Elevii Liceului „Liviu Deleanu” au revenit în sălile de clasă după mai bine de două săptămâni de la producerea incendiului

Jurnal TV, 22 aprilie 2024 19:00

Elevii Liceului „Liviu Deleanu” au revenit în sălile de clasă după mai bine de două săptămâni de la producerea incendiului în instituția de învățământ. Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a menționat, în cadrul ședinței Primăriei, că muncitorii care executau lucrări în incinta liceului se fac vinovați de izbucnirea focului. Astfel, agentul economic responsabil urmează să achite toate pagubele.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 5 minute
19:50
Carburanții se ieftinesc pe durata Sfintelor Sărbători de Paști. După o perioadă de ieftinire a motorinei, se înregistrează o ușoară scădere a prețurilor și la benzină.
19:50
Gazprom a anunțat pierderi de 6,9 miliarde de dolari în anul trecut, pe fondul scăderii comerțului cu gaze naturale în Europa, cândva principala sa piață de vânzare, scrie Reuters. Este prima pierdere anuală a gigantului rus de la sfârșitul anilor 1990, începutul anilor 2000.
19:50
Consiliul raional Sângerei e bun de plată. Instituția va achita aproape un milion de lei recalcul la salariu și despăgubire morală către doi vicepreședinți de raion, eliberați din funcție anul trecut. Se întâmplă după ce instanța de judecată a calificat drept ilegală demiterea celor doi, notează presa din nordul țării.
19:50
Institutul de Medicină Urgentă va avea de astăzi condiții mai bune de tratament și recuperare a pacienților. Renovarea Secției de anestezie și terapie intensivă a costat 25 de milioane de lei.
19:50
Ministerul ucrainean de Externe are un purtător de cuvânt generat de... inteligența artificială! Este vorba de un avatar numit Victoria Și, care împrumută înfățișarea cântăreței Rosalie Nombre. Victoria urmează să comenteze afacerile consulare, citind texte redactate de oameni, informează France Presse.
Acum 4 ore
17:50
O masă de Paște ne costă cam un sfert din salariul minim lunar.
17:50
Aproape două mii de sticle de vin pastoral au fost sfințite în ajunul Paștelui, care va fi sărbătorit duminică. S-a întâmplat la o vinărie, în cadrul unei ceremonii oficiate de Înalt-preasfințitul Mitropolit al Basarabiei, Petru.
17:50
Accesul la informație, intimidarea presei și sustenabilitatea economică. Sunt doar câteva dintre provocările pe care le-au întâlnit jurnaliștii și instituțiile media din Republica Moldova în ultimul an. Constatările apar în „Memoriul privind libertatea presei”, document lansat anual pe 3 mai, de Ziua Mondială a Libertății Presei.
17:50
Câteva zeci de mii de oameni au mărșăluit joi seară în Georgia împotriva controversatului proiect de lege privind „influența străină”. Cea de-a treia și ultima lectură este așteptată la sfârșitul acestei luni. În fața Parlamentului Georgiei au izbucnit tensiuni între manifestanți și poliție, scrie France Info.
17:50
Emiratele Arabe Unite au fost lovite iar de ploi torențiale, la doar două săptămâni de la inundațiile care au surprins regiunea și au lăsat dezastru în urmă. Zborurile pe aeroportul din Dubai au fost anulate, iar zeci de mașini au fost luate de ape.
16:50
Republica Moldova are oameni în vârstă aptă de muncă, doar că aceștia se află în străinătate. Grupul de vârstă, care migrează cel mai mult în ultima perioadă, este de la 25 la 44 de ani, potrivit expertului economic Veaceslav Ioniță. „În 2030 am putea să ne pomenim că peste jumătate din tinerii apți de muncă se află peste hotare, dacă nu vor fi întreprinse măsuri de redresare a situației”, afirmă expertul.
16:40
Sute de oameni pleacă din Chișinău la baștină, pentru a sărbători Paștele alături de cei apropiați. Deși numărul călătorilor a crescut simțitor, șoferii de linie de la cele trei autogări din Chișinău spun că așteptau mai mult. „Am uitat când ultima oară am plecat cu microbuzul plin”, afirma aceștia supărați.
16:40
În ajunul sărbătorilor pascale, 140 de beneficiari din opt centre de plasament din Chișinău au primit în dar haine, încălțăminte și produse de igienă. Se întâmplă datorită Societății de Cruce Roșie, care a lansat campania „Haină pentru suflet”.
16:30
Mai mulți jurnaliști și reprezentanți ai societății civile au participat astăzi la un flashmob cu lozinca „Uniți pentru libertatea presei. Adevărul nu poate fi suprimat”.
16:30
Cercetarea judecătoreasă în dosarul în care Vladimir Andronachi este învinuit de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, în „frauda bancară”, a fost reluată. Magistratul Gheroghe Balan a respins cererea avocaților lui Anatolie Blonschi și Andronachi de încetarea a procesului penal. Demersul a fost depus în cadrul unei ședințe din luna februarie curent. Apărătorii au invocat faptul că în cadrul urmăririi penale s-ar fi comis anumite ilegalități.
Acum 24 ore
00:00
Prezentat de Daniela Ciocanu
00:00
Prezentat de Felicia Jenunchi
2 mai 2024
23:50
Prezentat de Călin Jucovschi
23:50
Prezentat de Vasile Luchianu
23:50
Prezentat de Vlada Tomescu
20:10
Demisii în lanț la Curtea de Apel Chișinău! 17 judecători, aproape jumătate din componența instanței, au depus cererile pe masă. Acestea urmează a fi examinate marți, 7 mai, la Consiliul Superior al Magistraturii. Printre cei care au decis să plece din sistem sunt nume cunoscute - Liubovi Brânza, Sergiu Arnaut sau Viorica Mihăila. „Acest fenomen ar fi legat de procedura de Vetting”, comentează președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman.
20:10
În sate predomină mirosul de pască și cozonac. În Joia Mare, dis-de-dimineață, gospodinele au frământat aluatul, au încins focul și au trecut la treabă. În casa familiei Ducă s-a copt astăzi după o tradiție veche, folosind doar ingrediente naturale. Echipa noastră de filmare a mers în satul Revaca, pentru a vedea cum decurg pregătirile pentru Ziua Învierii.
20:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță despre retragerea din comerț a peste 23 de tone de banane.
20:10
Un tânăr de 20 de ani din Chișinău a fost reținut de oamenii legii, fiind cercetat pentru vânzarea drogurilor pe internet. Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă până la 15 ani de închisoare. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
Ieri
19:30
Agenția Servicii Publice a simplificat procedura de înmatriculare a vehiculelor prin reducerea numărului documentelor care trebuie să fie prezentate la ghișeu.
19:30
Elevii de la Liceul cu profil de arte ”Ion și Doina-Aldea Teodorovici” au excelat astăzi la instrumentele muzicale, demonstrând abilitățile în cadrul unui concurs organizat de instituție. Cu interpretări frumoase la pian, vioară, fluier sau țambal, copiii au obținut aprecierea juriului.
19:30
Cinci elevi de la un liceu din capitală, care își zic echipa „Sirius”, vor merge la campionatul din Norvegia „FIRST LEGO League”, pentru a reprezenta Republica Moldova. La competiție vor participa alte 50 de echipe din Europa. Elevii s-au calificat la faimosul concurs după ce au trecut cu succes de etapa națională. Sunt siguri pe forțele lor și speră să revină acasă cu un premiu.
16:50
Ministerul Finanțelor îi atenționează pe cetățeni că diferiți escrocii folosesc imaginea instituției în scopuri meschine.
16:50
Un judecător din Drochia a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru luare de mită. Magistratul va trebui să achite și o amendă de 200 de mii de lei. Se întâmplă după ce procurorii au contestat decizia din 2018, prin care acesta fusese condamnat la doar la șapte ani de detenție. Totodată, judecătorului i s-au confiscat peste șase mii de euro, sumă pe care a primit-o în 2010 drept mită.
16:50
Sărbătorile pascale vin la pachet și cu riscuri pentru sănătate, în cazul unui abuz de alimente consumate. Specialiștii le recomandă celor care au respectat o perioadă de post, să treacă treptat la mâncarea de origine animalieră. Potrivit experților, organismul are nevoie de cel puțin șapte zile, pentru a se acomoda la un nou regim de alimentație.
16:50
Telescopul spațial James Webb a surprins cele mai clare imagini în infraroșu de până acum ale unuia dintre cele mai distinctive obiecte cosmice - Nebuloasa „Cap de Cal”. Aceste observații arată marginea nebuloasei într-o lumină cu totul nouă, captând complexitatea regiunii la o rezoluție fără precedent.
16:40
Vom achita mai puțin pentru gazele naturale. Agenția Națională de Reglementare în Energetică a aprobat astăzi solicitarea companiei Moldovagaz de reducere a tarifelor cu aproape 10%. Astfel, consumatorii casnici vor achita 13 lei și 12 bani, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze. Noile tarife vor intra în vigoare pe 3 mai.
16:40
Cheful s-a consumat, dar au rămas mormanele de gunoi. După ce lumea a sărbătorit ieri cum a crezut de cuviință Ziua muncii, poienițele din spațiile verzi ale Chișinăului arătau astăzi jalnic - numai hârtie, plastic și alte gunoaie lăsate de petrecăreți. Echipa noastră de filmare a constat o atare situație în parcul de la strada Calea Orheiului.
16:40
Un atac rusesc cu rachete a făcut mai mult de zece răniţi la Odesa în cursul nopţii de miercuri spre joi, au informat autorităţile locale. Președintele Volodimir Zelenski afirmă că pregătește șapte noi documente de securitate pentru Ucraina. Între timp, Statele Unite au emis sancțiuni împotriva a peste 200 de companii, care ajută Rusia să achiziţioneze componente-cheie pentru fabricarea de arme sau programe de apărare, relatează Reuters şi AFP.
16:40
Zeci de persoane au fost arestate ieri în Franța, în timpul manifestaților de 1 Mai la Paris și Lyon. Mai multe grupuri de anarhiști au încercat să deturneze marșul pașnic, la care participă mii de membri ai sindicatelor. Unii protestatari au spart vitrine și magazine, iar forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, scrie AFP.
11:50
Prezentat de Vlada Tomescu
11:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
11:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
11:50
Самый крупный зерновой терминал в Одесском порту емкостью хранения 200 тысяч тонн и перевалочной мощностью 5 миллионов тонн перешел в управление группы компаний Trans-Oil, подконтрольной миллионеру Важе Джаши. Это вызвало многочисленные споры в украинской прессе и обвинения в том, что компания осуществила рейдерский захват терминала, а также что она связана с Россией и российской компанией гигантом «Роснефтью». В свою очередь, в группе компаний Trans-Oil утверждают, что все договоры были заключены законно.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:20
Первое судебное заседание по делу башкана Гагаузии Евгении Гуцул, обвиняемой в сознательном получении денег от организованной преступной группировки для финансирования деятельности партии ШОР, было прервано. Защита Гуцул попросила перевести обвинительное заключение ей на русский язык. По этому делу проходит и экс-секретарь центрального офиса бывшей партии «Шор», которая, как выяснилось, пришла на заседание без адвоката. Кроме того, суд дал сторонам по делу время до 20-го мая, чтобы они представили список доказательств и ходатайств, которые они считают необходимым рассмотреть на предварительных слушаниях. Судебное заседание продолжится 3 июня в 11:30. Перед зданием суда собрались сторонники фигурантов дела.
20:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:40
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:30
Echipa de creație a emisiunii TV „Vânturile, Valurile” iese din platoul de filmare și vă invită să fiți primul spectator offline. Realizatorul emisiunii Val Butnaru invită publicul să descopere istorii și destine într-un format inedit la Teatrul Fără Nume, pe 14 mai. Care sunt surprizele și invitații serii, aflați din cele ce urmează.
20:30
Și-a regăsit talentul în paleta de culori. Vorbim despre Diana Flocea, o tânără din Căușeni, care de mai bine de cinci ani creează pe pânză adevărate opere de artă. Recent, pictorița a fost în centrul atenției la încă o expoziție a propriilor lucrări create cu multă sârguință, relatează colegii noștri de la Studio-L Căușeni.
20:30
Prezentat de Vlada Tomescu
20:20
Numărul de cazuri de boli în rândul copiilor a crescut simțitor și experții au o explicație. Potrivit specialiștilor din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, părinții se informează preponderent din surse neautorizate. Cu alte cuvine, oamenii cred oricui, numai nu specialiștilor.
20:20
Un bărbat de 28 de ani, cetățean străin, a fost arestat pentru 20 de zile. Acesta și-a lovit de mai multe ori concubina, iar apoi a urcat într-o mașină și a fugit de la locul faptei. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
20:10
Apar detalii noi despre accidentul care a avut loc în dimineața zilei de 11 aprilie pe șoseaua care traversează satul Măgdăcești. Atunci, un microbuz de linie care se deplasa de la Drăsliceni spre Chișinău a fost lovit din spate de un camion, iar 17 persoane, inclusiv doi copii, au fost transportate la spital. Mai mulți pasageri din microbuzul lovit ne-au spus că, înainte de impact, șoferul a observat doi navetiști la marginea drumului și a frânat brusc, fără a semnaliza că trage pe dreapta. Jurnal TV a intrat în posesia unor imagini video, care surprind coliziunea într-o altă lumină. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.
20:10
Prima ședință de judecată în dosarul Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii politice de către un grup criminal organizat, a fost întreruptă. Are detalii Călin Jucovschi.
18:10
Prezentat de Vasile Luchianu
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.