Alina Mărîi a câștigat concursul pentru funcția de Secretar al Consiliului Raional Soroca / VIDEO

Observatorul de Nord, 19 aprilie 2024 11:40

Astăzi a avut loc concursul pentru ocuparea funcției publice vacante de Secretar al Consiliului Raional Soroca. La concurs a participat o singură persoană, Alina Mărîi, care deține interimatul funcției. Mai întâi a urmat proba scrisă, la care candidata a răspuns corect la toate întrebările și a primit nota 10, fiind admisă la proba interviu. Membrii […] Post-ul Alina Mărîi a câștigat concursul pentru funcția de Secretar al Consiliului Raional Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 2 ore
13:00
În satele noastre, astăzi, în Joia Mare din Săptămâna Patimilor, se păstrează tradiția ca femeile să încondeieze și să vopsească ouăle de Paște. Gospodinele din Hristici, cu mult drag de frumos, s-au oferit să ne arate, aceste datini așa cum știu ele mai bine. „Eu de la părinții mei am învățat a încodia ouăle cu […] Post-ul Azi în Joia Mare se încondeiază ouăle: Tradiții de la Hristici / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
De mâine, elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor intra în vacanța de Paște, care va începe pe 4 mai și se va încheia pe 14 mai. În acest context, părinții sunt atenționați să respecte un set de reguli și recomandări pentru siguranța și bunăstarea copiilor: Comunicare: Încurajați copiii să vă informeze întotdeauna unde […] Post-ul Elevii pleacă de mâine în vacanţa de Paște apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Astăzi, la Soroca, a avut loc cea de-a zecea ediție a Conferinței științifico-practice intitulată „Tinere talente sorocene”, organizată de Direcția Învățământ. Zeci de elevi din diferite școli ale raionului au participat, prezentând lucrările manuale realizate în cadrul orelor de artă plastică și educație tehnologică. Expoziția, găzduită de holul Palatului de Cultură Soroca, a oferit o […] Post-ul Vezi cu ce lucrări se mândresc tinerele talente sorocene/ GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
11:50
Înaintea Sărbătorii Învierii Domnului, creștinii își primenesc nu doar locuințele, ci și lăcașele sfinte. La biserica din Volovița, cu hramul Nașterii Maicii Domnului, am întâlnit mai multe femei venite să facă curățenie. După ce au măturat și au șters icoanele, femeile s-au apucat să îndepărteze ceara de pe candelabre și sfeșnice, o muncă ce necesită […] Post-ul Pregătiri de Paște la Biserica din Volovița / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Ultima zi din luna lui prier, a fost una memorabilă pentru discipolii HUB-ului Tinerilor Scriitori și Jurnaliști, Centrul de Creație a Copiilor Drochia, care au fost plăcut surprinși de vizita președintelui raionului Drochia, Vasile Cemortan. Chiar dacă agenda dumnealui este mereu încărcată, fiind axat pe soluționarea problemelor din diverse domenii, a găsit timp să întreprindă […] Post-ul Președintele Raionului Drochia, Vasile Cemortan, la o conferință de presă cu tinerii jurnaliști / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Carnea de miel, cunoscută pentru gustul său unic și aroma deosebită, este vedeta principală a meselor de Paște, aducându-i pe toți cei dragi împreună. Pentru cei pasionați de gătit, este binecunoscut faptul că prepararea acestui deliciu necesită puțin mai mult timp, însă rezultatul este cu adevărat remarcabil. În plus, carnea de miel este bogată în […] Post-ul Mielul: Regele mesei de Paști apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Pentru ziua de astăzi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, anunță vreme frumoasă și caldă cu vânt slab. Temperaturile vor înregistra: Dimineața +8°C… +21 °C Ziua +23°C… +26°C Seara +19°C… +25°C Noaptea +9°C… +16°C Precipitații nu se prevăd. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 2 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Pentru ziua de joi, 2 mai 2024, Banca Națională a Moldovei a anunțat următoarele rate de schimb valutar: Euro este cotat la 19 lei și 01 bani, înregistrând o scădere de 8 bani față de ziua precedentă. Dolarul american este cotat la 17 lei și 72 de bani, marcând o scădere de 9 bani. Leul […] Post-ul Curs valutar pentru joi, 2 mai 2024: află cât costă principalele valute apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Horoscop Berbec – 2 mai 2024: Mesajul acestei zile este foarte concentrat și s-ar putea să te tulbure destul de mult. Are legătură cu planurile de viitor, cele pe termen lung și îți arată că va trebui să le modifici foarte mult. Horoscop Taur – 2 mai 2024: Evoluția profesională va fi, în perioada următoare, […] Post-ul Horoscopul zilei de joi, 2 mai, 2024: Racii sunt sfătuiți să depășească azi mai multe obstacole interioare, ce spun astrele despre zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
După ce anul acesta Moldovagaz a cerut de două ori micșorarea tarifului la gazele naturale, este exclusă o altă revizuire a prețului pentru un metru cub de gaze naturale. O declarație în acest sens a făcut directorul MoldovaGaz, Vadim Ceban, la un post de televiziune. Adică, acum nu este posibilă micșorarea a tarifului la gazele […] Post-ul Să ne punem pofta în cui: Vadim Ceban a declarat că (încă) nu este posibilă micșorarea tarifelor la gazele naturale, cum a fost cândva apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
În Joia Mare, creştinii ortodocşi respectă cu sfinţenie o serie de tradiţii şi obiceiuri pentru a fi feriţi de rele. Una dintre tradiţiile din Joia Mare este ca creştinii ortodocşi să merg să se spovedească şi să se împărtăşească.  Totodată, aceştia participă şi la slujba celor 12 Evanghelii pe care toţi preoţii o săvârşeasc în […] Post-ul De astăzi, Iadul şi Raiul sunt deschise, iar sufletele celor adormiţi circulă libere. Tradiții și obiceiuri de Joia Mare apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
În filosofiile anumitor civilizații, arderea unor ierburi aromatice este o practică străveche folosită pentru a purifica mediul, a crește energia și a atrage prosperitatea, iar printre acestea se numără și busuiocul. Dacă te întrebi de ce să arzi câteva frunze de busuioc în casă, îți spunem că este vorba de detaliul care îţi poate schimba […] Post-ul De ce să arzi câteva frunze de busuioc în casă apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Pentru a ajuta cetățenii din Soroca să economisească, recent am lansat o nouă rubrică de monitorizare a prețurilor la produsele alimentare ce se vând în centrele comerciale din oraș. Deocamdată începem cu cele mai populare – “Linella”, “Local” și “Fourchette”. La noi veți găsi cele mai recente informații actualizate despre evoluția prețurilor la diverse categorii […] Post-ul Navigând prin ofertele de sărbători: Care dintre magazinele Linella, Local și Fourchette oferă cele mai avantajoase prețuri în Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
09:00
 Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță despre executarea finanţării primei tranşe a pensiilor şi alocaţiilor sociale în valoare de 73 milioane lei pentru luna mai. Finanțarea pensiilor şi alocaţiilor sociale achitate prin intermediul instituţiilor bancare va fi  la data de 3 mai, iar la data de 14 mai urmează a fi finanțate alocaţiile nominale de […] Post-ul CNAS a dat start finanţării prestaţiilor sociale pentru luna mai apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
De obicei, când ni se solicită să creăm o parolă, primul gând ne duce la un șir simplu de numere, precum 1, 2, 3, 4, 5, 6… Iată, însă, că această abordare nu mai este permisă în Marea Britanie, unde legile recente interzic utilizarea unor astfel de parole simple. Această măsură este parte a unor […] Post-ul Adio, parole slabe! Află în care țară sunt interzise parolele precum 123456 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Și orășenii s-au pregătit de Paște apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Pentru ziua de miercuri, 1 mai 2024, Banca Națională a Moldovei a anunțat următoarele rate de schimb valutar: Euro este cotat la 19 lei și 09 bani. Dolarul american se menține la 17 lei și 81 de bani. Leul românesc costă 3 lei și 83 de bani. Rubla rusă este cotată la 19 bani. Hrivna […] Post-ul Curs valutar pentru miercuri, 1 mai 2024: află cât costă principalele valute apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Zodia Berbec în mai Prima jumătate a lunii mai este dedicată banilor. Te vei simți mai cu picioarele pe pământ decât de obicei. Vor apărea noi modalități de a face bani și de a îți construi o viață stabilă. La sfârșitul lunii, mintea ta va fi plină de idei noi și de curiozitate. S-ar putea […] Post-ul Horoscopul lunii mai 2024: Pentru Berbec vor apărea noi modalități de a face bani, află dacă te numeri printre zodiile norocoase. apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Pentru ziua de astăzi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, anunță vreme frumoasă și caldă cu vânt slab. Temperaturile vor înregistra: Dimineața +8°C… +20 °C Ziua +22°C… +25°C Seara +18°C… +24°C Noaptea +9°C… +16°C Precipitații nu se prevăd. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 1 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
30 aprilie 2024
21:10
Deși majoritatea oamenilor se simt dezgustați la vederea acestor insecte, despre care vrem să vă povestim, trebuie să știți că ele nu sunt dăunătoare. Ele sunt deosebit de utile în locuință, ajutând la menținerea unui mediu curat și sănătos. Ba mai mult, în popor se crede că  atunci când o observi prin casă, vei avea […] Post-ul Insecta pe care nu trebuie să o omori: Beneficiile necunoscute ale miriapodului în casa ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:20
Astăzi, sala de festivități a Liceului “Ion Creangă” din Soroca a fost inundată de spiritul sărbătorilor pascale. Elevii claselor a II-a B și a II-a C, sub îndrumarea doamnelor Mariana Chirtoca și Mariana Strulea, au reușit să aducă pe scenă secvențe impresionante din ultimele zile ale vieții lui Hristos, contribuind astfel la o mai profundă […] Post-ul Sărbătoarea Pascală la Liceul ”Ion Creangă”: O Lecție de istorie și tradiție / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Cei aproximativ 3000 de locuitori ai satului Hagimus din raionul Căușeni se bucură în prezent de un parc renovat cu bănci amenajate pentru odihnă și spații de joacă pentru copii.  Primăria a câștigat un proiect mic în valoare de peste 230 de mii de lei, finanțat în cadrul  Programului Național „Satul European Expres”. Astfel, de […] Post-ul Parc „expres” amenajat în locul fostei școli apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:40
Strada „Gheorghe Asachi” din orașul Florești, se află în centrul unei dispute îndelungate între locuitori și autorități. De aproape patru decenii, această stradă nu a fost reparată, lăsând locuitorii să se confrunte zilnic cu: gropi adânci pline de noroi, scurgeri de apă care inundă curțile și casele. Indignarea și nemulțumirea au ajuns la un punct […] Post-ul De 40 de ani primesc promisiuni, dar drumul rămâne nereparat / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Astăzi, 30 aprilie 2024, la ora 10:00, a început ședința ordinară a Consiliului municipal Soroca. La deschidere, Veaceslav Burlacu, șeful Oficiului Teritorial Soroca al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, a subliniat o neregulă admisă în procesul de convocare.  Domnul Burlacu a explicat că dispoziția primarului municipiului Soroca de convocare a ședinței a fost emisă […] Post-ul De ce Ședința de azi a Consiliului Municipal Soroca a durat nici cinci minute? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
În luna mai, pe lângă multe flori, avem și o sumedenie de sărbători. Pentru a vă convinge, vă propunem Calendarul acestei luni pentru 2024. Acesta cuprinde nu doar sărbători oficiale, naționale și internaționale, dar și sărbători profesionale, religioase și, desigur, amuzante, care vor aduce zâmbete pe fețele noastre.   Post-ul Luna Florilor și a Sărbătorilor: Calendarul lunii Mai apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Recent, Portalul Puls Media a relatat un incident cu implicare a doi polițiști din Soroca. Conform sursei, în seara zilei de 10 aprilie, în jurul orei 21:00, a avut loc un control neașteptat inițiat de comisarul șef al Inspectoratului de Poliție Soroca. În timpul controlului, s-a constatat absența unei mașini de poliție din parcarea inspectoratului, […] Post-ul Incident la Inspectoratul de Poliție Soroca: Doi polițiști au fost demiși din funcție apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
  Ieri, în cadrul unui briefing susținut de vicepreședinta Parlamentului de la Kiev, Olena Kondratiuk, aflată într-o vizită la Chișinău și vicepreședinta Parlamentului moldovean, Doina Gherman, au fost puse în discuție mai multe teme de interes comun.   Astfel, Olena Kondratiuc a menționat că a discutat la Chișinău și despre negocierile de aderare la UE […] Post-ul Vicepreședinta Parlamentului de la Chișinău, Doina Gherman: în viitorul apropiat ar urma să înceapă construcția podului transfrontalier Cosăuți-Iampil apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Astăzi, 30 aprilie 2024, cu începere de la ora, 10.00, în sala de şedinţe a Consiliului raional Soroca, are loc şedinţa ordinară a Consiliului municipal Soroca. pe ordinea de zi sunt incluse 45 de chestiuni. Post-ul Urmăriți în direct ședința Consiliului Municipal Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
10 ani fără vize în Uniunea Europeană pentru cetățenii moldoveni. Pe 28 aprilie 2014, primii cetățeni ai R. Moldova au ajuns în Europa cu pașaportul biometric. De atunci, peste 2 milioane de moldoveni au efectuat peste 31 de milioane de călătorii în statele din spațiul Schengen. Astfel, Republica Moldova a devenit prima țară din Parteneriatul […] Post-ul 10 ani fără vize în UE pentru moldoveni // Dorin Recean: „Peste 30 de milioane de traversări pentru a fi liberi” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
România și Occidentul vor trimite trupe împreună în Ucraina și R. Moldova, iar militarii moldoveni vor fi trimiși de ministrul Anatolie Nosatîi să lupte în misiuni internaționale prin încălcarea neutralității R. Moldova, afirmă oligarhul fugar și condamnat Ilan Șor, care se ascunde în prezent la Moscova de justiția din Republica Moldova. Declarațiile reprezintă un amestec […] Post-ul FALS: R. Moldova va fi atrasă de Occident în misiuni de luptă în afara granițelor, iar România va trimite ilegal militari peste Prut apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
 Am mai pus în discuțe subiectul traumelor suferite de copii – căzuți de la etaj, din geamuri, striviți de porți de fotbal, loviți pe trecere de pietoni, secerați de mașini de tuns iarba. O parte nu au supraviețuit traumelor, alții au rămas cu consecințe. Copii care au putut să nu treacă prin această cumplită și […] Post-ul Ministra Sănătății, Ala Nemerenco: cu ce sunt de ajutor sulițele acestea ascuțite la un gard de biserică? apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Acum, fiind pe ultima sută de metri în tot ce ține de pregătirile pascale, am vizitat în inima satului Sofia o casă bătrânească, lăsată drept moștenire copiilor. Grigore și Elena Podorojnîi, plecați în lumea celor drepți deja de 14 ani, sunt cu inima împăcată în împărăția cerului, căci au lăsat casa pe mâni bune. În […] Post-ul Casa părintească în prag de Paște – dulce colț de rai pentru urmași / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: “Stradă periculoasă” în dealul Sorocii apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Ratele oficiale de schimb valutar pentru marți, 30 aprilie 2024, comunicate de Banca Națională a Moldovei: Euro a înregistrat o scădere, față de ziua de ieri, cu 6 bani, stabilindu-se la un curs de 19 lei și 09 bani. Dolarul american a scăzut cu 4 bani, având un curs de 17 lei și 81 de bani. Leul românesc a […] Post-ul Cursul valutar pentru marți, 30 aprilie 2024: Euro înregistrează o scădere cu 6 bani, dolarul cu 4 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Horoscop Berbec – 30 aprilie 2024: Demult nu te-ai mai simțit atât de puternic și de capabil să răstorni și munții pentru a-ți vedea împlinite anumite dorințe. Cele mai intense dorințe sunt cele legate de bani, avantaje și beneficii pe care le poți obține prin eforturi proprii. Horoscop Taur – 30 aprilie 2024: Simți schimbarea, […] Post-ul Horoscopul zilei de marți, 30 aprilie, 2024: Berbecii sunt capabili să răstoarne și munții pentru a-și vedea împlinite dorințele, ce spun astrele despre zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:50
Serviciului Hidrometeorologic de Stat, anunță că, astăzi, marți, 30 aprilie, vremea va fi mai caldă în comparație cu zilele precedente. Temperaturile sunt în creștere Dimineața +8°C… +18°C Ziua +20°C… +23°C Seara +18°C… +23°C Noaptea +8°C… +16°C Precipitații nu se prevăd. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo, pentru ultima zi de aprilie apare prima dată în Observatorul de Nord.
29 aprilie 2024
19:10
Conform Biroului Național de Statistică în intervalul 8 — 25 aprilie, în Republica Moldova au fost recenzate 860 de mii de persoane. Activitatea de recenzare a înregistrat cele mai bune rezultate în raioanele Soroca, Rîșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni, Orhei și Anenii Noi. În contrast, în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul ritmul recenzării a fost mai […] Post-ul Raionul Soroca: Printre fruntașii Recensământului Național apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:40
Majoritatea cercetătorilor sunt de acord că Iisus din Nazaret a fost o personalitate istorică reală. De asemenea, ei consideră că Iisus vorbea limba aramaică. Ce alte limbi ar fi putut cunoaște Iisus? Iisus și-a petrecut majoritatea timpului în comunitățile din Nazaret și Capernaum din Galileea, unde se vorbea aramaica.  Aramaica era limba Orientului Mijlociu, lucru confirmat […] Post-ul Câte limbi cunoștea Isus Cristos și care era limba sa maternă? apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Pe 29 aprilie, lumina reflectoarelor cade asupra artei dansului, sărbătorind Ziua Internațională a Dansului. Este un moment încărcat de pasiune și energie, când dansatorii și admiratorii acestei arte se reunesc pentru a celebra diversitatea și frumusețea ei. Printre acești pasionați sunt și membrii Ansamblului de dansuri „Dumbrăvița” din satul Volovița. Fondat în anul 2017, Ansamblul […] Post-ul Ansamblul de dansuri „Dumbrăvița”: muncă, ritmuri și culori / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
Au rămas zile numărate până la sărbătoarea Învierii Domnului. Tot mai mulți locuitori din Soroca își fac drum către piețe și magazine, în căutarea produselor necesare pentru masa de Paști. Am fost curioși să aflăm cât sunt dispuși să cheltuiască locuitorii din Soroca pentru preparatele tradiționale de sărbătoare: ouă, pască, miel, caș, legume și fructe. […] Post-ul Cât sunt gata să scoată din buzunare sorocenii pentru Sărbătorile Pascale? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Un locuitor al raionului Soroca, aflat în stare de ebrietate alcoolică, la data de 04.03.2024, în jurul orei 16:40, a apelat în mod fals serviciul unic „112”, afirmând că intenționează să se sinucidă. În urma acestui incident, autoritățile au deschis un dosar în baza articolului 342 din Codul Contravențional al Republicii Moldova. Deși vinovatul nu […] Post-ul Amendă usturătoare pentru un apel fals la Serviciul Unic 112 apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Membrul consiliului de administrație al companiei Energocom, Alexandru Slusari, consideră că prețul prognozat al achiziției de gaze va permite reducerea tarifelor pentru consumatori. Conform INFOTAG, Slusari a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook, comentând rezultatul licitației pentru achiziția de gaze din mai, organizată de Moldovagaz pe platforma de tranzacționare BRM East Energy, […] Post-ul Se așteaptă o reducere semnificativă a tarifelor la gaze, așteptată de mult și meritată atât de populație, cât și de economie apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
 La finele săptămânii trecute, primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, a participat la seminarul ”Modalități de prezentare și promovare a propriilor idei. PR-ul și marketing politic. Dezvoltarea abilităților de leadership”.  Cei prezenți au avut un dialog constructiv în dezvoltarea socio-economică a comunității, cu reprezentanții IDIS ”Viitorul” și experți în PR politic. În total vor fi organizate […] Post-ul Primarul Lilia Pilipețchi a participat la un seminar, unde au fost prezenți reprezentanți IDIS ”Viitorul” și experți în PR politic apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Săptămâna Patimilor reprezintă una dintre cele mai importante și profunde perioade din calendarul creștin ortodox. Ea marchează ultimele zile din viața lui Iisus Hristos pe pământ și cuprinde o serie de evenimente deosebit de semnificative pentru credința creștină. Săptămâna Patimilor începe cu Duminica Floriilor, când creștinii îl sărbătoresc pe Iisus intrând triumfal în Ierusalim, fiind […] Post-ul Preotul Alexandru Ilescu: „Să nu-l lăsăm pe Hristos singur, în aceste clipe grele…” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
  Acesta  a fost genericul instruirilor la care au participat membrii grupurilor participative de lucru din SOROCA, Comrat, Edineț, Strășeni și Leova. Timp de două zile, participanții au fost informați despre dezvoltarea ecosistemelor antreprenoriale, au explorat potențialul incubatoarelor de afaceri și al hub-urilor regionale pentru dezvoltarea regională durabilă, dar și au aflat despre implementarea serviciilor […] Post-ul ”Incubatoarele de Afaceri și Centrele de Dezvoltare a Afacerilor- Eficiență și impact în dezvoltarea sectorului privat  regional” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
 Recent, primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi a participat la ședința extinsă a Consiliului de administrare a Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). La eveniment au fost prezenți reprezentanți de la Ministrul Finanțelor, Ministrul Mediului, Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru și primari din mai multe localități ale țării.   În cadrul ședinței, a fost realeasă în […] Post-ul Primarul de Soroca, Lilia Pilipețchi, a participat la ședința extinsă a Consiliului de administrare a Congresul Autorităților Locale din Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Tradițional, ultima duminică dinaintea Paștilor este sărbătorită Duminica Floriilor. O sărbătoare de zile mari a găzduit Muzeul-pensiune „La Alba Căsuță” din satul Chetrosu, primind cu sufletul deschis oaspeți dragi. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport, șefă Cristina Țurcanu, în parteneriat cu Lidia Bubulici, fondatoarea Muzeului „La Alba Căsuță”, având […] Post-ul Duminica Floriilor sărbătorită la Muzeul-pensiune „La Alba Căsuță” din Chetrosu / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
  O nouă victorie a fotbaliștilor din Racovăț – „capitala neîncoronată a fotbalului sorocean”. Discipolii antrenorului Petru Ciobanu au intrat în posesia Cupei președintelui raionului Soroca la mini-fotbal 6X6, ediția 2024.   La competiția, care s-a desfășurat pe terenul de fotbal a Liceului Teoretic „Constantin Stere„ au participat 15 echipe din diferite localități ale raionului. […] Post-ul FC Racovăț a câștigat „Cupa președintelui raionului Soroca” la mini-fotbal apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Săptămâna Mare este ultima și cea mai semnificativă perioadă a Postului Mare. Aceasta începe cu Duminica Floriilor, cunoscută și ca sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, pe care am sărbătorit-o ieri, 28 aprilie. Săptămâna Mare este cunoscută sub două denumiri: Săptămâna Mare și Săptămâna Patimilor, denumire ce are rădăcini în tradiția creștină greacă. Datorită acestei tradiții, […] Post-ul Zilele Săptămânii Mari: De la Cina cea de Taină la răstignirea lui Hristos apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Ratele oficiale de schimb valutar pentru luni, 29 aprilie 2024, comunicate de Banca Națională a Moldovei: Euro a înregistrat o scădere cu 1 ban, stabilindu-se la un curs de 19 lei și 15 bani. Dolarul american a scăzut cu 2 bani, având un curs de 17 lei și 85 de bani. Leul românesc a scăzut cu 1 bani și s-a stabilit la […] Post-ul Curs valutar pentru luni, 29 aprilie 2024: Euro și Dolarul în scădere ușoară apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.