(live/update) „Roșu, galben și albastru, este-al nostru tricolor”. Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova, marcată astăzi

UNIMEDIA, 27 aprilie 2024 09:20

Astăzi, 27 aprilie, este marcată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Cu acest prilej, în faţa Casei Guvernului, este organizată ceremonie solemnă prezidată de şefa statului Maia Sandu, speakerul Parlamentului Igor Grosu și premierul Dorin Recean.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum o oră
22:00
Nokia relansează modelul 3210, care a apărut pe piață pentru prima dată acum 25 de ani. Noul telefon va fi disponibil inclusiv în aceleași culori ca pe vremuri și va avea și jocul „Snake”. Telefonul, care costă 349 de roni (circa 1400 de lei moldovenești), este creat de inovatorii europeni Human Mobile Devices (HMD), producătorii telefoanelor Nokia, scrie economedia.ro.
Acum 2 ore
21:40
Noua instituție, după fuzionarea Universității de Stat din Moldova (USM) cu Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) va purta numele Universitatea Chișinău. Despre aceasta a anunțat rectorul Universității Tehnice, Viorel Bostan și rectorul Universității de Stat, Igor Șarov în cadrul emisiunii Puterea a Patra.
21:10
Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat, marți, cu ocazia ceremoniei de învestire a lui Putin de la Kremlin, că rușii trebuie să preia controlul asupra orașelor ucrainene Odesa și Harkov în luna mai. Ulterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar trebui „forțat” să semneze un tratat cu Rusia, mai spune Kadîrov, scrie digi24.ro.
Acum 4 ore
20:40
Un cetățean al Israelului este cercetat de oamenii legii după ce a încercat să introducă ilicit în țară pastile cu efect psihotrop. Potrivit informațiilor tânărul se deplasa cu un autocar din Kiev spre Chișinău.
20:20
„Autoritățile Moldovei continuă să persecute deschis echipa lui Ilan Șor. Marți, au fost confiscate buletine informative, care relatau despre activitățile echipei. Publicațiile au fost percepute ca materiale de agitație ilegală” - este reacția echipei lui Ilan Șor, după ce poliția a luat pe sus, ieri, o tipografie din capitală.
20:10
Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de către armata rusă, scrie news.ro.
19:40
Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a doi inspectori din cadrul Direcția teritorială pentru siguranța alimentelor Chișinău (DTSA) a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), fiindu-le incriminate săvârșirea mai multor episoade de corupere pasivă.
19:20
Ungaria nu va participa la planul pe termen lung al NATO de ajutorare a Ucrainei, a declarat miercuri ministrul de externe Peter Szijjarto, care a calificat acest plan drept o „misiune nebunească”, scrie digi24.ro.
Acum 6 ore
18:50
În ultimele 24 de ore, inspectorii de patrulare au înlăturat de la volan 10 șoferi în stare de ebrietate, 2 dintre aceștia se aflau sub influența drogurilor.
18:30
Simona Halep a jucat ultima oară pe zgură în urmă cu aproape doi ani, dar fosta lideră mondială se va întoarce pe suprafața ei favorită la Trofeul Clarins, turneu „WTA 125” care se va disputa la Paris 13-19 mai, scrie hotnews.ro.
18:10
Dorin Galben și logodnica sa, Violeta Scrișu trec la o nouă etapă în viața lor. Aceștia au anunțat ieri că au început construcția propriei case și au împărtășit internauților cum va arăta noua locuință, scrie SHOK.md.
17:50
Regatul Unit a anunţat miercuri expulzarea ataşatului militar al ambasadei Rusiei, retragerea statutului diplomatic al unor proprietăţi şi limitarea duratei de valabilitate a vizelor acordate diplomaţilor ruşi, transmit agenţiile Reuters şi AFP, citate de digi24.ro.
17:40
Dorin Recean pleacă din țară, pe 9 mai. Premierul va participa mâine la cea de-a 10-a ediție a conferinței de investiții din Europa Centrală și de Est, care va avea loc în România. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt de la Guvern, Daniel Vodă.
17:10
Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat, în ședința de ieri, rezultatele evaluării de către Comisia Vetting a candidatului la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, Irina Iacub, constatând nepromovarea evaluării. Explicațiile și argumentele prezentate de aceasta nu i-au convins pe membrii CSM, care au adresat mai multe întrebări Iriei Iacub
Acum 8 ore
16:40
Un bărbat din Strășeni, de 26 de ani, a fost reținut de procurorii PCCOCS și ofițerii INI. Conform informațiilor, individul ar fi constrâns-o pe prietena sa să continue întreținerea raporturilor sexuale cu el, prin șantajarea cu răspândirea filmulețelor cu scenele sexuale de până atunci.
16:00
Ofițerii CNA au reținut, cu puțin timp în urmă, un bărbat din Hîncești, bănuit de trafic de influență, anunță Centrul Național Anticorupție. Potrivit informațiilor, operațiunea a avut loc pe teritoriul Gării de Sud din capitală, iar persoana urmează a fi plasată în izolator pentru 72 de ore.
15:50
Igor Kolomoiski, fost apropiat al preşedintelui Volodimir Zelenski, căzut ulterior în dizgraţie, este suspectat că ar fi comandat un asasinat. Miliardarul ucrainean a sprijinit candidatura lui Volodimir Zelenski în 2019 şi deţinea postul de televiziune la care preşedintele ucrainean şi-a câştigat faima ca actor de comedie, relatează observatornews.ro.
15:30
În contextul mai multor evenimente care vor avea loc mâine, 9 mai, Poliția anunță că va fi la datorie pentru asigurarea ordinii publice și supravegherea circulației rutiere. În capitală vor fi valabile și o serie de restricții pentru conducătorii auto, iar oamenii legii vin cu un șir de recomandări.
15:30
21 de ani, e mult sau e puțin? Cu siguranță e o vârstă importantă, cu multe transformări, experiențe și chiar provocări, dar și multă motivație de a crește și a te dezvolta. Pentru Microinvest, 21 de ani sunt ca un examen, complicat, dar atât de mult așteptat, în care demonstrăm încă o dată realizările noastre remarcabile și angajamentul continuu pentru evoluție și inovație.
15:10
Doi polițiști de frontieră și doi bărbați civili sunt cercetați penal, după ce ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova a unui militar, cetățean al Ucrainei, contra sumei de 10.000 dolari americani.
Acum 12 ore
14:40
Președintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj de felicitare liderilor mai multor țări, înclusiv și ai Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 79 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.
14:20
Un agent de securitate a fost grav rănit într-un schimb de focuri de armă, marţi, la vila din Toronto al rapperului canadian Drake, a anunţat poliţia, fără a confirma dacă cel care a câştigat de cinci ori premiul Grammy - şi care are relaţii de adversitate acerbă cu artistul american Kendrick Lamar - se afla acasă în timpul incidentului, relatează Reuters, preluată de digi24.ro.
14:00
Primăria Chișinău anunță că toate serviciile municipale au intervenit prompt la înlăturarea consecințelor ploii abundente și vântului din seara de 7 mai.
13:30
O fetiță de 2 ani a ajuns în reanimare, după ce a căzut peste fereastră, de la etajul doi al apartamentului în care locuiește. Nenorocirea s-a produs ieri, 7 mai, în orașul Tiraspol.
13:20
Platforma video TikTok şi compania chineză ByteDance, creatoarea şi deţinătoarea aplicaţiei respective, au dat marţi în judecată guvernul Statelor Unite, apreciind că legea care obligă să îşi vândă acţiunile în termen de un an este neconstituţională, transmite AFP, potrivit digi24.ro.
13:00
Dimineață de foc la Botanica. Un Mercedes Sprinter, ce era parcat pe bulevardul Dacia, a ars ca o torță.
12:40
Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision, Natalia Barbu, a oferit primele declarații, după ce a ratat finala concursului. Artista a subliniat dezamăgirea legată de rezultat, sugerând că concursul ar fi influențat de factori politici, relatează moldova1.md.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri la carburanți, pentru următoarele două zile. Astfel, benzina va fi mai ieftină cu 10 bani, iar prețul motorinei scade cu 8 bani.
12:00
Actorul britanic Ian Gelder, care l-a interpretat pe Kevan Lannister în serialul fantasy Game of Thrones, a murit la vârsta de 74 de ani, potrivit observatornews.ro.
12:00
Norvegia va oferi 30 de milioane de euro Republicii Moldova pentru „consolidarea securității energetice și îmbunătățirea sectorului educației” din țară. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu, care a avut o întrevedere cu prim-ministrul norvegian, Jonas Gahr Store, la Oslo.
11:40
Directorul executiv WatchDog, Valeriu Pașa, numit de guvernare membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, pentru un termen de cinci ani, s-a mai ales cu o nouă funcție oferită de Executiv - cea de membru al Comisiei Naționale pentru Monopol Fiscal.
11:40
Moldova va găzdui a doua ediție a turneului internațional Socca EuroCup, care va avea loc în perioada 8-12 mai, la Arena din parcul La Izvor al capitalei. La competiție vor participa 22 de echipe reprezentative. Naționala Modovei va juca în grupa A, unde le va avea ca adversare pe Portugalia, Georgia și Turcia, anunță FMF.
11:30
Irina Vlah, președinta Asociației “Platforma Moldova”, consideră că Ziua Europei și Ziua Victoriei nu trebuie să dezbine societatea.
11:30
Directorul executiv WatchDog, Valeriu Pașa, numit de guvernare membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, pentru un termen de cinci ani, s-a mai ales cu o nouă funcție oferită de Executiv - cea de membru al Comisiei Naționale pentru Monopol Fiscal.
11:20
Republica Moldova nu s-a calificat în Marea Finală a concursului Eurovision Song Contest 2024. Natalia Barbu a reprezentat țara cu piesa „In the middle”.
11:20
Mărfuri în valoare de zeci de mii de lei depistate de Echipele Mobile ale Serviciului Vamal, în orașul Lipcani. Potrivit informațiilor șoferul transporta produse chimice fără acte de proveniență.
11:00
Fostul premier, Ion Chicu, liderul PDCM, susține că interviul președintei Maia Sandu pentru „вДудь”, este primul pentru care întrebările nu i-au fost comunicate din timp.
10:50
Transferurile din străinătate devin mai simple și mai comode. Descarcă aplicația MICB Mobile Banking, deschide un card Mastercard de la Moldindconbank și primește banii, expediați de cei dragi, direct în cont, fără a veni la sucursală.
10:40
Miniștrii s-au întrunit astăzi, 8 mai, în ședință. Pe ordinea de zi au figurat 15 subiecte.
10:30
Miniștrii se întrunesc astăzi, 8 mai, în ședință. Pe ordinea de zi sunt 15 subiecte.
10:20
PSG a fost eliminată din UEFA Champions League, după ce a pierdut, scor general 0-2, cu Borussia Dortmund în faza semifinalelor, transmite digisport.ro.
10:10
Miniștrii se întrunesc astăzi, 8 mai, în ședință. Pe ordinea de zi sunt 15 subiecte.
Acum 24 ore
09:50
O femeie străină este cercetată de oamenii legii după ce a fost prinsă cu valută nedeclarată la Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit informațiilor femeia a încercat să plece în Egypt cu circa 32 de mii USD, tăinuiți în bagajul de mână.
09:30
Imediat după ce a acceptat cererile de demisie ale 21 de judecători de la Curea de Apel Chișinău, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat și un concurs pentru suplinirea funcțiilor, rămase vacante după plecarea magistraților.
09:20
Trei cutremure de suprafaţă, de magnitudine redusă, s-au produs în Maramureş, în mai puţin de 24 de ore, scrie digi24.ro.
09:10
Pe 8 mai, istoria mondială a fost marcată de evenimente semnificative în domeniile militar, politic, științific și cultural.
08:50
AstraZeneca anunţă că a iniţiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, scrie news.ro.
08:40
Un incendiu a izbucnit în Casa Radio din capitală, afectând două încăperi și provocând mobilizarea a 12 unități de tehnică și 50 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
08:30
Conjuncția planetelor aduce astăzi o zi de reflecție și introspecție. Fiecare semn zodiacal va simți influența într-un mod unic, îndemnându-i pe nativi să caute răspunsuri în interiorul lor. Arhetipurile astrologice se vor manifesta prin noi provocări și oportunități. Ce secrete vă va dezvălui horoscopul zilnic? Descoperiți cum alinierile astrale vă pot ghida pașii în această zi plină de promisiuni.
08:10
Republica Moldova nu s-a calificat în Marea Finală a concursului Eurovision Song Contest 2024. Natalia Barbu a reprezentat țara cu piesa „In the middle”.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.