Ofițeri ai ANP, în vizită la Școala profesională nr. 3 din Chișinău. A fost organizată o lecție publică

Realitatea.md, 19 aprilie 2024 11:40

Angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au fost joi, 18 aprilie curent, într-o vizită la Școala profesională nr.3 din Chișinău. Elevii au participat la o lecție publică care a avut drept scop familiarizarea tinerilor cu normele și standardele naționale în materie de justiție juvenilă, prevenirea comportamentelor infracționale ale adolescenților aflați în risc, dar și […] Articolul Ofițeri ai ANP, în vizită la Școala profesională nr. 3 din Chișinău. A fost organizată o lecție publică apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 10 minute
13:20
Unul dintre efectele adverse ale vaccinului AstraZeneca împotriva Covid-19 ar putea fi trombozele. Gigantul farmaceutic a recunoscut pentru prima dată acest fapt. Cauzele acestor urmări ale administrării vaccinului deocamdată nu se cunosc, iar circumstanțele de acest gen sunt foarte rare, informează Libertatea. Anunțul AstraZeneca este făcută după ce s-a intentat un proces colectiv, compania fiind […] Articolul AstraZeneca recunoaște: Vaccinul său anti-Covid poate provoca tromboze apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
12:40
Poliția de Frontieră anunță că a suplinit numărul de polițiști de frontieră în Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a face față provocărilor actuale și a garanta securitatea călătorilor. Totodată, a fost majorat și numărul echipamentelor speciale de control. În acest sens, din 1 până pe 16 mai 2024, accesul în terminalul aeroportuar este permis doar pentru […] Articolul Numărul polițiștilor de frontieră, suplinit în Aeroportul Chișinău, pentru a face față provocărilor apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Conferința finală a proiectului „Parteneriate pentru Liderismul Femeilor și Buna Guvernare”, desfășurată sub egida A.O. „Institutum Virtutes Civilis” și a Fundației „Friedrich Ebert” Moldova, a reunit lideri, experți și participanți din diverse domenii, toți dedicați promovării egalității de gen și bunei guvernări în Republica Moldova. Evenimentul a demonstrat că femeile pot fi lideri și agenți […] Articolul VIDEO Promovarea egalității de gen și bunei guvernări în R. Moldova, cu sprijinul Uniunii Europene apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Vineri, 3 mai, în jurul orei 08:00, în râul Nistru, pe sectorul satului Naslavcea – orașul Dubăsari, va avea loc variația nivelului apei cu 10-20 cm, iar pe sectorul orașului Grigoriopol, satul Răscăieți, va continua scăderea nivelului apei cu 10-60 cm, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).  De menționat că în râul Prut și râurile […] Articolul Nivelul apei în râul Nistru scade ușor. Precizările meteorologilor apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Platforma tineret.gov.md a fost lansată de către Agenția Națională pentru Tineret (ANT). Site-ul conține informații despre programele și activitățile care vizează tinerii. Resursa este destinată tinerilor, autorităților publice centrale și locale, lucrători de tineret, organizații și centre de tineret, consilii de tineret și ale elevilor, oferind acces direct la informații, contacte, publicații, dar și oportunități de […] Articolul MEC: A fost lansată platforma unde găsești toate informațiile despre programele de tineret apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
11:50
În Rusia, în timpul evenimentelor oficiale dedicate sărbătoririi zilei de 1 mai, aproape că au încetat să mai folosească cuvântul „pace”, care timp de decenii a făcut parte din cel mai faimos slogan al zilei – „Pace. Muncă. Mai”. Mai multe instituții media și canale Telegram, printre care Sota, „Vot tak!” și „Putem explica”, au […] Articolul Rusia aproape a încetat să mai folosească cuvântul „pace” în sloganurile de 1 Mai  apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Serviciul Vamal vine cu câteva recomandări pentru persoanele care intenționează să călătorească cu animalele de companie. Animalele de companie pot fi introduse în Republica Moldova numai dacă îndeplinesc condiţiile stabilite în Norma sanitar-veterinară privind circulația necomercială a animalelor de companie. De reținut că numărul maxim de animale de companie care pot să însoţească proprietarul sau o […] Articolul Intenționezi să călătorești cu animale de companie? Iată ce trebuie să știi înainte de a porni la drum apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
„Apă-Canal Chişinău” anunță că a redeschis cele 7 cișmele amplasate în zonele intens tranzitate: parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, scuarul Catedralei şi parcul „Alunelul”, care au fost conservate până acum pe perioada sezonlui rece. De rând cu acestea, în preajma parcului „Valea Trandafirilor” activează fără întrerupere buveta, apa căreia […] Articolul Cele 7 cișmele din oraș, redeschise. Toți doritorii pot consuma gratis apă potabilă apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Andreea Bostanica a pus pe jar internetul cu darurile generoase pe care le primește la ușa camerei de hotel, în Dubai. Lumea a început să bănuiască că „regina TikTok-ului” i-a picat cu tronc unui arab bogat sau prinț musulman, dar mai nou există bănuieli că cel care-i cumpără Rolex și Cartier e un vecin de […] Articolul Andreea Bostanica ar fi fost prinsă cu presupusul iubit! E un milionar român condamnat la închisoare apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că procedura de înmatriculare a vehiculelor a fost simplificată. În luna martie 2024, Executivul a aprobat o hotărâre în acest sens.  „Potrivit modificărilor aprobate pentru a reduce numărul vizitelor la ghișeu, un șir de acte nu vor mai fi obligatorii, iar accesul la documentele disponibile pe platforma MConnect va fi […] Articolul Vești bune pentru șoferi! Procedurile de înmatriculare a vehiculelor – simplificată apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
O schemă de contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de circa 6.000.000 lei, a fost deconspirată de ofițerii Poliției de Frontieră și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Potrivit informațiilor, cantitățile impunătoare au fost ridicate urmare a peste 10 percheziții desfășurate în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, […] Articolul VIDEO Contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie. Patru bărbați au ajuns în vizorul oamenilor legii apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Şcolile care au mai puţin de 200 de elevi vor putea angaja psihologi. Ministerul Educației  a modificat reglemtări, pentru a mări numărul de posturi vacante. Instituțiile vor putea apela la Serviciul raional sau municipal de asistență psihopedagogică (SAP), pentru a li se oferi specialiști calificați în domeniu. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru […] Articolul Se caută psihologi pentru şcolile Moldovei! MEC permite să fie şi mai mult de 6 directori adjuncți într-o instituție apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Ministrul Educației, Dan perciun, estimează că în ultimii 10 ani s-a redus dramatic numărul de studenți în universitățile din țară. Astfel că de la 78 de mii, s-a ajuns la 42 de mii de studenți la licență. Totodată, scad și înmatriculările în anul I. În 2020 au fost înregistrați 14 mii de studenți. Este cifra […] Articolul Universitățile ar putea avea 14 mii de studenți la admitere în anul I. Ce spune ministrul educației apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Cândva era unul din cele mai frumoase locuri din Chişinău, dar acum a ajuns într-o stare care nu corespunde imaginii spre care tinde urba – cea de capitală europeană dezvoltată. Este vorba despre scuarul din faţa Centrului Comercial „UNIC”: havuz în stare deplorabilă, pavaj dezbătut, ţevi vechi la vedere. Reporterul RLIVE TV, Traian Stoianov, a […] Articolul VIDEO Scuarul din fața C.C. „UNIC” trece printr-un proces de modernizare. Ce cred oamenii despre acest lucru apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Printre proiectele municipalității pentru fluidizarea traficului din Capitală se regăsește și extinderea listei străzilor cu benzi dedicate pentru transportul public. Autoritățile lucrează la un complex de soluții care vor crește viteza de tranzitare a orașului cu transportul public de pasageri. Anunțul a fost făcut de Vitalie Mihalache, șeful Direcției generale mobilitate urbană Chișinău, în cadrul […] Articolul VIDEO Primăria Capitalei extinde lista străzilor cu benzi dedicate transportului public apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Pentru prima dată în Republica Moldova este marcat lunarul de conștientizare a cancerului de piele, eveniment ce a câștigat popularitate la nivel global, devenind un instrument important în lupta împotriva cancerului de piele, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Cancerul de piele este creșterea necontrolată a celulelor anormale din epidermă, cauzată de deteriorarea ADN-ului ce […] Articolul Premieră în Moldova! Este marcat lunarul de conștientizare a cancerului de piele apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Un bărbat a fost condamnat după ce a provocat un accident, aflându-se la volan în stare de ebrietate narcotică. Individul a ieșit pe contrasens și a tamponat mașina de un alt vehicul. Totul s-a întâmplat pe 3 octombrie 2020. Persoana circula cu un BMW pe strada Uzinelor din Capitală, fiind sub influența substanțelor narcotice și […] Articolul Un bărbat, condamnat pentru că a urcat drogat la volan și a provocat accident. A traumatizat patru persoane apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Un minor de 10 ani din orașul Căușeni, care era rătăcit, a fost găsit de către carabinieri. Copilul se afla pe traseul de la ieșirea din localitate, nesupravegheat. Părinții minorului au fost identificați la scurt timp, iar minorul a fost lăsat în grija bunicii sale. „Angajații Inspectopratului General de Carabinieri (IGC) au intervenit imediat, dialogând […] Articolul Un copil rătăcit prin Căușeni, salvat de carabinieri. Minorul a fost găsit la marginea orașului apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
O captură de 100.000 dolari de contrabandă a fost găsită într-un autocar sosit din Odesa, Ucraina. Procurorii PCCOCS și ofițerii Serviciului Vamal anunță și despre reținerea unui bărbat. „În valută națională suma cifrează aproape 2.000.000 lei. Aceștia erau ascunși în una din treptele autocarului. Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. […] Articolul VIDEO 100.000 $ de contrabandă, găsiți într-un autocar ce venea din Odesa. Șoferul a fost reținut apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Un bărbat de 52 de ani, învinuit de huliganism, omor intenționat și violare de domiciliu, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, anunță Procuratura Generală (PG). „Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la data de 03 noiembrie 2023, pe timp de zi, aflându-se […] Articolul Bărbat învinuit de omor și huliganism, condamnat. Câți ani va petrece după gratii apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Persoanele născute pe teritoriul Republicii Moldova, dar care nu au fost luate la evidență în calitate de cetățeni moldoveni sunt în drept să depună cerere pentru a le fi recunoscută cetățenia, chiar dacă sunt cetățeni ai altor state și își au domiciliul peste hotare, transmite IPN. Doar în primele trei luni ale anului curent, 1 […] Articolul Persoanele care s-au născut pe teritoriul Moldovei, dar au cetățenia altor state, pot cere recunoașterea cetățeniei moldovenești apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
În acest an, la colecta națională de alimente, evenimentul culminant al campaniei „Masa Bucuriei”, a fost donată o cantitate record de alimente în sprijinul oamenilor nevoiași – e vorba de 57 811 kilograme de produse. Evenimentul este la cea de-a 15-a ediție și a fost organizat în această sâmbătă, pe 27 aprilie, de către Misiunea […] Articolul Dar din dar se face rai! 57 tone de produse alimentare au fost colectate într-o singură zi la „Masa Bucuriei”  apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Video cu o bătaie la care participă mai multe persoane au apărut pe canale de Telegram. Totul se întâmplă în centrul Chișinăului, iar martorii au surprins momentul în care o femeie a căzut în genunchi, în timp ce mai multe persoane împart palme și pumni în jurul ei. Violența s-a produs în apropiere în apropierea […] Articolul VIDEO Bătaie în centrul Chișinăului. O femeie, în genunchi, în timp ce mai multe persoane împart palme și pumni în jur apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Consumatorii casnici urmează să achite un tarif de 13,126 (cu TVA) lei metrul cub de gaz, cu 10,3% mai puțin față de tariful actual, potrivit deciziei Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) aprobată în cadrul ședinției de astăzi, 2 mai, transmite Bani.md. Astfel, pentru consumatorii racordați de la rețele de presiune înaltă, tariful aprobat […] Articolul S-a ieftinit gazul. Câți bani vor scoate din buzunar moldovenii? apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
În preajma sărbătorilor Pascale, ouăle se vând ca „pâinea caldă”, așa cum fiecare gospodărie obișnuiește să vopsească ouă pentru masa de Paște. Redacția Realitatea.md a cercetat piața și a observat care sunt prețurile atât la Piața Centrală, cât și în magazinele din Chișinău. Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” a postat câteva imagini cu prețurile la ouăle de […] Articolul Ouăle se vând ca „pâinea caldă”. În magazine, prețurile sunt duble apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Un bărbat de 67 de ani și-ar fi înjunghiat feciorul și ar fi provocat o deflagrație. Cazul a avut loc în dimineața de 1 mai, într-o localitate din raionul Anenii Noi. În jurul orei 6:00, oamenii legii au fost sesizați de către un bărbat care a comunicat că în curtea vecinilor s-a produs o explozie, […] Articolul Caz șocant la Anenii Noi: Un bărbat și-ar fi ucis fiul și ar fi încercat să arunce în aer casa apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
În perioada 04-13 mai 2024, elevii din instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău, dar și din țară, se vor bucura de Vacanța de Paște, cu o durată de 10 zile. În acest context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău a punctat câteva reguli și sfaturi pentru părinți și pentru copii, pentru […] Articolul Siguranța copiilor, primordială în perioada vacanței de Paște. Recomandări pentru părinți apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
În municipiul Chișinău sunt școlarizați peste 102 mii de elevi, iar anual, numărul elevilor înscriși în scolile din capitală crește cu 3000. Cifrele au fost prezentate de viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV. Numărul solicitărilor crește în fiecare an, iar din acest motiv, municipalitatea și-a propus să extindă […] Articolul VIDEO Angela Cutasevici: Numărul elevilor înscriși în școlile din Chișinău crește anual cu 3000 apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfășurată în orașul Varna, Bulgaria, în perioada 27 aprilie – 02 mai 2024, anunță Ministerul Educației și Cercetării. Medalia de argint a fost obținută de Marius Cerlat, elev al Instituției […] Articolul Elevii moldoveni au obținut 3 medalii, dar și mențiuni de onoare la Olimpiada Balcanică de Matematică apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Moldova își va mări stocurile de securitate energetică. Mai exact, autoritățile se pregătesc că procure mai mult gaz decât în sezonul rece de anul trecut, pentru a le suplini. Urmează să fie modificate reglementările prin care se stabilește crearea graduală a stocurilor de securitate, conform cantităților stabilite de Guvern. Așadar, cantitatea exactă de gaz din […] Articolul Mai mult gaz pentru iarna următoare! Moldova își va mări stocul de securitate apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
09:50
Rusia plănuiește să vizeze Republica Moldova cu un val de așa-numite atacuri „hibride” înainte de alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE de la sfârșitul acestui an, relatează Bloomberg, citând persoane familiare cu evaluările serviciilor secrete britanice. Marea Britanie va împărtăși informații cu autoritățile moldovenești pentru a ajuta țara să contracareze amenințarea agenților ruși […] Articolul Rusia plănuiește un val de atacuri „hibride” împotriva R. Moldova înainte de alegeri și de referendum apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Deja de o lună, la Piața Centrală din Bălți se vând cârlani, mieluți și iezi, pentru masa de Paști. Colegii de la TVN.md au aflat de la vânzători care este prețul acestora.  „I-a uitați-vă ce frumusețe, nu are lumea bani să cumpere. I-a uitați-vă perfecți, de dimineață tăiați, la ora cinci dimineața. – Care e […] Articolul VIDEO Sărbătorile pascale se apropie cu pași rapizi! Cât costă carnea de miel la Piața Centrală din Bălți apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Senatul Statelor Unite a votat în favoarea adoptării unei legi care să interzică importul de uraniu îmbogățit din Rusia, după un vot similar în Camera Reprezentanților, care a avut loc în decembrie, raportează Bloomberg. Legea de interzicere a importurilor de uraniu rusesc, care a fost aprobată în unanimitate, interzice importurile în Statele Unite la 90 […] Articolul Senatul SUA votează în favoarea interzicerii importurilor de uraniu rusesc apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Un șofer moldovean de 34 de ani a fost prins la vama Leușeni cu patru viori, presupuse a fi cu valoare culturală și cu 13 huse. Șoferul a comunicat că nu transportă bunuri necesare a fi declarte. Vameșii au verificat un autoturism de model „Ford Tourneo” și au găsit vioarele tăinuită în compartimentul de marfă […] Articolul „Do-Re-Mi”. Vameșii au depistat instrumente muzicale nedeclarate apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Este timpul să faci mișcare – mult mai mult decât reușești în prezent. Conform unui studiu realizat recent, pentru o sănătate optimă, este necesar să aloci patru ore pe zi unui anumit nivel de activitate fizică, relatează Adevarul.ro. Oamenii de știință de la Swinburne University of Technology din Australia au analizat comportamentul a 2.000 de […] Articolul Sportul e viață! Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare pentru a avea o sănătate optimă apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Comisia Europeană a iniţiat proceduri oficiale pentru a evalua dacă este posibil ca Meta, furnizorul Facebook şi Instagram, să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale. Încălcările suspectate se referă la politicile şi practicile referitoare la publicitatea înşelătoare şi la conţinutul politic din serviciile sale. „Această Comisie a creat mijloace de protejare a cetăţenilor europeni […] Articolul Comisia Europeană, decizie fără precedent împotriva rețelelor de socializare Facebook și Instagram apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Opt ziare americane, printre care şi Chicago Tribune au intentat un proces împotriva OpenAI, creatorul ChatGPT, şi Microsoft, principalul său investitor, acuzându-le de încălcarea drepturilor lor de autor pentru a crea tehnologia bazată pe inteligenţă artificială. „Acest proces decurge din faptul că (aceste companii) au furat milioane de articole cu drepturi de autor de la […] Articolul Mai multe publicaţii americane dau în judecată OpenAI şi Microsoft pentru programul de inteligenţă artificială apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Astăzi este Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor, o zi importantă de post şi rugăciune. Biserica oficiază denii şi slujbe speciale, iar credincioşii respectă cu sfinţenie anumite tradiţii. În Săptămâna Mare sau în Săptămâna Patimilor, fiecare zi are o semnificaţie aparte. Tradiții și obiceiuri În Miercurea Mare, femeile nu torc și nu cos. Zilele în care […] Articolul Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor. Ce nu ai voie să faci în această zi apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Conducerea din Dubai a aprobat un proiect de 128 de miliarde de dirhami (35 de miliarde de dolari) pentru construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Al Maktoum din emirat, care îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai şi cel mai mare din lume, transmite CNBC. […] Articolul Dubai vrea să construiască cel mai mare aeroport din lume apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
1 Mai, Ziua Muncii, este sărbătorită în mai multe țări de pe glob și în multe părți, inclusiv în R. Moldova, este zi liberă decretată prin lege. Dar ce semnificație are această zi și de unde a început totul? Muncitorii din majoritatea țărilor industrializate sărbătoresc 1 Mai, dar la orgine stă o mișcare a sindicaliștilor […] Articolul Ziua Internaţională a Muncii. Ce semnificaţie are data de 1 Mai apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
De pe masa de Paște nu ar trebui să lipsească o felie de cozonac. Proaspăt, aburind și plin de aromă, cozonacul este vedeta de pe platoul cu prajituri festive. Fiecare gospodină își pregătește ingredientele cu mare atenție și le selectează astfel încât să pună pe masă cele mai bune preparate. Cozonacul nu trebuie să lipsească […] Articolul Cu ce se ung cozonacii după coacere. Vor avea un gust delicios apare prima dată în Realitatea.md.
30 aprilie 2024
22:50
Inspectoratul General al Poliției vine cu precizări după cazul din această seară când un bărbat a fost rănit prin împușcare în centrul capitalei. Astfel, cei doi bărbați (victima și agresorul) au consumat împreună băuturi alcoolice la domiciliul persoanei care a folosit arma. La un moment dat între cei doi s-a iscat un conflict în timpul […] Articolul Detalii noi despre cazul în care un bărbat a fost împulșcat chiar în centrul Capitalei! Agresorul a fost reținut apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Rectorul Universității Tehnice, Viorel Bostan, a adus în atenția Guvernului problemele demografice și tendințele regionale care afectează sectorul universitar al Republicii Moldova. În cadrul unei ședințe de la Executiv cu premierul Dorin Recean, Bostan a subliniat impactul direct al acestor factori asupra competitivității universităților din țară, scrie Bani.md. „De câțiva ani, analizăm constant clasamentele internaționale […] Articolul VIDEO Criză de studenți! Universitatea Tehnică ar putea fuziona cu Universitatea de Stat apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
O femeie a trăit un adevărat şoc la un bar din Milano, Italia când s-a trezit cu arsuri grave în gât după ce a consumat o băutură care conținea detergent, scrie antena3.ro. Femeia în vârstă de 51 de ani, aflată în compania unui prieten, a fost nevoită să cheme urgent salvarea după ce ospătarul a […] Articolul O femeie s-a ales cu arsuri grave în gât, după ce un ospătar i-a servit detergent în loc de vin apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Fondatorul Platformei DA, ex-vicepremierul, Andrei Năstase, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din toamnă. Declarația a fost făcută la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. „Urmare a  mai multor discuții purtate în țară și peste hotare. Am decis că voi candida la alegerile prezidențiale din acest an ca și independent. Asta, bineînțeles nu […] Articolul VIDEO Andrei Năstase țintește la fotoliul de președinte al țării! Cine îl va susține în campania electorală apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost concediat astăzi în urma perchezițiilor matinale. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook. „Pe cazul dosarului de corupție la Spitalul de Psihiatrie din Bălți, în baza materialelor de urmărire penală, vicedirectoarea care deținea și interimatul funcției de administrator […] Articolul Ministra Sănătății: Directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost concediat apare prima dată în Realitatea.md.
20:10
Acum câteva minute, în centrul capitalei, la intersecția străzilor Ismail și 31 august, un bărbat de 28 de ani a fost rănit prin împușcare. Polițiștii BPRO în comun cu cei ai INSP au intervenit operativ și au identificat, localizat și reținut persoana care a tras din armă. Este vorba despre un bărbat de 44 de […] Articolul ULTIMA ORĂ! Poliția: Un bărbat a fost rănit prin împușcare în centrul Chișinăului apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Consiliul Rectorilor din Moldova cere abrogarea hotărârii de Guvern privind plasarea în câmpul muncii a absolvenților instituțiilor de învățământ, și anume solicită să fie exclusă prevederea prin care studenții trebuie să întoarcă banii cheltuiți pentru studii dacă nu sunt de acord să se integreze în câmpul muncii. Potrivit președintelui Consiliului Rectorilor, asta îi sperie pe […] Articolul Rectorii cer anularea prevederilor, care îi obligă pe absolvenți să întoarcă banii pentru studii, dacă nu profesează apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Arnaud Lagardère, directorul general al grupului francez cu același nume, care vrea să preia spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău, a fost pus sub acuzare în Paris în legătură cu anchete privind finanțarea stilului său de viață luxos și cheltuielile personale. După o zi de interogatoriu, Lagardère a fost inculpat pentru difuzarea de informații false […] Articolul BANI.MD: Directorul Lagardere, care vrea să preia magazinele lui Șor de la aeroport, încolțit de justiția franceză apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Sistemul electroenergetic al Republicii Moldova va fi conectat la rețeaua românească și cea europeană prin intermediul celei de-a treia linii electrice aeriene care va uni stațiile electroenergetice Strășeni și Gutinaș, construcția sa fiind prevăzută de memorandumul semnat de Guvernul moldovean și cel american.  Noua linie electrică aeriană de 400 kV are o lungime de circa […] Articolul R. Moldova a semnat memorandumul privind finanțarea celei de-a treia linie electrică de interconectare cu România apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.