Școala de Muzică ,,Maria Bieșu” din Chișinău a împlinit 50 de ani de la fondare

Unica.md, 28 aprilie 2024 12:50

Primăria municipiului Chișinău informează că Școala de Muzică „Maria Bieșu” din Capitală a împlinit 50 de ani de la fondare. Cu această ocazie a fost organizat un concert jubiliar cu ... Post-ul Școala de Muzică ,,Maria Bieșu” din Chișinău a împlinit 50 de ani de la fondare apare prima dată în Unica.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Unica.md

Acum 5 minute
16:30
Circa 50 000 de manifestanţi au ieşit în stradă sâmbătă seara la Tbilisi, în Georgia, transmite Reuters. Oamenii protestează împotriva unui proiect de lege controversat privind „influenţa străină”, susţinut de ... Post-ul Proteste masive în Georgia: Zeci de mii de persoane au cerut anularea legii controversate privind „influenţa străină” apare prima dată în Unica.md.
Acum o oră
15:40
Chiar dacă Republica Moldova nu a reușit să se califice în finala Eurovision 2024, publicul și juriul din țara noastră a avut ocazia să voteze concurenții celorlalte țări participante. Astfel, ... Post-ul Cum a votat publicul din Moldova la Eurovision 2024 apare prima dată în Unica.md.
Acum 2 ore
15:20
În scopul asigurării unei bune desfășurări a serviciilor de transport către Cimitirul “Sfântul Lazăr”, Primăria Chișinău adresează un apel către conducătorii auto. Se solicită ca locurile destinate autobuzelor de rută ... Post-ul Primăria Chișinău adresează un apel către conducătorii auto, în contextul Blajinilor apare prima dată în Unica.md.
15:10
Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a făcut anunțul oficial, în carul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează ... Post-ul Universitatea din Chișinău, gigantul universitar care urmează să apară în Republica Moldova apare prima dată în Unica.md.
15:00
Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de ... Post-ul Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani apare prima dată în Unica.md.
14:50
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a transmis un mesaj de Paștele Blajinilor, sărbătoarea care îi adună pe cetățeni în familiile lor, iar împreună îi pomenesc pe cei trecuți din viață. ... Post-ul Maia Sandu, mesaj de Paștele Blajinilor: ,,Revenim cu smerenie la vatră” apare prima dată în Unica.md.
14:50
Patru dintre cele mai mari companii aeriene au introdus o nouă regulă strictă privind vestimentația pasagerilor, rezervându-și dreptul de a refuza îmbarcarea acestora în avion în cazul în care nu ... Post-ul Mai multe companii aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă apare prima dată în Unica.md.
14:40
Paștele Blajinilor este marcat două zile la Căușeni. Duminică în unele cimitire a fost puțină lume. Căușenenii care au mers la cimitir, au împărțit pomeni și s-au rugat pentru răposați. ... Post-ul În prima zi de Blajini, cimitirele din Căușeni au fost aproape goale apare prima dată în Unica.md.
Acum 4 ore
14:20
La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost expus în premieră tabloul „Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. 1922” de Elena Bria. Evenimentul a fost organizat de instituția-gazdă ... Post-ul Tabloul „Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. 1922”, expus în premieră la Muzeul Național de Istorie a Moldovei apare prima dată în Unica.md.
14:10
Pe data de 2 mai, cu sprijinul Uniunii Europene, a fost inaugurat un nou loc de joacă în curtea blocurilor care găzduiesc 63 de familii de refugiați ucraineni (175 de ... Post-ul Copiii din Otaci au un nou teren de joacă grație ajutorului oferit de Uniunea Europeană apare prima dată în Unica.md.
12:50
Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți. Mulți concurenți din finala celei de-a 68-a ediție a concursului Eurovision, la care ... Post-ul Ținute care au șocat publicul la Eurovision Song Contest 2024 apare prima dată în Unica.md.
12:50
În dimineața zilei de astăzi, 12 mai, scara unui bloc de locuit cu 10 etaje din Belgorod s-a prăbușit. Cu puțin timp înainte de prăbușire, în oraș a fost anunțată ... Post-ul Scara unui bloc locativ din Belgorod s-a prăbușit în urma unui atac apare prima dată în Unica.md.
12:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis pentru perioada 13-16 mai Cod Galben de îngheț. În orele nocturne și ale dimineții, pe arii extinse la suprafața solului se prevăd înghețuri ... Post-ul Cod Galben de îngheț în Moldova apare prima dată în Unica.md.
Acum 6 ore
12:10
Dara a interpretat în limba română piesa „Teresa & Maria”, cu care reprezentanți Ucrainei au evoluat la Eurovision 2024. Dara a postat videoclipul pe 11 mai, pe Instagram. „Cine crezi ... Post-ul Dara a interpretat în limba română piesa Ucrainei de la Eurovision „Teresa & Maria” apare prima dată în Unica.md.
11:40
Eurovision Song Contest, ediţia 68, organizată la Malmo, a fost câştigată de Elveţia, prin Nemo, 24 de ani, cu melodia „The Code”. Artistul a spart trofeul când l-a aşezat pe ... Post-ul A făcut țăndări trofeul: Nemo, câştigătorul Eurovision, a spart premiul fragil la scurt timp după ce i-a fost înmânat apare prima dată în Unica.md.
11:30
În ajunul Paștelui Blajinilor, preotul Maxim Melinti a enumerat câteva reguli de bază care trebuie să fie respectate în aceste zile la cimitir. Potrivit preotului, oamenii nu trebuie să facă ... Post-ul Reguli de bază care trebuie respectate la cimitir de Blajini. Sfaturi de la un preot apare prima dată în Unica.md.
Acum 8 ore
09:20
Mii de pelicani au venit pe lacurile din raionul Ialoveni. De câteva săptămâni aceste păsări bucură ochiul vizitatorilor, creând un tablou de nedescris pe apa lacului. Partea proastă e că ... Post-ul Un piscicultor din Ialoveni riscă să falimenteze din cauza pelicanilor apare prima dată în Unica.md.
09:00
Sâmbătă, 11 mai, s-a desfășurat finala concursului muzical Eurovision Song Contest 2024. Tradițional, după evoluția tuturor artiștilor pe scena competiției, juriul din cele 37 de țări votează, de la 1 ... Post-ul Cum a votat juriul din Moldova în finala Eurovision Song Contest 2024. Căror țări a oferit punctajele maxime apare prima dată în Unica.md.
08:50
Ucraina s-a clasat pe locul 3 la Eurovision Song Contest 2024. Artistele Alena și Yana au reprezentat Ucraina cu piesa Teresa & Maria și au stabilit un record unic la ... Post-ul Ucraina, locul 3 la Eurovision 2024. ,,Mulțumim, Moldova pentru cele 12 puncte!” apare prima dată în Unica.md.
Acum 12 ore
06:20
Elveția este câștigătoarea celei de-a 68-a ediție a Eurovision Song Contest 2024. Artistul Nemo cu piesa „The Code” a adus țării sale victoria. În urma voturilor, interpretul a acumulat 591 ... Post-ul Elveția a câștigat Eurovision Song Contest 2024 apare prima dată în Unica.md.
Acum 24 ore
22:00
Cerul va fi din nou cuprins sâmbătă şi duminică de aurore impresionante ca urmare a unei furtuni solare extreme care a început să lovească Pământul la începutul weekendului, provocând temeri ... Post-ul Aurore boreale spectaculoase vor fi și în weekend apare prima dată în Unica.md.
21:00
Cercetătorii de la MIT, Brigham and Women\”s Hospital și Harvard Medical School au dezvoltat un nou tratament potențial pentru alopecia areata, o boală autoimună care provoacă căderea părului și afectează ... Post-ul Un plasture aplicat pe scalp ce poate trata alopecia. Este noua descoperire a cercetătorilor britanici apare prima dată în Unica.md.
20:50
Măsură fără precedent în turism! Vânzarea alcoolului va fi interzisă în două stațiuni preferate de petrecăreții din Europa. Este vorba despre Ibiza și Mallorca. Turiștii, dar și localnicii care vor ... Post-ul Alcoolul, interzis în stațiunile Ibiza și Mallorca. Turiștii care vor fi prinși riscă amenzi uriașe  apare prima dată în Unica.md.
20:40
Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit cinci sate de frontieră în regiunea ucraineană Harkov, unde Moscova a lansat vineri o ofensivă, exploatând avantajul său ... Post-ul Rusia anunţă că a cucerit cinci sate în regiunea ucraineană Harkov şi unul în Doneţk apare prima dată în Unica.md.
20:30
Prinţul William al Marii Britanii a declarat vineri că soţia lui, Kate, ”se simte bine”, într-un rar comentariu public despre starea de sănătate a prinţesei de Wales, care urmează o ... Post-ul Prinţul William, anunț despre starea de sănătate a soției sale, Kate Middelton apare prima dată în Unica.md.
20:20
Poliția Națională anunță că va fi la datorie de Paștele Blajinilor, pe întreg teritoriul țării, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier și garantarea unui climat de siguranță pentru cetățeni. ... Post-ul Poliția vine cu un apel către cetățeni de Blajini: „Nu anunțați pe rețele că plecați de acasă și nu consumați alcool, dacă urcați la volan” apare prima dată în Unica.md.
20:20
Fostul Şef al Departamentului de relaţii externe de la Tirspol, Vladimir Iastrebciak, s-a stins astăzi, 11 mai, din viață, la doar 44 de ani. Potrivit presei din regiune, diplomatul suferea ... Post-ul Unul dintre liderii separatiști de la Tiraspol a decedat apare prima dată în Unica.md.
20:00
Agenția de Mediu recomandă persoanelor care vor decide să viziteze mormintele celor dragi să nu aducă flori vii, în loc de coroane din plastic. Potrivit specialiștilor, acestea sunt făcute dintr-un ... Post-ul Paștele Blajinilor: cetățenii sunt rugați să vină la cimitire cu flori vii apare prima dată în Unica.md.
19:50
Peste 800.000 de persoane din Europa şi SUA au fost păcălite să îşi dea detaliile cardurilor şi alte date personale sensibile către o pretinsă vastă reţea de magazine online de ... Post-ul Chinezi, în spatele uneia dintre cele mai mari escrocherii online din lume. Mii de oameni și-au dat detaliile cardurilor apare prima dată în Unica.md.
19:30
Încă un motiv de bucurie și mândrie pentru Poliția de Frontieră: polițista de frontieră Daniela Cociu a urcat pe podiumul premianților la Cupa mondială de canoe de la Szeged, Ungaria. ... Post-ul Poliția de Frontieră se mândrește: ,,Moldova are oameni de valoare!” apare prima dată în Unica.md.
18:40
Tânăra care a pozat indecent printre cruci și morminte în Cimitirul Central din Chișinău în ziua de Paști, după care a făcut publice fotografiile pe rețelele sociale, a fost identificată ... Post-ul Tânăra care a pozat indecent printre cruci și morminte în Cimitirul Central din Chișinău a fost identificată de poliție apare prima dată în Unica.md.
18:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că teritoriile celor 10 cimitire din subordinea municipalității au fost salubrizate și pregătite pentru Sărbătoarea Paștele Blajinilor. Sunt pregătite și căile de acces, iar pentru deplasarea cetățenilor ... Post-ul Primăria Municipiului Chișinău informează despre căile de acces spre cimitirul „Sfântul Lazăr” apare prima dată în Unica.md.
18:20
Astăzi, fiul Anastasiei Fotachi și al lui Gabriel Stati a împlinit un anișor. Cu această ocazie, părinții au decis să arate în premieră chipul băiețelului. “La un an de la ... Post-ul Anastasia Fotachi și Gabriel Stati au arătat în premieră chipul fiul lor, Alistar apare prima dată în Unica.md.
17:50
Pe 12 și 13 mai, de Paștele Blajinilor, cerul va fi noros. În partea de nord a Republicii Moldova sunt așteptate maxime de până la +14°C, la sud – de ... Post-ul Prognoza meteorologilor de Paștele Blajinilor apare prima dată în Unica.md.
17:30
Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a îmbunătățit. Actorul a început să facă primele mișcări, deși se așteaptă o perioadă lungă de recuperare, fiind vorba despre o operație majoră ... Post-ul Primul gest făcut de Florin Piersic după operație. Marele actor se simte mai bine apare prima dată în Unica.md.
17:30
Joost Klein, concurentul Olandei, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie. Anunțul a fost făcut chiar de către ... Post-ul Scandal fără precedent la Eurovision, după ce un concurent a fost dat afară din finală: ”Este o mare rușine” apare prima dată în Unica.md.
17:20
Deputatul PAS Radu Marian a venit cu o reacție după ce în mediul online au apărut filmulețe în care acesta cântă și dansează la cluburi. Oficialul a menționat că videourile ... Post-ul Reacția deputatului Radu Marian, după ce în mediul online au apărut filmulețe în care acesta cântă și dansează în cluburi apare prima dată în Unica.md.
16:50
Moldoveanca Elena Glizan a ocupat locul 4 la Cupa Mondială de canoe de la Szeged pe distanța de 1000 de metri, anunță Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova. Foto: Comitetul ... Post-ul Cupa Mondială: Elena Glizan a ocupat locul patru la canoe apare prima dată în Unica.md.
16:50
Numărul morților în accidentul de la Sankt Petersburg, unde un autobuz cu pasageri s-a prăbușit într-un râu, a crescut la șapte persoane. Cifra victimelor ar putea crește, scrie Agentstvo. Potrivit ... Post-ul Șapte morți, în urma prăbușirii unui autobuz într-un râu la Sankt Petersburg apare prima dată în Unica.md.
16:40
Marea finală Eurovision Song Contest 2024 are loc în această seară, la ea participând cele douăzeci de state calificate în urma primei și celei de-a doua semifinale, Suedia – câștigătoarea ... Post-ul Marea finală Eurovision Song Contest 2024 va avea loc astăzi apare prima dată în Unica.md.
16:40
Secretarul român de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, îndeamnă cetățenii moldoveni care dețin cetățenia română să voteze la alegerile europarlamentare programate pentru ziua de ... Post-ul Moldovenii care dețin cetățenia română sunt îndemnați să voteze la alegerile europarlamentare programate pentru 9 iunie 2024 apare prima dată în Unica.md.
Ieri
16:30
Ministerul Afacerilor Externe din România organizează prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din străinătate 915 secții de votare pentru alegerile membrilor din România la europarlamentarele din 9 iunie.  În Republica ... Post-ul Alegeri europarlamentare: 52 de secții de votare, deschise în Republica Moldova apare prima dată în Unica.md.
15:40
Casa Națională de Asigurări Sociale aplică Acorduri în domeniul securității sociale cu 16 state bazate pe principiul proporționalități, iar pe parcursul anului 2023 în baza acordurilor respective au fost stabilite ... Post-ul CNAS aplică acorduri în domeniul securității sociale cu 16 state apare prima dată în Unica.md.
15:30
Andreea Marin a transmis un mesaj în memoria mamei sale, care ar fi împlinit ieri, 10 mai, 75 de ani. Răvașul este însoțit de câteva fotografii din copilăria vedetei. Vedeta ... Post-ul Andreea Marin, alături de mama sa pe care a pierdut-o la vârsta de 9 ani: „E mereu tânără în amintirea mea” apare prima dată în Unica.md.
13:20
O groapă de gunoi neautorizată din comuna Grătieşti, municipiul Chişinău, a pus autorităţile locale pe treabă. După aproape trei săptămâni de la difuzarea unui material în presă, primăria a evacuat ... Post-ul Grătieşti: O groapă de gunoi neautorizată a pus autorităţile la treabă. Au fost evacuate câteva tone de deșeuri apare prima dată în Unica.md.
13:10
Două companii de constricții, din Republica Moldova și Turcia, vor reabilita tronsonul de drum Soroca-Arioneşti-Otaci care, conform unor estimări, este cel mai deteriorat din republică. Pentru aceste lucrări Banca Europeană ... Post-ul Reabilitarea drumului Soroca-Arioneşti-Otaci: BERD a alocat 44.000.000 de euro apare prima dată în Unica.md.
12:30
Vineri, 10 mai, Federația Tinerilor Basarabeni (FTB România) a avut o întâlnire oficială cu Excelența Sa, Președintele Republicii Moldova Maia Sandu, pentru a discuta despre viitorul european al Republicii Moldova ... Post-ul Tinerii basarabeni care studiază în România s-a întâlnit cu Maia Sandu la Chișinău apare prima dată în Unica.md.
10:50
Un om de afaceri din orașul american Baton Rouge, în statul Louisiana, a avut parte de surpriza vieții atunci când un băiețel l-a confundat cu un… om al străzii. Foto: ... Post-ul Care a fost reacția unui milionar când a primit un dolar de la un copil care l-a confundat cu un om al străzii apare prima dată în Unica.md.
10:40
John Swinney, care a devenit în această săptămână prim-ministru al Scoţiei, a declarat vineri pentru SkyNews că el crede că ţara sa s-ar putea despărţi de restul Regatului Unit în ... Post-ul Noul premier al Scoției a declarat că țara ar putea fi independentă în 5 ani apare prima dată în Unica.md.
10:30
New York are aproape 350.000 de milionari în dolari, nici un alt oraș din lume neavând un număr mai mare. Practic, unul din 24 de locuitori ai orașului american a ... Post-ul Unul din 24 de locuitori din New York este acum milionar apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.