„Asta va fi apocalipsa”. Lukaşenko avertizează ce poate urma dacă Rusia va fi forţată prea mult

UNIMEDIA, 25 aprilie 2024 19:00

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a avertizat cu privire la o apocalipsă nucleară dacă Rusia va continua să fie presată de Occident, într-un discurs rostit joi la Minsk şi preluat de presa belarusă, potrivit DPA, scrie observatornews.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 2 ore
20:10
Inter Miami a făcut show în duelul de duminică dimineață contra celor de la New York Red Bulls, din etapa cu numărul 12 a Conferinței de Est din Major League Soccer. Echipa lui Leo Messi s-a impus cu scorul de 6-2, scrie sporthotnews.ro.
Acum 4 ore
19:40
Patru bebeluși s-au născut la spitalul „Gheorghe Paladi” din capitală, în Noaptea Învierii. Este vorba despre trei băieți și o fetiță.
19:20
Un copil de 14 ani a fost lovit pe o trecere de pietoni, în apropiere de satul Tohatin, municipiul Chișinău. Deocamdată nu se cunoaște în ce stare se află.
19:10
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală invită toți doritorii pe 7 mai 2024, la ora 13:00, pentru a sărbători „A Treia Zi de Paști la Muzeu”, ediția XXI.
18:40
Actorul britanic Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor”, a murit, sâmbătă, la vârsta de 79 de ani, transmite BBC, potrivit digi24.ro.
18:20
Republica Moldova are oameni în vârstă aptă de muncă, doar că aceștia nu se află în țară. Dintre cei aflați acum în țară, într-un viitor apropiat, mai mult de jumătate se vor afla peste hotare. Grupul de vârstă care cel mai mult migrează în ultima perioadă este de la 25 la 34 de ani, se arată într-o analiză realizată de Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.
18:00
Într-un orăşel japonez au început lucrările pentru a ridica o barieră care să blocheze priveliştea celui mai faimos obiectiv turistic al ţării, Muntele Fuji, după ce localnicii s-au plâns de comportamentul nepotrivit al turiştilor avizi de fotografii, scrie news.ro.
Acum 6 ore
17:40
Un incendiu devastator a fost stins de pompierii din Chișinău. O persoană a murit în flăcările care au cuprins un apartament, în ziua de Paște.
17:20
Luni, 6 mai, Taraclia sărbătorește cea de-a 211-a aniversare a fondării sale. Un amplu program cultural și de divertisment în mai multe locuri din oraș este dedicat Zilei orașului, a declarat primarul Veaceslav Lupov.
17:10
Preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel la concetăţenii săi ucraineni, cu ocazia Paştelui ortodox de duminică, să se unească în rugăciune unii pentru alţii şi pentru soldaţii de pe front, spunând că Dumnezeu - care are "steagul ucrainean pe umăr" - va duce la victoria vieţii în faţa morţii, relatează Reuters, citat de news.ro.
16:40
Felicia Poștaru (Antohi după tată), s-a născut și a crescut în satul Vadul lui Isac din sudul Republicii Moldova, pe malul Prutului. Felicia a povestit pentru UNIMEDIA că a învățat asiduu pentru a pleca din sat și a deschide în calea sa noi perspective. „Locuiam lângă Vama Giurgiulești și a munci acolo era visul oricărei mame pentru copilul ei, pentru că se câștiga enorm din mită. Eu nu-mi doream asta. După clasa 9-a, am ajuns la București, la liceu”, povestește moldoveanca, iar ulterior a ales o facultate în Belgia, unde era și alesul inimii sale.
16:20
Un vehicul s-a izbit violent, sâmbătă, de poarta Casei Albe din Washington DC, a anunţat duminică poliţia locală. Bărbatul aflat la volan a fost găsit mort, scrie news.ro.
Acum 8 ore
15:50
Al-Nassr a făcut spectacol în ultimul meci de campionat disputat împotriva celor de la Al Wehda, reușind să se impună cu scorul de 6-0, în etapa cu numărul 30 a primei ligi din Arabia Saudită, scrie sport.hotnews.ro.
15:50
Armata Națională va participa, în perioada 9-16 mai curent, la exercițiul ,,Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa care se va desfășura pe teritoriul Republicii Moldova.
15:30
Imagini șocante înregistrate de camera de bord a unei mașini. Potrivit imaginilor video postate pe rețele, un șofer a încălcat regulile de circulație rutieră, a părăsit banda de circulație ieșind la depăsire peste linia continuă și era cât pe ce să se ciocnească frontal cu o altă mașină care circula regulamentar.
15:10
Madonna a susţinut un concert gratuit pe plaja Copacabana sâmbătă seara, transformând întinderea de nisip din Rio de Janeiro într-un imens ring de dans, plin de o mulţime de fani ai artistei, informează AP, citat de news.ro.
14:50
Incendiu la Tighina, în ziua de Paște. Pompierii au reușit la timp să lichideze un incendiu care a cuprins bucătăria unei locuințe. Potrivit informațiilor, femeia a lăsat o lumânare aprinsă în coșul cu bucate sfințite și a plecat de acasă.
14:30
Primarul capitalei, Ion Ceban, a postat pe rețele un clip cu fiul mai mic, de Paște.
14:00
„Atitudinea ostilă" a țărilor baltice a dus la ruperea majorității legăturilor lor cu Rusia, a transmis duminică ministerul rus de externe, avertizând totodată că Moscova va răspunde cu „măsuri asimetrice”, scrie hotnews.ro.
Acum 12 ore
13:40
Deputatul PAS Radu Marian a fost pus la „grea încercare”. Prezentatoarea emisiunii CeRebel l-a provocat să-l sune pe bunul său prieten, ministrul Educației, Dan Perciun, și să-i spună că este șantajat cu video-ul în care ei doi sunt surprinși dansând.
13:10
Prim-ministrul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au adresat și ei mesaje de felicitare creștinilor care sărbătoresc Învierea Domnului, cu prilejul sărbătorilor pascale.
12:50
Ungerea motorului este vitală pentru ca propulsorul mașinii să poată funcționa. Dar, în caz de urgență, poți pune ulei de gătit în loc de ulei de motor? Promotor îți dă răspunsul.
12:40
Atmosferă de poveste la Mănăstirea Curchi, în Noaptea Învierii Domnului. Sute de creștini s-au adunat în fața lăcașului sfânt, pentru a participa la slujba de sărbătoare.
12:30
Conectivitatea la internet este esențială în viața noastră zilnică, iar viteza și stabilitatea rețelei Wi-Fi joacă un rol crucial în utilizarea eficientă a resurselor online. Mulți utilizatori întâmpină adesea probleme cu conexiunea la internet, fără să realizeze că soluția poate fi surprinzător de simplă: repornirea periodică a routerului, scrie Playtech.ro.
12:20
Conectivitatea la internet este esențială în viața noastră zilnică, iar viteza și stabilitatea rețelei Wi-Fi joacă un rol crucial în utilizarea eficientă a resurselor online. Mulți utilizatori întâmpină adesea probleme cu conexiunea la internet, fără să realizeze că soluția poate fi surprinzător de simplă: repornirea periodică a routerului, scrie Playtech.ro.
12:10
Solista cu voce de aur din Moldova Violeta Botezatu, care a luat Golden Buzz la Românii au talent, a cântat live renumita piesă Lie Ciocârlie, ce i-a adus succesul peste Prut, fără microfon și acompaniament muzical, în cadrul unui interviu cu Dorin Galben.
11:50
Un hacker celebru, care a fost unul dintre cei mai căutați criminali din Europa, a fost condamnat la închisoare pentru că a șantajat 33.000 de pacienți, cărora le-a furat înregistrările de la ședințele de terapie, scrie digi24.ro.
11:40
Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu un mesaj de felicitare, de Paște. „Fie ca Învierea Domnului să vă găsească în liniște, iubire și pace, iar casele să vă fie pline de voie bună. Lumina Paștelui să vă deschidă inimile spre credinţă şi iertare”, a menționat edilul, într-o postare pe rețele.
11:20
Fostul premier, Ion Chicu, în culmea fericirii de Paște - a devenit bunic pentru prima oară. „Cu voia Domnului, anul acesta suntem mai mulți, mai multe generații”, a scris Chicu pe rețele.
11:10
În timp ce armata rusă bombarda Ucraina, Vladimir Putin era la slujba de Înviere în Catedrala Hristos Mântuitorul, distrusă pe vremea lui Stalin, dar reconstruită după căderea comunismului, scrie digi24.ro.
11:00
Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Învierii Domnului, și le urează cetățenilor să petreacă această sărbătoare sfântă în sânul familiei, alături de cei dragi. „În ziua de Paște, pe toți ne unește credința neclintită în minune, în victoria binelui asupra răului”, a scris ex-președintele pe rețele.
10:40
Un cutremur a avut loc duminică dimineața în zona seismică Vrancea. Potrivit Institutului pentru Fizica Pământului, seismul a avut magnitudinea de 2,8 și s-a produs la adâncimea de 137.9 km, scrie digi24.ro.
10:20
Hoții au pătruns în casa preotului Adrian al bisericii din satul Pelinia, în noaptea Învierii Domnului, și au „curățit-o” de bani. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina de Facebook a Primăriei, unde se cere ajutorul oamenilor pentru a găsi făptașii.
09:40
Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare pentru creștinii care sărbătoresc astăzi Paștele. „Să trăim Paștele cu bucurie și iubire. Și cu speranță că binele învinge. Hristos a înviat!”, a scris președinta pe rețele.
09:20
Aflată de trei ani în război, Ucraina a primit din nou vestea Învierii sub amenințarea bombelor rusești. Cu câteva ore înaintea începerii slujbelor în bisericile din toată țara, orașul Harkov a fost atacat de trei ori, scrie digi24.ro.
09:10
„Hristos a Înviat!” Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 5 mai, Învierea lui Iisus Hristos.
09:00
Pe 5 mai, istoria a înregistrat momente definitorii în teologie, politică și drepturile omului, marcând evoluții semnificative la nivel global.
Acum 24 ore
08:50
Moldova se bucură astăzi de o vreme predominant însorită, cu cerul mai mult senin, conform datelor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
08:30
Ce secrete vă vor dezvălui astrele astăzi? Descoperiți în horoscopul zilnic personalizat.
07:20
Moldova se bucură astăzi de o vreme predominant însorită, cu cerul mai mult senin, conform datelor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Ieri
20:10
Focul Haric a ajuns în această seară la Chișinău și este împărțit enoriașilor.
20:00
O femeie căzută de pe o trotinetă cât pe ce să fie spulberată de o mașină la Rîșcani. Potrivit imaginilor video, femeia în timp ce conducea o trotinetă, a lovit un microbuz apoi a căzut pe banda de circulație.
19:40
Un moldovean în vârstă de 34 de ani, cercetat de oamenii legii după ce a fost prins încercând să treacă frontiera cu 23 de telefoane mobile și 21 de încărcătoare, nedeclarate vamal. Potrivit informațiilor, tânărul se deplasa la volanul unui microbuz Mercedes Sprinter, din Federația Rusă transportând pasageri și bagaje neînsoțite.
19:10
Potrivit presei ruse, Ministerul Afacerilor Interne i-a plasat pe Volodimir Zelenski și Petro Poroșenko pe lista de căutare.
18:40
Fiul de un an și 4 luni al Cristinei Scarlevschi, decedat acum trei zile, a fost petrecut astăzi pe ultimul drum. Tânăra a publicat primele imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram, scrie SHOK.md.
18:00
O femeie din Statele Unite a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în decurs de 10 săptămâni. Loteria de stat din Massachusetts a dezvăluit că Christine Wilson este norocoasa deţinătoare a biletului care a câştigat premiul cel mare pentru a doua oară, scrie news.ro.
17:40
Knock-out frumos pe ringul FEA Championship la Chișinău. Campionul mondial la proba de Muay Thai, Nicolae Carauș și-a eliminat adversarul român, Năstase, din prima repriză.
17:10
Concursul Eurovision 2024 se deschide marţi în oraşul Malmo, în sudul Suediei, umbrit de războiul din Gaza. În centrul festivităţilor se află participarea Israelului la concursul vechi de aproape 70 de ani, care în acest an reuneşte 37 de ţări şi se va încheia cu finala din 11 mai, scrie news.ro.
16:40
Peste 450 de pompieri și salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi la datorie de Noaptea Învierii.
16:10
Adversar notoriu al lui Donald Trump de mai mulţi ani, Robert De Niro l-a atacat din nou pe fostul preşedinte american într-un interviu. În cadrul emisiunii „The 11th Hour” de pe MSNBC, actorul l-a descris pe candidatul republican ca fiind „bolnav” şi un „monstru”, scrie news.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.