O tornadă a făcut ravagii în China. Cel puțin 5 oameni au murit, iar alți 33 au fost răniți

Realitatea.md, 28 aprilie 2024 13:30

Cel puțin cinci oameni au murit și 33 au fost răniți în China, după ce o tornadă a făcut ravagii, în apropiere de Hong Kong.  Cerul s-a întunecat brusc în toiul zilei, o vijelie puternică a pornit, iar rafalele violente au început să smulgă acoperișuri. Tornada a lovit cu rafale de peste 250 de kilometri […] Articolul O tornadă a făcut ravagii în China. Cel puțin 5 oameni au murit, iar alți 33 au fost răniți apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum o oră
12:40
Shimbări majore în trafic! Cele trei lumini de la semafoarele de pe străzi, care au controlat fluxul de mai bine de un secol, ar putea fi în pragul unei transformări majore. Autoritățile din Michigan, SUA, lucrează deja la un astfel de sistem, având în vedere necesitatea de a dirija în trafic și mașinile autonome, fără […] Articolul Șoferi, sunteți pregătiți? Semafoarelele cu 4 culori, cea mai nouă inovație în traficul rutier apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
11:30
De la Briceni și până la Cahul, vremea este destul de posomorâtă astăzi, în a doua zi de Paștele Blajinilor. Chiar și așa, moldovenii au mers în cimitire pentru a-i pomeni pe cei răposați. Nu au lipsit nici mesele, ce-i drept, mai puțin copioase. Așadar, tradițional, moldovenii au adus la cimitire și pomeni sub formă […] Articolul Ce au pus moldovenii pe morminte de Paștele Blajinilor. GALERIE FOTO apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Frica de succes îi blochează și chiar îi îmbolnăvește pe acei care au idei și proiecte pe care ar vrea să le pună în practică. Calea către succes este conștientizarea fricii. Astfel, când alegi să îți iei viața în propriile mâini, sigur că te vei lovi de numeroase obstacole, dar odată ce ai un țel, […] Articolul De ce ne este frică să luptăm pentru succes? Precizările unui psiholog apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
József Váradi, CEO-ul companiei aeriene Wizz Air, a sugerat posibilitatea oferirii de zboruri către părți ale Chinei în viitorul apropiat. Declarația vine în contextul unei creșteri semnificative a implicării financiare a companiei în China și a primirii de avioane Airbus de la fabrica din Tianjin, China, relatează BANI.MD. Într-un interviu acordat CGTN Europe, Váradi a […] Articolul BANI.MD: Un low cost care operează zboruri și în Moldova va ateriza și în China apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Un litru de benzină poate fi cumpărat astăzi, 13 mai 2024, cu 25,69 de lei, adică cu 23 de bani mai puțin față de săptămâna precedentă. Un litru de motorină, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), poate fi cumpărat cu 20,95 de lei, prețul fiind cu 9 bani mai mic. Aceleași tarife vor […] Articolul Ai rezervorul mașinii aproape gol? Iată cât costă astăzi un litru de benzină și motorină apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Dorul este un sentiment universal, iar orice persoană care este atașată de o altă persoană, trăiește acest sentiment. Astăzi, 13 mai, este marcată Ziua Internațională a Dorului. România a sărbătorit pentru prima dată Ziua Dorului în 13 mai 2015, iar iniţiativa le-a aparţinut membrilor trupei Vunk, care au vrut să dedice această zi tuturor celor […] Articolul Astăzi este marcată Ziua Internațională a Dorului apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Vânzările mai multor dispozitive Lenovo și Motorola care utilizează module WWAN au fost interzise în Germania. Această decizie afectează tabletele și laptopurile care folosesc rețele mobile precum GSM, UMTS, LTE și 5G. În prezent, site-ul german al Motorola nu listează niciunul dintre smartphone-urile sau tabletele sale la vânzare. El are doar câteva accesorii care nu […] Articolul Lenovo – interzisă în Germania. Care este motivul? apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Ofițerii echipelor Mobile ale Serviciului Vamal au depistat într-un autovehicul de model ”Volkswagen Touran” 2500 pachete de țigări. Acesta a fost stopat în satul Beleaventi, raionul Briceni, pentru un control. „În cadrul măsurilor de control efectuate asupra unității de transport, au fost depistate 2500 pachete de țigări, transportate în lipsa actelor de proveniență legală și […] Articolul VIDEO 2500 pachete de țigări, găsite de ofițerii vamali într-un automobil. Șoferul nu a oferit explicații apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Angajatele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Daniela Cociu și Maria Olărașu s-au întors acasă triumfătoare după o performanță remarcabilă la Cupa Mondială de canoe de la Szeged, Ungaria. Sportivele au câștigat medalia de argint pe distanța de 200 de metri, cu un timp de 43.66. Daniela este […] Articolul O nouă performanță! Echipa Cociu-Olărașu a revenit din Ungaria cu medalia de argint apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
09:30
Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba aruncarea ciocanului, anunță Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Sportiva a reușit această performanță în cadrul Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, unde a înregistrat rezultatul de 75.95 metri și a ocupat locul I. Normativul de calificare la Olimpiada de Vară este […] Articolul FOTO Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba aruncarea ciocanului apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Marți, 14 mai, toți elevii din țară revin la ore. Copiii s-au odihnit timp de zece zile și vor intra într-o nouă vacanță la finele anului de învățământ. În acest an, elevii claselor primare, gimnaziale și liceale, au fost în vacanța de Paște începând cu 4 mai. Perioada vacanței a fost stabilită de Ministerul Educației […] Articolul Se bucură de ultimele ore de vacanță! Marți, toți elevii din țară revin la ore apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Arsenie Todiraș, fostul membru al trupei O-Zone va deveni în curând tată pentru prima dată. Artistul a făcut mare anunț: iubita sa, frumoasa Agnes Matoko, este însărcinată. Cuplul a postat o fotografie comună în care arată ecografia și burtica de graviduță care abia se evidențiază. Iubita lui Arsenium, Agnes Matoko provine dintr-o familie birasială, cu […] Articolul CANCAND.MD: Arsenium va deveni tătic anul acesta! Cine este mama copilului apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Vladimir Putin a propus schimbarea din funcție a lui Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării din 2012. Președintele rus îl înlocuiește pe Șoigu cu un civil economist, Andrei Belousov. Totodată, Serghei Șoigu va merge în locul lui Nikolai Patrușev, actual secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, și va primi și responsabilități pentru complexul militar-industrial, a […] Articolul Putin îl înlocuiește pe Serghei Șoigu. Cine este Andrei Belousov, omul care se va prelua portofoliul Apărării apare prima dată în Realitatea.md.
08:10
Numărul persoanelor care au murit în urma prăbuşirii parţiale a unui bloc cu mai multe etaje din oraşul rusesc Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, a crescut la 13, a declarat pentru TASS serviciul de presă al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă. „În Belgorod, salvatorii au extras cel de-al 13-lea mort de sub dărâmături”, […] Articolul Bilanţul morţilor în urma prăbuşirii blocului de locuinţe din Belgorod a crescut la 13 persoane apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Primăria Chișinău informează că și astăzi, 13.05.2024, transportul public circulă în regim special și asigură transportarea călătorilor spre Cimitirul “Sfântul Lazăr”. Primăria Capitalei a pus la dispoziția cetățenilor, transport gratuit, pe rutele de autobuz nr. 27, “C” şi “D”, care pornesc de la Circ și circulă până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”. Suplimentar itinerarul rutei de […] Articolul Transport gratuit și astăzi până la Cimitirul “Sfântul Lazăr” apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Ştafeta torţei olimpice pentru JO de la Paris, care a început miercuri în Franţa, a fost ţinta unor tentative de acte rău intenţionate, a anunţat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, potrivit Le Figaro. Într-un mesaj ministrul a precizat că „23 de acţiuni menite să perturbe buna desfăşurare a festivităţilor olimpice în legătură cu ştafeta […] Articolul JO de la Paris: „23 de acţiuni” menite să perturbe ştafeta torţei au fost dejucate apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
06:40
Oamenii au trei nevoi de bază pentru a supraviețui: hrană, oxigen și somn. Odihna este esențială pentru ca creierul să se „organizeze”, ceea ce include fie eliminarea informațiilor nou învățate, fie memorarea pe termen lung. În mod interesant, un nou studiu dezvăluie că această resetare a conexiunilor cerebrale se întâmplă doar în prima jumătate a […] Articolul STUDIU. Prima jumătate a somnului resetează creierul. Ce se întâmplă în a doua jumătate apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
17:40
Cercetători de Statele Unite ale Americii (SUA), Germania și Ungaria efectuează studii pe lacul Ursu din România. Aceștia cercetează algele ulva, considerate „mâncarea viitorului”, încercând să afle dacă acestea pot fi crescute într-un mediu artificial. Potrivit oamenilor de știință, algele au o valoarea nutrițională mare și cresc la peste trei metri adâncime, potrivit Antena3. Acestea […] Articolul Cercetători de SUA, Germania și Ungaria, pe lacul Ursu din România. Studiază „mâncarea viitorului” apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Fostul șef SIS, Alexandru Balan, consideră că Moldova are șansa istorică să își recupereze raioanele ocupate de separatiștii transnistreni. „Toate marile puteri, SUA, Marea Britanie, Franța, ne-ar sprijini”, a declarat fostul oficial, într-un interviu acordat presei ucrainene. Potrivit lui, numirea lui Alexei Danilov, care a condus Consiliul Național de Securitate al Ucrainei, în funcția de […] Articolul Fost director SIS: Numirea lui Danilov ambasador în Moldova nu este întâmplătoare apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Un nou  video cu Radu Marian care dansează a devenit viral pe canale de Telegram. Secvența a fost publicată de Index, apoi distribuită și de alte pagini. Internauții au atras atenția la faptul că parlamentarul se află într-un local de lux și dansează pe muzică rusească. Marian nu a ezitat să comenteze secvența pentru sursa […] Articolul Nu a plătit „1000$ în bitcoin”? VIDEO cu Radu Marian, dansând pe o melodie rusească, viral. Deputatul: Muzica montată apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
În contextul zilelor de pomenire, care au loc în majoritatea regiunilor din Moldova, Maia Sandu s-a adresat cetățenilor. Președinta i-a îndemnat să se roage pentru pace. Șefa statului a menționat că în aceste zile conaționalii revin la baștină. Totodată, Sandu mai notează că prilejul este potrivit pentru a ne întâlni cu oameni pe care îi […] Articolul Maia Sandu, mesaj pentru moldoveni în zilele de pomenire: Revenim la vatră. să cinstim memoria oamenilor apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
„Semne românești” au apărut pe străzile Chișinăului. Este vorba despre o expoziție a Muzeului Astra din Sibiu, amenajată în perimetrul misiunii diplomatice a României. Lucrările expuse sunt imaginile unor cusături și țesături din diferite regiuni, cu diferite elemente. Este vorba despre simboluri florale, broderii, covoare, fețe de perne lucrate manuale și alte opere de artă […] Articolul FOTO „Semne românești” colorează străzile Chișinăului. Un muzeu din Sibiu a decorat Capitala cu țesături tradiționale apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
India și Moldova au semnat vineri un acord privind liberalizarea vizelor pentru diplomați și oficiali guvernamentali. Din partea țării noastre, documentul a fost parafat de ambasadoarea Moldovei la New Delhi Ana Taban. Înțelegerea va permite deținătorilor de pașapoarte diplomatice și oficiale ale oricărei dintre cele două ţări să călătorească în cealaltă fără viză. Prin intermediul […] Articolul Diplomaţii şi oficialii guvernamentali moldoveni vor călători în India fără vize. Acordul semnat de ambasadoarea Taban apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Rudele Anei-Maria, tânăra de 19 ani din Orhei, dispărută și ucisă cu bestialitate, telefonul fetei nu a fost găsit până acum. Totodată, potrivit ei, nici iubitul tinerii nu prea vrea să discute cu familia ei și nu îi permitea să interacționeze cu apropiații. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Femeile nu tac” cu Adrian Prodan. Femeia […] Articolul VIDEO Rudele Anei-Maria rup tăcerea: Au aflat despre dispariție de la colega din cămin. Suspiciuni asupra iubitului apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
12:40
Mitropolia Chișinăului şi a Întregii Moldove l-a decorat pe cântărețul de muzică populară și ușoară Ilie Maxian. Înaltpreasfințitul Vladimir i-a oferit distincția „în semn de recunoștință”. Maxian a fost decorat cu ordinul „Meritul Bisericesc de gradul III”, notează CANCAN.MD. Clericii i l-au oferit „în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea […] Articolul CANCAN.MD Un cântăreț a primit distincție de la ÎPS Vladimir. Cine e lăudat pentru „activitatea spre binele bisericii”? apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
O fotografie istorică dezvăluie cum era marcat Paștele Blajinilor în 1943. În imagine, oamenii adunați lângă morminte au adus lumânări, pască și ouă roșii. În imagine apar moldoveni români din regiunea Bucovinei. Pe morminte sunt așezate 24 de pomeni, pe o bucată de pânză. Acestea semnifică cele 24 de vămi. Pentru cele mai importante știri, abonează-te […] Articolul Pe morminte doar pască, ouă roșii și lumânări! FOTOGRAFIA de arhivă, cu Paștele Blajinilor acum 83 de ani apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Meteorologii anunță Cod Galben de îngheț. Avertizarea este valabilă pentru întreg teritoriul țării, în perioada 13-16 mai 2024. Conform specialiștilor, în orele nocturne și ale dimineții, pe arii extinse la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1 și -2 grade Celsius. Cel puţin până pe 14 mai ne bucurăm de cer senin în […] Articolul Avertizare de la meteorologi: COD GALBEN de îngheț în toată țara apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Zeci de mii de georgieni au participat la „Marșul Europei”, desfășurat la Tbilisi pe 11 mai. Manifestația a avut loc pentru a sprijini aderarea Georgiei la UE și a se opune adoptării proiectului de lege privind agenții străini, inspirat de la Moscova. Participanții la marș s-au adunat sâmbătă în mai multe puncte din centrul orașului […] Articolul Georgienii se opun legii agenților străini! Zeci de mii de oameni au ieșit la „Marșul Europei” pe străzile din Tbilisi apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Rugaţi-vă pentru sufletele răposaților, nu organizaţi mese lângă morminte şi oferiţi pomene celor nevoiaşi. Acestea sunt câteva dintre regulile pe care ne sugerează să le respectăm preotul Maxim Melinte. Conform clericului, nu trebuie să facem schimb de pomeni, ci să oferim mila noastră celor care într-adevăr au nevoie. Părintele ne sugerează să aprindem lumânări şi […] Articolul Sfatul preotului: Reguli obligatorii de respectat la cimitir, de Paştele Blajinilor apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
La o săptămână după Înviere, moldovenii își pomenesc răposații. Oamenii vizitează mormintele celor dragi și dau de pomană de sufletul lor. În unele regiuni, Paştele Blajinilor este marcat în prima duminică după Paşte, în alte localităţi – luni, iar locuitorii unor sate merg de Duminica Mare la cimitir. Unii istorici susţin că în vechime oamenii […] Articolul Moldovenii îşi pomenesc raposaţii! Semnificaţia Paştelui Blajinilor şi activităţile care sunt interzise de biserică apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Rapperul elveţian Nemo a câştigat la Eurovision 2024. Finala concursului a avut loc sâmbătă seara în oraşul Malmo, Suedia. Artistul a cântat melodia The Code și a acumulat 591 de puncte. Conform paginii oficiale a Eurovision, Nemo este primul artist nonbinar care a câștigat competiția muzicală. „Sunt în mare parte foarte recunoscător pentru această experiență […] Articolul Eurovision Song Contest 2025 va avea loc în Elveţia! Rapperul Nemo, primul artist nonbinar care câştigă concursul apare prima dată în Realitatea.md.
11 mai 2024
22:20
În urma accidentului de la Orhei nu a decedat nici o persoană. Șase cetățeni, inclusiv un copil de 5 ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Oamenii legii au fost alertați la ora 20:00. Preliminar, șoferul unui autoturism Toyota a pierdut controlul volanului curbă, derapând pe banda din sens opus și a intrat în coliziune […] Articolul Poliția anunță cum s-a produs accidentul din raionul Orhei. Noi detalii despre victime apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Un accident grav a avut loc în seara de sâmbătă, 11 mai curent, pe traseul R6 Chișinău-Orhei-Bălți. Potrivit martorilor, acesta s-a soldat cu morți și răniți. Din informațiile preliminare, impactul s-a produs aproape de ora 20:00. În urma acestuia, unul dintre vehiculele implicate a ieșit de pe carosabil și a fost proiectat într-o coastă abruptă. […] Articolul FOTO, VIDEO ULTIMA ORĂ! Un accident cu morți și răniți a avut loc pe traseul R6. Printre victime, cel puțin un copil! apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Biroul pentru integrare europeană a participat, vineri, 10 mai, la Conferința Națională „Tinerii și rolul lor în procesul de Integrare Europeană”, eveniment găzduit de Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, în cadrul programului „Cahul – Capitala Tineretului 2024”. Ghenadie Marian, șeful Biroului pentru integrare europeană (BIE), a fost invitat să prezinte tinerilor etapele […] Articolul Implicarea tinerilor în construirea viitorului european al Republicii Moldova, esențială pentru succesul integrării UE apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
În ultimul deceniu, vârsta medie la care femeile decid să aibă copii a crescut constant, atingând acum cea de 32,2 ani, în comparație cu 31,1 ani în 2011. Pe măsură ce femeile care aleg să își planifice viața familială într-un mod mai conștient, inclusiv prin asigurarea unor baze educaționale și financiare solide, acestea iau tot mai […] Articolul Despre înghețarea ovulelor: Ce trebuie să se știe pe măsură ce vârsta medie de concepție crește? apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Tânăra care a pozat indecent printre cruci și morminte în Cimitirul Central din Chișinău în ziua de Paști, după care a făcut publice fotografiile pe rețelele sociale, a fost identificată de poliție într-un tragederea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare. Pulsmedia.md scrie că este vorba de Ecaterina G., în vârstă de 21 de […] Articolul Tânăra care a pozat indecent printre cruci și morminte în capitală va fi responsabilizată prin lege apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României organizează, prin Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secții de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024. În Republica Moldova vor fi deschise 52 secții. Despre asta aflăm dintr-un comunicat emis presei sâmbătă, 11 mai curent. […] Articolul Moldovenii cu cetățenie română vor putea vota la alegerile europarlamentare în 52 de secții apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că pe 12 și 13 mai 2024, de Paștele Blajinilor, transportul public municipal va activa în regim special. În perioada de referință, numărul de autobuze circulante pe rutele nr. 10, str. Vasile Alecsandri – sat. Grătieşti (str. Prieteniei), nr. 26, str. Liviu Deleanu – str. Doina şi nr. 28, str. Vasile Alecsandri – sat. Grătieşti – sat. […] Articolul Orarele de circulație a transportului public de Paștele Blajinilor în capitală apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Secretarul român de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, îndeamnă cetățenii moldoveni care dețin cetățenia română să voteze la alegerile europarlamentare programate pentru ziua de 9 iunie 2024. Mai multe declarații pe subiect a făcut în cadrul emisiunii „Moldova LIVE”, moderată de Oxana Bodnar, de la Exclusiv TV. „Cetățenii Republicii […] Articolul Adrian Dupu: Moldovenii cu cetățenie română pot și e important să decidă cum va arăta viitorul Parlament European apare prima dată în Realitatea.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:50
Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a evidențiat în cadrul Forumului președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, care a avut loc la Iași, că schimburile economice dintre țara noastră și Republica Moldova s-au triplat în ultimii zece ani, conform Agerpres. El a ținut să reliefeze că România a devenit  principalul partener comercial al Republicii Moldova, dar şi principalul investitor străin […] Articolul Forumul președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru: România a devenit cel mai important investitor din R. Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Delirul Mariei Zaharova avansează? Compară guvernarea de la Chișinău cu regimul hitlerist și colonialiștii din Africa MAE comentează ce a spus Zaharova: În ceea ce privește particularitățile sărbătorii Anului Nou, este de neîntrecut Tot mai mulți analiști admit că Kremlinul încearcă să justifice o viitoare agresiune rusă în toată Republica Moldova, după cele mai recente […] Articolul VIDEO Ne paște o agresiune rusă? Marea frică a lui Putin: UE – prin bunăstare și securitate – a devenit o alternativă apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Alegerea pe care o vor face cetățenii moldoveni la scrutinul prezidențial din toamna anului curent este una importantă pentru soarta Republicii Moldova mai mult decât niciodată. Pe de o parte, sunt actori politici care așteaptă „venirea lui Putin”, demonstrat de oamenii adunați organizat la așa-zisa Zi a Victoriei. Pe de alta, sunt oamenii adunați nesilit […] Articolul VIDEO Lumea rusă sau UE? „Doar una aduce pace, prosperitate, proiecte educaționale și libertate” apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că teritoriile celor 10 cimitire din subordinea municipalității au fost salubrizate și pregătite pentru Sărbătoarea Paștele Blajinilor. Sunt pregătite și căile de acces, iar pentru deplasarea cetățenilor la cimitirul „Sfântul Lazăr” din strada Doina, va fi organizat transport public, din preajma Circului, ruta C și alte linii, în total cca 100 de […] Articolul Primăria Chișinău a anunțat moldovenii despre cum s-a pregătit de Paștele Blajinilor. Ce trebuie să cunoaștem? apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
În cadrul celui de-al 19-lea Forum al Naţiunilor Unite pentru Păduri (UNFF19), care se desfășoară la New York, SUA, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a continuat întâlnirile bilaterale cu Albert Peter, Manager de practici, Banca Mondială, Adam Fullerton, Specialist în Programul de Politici Internaționale, Serviciul Forestier al SUA, Achim Steiner, Administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, […] Articolul Ministrul Lazarencu către partenerii externi, la New York: Avem obligația de a reacționa prompt la problemele de mediu apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
O furtună geomagnetică severă, cea mai puternică din ultimii 18 ani, a făcut spectacol pe cer vineri noaptea, 10 mai curent. O auroră boreală a fost vizibilă din emisfera nordică a planetei, inclusiv din zonele străine de acest fenomen. Și în Republica Moldova s-a văzut „minunea” de pe cer. Partea mai puțin frumoasă este că […] Articolul FOTO „Aurora boreală”, văzută din Republica Moldova. Spectacolul de pe cer ar putea dura tot weekendul apare prima dată în Realitatea.md.
10 mai 2024
21:30
Declanșarea războiului din Ucraina a schimbat atitudinea Uniunii Europene față de Rusia, iar Republica Moldova, în calitate de stat candidat la aderare, trebuie să se adapteze noilor realități. Opinia aparține istoricului Anatol Petrencu și a fost făcută în cadrul dezbaterii publice la tema „Extinderea UE după destrămarea URSS: cauze și efecte. Lecția Moldovei”, organizată de […] Articolul Istoricul Anatol Petrencu: Republica Moldova trebuie să facă față nivelului economic al Uniunii Europene apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Germania va oferi un grant de 45 de milioane de euro pentru restabilirea rapidă a sectorului energetic al Ucrainei după atacurile rusești. Potrivit European Pravda, acest lucru a fost raportat de Ministerul Energiei din Ucraina. Acordul a fost semnat în cadrul unei întâlniri între ministrul energiei din Ucraina, German Galushchenko, și ministrul federal pentru cooperare […] Articolul Germania va aloca 45 de milioane de euro Ucrainei pentru refacerea sectorului energetic apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Ucraina poate recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata, a declarat vineri, 10 mai curent, ministrul justiţiei, Denis Maliuska, după ce Rada Supremă (Parlamentul) a aprobat cu o zi înainte o lege care permite anumitor categorii de condamnaţi să iasă mai repede din închisoare dacă se înrolează, informează EFE, preluată de […] Articolul Ucraina poate recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Fiecare al doilea deputat din Seimul Republicii Lituaniene, adică 71 de parlamentari, a semnat o scrisoare deschisă adresată Comitetului Nobel, cerând să „respingă candidatura miliardarului Ruben Vardanyan pentru Premiul Nobel pentru Pace în 2024 și în orice ani următori”. Potrivit unei informații difuzate în 8 mai de publicația lituaniană Alfa.lt, într-o scrisoare deschisă adresată Comitetului […] Articolul Deputații lituanieni au îndemnat Comitetul Nobel să respingă nominalizarea „omului lui Putin” la premiul pentru Pace apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Cât Ucraina este în continuare bombardată de trupele ruse, Marina Tauber se laudă că a fost decorată de președintele rus. Deputata a publicat pe rețelele de socializare o nouă fotografie din Piața Roșie, unde apare cu ordinul în mână și medalia la piept. Liderul de la Kremlin i-a conferit distincția „Ordinul Prieteniei”. Conform documentului, parlamentara […] Articolul Cât Ucraina e bombardată, Tauber apare cu ordinul lui Putin în Piața Roșie. Se laudă că l-a primit pentru „prietenie” apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.