Unde mergem în weekend să privim fotbal

Provincial, 19 aprilie 2024 15:20

Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă, duminică și luni vom putea urmări meciurile din cadrul Campionatului Moldovei la fotbal, Super Liga, Faza II, partidele a Ligii 1, Faza II, Liga 2 sud și Nord dar și jocurile din Ligile de juniori, junioare și copii. Super Liga, faza II, etapa 6 […] Post-ul Unde mergem în weekend să privim fotbal apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 2 ore
15:40
Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile din Campionatul Moldovei, Super Liga, Faza II, partidele a Ligii 1, Faza II, Liga 2 Sud și Nord dar și jocurile din Ligile de juniori, junioare și copii. Super Liga, faza a II-a, etapa 8 Sâmbătă, 4 mai […] Post-ul Unde mergem în weekend să privim fotbal apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
14:20
Aproape 50 de operatori 112 din Centrele de preluare a apelurilor de urgență nr. 1 și nr. 2 ale instituții publice “Serviciului național unic pentru apelurile de urgență” vor asigura preluarea și procesarea situaților de urgență în zilele Sărbătorilor de Paști. În fiecare Centru de preluare a apelurilor de urgență vor fi antrenați 28 de […] Post-ul Operatorii 112 vor asigura preluarea și procesarea situaților de urgență în zilele Sărbătorilor de Paști apare prima dată în Provincial.
14:00
În spațiul public continuă discuția referitor la lucrările și costurile de executare pentru infrastructura de la Punctul de Trecere a Frontierei Leova – Bumbăta. Asfel, ministrul MIDR, Andrei Spînu, astăzi, de Ziua Libertății Presei, a publicat toate documentele care au stat la baza construcției acestui proiect. “Asigurăm transparență totală. Vă îndemn pe toți să analizați […] Post-ul Andrei Spînu, despre lucrările și costurile de executare de la PTF Leova – Bumbăta: asigurăm transparență totală apare prima dată în Provincial.
13:30
În urma semnalărilor primite din partea locuitorilor din Edineț cu privire la arderea frecventă a depozitului de deșeuri existent și impactul negativ asupra mediului înconjurător și asupra sănătății lor, Secretarul de Stat, Grigore Stratulat, a efectuat o vizită de lucru în zonă. După ce au fost inspectate terenurile propuse, autoritățile locale au fost încurajate să […] Post-ul Grigore Stratulat, vizită la Edineț, pentru a identifica soluții la problema depozitului de deșeuri existent în zona 8 apare prima dată în Provincial.
13:00
Secretarul de stat Iurie Scripnic a realizat joi, 2 mai curent, o vizită de lucru în raionul Basarabeasca. Însoțit de reprezentanți ai Guvernului în teritoriu și ai direcției agricole din raion, oficialul a avut o serie de întâlniri cu mediul de afaceri din sectorul agroindustrial. În cadrul întrevederii cu agenții economici, Iurie Scripnic a subliniat […] Post-ul Secretarul de stat Iurie Scripnic s-a întâlnit cu fermierii din raionul Basarabeasca apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
12:40
Sărbătorile Pascale sunt adesea asociate cu un consum abundent de alimente și cu trecerea bruscă de la alimentația vegetariană, de post, la cea animalieră. Acest fapt poate avea consecințe neplăcute, precum acutizarea bolilor cronice, în special, a celor digestive (gastrite, colecistite, pancreatite, etc), dar și creează un teren favorabil pentru dezvoltarea, sau agravarea bolilor netransmisibile, […] Post-ul ANSP recomandă evitarea abuzului alimentar în perioada sărbătorilor pascale apare prima dată în Provincial.
12:10
Cu prilejul Sărbătorilor Pascale, 300 de persoane din comuna Stăuceni beneficiază de pachete sociale, oferite de către Administrația Publică Locală. Despre aceasta a anunțat Primăria Stăuceni, informează PROVINCIAL. Astfel, asistentul social împreună cu Consiliul Local Tineret Stăuceni au asigurat distribuirea pachetelor către persoanele în etate, cu nevoi speciale, familii numeroase și aflate în situații de […] Post-ul De Sărbătorile Pascale, 300 de persoane din Stăuceni beneficiază de pachete sociale apare prima dată în Provincial.
12:10
În perioada 03 – 06 mai 2024, din cauza deversării sporite a apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (Ucraina), până la 600 m3/s, în râul Nistru va avea loc o creștere a nivelului apei pe sectorul s. Unguri – or. Dubăsari. Creșterea estimate este 0.50 – 1.30 metri, față de nivelul din 03 mai (ora […] Post-ul În râul Nistru va crește nivelul apei pe sectorul s. Unguri – or. Dubăsari apare prima dată în Provincial.
11:40
În cadrul vizitei la Sîngerei, vicepremierul Vladimir Bolea a vizitat fabrica de producere a uleiurilor esențiale din satul Nicolaevca, care se confruntă cu dificultăți în asigurarea cu materie prima. Pentru a sustine producția, este necesar de a contracta  6 mii de hectare de teren agricol pentru cultivarea culturilor etero-oleaginoase. Antreprenorul este deschis pentru colaborare cu […] Post-ul Vladimir Bolea a vizitat fabrica de producere a uleiurilor esențiale din satul Nicolaevca apare prima dată în Provincial.
11:40
Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, de Ziua Libertății Presei, a adresat următorul mesaj:  „De Ziua Internațională a Libertății Presei, îi felicit și le mulțumesc tuturor jurnaliștilor care-și fac munca onest și servesc interesul public. Să fii un jurnalist onest înseamnă să fii un jurnalist liber. Avem nevoie de cât mai mulți jurnaliști bine pregătiți, liberi […] Post-ul Maia Sandu: presa liberă înseamnă garanția unei societăți democratice apare prima dată în Provincial.
11:10
În orașele Drochia și Dondușeni sunt în plină desfășurare o serie de lucrări de revitalizare urbană în cadrul unor proiecte implementate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Joi, 2 mai curent, reprezentanții ADR Nord au efectuat vizite de monitorizare pe șantierele din […] Post-ul În orașele Drochia și Dondușeni – în plină desfășurare lucrările de revitalizare urbană apare prima dată în Provincial.
11:10
Târgurile Pascale vor fi deschise în toate sectoarele Capitalei până mâine, 4 mai. În Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe aleea vizavi de str. Mitropolit Varlaam, se desfășoară un târg tematic cu produse pascale. Acțiunea are ca scop asigurarea deservirii populației cu produse alimentare și nealimentare tematice, în contextul Sărbătorilor de Paști, având în vedere […] Post-ul Târgurile Pascale vor fi deschise în toate sectoarele capitalei până mâine apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
10:40
Ministrul Andrei Spînu a mers pe șantierele țării să vadă cum decurg lucrările de construcție și cele de reparație a drumurilor: La Vulcănești au loc lucrările de construcție a drumului de ocolire a orașului cu o lungime de 8,6 km. Peste 12000 de locuitori așteaptă cu nerăbdare acest drum care va devia traficul greu din […] Post-ul Ministrul Andrei Spînu a mers pe șantierele țării: R26 Bender – Căușeni – Cimișlia și drumul de ocolire a or. Vulcănești apare prima dată în Provincial.
10:40
Premierul Dorin Recean a adresat un mesaj cu prilejul Zilei Libertății Presei: „O societate care respectă și protejează jurnaliștii este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene. Iar atunci când democrația este amenințată de elementele unui război hibrid – dezinformarea și propaganda, ne bazăm pe o presă liberă și independentă, care să ne furnizeze informații […] Post-ul Dorin Recean: De Ziua Internațională a Libertății Presei, suntem alături de cei care aduc adevărul în casele noastre apare prima dată în Provincial.
10:10
O nouă finanțare accesată de Primăria Leova și Serviciul de Atragere a Investițiilor, Informare și Protocol, în cadrul Programului ,,Diaspora Acasă Reușește 1+3”, va permite procurarea unui tractor multifuncțional pentru Î.M. Salubr-Leova. “Pentru a beneficia de aceasta, vom lansa în scurt timp procesul tradițional de colectare a contribuției de la leovenii din diasporă și cei […] Post-ul Tractor multifuncțional pentru Î.M. Salubr-Leova. Primar: vom lansa în scurt timp procesul tradițional de colectare a contribuției … apare prima dată în Provincial.
09:50
Academia FMF menține o relație permanentă cu participanții la programele desfășurate, fiind interesată de feedback-ul instruirilor. Rodica Costișanu, profesoară de educație fizică în Liceul din satul Măgdăcești, raionul Criuleni, recent a organizat elevii în echipe, i-a antrenat și a obținut locuri premiante la campionatul zonal și cel raional. Profesoara este în special preocupată de dezvoltarea […] Post-ul Academia FMF oferă resurse și strategii în promovarea fotbalului feminin apare prima dată în Provincial.
09:50
Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 30 aprilie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat, în comiterea omorului concubinei. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Potrivit învinuirii înaintate […] Post-ul Condamnat la 16 ani de închisoare pentru omorul concubinei apare prima dată în Provincial.
09:40
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a întreprins o vizită în raionul Hâncești. În cadrul vizitei de lucru, șeful legislativului a vizitat mai multe proiecte implementate cu suportul financiar al  statului, precum și o afacere care a beneficiat de granturi. Șeful legislativului a mers la tronsonul de drum recent renovat, care face legătura dintre 11 sate din […] Post-ul Igor Grosu, în raionul Hâncești, a vizitat mai multe proiecte implementate cu suportul statului apare prima dată în Provincial.
09:40
Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 5 mai 2024 pot fi depuse cereri privind votarea la locul aflării la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024. Potrivit legislației electorale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secției de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de […] Post-ul Alegătorii din localitățile, unde vor avea loc alegeri locale noi și parțiale, pot solicita votarea la locul aflării (cu urna mobilă) apare prima dată în Provincial.
08:50
Deși a fost instituit cadrul normativ și cel instituțional, necesare pentru asigurarea creării și implementării Sistemului Informațional (SI) „Vulnerabilitatea energetică” (SIVE), există anumite carențe, inclusiv în aspectul aplicării, funcționării, precum și gestionării eficiente a SI. Guvernul Republicii Moldova a asigurat crearea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice pentru a promova eficiența energetică, precum și pentru […] Post-ul Dezvoltarea și implementarea Sistemului Informațional „Vulnerabilitatea energetică”, în vizorul Curții de Conturi apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
17:10
Republica Moldova trece într-o nouă eră de aprovizionare cu gaze naturale, iar după ce Rusia a redus volumul de gaze livrate, Republica Moldova nu doar a depășit cu succes această situație, dar și a reușit să progreseze pe domeniul diversificării surselor de aprovizionare cu gaze naturale. «Am spulberat mitul că cele mai bune prețuri ni […] Post-ul Victor Parlicov, a discutat cu primarii și antreprenorii din Bălți apare prima dată în Provincial.
17:00
Inspectorii de mediu din Telenești, în colaborare cu ÎS Întreprinderea pentru Silvicultură Telenești, au desfășurat o acțiune de salubrizare în Ocolul Silvic Telenești. Această inițiativă a avut ca principal obiectiv combaterea depozitării ilegale a deșeurilor și asigurarea respectării normelor de protecție a mediului în această zonă. Pe parcursul acțiunii, echipele de inspectori au efectuat și […] Post-ul Acțiuni de salubrizare în Ocolul Silvic Telenești apare prima dată în Provincial.
17:00
Din numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (3 296 783), 2 735 721 cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II (vedeți tabelul de mai jos). Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele […] Post-ul Numărul de alegători, înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 2 mai 2024, este de 3 296 783 apare prima dată în Provincial.
16:50
Federația Moldovenească de Fotbal și Asociația Socca Moldova anunță startul procesului de acreditare pentru meciurile din cadrul turneului internațional Socca EuroCup 2024. Partidele din cadrul turneului vor fi găzduite de Arena din parcul La Izvor al capitalei, în perioada 8-12 mai. La turneu urmează să participe 22 de selecționate, care au fost repartizate în 5 […] Post-ul Socca. Acreditări de presă pentru Socca EuroCup 2024 apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:40
Vicepremierul Vladimir Bolea și-a continuat vizita de lucru în raionul Singerei, vizitând Liceul Teoretic “Ion Creangă” din satul Rădoaia, pentru a promova meseriile din domeniul agricol și importanța studiilor în acest domeniu. În cadrul discuției, s-a subliniat faptul că Moldova este o țară agricolă, oferind numeroase oportunități pentru cei interesați să își construiască o carieră […] Post-ul Vladimir Bolea, la Liceul Teoretic “Ion Creangă” din satul Rădoaia: agricultura de astăzi are nevoie de cadre bine instruite, de aceea tinerii își pot găsi un rost la ei acasă apare prima dată în Provincial.
16:30
Un tânăr de 20 de ani a fost reținut de oamenii legii, fiind cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora, în scop de înstrăinare.    Acesta a fost identificat și stabilit datorită intervenției prompte a polițiștii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Inspectoratului de […] Post-ul Chișinău: Droguri de circa 3 milioane de lei, depistate de polițiști asupra unui tânăr de 20 de ani apare prima dată în Provincial.
16:20
Conform întâlnirii planificate anterior, astăzi, 2 mai, Ministrul Energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, a vizitat municipiul Bălți pentru a discuta cu Primarul Alexandr Petkov și alți reprezentanți ai administrației locale. În cadrul întâlnirii, Primarul Alexandr Petkov a subliniat disponibilitatea municipiului de a sprijini proiectele de infrastructură menite să îmbunătățească viața locuitorilor orașului. Primarul și-a […] Post-ul Alexandr Petkov a îndemnat Guvernul să nu ignore Bălțiul în implementarea proiectelor de infrastructură apare prima dată în Provincial.
16:10
În premieră etapa republicană a Concursului „Pedagogul anului”, organizată de Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 15-30 aprilie 2024, se desfășoară în baza unui nou Regulament de concurs, aprobat recent de Guvern. Pentru prima dată, candidații care predau diferite discipline școlare și optează să obțină titlul „Profesorul anului” concurează pe 4 arii curriculare diferite: Limbă […] Post-ul Concursul republican „Pedagogul Anului” se desfășoară după un nou regulament apare prima dată în Provincial.
15:50
Liderii Blocului „Împreună”, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă,  au constatat că, primarii din Republica Moldova sunt supuși unor presiuni fără precedent din partea numeroaselor organe abilitate cu funcții de control, iar fondurile publice și cele externe sunt folosite ca mecanisme de șantaj și racolare a primarilor. În context, Blocul a cerut public guvernării […] Post-ul Blocul „Împreună”: primarii din R. Moldova sunt supuși unor presiuni fără precedent din partea numeroaselor organe abilitate cu funcții de control apare prima dată în Provincial.
15:40
Astăzi, 2 mai, la Rîșcani a avut loc deschiderea oficială a Expo-Târgului, ediția de primăvară, organizată de Consiliului raional Rîșcani. Expo-târgul este amenajat în centrul oraşului în perioada 2 -4 mai curent, în scopul susținerii și promovării producătorilor autohtoni, întreprinderilor mici și mijlocii și  creării unui climat economic favorabil. Tematica Expo-Târgului de anul acesta este […] Post-ul Expo-Târg de Paște la Rîșcani apare prima dată în Provincial.
15:30
Astăzi, a fost lansat Centrul de Resurse și Dezvoltare Comunitară YMCA din Chișinău, un proiect care marchează o nouă etapă importantă în dezvoltarea Capitalei. Centrul va oferi programe de dezvoltare atât pentru tinerii din Chișinău, cât și pentru tinerii refugiați. Prin implicarea Primăriei Chișinău, pentru acest Centru a fost oferit un spațiu adecvat și, de […] Post-ul A fost lansat Centrul de Resurse și Dezvoltare Comunitară YMCA din Chișinău apare prima dată în Provincial.
15:30
Ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, a efectuat o vizită de lucru în raionul Telenești pentru a evalua și discuta cu angajații subdiviziunilor afacerilor interne, autoritățile publice locale și reprezentanții serviciilor publice. În cadrul întâlnirilor, au fost abordate provocările cu care se confruntă comunitățile locale și au fost stabilite soluții pe termen scurt și lung. Discuțiile […] Post-ul Ministrul afacerilor interne a efectuat o vizită de lucru în raionul Telenești apare prima dată în Provincial.
15:30
Orașul Orhei s-a transformat într-un adevărat paradis al tradițiilor. Târgul de Paște organizat de primărie și-a deschis larg ușile pentru vizitatori, spre bucuria localnicilor, care au putut să cumpere toate cele necesare pentru sărbătoare. Iarmarocul a reunit peste 40 de producători locali care au adus cu ei o varietate impresionantă de produse – prăjituri delicioase, […] Post-ul Târgul de Paște din Orhei și-a deschis ușile pentru vizitatori: Zeci de producători locali și-au expus produsele la tarabe apare prima dată în Provincial.
15:10
Astăzi, Vicepremierul Vladimir Bolea s-a întâlnit cu producătorii agricoli și reprezentanții APL din raionul Sîngerei pentru a discuta despre problemele întâmpinate în sectorul agricol. Printre subiectele abordate s-au numărat politicile Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare privind dezvoltarea și susținerea agriculturii, necesitatea cooperării între fermieri și importanța canalizării adecvate a resurselor către domeniul agricol. Dialogul a […] Post-ul Vladimir Bolea s-a întâlnit cu producătorii agricoli și reprezentanții APL din raionul Sîngerei apare prima dată în Provincial.
14:40
Cândva era unul din cele mai frumoase locuri din Chişinău, dar acum a ajuns într-o stare care nu corespunde imaginii spre care tinde urba – cea de capitală europeană dezvoltată. Este vorba despre scuarul din faţa Centrului Comercial „UNIC”: havuz în stare deplorabilă, pavaj dezbătut, ţevi vechi la vedere. Reporterul RLIVE TV, Traian Stoianov, a […] Post-ul (VIDEO) Scuarul din fața C.C. „UNIC” trece printr-un proces de modernizare. Ce cred oamenii despre acest lucru apare prima dată în Provincial.
14:30
În amiaza zilei de 2 mai 2024 pompierii au fost alertați pentru a lichida un incendiu izbucnit pe teritoriul unei fostei vinării de pe strada Grenoble 163/2 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:39. Pentru lichidarea flăcărilor au fost îndreptate trei echipe de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au […] Post-ul Intervenția pompierilor din capitală la lichidarea unui incendiu pe strada Grenoble 163/2 apare prima dată în Provincial.
14:30
Ministerul Finanțelor avertizează despre scrisori false transmise din numele instituției cu scop de înșelăciune, care se manifestă prin pretinsa solicitare de a achita impozitul pe venit, urmare a blocării unor transferuri financiare. Ministerul Finanțelor informează publicul că nu a contactat și nu va contacta prin responsabilii săi persoane private în vederea solicitării unor asemenea acțiuni […] Post-ul Ministerul Finanțelor atenționează asupra unei tentative de înșelăciune apare prima dată în Provincial.
14:20
La inițiativa Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare în colaborare cu Serviciul Relații Funciare și Cadastru,  și Secția Agricultură și Alimentație, astăzi, 2 mai, în incinta Consiliului Raional Rîșcani a fost organizat un seminar de instruire a reprezentanților autorităților publice locale, primari și specialiști pentru reglementarea regimului funciar cât și a agenților economici din teritoriu. Cu […] Post-ul La Rîșcani a fost organizat un seminar privind Programul de Îmbunătățiri Funciare pentru anii 2021-2025 apare prima dată în Provincial.
14:10
20 de producători agricoli vor beneficia de granturi post-investiționale în cadrul programului „Managementul durabil al terenurilor”, gestionat de Proiectul „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P). În acest sens, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a finalizat procesul de recepționare a dosarelor. Granturile vor rambursa 30% din investiția eligibilă, cu un plafon de 10 000 dolari SUA […] Post-ul 20 de agricultori vor primi granturi în implementarea practicilor și tehnologiilor care promovează managementul durabil al terenurilor apare prima dată în Provincial.
13:40
În mod tradițional, în ajunul sărbătorilor de Paște, socialiștii organizează acțiuni de salubrizare și amenajare a teritoriului în întreaga țară. La Chișinău, președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, membrii Comitetului Executiv, deputați ai Parlamentului, consilieri municipali, activiști ai PSRM și ai mișcării de tineret ”Garda Tânără” au participat la salubrizarea zonei de agrement „Iubesc Moldova”, situată […] Post-ul PSRM a organizat acțiunea ”Joia curată” în toată țara apare prima dată în Provincial.
13:10
Luând în considerare interesul sporit, SA „Moldovagaz” a publicat prețul de achiziție a gazelor naturale în cadrul licitației recente pe platforma „BRM East Energy”, informează PROVINCIAL.  Astfel, în conformitate cu condițiile contractuale de cumpărare a gazelor naturale dintre SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, în luna mai 2024 prețul de achiziție va constitui 31,13 euro/MWh, fiind […] Post-ul SA „Moldovagaz”: în luna mai 2024, prețul de achiziție va constitui 31,13 euro/MWh apare prima dată în Provincial.
12:30
Pe teritoriul Capitalei au fost puse în funcțiune havuzurile, începând cu 1 mai, curent. Astfel, toate cele 14 fântâni arteziene din parcuri și scuaruri au fost pregătite de către serviciile municipale, astfel ca în preajma sărbătorilor luminate aceste instalații să fie funcționale. Chișinăuienii și oaspeții capitalei pot să se bucure de frumusețea havuzurilor pe următoarele adrese: […] Post-ul Pe teritoriul Capitalei au fost puse în funcțiune havuzurile apare prima dată în Provincial.
12:20
Specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre regulile de securitate antiincendiară în timpul utilizării lumânărilor și a focului deschis în biserici și locuințe în „Noaptea Învierii” și în perioada sărbătorilor Pascale. Cetățenii sunt rugați să utilizeze cu prudența maximă focul deschis, lumânările și candelele, care trebuie să fie amplasate în locuri special […] Post-ul IGSU desfășoară „Campania de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale” apare prima dată în Provincial.
12:10
Pe 2 mai 1984, formația Zarea Bălți a debutat în campionatul URSS. Bălțenii au jucat primul său meci în cadrul ediției a 47-a a campionatului Uniunii Sovietice. Adversară i-a fost o altă echipă care reprezenta RSS Moldovenească, Automobilistul Tiraspol, iar în tribunele stadionului orășenesc au fost prezenți circa 10.000 (!) de spectatori. La începutul anului […] Post-ul Aniversare. 40 de ani de la debutul echipei Zarea Bălți în fotbalul mare apare prima dată în Provincial.
11:50
Primăria Chișinău a investit, în ultimii ani, peste 100 de milioane de lei în construcția și reparația a zeci de kilometri de drumuri și trotuare din suburbii. Totodată, din bugetul municipal au fost alocate fonduri pentru extinderea și modernizarea iluminatului public stradal în suburbii. Municipalitatea a susținut realizarea proiectelor de infrastructură rutieră, așteptate de decenii […] Post-ul Primăria Chișinău: peste 100 de milioane de lei investiți în construcția și reparația a zeci de kilometri de drumuri în suburbii apare prima dată în Provincial.
11:50
Petrocub a învins CSF Bălți cu scorul general 6-1 și s-a calificat în finala Cupei Moldovei Moldtelecom, pentru a doua oară în istorie. Rezumatul meciului îl găsiți AICI Conferința de presă de după meci o găsiți AICI CSF Bălți –  Petrocub 0-1 A marcat: Mihail LUPAN (57) În tur 1-5 1 mai. Bălți, stadionul municipal. Spectatori: 1391 Arbitru: Ion […] Post-ul Cupa Moldovei Moldtelecom. CSF Bălți – Petrocub 0-1. Hîncești este prima echipă calificată în finală apare prima dată în Provincial.
11:50
Ofițerii Direcției investigare criminalitate transfrontalieră și Direcției urmărire penală a IGPF și procurorii PCCOCS anunță deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de circa 6.000.000 lei.  Cantitățile impunătoare au fost ridicate urmare a peste 10 percheziții desfășurate în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. Astfel, oamenii legii […] Post-ul Piese auto de contrabandă de 6.000.000 lei și patru persoane bănuite, urmare a perchezițiilor în mai multe localități apare prima dată în Provincial.
11:50
La aproape 33 de ani de la independență, Republica Moldova face un pas important spre modernizarea infrastructurii sale de control la frontiere. Un Ghid cuprinzător cu Standarde Tehnice de Referință pentru Serviciul Vamal, elaborat cu sprijinul Programului USAID Moldova Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), va contribui semnificativ la optimizarea eficienței, securității și funcționalității […] Post-ul În premieră, standarde clare pentru construcția și renovarea Posturilor Vamale de Frontieră ale Republicii Moldova apare prima dată în Provincial.
11:50
La data de 2 mai 2024, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”, în contextul obligației de serviciu public anumitor categorii de consumatori finali și pentru furnizarea de ultimă opțiune. ANRE a analizat documentele justificative prezentate […] Post-ul ANRE a micșorat prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale apare prima dată în Provincial.
11:50
Irina Vlah, președinta Platformei Moldova, a împărtășit rețeta de pască a familiei sale, informează PROVINCIAL. „Au mai rămas doar câteva zile până la Sfintele Sărbători de Paști, iar în ajunul acestei zile vreau să vă împărtășesc rețeta mea de Pască, care s-a transmis în familia noastră din generație în generație și pe care am tot […] Post-ul (VIDEO) Irina Vlah a împărtășit rețeta de pască a familiei sale: s-a transmis din generație în generație apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.