Cât costă maşina electrică „Yangwang” cu un design inspirat din filmele Star Trek: Poate parcurge 800 de km cu o singură încărcare

UNIMEDIA, 26 aprilie 2024 10:20

A început Salonul Auto Internaţional de la Beijing, cel mai mare şi impunător eveniment dedicat pasionaţilor de maşini din Asia. Zeci de producători din toate colţurile lumii concurează, indirect, pentru atenţia publicului. Anul acesta, accentul a căzut pe maşinile electrice şi cele hibrid, scrie observatornews.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 10 minute
21:10
Google Chrome este unul dintre cele mai populare browsere web datorită faptului că depășește ceea ce ne așteptăm de la un simplu browser web, scrie playtech.ro.
Acum 30 minute
20:50
Interpreta Natalia Barbu ne va prezenta țara în prima semifinală la Eurovision Song 2024 care va avea loc mâine, 7 mai, la Malmo.
Acum o oră
20:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat astăzi un mesaj de felicitare locuitorilor Găgăuziei cu prilejul sărbătorii „Hederlez”, în care menţionează că „aceasta este una dintre cele mai importante sărbători naționale care celebrează reînvierea naturii”.
Acum 2 ore
20:00
Aflat de un sfert de secol la conducerea Rusiei, Vladimir Putin va pune marţi mâna pe un exemplar al Constituţiei şi va începe un nou mandat de şase ani ca preşedinte care exercită o putere extraordinară, cu semne clare de autoritarism, în plin război de agresiune împotriva Ucrainei şi având relaţiile cu Occidentul mai tensionate ca niciodată, inclusiv în ceea ce priveşte ameninţarea nucleară, scrie news.ro.
19:30
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că marţi, 7 mai 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos.
Acum 4 ore
19:00
WhatsApp beta pentru Android 2.24.9.12 a introdus o caracteristică care le permite utilizatorilor să atașeze note la fiecare contact, scrie playtech.ro.
18:30
Un moldovean este cercetat de oamenii legii pentru declarare neautentică a bunurilor transmise prin intermediul unui colet poștal. Potrivit informațiilor, coletul urma să ajungă în Ucraina.
18:10
Cel mai periculos deținut din România, Kostas Passaris, pune pe jar forțele de ordine din sistemul penitenciar. El a fost transferat cu măsuri speciale de securitate de la Arad la Craiova, scrie digi24.ro.
18:00
O fetiță de 9 ani a fost lovită de un automobil, în timp ce traversa strada neregulamentar. Accidentul s-a produs în ziua de Paște, în localitatea Mîndreștii Noi, raionul Sîngerei.
17:40
La 16 ani, Violeta, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică junior, trăiește primii fiori ai dragostei. Adolescenta însăși a făcut public acest lucru, în urmă cu câteva luni. Ce a răspuns celebra sa mamă, privind persoana lângă care tânăra își va petrece Paștele, aflați în interviul pe care aceasta l-a acordat în exclusivitate, pentru CANCAN.RO.
17:20
R. Moldova și Ucraina urmează să înceapă oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană la o ceremonie planificată pentru ultima săptămâna din luna iunie, au spus Europei Libere surse diplomatice.
Acum 6 ore
17:00
Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită de stat de două zile în Franţa. Întâmpinat duminică la aeroport de premierul Gabriel Attal, preşedintele chinez a fost primit luni de Emmanuel Macron la Palatul Élysée, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre disputele comerciale, înainte de un tête-à-tête prevăzut în cursul după-amiezii, relatează Le Figaro, citat de Digi24.ro.
16:40
Echipa naţională de rugby a Republicii Moldova a obţinut o victorie spectaculoasă în cel de-al treilea meci din cadrul Diviziei Conference, contra echipei Bulgariei, scor 48-6.
16:20
Primărița de Dănceni, Victoria Butuc-Guranda, se arată indignată după incendiul de astăzi, de lângă lacul din localitate. „Pelicanii le mâncau peștele și au găsit soluția cea mai mizerabilă! Oare administratorii care au obligația să protejeze acest obiectiv nu trebuie să fie pedepsiți?”, a scris aceasta.
16:10
Președinta Maia Sandu se află într-o vizită de stat în Regatul Norvegiei, în perioada 6-7 mai, la invitația Majestăților Regele Harald al V-lea și Regina Sonja.
15:50
Felicia Poștaru (Antohi după tată), s-a născut și a crescut în satul Vadul lui Isac din sudul Republicii Moldova, pe malul Prutului. Felicia a povestit pentru UNIMEDIA că a învățat asiduu pentru a pleca din sat și a deschide în calea sa noi perspective. „Locuiam lângă Vama Giurgiulești și a munci acolo era visul oricărei mame pentru copilul ei, pentru că se câștiga enorm din mită. Eu nu-mi doream asta. După clasa 9-a, am ajuns la București, la liceu”, povestește moldoveanca, iar ulterior a ales o facultate în Belgia, unde era și alesul inimii sale.
15:50
Poliția vine cu detalii despe furtul din casa preotului Adrian Ciobanu al bisericii din satul Pelinia, care a avut loc în noaptea Învierii Domnului. „Prejudiciul cauzat victimei este estimat la suma considerabilă de 200.813 lei”, a declarat, pentru UNIMEDIA, ofițera de presă a IP Drochia, Svetlana Talpă.
15:20
Un vehicul s-a izbit violent, sâmbătă, de poarta Casei Albe din Washington DC, a anunţat duminică poliţia locală. Bărbatul aflat la volan a fost găsit mort, scrie news.ro.
15:20
Avatonul este legea care interzice femeilor a intra în Sfântul Munte Athos. Părintele Pimen a explicat, în cadrul podcastului Acasă la Măruță, de unde se trage această interdicție și cum a fost reconfirmată, prin întâmplări supranaturale, de-a lungul istoriei.
Acum 8 ore
15:10
Un bărbat din Ucraina a încercat să treacă granița cu România, cu pașaportul surorii sale. Acesta și-a pus o perucă, sâni artificiali și s-a îmbrăcat într-o fustă, însă planurile i-au fost dejucate de poliștii de frontieră.
14:40
Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus organizarea „în viitorul apropiat” a unor exerciţii nucleare la care vor participa în special trupe poziţionate în apropiere de Ucraina. El susține că acesta este un răspuns la „ameninţările” occidentale faţă de Moscova, relatează digi24.ro.
14:20
Alți trei copaci de Sakura au fost furați de pe aleea plantată la Negureni de Emilian Crețu, cu ocazia zilei de naștere a mamei sale. „Pur și simplu fierb. Ce inimă trebuie să ai?”, a declarat actorul, care a precizat că oferă recomensă 5 mii de lei pentru a identifica făptașul. Mai mult, tot aceiași sumă va oferi și Ion Popa, primarul localității.
13:40
Astăzi se împlinesc 34 de ani de la Podul de Flori de la Prut. Pe 6 mai 1990, locuitorii din România și cei din RSSM au obținut dreptul să treacă liber Prutul. De-a lungul râului au fost create opt puncte de trecere, prin care pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial, frontiera româno-sovietică a putut fi traversată, fără acte, de peste un milion de oameni, iar în mod simbolic, la acest eveniment au fost lansate flori pe apa Prutului, de pe ambele maluri.
13:20
Fostul șef al Forțelor Armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, a publicat prima fotografie pe rețelele sociale, după mai bine de două luni de tăcere. Este un mesaj misterios, pe care presa ucraineană s-a grăbit să-l interpreteze ca pe un avertisment pentru Rusia, scrie digi24.ro.
Acum 12 ore
12:50
Poliția de Frontieră anunță că, în PTF Leușeni-Albița cresc valorile de trafic pe direcția ieșire din R.Moldova, intrare în România.
12:30
Modelul Veronika Rajek, în vârstă de 27 de ani, a atras atenția în fiecare zi în care a fost prezentă la Marele Premiu de Formula 1 de la Miami.
12:10
54 de cadre didactice s-au înscris, în acest an, la concursul „Pedagogul anului”. Astfel, potrivit MEC, pentru titlul „Profesorul anului” concurează 23 de cadre didactice din învățământul gimnazial și liceal, pentru titlul „Învățătorul anului” – 17 cadre didactice din învățământul primar, iar pentru titlul „Educatorul anului” – 14 cadre didactice din învățământul preșcolar.
11:50
Elon Musk, CEO-ul SpaceX și Tesla, proprietarul platfomei X (Twitter) și tatăl a 10 copii, este un om foarte ocupat, cu un program încărcat. Dar, la fel ca cei mai mulți oameni obișnuiți, Musk și-a făcut o rutină zilnică, care include un răsfăț dulce în fiecare dimineață și timp petrecut pe rețelele sociale , scrie digi24.ro.
11:30
Poliția de Frontieră a venit cu precizări, după ce rapper-ului MC Doni, care urma să susțină astăzi un concert la Taraclia, i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova.
11:10
Fostul premier, Vlad Filat, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova împlinește 55 de ani.
11:00
Fostul premier, Vlad Filat, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova împlinește 55 de ani.
10:50
Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC, potrivit hotnews.ro.
10:30
Un incendiu devastator de vegetație a izbucnit, în această dimineață, la Dănceni. Hectare de stuf de pe malul lacului au fost cuprinse de flăcări.
10:20
56 de proiecte de acte normative au fost votate în plenul Parlamentului, pe parcursul lunii aprilie. Potrivit responsabililor, 18 dintre ele au fost aprobate în prima lectură, iar 38 au fost adoptate în a doua lectură. De asemenea, în aceeași perioadă, 35 de proiecte de acte normative au intrat în procedură legislativă.
09:50
Scandal la Aeroport. Rapper-ului MC Doni, fost star al brandului „Blak Star”, i-ar fi fost interzisă intrarea în Moldova, scrie kp.md. Acesta urma să susțină astăzi un concert la Traclia, cu ocazia celei de-a 211-a aniversare a fondării sale.
09:40
Tesla, producătorul auto al lui Elon Musk, a dat în judecată un producător indian de baterii pentru încălcarea mărcii sale comerciale prin utilizarea numelui „Tesla Power” pentru a-şi promova produsele, solicitând despăgubiri şi o ordonanţă permanentă împotriva companiei de la un judecător din New Delhi, transmite Reuters, potrivit observatornews.ro.
09:20
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtător de biruință, este sărbătorit, în fiecare an, pe 6 mai. El este considerat unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul creștin-ortodox.
09:10
Pe 6 mai, istoria a înregistrat momente marcante în domeniile religiei, arhitecturii, politicii și tehnologiei, care au modelat lumea contemporană.
08:50
În contextul unor evenimente planetare majore, fiecare semn zodiacal va resimți influențe diferite, care vor scoate la iveală arhetipurile astrologice relevante. Horoscopul zilnic de astăzi ar putea dezvălui indicii personalizate, oferind o perspectivă unică asupra provocărilor și oportunităților ce vă așteaptă.
08:50
Emilian Crețu face noi dezvăluiri despre familia sa. Actorul a mărturisit, în cadrul emisiunii „Acasă”, că își dorește foarte mult ca sora sa mai mare Maria, stabilită în Italia, să revină cu familia în Republica Moldova și că va face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple.
08:30
În contextul unor evenimente planetare majore, fiecare semn zodiacal va resimți influențe diferite, care vor scoate la iveală arhetipurile astrologice relevante. În timp ce stelele se aliniază, cum veți răspunde la chemările lor subtile? Horoscopul zilnic de astăzi ar putea dezvălui indicii personalizate, oferind o perspectivă unică asupra provocărilor și oportunităților ce vă așteaptă.
Acum 24 ore
08:00
Leul moldovenesc a înregistrat o consolidare în fața dolarului american și a euro, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei pentru începutul acestei săptămâni.
07:20
Astăzi, Moldova se bucură de o zi predominant înnorată, cu o tendință scăzută de precipitații. Vremea se menține uscată, iar cerul va fi acoperit în cea mai mare parte a zilei, conform Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Ieri
20:10
Inter Miami a făcut show în duelul de duminică dimineață contra celor de la New York Red Bulls, din etapa cu numărul 12 a Conferinței de Est din Major League Soccer. Echipa lui Leo Messi s-a impus cu scorul de 6-2, scrie sporthotnews.ro.
19:40
Patru bebeluși s-au născut la spitalul „Gheorghe Paladi” din capitală, în Noaptea Învierii. Este vorba despre trei băieți și o fetiță.
19:20
Un copil de 14 ani a fost lovit pe o trecere de pietoni, în apropiere de satul Tohatin, municipiul Chișinău. Deocamdată nu se cunoaște în ce stare se află.
19:10
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală invită toți doritorii pe 7 mai 2024, la ora 13:00, pentru a sărbători „A Treia Zi de Paști la Muzeu”, ediția XXI.
18:40
Actorul britanic Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor”, a murit, sâmbătă, la vârsta de 79 de ani, transmite BBC, potrivit digi24.ro.
18:20
Republica Moldova are oameni în vârstă aptă de muncă, doar că aceștia nu se află în țară. Dintre cei aflați acum în țară, într-un viitor apropiat, mai mult de jumătate se vor afla peste hotare. Grupul de vârstă care cel mai mult migrează în ultima perioadă este de la 25 la 34 de ani, se arată într-o analiză realizată de Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.
18:00
Într-un orăşel japonez au început lucrările pentru a ridica o barieră care să blocheze priveliştea celui mai faimos obiectiv turistic al ţării, Muntele Fuji, după ce localnicii s-au plâns de comportamentul nepotrivit al turiştilor avizi de fotografii, scrie news.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.