VIDEO Un autocar cu zeci de pasageri s-a răsturnat în raionul Caușeni! Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi

Realitatea.md, 26 aprilie 2024 21:50

Accident grav la Căușeni. Un autocar încărcat cu 46 de pasageri s-a răsturnat în apropiere de  localitatea Grigorievca după ce ar fi fost tamponat în plin de șoferul unui automobil, a declarat pentru realitatea șefa Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco. În urma coliziunii șoferul mașinii a decedat pe loc. Totodată, 16 pasageri […] Articolul VIDEO Un autocar cu zeci de pasageri s-a răsturnat în raionul Caușeni! Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 15 minute
13:40
Doi polițiști de frontieră și doi bărbați civili sunt cercetați penal, după ce ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova a unui militar, cetățean al Ucrainei, contra sumei de 10.000 dolari americani, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Miercuri, 8 mai, oamenii legii au desfășurat percheziții cu sprijinul angajaților „Fulger” la […] Articolul VIDEO Percheziții la doi polițiști de frontieră. Ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova a unui militar ucrainean apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
13:30
Natalia Barbu, artista care a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2024, a rămas dezamăgită de rezultatele din prima semifinală care a avut loc marți seara, 7 mai curent. Cântăreața a urcat pe scena de la Malmö, Suedia, a 11-a, iar piesa „In the Middle”, se pare că nu i-a purtat noroc. Artista a venit cu […] Articolul FOTO Cum explică Natalia Barbu eșecul de la Eurovision 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
13:20
Anual, pe data de 9 mai, când toate statele europene marchează Ziua Europei, la Chișinău o serie de politicieni pro-ruși, scot în față panglica bicoloră „negru-oranj”. Din 2014 a devenit un simbol militarist rus asociat separatiștilor pro-ruși, transmite disinfo.md. Panglica bicoloră, numită și „Sfântul Gheorghe” este folosită de către toate partidele pro-ruse, care nici până […] Articolul VIDEO Originea provocatoarei panglici bicolore. Ce spun istoricii apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
12:40
Șoferii care au mașini cu volanul pe partea dreaptă, vor avea noi reguli de circulație pentru drumurile din Republica Moldova. Hotărârea a fost aprobată miercuri, 8 mai în cadrul ședinței de la Guvern. Excepție vor face mașinile cu volanul pe dreapta aflate în trafic internațional. Documentul prevede echiparea cu oglinzi speciale periscopice a automobilelor cu […] Articolul VIDEO Decis de Executiv: Mașinile cu volanul pe dreapta vor trebui adaptate noilor cerințe din Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Mai mulți șoferi au fost înlăturați de la volan, de agenții de patrulare, în ultimele 24 de ore. Potrivit informațiilor prezentate de Poliția Națională, 10 conducători erau în stare de ebrietate, iar 2 dintre aceștia se aflau sub influența drogurilor. În unul dintre cazuri, un bărbat de 49 de ani a fost stopat în orașul […] Articolul VIDEO Statistici îngrijorătoare: Mai mulți șoferi băuți și drogați, înlăturați de la volan apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Nivelul de coeziune socială se manifestă prin dialog, conlucrare și coabitare la nivel de comunitate. Numai prin solidaritate între membrii unei comunități poate fi obținută bunăstarea economică și supraviețuirea unei comunități. De această părere au fost invitatele emisiunii „Consens Național” de la RLIVE TV Natalia Hadei, managera de proiect HEKS/EPER Moldova, și Erica Zucec, directoarea […] Articolul VIDEO Lipsa coeziunii sociale provoacă efecte dezastruoase la nivel de societate. Câteva exemple apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, 8 mai, proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal, inclusiv pentru ajustarea la legislația europeană în domeniu. Astfel, va fi asigurat un nivel mai înalt de securitate la prelucrarea acestora. Documentul stabilește cadrul juridic referitor la protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor […] Articolul Datele cu caracter personal ale cetățenilor, mai protejate. Guvernul sporește securitatea prelucrării acestora apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Guvernul Republicii Moldova confirmă faptul că de la opt instituții media din țara noastră au fost solicitate informații adiționale privind beneficiarii efectivi ai investițiilor, însă infirmă informațiile apărute în spațiul public precum că se dorește retragerea licențelor de activitate. Precizarea a fost făcută de Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ședința Cabinetului de […] Articolul VIDEO Licența unor posturi TV din Moldova, sub semnul întrebării? Daniel Vodă, din numele Guvernului, vine cu precizări apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
11:40
Întreprinzătorii din Republica Moldova vor putea accesa mai ușor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor, în cadrul Programului de stimulare a investițiilor „373”. Guvernul a aprobat modificările care vor spori numărul beneficiarilor și investițiilor eligibile și va simplifica procedurile de creditare. „Dincolo de subsidierea dobânzilor, se adaugă componente noi, ce țin și de garantarea creditelor, ceea […] Articolul Programul „373″: Întreprinzătorii vor putea accesa mai ușor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Președintele României, Klaus Iohannis, este primit în vizită la Casa Albă de președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, după ce Vladimir Putin şi-a preluat noul mandat, scrie antena3.ro. Klaus Iohannis se află, marți și miercuri, într-o vizită la Washington, acolo unde va discuta despre agenda internațională și bilaterală. „Felul în care am reuşit […] Articolul VIDEO Klaus Iohannis în vizită la Casa Albă. Primele imagini cu președintele SUA apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Mai multe partide politice au anunțat pentru mâine, 9 mai, organizarea marșurilor dedicate ZileiVictoriei. Unii politicieni spun că vor purta la piept panglica Sfântului Gheorghe, după ce Curtea Constituțională a anunțat că panglica poate fi purtată atât timp cât nu promovează agresiunea militară. Cum vor asigura oamenii legii ordinea publică în timpul marșurilor dedicate Zilei […] Articolul Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros – invitatul emisiunii Rezoomat! apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Un bărbat din Hîncești, bănuit de trafic de influență, a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Potrivit informațiilor, operațiunea a avut loc pe teritoriul Gării de Sud din capitală, iar persoana urmează a fi plasată în izolator pentru 72 de ore. „Potrivit materialelor cauzei, bărbatul ar fi pretins de la două persoane câte […] Articolul A cerut bani pentru „perfectarea” permiselor de conducere. Un bărbat din Hîncești, reținut în flagrant apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Transferurile din străinătate devin mai simple și mai comode. Descarcă aplicația MICB Mobile Banking, deschide un card Mastercard de la Moldindconbank și primește banii, expediați de cei dragi, direct în cont, fără a veni la sucursală. Pe lângă confort și bani la un click distanță, transferurile prin intermediul platformei direct.micb.md, accesibilă inclusiv prin aplicația de […] Articolul Primește transferuri din străinătate direct pe cardul Moldindconbank și poți câștiga bani apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Guvernul, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE și cetățenii țării noastre, vor marca Ziua Europei, pe data de 9 mai. Așadar, începând cu ora 12:00, în pavilionul Guvernului, care va fi amplasat în Piața Marii Adunări Naționale, oamenii vor fi așteptați de membrii Cabinetului de miniștri pentru a […] Articolul FOTO Cum va fi marcată Ziua Europei de Guvern: Discuții cu miniștri, expoziții și excursii apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Potrivit medicilor, Florin Piersic va mai sta internat la Institutul Matei Balș, până când va fi eliminată complet infecția de la genunchi. Marele actor va primi un tratament țintit după ce va trece printr-o evaluare clinică și biologică, transmite antena3.ro. Miercuri, 8 mai, Florin Piersic va fi evaluat de o echipă formată din mai mulți specialiști. […] Articolul VIDEO Cum se simte Florin Piersic? Motivul pentru care a fost transferat la spitalul din București apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Guvernul are nevoie de politici care să ofere tuturor șanse și acces egal la studii și servicii sociale. Numai așa autoritățile pot reduce din discrepanța dintre păturile sociale și contribui la crearea unei coeziuni sociale reale la nivel de comunități și țară. Acestea au fost concluziile din cadrul emisiunii „Consens Național” de la RLIVE TV […] Articolul VIDEO Natalia Hadei: Guvernul are nevoie de mai multe politici pentru promovarea coeziunii sociale apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Republica Moldova se află pe locul 97 din 190 de țări după indicele PIB-ul pe cap de locuitor, conform unui studiu realizat de Global Finance intitulat „Cele mai bogate țări din lume în 2024”. Potrivit Bani.md, studiul ia în calcul PIB-ul pe cap de locuitor în prețuri curente. Potrivit datelor prezentate în studiu, PIB-ul Moldovei […] Articolul BANI.MD: Săraci lipiți pământului! Ce loc ocupă Moldova în lume după indicele PIB pe cap de locuitor apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
„NO RULES!”, este piesa interpretată de Teemu Keisteri, un artist vizual și DJ finlandez, cunoscut pentru personajul său de scenă Windows95man. În calitate de artist vizual, a câștigat recunoaștere în Finlanda pentru picturile și printurile sale cu personajul fictiv Ukkeli, pe care l-a creat în 2008. Anii 90, când a fost lansat sistemul de operare Windows […] Articolul VIDEO Finlanda, ajunsă în finală, a ȘOCAT la Eurovision 2024: Fanii sunt în extaz, iar haterii au taxat dur prestația apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Directorul general adjunct al Instituției publice Teleradio-Moldova, Cornel Ciobanu, a oferit mai multe detalii în cadrul emisiunii televizate „Bună Dimineața” de la Moldova 1, referitor la incendiul care s-a produs în seara zilei de 7 mai 2024, în Casa Radio. „Cel mai probabil incediul a pornit de la un panou electric și s-a extins într-un […] Articolul VIDEO Noi detalii despre incendiul de la Casa Radio apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Președinții grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene efectuează o vizită comună în Republica Moldova de Ziua Europei. Vizita reprezintă un puternic mesaj de susținere a perspectivei europene a țării noastre. Prin urmare, Parlamentul va organiza, pe data de 9 mai, discuții despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și despre cum […] Articolul Președinții grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale UE vor efectua o vizită comună la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
09:40
Ploaia de seara trecută a făcut ravagii în mai multe sectoare din municipiul Chișinău. Zeci de muncitori din cadrul Întreprinderii Municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au intervenit prompt la înlăturarea situațiilor de avarie apărute în urma intensificărilor de vânt anunțate se Serviciul Hidrometeorologic de Stat. „Echipa de serviciu de defrișatori ai Întreprinderii municipale […] Articolul Ploaia de seara trecută a făcut ravagii în Chișinău. Mai mulți copaci au fost rupți și doborâți la pământ apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că începând de astăzi, 8 mai, ora 10:00 și până pe data de 10 mai, ora 07:00, va fi suspendat traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul strada Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni și strada Al. Pușkin. Responsabilii precizează că măsura a fost luată în legătură cu […] Articolul Trafic suspendat în PMAN, până pe data de 10 mai. Cum va circula transportul public apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Începând cu ora 10:00, Cabinetul de miniștri al Republicii Moldova se convoacă în cea de-a 18-a ședință din 2024 și în a 66-a ședință de la investirea Cabinetului de miniștri Recean. Evenimentul va fi transmis live pe RLIVE.MD și RLIVE TV. Ședința Cabinetului de Miniștri va fi condusă de Prim-ministrul Dorin Recean. Potrivit Agendei preliminare publicate pe pagina […] Articolul La 10:00 deputații se întrunesc în ședință. Urmăriți în direct pe RLIVE.MD și RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Lumea tocmai a cunoscut cea mai caldă lună aprilie înregistrată vreodată, prelungind o serie de 11 luni în care fiecare lună a stabilit un record de temperatură, a anunţat, miercuri, serviciul de monitorizare a schimbărilor climatice al Uniunii Europene, transmite Reuters. Fiecare lună începând cu iunie 2023 s-a clasat ca fiind cea mai caldă înregistrată […] Articolul Luna aprilie marchează un nou record de căldură la nivel global apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 8 mai, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 10:00 Dezbaterea publică „Cooperarea moldo-română pe domeniul accesării fondurilor europene” 10:00 Ședința Guvernului Republicii Moldova din 8 mai 2024 11:00 Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 8 mai 2024 11:00 Conferința academică „Consolidarea spațiului științific românesc […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Moscova trece de la amenințarea cu atacul nuclear la sabotaje în toată Europa, iar Kremlinul are la îndemână mijloacele pentru a pune în practică astfel de planuri deoarece are deja oameni infiltrați în toate țările, susțin analiștii.  Agenţiile europene de spionaj şi-au avertizat guvernele că Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj pe întreg continentul, informează […] Articolul Rusia plănuieşte acte de sabotaj în toată Europa. Cui aparține declarația? apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
07:40
AstraZeneca anunţă că a iniţiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, transmite Reuters De asemenea, compania a precizat că va proceda la retragerea autorizaţiilor de introducere pe piaţă a vaccinului Vaxzevria în Europa. „Deoarece între timp au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19, […] Articolul AstraZeneca anunţă că va retrage vaccinul COVID-19 la nivel global. Cererea scade apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Primăria municipiului Chișinău în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova vă invită în data astăzi, 8 mai, ora 16:00, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, la Festivalul de Muzică Populară și Religioasă – Pascala 2024. În scenă vor evolua colective artistice din întreaga țară și laureații Festivalului – Concurs municipal de cântec popular pascal […] Articolul Pasca 2024! ,,Crenguță de Iederă” și ,,Plăieșii” vor evolua astăzi în scuarul Catedralei Mitropolitane din Capitală apare prima dată în Realitatea.md.
07:10
Republica Moldova nu s-a calificat în Marea Finală a concursului Eurovision Song Contest 2024.Natalia Barbu a reprezentat țara cu piesa „In the middle”. Din cele 15 țări participante în semifinală, pentru marea finală din 11 mai au fost selectate Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda și Luxemburg. Pentru cele mai importante știri, abonează-te […] Articolul Republica Moldova nu s-a calificat în Marea Finală Eurovision Song Contest 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
07:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință pentru benzină și motorină, valabile pentru astăzi, 8 mai. Litrul de benzină va costa 26,02 lei, cu 15 bani mai puțin, iar motorina se va ieftini cu 11 bani, urmând a fi comercializată cu prețul maxim de 21, 22 lei/litru. Pentru […] Articolul Benzina şi motorina, mai ieftine. Cât vor costa carburanţii astăzi? apare prima dată în Realitatea.md.
06:50
Primăria municipiului Chişinău informează că începând de astăzi, 8 mai 2024, va fi limitat accesul automobilelor pe teritoriul Cimitirului „Sf. Lazăr” din str. Doina, 189. Măsura este luată în legătură cu executarea lucrărilor de salubrizare şi amenajare de către serviciile de profil a teritoriului cimitirului către sărbătoarea Paştele Blajinilor. De asemenea, din 10 mai 2024 […] Articolul Accesul automobilelor pe teritoriul Cimitirului „Sf. Lazăr” va fi limitat. În ce perioadă? apare prima dată în Realitatea.md.
06:50
În seara zilei de 7 mai 2024 un incendiu a izbucnit în Casa Radio de pe strada Miorița 1 din capitală Informația e confirmată de IGSU. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 23:05. Potrivit primelor detalii două încăperi au fost cuprinse de flăcări. La fața locului conform apelului sporit de intervenție au fost […] Articolul FOTO Incendiu la Teleradio-Moldova: 50 de pompieri au fost mobilizați pentru lichidarea focului apare prima dată în Realitatea.md.
06:20
Mai multe zodii au o zi dificilă, însă vor trece cu bine peste toate obstacolele.Berbec Ești vizionar și progresist astăzi, Berbec, în ciuda a ceea ce pot spune oamenii despre tendința ta de a fi conservator. Ai putea găsi cu ușurință o modalitate de a ajuta oamenii. Problemele practice sunt ușor de rezolvat pentru tine. […] Articolul Horoscop 8 mai 2024: Top 3 zodii care își vor schimba locul de muncă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
23:10
În următorul sezon de încălzire, compensațiile pentru facturile la căldură vor  fi acordate beneficiarilor pe card sau la poștă. Precizarea a  fost făcută de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în timpul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV. „Compensația va fi monetară. Noi avem încredere în cetățenii Republicii Moldova că ei achită facturile bună credință. […] Articolul VIDEO Alexei Buzu: Compensațiile în factură vor deveni monetare. Noi avem încredere în cetățenii Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
22:50
Legea europeană privind libertatea mass-mediei ce prevede un set de norme fără precedent, a intrat marți în vigoare, după anunțul făcut de Comisia Europeană. Acest nou act legislativ are ca obiectiv protejarea independenței și pluralismului mass-mediei, oferind garanții împotriva interferențelor politice în deciziile editoriale și împotriva supravegherii jurnaliștilor. Legea vizează, de asemenea, facilitarea funcționării mai […] Articolul Legea europeană pentru protejarea libertății mass-mediei intră în vigoare! Norme noi pentru independență și pluralism apare prima dată în Realitatea.md.
22:20
Cei mai bogați oameni din lume au oportunitatea să cheltuie sume impresionante, până la 500 de mii de dolari, pentru pachete destinate Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, scrie The Guardian. GR8 Experience, o agenție internațională parțial deținută de managerul starului din baschet LeBron James și de managerul de relații publice al jucătorului de tenis […] Articolul Peste 500 de mii de euro pentru un pachet exclusiv la Jocurile Olimpice de la Paris. Ce servicii include acesta apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a precizat de ce mai mulți vârstnici nu și-au primit pensiile în vinerea Paștelui. Potrivit ministrului de resort, a fost o problemă tehnică la Poșta Moldovei. Declarația a fost făcută la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. „Este vorba de pensionarii care ridică pensia de la poștă. A […] Articolul VIDEO Mai mulți vârstnici nu și-au primit pensiile în vinerea Paștelui! Alexei Buzu: A fost o problemă tehnică apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Un hoț a adormit după ce a furat mai multe obiecte scumpe, de aproximativ 4.000 de euro, dintr-un apartament. S-a întâmplat la Roma, Italia. Acesta are 19 ani și este de origine tunisiană, scrie presa. Înainte de a pleca din apartamentul pe care l-a jefuit, acesta s-a întins în pat să se odihnească sau pur […] Articolul Caz incredibil în Italia! Un hoț a adormit după ce a jefuit un apartament. Proprietarii: Sforăia în patul nostru apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Microsoft pregătește un nou model de limbaj AI propriu, suficient de mare pentru a concura cu modelele Google și OpenAI, raportează Reuters cu referire la The Information. Potrivit unor surse, noul proiect a primit denumirea internă MAI-1. Mustafa Suleiman, co-fondator al Google DeepMind și fost CEO al startup-ului AI Inflection, care s-a alăturat recent Microsoft, […] Articolul Microsoft pregătește modelul de inteligență artificială MAI-1 pentru a concura cu Google și OpenAI apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Prim-ministrul finlandez Petteri Orpo și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acțiunile Rusiei. „Rusia caută să dăuneze țărilor europene în toate modurile posibile”, a precizat Orpo în cadrul unei întrevederi cu premierul danez Mette Frederiksen la Copenhaga. În special, cei doi prim-miniștri s-au declarat extrem de alarmați de declarațiile Federației Ruse cu privire la posibile atacuri […] Articolul Prim-ministrul Finlandei: Rusia încearcă să facă rău țărilor europene în toate modurile posibile apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Prim-ministrul polonez Donald Tusk a cerut Uniunii Europene să strângă cel puțin 100 de miliarde de euro pentru apărare și să echipeze un sistem comun de apărare aeriană, transmite Bloomberg.  Tusk a menționat că dezbaterea pe termen lung privind consolidarea capacităților de apărare ale UE ar trebui să se încheie cu o decizie în viitorul […] Articolul Tusk afirmă că UE ar trebui să creeze un sistem comun de apărare aeriană apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Republica Moldova va primi 30 milioane de euro din partea Regatului Norvegiei. Aceștia vor fi folosiți pentru susținerea obiectivelor de tranziție energetică a țării noastre, consolidarea sectorului educațional și promovarea bunei guvernări. Suportul a fost anunțat de prim-ministrul Norvegiei Jonas Gahr Støre, în cadrul „Mesei rotunde pentru Energie”, eveniment găzduit de Agenția Norvegiană pentru Cooperare […] Articolul FOTO Regatul Norvegiei acordă Republicii Moldova un ajutor de 30 milioane de euro apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Banca Națională a Moldovei (BNM) continuă ieftinirea leului și a redus dobânda cheie la 3,60% anual față de 3,75%, transmite Bani.md.  De asemenea, Consiliul de administrație al băncii centrale a redus și dobânzile pentru creditele și depozitele overnight, la 5,60% și 1,60%, comparativ cu 5,75% și 1,75%. BNM a diminuat și norma rezervelor obligatorii în […] Articolul Banca Națională a Moldovei continuă ieftinirea leului. A redus dobânda cheie la 3,60% apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
21 de judecători, 20 de la Curtea de Apel Chișinău și unul de la Curtea de Apel Cahul, au părăsit sistemul. Cererile acestora au fost aprobate în ședința de astăzi, 7 mai curent, de membrii Consiliului Superior al Magistraților (CSM). Anterior, majoritatea au anunțat că își vor depune cererile de demisie, după ce Comisia Vetting […] Articolul Bomba de la Curtea de Apel Chișinău a „explodat”! 20 de judecători, printre care Nina Cernat, au părăsit sistemul apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Nouă posturi de televiziune, printre care GRT din UTA Găgăuzia, Mega TV, Cinema 1, Exclusiv TV, N4 și două posturi de radio, Retro FM și GRT FM, au fost supuse unui control al Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională. În acest sens, Agenția de Investiții a recepționat 37 de dosare. În cazul a opt […] Articolul DOC Mai multe posturi TV, sub lupa autorităților. Informațiile pe care trebuie să le prezinte în mod obligatoriu apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Când plecăm într-o călătorie, întotdeauna este important să fim pregătiți pentru diverse situații, inclusiv în cazul deteriorării documentului. Astfel, dacă vi s-a întâmplat acest lucru, Poliția de Frontieră informează ce trebuie să faceți pentru a călători în siguranță. „Predați documentul deteriorat autorității emitente. Solicitați un document nou pentru a vă asigura că puteți călători fără […] Articolul Ți s-a deteriorat documentul? Poliția de Frontieră vine cu câteva recomandări apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
„Inima Nordului” , o asociație din Ocnița, se evidențiază în eforturile sale de a promova dezvoltarea rurală și de a încuraja practici sustenabile de gestionare a resurselor. Datorită proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”, implementat de către HEKS/EPER Moldova în consorțiu cu HELVETAS Moldova și finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și […] Articolul VIDEO Ocnița – dezvoltare rurală prin ateliere de compostare apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Președinta Maia Sandu a avut o întâlnire cu prim-minitrul Norvegiei, Jonas Gahr Støre. Ea și-a exprimat recunoștința pentru solidaritatea pe care a arătat-o Norvegia în ultimii doi ani.  „La Oslo, am avut o întâlnire foarte bună cu Prim-ministrul Norvegiei, Jonas Gahr Støre, căruia i-am exprimat recunoștința pentru solidaritatea pe care a arătat-o Norvegia în ultimii […] Articolul FOTO Maia Sandu, la Oslo: Moldova apreciază generozitatea poporului norvegian apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Un bărbat din Strășeni, a fost reținut de oamenii legii, după ce ar fi intrat într-un bloc sanitar de pe teritoriul gării feroviare din oraș, unde i-ar fi aplicat unei femei mai multe lovituri, i-a sustras telefonul mobil și geanta, apoi a fugit într-o direcție necunoscută. Individul de 38 ani, a fost reținut și arestat […] Articolul VIDEO Tâlhărie în gara feroviară din Strășeni: O femeie, bătută și lăsată fără bunuri. Individul, reținut apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
13:40
Patru agenți economici, printre care SRL „Bel-Mol-Agro”, SA „Trans Oil Refinery”, SA „Danube Oil Company” și SA „Floarea Soarelui”, au primit marți, 7 mai curent, licențele de import pentru semințele de floarea-soarelui. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Agriculturii și Insdustriei Alimentare (MAIA). „În cadrul ședinței Comisiei de Licențiere a importului pentru anumite categorii […] Articolul Patru agenți economici au primit licențe de import pentru semințele de floarea-soarelui. Cine sunt aceștia apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.