Ucraina retrage de pe front tancurile Abrams furnizate de SUA din cauza ameninţării dronelor ruseşti. Strategia de luptă trebuie reconsiderată

Punctul, 26 aprilie 2024 10:40

Ucraina a lăsat deocamdată deoparte tancurile de luptă Abrams M1A1 furnizate de SUA în lupta sa împotriva Rusiei, în parte pentru că războiul rusesc cu drone face prea dificilă operarea lor fără a fi detectate sau atacate, au declarat doi oficiali militari americani pentru The Associated Press. citat de news.ro În ianuarie 2023, SUA au … Articolul Ucraina retrage de pe front tancurile Abrams furnizate de SUA din cauza ameninţării dronelor ruseşti. Strategia de luptă trebuie reconsiderată apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 12 ore
16:00
Seria incidentelor negre pare să nu mai ia sfârşit pentru marca Boeing. Un avion al constructorului american a fost implicat în noaptea de miercuri spre joi într-un accident pe aeroportul din Dakar, capitala Senegalului, 11 oameni fiind răniţi, iar aeroportul fiind închis, relatează AFP. citat de news.ro Avionul, un Boeing 737-300, cu 78 de pasageri … Articolul VIDEO // Seria neagră continuă pentru Boeing: 11 răniţi după ce un avion a ieşit de pe pistă la Dakar apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Acum 79 de ani a fost anunțată victoria asupra nazismului și s-a pus capăt celui mai sângeros război de pe continentul european. Ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a adus un omagiu eroilor căzuți pentru independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova. citat de pulsmedia.md Ceremonia de depunere a florilor a început la monumentul eroilor căzuți … Articolul Candidatul la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi a adus un omagiu eroilor căzuți pentru independența și integritatea teritorială a R. Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu și Comisarul European Pentru Buget și Administrare, Johannes Hahn, au participat la evenimentul de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia solemnă a avut loc la Complexul memorial „Eternitate”. Cu acest prilej, șefa statului a subliniat că, … Articolul Președinta Maia Sandu a participat la evenimentul de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Ex-premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, consideră că în țara noastră nu va fi implementată acum legea privitor la finanțarea externă a ONG-urilor. Motivul invocat de Vlad Filat ar fi că guvernarea actuală și ONG sunt o apă și un pământ. Declarațiile au fost făcut de fostul prim-ministru în cadrul emisiunii ,,Putea a Patra” cu Gheorghe Gonța, … Articolul (VIDEO) Vlad Filat: Nu va fi implementată acum legea privitor la finanțarea externă a ONG-urilor, fiindcă guvernarea actuală și ONG sunt o apă și un pământ apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Partidul Liberal Democrat din Moldova a venit cu un mesaj în contextul zilei de astăzi, un moment de comemorare și recunoștință pentru sacrificiile făcute în cel de-al doilea război mondial. Totodată, PLDM menționează că, moldovenii au suferit profund în timpul acestui război cauzat de două regimuri absolut bolnăvicioase, pierzând vieți dragi și fiind afectați de … Articolul PLDM: Să ne amintim mereu de lecțiile istoriei și să ne angajăm să construim un viitor mai bun, în care diversitatea și respectul sunt valorile noastre fundamentale apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Ministrul de externe din Kosovo a declarat că țara sa este convinsă că Rusia trebuie să piardă războiul din Ucraina, pentru ca acest conflict să nu se extindă și mai mult în Europa. Donika Gervalla-Schwarz, şefa diplomaţiei kosovare, a transmis că sprijinul tinerei sale națiuni pentru Ucraina este necondiționat – în ciuda faptului că Kievul … Articolul Dacă Rusia nu pierde, Europa va trebui să se pregătească pentru mai multe războaie, avertizează Kosovo apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
10:40
Sute dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă din domeniul climei se aşteaptă ca temperaturile globale să crească cu cel puţin 2,5 grade Celsius (4,5F) peste nivelurile preindustriale în acest secol, depăşind obiectivele convenite la nivel internaţional şi provocând consecinţe catastrofale pentru omenire şi planetă, potrivit unui studiu exclusiv realizat de Guardian. citat de news.ro … Articolul Cei mai buni climatologi din lume se aşteaptă ca încălzirea globală să depăşească ţinta de 1,5 grade Celsius. Mulţi dintre oamenii de ştiinţă au în vedere un viitor „semidistopic”, cu foamete, conflicte şi migraţie în masă apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Un atac aerian ucrainean asupra regiunii ruse Belgorod a rănit opt persoane şi a avariat zeci de clădiri rezidenţiale şi maşini, a declarat joi guvernatorul regiunii de la graniţa cu Ucraina, scrie Reuters. citat de news.ro Printre răniţi se numără o fetiţă de 11 ani care a fost transportată la spital, a declarat guvernatorul Viaceslav … Articolul Un atac aerian ucrainean asupra Belgorodului a provocat rănirea a 8 persoane, potrivit guvernatorului apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Un atac cu drone lansat de Ucraina a provocat un incendiu şi a avariat mai multe rezervoare de petrol la o rafinărie din regiunea rusă Krasnodar, a anunţat joi administraţia de criză din regiune, potrivit Reuters. citat de news.ro Aproximativ şase drone au fost distruse, dar resturi au căzut pe rafinăria din apropierea satului Iurovka, … Articolul Un atac cu drone din Ucraina a provocat un incendiu la o rafinărie din Krasnodar, în Rusia, potrivit autorităţilor apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Iranul îşi va schimba doctrina nucleară dacă Israelul îi va ameninţa existenţa, a declarat un consilier al liderului suprem iranian, acesta fiind cel mai recent comentariu al unui oficial iranian care ridică semne de întrebare cu privire la ceea ce Teheranul susţine că este programul său nuclear paşnic, relatează Reuters. citat de news.ro Teheranul a … Articolul Iranul avertizează că îşi va schimba doctrina nucleară, dacă existenţa îi este ameninţată apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
17:50
Ţările europene au raportat o creştere bruscă a numărului de cazuri de tuse convulsivă în 2023 şi în primul trimestru din 2024, cu un număr de 10 ori mai mare de cazuri identificate decât în fiecare dintre cei doi ani anteriori, relatează Reuters. citat de news.ro În total, aproape 60.000 de cazuri au fost raportate … Articolul Europa se confruntă cu o epidemie de tuse convulsivă, avertizează Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
Ucraina a avertizat miercuri în legătură cu posibile întreruperi de energie electrică la sfârşitul zilei, în urma unui nou atac „masiv” al Rusiei asupra reţelei sale energetice, care s-a soldat cu cel puţin un mort şi zece răniţi, relatează AFP şi Reuters. citat de news.ro Compania naţională de electricitate Ukrenergo a avertizat că întreruperi de … Articolul Ucraina se pregăteşte pentru pene de curent după un nou atac masiv al Rusiei, soldat cu un mort şi cel puţin 10 răniţi. Moscova anunţă că obţine noi victorii în Ucraina şi a cucerit încă două sate apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sărbătorit la începutul acestei săptămâni – de la distanţă – redeschiderea cultului musulman a fostei Biserici ortodoxe Sfântul Mântuitor din Chora de la Istanbul, închisă de patru ani în vederea transformării acesteia în moschee, relatează AFP. citat de news.ro Şeful statului turc a ordonat în vare lui 2020 ca … Articolul Fosta Biserică bizantină Sfântul Mântuitor din Chora de la Istanbul, transformată în moschee şi deschisă musulmanilor. Erdogan, care a ordonat transformarea după ce a Bazilicii Sf Spfia, a inaugurat moscheea online apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Criza din sistemul judecătoresc, în special după plecarea celor 20 de judecători de la Curtea de Apel, este una extrem de serioasă, deoarece afectează direct societatea, dar și mai grav este că guvernarea PAS nici nu conștientizează aceste lucruri. Ideea aparține fostului premier Vlad Filat, care spune că, din cauza colapsului din justiție, au de … Articolul VIDEO // Filat, despre demisiile în masă la Curtea de Apel: Acest colaps este rezultatul direct al așa-numitei reforme în justiție apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Peste 800 000 de persoane din Europa şi SUA au fost păcălite să îşi dea detaliile cardurilor şi alte date personale sensibile către o pretinsă vastă reţea de magazine online de designeri, care era falsă şi aparent operată din China, arată o investigaţie internaţională realizată de ziarele The Guardian, Die Zeit şi Le Monde. citat … Articolul The Guardian: O reţea chineză se află în spatele uneia dintre cele mai mari escrocherii online din lume. Nu mai puţin de 76.000 de site-uri web false au fost create pentru a păcăli utilizatorii că este vorba despre haine şi încălţăminte de firmă apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Ca urmare a sesizării IGPF, ofițerii SPIA, sub conducerea PCCOCS, cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, au documentat acțiunile unui grup de persoane, manifestat prin organizarea migrației ilegale – 362/1 alin. (3) lit. a) Cod penal al Republicii Moldova. Astfel, doi polițiști de frontieră și doi bărbați civili sunt cercetați penal, după ce ar fi facilitat … Articolul Mii de dolari percepuți pentru traversarea ilegală în Moldova a unui militar din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI anunță reținerea unui bărbat din Strășeni, de 26 de ani, care ar fi constrâns-o pe o femeie să continue întreținerea raporturilor sexuale cu el, prin șantajarea cu răspândirea secvențelor filmate în timpul actelor sexuale de până atunci. Mai mult decât atât, bărbatul i-a încălcat viața privată și prin … Articolul VIDEO // Un bărbat din Strășeni reținut că ar fi constrâns-o pe o femeie să continue întreținerea raporturilor sexuale cu el, prin șantaj apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Spaţiul aerian deasupra oraşului Bolzano, din nordul Italiei, a fost închis miecuri, iar locuitorii au fost avertizaţi să stea în casă cu geamurile şi instalaţiile de ventilaţie închise, după ce un incendiu a cuprins în totalitate uzina Alpitronic, lider mondial în materie încărcătoare pentru maşini electrice, relatează La Repubblica. citat de news.ro Incendiul a izbucnit … Articolul VIDEO // Spaţiul aerian deasupra oraşului italian Bolzano a fost închis din cauza unui incendiu cu degajări mari de fum toxic apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de către armata rusă, relatează Reuters. citat de news.ro Preşedintele Macron a provocat controverse în februarie, spunând că nu poate exclude desfăşurarea de trupe terestre în Ucraina în viitor. Liderul francez a … Articolul Rusia ameninţă că va ataca trupele franceze, dacă acestea vor fi trimise în Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
În ultimele 24 de ore, inspectorii de patrulare au înlăturat de la volan 10 șoferi în stare de ebrietate, 2 dintre aceștia se aflau sub influența drogurilor. Potrivit informațiilor oamenilor legii, un bărbat de 49 de ani a fost stopat în orașul Lipcani în timp ce conducea o Toyota. Fiind testat cu aparatul Drager s-a … Articolul VIDEO// Șoferi băuți și drogați la volane apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Activitatea infracțională a unei grupări specializate în prepararea și comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online pe teritoriul Republicii Moldova a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI. Timp de 2 luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a grupării formată din patru persoane cu vârstele cuprinse între 37 și 46 de ani, dintre care două … Articolul VIDEO // Activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor, destructurată apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Pe data de 9 mai, se va celebra pacea și unitatea pe întregul continent european. În acest context, Guvernul, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE și cetățenii țării noastre, vor marca Ziua Europei., se anunță într-un comunicat de presă de către responsabilii din cadrul executivului. Începând cu ora … Articolul Ziua Europei va fi marcată pe data de 9 mai, în PMAN: Discuții cu miniștrii în cortul executivului, expoziții și excursii în Casa Guvernului apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au promis festivităţi „fantastice” la sosirea navei maiestuoase care transportă torţa olimpică din Grecia. Evenimentul va atrage o mulţime uriaşă miercuri în oraşul Marsilia, din sudul Franţei, unde portul vechi a fost securizat, relatează AP. citat de news.ro Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice Paris 2024, Tony Estanguet, şi-a … Articolul Torţa olimpică, întâmpinată miercuri la Marsilia cu fast şi în condiţii stricte de securitate apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Forțele ruse au lansat un atac pe scară largă împotriva orașelor ucrainene în această noapte. Rusia a lansat rachete de croazieră și balistice, rachete și drone de tip „Shahed” pe tot parcursul nopții, au raportat Forțele Aeriene ucrainene, transmite ziua.md „În total, inamicul a folosit 76 de mijloace de atac aerian – 55 de rachete … Articolul Rusia a lansat un atac masiv cu rachete împotriva Ucrainei, lovind infrastructura energetică. Polonia a fost nevoită să-și ridice în aer aviația apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți, în SUA, că în Ucraina e nevoie de sisteme de apărare antiaeriană și că a existat o discuție intensă despre cine le poate oferi, fiind întrebată și România. Șeful statului a adăugat că a vorbit despre acest subiect și cu Joe Biden și că va trebui să discute … Articolul Iohannis, despre trimiterea de sisteme Patriot în Ucraina: „E inacceptabil să rămânem fără apărare, dar vom găsi o soluție” apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
AstraZeneca a anunţat marţi că a iniţiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său anti-COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile”. De asemenea, compania a precizat că va proceda la retragerea autorizaţiilor de introducere pe piaţă a vaccinului Vaxzevria în Europa, relatează Reuters. citat de news.ro „Deoarece între timp au fost dezvoltate mai … Articolul AstraZeneca retrage vaccinul Covid la nivel global. Compania se confruntă cu un proces din cauza efectelor secundare rare, dar spune că decizia este una pur comercială, deoarece vaccinul a fost înlocuit de alternative apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Republica Moldova nu s-a calificat în finala concursului de muzică Eurovision. Natalia Barbu nu a reușit să impresioneze publicul cu piesa „In The Middle”. citat de ziua.md Rezultatul semifinalei a fost stabilit prin televoting. Acesta a avut loc în timpul transmisiunii în direct a concursului. În această semifinală au votat cele 15 țări participante, precum și … Articolul Moldova, eșec la Eurovision! Natalia Barbu nu s-a calificat în finala concursului apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Un atac aerian rusesc asupra Ucrainei a avariat mai multe instalaţii, într-un atac care a vizat infrastructura energetică din întreaga ţară, au declarat, miercuri, oficiali ucraineni din domeniul militar şi energetic, transmite Reuters. citat de news.ro „Un alt atac masiv asupra industriei noastre energetice!”, a scris ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko, pe aplicaţia de mesagerie … Articolul Rusia a vizat instalaţii energetice, într-un atac aerian asupra Ucrainei / Deocamdată nu au fost raportate victime apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:00
Securitatea la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va fi una tehnologizată, cu dispozitive experimentale folosite într-un moment în care planul Vigipirate se află la cel mai înalt nivel, în preajma Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit AFP. citat de news.ro Cu o sumedenie de vedete, mulţimea care încearcă să le … Articolul Inteligenţa artificială va îmbunătăţi securitatea la Festivalul de Film de la Cannes: 884 de camere video, 462 de butoane de urgenţă, 400 de agenţi apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 21 au fost rănite într-un atac cu cuţitul care a avut loc într-un spital din provincia Yunnan, în sud-vestul Chinei, a anunţat marţi presa de stat, citând surse oficiale, relatează CNN. citat de news.ro Atacul, descris de agenţia de stat Xinhua drept un „incident violent”, a … Articolul Cel puţin doi morţi şi peste 20 de răniţi într-un atac cu cutiţul într-un spital din China apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost ucis pe front, a anunţat, luni, Federaţia ucraineană de haltere, citată de news.ro. Pielieshenko, în vârstă de 30 de ani, a fost dublu campion european în 2016 şi 2017. La Rio, în 2016, el a ocupat locul al patrulea la categoria … Articolul Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la JO de la Rio, a murit pe front în Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
3 mai 2024
11:50
Activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online pe teritoriul Republicii Moldova, preponderent în apropierea instituțiilor de învățământ, a fost destructurată. Timp de 2 luni polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui membru activ al grupării cu vârsta de 26 ani, din capitală. Gruparea ar fi specializată în contrabandă cu … Articolul VIDEO // O grupare specializată în comercializarea drogurilor a fost destructurată de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Conform analizelor experților în domeniu, piața imobiliară cunoaște un dezechilibru între cerere și ofertă, iar până la sfârșitul acestui an, prețurile imobilelor vor cunoaște o ascensiune. Eugeniu Țurcan, director Vânzări, Proimobil: „Suntem noi cei care măsurăm temperatura, suntem ca un termometru, dar mai bine zis, barometru, pentru că noi putem prezice cum vor fi prețurile, bazându-ne … Articolul VIDEO // Proimobil: Piața imobiliară cunoaște un dezechilibru între cerere și ofertă apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale în privința unui șef-adjunct de Direcție din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Totodată, inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter  nejustificat în perioada 01.08.2016 – 26.05.2023 în mărime totală de 971 330 lei între averea dobândită, veniturile obținute  și … Articolul Șef-adjunct de Direcție din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri cu avere nejustificată de peste 971 mii lei apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 30 aprilie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat, în comiterea omorului concubinei. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.  Potrivit învinuirii înaintate de către … Articolul Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru omorul concubinei apare prima dată în Punctul pe i.
2 mai 2024
16:50
Rusia a folosit peste 300 de rachete, aproximativ 300 de drone de tip Shahed şi peste 3.200 de bombe ghidate în atacurile din aprilie asupra Ucrainei, a declarat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters. citat de news.ro „Doar forţa poate opri această teroare – forţa poporului nostru, forţa unităţii lumii, forţa presiunii asupra Rusiei, … Articolul Zelenski: Rusia a folosit în aprilie 300 de rachete, 300 de drone şi 3.200 de bombe ghidate împotriva Ucrainei. Doar forţa poate opri această teroare apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Aproximativ 30 de persoane au fost rănite la o defilare de 1 Mai, în apropiere de oraşul german Freiburg im Breisgau (sud-vest), în urma răsturnării unui care participa la sărbătoarea muncii, a anunţat poliţia locală, relatează AFP. citat de news.ro Atelajul, o remorcă trasă de un tractor, s-a ”răsturnat pe o parte” în timp ce şoferul … Articolul Aproximativ 30 de răniţi, zece grav, în Germania, în urma răsturnării unei remorci la o defilare de 1 Mai. Răniţi evacuaţi cu elicoptere din Elveţia apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Într-un caz de trecere ilegală a frontierei de stat, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST au surprins șase bărbați ucraineni care în mod fraudulos au ajuns în R. Moldova. Din spusele acestora, ar fi fost ajutați în comiterea ilegalității de către un grup de persoane, contra sumei de 4 000 de dolari per … Articolul Pentru a ajunge ilegal în R. Moldova, șase bărbați ucraineni au trebuit să scoată din buzunar mii de dolari apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
O femeie în vârstă de 34 de ani, originară din Republica Moldova, dar rezidentă în localitatea italiană Collazzone, provincia Perugia din Umbria, a fost la un pas de a-și pierde brațul în urma unor dispute petrecute în cadrul familiei sale. Femeia moldoveancă a ajuns la secția Urgențe a spitalului Santa Maria din Terni, după ce … Articolul O moldoveancă stabilită în Italia a încercat să-și amputeze singură un braț, după ce s-a certat cu soțul ei apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Un șofer de camion și-a întrerupt călătoria după ce la trecerea frontierei i-a fost ridicat permisul de conducere, care era falsificat. Din spusele acestuia ar fi cumpărat permisul cu 500 de euro.  Cazul a fost înregistrat ieri, 30 aprilie 2024, în punctul de trecere a frontierei Cahul, pe sensul de ieșire din R. Moldova.  Conform … Articolul Și-a cumparat un permis de conducere fals cu 500 de euro apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Primăria din Kiev anunţă demontarea unui monument sovietic care evocă prietenia cu Rusia, pe fondul invaziei ruse a Ucrainei, soldată cu zeci de mii de morţi în peste doi ani, relatează AFP. citat de news.ro ”Serviciile comunale ale oraşului au început demontarea compoziţiei în memoria Tratatului de la Pereiaslav”, care marchează jurământul de credinţă al … Articolul Kievul demontează un monument istoric care evoca prietenia cu Rusia apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Conducerea din Dubai a aprobat un proiect de 128 de miliarde de dirhami (35 de miliarde de dolari) pentru construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Al Maktoum din emirat, care îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai şi cel mai mare din lume, transmite CNBC. … Articolul Conducerea din Dubai a aprobat un proiect de 35 de miliarde de dolari pentru construirea celui mai mare aeroport din lume apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Doi români rezidenți în localitatea Bronte, Italia, sunt acuzați de maltratare, vătămare corporală și abuz sexual în grup asupra unei moldovence, care a venit în Italia cu câteva luni în urmă în căutarea unui loc de muncă. citat de realitatea.md Cazul a ieșit la iveală la începutul lunii aprilie, în urma unei investigații desfășurate de … Articolul Coșmarul unei moldovence, venită la muncă în Italia. Ce i s-a întâmplat e îngrozitor apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Cel puţin 19 persoane au murit în noaptea de marţi spre miercuri în urma surpării unei autostrăzi în provincia chineză Guangdong (sud), anunţă presa de stat, relatează AFP. citat de news.ro În total, 28 de vehicule au fost ”prinse” în surpare, potrivit postului public CCTV. May 1: a section of the Meilong Expressway (梅龙高速公路) in … Articolul Cel puţin 19 morţi în sudul Chinei, în urma surpării unei autostrăzi în provincia Guangdong. 28 de vehicule şi 49 de persoane implicate în surpare apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Angajații Poliției de Frontieră au inițiat cercetări pe numele a doi pasageri care dețineau documente falsificate. Persoanele au fost depistate în cadrul controlului suplimentar al trecerii frontierei de stat, conform analizei de risc. Potirivit informațiilor serviciului vamal, ieri, 1 mai 2024, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a prezentat cetățeanul moldovean de 46 de … Articolul Două permise de conducere falsificate depistate de funcționarii vamali apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Ofițerii Direcției investigare criminalitate transfrontalieră și Direcției urmărire penală a IGPF și procurorii PCCOCS anunță deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de circa 6.000.000 lei.  Cantitățile impunătoare au fost ridicate urmare a peste 10 percheziții desfășurate în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. Astfel, oamenii legii … Articolul Schemă de contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de circa 6.000.000 lei – deconspirată de oamenii legii apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
O adolescentă moldoveancă în vârstă de 16 ani a fost salvată în mod dramatic de carabinieri și de alte forțe de intervenție după ce s-a aruncat în râul Sangone, de pe podul Europa din localitatea italiană Nichelino, provincia Torino din Piemont. Incidentul, relatează torinosud.it, a avut loc în urma unui conflict în familie, motiv pentru care … Articolul Adolescentă moldoveancă din Italia, s-a aruncat într-un râu după o ceartă cu părinții. Salvată de forțele de intervenție apare prima dată în Punctul pe i.
30 aprilie 2024
00:50
Poliţia turcă a început marţi să încercuiască zona din jurul Pieţei Taksim din Istanbul pentru a preveni orice adunări de 1 Mai în locul care a devenit epicentrul unui val de proteste împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în 2013, relatează AFP. citat de news.ro Bariere metalice înalte au fost ridicate în jurul pieţei, care este … Articolul Centrul Istanbulului este baricadat, pentru a împiedica orice mitinguri de 1 Mai apare prima dată în Punctul pe i.
00:50
Fostul patron al platformei de criptomonede Binance, Changpeng Zhao, a fost condamnat marţi de un tribunal din San Francisco la patru luni de închisoare pentru spălare de bani, relatează AFP. citat de news.ro Fondatorul companiei pledase vinovat anul trecut în faţa justiţiei americane şi a primit o pedeapsă mult mai uşoară decât cei trei ani … Articolul Fondatorul platformei de criptomonede Binance, condamnat la patru luni de închisoare în SUA pentru spălare de bani apare prima dată în Punctul pe i.
30 aprilie 2024
23:10
Cântăreţul The Weeknd a donat 2 milioane de dolari pentru a furniza alimente în Fâşia Gaza. Donaţia, prin intermediul fondului său umanitar XO, va permite trimiterea a 18 milioane de pâini către familiile din Gaza, informează BFM TV. citat de news.ro Donaţia a fost făcută în colaborare cu Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite (PAM), … Articolul The Weeknd donează 2 milioane de dolari pentru aprovizionarea cu alimente în Fâşia Gaza apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.