O nouă escrocherie online: „Nike” la 38 de lei

Observatorul de Nord, 17 mai 2024 14:50

 Pe cel puțin patru pagini de Facebook – „Sportlandia MD”, „Sportlandia MD”, „MD Sportlandia” și „MD Sportlandia” – create în ultimele zile, au apărut anunțuri care propun spre vânzare încălțăminte „Nike” la prețul de 38 de lei. Este o ESCROCHERIE online cu folosirea neautorizată a însemnelor vizuale ale magazinului „Sportlandia Moldova”. Compania a anunțat despre apariția unor […] Post-ul O nouă escrocherie online: „Nike” la 38 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 24 ore
13:10
Darius Tihon, nici mai mult, nici mai puțin, vrea să devină electrician. Băiatului îi place tehnica și înălțimea. Pentru a-și împlini visul, Darius crede că trebuie doar să-și cumpere o mașină. Zilele acestea, Darius a avut parte de o experiență deosebită. Însoțit de Dumitru Chstol, directorul filialei din Soroca a Rețelelor Electrice, a avut ocazia […] Post-ul Darius Tihon: ” Eu vreau să devin electrician, ca să am mereu lumină / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Ilinca Plitoc merge toamna aceasta la școală. Visul ei este să devină frizer, pentru că își dorește să îi facă pe oameni frumoși și să aducă bucurie pe chipurile lor. Frizerița Maria Boțoc s-a oferit să-i deschidă Ilincăi câteva dintre tainele meseriei. De exemplu, cum să comunice cu clienții, cum să le asculte dorințele și […] Post-ul Ilinca Plitoc: Vreau să devin frizer, pentru că îmi doresc să îi fac pe oameni frumoși / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Copilăria a fost modestă, dar fericită. Alături de părinți (ambii activau în oraș și nu au plecat peste hotare la muncă) și desigur alături de prieteni cu care noi singuri ne organizam activități de joacă, divertisment, uneori chiar competiții. Tradițional primăvara plecam pe jos de la Rublenița în pădurea Jeloboc la cules ghiocei… desigur că […] Post-ul Maria Stepanyants: „Copilăria a fost modestă, dar fericită” apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: La Soroca este în toi ziua copiilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
10:50
Emilia Chistol are 6 ani și vrea să devină medic. Fetița știe deja că un medic bun trebuie să nu plângă atunci când vede suferință și durere, să nu fie supărăcios atunci când pacienții nu au răbdare. Cel mai puternic argument, însă, pe care îl are Emilia este că îi place să zâmbească. Iar zâmbetul, […] Post-ul Emilia Chistol: Eu vreau să fiu medic, fiindcă pot să zâmbesc / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Recent, partenerii unei companii globale ptoducătoare de Aloe Vera s-au întâlnit în municipiul Soroca, unde au prezentat un plan ambițios și bine structurat. Aceștia au oferit publicului cele mai bune produse consumabile, dovedite a susține sănătatea și starea de bine pe termen lung. „Sunt reprezentantul acestui Colos Mondial, am 28 de ani și am doi […] Post-ul PUBLICITATE: Descoperă Secretul Succesului cu Aloe Vera / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Pentru mulți copii, ziua de 1 iunie se asociază cu bucurie, distracție și fericire. Pentru că în această zi, părinții încearcă să facă totul pentru a aduce zâmbete pe chipurile  lor: dulciuri, distracții, picnicuri, jocuri și cadouri. Însă, nu pentru toți ziua aceasta e la fel, există copiii care din cauza unor circumstanțe, sunt departe […] Post-ul Ina Osadciuc: ”Beneficiarii Centrului sunt, înainte de toate, niște copii” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
În contextul Zilei Internaționale a Copiilor, Primăria Municipiului Soroca, va organiza un șir de activități, menite să aducă bucurie și distracție celor mici. Programul activităților dedicat Zilei Internaționale a Copiilor: 9.30 ”Caravana Copilăriei”, cu participarea tuturor copiilor din municipiu. Alaiul, va porni în frunte cu Fanfara Colegiului de Arte, de la Cetatea Soroca, spre Palatul […] Post-ul Vezi ce activități au loc astăzi la Soroca, de Ziua Internațională a Copiilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
  Visul copilăriei mele devenit realitate! Îmi aduc aminte de acel copil mic, zburdalnic, ce hoinărea tot satul. Am avut o copilarie fericită la sat! Una din stațiile fericirii era în fata policlinicii din sat, unde activa tata. Primeam o înghețată și eram cea mai fericită, la vorbă cu toți ce treceau prin zonă și […] Post-ul Victoria Jernovoi: „Pe la 7 anișori am scos dintele cățelului nostru” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
Nu rareori visele naive din copilărie sunt date uitării când viața de adult devine prea reală și cotește în altă parte. Însă, dacă ai o dorință cu adevărat vie, îmbrăcată în detalii și culori, aranjată undeva între inimă și minte, atunci ea poate să se materializeze. O știu cu siguranță, fiindcă visul meu din copilărie […] Post-ul Elena Prodan: „Visul meu din copilărie s-a transformat în profesie, iar jocul “de-a școala” are loc în sala de clasă” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
Astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, vrem să vă povestim despre omul ale cărui principii au stat la baza elaborării Convenției pentru Drepturile Copilului. Vorbim despre pedagogul polonez Janusz Korczak, un pionier în domeniul educației și al drepturilor copiilor. Janusz Korczak, pe numele său real Henryk Goldszmit, a fost un medic, educator și scriitor polonez, […] Post-ul Cum să iubești un copil: 10 sfaturi de la pedagogul, care a intrat în camera de gazare împreună cu copiii apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Horoscop pentru 1 iunie 2024 Berbec Vei avea succes dacă dai dovadă de imaginație în afaceri și abordezi problemele într-un mod neconvențional. Este util să fii proactiv, să-ți oferi propria metodă: unele dintre ideile tale vor fi ulterior implementate cu succes și îți vor aduce profit. Începeți să vă planificați vacanța, discutați detaliile cu cei […] Post-ul Horoscopul ziei de sâmbătă, 1 iunie 2024: Pentru Gemenii singuri, aceasta este o zi bună pentru a întâlni pe cineva special, află sfatul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Copilăria mea a fost una foarte frumoasă, mai ales că m-am născut într-un sat pitoresc de pe malul Nistrului, satul Nimereuca care are și două biserici deosebit de valoroase, o locație cu o încărcătură spirituală enormă. Eu am avut norocul să-mi cunosc buneii chiar și străbuneii, să stau la ei, să le ascult poveștile de […] Post-ul Maria Gogu: „Visul meu din copilărie a fost să fiu un om de valoare” apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Pentru ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, meteorologii vin cu vești bune pentru cei mici. Cerul se va menține mai mult senin în prima parte a zilei. De la orele amiezii, vremea o să devină instabilă și izolat se vor înregistra ploi de scurtă durată. Temperatuile maximile ale zilei se vor încadra între +27+29 grade […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru sâmbătă,1 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:35
Nu-mi amintesc niciun vis în alb-negru. Din culorile acelea vin și culorile vieții de mai târziu. Iar visele văzute cu ochii deschiși erau înrudite: mai întâi voiam să devin jurist, să fac dreptate tuturor „oropsiților” pe nedrept (părinții mei și vecinii munceau în „kolhoz” pentru bănuți și abia în cl. VII-a am putut schimba „pufoicuța” […] Post-ul Petre Popa: „Copilăria este anotimpul visurilor colorate…” apare prima dată în Observatorul de Nord.
31 mai 2024
21:20
La Colegiul de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca astăzi a avut loc festivitatea de încheiere a anului de studii. Zeci de specialiști, viitori oameni de cultură, și-au luat rămas bun de la colegi și profesori.  Cântece, dansuri, și mesaje de recunoștință, acestea au fost ingredientele evenimentului de astăzi. Pe tonuri nostalgice, dar și umoristice pe […] Post-ul Ultimul sunet la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:00
Centrul European pentru Prognoze pe Durată Medie a emis o estimare meteorologică pentru luna iunie 2024, prima lună de vară. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei, indicând o lună călduroasă. Potrivit raportului anual al Agenției ONU pentru Meteo și Climă, 2023 a fost cel mai cald an înregistrat. Și anul acesta, potrivit […] Post-ul Cum va fi vremea în iunie. Prognoza meteo pentru prima lună de vară apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
Luna începe cu o mare paradă planetară: pe 3 iunie, șase corpuri cerești — Mercur, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun — se aliniază într-o linie. Acest eveniment va avea un impact semnificativ asupra destinelor oamenilor ale căror planete protectoare sunt implicate în paradă. Influența va fi, în general, favorabilă, dar nu lipsită de momente […] Post-ul Horoscopul lunii iunie: Află ce ți-au pregătit astrele pentru următoarele 30 de zile apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
Astăzi a sunat ultimul sunet și la Liceul Teoretic “Petru Rareș” din Soroca. Zeci de absolvenți ai claselor a XII-a, împreună cu doamnele diriginte Ecaterina Andriuța, Elena Dorogan și Viorica Gherman au fost în centrul atenției. Elevii au mulțumit învățătorilor și profesorilor, părinților și colegilor pentru susținere în acești 12 ani de studii. Mulți dintre […] Post-ul Zeci de absolvenți și-au luat rămas bun de la profesori și Liceul Teoretic “Petru Rareș” din Soroca / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
Duminică, 2 iunie, la Soroca se va desfășura cea de-a XVII-a ediție a Festivalului-Concurs Național al Orchestrelor Aerofone „Fanfara Argintie”. La ediția din acest an și-au anunțat participarea 14 fanfare din diverse raioane ale republicii : Şoldăneşti, Comrat, Soroca, Ştefan-Vodă, Rezina, Hînceşti, Taraclia, Fălești, Sângerei, Floreşti, Ialoveni, Drochia şi Edineț. În concurs ele urmează să […] Post-ul 14 fanfare vor concura duminică, 2 iunie, la Festivalul-Concurs ”Fanfara Argintie” de la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Te-ai întrebat vreodată de unde vine termenul de „bug” în contextul computerelor? Povestea acestui termen a început pe 9 septembrie 1947, când cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit o problemă inedită la computerul Mark II. Incidentul de la Harvard În acea zi, echipa de programare a computerului Mark II, construit de Harvard și finanțat […] Post-ul Primul bug din istorie: Povestea termenului născut acum 73 de ani apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Dacă ești un gurmand, cu siguranță îți place mierea. Dar ai încercat mierea de primăvară? Primele ierburi și flori au o mare concentrație de nutrienți, de aceea mierea de primăvară este atât de benefică. Știați că mierea de mai este doar un nume comercial pentru produsul pe care albinele îl colectează primăvara din nectarul florilor […] Post-ul De ce este specială mierea de mai: prin ce se deosebește de alte tipuri de miere? apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
Grădinița nr. 17 „Cheița de Aur” din Soroca a găzduit timp de patru zile evenimentul „Adio grădiniță”, în cadrul căruia preșcolarii și-au luat rămas bun de la primii ani de educație. Emoțiile au fost la cote maxime atât pentru copii, cât și pentru educatori și părinți. Anul acesta, patru grupe absolvente au participat la serbare, […] Post-ul Copiii din grupele pregătitoare de la IET "Cheița de Aur" au spus ”Adio, grădiniță” / Video apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Patru fetițe și opt băieței au organizat împreună cu educatoarele o serbare de absolvire a grădiniței din Vărăncău. Bucuroși că la toamnă vor merge la școală, copilașii le-au demonstrat părinților prezenți la concert că știu nu doar să cânte și să danseze, dar și să rezolve exerciții de matematică, să fie atenți și respectuoși. Ca […] Post-ul Sărbătoarea de rămas bun a copiilor de la grădinița ”Guguță” din satul Vărăncău / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Ce să fac dacă vreau să cumpăr sau să vând apartamentul meu? Unde să apelez pentru o mai bună informare? Când este momentul potrivit? Cum îmi rezolv problema? Echipa de la Observatorul de Nord este aici pentru a-ți răspunde la toate aceste întrebări și pentru a-ți oferi suportul necesar în tranzacțiile imobiliare. Fie că ești […] Post-ul Investiția Ta Ideală în Imobiliare cu Suportul Observatorului de Nord! apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Toți părinții și persoanele care doresc să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de studii ale elevilor  vor putea să contribuie financiar online, în mod transparent și benevol. Pe platforma Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay va fi creat un cont destinat donațiilor pentru instituțiile de învățământ. Cel puțin această acțiune este  prevăzută în Planul sectorial anticorupție, […] Post-ul Mpay în educație: în curând va fi creat un cont destinat donațiilor pentru instituțiile de învățământ general apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Calendarul evenimentelor lunii iunie 2024, sau Cireșar, cum i se mai spune în popor, este bogat în tot felul de sărbători și zile importante. Pe parcursul lunii, vom sărbători Ziua Medicului, Ziua Arhivarului și Ziua Istoricului. De asemenea, vom avea parte de sărbători religioase semnificative, cum ar fi Înălțarea Domnului și Duminica Mare. Ispasul sau […] Post-ul Calendarul evenimentelor lunii iunie apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
Ieri, la Colegiul Tehnic Agricol Soroca a fost inaugurat Centrul Tehnico-Didactic în Mecanică Agricolă, un proiect de anvergură dedicat modernizării învățământului agricol. Noul laborator este important nu doar pentru elevii de la colegiu, dar și pentru întregul raion. Prin modernizarea practicilor agricole se pun bazele pentru creșterea eficienței și productivității în acest sector vital. La […] Post-ul La Soroca a fost inaugurat Centrul Tehnico-Didactic în Mecanică Agricolă / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:00
Ploaia de astăzi a dat bătăi de cap în special pietonilor care aveau drum prin partea de jos a municipiului Soroca. În perimetrul străzilor Mihail Kogălniceanu și Ion Creangă, nu puteai trece strada fără să te uzi sau să ridici pantalonii. Alții se întorceau să găsească alt drum, dar au fost și din cei care […] Post-ul După ploaia de astăzi la Soroca am avut iarăși parte de o mică Veneție / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Am cunoscut-o pe Ionela Posțanu prin lucrările sale, vernisate în cadrul mai multor expoziții și am fost curioasă să aflu mai multe despre artista talentată, de numai 15 ani, care mi-a atins struna sufletului, prin armonia perfectă a culorilor și mesajul profund în fiecare contur. Lucrările sale m-au intrigat prin stilul unic și creativ. Fiind […] Post-ul Descoperă lumea formelor și a culorilor prin ochii Ionelei Posțanu, tânăra din Drochia pasionată de pictură apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” din Soroca, în parteneriat cu Fundația Progress, a lansat astăzi un nou proiect adresat adolescentelor cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, intitulat „Rețeaua Fetelor Neînfricate”.         Proiectul vizează modelarea atitudinilor de viață și comportamentelor civice ale tinerelor fete, pregătindu-le să devină actori implicați în deciziile care le […] Post-ul La Soroca a fost lansat proiectul „Rețeaua Fetelor Neînfricate” apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Un tânăr a murit, după ce a fost înjunghiat de către vecinul său. Crima a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 23:20, în localitatea Bădiceni, din raionul Soroca, susțin sursele PulsMedia.MD din cadrul IP Soroca.  Potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 25 de ani. Acesta s-ar fi aflat […] Post-ul PulsMedia: Crimă la Bădiceni, un tânăr a fost înjunghiat de un vecin apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Individul care apare în video este căutat de polițiștii din Soroca, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi. La 24 mai, acesta ar fi pătruns într-un restaurant din Soroca și ar fi sustras bani din gențile angajaților. Ulterior, la 27 mai, este bănuit că a comis o infracțiune similară într-o grădiniță din cartierul “Soroca Nouă”. Dacă […] Post-ul Anunță Poliția dacă recunoști tânărul din imagini: este suspectat de furt din grădiniță și un restaurant din Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
PUBLICITATE POLITICĂ În Bălți și în raionul Fălești vor fi realizate proiecte de 6,5 milioane de lei din banii oferiți de Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru. Anunțul a fost făcut de Renato Usatîi în zilele în care orașele Bălți și Fălești au sărbătorit Hramul localității. „Pentru Bălți – 4 milioane de lei: 10 stații moderne […] Post-ul 4 milioane de lei pentru Bălți și 2,5 milioane de lei pentru Fălești de la Renato Usatîi apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Agenția Națională a Arhivelor a publicat o galerie foto de la “Săptămâna artei şi literaturii moldoveneşti” la Soroca, din anul 1960. “Oameni simpli, dar cu priviri deosebite”, astfel sunt descrise aceste imagini.  La tribună îl vedem pe Grigore Vieru, iar printre cei care-l ascultă sunt soroceni. În caz că regăsiți în imagini chipurile celor apropiați, […] Post-ul Chipuri surprinse la Soroca în 1960: pe cine recunoști din imagini? / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Consiliul Raional Soroca invită cetățenii să participe la Iarmarocul „Produs de Soroca”, ediţia a IV-a şi Festivalul-concurs Naţional „Fanfara Argintie”, ediţia a XVII-a, care se va desfășura pe Piaţa Libertăţii din municipiul Soroca la 2 iunie 2024. Mai jos publicăm programul activităților: 09.00 – 15.00 Expunerea expozițiilor cu vânzări pentru vizitatori; 10.30-11.00 – Parada orchestrelor […] Post-ul Iată programul integral al activităților de duminică din Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de joi, 30 mai 2024. Detaliile ratei de schimb sunt următoarele:  Euro se ieftinește cu 8 ban și este cotat astăzi la 19 lei și 20 bani, dolarul american costă 17 lei și 69 de bani, cu 3 bani mai puțin față de ziua de ieri. Leul românesc se ieftinește cu 2 bani și este cotat la 3 lei […] Post-ul Cursul valutar pentru joi, 30 mai 2024: euro se ieftinește cu 8 bani, dolarul cu 3 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Horoscop Berbec – 30 mai 2024: Este o zi care te invită la toleranță reală, exersată, la protejarea propriilor interese, dar într-o formă delicată, care să nu-i îndepărteze pe cei din jur. Este important să fii mai atent la comportamentul tău decât la al celorlalți. Horoscop Taur – 30 mai 2024: Ai ocazia să îți […] Post-ul Horoscopul zilei de joi, 30 mai 2024: Racii au ocazia să-și regăsească starea de bine interioară care a fost afectată în ultimele zile, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Vremea va fi în general instabilã, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi mai ales pe parcursul zilei vor cădea ploi slabe. Se așteaptă ca temperaturile maxime ale zilei să varieze între 20 și 21 grade Celsius, în timp ce noaptea temperaturile minime vor oscila între 15 și 16 grade Celsius. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 30 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
29 mai 2024
19:30
Duminică, 25 mai, în incinta Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină” a avut loc cea de-a XXI-a ediție a Festivalului „Primăvara poloneză în Moldova” (Polska Wiosna w Moldawii), organizat de Asociația Obșteasca „Primăvara poloneză în Moldova”, cu sprijinul Ambasadei Republicii Polonia la Chișinău. La festival au participat și membrii Uniunii Polonezilor din Soroca. Pe […] Post-ul Sorocenii au participat la Festivalul „Primăvara poloneză în Moldova” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:20
Puteți scăpa de respirația neplăcută (halena) în câteva secunde. În ajutor ne pot veni: guma de mestecat, spray-urilor speciale și dropsurile cu aromă de mentă. Cu toate acestea, este important să înțelegem și cauza principală a problemei. Caracteristicile alimentației Uneori, respirația neplăcută apare din cauza anumitor alimente. Stomatologii au evidențiat următoarele alimente: usturoi; alcool; ridiche; condimente și mirodenii; ceapă; alimente afumate. În plus, respirația […] Post-ul Ce boli grave pot ascunde mirosurile neplăcute din gură apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Ce este eTwinning? Un termen pe care-l auzim tot mai des în ultima perioadă, dar despre care cunoaștem încă prea puțin. Ca să știm mai multe despre aceasta am decis să aflăm de la cei implicați în acest proces — elevii și profesorii de la Liceul Teoretic “Ion Creangă”, care ne-au răspuns la mai multe întrebări […] Post-ul Întrebări și răspunsuri despre proiectul eTwinning apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Ministrul Protecției Mediului și a Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strelets, a fost într-o vizită de lucru la Chișinău, la invitația ministrului Mediului Sergiu Lazarencu. Această vizită este o premieră în relațiile de colaborare dintre cele 2 ministere, domnul Strelets fiind primul ministru al mediului din Ucraina care vine în Republica Moldova. Ministrul protecției mediului […] Post-ul Precizările ministrului mediului din Ucraina privind secarea unei porțiuni din Nistru apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
Autoritățile planifică inaugurarea instituției pe 1 iunie 2024. Anual, colegiul urmează să pregătească și să perfecționeze circa 60 de tehnicieni militari profesioniști pentru Armata Națională. Potrivit secretarului de stat Sergiu Plop, proiectul a fost elaborat în scopul asigurării completării Armatei Naționale cu tehnicieni militari calificați (categoria „sergenţi”). Colegiul Militar va fi creat ca o subdiviziune […] Post-ul O nouă oportunitate de studii pentru elevii de gimnaziu la Colegiul Militar apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Filiala Soroca a CCI RM în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca organizează Iarmarocul „Produs de Soroca”, ediția a IV-a în scopul promovării produselor si mărfurilor producătorilor autohtoni și Festivalul-concurs național „Fanfara Argintie”, ediția a XVII-a care va avea loc pe Piața Libertății din orașul Soroca la data de 2 iunie 2024 cu începere de la […] Post-ul Invitație la sărbătoare! / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Alexandru Caraion este elev în clasa a IX-a și în curând va absolvi Gimnaziul nr. 2 din Drochia. Diagnosticul de autism i-a fost pus încă din perioada grădiniței, ceea ce a adus numeroase provocări în viața lui și a familiei sale. Cu toate acestea, istoria lui Alexandru este una frumoasă și motivațională, datorită a două […] Post-ul Eroinele din spatele succesului unui elev cu autism / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Ieri s-a dat start competiției sportive „Școala Securității – Împreună reducem riscurile”, desfășurată anual la nivel național dar și local. La nivel local a fost desfășurată în tabăra pentru copii „Prietenia” din satul Cuhureștii de Sus, din raionul Florești. La start s-au aliniat 9 echipe din cele 3 raioane: Florești, Soroca, Drochia. Școala Securității este […] Post-ul Nouă echipe din raioanele Soroca, Florești și Drochia concurează la competiția sportivă „Școala Securității – Împreună reducem riscurile” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
La 30 de kilometri de Cluj-Napoca, în localitatea Aghireșu, putem găsi o zona cu apă ca smaraldul. Acest lac extraordinar nu este inclus în niciun circuit turistic, așa că puțini sunt cei care au auzit de el. Locația este de-a dreptul uluitoare și te face să te simți ca și când te-ai afla în Maldive. […] Post-ul Unde se află Maldive din România. Zona cu apă ca smaraldul de care puțini au auzit, nu este inclusă în niciun circuit turistic apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
În perioada 25-26 mai, în municipiul Chișinău s-a desfășurat ediţia a 26-a a Campionatului Open al Republicii Moldova de ultramaraton / Self-Transcendence 24/12/6 Hour Races, în cadrul căreia Iurie Melinte, directorul LT „B.P.-Hasdeu”,  a obținut premiul I absolut și în categoria de vârstă, cu rezultatul de 164 km, proba 24 ore de alergare. Am fost onorat să […] Post-ul Eroul ultramaratonului: Interviu cu Iurie Melinte, directorul LT ”B.P.-Hasdeu” din Drochia care a alergat 164 km în 24 de ore apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:50
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de miercuri, 29 mai 2024. Detaliile ratei de schimb sunt următoarele:  Euro se scumpește cu 1 ban și este cotat astăzi la 19 lei și 28 bani, dolarul american costă 17 lei și 72 de bani, cu 2 bani mai puțin față de ziua de ieri. Leul românesc este cotat la 3 lei și 87 de bani. Rubla rusească și hrivna ucraineană […] Post-ul Cursul valutar pentru 29 mai 2024: Schimbări nesemnificative pentru euro și dolar apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.