Autenticitatea imaginilor cu Dodon și Plahotniuc în dosarul „Kuliok” vor fi verificate peste 1 an – Ce spune procurul de caz și cine va plăti expertiza

Politik, 28 martie 2024 22:40

Centrul Național de Expertize Judiciare va iniția verificarea înregistrărilor video din dosarul în care fostul președinte Igor Dodon este cercetat pentru corupere pasivă și acceptarea finanțării PSRM de către o „organizație criminală” abia în martie 2025. Este vorba de o tergiversare evidentă, spun procurorii. De partea cealaltă, Igor Dodon și avocații săi afirmă că nu ... Autenticitatea imaginilor cu Dodon și Plahotniuc în dosarul „Kuliok” vor fi verificate peste 1 an – Ce spune procurul de caz și cine va plăti expertiza The post Autenticitatea imaginilor cu Dodon și Plahotniuc în dosarul „Kuliok” vor fi verificate peste 1 an – Ce spune procurul de caz și cine va plăti expertiza appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 24 ore
22:40
Stefanos Tsitsipas a fost eliminat în mod surprinzător de brazilianul Thiago Monteiro în turul al doilea la Madrid. Grecul nr. 7 mondial, câştigător al titlului la Monte Carlo şi finalist la Barcelona, a fost eliminat din debutul său la turneul ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro, fiind ... Mastersul ATP 1000 de la Madrid: Tsitsipas trimis acasă de un jucător din afara top 100 – Victorie de moral și calificare în turul trei pentru Nadal – Sorana Cîrstea demolată de Swiatek The post Mastersul ATP 1000 de la Madrid: Tsitsipas trimis acasă de un jucător din afara top 100 – Victorie de moral și calificare în turul trei pentru Nadal – Sorana Cîrstea demolată de Swiatek appeared first on Politik.
22:40
Leul moldovenesc ar putea să-și schimbe configurația chiar în acest an, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, care însă nu a dat detalii despre modificările care ar putea fi operate. Într-un răspuns pentru TV8, Dragu a menționat că publicul va fi informat după ce vor mai avea loc discuții la acest ... Banca Națională a Moldovei pregătește surpriza – Configurația leului moldovenesc s-ar putea schimba The post Banca Națională a Moldovei pregătește surpriza – Configurația leului moldovenesc s-ar putea schimba appeared first on Politik.
22:40
La Chișinău a fost celebrată Ziua Drepelului de Stat. La eveniment au participat șeful statului Maia Sandu, premierul Dorin Recean, miniștri, președintele Parlamentului, Igor Grosu. Au avut loc prestații ale Orchestrei Prezidențiale, ale Gărzii de Onoare, ale Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, ale studenților Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” și ale mai multor coruri ... Onor la Tricolor – Moldova a celebrat  Ziua Drapelului de Stat – Maia Sandu: „De fiecare dată când privim spre Tricolor, să ne amintim de suveranitatea și dreptul de a ne făuri destinul, mai ales în aceste vremuri tulburi” The post Onor la Tricolor – Moldova a celebrat  Ziua Drapelului de Stat – Maia Sandu: „De fiecare dată când privim spre Tricolor, să ne amintim de suveranitatea și dreptul de a ne făuri destinul, mai ales în aceste vremuri tulburi” appeared first on Politik.
Ieri
23:20
Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul și adjunctul ei, Iurii Cuznețov, au fost supuși unui control riguros la Aeroportul Chișinău după întoarcerea de la Moscova. Aceștea au fost preluați de forțele de ordine de la Aeroport pentru control special. În incinta Aeroportului a fost multă poliție, dar și multe persoane, venite să o întâmpine pe bașcanul de la ... Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul și adjunctul ei, supuși unui control riguros la Aeroport, după întoarcerea de la Moscova The post Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul și adjunctul ei, supuși unui control riguros la Aeroport, după întoarcerea de la Moscova appeared first on Politik.
23:00
Consiliul Uniunii Europene a decis vineri să prelungească până la 29 aprilie 2025 măsurile restrictive împotriva unui număr total de 11 persoane și unei entități „responsabile de acțiuni menite să destabilizeze, să submineze sau să amenințe suveranitatea și independența Republicii Moldova”. Printre persoanele care vor fi supuse sancțiunilor în următorul an sunt: Ilan Șor, Marina ... Consiliul Uniunii Europene prelungește măsurile restrictive împotriva unui număr de 11 persoane care încearcă să destabilizeze RM The post Consiliul Uniunii Europene prelungește măsurile restrictive împotriva unui număr de 11 persoane care încearcă să destabilizeze RM appeared first on Politik.
23:00
Proiectul de lege care prevede aplicarea votului prin corespondență a fost adoptat de Parlament. Documentul reglementează principiile de exercitare a dreptului la vot prin corespondență, procedurile electorale specifice, precum și atribuțiile organelor electorale care vor organiza această metodă alternativă de exercitare a dreptului la vot. Procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea și asigurarea integrității plicurilor ... Parlamentul a adoptat proiectul  privind aplicarea votul prin corespondență – Documentul urmează să fie avizat de Comisia de la Veneția, iar opoziția îl va contesta la Curtea Constituțională The post Parlamentul a adoptat proiectul  privind aplicarea votul prin corespondență – Documentul urmează să fie avizat de Comisia de la Veneția, iar opoziția îl va contesta la Curtea Constituțională appeared first on Politik.
15:50
Proiectul de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență a fost adoptat de Parlament. Documentul reglementează principiile de exercitare a dreptului la vot prin corespondență, procedurile electorale specifice, precum și atribuțiile organelor electorale care vor organiza această metodă alternativă de exercitare a dreptului la vot. Procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea și asigurarea integrității plicurilor ... ULTIMA ORĂ: Moldova va aplica votul prin corespondență la alegerile prezidențiale – Parlamentul a adoptat proiectul în lectură finală – Documentul urmează să fie avizat de Comisia de la Veneția The post ULTIMA ORĂ: Moldova va aplica votul prin corespondență la alegerile prezidențiale – Parlamentul a adoptat proiectul în lectură finală – Documentul urmează să fie avizat de Comisia de la Veneția appeared first on Politik.
15:40
Certificatul de moștenitor va putea fi obșinut la orice notar din țară. Astfel, actele care țin de eliberarea certificatului de moștenitor sau de certificatele legate de moștenire nu vor mai fi competența exclusivă a notarului de la locul deschiderii succesiunii. Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege în acest sens. Autorii proiectului ... Certificatul de moștenitor va putea fi obținut la orice notar din țară – Igor Grosu: „Dacă nu ajung notari vom propune majorarea numărului lor” The post Certificatul de moștenitor va putea fi obținut la orice notar din țară – Igor Grosu: „Dacă nu ajung notari vom propune majorarea numărului lor” appeared first on Politik.
14:40
Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv de îngrijorare în rândul apropiaților acestuia, scrie Sky News, care preia o relatare a tabloidului The Daily Beast. Acest lucru a provocat o serie de schimbări importante, inclusiv ajustări la planurile pentru viitoarea sa înmormântare. Unul dintre apropiații ... Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit – Palatul Buckingham i-a măsuri de precauție The post Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit – Palatul Buckingham i-a măsuri de precauție appeared first on Politik.
14:10
597 de mii de locuințe, inclusiv cele ocupate și cele neocupate, precum și 860 de mii de persoane au fost deja recenzate. Numărul populației recenzate include populația cu reședință obișnuită, dar și alte persoane. Colectarea datelor se face de către 4000 de recenzori, a precizat directorul Biroului Național de Statistică, Oleg Cara. Lideri în procesul ... Recensământ: Directorul Biroului Național de Statistică, spune câte locuințe și persoane au fost, până acum, recenzate The post Recensământ: Directorul Biroului Național de Statistică, spune câte locuințe și persoane au fost, până acum, recenzate appeared first on Politik.
13:50
Moldovenii vor arunca la gunoi produse alimentare în valoare de aproximativ 21 de miliarde de lei, în acest an. Datele au fost prezentate de expertul în economie, Veaceslav Ioniță. Totodată, potrivit lui, în 2024, risipa alimentară pe țară va fi de aproximativ 180 de mii de tone sau în jur de trei mii de vagoane ... Expert: Moldova înregistrează un nivel înalt de risipă alimentară – Aruncăm la gunoi produse alimentare în valoare de 21 de miliarde de lei The post Expert: Moldova înregistrează un nivel înalt de risipă alimentară – Aruncăm la gunoi produse alimentare în valoare de 21 de miliarde de lei appeared first on Politik.
13:30
Parlamentul a modificat Codul Educației la solicitarea ministerului de resort de a introduce sancţiuni pentru elevii cu un comportament agresiv. În baza unor amendamente propuse au fost stabilite condiţiile în care se poate ajunge până la exmatricularea elevilor violenţi faţă de colegi sau profesori. Astfel deputații au precizat în lege că exmatricularea nu poate avea ... Codul Educației modificat – Elevii cu un comportament agresiv sancționați, inclusiv până la exmatricularea din școală The post Codul Educației modificat – Elevii cu un comportament agresiv sancționați, inclusiv până la exmatricularea din școală appeared first on Politik.
13:20
Parlamentul a susținut inițiativa ministerului Educației. Astfel, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor care se vor înscrie într-o altă instituție publică de învățământ primar sau secundar general decât cele cu un număr mai mic de 50 de elevi vor primi indemnizații acordate de stat. Suportul financiar este acordat cu scopul de a garanta realizarea dreptului ... Statul sprijină părinții care își vor înscrie copiii în școli cu un număr mai mare de 50 de elevi – Vor primi…… The post Statul sprijină părinții care își vor înscrie copiii în școli cu un număr mai mare de 50 de elevi – Vor primi…… appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:40
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău ar putea obține statut de oraș. Parlamentul a votat în prima lectură inițiativa legislativă elaborată de deputatul PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ... Comuna Stăuceni se transformă în oraș – Parlamentul schimbă statutul localității The post Comuna Stăuceni se transformă în oraș – Parlamentul schimbă statutul localității appeared first on Politik.
12:20
Republica Moldova și-ar putea deschide o misiune diplomatică în Egipt. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, vicepremierul Mihai Popșoi, la Moldova1 Șeful diplomației de la Chișinău declară că, în prezent, țara noastră nu are nicio misiune diplomatică pe întreg continent african,notează newsmaker. „Una dintre prioritățile mele este să cresc numărul de misiuni diplomatice ... Moldova ar putea avea prima misiune diplomatică în Africa – Anunțul făcut de ministrul Popșoi The post Moldova ar putea avea prima misiune diplomatică în Africa – Anunțul făcut de ministrul Popșoi appeared first on Politik.
12:00
Legislativul de la Chișinău a ratificat un Acord între RM și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind realizarea fazei a doua a proiectului de interconexiune dintre Republica Moldova și România pe linia electrică aeriană 400 kV care va interconecta localitățile Bălți și Suceava. Acordul de împrumut prevede contractarea unui credit de 30,8 milioane ... Parlamentul a ratificat un Acord între RM și BERD privind interconexiunea liniei electrice aeriane 400 kV,  Bălți- Suceava The post Parlamentul a ratificat un Acord între RM și BERD privind interconexiunea liniei electrice aeriane 400 kV,  Bălți- Suceava appeared first on Politik.
11:50
Înalta Curte Anticorupție a Ucrainei a impus o măsură preventivă de detenție ministrului Agriculturii Mykola Solskyi. Judecătorul Curții a admis moțiunea Parchetului de specialitate Anticorupție și a impus o măsură preventivă împotriva lui Solskyi sub formă de reținere pentru 60 de zile (până la 24 iunie 2024), în cadrul cercetării preliminare, notează ucrainscaiapravda Ca alternativă ... Corupție în guvernul de la Kiev – Ministrul ucrainean al Agriculturii, Mykola Solskyi a fost arestat The post Corupție în guvernul de la Kiev – Ministrul ucrainean al Agriculturii, Mykola Solskyi a fost arestat appeared first on Politik.
11:50
Parlamentul examinează în lectură finală proiectul votului prin corespondență care ar putea fi extins și în alte state decât SUA și Canada. Deputații vor examina proiectul în lectură finală în baza amendamentelor propuse iar unul din ele se referă la capitolul Dispoziții finale și Tranzitorii. Potrivit proiectului de lege, deși inițial era vorba de aplicarea ... LIVE: Ședința Parlamentului – Proiectul privind implementarea votului prin corespondență în lectură finală pe agenda deputaților The post LIVE: Ședința Parlamentului – Proiectul privind implementarea votului prin corespondență în lectură finală pe agenda deputaților appeared first on Politik.
11:50
Astăzi, 26 aprilie, se împlinesc 38 de ani de la tragicul accident de la centrala nucleară de la Cernobîl, una dintre cele mai devastatoare catastrofe provocate de om în secolul al XX-lea. De Ziua internațională de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobîl, președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj de recunoștință pentru moldovenii ... Moldova comemorează victimele catastrofei de la Cernobîl The post Moldova comemorează victimele catastrofei de la Cernobîl appeared first on Politik.
11:50
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, confirmă că la instituția pe care o conduce au fost întreprinse o serie de măsuri procesuale, dar nu a precizat mai exact despre ce este vorba. Șeful diplomației moldovene și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu organele de drept în instrumentarea acestui proces, notează moldova1.md „Într-adevăr s-au întreprins o serie ... Ministrul Popșoi confirmă că la MAE au avut loc percheziții -„Nu sunt sigur că ar fi vorba de corupție” The post Ministrul Popșoi confirmă că la MAE au avut loc percheziții -„Nu sunt sigur că ar fi vorba de corupție” appeared first on Politik.
25 aprilie 2024
21:40
Gazul natural urmează să coboare din preț. Moldovagaz va depune mâine, 26 aprilie, solicitare la ANRE pentru reducerea tarifului, a anunțat directorul acestei companii, Vadim Ceban la postul de televiziune N4 El a precizat pentru politik.md că prețul va scădea cu aproximativ 8,5 sau 8,7% ceea ce va însemna un tarif de 12,2 lei fără ... ULTIMA ORĂ! Gazul natural la un pas să se ieftinească – Moldovagaz depune solicitare la ANRE pentru reducerea tarifului – Cât va costa metanul The post ULTIMA ORĂ! Gazul natural la un pas să se ieftinească – Moldovagaz depune solicitare la ANRE pentru reducerea tarifului – Cât va costa metanul appeared first on Politik.
21:10
În Republica Moldova vor fi create camere agricole menite să reprezinte interesele fermierilor. Proiectul, a fost votat în prima lectură de Parlament la propunerea ministerului Agriculturii. Potrivit documentului, camerele agricole sunt organizații cu caracter consultativ, prin intermediul cărora va fi instituționalizat dialogul dintre fermieri și autoritățile publice cu competențe în domeniul agricol, precum și dintre ... Parlamentul a susținut inițiativa ministerului Agriculturii privind constituirea camerelor agricole în Moldova – Opoziția a criticat proiectul The post Parlamentul a susținut inițiativa ministerului Agriculturii privind constituirea camerelor agricole în Moldova – Opoziția a criticat proiectul appeared first on Politik.
21:10
Beneficiarii de protecție temporară care se angajează în Republica Moldova vor fi asigurați medical. Deputații au votat în lectura a doua proiectul de modificare a unor acte normative. Proiectul, elaborat de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Compania Națională de Asigurări în Medicină, prevede menținerea statutului de persoană asigurată beneficiarilor de protecție temporară angajați și după ... Refugiații din Ucraina care se angajează în Moldova vor fi asigurați medical – Proiectul propus de ministerul Sănătății, votat de deputați The post Refugiații din Ucraina care se angajează în Moldova vor fi asigurați medical – Proiectul propus de ministerul Sănătății, votat de deputați appeared first on Politik.
21:10
Parlamentul a aprobat un nou pachet de reducere a birocrației în domeniul economic. Proiectul ce prevede modificarea unor acte normative în domeniul controlului activității de întreprinzător în Republica Moldova a fost votat în lectura a doua de 57 de Parlament. Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu suportul Secretariatului ... Statul vrea să reducă birocrația în economie – Propune controale mai puține și amenzi mai mici pentru mediul de afaceri The post Statul vrea să reducă birocrația în economie – Propune controale mai puține și amenzi mai mici pentru mediul de afaceri appeared first on Politik.
21:10
Un proiect de lege ce prevede îmbunătățirea cadrului normativ ce vizează activitatea Centrului Național Anticorupție (CNA) a fost votat în a doua lectură de Parlament Documentul a fost elaborat de Centrul Național Anticorupție în contextul modificărilor legislative efectuate în alte acte normative și ținând cont de politicile naționale în domeniul anticorupție, precum și de recomandările ... CNA cu noi atribuții și măsuri de stimulare pentru angajați – Proiectul votat de deputați The post CNA cu noi atribuții și măsuri de stimulare pentru angajați – Proiectul votat de deputați appeared first on Politik.
17:20
Ministerul Justiției a organizat cea de-a treia ședință a Platformei Anticorupție, în cadrul căreia s-a discutat despre mecanismul de evaluare al Grupului de state contra corupției (GRECO) al Consiliului Europei. Scopul reuniunii a fost de a coordona procesul  implementării recomandărilor GRECO recepționate urmare rundei cinci (V) de evaluare și conjugarea eforturile interinstituționale pentru a spori ... Moldova restanțieră la îndeplinirea recomandărilor Grupului de state contra corupției al Consiliului Europei The post Moldova restanțieră la îndeplinirea recomandărilor Grupului de state contra corupției al Consiliului Europei appeared first on Politik.
17:00
Moscova nu intenționează „să pună obstacole” Chișinăului în desfășurarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care vor avea loc în toamna anului 2024, pe teritoriul Federației Ruse. Declarația a fost făcută de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă din 25 aprilie. Zaharova a menționat că ... Ce spune Moscova despre numărul secțiilor de vot pe teritorul Rusiei la alegerile prezidențiale din Moldova – Răspunsul MID-lui rusesc The post Ce spune Moscova despre numărul secțiilor de vot pe teritorul Rusiei la alegerile prezidențiale din Moldova – Răspunsul MID-lui rusesc appeared first on Politik.
16:50
Percheziții la doi procurori din Republica Moldova și la rudele acestora, într-un dosar de îmbogățire ilicită. Procurorii ar fi dobândit bunuri înscrise formal pe persoane terțe și ar fi efectuat cheltuieli valoarea cărora depășesc veniturile legal obținute – cu 1,2 milioane lei. În timpul perchezițiilor au fost ridicate mai multe obiecte și documente. Precizările au ... Procuratura Anticorupție cu percheziții la colegii de breaslă, într-un dosar de îmbogățire ilicită The post Procuratura Anticorupție cu percheziții la colegii de breaslă, într-un dosar de îmbogățire ilicită appeared first on Politik.
16:40
Rportul de activitate al Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023 a fost prezentat și discutat în plenul Parlamentului. Documentul conține acțiunile realizate în conformitate cu planul de acțiuni al instituției, respectând Codul serviciilor media audiovizuale, dar și informații despre executarea bugetului frunizorului public național de servicii media. Pe parcursul anului 2023, Compania „Teleradio-Moldova” a ... Parlamentul a luat act de Raportul de activitate al IPNA „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023 – Opoziția nemulțumită de prestația radiodifuzorului public The post Parlamentul a luat act de Raportul de activitate al IPNA „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023 – Opoziția nemulțumită de prestația radiodifuzorului public appeared first on Politik.
16:10
Poliția de Frontieră confirmă informațiile potrivit cărora președintele Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Dmitrii Constantinov, a rămas fără pașaport diplomatic, la întoarcerea în Republica Moldova din Federația Rusă. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt a instituției, Raisa Novițchi, notează newsmaker Potrivit surse citate, șeful Legislativului de la Comrat a rămas fără act conform ... Poliția de Frontieră deschide parantezele – Președintele Adunării Populare de la Comrat, Dmitrii Constantinov a rămas fără pașaport diplomatic The post Poliția de Frontieră deschide parantezele – Președintele Adunării Populare de la Comrat, Dmitrii Constantinov a rămas fără pașaport diplomatic appeared first on Politik.
16:00
FOTO: Mihai Vengher Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu a reiterat în cadrul unei emisiuni tv solicitarea către președintele Sandu să-i revoce din funție pe trei miniștri din guvernul Recean. Solicitarea a survenit în contextul unei recente întâlniri între membrii Blocului politic „Împreună”, format din Platforma Demnitate și Adevăr, Coaliția pentru Unitate ... Liderul CUB, Igor Munteanu: Puterea absolută i-a aburit guvernării ochelarii – I-am cerut președintelui țării să fie rechemați din Guvern Spînu, Bolea și Alaiba The post Liderul CUB, Igor Munteanu: Puterea absolută i-a aburit guvernării ochelarii – I-am cerut președintelui țării să fie rechemați din Guvern Spînu, Bolea și Alaiba appeared first on Politik.
15:20
Andrei Năstase invită oamenii la un dialog de suflet, la ”Un sfat cu poporul” pe data de 28 aprilie, ora 12.00, pe strada 31 august 15. „Invit toți prietenii și simpatizanții, oamenii dragi mie cu care cândva am inițiat niște proceduri foarte importante pentru statul Republica Moldova. Îi invit pe cei care împreună în luna ... VIDEO: După ce a dat de înțeles că va candida la prezidențiale, Andrei Năstase invită cetățenii la „un dialog de suflet” The post VIDEO: După ce a dat de înțeles că va candida la prezidențiale, Andrei Năstase invită cetățenii la „un dialog de suflet” appeared first on Politik.
14:40
Joi, 9 mai, va fi zi liberă pentru angajați iar vineri zi lucrătoare. Este propunerea ministerului Muncii și survine după ce mai mulți angajatori și salariați ar fi avut nedumeriri și ar fi solicitat precizări de la minister. Totuși, a adăugat inisterul Muncii, conducătorii unităților din sectorul real al economiei „sunt în drept să transfere ... Pe 9 mai ne odihnim, iar pe 10 e zi lucrătoare – Este propunerea ministerului Muncii, urmează și decizia Guvernului The post Pe 9 mai ne odihnim, iar pe 10 e zi lucrătoare – Este propunerea ministerului Muncii, urmează și decizia Guvernului appeared first on Politik.
14:00
Pe lângă scopul oficial se poate admite că desfășurarea referendumului privind declararea integrării în Uniunea Europeană drept obiectiv strategic al Republicii Moldova are menirea de a evita dezbaterea și supunerea votului în Parlament a proiectului de lege pentru revizuirea Constituției. Este opinia experților Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) exprimată în raportul de ... Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției: Referendumul republican are menirea de a evita o dezbatere în Parlament a proiectului de revizuire a Constituției The post Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției: Referendumul republican are menirea de a evita o dezbatere în Parlament a proiectului de revizuire a Constituției appeared first on Politik.
14:00
Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, susține că nu mai dispune de pașaport diplomatic. El afirmă că, după ce ar fi fost privat de documentul care-i asigura privilegii la trecerea frontierei, nu mai are nevoie de un astfel de document, notează IPN, citând media din regiune. Ministerul Afacerilor Externe neagă această informație oferită presei ... Președintele Adunării Populare de la Comrat fără pașaport diplomatic – MAE neagă informația The post Președintele Adunării Populare de la Comrat fără pașaport diplomatic – MAE neagă informația appeared first on Politik.
14:00
Corupția în RM rămâne larg răspândită, iar legile continuă să fie aplicate în mod selectiv de către sistemul judiciar, se arată în raportul anual al Departamentului de Stat al Statelor Unite privind drepturile omului în Moldova, publicat săptămâna curentă. Raportul reprezintă o analiză anuală a practicilor privind drepturile omului – cum ar fi drepturile individuale, ... Departamentul de Stat al SUA: „În Moldova, corupția a rămas endemică, iar legile continuă să fie aplicate în mod selectiv” The post Departamentul de Stat al SUA: „În Moldova, corupția a rămas endemică, iar legile continuă să fie aplicate în mod selectiv” appeared first on Politik.
14:00
Și în acest an Focul Haric va fi adus separat de Mitropolia Moldovei și Mitropolia Basarabiei. În premieră însă Patriarhia Română a decis că aducă Lumina Sfântă la Chișinău cu avionul, iar aceasta va fi întâmpinată într-o procesiune solemnă la Aeroportul Internațional Chișinău. Se întâmplă în contextul disensiunilor dintre cele două Mitropolii și a plecării ... Sfânta Lumină de la Ierusalim adusă la Chișinău de ambele Mitropolii The post Sfânta Lumină de la Ierusalim adusă la Chișinău de ambele Mitropolii appeared first on Politik.
10:30
Ministrul Afacerilor Interne, de la București, Cătălin Predoiu, a anunțat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situația românilor care nu locuiesc la adresa menționată în buletin. Documentul aduce schimbări semnificative în procesul de obținere a vizei de flotant. Conform declarațiilor sale, cererile pentru obținerea acestei vize au crescut cu 112 procente la nivel național, ... Anunț important pentru moldovenii cu buletin românesc care nu locuiesc la adresa menționată – Autoritățile de la București schimbă legea The post Anunț important pentru moldovenii cu buletin românesc care nu locuiesc la adresa menționată – Autoritățile de la București schimbă legea appeared first on Politik.
10:30
FOTO: Zdg.md Judecătorul Gheorghe Balan, care soluționează dosarul lui Vladimir Andronachi și Anatolie Blonschi, învinuiți de implicare în „furtul miliardului”, riscă să fie sancționat disciplinar. Membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Ion Guzun, a sesizat în acest sens Inspecția judiciară după apariția în presă a unui material, în care Balan spune că este intimidat de actuala ... Judecătorul Gheorghe Balan riscă sancțiuni disciplinare – Un membru CSM a sesizat inspecția judiciară The post Judecătorul Gheorghe Balan riscă sancțiuni disciplinare – Un membru CSM a sesizat inspecția judiciară appeared first on Politik.
10:30
Președintele francez Emmanuel Macron, care a jucat un rol esențial în numirea Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene în urmă cu cinci ani, este acum în discuții cu omologii săi din Europa pentru a găsi un alt candidat – precum fostul premier italian Mario Draghi pentru a ocupa postul de ... Bloomberg: Președintele francez, Emmanuel Macron îl vrea pe Mario Draghi la șefia Comisiei Europene The post Bloomberg: Președintele francez, Emmanuel Macron îl vrea pe Mario Draghi la șefia Comisiei Europene appeared first on Politik.
10:30
Situația din regiunea transnistreană va fi abordată în cadrul unei conferințe publice ce se va desfășura la Paris. La eveniment va participa viceprim-ministrul responsabil pentru Reintegrare, Oleg Serebrian. Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Politici de Reintegrare, în perioada 25-26 aprilie, Serebrian va întreprinde o vizită de lucru la Paris, unde va avea întrevederi cu ... Vicepremierul Oleg Serebrian în vizită la Paris – Va aborda problema dosarului transnistrean The post Vicepremierul Oleg Serebrian în vizită la Paris – Va aborda problema dosarului transnistrean appeared first on Politik.
24 aprilie 2024
23:20
Rafa Nadal a susținut azi o amplă conferință de presă la Madrid, acolo unde va debuta joi în fața unui adversar cu peste 20 de ani mai tânăr. Din păcate, „Matadorul” nu le-a dat vești bune fanilor, spunând că nu este la 100% fizic și că va intra pe teren doar pentru că turneul de ... Anunțul care întristează fanii lui Rafa Nadal – „Prezența mea la Roland Garros nu e deloc sigură, voi juca dacă mă simt competitiv” The post Anunțul care întristează fanii lui Rafa Nadal – „Prezența mea la Roland Garros nu e deloc sigură, voi juca dacă mă simt competitiv” appeared first on Politik.
22:50
Infrastructura rutieră spre punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, constucţia căruia face obiectul unui dosar penal, este gata în proporție de 97 la sută. Lucrările au costat statul peste 280 de milioane de lei, iar investițiile au trezit suspiciuni în spaţiul public. Pentru a aduce clarificări referitoare la costurile proiectului, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a ... Infrastructura rutieră spre punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta aproape de final – Guvernul a invitat presa pe șantier The post Infrastructura rutieră spre punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta aproape de final – Guvernul a invitat presa pe șantier appeared first on Politik.
22:20
La începutul săptămânii viitoare, în Parlament vor avea loc audieri publice în legătură cu tragedia fetei de la Orhei, Ana-Maria, la care vor participa reprezentanți ai Procuraturii și societății civile. Directoarea Agenției Naționale de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor, Viorica Țîmbălari a precizat pentru Radio Moldova că vor fi discutate aspecte care pot ... Audieri publice în Parlament în legătură cu tragedia fetei de la Orhei, Ana-Maria – În vizor revizuirea legislației privind prevenirea și combaterea violenței The post Audieri publice în Parlament în legătură cu tragedia fetei de la Orhei, Ana-Maria – În vizor revizuirea legislației privind prevenirea și combaterea violenței appeared first on Politik.
22:20
Republica Moldova a transmis miercuri, 24 aprilie, la Bruxelles contribuția la pachetul de extindere a Comisiei Europene pentru 2024. „Documentul, elaborat prin efortul comun al instituțiilor publice din Republica Moldova, reflectă progresele înregistrate de către autorități la recomandările din pachetul de extindere din anul 2023, precum și realizarea criteriilor de aderare la UE în perioada ... Contribuția Republicii Moldova la pachetul de extindere a UE, transmisă la Bruxelles – Biroul de Integrare Europeană urmează să dea publicității documentul The post Contribuția Republicii Moldova la pachetul de extindere a UE, transmisă la Bruxelles – Biroul de Integrare Europeană urmează să dea publicității documentul appeared first on Politik.
22:20
Deputații BCS Vlad Bătrîncea și Vladimir Voronin, au prezentat în cadrul unui briefing un proiect de lege privind neutralitatea permanentă a Republicii Moldova. Deputații opoziției revin la ideea promovării acestui concept după ce anterior au mai prezentat proiecte similare Proiectul de lege al BCS conține prevederi și mecanisme speciale de apărare a normei constituționale. Proiectul ... Opoziția parlamentară revine la ideea privind neutralitatea permanentă a RM – Un nou proiect de lege înregistrat în Parlament The post Opoziția parlamentară revine la ideea privind neutralitatea permanentă a RM – Un nou proiect de lege înregistrat în Parlament appeared first on Politik.
22:20
Joe Biden a semnat miercuri proiectul de lege cu pachetul de ajutor, adoptat de Senat marți seara târziu, în valoare totală de 95 de miliarde de dolari, care include un ajutor de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 26 de miliarde de dolari pentru Israel și 8 miliarde de dolari pentru Indo-Pacific. Președintele ... Joe Biden a semnat proiectul de lege cu pachetul de ajutor pentru Ucraina – SUA a furnizat, deja, în secret, Ucrainei rachete de mare rază de acțiune The post Joe Biden a semnat proiectul de lege cu pachetul de ajutor pentru Ucraina – SUA a furnizat, deja, în secret, Ucrainei rachete de mare rază de acțiune appeared first on Politik.
22:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 17 noiembrie curent alegeri locale noi în orașul Căușeni. Decizia a fost luată astăzi în urma sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI) în legătură cu încetarea, înainte de termen, a mandatului de primar în această localitate. Potrivit CEC, prin actul de constatare, ANI l-a decăzut pe ... Alegeri la Căușeni, în toamnă – Primarul Anatolie Donțu a rămas fără mandat – CEC a stabilit data scrutinului local The post Alegeri la Căușeni, în toamnă – Primarul Anatolie Donțu a rămas fără mandat – CEC a stabilit data scrutinului local appeared first on Politik.
15:00
Ministerul Energiei a aprobat un nou regulament pentru desfășurarea primelor licitații de instalare a centralelor electrice eoliene și fotovoltaice cu capacitatea de 165 MW. Acesta a fost susținut de Guvern, fiind un nou pas spre atingerea obiectivelor de decarbonizare a economiei. Noul regulament, elaborat de Ministerul Energiei, simplifică și debirocratizează cerințele de participare la licitații ... Statul simplifică cerințele de participare la licitații pentru construcția parcurilor eoliene și fotovoltaice – Ce prevede noul regulament, elaborat de ministerul Energiei The post Statul simplifică cerințele de participare la licitații pentru construcția parcurilor eoliene și fotovoltaice – Ce prevede noul regulament, elaborat de ministerul Energiei appeared first on Politik.
15:00
Statul descentralizează serviciile notariale și oferă moștenitorului la care notar să se adreseze. Guvernul a avizat un proiect care exclude competența teritorială exclusivă a notarilor în materie de deschidere a succesiunilor, notează IPN. „Proiectul a fost elaborat în contextul sesizării unor probleme în practica legată de punerea în aplicare a uneia din excepțiile de la ... Guvernul facilitează accesul cetățenilor la serviciile notariale – Ce se întâmplă cu eliberarea certificatului de moștenitor The post Guvernul facilitează accesul cetățenilor la serviciile notariale – Ce se întâmplă cu eliberarea certificatului de moștenitor appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.