Comisia Europeană deschide proceduri oficiale împotriva Facebook şi Instagram, în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale

Punctul, 30 aprilie 2024 16:10

Comisia Europeană a iniţiat, marţi, proceduri oficiale pentru a evalua dacă este posibil ca Meta, furnizorul Facebook şi Instagram, să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale. citat de news.ro „Această Comisie a creat mijloace de protejare a cetăţenilor europeni împotriva dezinformării şi manipulărilor specifice din partea ţărilor terţe. Dacă suspectăm o încălcare a normelor, … Articolul Comisia Europeană deschide proceduri oficiale împotriva Facebook şi Instagram, în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 12 ore
18:20
Armata israeliană a anunţat că cinci soldaţi ai săi au fost ucişi de tirurile propriilor tancuri israeliene în nordul Fâşiei Gaza, într-unul dintre cele mai mortale incidente de acest gen de la începutul războiului împotriva Hamas, în octombrie, relatează BBC. citat de news.ro O anchetă iniţială a constatat că două tancuri au tras asupra unei … Articolul Cinci soldaţi israelieni au fost ucişi de tirurile propriilor tancuri IDF în nordul Fâşiei Gaza apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat şi rănit grav, miercuri, devenind cel mai recent lider european care a fost ţinta unei tentative de asasinat, relatează Reuters. citat de news.ro Presa slovacă a declarat că atacatorul este un bărbat în vârstă de 71 de ani, iar guvernul susţine că ar fi vorba de o motivaţie … Articolul CRONOLOGIE. Asasinate şi tentative de atentat asupra unor lideri din Europa apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Noțiunea de contract de stat a fost introdusă în legislația națională. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în a doua lectură de 56 de deputați. Astfel, noțiunea de contract de stat este acord încheiat de organul responsabil în numele statului, al Guvernului, al ministerelor, al altor autorități administrative centrale sau … Articolul Noțiunea de contract de stat a fost introdusă în legislația națională apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Comisia Europeană, împreună cu Ucraina, Republica Moldova, România şi SUA, inaugurează joi punctul renovat de trecere a frontierei dintre Ucraina şi Republica Moldova de la Reni, Ucraina. În cadrul iniţiativei privind culoarele solidarităţii, Comisia Europeană a sprijinit lucrările la acest punct de trecere a frontierei pentru a permite o mai mare fluiditate a traficului la … Articolul CE, Ucraina, Republica Moldova, România şi SUA inaugurează punctul renovat de trecere a frontierei de la Reni, Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Consiliul de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei a fost completat cu un nou membru. Ion Lapteacru a fost numit de Parlament în funcția de membru al Consiliului de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei. Proiectul de hotărâre a fost votat de 56 de deputați. Ion Lapteacru este doctor habilitat în științe economice. De peste 15 ani … Articolul Ion Lapteacru este noul membru al Consiliului de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei apare prima dată în Punctul pe i.
17:20
Primăria Municipiului Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Forumul de Business, evenimente care s-au desfășurat la Yerevan, Armenia. Tot astăzi, Primăria Capitalei a fost premiată și cu o medalie de argint, la categoria reziliență climaterică, în cadrul competiției proiectelor BERD. „Este o onoare pentru noi, … Articolul VIDEO // Primăria Chișinău a câștigat premiul mare pentru cea mai bună componentă digitală din cadrul Proiectului „Reabilitarea râului Bîc și protecție împotriva inundațiilor” apare prima dată în Punctul pe i.
17:20
Parlamentul a luat act de cererea de demisie a Tatianei Răducanu din funcția de membrul al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor. Două proiecte de hotărâre care prevăd acest … Articolul Parlamentul a luat act de demisia Tatianei Răducanu din funcția de membru al Comisiei „Pre-Vetting” și al Comisiei de evaluare a procurorilor apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
 Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui fost director al Serviciului Protecție și Pază de Stat, fiindu-i incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de abuz de putere (art.327 alin.(2) lit.b) și b1) Cod penal). Potrivit informațiilor oamenilor legii, … Articolul Fost director al Serviciului Protecție și Pază de Stat deferit justiției pentru abuz de putere apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Documentul a fost adoptat în a doua lectură de 55 de deputați. Astfel, Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost inclus în lista bunurilor nepasibile de privatizare, în corespundere cu prevederile Legii privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru … Articolul Aeroportul Internațional Chișinău, inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Armenia şi Azerbaidjanul anunţă joi că au ajuns la un acord asupra unei părţi a delimitării frontierei comune – o primă ”ajustare a coordonatelor”, pe baza unor hărţi din perioada sovietică – un subiect de tensiuni extreme din decembrie încoace, făcând astfel încă un pas către o normalizare a relaţiilor, relatează AFP. citat de news.ro … Articolul Armenia şi Azerbaidjanul ajung la un acord asupra unei părţi a delimitării frontierei, în baza unor hărţi din perioada sovietică. Patru sate frontaliere urmează să trează de la armeni la azeri apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
15:00
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în Moldova, care își încheie mandatul în țara noastră.  Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Președenției, în cadrul discuțiilor, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru asistența constantă oferită de către agențiile ONU Republicii Moldova în  mai multe domenii, … Articolul Șefa statului a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite din Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locativeîn zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18.00 – 08.00. Un PROIECT de modificare a Legii cu privire la locuințe, elaborat de către deputatul PAS Vasile Grădinaru, a fost votat de Parlament în prima lectură. … Articolul Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative și în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare. Proiectul, votat de Parlament în prima lectură apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Parlamentul a audiat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, raportul de activitate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) pentru anul 2023. Informația a fost prezentată de către directorul instituției, Lilian Chișca. Pe parcursul anului 2023, Autoritatea Națională de Integritate a recepționat 76710 de declarații de avere și interese personale. În total, portalul public al declarațiilor conținea, la … Articolul Raportul de activitate al Autorității Naționale de Integritate pentru anul 2023 a fost audiat de Parlament apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Guvernul, autoritățile locale de nivelul II și de nivelul I vor putea lua decizii privind înființarea și edificarea monumentelor de for public la nivel local, pe terenurile pe care le dețin în proprietate. PROIECTUL de modificare a Legii monumentelor de for public a fost susținut în prima lectură de 55 de deputați. Monumentele de for public reprezintă … Articolul Votat în prima lectură: Procedura de înființare și edificare a monumentelor de for public la nivel local va fi simplificată apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Noaptea trecută polițiștii au depistat în trafic doi șoferi în stare de ebrietate avansată la volan. Potrivit oamenilor legii, primul caz a avut loc în satul Gura Bîcului din raionul Anenii Noi, după ce un bărbat de 32 de ani care conducea haotic un Audi a fost oprit de polițiști. Rezultatul testului Drager a arătat … Articolul Doi șoferi în stare de ebrietate avansată la volan stopați de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă a deputatei PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ține de competența Parlamentului. Aceasta este exercitată … Articolul Localitatea Stăuceni devine oraș apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Autoritățile ar trebui să asculte opiniile partidelor din spectre politice diferite, chiar și cele care nu coincid cu opiniile partidului de guvernământ. Acum multe aspecte politice se aplanează, iar partidele orientate anterior „spre est” devin din ce în ce mai aproape de centrul spectrului politic. Această opinie a fost exprimată în emisiunea „O nouă săptămână … Articolul Tudor Ulianovschi: Din punctul de vedere al eșecului reformei justiției, al lipsei de investitori, economia nu este în creștere și vedem o mare problemă de depopulare în țară apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Organizația Internațională pentru protecția drepturilor jurnaliștilor, Stop Media Ban, a criticat dur intenția Guvernului moldovean de a închide posturile de televiziune și posturile de radio ale opoziției. Despre asta Eureporter cu referire la declarația președintelui organizației Stop Media Ban Lyudmila Belchenkova. Potrivit acesteia, decizia Comisiei de investiții din Moldova de a revoca licența a încă 7 posturi … Articolul Eureporter: Abordarea guvernului din R.Moldova indică în mod clar un program de cenzură larg răspândit apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Un accident tragic pe autostrada A9, în apropiere de Fino Mornasco, provincia italiană Como din Lombardia, a dus la decesul unui băiat moldovean de 11 ani, Maxim Peșterău. Maxim locuia cu familia sa în Ehnghien, Belgia. Accidentul s-a produs vineri dimineață, iar după aproape cinci zile de agonie, copilul a murit. Maxim călătorea împreună cu … Articolul Copil moldovean, mort în Italia după 5 zile de agonie. „Drum lin, îngeraș frumos!” apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
La 15 mai 2024, colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, a menținut sentința primei instanțe din 23 septembrie 2022, prin care inculpatul ex-judecător Gheorghe Marchitan, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii – pronunțarea cu bună-știință a unei hotărâri contrare legii (art. 307 alin.(1) din Codul penal). Potrivit oamenilor legii, cauza penală a fost pornită … Articolul Curtea de Apel Chișinău a pronunțat prima sentință în dosarul ,,Laundromat” – un ex-judecător recunoscut vinovat apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
În dimineața zilei de 16 mai 2024 pompierii IGSU au fost solicitați la lichidarea unui incendiu izbucnit în capitală. Apelul de la serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:41. Potrivit primelor informații recepționate arderea a izbucnit pe teritoriul unei curățătorii chimice de pe strada Calea Basarabiei 16/1 din capitală. La fața locului au ajuns … Articolul Incendiu pe teritoriul unei curățătorii chimice de pe strada Calea Basarabiei apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Statele membre ale UE au convenit miercuri să sancţioneze patru media ruseşti acuzate că difuzează propagandă pro-Kremlin, în ciuda avertismentului Moscovei că va riposta faţă de media occidentale, scrie AFP. citat de news.ro Noile măsuri aprobate la Bruxelles de ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene vizează presa online Vocea Europei, care se află în centrul … Articolul UE este de acord să sancţioneze presa rusă. Moscova ameninţă cu represalii apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Un bărbat a rănit şase persoane, două grav, într-un atac cu ”arme albe”, în localitatea Zofingen, în nordul Elveţiei, după care a fost arestat, a anunţat miercuri noaptea poliţia, relatează AFP. citat de news.ro Suspectul ”ar fi de origine străină şi ar avea vârsta de 40 de ani”, a anunţat Poliţia cantonului Aargau, care a … Articolul VIDEO // Şase persoane rănite într-un atac cu cuţitul în nordul Elveţiei. Un suspect străin, care s-a rănit singur, transportat la spital şi supravegheat apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță o captură de droguri de 1.700.000 lei și reținerea la Chișinău a doi cetățeni ai Ucrainei (video). Potrivit oamenilor legii, cei doi sunt un bărbat și o femeie cu vârste de 23 și 25 de ani. Aceștia aveau o relație de prietenie, iar în cadrul grupului criminal … Articolul VIDEO // Droguri în valoare de circa 1.700.000 lei ridicate iar o femeie și un bărbat din Ucraina – reținuti în flagrant apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Angajații Poliției de Frontieră au identificat în flux doi călători, asupra cărora aveau documente cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore. Potrivit angajaților poliției de frontiera, în punctul de trecere laLeușeni, pe pista de control s-a apropiat un automobil, la volanul căruia a fost identificat cetățeanul Ucrainei de … Articolul Doi străini, depistați la intrare în Moldova cu acte falsificate apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Pe fundalul poverii financiare ridicate a costurilor la energie, un număr semnificativ de moldoveni săraci nu au reușit să-și îmbunătățească eficiența energetică a locuințelor lor. Modernizarea izolației, care poate atenua efectele creșterii prețurilor la energie, nu a fost implementată în aproximativ 56% din gospodăriile sărace din Moldova. Estimările sugerează că renovările la nivel mediu, cum … Articolul Costurile mari la energie împiedică moldovenii să-și sporească eficiența energetică, Banca Mondială apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a respins ferm informațiile apărute în presă precum că mesajele care au fost publicate în scrisoarea care a dus la demisia Tatianei Răducanu sunt din telefoanele lui Veaceslav Platon, sechestrate de autorități în anul 2016. Aceasta a intervenit în direct la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, acolo … Articolul Dragalin demontează zvonurile legate de originea mesajelor în care este vizată Răducanu! Șeful PA i-a cerut unui deputat PAS să nu distorsioneze informațiile apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
21:20
„Poste Italiane”, una dintre cele mai mari companii din Italia, se distinge printr-o prezență majoritar feminină în rândul angajaților săi. De exemplu, în Padova și provincia cu același nume, femeile reprezintă peste 50% din personal, cu peste 60% în oficiile poștale și o prezență semnificativă în distribuția corespondenței, menționează Padova Oggi. Un exemplu remarcabil al acestei … Articolul Moldoveancă, poștăriță în Italia: „Îmi place munca mea și nu m-am simțit niciodată cu adevărat străină aici” apare prima dată în Punctul pe i.
21:10
Procuratura Anticorupție recent a inițiat o investigație referitor la presupuse acte de corupție și, în mod excepțional de la procedura ordinară care menține confidențialitatea unui proces penal, Veronica Dragalin a considerat necesar să-i informeze pe mai mulți judecători, procuror și reprezentanți ai societății civile despre unele circumstanțe depistate în această investigație care ridică o suspiciune … Articolul ,,Scandalul Ulianovschi”. Ulianovscvhi: Demersul Veronicăi Dragalin este o anti-cameră de salvgardare a pre-vettingului și vettingului pentru procurori, iar ,,reforma Maiei Sandu” a EȘUAT completamente apare prima dată în Punctul pe i.
20:40
,,Reforma justiției a eșuat. Politicul a eșuat să reformeze justiția”. Astfel a comentat liderul Partidului Platforma DA, Dinu Plîngău, scandalul din jurul membrei Comisiei Pre-Vetting, Tatiana Răducanu. Totodată, Dinu Plîngău a menționat că în urma evaluării externe, nici un judecător corupt nu a avut de suferit. ,,Reforma justiției a eșuat. Politicul a eșuat să reformeze … Articolul Dinu Plîngău despre scandalul ,,Răducanu”: Reforma justiției a eșuat. Politicul a eșuat apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Ministerul Justiției a înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cererea de chemare în judecată prin care solicită aplicarea prevederilor Legii cu privire la partidele politice, privind limitarea activității Partidului Politic „Şansă”, pentru un termen de 6 luni. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Ministerului Justiției, anterior, Comisia Electorală Centrală a sesizat Ministerul Justiției, informând … Articolul Ministerul Justiției sesizează instanța de judecată cu acțiune, privind limitarea activității Partidului Politic „Şansă” apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
Un tânăr de 18 ani din satul Ustia, raionul Glodeni, a fost reținut pentru 72 de ore,  fiind suspectat de omor și tentativă de omor. Acesta ar fi omorât o femeie de 74 de ani, iar pe un bărbat de 62 de ani, l-ar fi înjunghiat, după care l-ar fi închis într-un beci improvizat într-un câmp, … Articolul VIDEO // Un tânăr reținut fiind suspectat de omor și tentativă de omor apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
 Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc. În acest sens, Executivul a aprobat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Spaniei privind procedurile de conversiune a permiselor de conducere. Documentul va elimina obstacolele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc între cele două state. Aceștia vor avea … Articolul Permisele de conducere eliberate în R. Moldova și în Spania vor fi recunoscute reciproc apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
În localitățile din Zona de Securitate vor fi implementate 26 proiecte în valoare de 13 milioane de lei, iar proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol vor primi compensații în valoare de 2 milioane de lei. Acțiunile sunt incluse în Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2024, aprobat, astăzi, de Executiv.  Potrivit informaților publicate … Articolul Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2024, aprobat de executiv apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Armata ucraineană a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri că s-a repliat pe frontul de nord ”în anumite zone, în apropiere de Lukianţi şi Vovceansk”, în regiunea Harkov, unde Rusia a lansat o ofensivă la 10 mai, şi că ”bătălia continuă”, relatează AFP. citat de news.ro ”În anumite zone, în apropiere de Lukainţi şi … Articolul Kievul se retrage în ”anumite zone” ale frontului de nord, la Lukianţi şi Vovceansk, din calea ofensivei ruse. Zelenski îşi anulează vizita în Spania. O vizită în Portugalia, probabil urmează să fie anulată apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Două persoane au fost reținute, cu puțin timp în urmă, de ofițerii CNA și procurori, fiind suspectate de trafic de influență. Acestea ar fi susținut că dețin influență asupra unor factori de decizie din mai multe autorități publice și ar fi pretins, acceptat și primit, în mai multe etape, 8000 de euro pentru organizarea și … Articolul VIDEO // Doi bărbați au fost reținuți de CNA într-un dosar de trafic de influență cu 8 000 de euro apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Războiul din Ucraina afectează în mod cert climatul investițional din Republica Moldova, însă nu acesta este motivul principal pentru care investitorii străini nu se grăbesc să vină în țara noastră. Opinia îi aparține fostului ministrului de Externe, Tudor Ulianovschi, care și-a anunțat de curând intenția de a participa la alegerile prezidențiale din această toamnă. Potrivit … Articolul VIDEO // Ulianovschi: Războiul din Ucraina nu este principalul motiv pentru care nu vin investitori străini apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Miniştrii de externe ai celor 46 de state membre ale Consiliului Europei se reunesc vineri dimineaţă la Strasbourg pentru a discuta despre sprijinul pentru Ucraina după invazia rusă, relatează AFP. citat de agerpres.ro Summitul are loc într-un moment în care Consiliul Europei marchează 75 de ani de existenţă, o aniversare ce va fi sărbătorită joi … Articolul Ţările membre ale Consiliului Europei se reunesc la Strasbourg pentru a discuta despre sprijinul pentru Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Oamenii legii anunță pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu circa 130.000 de dolari (peste 2.300.000 lei) aduși în țară de pasagerii sosiți din Moscova. Prin comparație cu captura de contrabandă cu valută din 22 aprilie anunțată de autorități, acum banii au fost introduși în țară de către pasagerii a două curse avia, prin … Articolul VIDEO // Contrabandă în interesul unui grup organizat. Au fost ridicați echivalentul a 20 mln lei apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Un autobuz care transporta aproximativ 40 de pasageri a căzut într-o prăpastie, marţi, în regiunea andină Ayacucho, în sud-estul Peru, un accident care a provocat moartea a cel puţin 16 persoane, potrivit autorităţilor. citat de news.ro Autobuzul cu două etaje care se deplasa între capitala Lima şi Ayacucho, s-a prăbuşit în prăpastia adâncă de o … Articolul Un autobuz a căzut într-o prăpastie în Peru provocând moartea a 16 persoane apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Executivul american a notificat marţi Congresului că va efectua un transport de arme către Israel în valoare de aproximativ un miliard de dolari, au declarat pentru AFP surse apropiate dosarului, la o săptămână după ce Joe Biden a ameninţat că va limita ajutorul militar american pentru aliatul său. citat de news.ro Congresul mai trebuie să … Articolul Washingtonul a informat Congresul despre un transport de armament de un miliard de dolari către Israel apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
Franţa va furniza Ucrainei ajutoare militare suplimentare în zilele şi săptămânile următoare, i-a promis marţi preşedintele francez Emmanuel Macron omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o discuţie telefonică în care şeful statului francez a pledat pentru un armistiţiu pe durata desfăşurării Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, armistiţiu care de asemenea ar putea înlesni o … Articolul Macron îi promite lui Zelenski noi ajutoare militare franceze și cere un armistițiu olimpic apare prima dată în Punctul pe i.
20:50
Autorităţile din Noua Caledonie, o insulă din Pacific aflată sub control francez, au trimis mai mulţi poliţişti pe străzi, au închis aeroportul internaţional şi au impus stare de asediu în capitală, după ce protestele legate de un nou sistem de vot în teritoriu au devenit violente, relatează Reuters. citat de news.ro Capitala Noumea a Noii … Articolul Cu aproape două luni înainte de JO, Franţa are probleme în Noua Caledonie, teritoriu de peste mări unde au izbucnit revolte violente apare prima dată în Punctul pe i.
20:30
Autorităţile italiene au anunţat marţi că au desfăşurat o operaţiune de amploare împotriva ‘Ndrangheta, mafia calabreză, vizând 142 de persoane aparţinând în special clanurilor din Cosenza, active în traficul de droguri, relatează AFP. citat de news.ro Inculpaţii, dintre care 109 au fost încarceraţi, 20 plasaţi în arest la domiciliu şi alţi 13 supuşi altor măsuri … Articolul Operaţiune de amploare în Italia împotriva mafiei calabreze: 142 de membri ai ‘Ndrangheta au fost arestaţi apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
A propus mită polițiștilor, după ce a fost depistat fără permis și în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW. În cadrul activităților de patrulare desfășurate în raionul Orhei, pe o stradă din Dișcova, polițiștii au somat oprirea unui BMW condus haotic. Potrivit oamenilor legii, persoana de la volan a ignorat cerințele polițiștilor și … Articolul VIDEO // Un tânăr, depistat fără permis și în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Un grav accident rutier petrecut vineri dimineață pe autostrada A9 a lăsat un băiat moldovean de numai 11 ani în stare critică. Incidentul a avut loc în jurul orei 8:30, iar medicii de la spitalul Papa Giovanni din Bergamo, unde copilul a fost transportat cu elicopterul de salvare, sunt îngrijorați că șansele lui de supraviețuire … Articolul Un copil moldovean se zbate în Italia între viață și moarte. Medicii îi dau șanse minime de supraviețuire apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
O femeie în vârstă de 50 de ani, originară din R. Moldova, dar care muncea în Italia, a fost găsită moartă în apartamentul său de pe via Garibaldi, situată în localitatea Cisterna, provincia Latina din Lazio. Cel care a făcut tragica descoperire a fost partenerul femeii, care locuiește în apartamentul alăturat ei. Potrivit publicației locale Latina … Articolul Moldoveancă găsită moartă în Italia. Iubitul femeii a fost cel care a găsit trupul neînsuflețit apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Un bărbat italian în vârstă de 67 de ani din localitatea Solesino, provincia Padova din regiunea italiană Veneto, a fost arestat de polițiști după ce a fost găsit vinovat de abuzuri sexuale în formă continuă și a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Conform ziarului Il Gazzettino, sentința a fost emisă de Parchetul … Articolul Badantă moldoveancă în Italia, abuzată de fiul bătrânei. I-a spus că salariul include și raporturi intime cu el apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
În Aeroportul Internațional Chișinău, un pasager cu dublă cetățenie (MDA/ROU), în vârstă de 40 de ani, a fost depistat cu bagajul ticsit cu țigări, pe care intenționa să le transporte ilicit spre Irlanda. Potrivit funcționarilor vamali, persoana a fost identificată în timpul controlului de securitate efectuat de funcționarii vamali în cooperare cu polițiștii de frontieră. … Articolul 150 pachete de țigări, depistate în bagajul unui pasager de la ruta „Chișinău-Dublin” apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Trei agenţi ai Administraţiei penitenciare au fost ucişi cu arme de război, iar alţi doi au fost răniţi marţi, în Eure (nord), în timpul unui atac armat asupra unui furgon, la un peaj, pe A154 la Incarville, către ora locală 11.00 (12.00, ora României), potrivit unor surse din poliţie, iar un vehicul care a fugit … Articolul VIDEO // Trei agenţi penitenciari ucişi în Franţa, într-un atac armat asupra unui furgon. Un deţinut evadat. Un BMW, urmărit apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.