„Grădinița Nr.140 „Ion Creangă” din Băcioi are un teren de sport nou”

BreakingNews, 15 mai 2024 16:20

Un nou obiectiv realizat cu succes de Primăria Municipiului Chișinău în suburbii. De astăzi, 15 mai, cei aproape 200 de copii din cadrul Grădiniței Nr.140 „Ion Creangă” din Băcioi își vor putea desfășura activitățile în aer liber pe un teren de sport nou. Despre acest lucru a informat astăzi, 15 mai, Primarul General al Capitalei, … Articolul „Grădinița Nr.140 „Ion Creangă” din Băcioi are un teren de sport nou” apare prima dată în BreakingNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BreakingNews

Ieri
19:40
Cel puţin 15 decese având drept cauză probabilă insolaţia s-au înregistrat joi în statele din estul Indiei Bihar şi Odisha, au anunţat autorităţile indiene, pe fundalul unui val sever de caniculă preconizat să continue până sâmbătă, informează Reuters. India se confruntă cu o vară extrem de fierbinte, iar într-o zonă din capitala New Delhi s-a … Articolul Val de căldură periculos în estul Indiei: 15 persoane au murit din cauza insolației apare prima dată în BreakingNews.
19:30
Ilan Șor, liderul blocului politic „Victorie”, a vorbit în cadrul emisiunii „O seară cu Vladimir Soloviov” de la postul de televiziune Rossiya 1. Politicianul a spus că ceea ce se întâmplă acum în Moldova este un exemplu autentic al unui stat uzurpat de Occident. „De ce ar uzurpa Occidentul Moldova? Răspunsul este simplu – ei … Articolul Ilan Șor: „Anul acesta este decisiv pentru Moldova” apare prima dată în BreakingNews.
19:20
Blocul politic “Victorie” și bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, invită locuitorii la o mare sărbătoare de Ziua Copilului. La Comrat, Vulcănești și Ceadîr-Lunga, pentru micii oaspeți vor fi organizate numeroase distracții gratuite, înghețată, vată de zahăr și popcorn. “Toți vor putea participa la acțiunile distractive, să sară pe trambuline, să participe la diverse flash mob-uri. Vitale … Articolul Bașcanul Găgăuziei invită locuitorii la evenimentul dedicat sărbătoririi Zilei Copilului apare prima dată în BreakingNews.
19:20
Un avocat din municipiul Chișinău a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA în timp ce returna mita primită anterior în valoare de 4.000 de euro. Potrivit Centrului Național Anticorupție, avocatul ar fi pretins 6.000 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor magistrați și că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă … Articolul Avocat din Chișinău, reținut de CNA pentru luare de mită în dosar de eliberare condiționată apare prima dată în BreakingNews.
17:20
Un sondaj recent realizat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group a relevat o statistică alarmantă privind sănătatea mintală a populației din Republica Moldova. Potrivit datelor colectate în perioada 25-29 mai 2024, 55% dintre respondenți au declarat că au gânduri suicidare uneori, deseori sau foarte des. Această cifră îngrijorătoare subliniază necesitatea unei intervenții … Articolul Studiu: Moldova se confruntă cu o criză de sănătate mintală, 55% cu gânduri suicidare apare prima dată în BreakingNews.
16:30
Un studiu recent realizat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group relevă că instabilitatea financiară reprezintă o problemă gravă pentru majoritatea populației Republicii Moldova. Conform sondajului, doar 3% dintre moldoveni se consideră complet stabili financiar, în timp ce 72% descriu situația lor financiară ca fiind instabilă sau foarte instabilă. Această instabilitate financiară are … Articolul Studiu: Doar 3% dintre moldoveni se consideră complet stabili financiar apare prima dată în BreakingNews.
16:20
Conform unui studiu realizat recent de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, majoritatea populației din Republica Moldova nu este mulțumită de viața lor. Datele relevă că doar 5% dintre respondenți se declară complet mulțumiți, în timp ce impresionanta cifră de 72% se situează în categoria celor mai puțin sau deloc mulțumiți. Această tendință … Articolul Sondaj// Majoritatea moldovenilor raportează niveluri scăzute de satisfacție cu viața lor apare prima dată în BreakingNews.
15:50
Potrivit unui studiu recent efectuat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, nivelul de fericire al majorității populației din Republica Moldova este în scădere, cu impactul cel mai pronunțat resimțit de persoanele în vârstă și locuitorii din zonele rurale. Datele arată că doar 1% dintre respondenți și-au evaluat nivelul de fericire ca fiind … Articolul Studiu alarmant: Doar 1% din populația Moldovei se bucură de un nivel ridicat de fericire apare prima dată în BreakingNews.
15:50
Înregistrarea candidatului din partea partidului „Șansă” la alegerile locale din satul Tîrnova, raionul Dondușeni, Ruslan Filipaș, a fost anulată. Decizia a fost luată de către Comisia Electorală de Circumscripție din localitate, ceea ce înseamnă că hotărârea nu are un caracter definitiv. Asta deși Filipaș a ieșit în turul doi având sprijinul unui număr mare de … Articolul Candidatul formațiunii ”Șansă” la primăria Tîrnova riscă să fie retras din turul doi al campaniei electorale pentru alegerile locale – reacția blocului „Victorie” apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Un sondaj recent realizat de Intellect Group a relevat niveluri ridicate de anxietate în rândul populației moldovenești, cu un accent special pe persoanele în vârstă și locuitorii din zonele rurale. Studiul, desfășurat între 25 și 29 mai 2024, pe un eșantion de 973 de adulți, a arătat că 73% dintre respondenți se confruntă cu nervozitate … Articolul Alarmant: 73% din populația Moldovei se confruntă cu nervozitate și anxietate, arată studiul Intellect Group apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Un sondaj recent realizat de Intellect Group relevă faptul că stresul este o realitate cotidiană pentru majoritatea populației, în special în rândul persoanelor în vârstă și al celor care lucrează. Aproape 80% din populație este mereu sau frecvent stresată, ceea ce indică o nevoie de intervenție și sprijin. Potrivit datelor sondajului, stresul constant poate duce … Articolul Sondaj național: Persoanele în vârstă și angajații din Moldova, cei mai afectați de stres apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Un nou sondaj realizat în Republica Moldova arată că sentimentul de singurătate și de neajutorare este răspândit în rândul populației, cu o concentrare deosebită în rândul persoanelor în vârstă și al locuitorilor din mediul rural. Potrivit datelor din sondaj, sentimentul de singurătate este semnificativ răspândit, în special în rândul persoanelor în vârstă (31% întotdeauna și … Articolul Singurătatea, o problemă majoră în zonele rurale ale Moldovei, arată un nou sondaj apare prima dată în BreakingNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Un sondaj recent realizat de Intellect Group a scos la iveală niveluri extrem de scăzute de încredere în societate în rândul populației moldovenești. Sondajul, desfășurat în perioada 25-29 mai 2024 pe un eșantion de 973 de adulți cu vârsta de peste 18 ani, a arătat diferențe semnificative între zonele rurale și urbane, precum și între … Articolul Lipsa de încredere în societate crește stresul și izolarea socială în Moldova apare prima dată în BreakingNews.
14:00
Cadavrul unei adolescente de 16 ani a fost găsit ieri, 30 mai, zăcând pe teritoriul unei stații de pompare a apei din raionul Anenii Noi. Descoperirea a fost făcută în după amiaza zilei de 30 mai, în jurul orei 17:35, în localitatea Gura Bâcului, transmite breakingnews.md, cu referire la pulsmedia.md. Victima s-a dovedit a fi o … Articolul Tragedie în Anenii Noi: O adolescentă de 16 ani găsită strangulată apare prima dată în BreakingNews.
13:50
Ultimul sunet de clopoțel a sunat astăzi în toate instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. În contextul acestui eveniment, Ion Ceban, anunță că, viceprimari, pretori, șefi de direcții şi consilieri municipali din cadrul APL au participat la careul solemn de sfârșit de an școlar 2023-2024, în mai multe școli şi licee din Capitală şi din … Articolul Ion Ceban: Zeci de oficialii din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău au participat la „Ultimul Sunet” apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Deputatul fracțiunii “Șor”, Reghina Apostolova, a cerut în Parlament audierea ministrului Mediului, Sergiu Lazarencu, cu privire la situația alarmantă a Nistrului, care este principala sursă de apă potabilă în Republica Moldova. O înregistrare video cu o porțiune secată a râului, apărută pe internet, a provocat îngrijorări serioase printre cetățeni. „Având în vedere că Nistrul curge … Articolul Ministrul Mediului, Lazarencu, a evitat să răspundă direct la întrebarea Reghinei Apostolova referitor la secarea râului Nistru apare prima dată în BreakingNews.
12:50
Procuratura mun. Bălți asigură conducerea urmăririi penale în cinci cauze penale, inițiate pe fapte de escrocherie, conexate într-o procedură, constatându-se că în perioada 09 – 20 mai 2024, un grup de persoane a indus în eroare părțile vătămate, pretinzând că rudele acestora sunt implicate în accidente rutiere cu urmări grave. Sub pretextul necesității de bani … Articolul Fraudă în Bălți: Grup infracțional convinge victimele să transmită sume mari sub pretextul unor accidente rutiere apare prima dată în BreakingNews.
12:40
În cadrul ședinței Parlamentului Republicii Moldova, deputatul din partea blocului politic „Victorie”, Vadim Fotescu, a ridicat o serie de probleme de importanță crucială pentru țară. Deputatul a insistat asupra excluderii de pe ordinea de zi a proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 131 privind achizițiile publice. „Această lege nu este altceva decât un abuz … Articolul Vadim Fotescu: PAS este gata să respingă toate propunerile dacă nu sunt dictate de Occident apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Mai multe percheziții au fost efectuate aseară de către ofițerii CNA, procurori și SPIA a MAI  într-un dosar de corupere activă în care este vizat un cetățean al Ucrainei. Acesta a fost denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din mun. Chișinău după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari pentru protejarea unei … Articolul Percheziții la call-center din Chișinău: Cetățean ucrainean reținut pentru corupere activă apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Oraşele Metz şi Lille, din nord-estul, respectiv nordul Franţei, şi-au anunţat joi disponibilitatea de a primi refugiaţi din Gaza. Primarul Francois Grosdidier din Metz, fost reprezentant al partidului de dreapta Les Republicains (Republicanii) a declarat că oraşul şi-a anunţat voluntariatul la ministerul francez de externe. El a declarat că sunt aşteptate în primul rând familii … Articolul Două orașe franceze oferă adăpost refugiaților palestinieni din Gaza apare prima dată în BreakingNews.
10:50
Procurorii PCCOCS și ofițerii Poliției de Frontieră anunță reținerea unui bărbat, pentru coruperea unui polițist de frontieră cu 8.600 lei. În schimb, polițistul ar fi urmat „să-l ajute” pe bărbatul din Ialoveni cu vârsta de 39 ani la organizarea tranzitării ilegale Moldovei de către migranții din Asia și Ucraina, spre România, contra sumei de circa … Articolul Arestat, după coruperea unui polițist de frontieră cu 8.600 lei, pentru facilitarea tranzitării Moldovei de către ucraineni și asiați apare prima dată în BreakingNews.
10:20
Juriul din cadrul procesului Stormy Daniels al fostului președinte al SUA, Donald Trump, a ajuns la un verdict, joi noapte, după două zile de deliberări. Juriul new-yorkez a deliberat vreme de 11 ore pe parcursul a două zile. În urma acestui verdict, judecătorul de proces, Juan Merchan, urmează să stabilească pedeapsa pe care va trebui … Articolul Juriul a decis: Trump vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare apare prima dată în BreakingNews.
09:20
Cu ocazia „Ultimului Sunet” din cadrul anului de studii 2023-2024, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a transmis un mesaj de felicitare tuturor elevilor, profesorale și părinților. „Pentru elevi, aceasta este o zi deosebită, o zi a realizărilor și a bucuriei, dar și a unui nou început. Dragi elevi, fie că sunteți în clasele … Articolul „Ultimul Sunet” a răsunat și în municipiul Chișinău. Ion Ceban: „Dragi elevi, distinși profesori și părinți, vă transmit cele mai calde și sincere felicitări din partea Primăriei Municipiului Chișinău” apare prima dată în BreakingNews.
30 mai 2024
21:40
”O nouă acțiune nedreaptă și inacceptabilă a partidului PAS și, poate, nu numai a partidului PAS, care încearcă să scoată candidatul partidului „Șansă” din cursa pentru alegerile locale din comuna Tîrnova (turul II)”. De această părere este deputatul Partidului Șor, Marina Tauber, care a vorbit despre cazul comunei Tîrnova, pe o rețea de socializare. ”Decizia … Articolul VIDEO // Marina Tauber, despre candidatul pentru primăria Tîrnova: ”O nouă acțiune nedreaptă, care încearcă să scoată candidatul partidului „Șansă” din cursa pentru alegerile locale” apare prima dată în BreakingNews.
17:50
Primul etaj al blocului de studii al LT „Mihail Lomonosov”, din sectorul Rîşcani, se află în proces de reabilitare, informează Ion Ceban, care, joi, 30 mai, împreună cu 15 directori „World Vision” din diferite țări, inclusiv directorul Unității Umanitare din Germania, au verificat nivelul de realizare al lucrărilor. „Aceasta este a doua fază a proiectului … Articolul Primul etaj al blocului de studii al LT „Mihail Lomonosov”, în proces de reabilitare apare prima dată în BreakingNews.
17:40
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, invită întreaga comunitate la Festivalul „Chișinăul Sportiv 2024”, care va avea loc sâmbătă, 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, și care pregătește multe surprize tuturor celor care iubesc și apreciază sportul. „În cadrul acestui eveniment, veți avea ocazia să vă întâlniți cu adevărații titani ai luptelor greco-romane, Victor Ciobanu … Articolul Victor Ciobanu și Valentin Petic vor fi prezenți la Festivalul „Chișinăul Sportiv 2024” apare prima dată în BreakingNews.
17:00
Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale în privința unui funcționar public cu statut special din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit ANI, este vorba despre Gheorghe Starșii, iar inspectorul de integritate … Articolul Funcționar public sancționat de ANI pentru avere nejustificată: Cazul va fi trimis în instanță apare prima dată în BreakingNews.
16:10
Un bărbat a fost condamnat la 11 ani de închisoare, după ce a exploatat sexual mai multe tinere, printre care două minore. Sentința a fost pronunțată miercuri, 29 mai, de magistrații Judecătoriei Chișinău. Potrivit materialelor dosarului, pe parcursul anilor 2018-2019, inculpatul, activând în calitate de vânzător la Î.M. „Piața Centrală” din capitală, a recrutat mai … Articolul Mai multe tinere, obligate să se prostitueze pe teritoriul Pieței Centrale din capitală apare prima dată în BreakingNews.
15:30
Blocul politic „Victorie” a pregătit două surprize pentru locuitorii Bălțiului, cu ocazia Zilei orașului care s-a desfășurat pe 22 mai. Atunci, echipa lui Ilan Șor a promis că va oferi un cadou și s-a ținut de cuvânt – toți locuitorii capitalei nordului sunt invitați să participe la deschiderea solemnă a sezonului estival în parcul de … Articolul Cadou pentru bălțeni cu prilejul Zilei orașului: blocul politic „Victorie” invită la OrheiLand locuitorii capitalei nordului apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Procuratura raionului Nisporeni a obținut o sentință de condamnare pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat de 41 de ani, originar din raionul Telenești, de comiterea infracțiunii de tentativă de omor și vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății. Astfel, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Ungheni, inculpatul a fost condamnat … Articolul A încercat să își omoare concubina și a înjunghiat bărbatul care a apărat-o de lovituri. Inculpatul – condamnat la 18 ani de închisoare apare prima dată în BreakingNews.
14:40
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, atenționează că, pentru a treia zi consecutiv, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare Cod Galben de ploi, izolat averse puternice, cu descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului. „Astfel, în intervale scurte de timp, sunt posibile noi acumulări mari de apă”, a menționat edilul. În context, … Articolul Un nou Cod Galben de instabilitate atmosferică. Ion Ceban: „Echipele municipale sunt în teren și vor interveni promt” apare prima dată în BreakingNews.
14:30
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, viceprimarul Irina Gutnic participă, în aceste zile, la conferința „Comunități inteligente: Oportunități și provocări în Estul Europei”. Evenimentul, care se desfășoară la București, este organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova, în parteneriat cu Asociația Administratorilor Publici din România. „În cadrul vizitei de lucru, Irina Gutnic s-a … Articolul Viceprimarul Irina Gutnic, întrevedere cu administrația locală a Sectorului 6 din București. Ceban: „Părțile au discutat despre îmbunătățire a calității vieții cetățenilor” apare prima dată în BreakingNews.
13:50
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat achitarea de către Judecătoria Hâncești a unui bărbat, care în noiembrie 2022 a încercat să aducă în R. Moldova peste 80.000 de euro fără să-i declare în vamă. Potrivit PCCOCS, individul a încercat în noiembrie 2022 să aducă în R. Moldova peste 80.000 de … Articolul Un bărbat, achitat după ce a încercat să aducă în țară 80.000 de euro apare prima dată în BreakingNews.
13:20
Filmul „Fără Suflet”, în regia Anjei Kreis, va fi proiectat, în premieră, la cea de-a 58-a ediție a Karlovy Vary International Film Festival – evenimentul principal al industriei de film din Europa Centrală și de Est, festival de clasa A. Producția cinematografică va concura cu alte 11 filme din diferite țări ale lumii. „Fără Suflet” … Articolul Filmul „Fără Suflet” va participa la cea mai mare competiție cinematografică din Europa Centrală și de Est. Pelicula va fi proiectată acolo în premieră mondială apare prima dată în BreakingNews.
12:50
Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să refuze acordarea aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului și să retragă actele permisive pentru emisiile de televiziune și servicii audiovizuale în cazul a trei companii.   Este vorba despre SRL „Telesistem TV” (Primul în Moldova, Accent TV), SRL „Archidoc Group” (Orizont TV) … Articolul Trei companii din domeniul audiovizual au rămas fără acte permisive pentru emisie, din cauza finanțării din surse dubioase apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Douăzeci și patru de candidați au fost uciși de la începutul campaniei electorale pentru alegerile din Mexic, care vor avea loc duminică, 2 iunie. Ultimul dintre aceștia, un candidat la alegerile municipale din statul mexican Guerrero (sud) a fost împuşcat mortal miercuri, în ultima zi de campanie, a indicat guvernatoarea acestui stat, potrivit AFP, preluată … Articolul Mexic: 24 de candidați uciși în timpul campaniei electorale apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Politologul Ian Lisnevschi a atras atenția asupra unei tendințe tot mai îngrijorătoare în societate: Folosirea copiilor în scopuri politice. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Lisnevschi a subliniat că propaganda în grădinițe și școli devine din ce în ce mai frecventă, provocând îngrijorări. Potrivit politologului, autoritățile și partidele politice apelează la copii pentru a … Articolul Lisnevschi: Politicienii, lipsiți de responsabilitate, folosesc copiii ca instrumente politice apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 30 mai 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 30 mai 2024 apare prima dată în BreakingNews.
11:00
Procurorii PCCOCS, oficiul „Nord,” de comun cu ofițerii INI din regiune, anunță reținerea a doi bărbați din municipiul Ungheni, după o captură de peste 1.5 kg de marijuana, pusă în vânzare într-o gheretă din piața localității. Bărbații au vârste în jur de 30 ani. În cadrul urmăririi penale, urmare a efectuării a 16 percheziții, au … Articolul VIDEO// Doi bărbați din Ungheni – reținuți, după o captură de 1.5 kg de marijuana, în piața localității apare prima dată în BreakingNews.
10:10
În direct cu Igor Dodon. Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în BreakingNews.
09:50
Grupul parlamentar „Victorie” și alți reprezentanți ai blocului s-au întâlnit cu experții Comisiei de la Veneția pentru a discuta despre legea privind votul prin corespondență, adoptată de autoritățile PAS la solicitarea președintelui Maia Sandu cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale. Discuția a scos în evidență importanța respectării principiilor democratice în procesul electoral din … Articolul Grupul parlamentar „ Victorie” și alți reprezentanți ai blocului au discutat cu experții Comisiei de la Veneția despre legitimitatea votului prin corespondență apare prima dată în BreakingNews.
09:40
Șefa grădiniței nr. 32 din sectorul Ciocana al capitalei a fost reținută de ofițerii CNA într-un dosar de corupție, în urma unui denunț. Potrivit faptelor investigate, directoarea, aflându-se în biroul său de serviciu, ar fi pretins și primit de la părinții a doi copii mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 3000 lei de … Articolul Directoarea unei grădinițe din mun. Chișinău, denunțată la CNA pentru perceperea taxelor ilegale de la părinți apare prima dată în BreakingNews.
09:30
Cel mai mare parc de distracții din țară OrheiLand își redeschide iarăși porțile, tradițional, de Ziua Internațională a Copiilor, pe 1 iunie. Cu diverse atracții captivante și activități de divertisment pentru toate vârstele, acesta promite să fie destinația perfectă pentru relaxare și distracție în perioada sezonului estival. Toboganele gonflabile, trambulinele și spațiile de joacă confortabile … Articolul Start sezonului estival la OrheiLand: echipa lui Ilan Șor organizează o mega petrecere cu distracție, muzică și focuri de artificii apare prima dată în BreakingNews.
29 mai 2024
18:50
Guvernul Ungariei a semnat un acord cu Belarusul, ţară aliată cu Rusia şi supusă sancţiunilor europene, pentru a contribui la construirea celei de-a doua centrale nucleare din Ungaria, a anunţat miercuri ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, aflat la Minsk. Reactorul PAK 2 din Ungaria este în construcţie din 2014, iar societatea rusă Rosatom este … Articolul Ungaria a semnat un acord cu Belarus pentru construirea unui reactor nuclear apare prima dată în BreakingNews.
18:10
Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar, autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente, ar putea fi simplificată. Comisia agricultură și industrie alimentară a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul la un proiect de lege care prevede acest lucru. Potrivit documentului, pentru eliberarea certificatului de înregistrare a medicamentului de uz veterinar, autorizat de Agenția … Articolul Procedură simplificată de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar apare prima dată în BreakingNews.
17:40
Senatul francez a adoptat un text de lege pentru reglementarea tranziţiei de gen înaintea vârstei de 18 ani, o iniţiativă a Partidului Les Républicains (LR, opoziţie) condamnată de stânga şi dezaprobată de Guvern în urma unor ezitări, relatează AFP, preluată de News.ro. Această iniţiativă a senatoarei LR Jacqueline Eustache-Brinio – adoptată marţi cu 180 de … Articolul Senatul Franței a adoptat o lege care restricționează tranziția de gen la minori apare prima dată în BreakingNews.
17:20
Președintele partidului „Șansă”, componentă a blocului politic „Victorie”, a fost reținut nejustificat timp de aproape trei ore pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) în seara zilei de 28 mai curent. Alexei Lungu se întorcea de la forumul BRICS, când a fost oprit de forțele de ordine. Solicitarea legală de a prezenta un document motivator, sau cel … Articolul Autoritățile sporesc presiunea asupra blocului „Victorie” pe fundalul creșterii ratingului acestei forțe de opoziție apare prima dată în BreakingNews.
17:10
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că, de Ziua Internațională a Copiilor, chișinăuienii, în special cei mici, se vor putea distra pe măsură și în inima Capitalei. Potrivit edilului, în perioada 31 – 3 iunie 2024, Pretura sectorului Centru va organiza următoarele evenimente: -01 iunie 2024 Spectacol de Ziua Internațională a Copiilor Ora: 11:00-19:00; … Articolul Ziua Internațională a Copiilor va fi marcată și în inima Capitalei apare prima dată în BreakingNews.
16:50
Irina Vlah, președinta “Platforma Moldova”, a solicitat recent președintei Maia Sandu să liniștească cetățenii și să garanteze public că nu va permite scenarii de război în Moldova. „S-ar părea că, dacă ești un lider care este responsabil pentru siguranța oamenilor, atunci pacea în Moldova ar trebui să fie mai presus de orice. Dar reacția a … Articolul Irina Vlah: „Președinția nu garantează pacea, crescând temerile cetățenilor” apare prima dată în BreakingNews.
15:50
Un flashmob a avut loc în fața Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Chișinău, în legătură cu vizita secretarului de stat al SUA, Antony Blinken. Acțiunea a fost organizată de reprezentanții Partidului „Renaștere”. Tinerii au scandat „Blinken go home” (n.r. Blinken pleacă acasă) și „Руки прочь от Молдовы” (n.r. Luați mâinile de pe Moldova). „În … Articolul Flashmob în fața Ambasadei SUA din Chișinău apare prima dată în BreakingNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.