Festival … The post Trei zile de concert la JAZZ’n Chișinău International Festival 2024 cu artiști din țară și străinătate first appeared on ZUGO. Articolul Trei zile de concert la JAZZ’n Chișinău International Festival 2024 cu artiști din țară și străinătate apare prima dată în ZUGO.
10:10
În timpul unor exerciții militare comune cu armata Cambodgiei, China a prezentat un tip de câine robotic echipat cu o pușcă automată pe spate care a transformat practic cel mai bun prieten (electronic) al omului într-o mașină de ucis, scrie CNN, citat de Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Câinele-robot este proiectat să ia parte la … The post video | Armata Chinei și-a prezentat câinii-roboți înarmați cu armă automată, care luptă cot la cot cu soldații first appeared on ZUGO. Articolul video | Armata Chinei și-a prezentat câinii-roboți înarmați cu armă automată, care luptă cot la cot cu soldații apare prima dată în ZUGO.
09:50
Aeroportul Internațional Chișinău anunță că a lansat un nou proces de licitație publică pentru închirierea spațiilor comerciale. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sursa menționează că noua licitație se va desfășura conform unor noi criterii: Lot Travel Retail (magazine) Lot Food & Beverages (restaurante) Compania susține că pentru a facilita participarea, numărul de aeroporturi în care … The post Aeroportul Chișinău anunță despre inițierea unei noi licitații publice first appeared on ZUGO. Articolul Aeroportul Chișinău anunță despre inițierea unei noi licitații publice apare prima dată în ZUGO.
09:30
Miercuri, 29 mai, se împlinesc 10 ani de la crearea Uniunii Economice Euroasiatice (UEE), cu acest prilej Comunitatea WatchDog.MD a decis să compare evoluția indicatorilor economici relevanți pentru Moldova a UEE și Uniunii Europene, într-o analiză realizată de expertul Andrei Curăraru. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Ați observat că unii ne spun tot mai activ … The post R. Moldova între UE și UEE: Analiză a evoluției indicatorilor economici în ultimii 10 ani first appeared on ZUGO. Articolul R. Moldova între UE și UEE: Analiză a evoluției indicatorilor economici în ultimii 10 ani apare prima dată în ZUGO.
09:20
Cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să dețină buletine de identitate, începând cu vârsta de 16 ani. Primul buletin de identitate al cetățeanului Republicii Moldova se eliberează gratuit, în termen de 20 de zile lucrătoare, la orice centru multifuncțional, indiferent de domiciliul solicitantului, informează Agenția Servicii Publice. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform datelor statistice, în … The post ASP: Primul buletin de identitate al cetățeanului se eliberează gratuit first appeared on ZUGO. Articolul ASP: Primul buletin de identitate al cetățeanului se eliberează gratuit apare prima dată în ZUGO.
08:30
Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău, a aderat la Mitropolia Basarabiei. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de Ioan Marian, protopop de Orhei, responsabil de aderarea la Mitropolia Basarabiei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform protopopului de Orhei, consilierii bisericii, autoritățile publice locale, directorii de instituții și numeroși credincioși au susținut … The post Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Ciorescu, municipiul Chișinău, a aderat la Mitropolia Basarabiei first appeared on ZUGO. Articolul Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Ciorescu, municipiul Chișinău, a aderat la Mitropolia Basarabiei apare prima dată în ZUGO.
08:00
Programul Prima Casă Plus va fi disponibil pentru cetățeni, începând cu luna iulie 2024, iar până atunci Guvernul va finaliza procesele necesare, pentru a simplifica procedurile de accesare. Despre modificările operate pentru îmbunătățirea programului a vorbit prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei conferințe de presă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Guvernul lansează programul Prima Casă … The post Cinci noutăți ale Programului Prima Casă PLUS, lansat de Guvern first appeared on ZUGO. Articolul Cinci noutăți ale Programului Prima Casă PLUS, lansat de Guvern apare prima dată în ZUGO.
28 mai 2024
11:20
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat, la Târgu Mureş, că Ungaria rămâne pe poziţia sa de a nu susţine „nicio măsură care ar creşte pericolul de escaladare a conflictului” din Ucraina. El spune că războiul din Ucraina „nu este războiul nostru” și că sancțiunile UE impuse Moscovei au făcut mai mult rău Europei … The post Ungaria blochează un ajutor militar din partea UE pentru Ucraina. Peter Szijjarto: „Nu este războiul nostru” first appeared on ZUGO. Articolul Ungaria blochează un ajutor militar din partea UE pentru Ucraina. Peter Szijjarto: „Nu este războiul nostru” apare prima dată în ZUGO.
11:10
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Municipiului Chișinău informează părinții despre procedura de obținere a biletelor de odihnă pentru taberele de vară, în cadrul programului Odihna de Vară 2024. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Părinții sunt rugați să urmeze pașii următori: 1. Depunerea cererii: Părinții trebuie să depună o cerere la instituția de … The post Cum îți înscrii copilul la taberele de vară, sezonul estival 2024. Anunțul DGETS first appeared on ZUGO. Articolul Cum îți înscrii copilul la taberele de vară, sezonul estival 2024. Anunțul DGETS apare prima dată în ZUGO.
10:50
Un primar și o vrăjitoare au pus un orășel din Franța în centrul unui incredibil scandal de corupție. Edilul e acuzat că a cheltuit banii contribuabililor pentru clarviziuni, în timp ce ghicitoarea și-a umplut buzunarele. Amândoi sunt acum arestați, scrie Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Povestea seamnă și cu un roman supranatural și cu o … The post Scandal de corupție: Un primar a plătit o „vrăjitoare” cu bani publici ca să-i facă legătura cu tatăl mort și să-i ghicească viitorul first appeared on ZUGO. Articolul Scandal de corupție: Un primar a plătit o „vrăjitoare” cu bani publici ca să-i facă legătura cu tatăl mort și să-i ghicească viitorul apare prima dată în ZUGO.
10:30
Statele Unite au fost desemnate drept cea mai bună țară din lume pentru călătorii și turism în 2024 de către Forumul Economic Mondial. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Clasamentul este determinat de o gamă largă de criterii, printre care infrastructura, resursele naturale, durabilitatea, disponibilitatea forței de muncă și prețurile. Datele WEF se concentrează pe turism … The post Cea mai bună țară din lume pentru călătorii și turism în 2024, desemnată de către Forumul Economic Mondial first appeared on ZUGO. Articolul Cea mai bună țară din lume pentru călătorii și turism în 2024, desemnată de către Forumul Economic Mondial apare prima dată în ZUGO.
09:40
O dronă grea iraniană Mohajer-6 care s-a prăbușit în weekend în regiunea Kursk transporta cele mai recente bombe ghidate iraniene Qaem-5, a declarat expertul militar Julian Röpke de la Bild, comentând înregistrarea video de la locul prăbușirii, potrivit BBC, citat de G4Media. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Se presupune că drona trebuia să atace teritoriul regiunii … The post Iranul ar fi furnizat pentru prima dată Rusiei cele mai noi bombe aeriene pentru atacurile asupra Ucrainei first appeared on ZUGO. Articolul Iranul ar fi furnizat pentru prima dată Rusiei cele mai noi bombe aeriene pentru atacurile asupra Ucrainei apare prima dată în ZUGO.
09:30
Patru angajați ai Poliției de Frontieră au obținut medalii în diferite probe sportive la Campionatul Țărilor Balcanice, care a avut loc la Izmir, Turcia, în perioada 25-26 mai 2024. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În data de 25 mai 2024, Marghiev Serghei a obținut locul II la proba de aruncare a ciocanului, cu un rezultat … The post foto | Patru angajați ai Poliției de Frontieră au obținut locuri de frunte în cadrul Campionatului Țărilor Balcanice first appeared on ZUGO. Articolul foto | Patru angajați ai Poliției de Frontieră au obținut locuri de frunte în cadrul Campionatului Țărilor Balcanice apare prima dată în ZUGO.
09:00
Pe data de 1 iunie, în capitală va fi organizat un marș al tinerilor de susținere a parcursului european al Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat deputatul Eugeniu Sinchevici, care a precizat că la eveniment deja s-au alăturat 13 organizații de tineret. „În aceste zile se scrie istorie. Pe data de 20 octombrie va avea … The post Pe 1 iunie va fi organizat un marș în susținerea parcursului european al Republicii Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Pe 1 iunie va fi organizat un marș în susținerea parcursului european al Republicii Moldova apare prima dată în ZUGO.
08:50
Circa 1,4 milioane de locuințe și peste două milioane de persoane au fost recenzate până la finele zilei de 26 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor, anunță luni, 27 mai, Biroul Național de Statistică (BNS). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „La finele zilei de 26 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor … The post Recensământ 2024: Câte persoane și locuințe au fost deja recenzate first appeared on ZUGO. Articolul Recensământ 2024: Câte persoane și locuințe au fost deja recenzate apare prima dată în ZUGO.
08:00
Mai mulţi membri ai grupului ruso-belarus Bi-2, celebru în Rusia pentru opoziţia sa faţă de invazia Ucrainei, au primit cetăţenia moldovenească, au anunţat luni autorităţile de la Chişinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Preşedinta Maia Sandu a semnat decretul de acordare a cetăţeniei Republicii Moldova pentru anumiţi membri ai grupului Bi-2 şi familiile acestora”, a … The post Câțiva membri ai trupei ruse Bi-2 și familiile lor au primit cetățenia Republicii Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Câțiva membri ai trupei ruse Bi-2 și familiile lor au primit cetățenia Republicii Moldova apare prima dată în ZUGO.
27 mai 2024
11:30
Automobilele cu motor electric sunt tot mai populare în lume, inclusiv, în Republica Moldova. Pe parcursul ultimilor ani numărul acestora a crescut considerabil. Potrivit datelor din Registrul de stat al vehiculelor, în total sunt înregistrate primar peste 3.000 de automobile electrice. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit ASP, începând cu 7 iunie 2024, autoturismele cu … The post Unele automobile din R. Moldova vor avea plăcuțe cu numere de înmatriculare verzi. Cât vor costa first appeared on ZUGO. Articolul Unele automobile din R. Moldova vor avea plăcuțe cu numere de înmatriculare verzi. Cât vor costa apare prima dată în ZUGO.
11:20
Peste 2.000 de persoane au fost îngropate de vii într-o masivă alunecare de teren într-un sat izolat din Papua Noua Guinee, au anunțat autoritățile acestei națiuni din Pacific la ONU, potrivit unei scrisori consultate de AFP, citează de G4Media. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Alunecarea de teren a îngropat de vii peste 2.000 de persoane și … The post Peste 2.000 de persoane, îngropate într-o alunecare de teren în Papua Noua Guinee first appeared on ZUGO. Articolul Peste 2.000 de persoane, îngropate într-o alunecare de teren în Papua Noua Guinee apare prima dată în ZUGO.
11:00
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se va afla într-o vizită oficială la Chișinău. Aceasta va avea loc în perioada 28-31 mai curent, se arată într-un comunicat oficial al Departamentului de stat al SUA. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Oficialul american va avea o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu alți … The post Secretarul de stat american vine la Chișinău. Urmează să anunțe un nou pachet de sprijin pentru R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Secretarul de stat american vine la Chișinău. Urmează să anunțe un nou pachet de sprijin pentru R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
10:30
Studiul a luat în considerare factori precum recenzii Google, numărul de recenzii „stresante”, cererile de bagaje pierdute, punctualitatea şi numărul de pasageri care trec prin fiecare aeroport. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Heathrow a fost numit cel mai stresant aeroport din Europa, deoarece a pierdut 34.000 de bagaje într-un an, potrivit express.co.uk, citat de Mediafax. Aeroportul … The post Topul celor „mai stresante” aeroporturi din Europa. Pierd zeci de mii de bagaje first appeared on ZUGO. Articolul Topul celor „mai stresante” aeroporturi din Europa. Pierd zeci de mii de bagaje  apare prima dată în ZUGO.
10:00
Un medic ginecolog din Chișinău a fost condamnat pentru malpraxis. Potrivit procurorilor, inculpata, în calitate de medic obstetrician-ginecolog în cadrul IMPSP „Institutul Mamei și a Copilului”, a încălcat prevederile Legii ocrotirii sănătății nr. 411 din 28.03.1995, a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale la primirea nașterii, fapt ce s-a soldat cu vătămarea … The post Un medic ginecolog din Chișinău, condamnat pentru malpraxis first appeared on ZUGO. Articolul Un medic ginecolog din Chișinău, condamnat pentru malpraxis apare prima dată în ZUGO.
09:50
70 de organizații pentru drepturile omului solicită tuturor autorităților relevante și instituțiilor internaționale să declare oficial foametea în Fâșia Gaza, printr-o proclamație publicată de organizația Euro-Med, în care Israelul este acuzat că menține o blocadă ilegală care a dus la o criză umanitară și alimentară catastrofală care a afectat întreaga populație din enclavă. Urmărește-ne pe … The post 70 de organizații pentru drepturile omului cer să fie declarată oficial foamete în Fâșia Gaza first appeared on ZUGO. Articolul 70 de organizații pentru drepturile omului cer să fie declarată oficial foamete în Fâșia Gaza apare prima dată în ZUGO.
09:20
De Ziua Internațională a Copilului, Teatrului Național „Eugène Ionesco” invită toți copiii, indiferent de vârstă, să petreacă ziua de 1 iunie împreună cu actorii TEI. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Veți avea parte de dulciuri oferite de SRL DULCINELLA – „ZIUA TA UN PIC MAI DULCE”, iar CRECIUN CABINA FOTO vă vor dărui amintiri frumoase … The post De Ziua Internațională a Copiilor, Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la spectacolul „Peter Pan”, iar pe 2 iunie la „Arta conviețuirii” first appeared on ZUGO. Articolul De Ziua Internațională a Copiilor, Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la spectacolul „Peter Pan”, iar pe 2 iunie la „Arta conviețuirii” apare prima dată în ZUGO.
09:00
Cel puţin 15 persoane au murit în sudul SUA, potrivit autorităţilor, după trecerea unor tornade puternice care au lovit statele Texas, Oklahoma şi Arkansas în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, notează AFP, citată de Agerpres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Salvatorii au continuat căutările duminică pentru a încerca să găsească şi să localizeze posibili … The post video | Zeci de tornade au făcut prăpăd în SUA. Cel puțin 15 oameni au murit first appeared on ZUGO. Articolul video | Zeci de tornade au făcut prăpăd în SUA. Cel puțin 15 oameni au murit apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.