Condițiile de vânt au afectat clădiri din raioanele Drochia, Ungheni, Edineț, iar în mun. Chișinău au fost înregistrați arbori căzuți

Provincial, 29 martie 2024 15:40

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că în urma vântului puternic înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova au fost afectate acoperișurile mai multor clădiri din localitățile țării. Potrivit informațiilor oferite de către subdiviziunile teritoriale către ora 15:00, condițiile de vânt au afectat clădiri din raioanele Drochia, Ungheni, Edineț, iar în municipiul Chișinău au fost înregistrați […] Post-ul Condițiile de vânt au afectat clădiri din raioanele Drochia, Ungheni, Edineț, iar în mun. Chișinău au fost înregistrați arbori căzuți apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum o oră
09:10
Tragerea la sorți a Cupei Moldovei A.S.I.C.S. pentru sezonul 2024 a stabilit programul primului tur al competiției. Conform regulamentului, echipele au fost împărțite două grupe, a câte patru. Cele mai bune două formații din fiecare grupă vor accede în etapa play-off a Cupei Moldovei A.S.I.C.S.  Din Grupa A fac parte echipele Clic Media, Next, Steaua Dental […] Post-ul Futsal. Programul meciurilor Cupei Moldovei A.S.I.C.S apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
07:20
Spitalul Clinic Bălți își fortifică capacitatea de diagnostic și tratament prin recepționarea unui set de echipamente moderne pentru intervențiile laparoscopice, în valoare totală de 134 mii de dolari. Donația a fost oferită de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), în cadrul proiectului ,,Asistența refugiaților din Ucraina în Europa”, finanțat de Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA). […] Post-ul Spitalul Clinic Bălți, dotat cu echipamente de înaltă performanță pentru intervenții chirurgicale laparoscopice apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
17:20
Astăzi, 26 aprilie, Î.S. „Poșta Moldovei” a pus în circulație seria din 2 mărci poștale „Sfintele Paști”. Pe mărci este ilustrat cozonacul tradițional, pasca cu brânză și ouăle roșii, acestea fiind un simbol al tradiției, bucuriei și învierii. Seria de mărci este tipărită în tiraj de 50 000 de exemplare și include și Plicul „prima […] Post-ul A fost pusă în circulație seria de mărci poștale „Sfintele Paști” apare prima dată în Provincial.
17:20
Comisia Electorală Centrală prezintă informații despre numărul de alegători în cele 9 localități din țară unde, la 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local. Astfel, potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 19 aprilie curent, numărul total […] Post-ul Numărul de alegători în cele 9 localități din țară unde vor avea loc alegeri locale noi și parțiale este de 10 767 apare prima dată în Provincial.
17:10
Concursul raional ,,Gândește global, acționează Local”, ediția a II-a, care are drept scop promovarea dezvoltării intelectuale a elevilor prin stimularea gândirii critice și a creativității, organizat de Consiliul raional Ialoveni, cu implicarea plenară a Direcției generale educație, în parteneriat cu Consiliul raional al elevilor s-a desfășurat în perioada 25 – 26 aprilie, desemnând câștigătorii atât […] Post-ul Concursul ,,Gândește global, acționează Local!”, ediția a II-a, organizat de CR Ialoveni și-a desemnat câștigătorii apare prima dată în Provincial.
17:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) informează despre numărul de candidați înregistrați în cursa electorală pentru funcția de primar și de consilier local în cele 9 localități din țară, unde pe 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și parțiale. Consiliile electorale de circumscripție locale au examinat dosarele depuse și au înregistrat în cursă toți candidații la […] Post-ul CEC prezintă numărul candidaților înregistrați la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024 apare prima dată în Provincial.
17:10
Stăuceni va deveni oraș. Parlamentul Republicii Moldova a votat în lectura I proiectul de lege prin care statutul localității noastre va fi schimbat din sat în oraș. “Mulțumesc tuturor pentru implicare și susținere a inițiativei. Acum vom avea și mai multe oportunități de dezvoltare și proiecte care să crească bunăstarea comunității noastre. Mai mult decât […] Post-ul Alexandru Vornicu: schimbarea statutului localitații va fundamenta identitatea noastră de stăuceneni pe decenii înainte apare prima dată în Provincial.
16:50
În perioada sovietică o atenție deosebită era acordată dezvoltării fotbalului în localităţile săteşti şi raionale. În RSS Moldovenească (RSSM) au fost organizate cinci competiții republicane la care au luat parte echipele din mediul rural. Recent, cu ajutorul colegilor Vladimir Hurs (Sângerei) și Valentin Iacovlev (Ochiul Alb, Drochia), am reușit să stabilim practic toți câștigătorii acestor […] Post-ul Istoria Fotbalului. Toate campioanele celor 5 mari turnee din mediul rural apare prima dată în Provincial.
16:10
Primăria Chișinău implementează și cofinanțează în mai multe suburbii ale municipiului proiecte investiționale de construcție a rețelelor de apă și canalizare, inclusiv cu stații de pompare și stații de epurare. Suma totală investită de Primăria Chișinău din bugetul municipal în aceste proiecte, în anii 2020-2023, depășește cifra de 52 de milioane de lei.  Un exemplu […] Post-ul Zeci de kilometri de apeduct și canalizare construite în suburbii, cu investițiile Primăriei Chișinău apare prima dată în Provincial.
15:50
Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce anul acesta, în capitala Republicii Moldova, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis, Festivalul Tradițiilor Românești va avea loc […] Post-ul Tradițiile românești vor fi sărbătorite la Chișinău apare prima dată în Provincial.
15:40
Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile din cadrul Turneului de Dezvoltare UEFA,  Campionatului Moldovei, Super Liga, Faza II, partidele a Ligii 1, Faza II, Liga 2 Sud și Nord dar și jocurile din Ligile de juniori, junioare și copii. Turneului de Dezvoltare UEFA, etapa […] Post-ul Unde mergem în weekend să privim fotbal apare prima dată în Provincial.
15:00
Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekend-ul: 27-28 aprilie  2024, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole de sezon. În Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, aleea vizavi de str. Al. […] Post-ul Târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei apare prima dată în Provincial.
14:40
Primăria municipiului Ungheni, reprezentată de primarul Vitalie Vrabie, și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, reprezentată de președintele Serghei Harea, au semnat, în ziua de 26 aprilie, un acord de colaborare, care prevede promovarea și asigurarea implementării politicilor de stat în domeniul dezvoltării antreprenoriatului, serviciilor publice, transparenței decizionale etc. Potrivit Primăriei, este primul […] Post-ul Acord de colaborare între Primăria Ungheni și Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova apare prima dată în Provincial.
14:20
Ieri, la Ședința Consiliului de Administrare a Congresul Autorităților Locale din Moldova, Sergiu Lazarencu, Ministrul Mediului a avut discuții cu primari din toată țara. Potrivit lui, multe din proiectele primarilor necesită avize de mediu și știu cât de anevoioasă este această procedură și cât de mult poate întârzia începerea lucrărilor. “Proiectele bune nu trebuie întârziate. […] Post-ul Sergiu Lazarencu, la ședința CALM: am delegat un secretar de stat, care va avea sarcina de a colabora strâns cu primarii apare prima dată în Provincial.
14:10
Ieri, 25 aprilie a avut loc Consiliul de Administrare al Congresul Autorităților Locale din Moldova. Aleșii locali i-au acordat un nou mandat de încredere președintei CALM – Tatiana Badan. “Felicitări, Dna Președintă! Felicitări tuturor vicepreședinților CALM, tuturor aleșilor locali care pun umărul la procesul de descentralizare și consolidare a autonomiei locale! Prin unitatea noastră reușim […] Post-ul Tatiana Badan – nou mandat în calitate de președinte CALM apare prima dată în Provincial.
14:10
Pe 9 mai, Marșul Victoriei se va desfășura la Chișinău, în pofida la toate. Acest lucru a fost declarat de președintele PSRM, Igor Dodon. Potrivit liderului PSRM, socialiștii vor participa la acest eveniment împreună cu alte formațiuni politice, fără drapele de partid. Igor Dodon a îndemnat toți cetățenii să se alăture coloanei care va mărșălui […] Post-ul Dodon: Marșul Victoriei se va desfășura la Chișinău, în pofida la toate apare prima dată în Provincial.
14:10
O pasageră de la rută „Chișinău-Sankt Petersburg” a fost identificată cu document falsificat. Din spusele acesteia, actul ar aparține unui conațional și urma să-l transmită în Rusia. Cazul a fost înregistrat astăzi, 26 aprilie 2024, în punctul de trecere a frontierei Costești. Ca urmare a controlului suplimentar, efectuat conform analizei de risc, polițiștii de frontieră […] Post-ul Și-a asumat rolul de „curier”, iar acum riscă un dosar penal apare prima dată în Provincial.
14:10
Turneul “Liga Fotbal în Școli” a ajuns la etapa semifinalelor. 12 echipe, la diferite categorii de vârstă, continuă lupta pentru titlul de campioane. Meciurile fazei play-off vor avea loc în perioada 1-2 mai. Competiția organizată de Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Asociația Obștească Socca Moldova […] Post-ul Liga „Fotbal în Școli”. S-au stabilit semifinalistele turneului apare prima dată în Provincial.
13:50
SA „Moldovagaz” a expediat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitarea privind revizuirea tarifului de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali la prețuri reglementate pentru anul 2024. Potrivit proiectului de calcul, tariful mediu ponderat pentru furnizarea gazelor naturale se propune să fie redus până la 10 095 lei pentru o mie de metri […] Post-ul 12,20 lei – noul tarif la gaz apare prima dată în Provincial.
13:20
Acum șapte decenii, la 9 mai 1950, a fost pusă piatra de temelie pentru pacea și unitatea de care se bucură țările din Uniunea Europeană. Și în Republica Moldova în această zi este marcată Ziua Europei, zi în care, conform șefei statului, sărbătorim năzuința noastră de a face parte din familia europeană și drumul nostru […] Post-ul Maia Sandu: vă invităm pe toți, alături de familie și prieteni, să celebrăm împreună Ziua Europei în PMAN apare prima dată în Provincial.
13:20
Circa 597 mii de locuințe, inclusiv locuințele ocupate și neocupate, și circa 860 de mii de persoane au fost recenzate până la finalul zilei de 25 aprilie 2024, informează PROVINCIAL.  Oleg Cara, directorul Biroului Național de Statistică, a precizat că, numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită. Totodată, […] Post-ul 860 de mii de persoane au fost recenzate apare prima dată în Provincial.
12:40
Ieri, 25 aprilie 2024, angajații Primăriei orașului Cimișlia, au efectuat lucrări de înverzire și înfrumusețare a localității prin plantarea florilor în spațiile publice din oraș. Potrivit autorităților, au reușit să planteze în jur de 600 de flori în diverse locuri din oraș (pe bd. Ștefan cel Mare 14, Scuarul Recunoștinței, Monumentul Eroilor Cimișlieni). “Această inițiativă nu […] Post-ul (FOTO) Angajații Primăriei Cimișlia au plantat în jur de 600 flori în diverse locuri din oraș apare prima dată în Provincial.
12:30
Cândva ramura de producere a tutunului era una din ramurile de bază a economiei în Republica Moldova. În perioada sovietică (dacă luăm drept referinţă anii 1983-1985) în Moldova se cultiva tutun pe aproximativ 77 mii hectare.  Ulterior, producerea de tutun s-a redus, dar, totuşi, aceasta avea o pondere economică importantă. În primii ani de independenta în […] Post-ul Cum R. Moldova poate crea circa 40 000 noi locuri de muncă şi asigura creşterea PIB cu peste 1% apare prima dată în Provincial.
12:10
Municipiul Ungheni ar putea avea în timp unul dintre cele mai moderne adăposturi de câini fără stăpân din Republica Moldova. De altfel, aflându-se în vizită la Cluj-Napoca, reprezentanții Primăriei Ungheni au vizitat Centrul de Gestionare Câini fără Stăpân, pentru a lua cunoștință de experiența clujenilor în acest domeniu. În Republica Moldova, deocamdată, nu există nici […] Post-ul Municipiul Ungheni ar putea avea unul dintre cele mai moderne adăposturi de câini fără stăpân din R. Moldova apare prima dată în Provincial.
11:40
Ion şi Maria Ţigănaş, angajaţi ai Regiei Transport Electric Chişinău, au una dintre cele mai frumoase poveşti de viaţă, care-i poate inspira chiar şi pe regizorii de film. Ambii lucrează în cadrul RTEC de 24 de ani, iar un cuplu formează de 23 de ani. Ion Ţigănaş îşi aminteşte că a venit să activeze la […] Post-ul Frumoasa poveste de viaţă a cuplului Ţigănaş: S-au cunoscut la RTEC şi de 23 de ani lucrează doar împreună! apare prima dată în Provincial.
11:20
La 25 aprilie 2024, Primăria orașului Călărași a găzduit vizita experților Băncii germane KFW, responsabili de elaborarea studiului de prefezabilitate pentru Programul Deschis de Dezvoltare Urbană. La discuții cu experții au fost invitați reprezentanți de la: Primăria orașului, Consiliul Raional Călărași, Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, precum și de la Gospodăria Comunal-Locativă. Vizita […] Post-ul Primăria Călărași a găzduit vizita experților Băncii germane KFW apare prima dată în Provincial.
11:10
Un angajat al Centrului Militar Teritorial Bălți a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi promis unui tânăr să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar. Potrivit materialelor cauzei, militarul susținând că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar Teritorial Edineț ar fi […] Post-ul Un militar din Bălți, prins în flagrant cu 1400 de euro. Ar fi promis unui tânăr să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar apare prima dată în Provincial.
11:00
Tariful la gaz se va micșora în scurt timp, informează PROVINCIAL. Vadim Ceban, șeful “Moldovagaz”, în cadrul emisiunii “Puterea a patra” de la N4, a anunțat că, astăzi va fi depusă cererea. “Vineri vom depune cerere la ANRE. Nu pot să spun cu cât, dar tariful la gaz se va micșora pentru consumatorii casnici…”, a menționat […] Post-ul Șeful “Moldovagaz”: tariful la gaz se va micșora apare prima dată în Provincial.
10:50
Cândva era unul din cele mai frumoase locuri din Chişinău, dar acum a ajuns într-o stare care nu face deloc cinste zonei centrale a oraşului. Este vorba despre scuarul din faţa Centrului Comercial „UNIC”: havuz în stare deplorabilă, pavaj dezbătut, ţevi vechi la vedere etc. O serie de fotografii realizate la faţa locului ilustrează din […] Post-ul (FOTO) Havuz, în stare deplorabilă – în centrul capitalei… Iată cum ar putea arăta, după modernizare, scuarul din faţa Centrului Comercial „UNIC”! apare prima dată în Provincial.
10:40
Irina Vlah, fondatoarea „Platformei Moldova”, s-a adresat public directorului general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), Vlad Țurcanu. Ea l-a îndemnat să iasă și să-și asume public angajamentul că nu va permite ca posturile de televiziune şi radio, pe care le conduce, să fie folosite de guvernare în interese proprii și că tot timpul va pune în capul mesei […] Post-ul Irina Vlah – îndemnuri către Vlad Țurcanu: Numai asumându-vă aceste angajamente în mod public, ne veţi convinge că posturile publice de televiziune şi radio vor servi intereselor cetăţenilor apare prima dată în Provincial.
10:20
Nouă tineri din raionul Ialoveni au fost premiați cu diplome de locul I, II, III și mențiune în cadrul concursului de desen consacrat Zilei Planetei Pământ „Redu, refolosește, reciclează – Un mediu curat pentru generațiile viitoare”, organizat de Asociația Obștească EcoContact, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Direcțiile raionale de educație, în cadrul proiectului „O […] Post-ul Nouă tineri din raionul Ialoveni, premiați la un concurs de mediu „Redu, refolosește, reciclează – Un mediu curat pentru generațiile viitoare” apare prima dată în Provincial.
09:50
În urma solicitărilor din partea locuitorilor, pacienți ai IMSP Centrului de Sănătate Băcioi, în curtea instituției a fost amenajat un foișor de așteptare, necesar, mai ales în timpul verii, când temperaturile cresc. Despre aceasta a anunțat primarul comunei Băcioi, municipiul Chişinău, Ilie Leahu, informează PROVINCIAL. “Cei care așteaptă să primească servicii medicale o pot face […] Post-ul (FOTO) Un foișor de așteptare și un teren de joacă pentru copii, amenajat în curtea Centrului de Sănătate Băcioi apare prima dată în Provincial.
Ieri
09:20
În Republica Moldova vor fi constituite camere agricole. Parlamentul a examinat, la ședința de ieri, proiectul de lege privind organizarea și funcționarea camerelor agricole. Proiectul, care are drept scop reprezentarea și protejarea intereselor fermierilor, a fost susținut, în prima lectură, de 58 de deputați. Potrivit documentului, camerele agricole sunt organizații cu caracter consultativ, prin intermediul cărora […] Post-ul Vor fi create camere agricole menite să reprezinte interesele fermierilor apare prima dată în Provincial.
09:10
Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu proprietarii afacerii de producere a pavajelor și bordurilor „Movi Pavaje”. Întreprinderea, lansată patru ani în urmă, are cinci angajați, dar și muncitori sezonieri, iar produsele sunt comercializate în toată țara.   Antreprenorii Ion și Corina Movila au prezentat modelele de pavaj, au relatat despre specificul și evoluția afacerii. Pentru inițierea […] Post-ul O fabrică de producere a pavajelor din Sângerei, vizitată de Dorin Recean apare prima dată în Provincial.
08:50
Circa 100 de mii de locuitori din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni și turiștii vor beneficia de acces la infrastructură regională sportivă modernă, grație unui proiect de dezvoltare urbană implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Astfel, ieri, 25 aprilie, în municipiul Edineț […] Post-ul În orașul Edineț a început construcția unui complex multifuncțional sportiv apare prima dată în Provincial.
08:40
Victor Ambroci, primarul orașului Călărași a fost ales vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Astfel, primarul de Călărași va reprezenta interesele locuitorilor zonei de centru a țării pe platforma acestei asociații. Alegerile au avut loc ieri, 25 aprilie, în cadrul conferinței ordinare a Congresului Autorităților Locale. Post-ul Primarul orașului Călărași a fost ales vicepreședinte al CALM apare prima dată în Provincial.
08:20
Vicepremierul Vladimir Bolea a participat la campania de plantare a circa 50 ha de viță de vie, în cadrul unui proiect dezvoltat de Combinatul de vinuri Cricova. „Astăzi consolidăm temelia pentru un viitor sustenabil și prosper în industria Vinului Moldovei. Republica Moldova dispune de un program național dedicat reabilitării viticulturii. Suntem foarte și foarte puternici. […] Post-ul Circa 50 ha de viță de vie, plantate pe terenurile Combinatului de vinuri Cricova. Maslo: planificăm să cultivăm 670 de hectare apare prima dată în Provincial.
08:10
Importanța consolidării eforturilor autorităților publice de toate nivelurile pentru a accelera procesul de modernizare a țării și oportunitățile de dezvoltare a localităților, prin prisma obiectivului strategic de integrare europeană, au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu primarii din raionul Sângerei. Șeful Executivului a vorbit despre eforturile întreprinse de autorități pentru reformarea domeniilor cheie, […] Post-ul Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu reprezentanții APL din raionul Sângerei: „UE este cel mai bun model de dezvoltare pentru țara noastră” apare prima dată în Provincial.
07:40
Ieri, 25 aprilie, Președintele Raionului Cimișlia, Andrian Talmaci a efectuat o vizită de lucru în localitățile Ecaterinovca, Gradiște, Hîrtop. În fiecare dintre aceste localități, s-a întâlnit cu primarii, funcționarii din cadrul primărilor, consilierii locali, managerii de învățământ/casă de cultură/bibliotecă, agenți economici, pentru a discuta despre provocările și oportunitățile cu care se confruntă comunitățile locale. Potrivit […] Post-ul Președintele raionului Cimișlia a efectuat o vizită de lucru în localitățile Ecaterinovca, Gradiște, Hîrtop apare prima dată în Provincial.
07:10
Proiectul de lege cu privire la denumirile geografice a fost adoptat, ieri, de Parlament în lectura a doua. Noua lege care ca scop asigurarea standardizării, utilizării și protejării denumirilor geografice pentru dezvoltarea și promovarea patrimoniului natural, turistic, cultural și istoric al țării noastre. Documentul reglementează modul de atribuire a denumirilor geografice și de redenumire a obiectelor […] Post-ul Denumirile geografice pe teritoriul R. Moldova vor fi reglementate de o lege nouă apare prima dată în Provincial.
07:10
Consiliul Raional Ialoveni și Direcția Generală Educație Ialoveni anunță Concursul de erudiție „Gândește global, acționează local”, Ediția a II-a. Elevii din ciclul gimnazial și liceal din raionul Ialoveni sunt invitați să participe la acest concurs de erudiție, împărțiți în categoriile gimnaziu și liceu. Se vor acorda premii speciale pentru locurile de frunte! Etapa raională constă […] Post-ul Ialoveni: Concurs de erudiție „Gândește global, acționează local” apare prima dată în Provincial.
25 aprilie 2024
17:20
Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat ferma „Vilador”, unde familia Prisăcari crește 250 de capre și activează o fabrică de produse lactate. Parte a complexului agroturistic este și o pensiune, care va putea găzdui turiști începând cu luna mai. Afacerea a fost inițiată acum zece ani, când proprietarul fermei, Viorel Prisăcari, după o carieră în domeniul […] Post-ul Dorin Recean a vizitat ferma „Vilador” din raionul Sângerei apare prima dată în Provincial.
17:00
Membrii Comisiei Unificate de Control au avut o reuniune de lucru la 25 aprilie 2024 la Bender, unde au abordat subiecte de actualitate privind situația în Zona de Securitate. În mod primordial, reprezentanții Chișinăului au insistat pe eliminarea posturilor ilegale ale structurilor de forță neconstituționale. Acestea reprezintă o piedică în calea liberei circulații a cetățenilor și […] Post-ul Situația din Zona de Securitate, discutată la ședința CUC apare prima dată în Provincial.
16:50
Parcul din centrul orașului Călărași a fost reabilitat și modernizat, grație unui proiect finanțat în cadrul Programului Național “Satul European Expres”. Astfel, potrivit ONDRL, locuitorii orașului au acum un spațiu de socializare și recreere în aer liber, de 4000 de metri pătrați, amenajat după toate rigorile arhitecturii urbane – cu sistem de iluminat, trotuare pavate, […] Post-ul (FOTO) Parcul din Călărași – reabilitat și modernizat apare prima dată în Provincial.
16:50
În cadrul evenimentului de lansare oficială a Săptămânii Educației, elevii au vorbit despre cum văd ei viitorul educației și ce așteptări au de la o școală-model. ,,O școală modernă trebuie să fie prietenoasă. Un loc unde elevul se va simți valorificat, în care relațiile dintre elevi și profesori vor fi armonioase, iar comunicarea va fi […] Post-ul Săptămâna Educației: Cum arată o școală modernă în viziunea elevilor apare prima dată în Provincial.
16:40
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) continuă să sprijine activitățile de instruire a studenților și de cercetare agricolă din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM). În acest sens, la inițiativa MAIA, s-a decis transferul a 12 loturi de teren agricol, cu o suprafață totală de circa 568 ha de la Întreprinderea de Stat „Stațiunea Didactică […] Post-ul UTM va beneficia de mai multe resurse pentru educație și cercetare agricolă, la inițiativa și cu suportul MAIA apare prima dată în Provincial.
15:40
Ministrul Andrei Spînu se află astăzi, într-o vizită de lucru în nordul țării. Unul dintre primele obiective la care a mers ministrul a fost Parcul Industrial de la Edineț. În total, aici își desfășoară activitatea 14 rezidenți care au adus investiții și care contribuie la dezvoltarea economică a țării, iar peste 400 de oameni din […] Post-ul Ce a făcut Andrei Spînu în nordul țării apare prima dată în Provincial.
15:30
Astăzi, primarii din toate localitățile Republicii Moldova suntem la Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Despre aceasta a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban.  „La eveniment, am vorbit despre cazul edilului ales în orașul Căușeni, Anatolie Donțu, care este prezent la adunarea primarilor, și am declarat susținerea și dezacordul față de deciziile politice. Anterior, prin asemenea […] Post-ul Toți primarii, în ședință. Ceban: abuzurile care au loc împotriva edililor sunt inadmisibile apare prima dată în Provincial.
15:30
Anatolie Donțu, primar ales al orașului Căușeni în noiembrie 2023 și decăzut la 3 aprilie curent, prin decizie definitivă, din dreptul de a ocupa această funcție, a venit cu o primă reacție la faptul că au fost stabilite alegeri locale noi în toamna anului 2024 pentru funcția dată.  El a spus că a avut și […] Post-ul Anatolie Donțu: “Eu nu cedez” apare prima dată în Provincial.
14:10
Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări legate de regimul de muncă în ziua de 10 mai, în contextul mai multor solicitări parvenite din partea angajatorilor și salariaților. Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. În același timp, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus […] Post-ul 10 mai va fi zi lucrătoare apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.