Avertizare meteo: Cod Galben de înghețuri

TVR Moldova, 19 aprilie 2024 11:40

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că pe data de 20 aprilie se așteaptă Cod Galben de înghețuri.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
13:30
SA „Moldovagaz” a anunțat astăzi că prețul de achiziție a gazelor naturale de la Energocom, pentru luna mai, va fi de 331,22 euro pentru o mie de metri cubi, transmite MOLDPRES.
Acum 15 minute
13:20
Autoritățile municipiului Chișinău precizează că pe teritoriul orașului au fost puse în funcțiune toate cele 14 fântâni arteziene din parcuri și scuaruri, astfel ca în preajma sărbătorilor luminate aceste instalații să fie funcționale.
13:20
56 de proiecte de acte normative au fost votate în plenul Parlamentului, pe parcursul lunii aprilie. 18 dintre ele au fost aprobate în prima lectură, iar 38 au fost adoptate în a doua lectură. De asemenea, în aceeași perioadă, 35 de proiecte de acte normative au intrat în procedură legislativă.
Acum 30 minute
13:10
Peste 139 de mii de persoane au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate prescrise în luna aprilie prin intermediul Sistemului informațional automatizat eRețeta, comunică MOLDPRES.
13:10
În acest an, la colecta națională de alimente, evenimentul culminant al campaniei „Masa Bucuriei”, a fost donată o cantitate record de alimente în sprijinul oamenilor nevoiași – e vorba de 57 811 kilograme de produse. Evenimentul este la cea de-a 15-a ediție și a fost organizat în această sâmbătă, pe 27 aprilie de către Misiunea Socială „Diaconia”.
Acum o oră
12:50
Pentru prima dată în Republica Moldova este marcat lunarul de conștientizare a cancerului de piele, eveniment ce a câștigat popularitate la nivel global, devenind un instrument important în lupta împotriva cancerului de piele, informează Agenția Națională în Sănătate Publică.
12:50
Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european, relatează Agerpres.
12:40
ANRE a făcut publice prețurile la benzină și motorină pentru ziua de mâine, 3 mai, ambii combustibili auto fiind mai ieftini decât astăzi.
Acum 2 ore
12:30
„Orice om are dreptul la libertatea opiniilor și exprimării!” Protecția libertății de exprimare, înscrisă în Declarația universală a drepturilor omului în urmă cu 75 de ani, rămâne o prioritate pentru acțiunile pe care UE le întreprinde în domeniul drepturilor omului. Deși garantarea unei mass-media libere, independente și pluraliste este vitală pentru democrații reziliente și sănătoase, libertatea presei este în prezent în pericol în majoritatea părților lumii.
12:20
Într-un caz de trecere ilegală a frontierei de stat, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST au surprins șase bărbați ucraineni care în mod fraudulos au ajuns în R. Moldova. Din spusele acestora, ar fi fost ajutați în comiterea ilegalității de către un grup de persoane, contra sumei de 4 000 de dolari per migrant.
12:10
Agenţia Servicii Publice informează despre simplificarea procedurii de înmatriculare a vehiculelor. Astfel, pentru a reduce numărul vizitelor la ghișeu, un șir de acte nu vor mai fi obligatorii, iar accesul la documentele disponibile pe platforma MConnect va fi extins.
11:50
Are loc ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 2 mai 2024.
11:50
Ofițerii Poliției de Frontieră și procurorii PCCOCS anunță deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de circa 6 000 000 lei.
11:50
Moneda unică europeană costă astăzi 19 lei și 01 bani, iar dolarul american este cotat la 17 lei și 72 de bani, transmite MOLDPRES.
11:50
Numărul de posturi pentru funcția de psiholog în școli a fost mărit. De asemenea, instituțiile de învățământ vor putea angaja mai multe cadre didactice de sprijin, contabili, directori adjuncți și alt personal auxiliar. Ministerul Educației și Cercetării a aprobat mai multe modificări la Normele de personal pentru școli.
11:50
Cinci persoane au fost ucise, inclusiv un bărbat şi fiica sa, iar alte 20 au fost rănite în mai multe atacuri ruse în estul şi nord-estul Ucrainei, potrivit autorităţilor regionale, relatează AFP, scrie G4Media.ro
11:50
Astăzi, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”, în contextul obligației de serviciu public anumitor categorii de consumatori finali și pentru furnizarea de ultimă opțiune.
11:50
Autoritățile publice locale de nivelul I vor putea acorda sporuri lunare pentru funcționarii publici de execuție de până la 50% din salariul de bază. Prevederea este inclusă într-o lege care a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, transmite MOLDPRES.
11:50
Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea procurorii PCCOCS anunță o captură de peste 100 000 dolari de contrabandă, depistați într-un autocar sosit din Odesa, Ucraina.
11:50
În jur de 70 de locuri publice de parcare sunt amenajate în Piața Marii Adunări Naționale, pentru conducătorii auto, care vor participa la slujba din Noaptea Învierii la Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului", informează Primăria Municipiului Chișinău.
11:50
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cu sprijinul Direcțiilor Județene de Tineret și Sport și al Patriarhiei Române, organizează în acest an cea de-a XV-a ediție a Programului de Tabere „ARC”.
Ieri
09:50
Conducerea din Dubai a aprobat un proiect de 128 de miliarde de dirhami (35 de miliarde de dolari) pentru construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Al Maktoum din emirat, care îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai şi cel mai mare din lume, scrie G4Media.ro
09:40
Astăzi s-a desfășurat cea de-a 3-a reuniune a Dialogului Strategic Republica Moldova – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Evenimentul a fost găzduit de către ministrul pentru Europa, Nusrat Ghani și a inclus participarea secretarului de stat pentru afaceri externe, Commonwealth și dezvoltare, Lordul David Cameron și a ministrului pentru Forțele Armate, Leo Docherty.
09:30
Soluţii privind reintegrarea regiunii transnistrene, în discuţii la Punctul pe Azi. Pentru prima data, după trei decenii, se pare că Republica Moldova are mai multe pârghii pentru soluţionarea diferendului transnistrean. Cu toate acestea, autorităţile au şi o mare dilemă: cum să facă acest lucru fără să declanșeze o criză umanitară pentru cetățenii săi.
09:20
Astăzi, 1 mai, se împlinesc 20 de ani de la cel mai mare val de extindere al Uniunii Europene, cunoscut sub numele de extinderea Big Bang, când zece țări au aderat la UE: Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Cipru și Malta. Astfel, numărul statelor membre ale UE a crescut de la 15 la 25, cel al limbilor oficiale utilizate în UE - de la 11 la 21, în timp ce populația blocului comunitar a crescut cu 75 de milioane.
09:10
Un conațional de 34 de ani a fost depistat de vameși cu patru viori tăinuite în scopul transportării ilicite.
08:50
Zi importantă pentru creştinii ortodocşi. În Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor s-a făcut pomenirea femeii celei păcătoase şi a avut loc vânzarea lui Iisus Hristos de către Iuda, pentru 30 de arginţi. Care sunt obiceiurile şi ce trebuie să facă astăzi un bun creştin, aflaţi în materialul următor.
08:40
Opt persoane au murit într-un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat ministrul de Interne şi serviciul de pompieri, scrie Digi24.ro
08:20
Republica Moldova marchează astăzi oficial Ziua Internaţională a Muncii, împreună cu mai multe state din lume.
08:10
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 49 920 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 28 875 traversări persoane.
07:50
„Doar Ucraina cu tot ajutorul pe care îl poate primi din Occident, poate să oprească această invazie, deoarece spre deosebire de Occident, Ucrainei după primele două săptămâni de război i-a dispărut frica față de Rusia. Putin numai are ce pierde, el va merge în continuare până nu va fi oprit. Important este ca Putin să fie învins în acest război,” a spus fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.
07:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță vreme frumoasă și fără preciăitații pentru astăzi, 1 mai.
30 aprilie 2024
23:10
La castelul din Praga, Cehia a marcat 20 de ani de la aderarea la blocul comunitar. O conferință la care a intervenit și președintele Zelenski, care a declarat că negocierile efective de aderare pentru Ucraina vor începe peste o lună. O întreagă generație din centrul și estul Europei s-a născut și a crescut în Uniune, în două decenii.
22:50
Pugiliștii din Republica Moldova au revenit acasă de la Campionatul European, desfășurat la Belgrad. Medaliile de aur, argint și bronz au fost prezentate de sportivi pe Aeroportul Chișinău, unde aceștia au fost întâmpinați de rude și prieteni.
22:30
Inspectoratul General al Poliției precizează că cei doi bărbați (victima și agresorul) au consumat împreună băuturi alcoolice la domiciliul persoanei care a folosit arma. La un moment dat între cei doi s-a iscat un conflict în timpul căruia a fost efectuată împușcătura.
22:10
Şi în acest, în preajma sărbătorilor pascale, reprezentanții Episcopiei Hușilor din România au venit în ajutorul mai multor locuitori din oraşul Bălţi, care luptă cu singurătatea şi lipsurile. Acţiunea caritabilă a adus mai multă lumină şi bucurie în casele a 50 de persoane.
21:50
Rusia îşi continuă loviturile aeriene asupra localităţilor ucrainene făcând noi victime în rândul civililor. Azi dimineaţă, o rachetă balistică a lovit o zonă rezidenţială din oraşul Harkov. Potrivit autorităţilor locale, cel puţin o persoană a murit şi altele şapte au fost rănite. Loviturile aerine de azi au fost precedate aseară de un atac cu rachetă asupra oraşului-port Odessa în urma căruia au murit cinci persoane şi treizeci şi două au fost rănite.
21:30
Universitatea de Stat a Moldovei ar putea fuziona cu Universitatea Tehnică. Anunţul a fost făcut de rectorul UTM, Viorel Bostan, la şedinţa rectorilor care a avut loc la Guvern, unde s-a cerut și rectificarea bugetul de stat pentru mai multe fonduri acordate învăţământului superior. Rectorul a precizat că fuziunea nu va avea loc prin absorbţie.
21:10
Timp de aproape o lună, de când a început Recensământul Populaţiei, peste un milion de persoane din Republica Moldova au fost recenzate conform datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică.
20:50
Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul răpirii şi morţii tinerei însărcinate din Orhei, va fi pus sub învinuire şi pentru violenţă sexuală. El a fost dus astăzi în faţa unei comisii formată din psihiatri pentru a se stabili dacă a avut discernământ atunci când a comis crima. Despre cazul şocant s-a vorbit şi în Parlamentul de la Chişinău, unde au avut loc audieri publice.
20:50
„Totul va depinde de dorința liderilor politici. Toată lumea înțelege că infrastructura critică a Ucrainei are nevoie de protecție, iar această protecție poate să o ofere doar apărarea antiaeriană,” deputatul PAS, Lilian Carp, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
20:30
Republica Moldova va construi o nouă linie electrică de interconectare cu România, Străşeni - Gutinaş, a treia la număr. Aceasta va avea o lungime totală de 190 de kilometri şi ar urma să fie dată în exploatare în 2029. Proiectul este finanţat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.
20:10
Antonina Radu, fost pompier din România și condamnată definitiv în dosarul Colectiv, poate să își facă pedeapsa în Republica Moldova. Aici a încercat să se ascundă dar a fost găsită de oamenii legii. Ministrul Justiţiei de la Chișinău, Veronica Mihailov-Moraru, a confirmat că cererea Antoninei Radu de recunoaștere a sentinței de executare se află pe rol.
20:00
Acum câteva minute, în centrul Chișinăului, la intersecția străzilor Ismail și 31 August, un bărbat de 28 de ani a fost rănit prin împușcare.
19:50
Nu a ţinut cont că a consumat alcool şi a urcat la ghidonul motocicletei, gonind cu viteză prin sat. Este isprava unui tânăr de 23 de ani din localitatea Hagimus, raionul Căuşeni.
19:30
Cinci echipaje de pompieri au intervenit, în această după-amiază, la stingerea unui incendiu la un centru comercial din oraşul Căuşeni.
19:10
Prima şedinţă de judecată, în care Evghenia Guţul dar şi o secretară a fostului partid politic "Şor" sunt învinuite de acceptarea finanţării ilegale din partea unui grup criminal organizat, a fost întreruptă. Bașcanul Găgăuziei a motivat că nu înţelege limba română și a insistat ca toate materialele să fie traduse în rusă. Guţul a avut nevoie de traducător în timpul şedinţei de astăzi și a declarat că toate acuzaţiile care i se aduc ar fi fabricate politic.
18:50
Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne proaspătă de pasăre în Uniunea Europeană. Astfel, agenții economici își vor putea vinde produsele pe cea mai extinsă piață din lume și să-şi crească competitivitatea.
18:30
Funcţia de procuror general al Republicii Moldova rămâne vacantă. La două săptămâni de la lansarea noului concurs, niciun cadidat nu şi-a depus dosarul. Ministrul Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, speră ca situaţia să se rezolve în următoarele zile, în caz contrar, concursul va fi din nou anulat.
18:10
La sfârșitul săptămânii trecute, pe TVR Moldova a fost difuzat un nou episod al emisiunii „Dialoguri Colorate”. Invitatul caricaturistului Anatol Fornea a fost fotograful Sergiu Rotaru, un artist extravagant, care impresionează prin felul său de a fi, dar și prin modul în care vede lumea. Să urmărim cele mai bune momente din interviu, în materialul ce urmează.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.