Au fost recenzate peste 1 milion de persoane. BNS: îndemnăm populația să fie în continuare receptivă

Provincial, 30 aprilie 2024 10:40

În perioada 8-28 aprilie au fost recenzate peste 1 milion de persoane (1013 mii) (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și 699 mii de locuințe  (inclusiv cele neocupate). În context, Biroul Național de Statistică a mai comunicat: „Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la recensământ, […] Post-ul Au fost recenzate peste 1 milion de persoane. BNS: îndemnăm populația să fie în continuare receptivă apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
17:10
La Chișinău, Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” găzduiește trei expoziții din domeniul industriei alimentare. Este vorba despre „Food & Drinks”, „Food technology” și „Packaging.Depot”. Astăzi, a avut loc evenimentul de inaugurare, unde a participat și secretarul de stat Iurie Scripnic, menționând în discursul său importanța dezvoltării relațiilor de colaborare pentru a spori valoarea adăugată în […] Post-ul Expozițiile Food & Drinks, Food Technology și Packaging.Depot – inaugurate la Chișinău apare prima dată în Provincial.
17:00
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locativeîn zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18.00 – 08.00. Un PROIECT de modificare a Legii cu privire la locuințe, elaborat de către deputatul PAS Vasile Grădinaru, a fost votat de Parlament în prima lectură. […] Post-ul Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative, în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare apare prima dată în Provincial.
16:50
Astăzi, 16 mai, în cadrul Primăriei municipiului Hîncești, a avut loc o vizită oficială a Președintelui Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil, însoțit de o delegație formată din senatori ai Senatului Republicii Cehe, precum și de Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký, informează PROVINCIAL. Potrivit Primăriei, în cadrul discuțiilor, primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, […] Post-ul Delegație din Republica Cehă, vizită la Primăria Hîncești apare prima dată în Provincial.
16:40
Ministrul Andrei Spînu a întreprins, astăzi, o vizită de lucru la Ungheni, unde a discutat cu președintele raionului, Dionisie Ternovschi și cu primarul orașului Ungheni, Vitalie Vrabie, despre proiectele în derulare, dar și despre planurile de dezvoltare urbană. Cu suportul Uniunii Europene, Agenția de Dezvoltare Regională Centru a implementat două proiecte: a fost eficientizat energetic […] Post-ul Andrei Spînu a întreprins o vizită de lucru la Ungheni apare prima dată în Provincial.
16:40
Forumul de afaceri dedicat oportunităților deschise de liberalizarea pieței gazelor naturale din Republica Moldova se desfășoară la Chișinău. La deschiderea evenimentului, ministrul Victor Parlicov s-a referit la progresul înregistrat în procesul de consolidare energetică, liberalizării pieței gazelor și integrare a sistemului energetic național în spațiul european. De asemenea, ministrul Parlicov s-a referit la oportunitățile create […] Post-ul Victor Parlicov, la Forumul gazelor: „R. Moldova este independentă energetic și un loc sigur pentru investiții” apare prima dată în Provincial.
16:40
Astăzi, 16 mai 2024, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul, în cadrul căreia s-a întâlnit cu președintele raionului Cahul, Pavel Groza, șefii Serviciilor Publice Desconcentrate din Cahul și primarii unităților administrativ-teritoriale din raion.  În cadrul ședinței, au fost abordate mai multe probleme cu care se confruntă comunitatea […] Post-ul Ce a făcut ministrul Afacerilor Interne la Cahul apare prima dată în Provincial.
16:30
Agenția Franceză pentru Dezvoltare va oferi suport Republicii Moldova pentru reformarea și modernizarea domeniului forestier, în conformitate cu reglementările și acquis-ul Uniunii Europene. Parlamentul a ratificat, în ședința plenară de astăzi, un ACORD de facilitate de credit care prevede acest lucru. Astfel, în perioada 2024-2025, Republica Moldova ca beneficia de un împrumut în valoare de 40 de […] Post-ul Agenția Franceză pentru Dezvoltare va susține financiar reformarea și modernizarea domeniului forestier apare prima dată în Provincial.
16:30
În perioada 15 martie-15 mai curent, 37 de agricultori au depus cereri pentru Produsul Capital Circulant Agricol. Dintre acestea, 35 au fost aprobate, altele 2 fiind în proces de analiză. Cu o garanție din partea statului în valoare de până la 1 milion 600 mii lei, dar nu mai mult de 80% din valoarea creditului, acest […] Post-ul 37 de agricultori au solicitat Produsul Capital Circulant Agricol apare prima dată în Provincial.
16:20
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, efectuează, în aceste zile, o vizită oficială la Erevan, Capitala Armeniei, unde a reușit să se întâlnească cu conducerea Primăriei locale, abordând mai multe subiecte de interes comun. „Astăzi, 16 mai, împreună cu colegii mei, am avut o întrevedere cu conducerea Primăriei din Yerevan, unde am discutat mai […] Post-ul Ion Ceban, vizită oficială în Armenia: am avut o întrevedere cu conducerea Primăriei din Yerevan apare prima dată în Provincial.
16:20
Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Un amendament care presupune acest lucru a fost înaintat de președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, la PROIECTUL de modificare a Legii privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale. Documentul a fost adoptat în a doua lectură de 55 de deputați. Astfel, […] Post-ul Aeroportul Internațional Chișinău, inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate apare prima dată în Provincial.
16:10
În satul Delacău din raionul Anenii Noi, care numără 2130 de locuitori, a fost creat un Complex modern de agrement și recreere. Potrivit ONDRL, acesta include un teren de joacă pentru copii, unul de fitness pentru adulți, un havuz și două blocuri sanitare. Totodată, au fost instalate bănci, piloni decorativi, care luminează noaptea în diferite […] Post-ul (FOTO) Complex modern de agrement și recreere, construit la Delacău apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
15:50
Secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Nicolai Mîndra, împreună cu responsabili de infrastructura rutieră din cadrul ministerului și ai Administrației de Stat a Drumurilor, au avut o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Transporturilor din România, Irinel Ionel Scrioșteanu. Ședința a avut loc la Ungheni, unde delegațiile celor două țări au […] Post-ul Cooperarea moldo-română în domeniul infrastructurii rutiere, discutată la Ungheni apare prima dată în Provincial.
15:40
Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat o gospodărie țărănească din satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi. Afacerea aparține familiei Cecoi și este specializată în producerea legumelor în câmp deschis, pe o suprafață de circa 67 de hectare. Legumicultorii cresc morcov, ceapă, cartof și sfeclă roșie. Întreprinzătoarea Aurelia Cecoi a început să dezvolte gospodăria țărănească în anul […] Post-ul O afacere agricolă din raionul Anenii Noi, vizitată de premierul Dorin Recean apare prima dată în Provincial.
15:10
Federația Moldovenească de Fotbal susține și încurajează implicarea fetelor în fotbal prin proiectul UEFA Playmakers, desfășurat în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Instructoarele Anisia Său și Larisa Lazari, coordonatoarele proiectului „UEFA Playmakers Moldova“, au efectuat vizite la I.P. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Leova și I.P. Gimnaziul Tochile-Răducani din raionul Leova, parte a […] Post-ul UEFA Playmakers. În vizită la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Gimnaziul Tochile-Răducani din Leova apare prima dată în Provincial.
14:30
Î. S. „Administrația de Stat a Drumurilor” informează despre demararea și desfășurarea lucrărilor de reparație capitală a drumului național R26 Bender – Căușeni – Cimișlia, km 23,821 – km 46,308. Acest traseu, situat în sudul-estul Moldovei, are o importanță strategică și constituie un coridor important pentru tranzitul de la Punctele de Trecere a Frontierei de […] Post-ul (FOTO) Un drum național din sud-estul țării, în reparație apare prima dată în Provincial.
14:10
Pe 26 mai 2024, la Ungheni, în cadrul Festivalului Familiei, va fi organizat un Târg al produselor locale și artizanale. Scopul evenimentului este promovarea creației și tradițiilor autentice, încurajând participarea cu produse de meșteșug, obiecte realizate manual și preparate autohtone. Doritorii de a-și expune produsele la Târg pot să se înscrie, accesând aici. Post-ul La Ungheni va fi organizat Târgul produselor locale și artizanale apare prima dată în Provincial.
13:50
La Roma, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei alimentare din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Republicii Italiene, de către miniștrii Vladimir Bolea și Francesco Lollobrigida. Memorandumul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol […] Post-ul Moldova și Italia au semnat un Memorandum în domeniul agriculturii apare prima dată în Provincial.
13:30
Prim-ministrul Dorin Recean și-a început vizita de lucru în raionul Anenii Noi, la piața din satul Gura Bâcului, unde, în fiecare zi de joi, vin vânzători din localitățile învecinate și din stânga Nistrului. Șeful Executivului a discutat cu cetățenii despre proiectele implementate de autorități, provocările cu care se confruntă oamenii și sugestiile pe care le […] Post-ul (FOTO) Dorin Recean a dicutat cu cetățenii din Gura Bâcului apare prima dată în Provincial.
12:40
Guvernul, autoritățile locale de nivelul II și de nivelul I vor putea lua decizii privind înființarea și edificarea monumentelor de for public la nivel local, pe terenurile pe care le dețin în proprietate. PROIECTUL de modificare a Legii monumentelor de for public a fost susținut în prima lectură de 55 de deputați. Monumentele de for public reprezintă […] Post-ul Procedura de înființare și edificare a monumentelor de for public la nivel local va fi simplificată apare prima dată în Provincial.
12:20
De Ziua Internațională a Familiei, primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi a premiat șase cupluri care anul acesta împlinesc 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Evenimentul a avut loc în biroul primarului. Cuplurile de aur, Vițalari Andrei și Sofia, Spinei Evghenii și Anna, Popovici Gheorghe și Clavdia, Istrati Boris și Larisa, Romașcan Constantin și Galina, Chertoca […] Post-ul De Ziua Internațională a Familiei, șase cupluri din Soroca au primit diplome și premii bănești apare prima dată în Provincial.
12:10
Astăzi, 16 mai 2024, directorul general al Agenției Relații Interetnice, Veaceslav Reabcinschii se află într-o vizită de lucru la Consiliul raional Căușeni. Vizita are drept scop consolidarea relațiilor dintre APC, APL și cetățeni, precum și soluționarea operativă a problemelor cu care se confruntă societatea, în special reprezentanții minorităților naționale din raion. La întrunire sunt prezenți […] Post-ul Directorul general al Agenției Relații Interetnice, vizită de lucru la Consiliul raional Căușeni apare prima dată în Provincial.
11:50
Un concert grandios va avea loc în data de 22 mai, la Bălți, unde se va sărbători Ziua orașului și Hramul Sfântului Nicolae. Tradițional, evenimentele vor începe la ora 7:30, cu Sfânta Liturghie, care se va desfășura în piața Independenței, ulterior, primarul orașului, Alexandr Petkov, va adresa locuitorilor municipiului un mesaj de sărbătoare. Pe parcursul […] Post-ul Concert grandios de Ziua orașului Bălți: Magnat & Feoctist, 3 SUD EST și Loboda, printre oaspeții evenimentului apare prima dată în Provincial.
11:30
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă a deputatei PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ține de competența Parlamentului. Aceasta este exercitată […] Post-ul Localitatea Stăuceni devine oraș apare prima dată în Provincial.
11:10
Proiectul cu privire la conectarea locuitorilor din sectorul Bucuria la sistemul de canalizare, demarat de Primăria municipiului Orhei în anul 2023, este în proces de realizare. Lungimea totală a rețelei care se construiește este de 2916 metri. Proiectul prevede construirea a 133 de cămine de vizită și conectarea la rețeaua de canalizare a aproximativ 250 de […] Post-ul Locuitorii sectorului Bucuria din Orhei vor fi conectați la sistemul de canalizare apare prima dată în Provincial.
11:00
Update: ora 10:25 Focul a distrus utilaj tehnic, dar și un automobil în totalitate pe suprafața de 50 m2 din interiorul autoservisului afectat. Datorită, intervenției operative a salvatorilor IGSU flăcările nu au obținut răspândire, fiind salvate alte încăperi ale întreprinderii cu suprafața de circa 200 m2, precum și clădirile adiacente. În dimineața zilei de 16 […] Post-ul Incendiu în capitală. IGSU: Focul a distrus utilaj tehnic, dar și un automobil în totalitate pe suprafața de 50 m2 din interiorul autoservisului afectat apare prima dată în Provincial.
10:50
Prim-ministrul Dorin Recean întreprinde astăzi, 16 mai, o vizită de lucru în raionul Anenii Noi. Șeful Guvernului va avea o întrevedere cu reprezentanții autorităților publice locale din raion. De asemenea, premierul va discuta cu oamenii din satul Gura Bâcului. Prim-ministrul va vizita și mai multe afaceri: gospodăria țărănească „Cecoi Tamara”, patiseria „Dolce Parma” și fabrica […] Post-ul Dorin Recean – vizită de lucru în raionul Anenii Noi apare prima dată în Provincial.
10:50
Președintele Asociației „Platforma Moldova”,  Irina Vlah susține că, numai în luna aprilie pentru achitarea datoriilor externe s-au îndreptat peste 30 milioane dolari SUA, dintre care peste 20 milioane dolari au fost luate din activele oficiale de rezervă ale statului. În comunicatul de presa distribuit mass-media, Vlah spune că, în cadrul campaniei „Vocea Poporului”, una din […] Post-ul Vlah: În decurs de o lună s-au cheltuit circa 35 milioane dolari SUA pe datorii apare prima dată în Provincial.
10:20
Angajații Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL) efectuează periodic vizite de monitorizare ex-post a proiectelor, implementate în cadrul Programelor Naționale „Satul European”, ediția I și „Satul European Expres”, la implicarea unui an de la darea acestora în folosință. Aceștia au sarcina de a evalua sustenabilitatea proiectelor, impactul acestora și, totodată, identifică provocările în […] Post-ul Angajații ONDRL au vizitat 9 localități din raioanele Ialoveni, Cimișlia și Hîncești apare prima dată în Provincial.
10:10
Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, și Elena Beleacova, deputat BCS, au efectuat o vizită de lucru la Viena, unde au avut întrevederi cu Johannes Schmuckenschlager, parlamentar din partea Partidului Popular Austriac, președintele Uniunii vitivinicole austriece, și cu Andreas Reichhardt, viceministru pentru inovare și […] Post-ul Socialiștii se află într-o vizită de lucru în Austria apare prima dată în Provincial.
10:10
Angajații Poliției de Frontieră au identificat în flux doi călători, asupra cărora aveau documente cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore. În punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe pista de control s-a apropiat un automobil, la volanul căruia a fost identificat cetățeanul Ucrainei de 48 de ani. […] Post-ul Doi străini, depistați la intrare în Moldova cu acte falsificate apare prima dată în Provincial.
09:50
La data de 14 mai curent, în incinta Centrului raional de Tineret, s-a desfășurat premierea participanților competiției sportive, numită  ”Spartachiada Tineretului 2024”,. La acest eveniment a fost prezent și președintele raionului Rîșcani, Vladimir Mizdrenco. În cadrul acestei manifestări, tinerii din diferite localități al raionului Rîșcani, formînd 4 echipe, au participat la competițiile de fotbal, basketbal […] Post-ul La Rîșcani s-a desfășurat premierea participanților competiției ”Spartachiada Tineretului 2024” apare prima dată în Provincial.
09:10
Comisia Națională de Examene a aprobat astăzi constituirea Comisiilor Republicane de Evaluare pentru sesiunea de bacalaureat 2024. În total, în sesiunea curentă vor activa 18 comisii de evaluare, în care vor fi încadrați circa 550 de profesori evaluatori. Toate cadrele didactice au participat la cursuri de formare organizate de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția […] Post-ul Circa 550 de profesori vor evalua testele de bacalaureat în sesiunea din anul curent apare prima dată în Provincial.
08:40
Primăria municipiului Bălți, în comun cu Filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM, invită la XVI-a ediţie a expo-târgului universal „Primăvara la Bălţi”, prilejuit Hramului oraşului. Expo-târgul se va desfăşura în perioada 16 – 18 mai 2024, în piaţa centrală V. Alecsandri (în faţa teatrului). Post-ul Expo-târg universal „Primăvara la Bălţi”, ediția a XVI-a apare prima dată în Provincial.
08:20
La 15 mai 2024, conducerea raionului și municipiului Orhei a participat la ceremonia de deschidere oficială a Campionatului Republicii Moldova la BOX Juniori – I, ediția 2024. La eveniment au participat Președintele Raionului Orhei, Vasile Adașan, viceprimarul municipiului Orhei, Cristina Cojocari și Directorul Școlii Raionale de Sport, Vitalie Patraș. Colegiul de arbitri, aliniați solemn au […] Post-ul Campionatul Republicii Moldova la BOX Juniori – I, ediția 2024 apare prima dată în Provincial.
08:10
46 de școli din întreaga țară vor fi renovate energetic, iar peste 46 de mii de tineri, profesori și angajați ai instituțiilor educaționale vor beneficia de un nivel sporit de confort. Măsurile sunt prevăzute în Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea implementării proiectului ,,Tranziția durabilă către […] Post-ul Circa 55 milioane de dolari vor fi investite în tranziția durabilă către eficiența energetică în Moldova apare prima dată în Provincial.
07:40
Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău lansează un program de Salvare a Chișinăului. Despre aceasta a anunțat Zinaida Popa, șefa fracțiunii, informează PROVINCIAL. În cadrul unei conferințe, ea a spus că, în următoarea perioadă se vor întâlni cu experți din toate domeniile, vor organiza mese rotunde și grupuri de lucru, pentru […] Post-ul PAS din CMC lansează un program de Salvare a Chișinăului. Zinaida Popa: Ne sufocăm zilnic în ambuteiajele kilometrice apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:40
Un nou obiectiv realizat în suburbii. Astăzi, a fost inaugurat terenul de sport de la Grădinița nr.140 ”Ion Creangă” din Băcioi. Aproape 200 de preșcolari vor avea un spațiu pentru organizarea activităților de dezvoltare fizică și fortificare a sănătății. Astfel, Primăria Chișinău a susținut financiar sută la sută inițiativa administrației locale din Băcioi și a […] Post-ul (FOTO) Terenul de sport de la Grădinița nr.140 ”Ion Creangă” din Băcioi, inaugurat apare prima dată în Provincial.
16:10
Joi, 16 mai, va lua startul turneul de dezvoltare UEFA rezervat junioarelor de până la 16 ani. Competiția va fi găzduită de țara noastră, iar meciurile vor avea loc pe stadionul Zimbru și Zimbru 2 din Chișinău și la Complexul Raional Sportiv din Orhei. La turneu vor evolua jucătoarele născute în anul 2008-2009. Printre țările participante se […] Post-ul Fotbal feminin WU16. Turneul de Dezvoltare UEFA începe joi, 16 mai apare prima dată în Provincial.
15:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 17 noiembrie 2024, alegeri locale noi pentru funcția de primar în comuna Iliciovca, raionul Florești. Decizia vine urmare a sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI) prin care a informat Comisia despre Actul de constatare prin care l-a decăzut pe primarul localității din dreptul de a exercita o funcție publică sau […] Post-ul În comuna Iliciovca, raionul Florești, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar apare prima dată în Provincial.
15:40
În perioada 16-19 mai 2024, la Bălți, pe teritoriul canalului de caiac-canoe al Școlii Sportive Specializate pentru Copii și Juniori de Rezerv Olimpic de probe pe apă, se va desfășura Campionatul RM la caiac-canoe între juniori și tineret. Sportivii din întreaga Moldovă vor concura pentru prestigioasele titluri și medalii. Post-ul Municipiul Bălți va găzdui Campionatul RM la caiac-canoe între juniori și tineret apare prima dată în Provincial.
15:10
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18.00 – 08.00. O inițiativă legislativă care prevede acest lucru, elaborată de către deputatul PAS Vasile Grădinaru, va fi propusă plenului Parlamentului pentru examinare de […] Post-ul Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative și în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare apare prima dată în Provincial.
14:40
Bloggerul Eugen Luchianiuc consideră că, deși toate guvernele au luptat cu fumatul, în consecință ramura a fost distrusă, iar numărul de fumători a crescut de la an la an.  „Am citit recent, un material în presă, care, sincer să recunosc, m-a surprins, pentru că m-a făcut să privesc cu alţi ochi la ceea ce se întâmplă pe […] Post-ul Blogger: Paradoxal, dar cu cât mai mult „luptă” statul cu fumatul, cu atât creşte numărul fumătorilor apare prima dată în Provincial.
14:10
Țara noastră va primi un grant de 5,4 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul gestionării deșeurilor. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat coraportul la PROIECTUL de lege pentru ratificarea unui grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Grantul de 5,4 milioane de euro va fi direcționat pentru […] Post-ul Va fi modernizată infrastructura de gestionare a deșeurilor solide din raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni apare prima dată în Provincial.
14:10
Procuratura raionului Fălești a obținut o sentință de condamnare pe o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de vânat ilegal (art. 233 alin.(1) din Codul penal). Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Bălți, sediul Fălești din 14 mai 2024, doi bărbați în vârstă de 37 de ani, au fost recunoscuți vinovați de comiterea […] Post-ul Doi bărbați vor achita 50 000 lei amendă în vistieria statului pentru vânat ilegal apare prima dată în Provincial.
14:10
Un tânăr de 18 ani din satul Ustia, raionul Glodeni, a fost reținut pentru 72 de ore,  fiind suspectat de omor și tentativă de omor. Acesta ar fi omorât o femeie de 74 de ani, iar pe un bărbat de 62 de ani, l-ar fi înjunghiat, după care l-ar fi închis într-un beci improvizat într-un câmp, […] Post-ul Glodeni: Reținut fiind suspectat de omor și tentativă de omor apare prima dată în Provincial.
13:50
Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a cauzei penale intentate în privința unui bărbat de 63 de ani, învinuit de omor intenționat, săvârșit asupra unui membru de familie, cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) lit.e1) și j) din Codul penal). Potrivit acuzatorilor, învinuitul, în luna decembrie 2023, urmărind scopul omorului soției sale, cu care locuia […] Post-ul Trimis pe banca acuzaților pentru că și-ar fi omorât soția, iar pentru a ascunde urmele crimei, a schimbat victima de haine, a machiat-o și a contactat 112, anunțând că a găsit-o moartă apare prima dată în Provincial.
13:40
Delegația Comisiei Electorale Centrale (CEC) a participat la observarea alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional privind legalizarea dublei cetățenii care au avut loc duminică, 12 mai 2024, în Republica Lituania. Din cadrul delegației CEC au făcut parte președinta instituției, Angelica Caraman, președintele CECE Călărași, Gheorghe Iosob și consultanta principală în cadrul Serviciului resurse umane din cadrul […] Post-ul CEC Moldova a participat la observarea alegerilor prezidențiale și a referendumului din Lituania apare prima dată în Provincial.
13:20
Două persoane au fost reținute, cu puțin timp în urmă, de ofițerii CNA și procurori, fiind suspectate de trafic de influență. Acestea ar fi susținut că dețin influență asupra unor factori de decizie din mai multe autorități publice și ar fi pretins, acceptat și primit, în mai multe etape, 8000 de euro pentru organizarea și […] Post-ul Doi locuitori ai municipiului Chişinău au fost reținuți de CNA într-un dosar de trafic de influență cu 8 000 de euro apare prima dată în Provincial.
13:10
Guvernul, autoritățile locale de nivelul II și de nivelul I vor putea lua decizii privind înființarea și edificarea monumentelor de for public la nivel local, pe terenurile pe care le dețin în proprietate. Un proiect de modificare a Legii monumentelor de for public a fost examinat de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media […] Post-ul Procedura de înființare și edificare a monumentelor de for public la nivel local va fi simplificată apare prima dată în Provincial.
12:40
Primarul Alexandr Petkov a anunțat că până pe 22 mai la Bălți vor ajunge 7 din cele 22 de troleibuze noi, achiziționate cu un credit de la BERD. Primarul a remarcat că troleibuzele vor fi livrate la prețul contractat de 241 700 de euro, fără nicio suprataxare, pe care consilierii municipali au insistat să o […] Post-ul Primar de Bălți: „Până pe 22 mai, vor fi livrate 7 din cele 22 de troleibuze noi” apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.