Maia Sandu, editorial în Wall Street Journal: Țara mea, Moldova, e următoarea țintă a Rusiei

Zugo.md, 2 mai 2024 11:50

Articol de Maia Sandu, președinta Moldovei, a publicat un articol de opinie în ziarul american The Wall Street Journal, preluat de g4media.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Vladimir Putin e hotărât să ne zdrobească tânăra democrație, iar dacă Ucraina va cădea va continua cu noi. M-am născut și am crescut sub apăsarea imperiului totalitarist sovietic. Acel regim … The post Maia Sandu, editorial în Wall Street Journal: Țara mea, Moldova, e următoarea țintă a Rusiei first appeared on ZUGO. Articolul Maia Sandu, editorial în Wall Street Journal: Țara mea, Moldova, e următoarea țintă a Rusiei apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 24 ore
11:30
În urma unei întâlniri cu mai mulți lideri ai partidelor de opoziție, a fost adusă în discuție posibilitatea propunerii unui candidat unic pentru alegerile prezidențiale din octombrie curent. Declarația a fost făcută de către Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), în cadrul vlogului său, care a menționat că întâlnirea a fost inițiată la solicitarea jurnalistei … The post Igor Dodon duce discuții despre prezidențiale după o inițiativă a Nataliei Morari: „Am discutat cu șase potențiali candidați” first appeared on ZUGO. Articolul Igor Dodon duce discuții despre prezidențiale după o inițiativă a Nataliei Morari: „Am discutat cu șase potențiali candidați” apare prima dată în ZUGO.
11:00
Cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România, Romgaz, deschide o sucursală la Chișinău. Aceasta a fost înregistrată joi, 16 mai, la Agenţia Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, informează compania printr-un comunicat. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Demersul înregistrării Sucursalei Romgaz la Chişinău se … The post Cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România deschide o sucursală la Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul Cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România deschide o sucursală la Chișinău apare prima dată în ZUGO.
10:50
Preşedintele Volodimir Zelenski, care joi a fost la Harkiv, în condiţiile în care regiunea se află de o săptămână sub asaltul trupelor ruse, spune că ucrainenii au trecut la contraofensivă, iar rezultatele ar trebui să se vadă, însă situaţia este în continuare ameninţătoare, iar bombardamentele ruşilor continuă, relatează News.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit … The post Zelenski anunță o contraofensivă, după vizita de la Harkiv: „Trebuie să forţăm Rusia la o pace reală şi dreaptă” first appeared on ZUGO. Articolul Zelenski anunță o contraofensivă, după vizita de la Harkiv: „Trebuie să forţăm Rusia la o pace reală şi dreaptă” apare prima dată în ZUGO.
10:20
Discipline școlare mai relevante și mai atractive, manuale interactive, învățământ orientat spre profesiile viitorului și descoperirea vocației elevilor, sunt câteva dintre principalele elemente ale noului concept de dezvoltare a curriculumului școlar, lansat de către Ministerul Educației și Cercetării.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Am lansat procesul de dezvoltare curriculară din mai multe considerente. În primul … The post MEC a prezentat conceptul noului curriculum național. A fost adaptat la aptitudinile și interesele elevilor, dar și la cerințele pieței muncii first appeared on ZUGO. Articolul MEC a prezentat conceptul noului curriculum național. A fost adaptat la aptitudinile și interesele elevilor, dar și la cerințele pieței muncii apare prima dată în ZUGO.
09:40
Patru femei au fost ucise joi în urma unor atacuri ucrainene asupra Doneţk, un oraş ocupat de forţele ruse, au anunţat autorităţile stabilite de Moscova. Într-un alt atac în Belgorod, o femeie și un copil au murit în timp ce mașina în care se aflau a fost lovită. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Patru femei … The post Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod first appeared on ZUGO. Articolul Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod apare prima dată în ZUGO.
09:30
Activistul din regiunea transnistreană Victor Pleșcanov a fost eliberat joi, 16 mai, din închisoarea nr. 3 din Tiraspol. Șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat un „decret” privind grațierea lui, deși anterior a refuzat să facă acest lucru. Despre asta a anunțat Zona de Securitate. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pleșcanov a fost … The post Prima persoană condamnată de regimul de la Tiraspol pentru condamnarea invaziei ruse asupra Ucrainei, eliberată din închisoare first appeared on ZUGO. Articolul Prima persoană condamnată de regimul de la Tiraspol pentru condamnarea invaziei ruse asupra Ucrainei, eliberată din închisoare apare prima dată în ZUGO.
Ieri
09:10
„Întreg sistemul trebuie să funcționeze mai bine, pentru că până acum rezultate sunt foarte puține, nu zic că nu sunt, dar sunt foarte puține”. Declarația aparține președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, fiind întrebată dacă este mulțumită de modul în care își gestionează mandatul șefa Procuraturi Anticorupție, Veronica Dragalin. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Sunt două … The post Maia Sandu, despre activitatea Veronicăi Dragalin: „E foarte simplu pe hârtie” first appeared on ZUGO. Articolul Maia Sandu, despre activitatea Veronicăi Dragalin: „E foarte simplu pe hârtie” apare prima dată în ZUGO.
08:40
Republica Moldova va organiza în luna octombrie un referendum privind aderarea la UE. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Dacă referendumul trece, în Constituţie vor fi înscrise direcţia politică a ţării spre Vest, precum şi un nou capitol: integrarea în UE. Întrebarea la care vor răspunde cetățenii cu drept de vot la referendum va fi următoarea: … The post La 20 octombrie va avea loc referendumul național. Întrebarea la care vor răspunde cetățenii first appeared on ZUGO. Articolul La 20 octombrie va avea loc referendumul național. Întrebarea la care vor răspunde cetățenii apare prima dată în ZUGO.
07:50
Aeroportul Internațional Chișinău nu va putea fi privatizat. Un proiect de lege ce prevede această interdicție a fost adoptat în a doua lectură de 55 de deputați. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost inclus în lista bunurilor nepasibile de privatizare, în corespundere cu prevederile Legii privind mecanismul de examinare … The post Deputații au votat: Aeroportul internațional Chișinău nu mai poate fi privatizat first appeared on ZUGO. Articolul Deputații au votat: Aeroportul internațional Chișinău nu mai poate fi privatizat apare prima dată în ZUGO.
16 mai 2024
11:40
Prima sentință în dosarul ,,Laundromat”! Ex-judecătorul Gheorghe Marchitan a fost recunoscut vinovat de pronunțarea cu bună-ştiinţă a unei hotărâri ilegale, anunță Procuratura Anticorupție. Deși judecătorii au admis apelul, Marchitan a fost liberat de răspundere penală, fiindcă a expirat termenul de prescripție a tragerii la răspundere penală. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cauza penală a fost … The post Prima sentință în dosarul „Laundromat”: Un ex-judecător recunoscut vinovat, dar liberat de răspundere penală first appeared on ZUGO. Articolul Prima sentință în dosarul „Laundromat”: Un ex-judecător recunoscut vinovat, dar liberat de răspundere penală apare prima dată în ZUGO.
11:20
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă a deputatei PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale … The post Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș first appeared on ZUGO. Articolul Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș apare prima dată în ZUGO.
11:00
Ministerul Educației și Cercetării a efectuat, în premieră, o analiză a calității serviciilor prestate de școlile auto din Republica Moldova. Evaluarea s-a făcut prin prisma ratei de promovabilitate a examenelor pentru permisele auto. Reieșind din datele analizei, nicio școală auto din țara noastră nu întrunește standardele de acreditare pentru pregătirea conducătorilor auto la categoria B.  … The post Analiză MEC: „Nicio școală auto din R. Moldova nu întrunește standardele de acreditare pentru pregătirea conducătorilor auto la categoria B” first appeared on ZUGO. Articolul Analiză MEC: „Nicio școală auto din R. Moldova nu întrunește standardele de acreditare pentru pregătirea conducătorilor auto la categoria B” apare prima dată în ZUGO.
10:30
Poliția de Frontieră a primit un lot de antidrone, cu o valoare de 289 000 euro, pentru a îmbunătăți capacitățile prin aplicarea tehnologiei performante pentru combaterea migrației ilegale și a amenințărilor teroriste. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Instituția mai anunță că a fost organizat un curs de instruire avansată pentru 20 de polițiști de frontieră … The post foto | Poliția de Frontieră a primit un lot de antidrone pentru îmbunătățirea supravegherii aeriene first appeared on ZUGO. Articolul foto | Poliția de Frontieră a primit un lot de antidrone pentru îmbunătățirea supravegherii aeriene apare prima dată în ZUGO.
09:30
Oligarhul fugar Ilan Şor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru fraudă bancară, a obținut un cetățenia Ferederației Ruse, conform declarațiilor făcute într-un interviu pentru un blogger rus. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Șor mai deține cetățenia Republicii Moldova și a Statului Israel. Amintim că oligarhul fugar a creat recent, la Moscova, blocul politic … The post Ilan Șor anunță că a primit cetățenia Federației Ruse first appeared on ZUGO. Articolul Ilan Șor anunță că a primit cetățenia Federației Ruse apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:10
Impact Days revine în Moldova pentru o nouă ediție! Pe 24-25 mai AO EcoVisio (HUBul Antreprenorilor Sociali) vă invită la evenimentul care unește antreprenorii, antreprenoarele și companiile din Republica Moldova, investitori, filantropi, organizații de suport, startup-uri, oameni cu valori și viziuni care aduc #IMPACT din Moldova și de peste hotare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … The post Impact Days 2024 revine pentru o nouă ediție: „Căutăm afaceri și companii care schimbă lumea” first appeared on ZUGO. Articolul Impact Days 2024 revine pentru o nouă ediție: „Căutăm afaceri și companii care schimbă lumea” apare prima dată în ZUGO.
08:50
Un tânăr de 18 ani din satul Ustia, raionul Glodeni, a fost reținut pentru 72 de ore,  fiind suspectat de omor și tentativă de omor. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Acesta ar fi omorât o femeie de 74 de ani, iar pe un bărbat de 62 de ani, l-ar fi înjunghiat, după care l-ar fi închis … The post video | Un tânăr de 18 ani a ucis o femeie, iar pe un bărbat l-a înjunghiat și l-a îngropat de viu first appeared on ZUGO. Articolul video | Un tânăr de 18 ani a ucis o femeie, iar pe un bărbat l-a înjunghiat și l-a îngropat de viu apare prima dată în ZUGO.
08:40
Patru persoane vor concura pentru funcția de procuror general. Este vorba procurorii Octavian Iachimovschi, Ion Munteanu și Alexandru Cernei, precum și de Grigore Vornicescu, ex-lector universitar. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. După recepționarea dosarelor, CSP are la dispoziție 20 de zile pentru a stabili data când va avea loc proba de interviu, pentru candidații selectați. … The post Patru candidați au depus dosarele pentru funcția de procuror general first appeared on ZUGO. Articolul Patru candidați au depus dosarele pentru funcția de procuror general apare prima dată în ZUGO.
08:00
Ministerul Justiției a înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, o cerere de chemare în judecată prin care solicită limitarea activității Partidului Politic „Şansă” pentru un termen de șase luni. Anunțul a fost făcut de Ministerul Justiției. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Anterior, Comisia Electorală Centrală a sesizat Ministerul Justiției, informând că în cadrul controlului complex … The post Ministerul Justiției cere ca activitatea Partidului „Şansă”, afiliat lui Șor, să fie limitată pentru un termen de 6 luni first appeared on ZUGO. Articolul Ministerul Justiției cere ca activitatea Partidului „Şansă”, afiliat lui Șor, să fie limitată pentru un termen de 6 luni apare prima dată în ZUGO.
15 mai 2024
11:30
Aproape 40% din banii murdari din lume trec prin City of London și alte dependențe ale Coroanei, a declarat adjunctul ministrului britanic de externe, citat de The Guardian, citat de G4Media. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Andrew Mitchell a adăugat că dependențele coroanei și teritoriile de peste mări se vor confrunta cu noi solicitări din partea … The post Ministru britanic: Aproape 40% din banii murdari din întreaga lume sunt spălați la Londra și în dependențele Coroanei britanice first appeared on ZUGO. Articolul Ministru britanic: Aproape 40% din banii murdari din întreaga lume sunt spălați la Londra și în dependențele Coroanei britanice apare prima dată în ZUGO.
11:10
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18.00 – 08.00. O inițiativă legislativă care prevede acest lucru, elaborată de către deputatul PAS Vasile Grădinaru, va fi propusă plenului Parlamentului pentru examinare de către Comisia economie, … The post Inițiativă: Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare first appeared on ZUGO. Articolul Inițiativă: Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare apare prima dată în ZUGO.
10:50
Aproximativ 50 de pasageri care veneau din Moscova au fost prinși de vameși cu contrabandă totală de 2,3 mil de lei. Oamenii legii anunță pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu circa 130.000 de dolari (peste 2.300.000 lei) aduși în țară de pasagerii sosiți din Moscova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Prin comparație cu … The post video | 2.300.000 lei, aduși în R. Moldova din Moscova prin contrabandă, anunță Poliția first appeared on ZUGO. Articolul video | 2.300.000 lei, aduși în R. Moldova din Moscova prin contrabandă, anunță Poliția apare prima dată în ZUGO.
10:40
Bărbatul de 56 de ani, învinuit de faptul că a încercat să își omoare soția, după ce a stropit-o cu acid, riscă detențiune pe viață, anunță într-un comunicat miercuri, 15 mai, Procuratura Generală (PG). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată … The post Ce pedeapsă riscă bărbatul din Chișinău, care și-a stropit soția cu acid first appeared on ZUGO. Articolul Ce pedeapsă riscă bărbatul din Chișinău, care și-a stropit soția cu acid apare prima dată în ZUGO.
10:10
De Ziua Familiei, 15 aprilie, președinta Sandu anunță programul Prima Casă PLUS. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Totodată, șefa statului anunță că a discutat cu reprezentanții Guvernului să extindă programul Prima Casă, să vină cu un program nou – Prima Casă PLUS. De asemenea, Guvernul intenționează să crească mărimea acestui program, așa încât tinerii să … The post video | Maia Sandu anunță despre Prima Casă PLUS: Mai multe persoane ar putea beneficia de credite garantate de stat first appeared on ZUGO. Articolul video | Maia Sandu anunță despre Prima Casă PLUS: Mai multe persoane ar putea beneficia de credite garantate de stat apare prima dată în ZUGO.
09:40
Organizatorii concursului Eurovision au anunţat că vor reevalua competiţia după ce unele delegaţii participante „nu au respectat spiritul regulilor”, transmite marţi DPA, citat de Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Evenimentul desfăşurat la Malmö Arena, în Suedia, şi care a fost câştigat de interpretul elveţian Nemo cu piesa „The Code”, a fost afectat de mai multe … The post Organizatorii Eurovision anunță că vor reevalua competiția first appeared on ZUGO. Articolul Organizatorii Eurovision anunță că vor reevalua competiția apare prima dată în ZUGO.
08:50
Republica Moldova și UE sunt pe cale să își aprofundeze cooperarea în domeniul apărării. „Parteneriatul de Securitate și Apărare reprezintă un aranjament politic privind cooperare sporită in sfera securității și apărării care va fi încheiat între Republica Moldova și UE în timpul apropiat, în concordanță cu obiectivele stabilite în Strategia Securității Naționale a țării noastre. … The post Republica Moldova va semna un pact de securitate și apărare cu UE. Precizările MAE first appeared on ZUGO. Articolul Republica Moldova va semna un pact de securitate și apărare cu UE. Precizările MAE apare prima dată în ZUGO.
08:30
A fost înregistrat un amendament prin care este inclus Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Această modificare va garanta că Aeroportul rămâne în proprietatea statului și va corecta o nedreptate comisă în … The post Amendament: Aeroportul Internațional Chișinău nu va putea fi privatizat first appeared on ZUGO. Articolul Amendament: Aeroportul Internațional Chișinău nu va putea fi privatizat apare prima dată în ZUGO.
08:00
Gheorghe Cotorobai, bărbatul învinuit de omorul Anei-Maria, tânăra gravidă din Orhei, va mai sta încă 30 de zile în arest preventiv. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „La demersul procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Orhei, prin încheierea emisă de Judecătoria Orhei, a fost prelungită măsura preventivă – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile … The post Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în omorul Anei Maria, plasat pentru încă 30 de zile în arest first appeared on ZUGO. Articolul Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în omorul Anei Maria, plasat pentru încă 30 de zile în arest apare prima dată în ZUGO.
14 mai 2024
11:30
Elevii din clasa a XII-a, care dețin un certificat cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice în limbi străine sau a competențelor specifice în domeniul informaticii vor fi scutiți de la ultimele teze semestrială la limba străină și, respectiv, informatică. Modificarea se conține în recentele completări ale Regulamentului privind evaluarea și notarea rezultatelor învățării, promovarea și … The post MEC a introdus mai multe modificări: Unii elevi vor fi scutiți de teze în ultimul semestru de studii la liceu first appeared on ZUGO. Articolul MEC a introdus mai multe modificări: Unii elevi vor fi scutiți de teze în ultimul semestru de studii la liceu apare prima dată în ZUGO.
11:20
Violența împotriva minorităților sexuale și de gen a crescut în ultimii cinci ani, potrivit Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA). Studiul, publicat marți, vine înaintea Zilei internaționale împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, în data de 17 mai. Pentru organismul cu sediul la Viena (Austria), rezultatele reprezintă un „semnal de alarmă clar”, scrie Le … The post Violența împotriva LGBT+ a atins un nivel record în Europa first appeared on ZUGO. Articolul Violența împotriva LGBT+ a atins un nivel record în Europa apare prima dată în ZUGO.
10:50
Frații Serghei și Oleg Tarnovschi au urcat pe podium la Cupa Mondială de canoe din Ungaria pe distanța 500 metri individual. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ei au înregistrat rezultatele 1:47.28, respectiv 1:47.78. Câștigător a devenit campionul olimpic, brazilianul Isaquias Queiroz. Vezi și: Mândrie pentru R. Moldova. Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice The post Frații Serghei și Oleg Tarnovschi au urcat pe podium la Cupa Mondială first appeared on ZUGO. Articolul Frații Serghei și Oleg Tarnovschi au urcat pe podium la Cupa Mondială apare prima dată în ZUGO.
10:40
Spioni ruși plănuiau să declanșeze o serie de atacuri cu bombă în capitala Kiev și în orașul Liov din vestul țării, afirmă autoritățile din Ucraina, conform Sky News, citat de Hotnews.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Biroul procurorului general al Ucrainei a informat luni că autoritățile au arestat doi agenți militari ruși în legătură cu … The post Spioni ruși pregăteau o serie de atacuri cu bombă în mai multe zone civile din Kiev. Doi agenți au fost arestați first appeared on ZUGO. Articolul Spioni ruși pregăteau o serie de atacuri cu bombă în mai multe zone civile din Kiev. Doi agenți au fost arestați apare prima dată în ZUGO.
10:20
Petreceți serile de primăvară la Teatrul Național „Eugène Ionesco”! Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Vineri, 17 mai, ora 18:30                                                                 „REGELE LEAR” de William SHAKESPEARE … The post Spectacolele care se vor juca la „Eugene Ionesco” în această săptămână first appeared on ZUGO. Articolul Spectacolele care se vor juca la „Eugene Ionesco” în această săptămână apare prima dată în ZUGO.
09:50
Un străin a fost găsit fără suflare pe râul Prut. Potrivit Poliției de Frontieră, doi cetățeni indieni au încercat să treacă ilegal frontiera, în România, dar pe parcursul încercării de a traversa râul, unul dintre ei a fost găsit fără suflare. Tragedia s-a produs luni, 13 mai. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Ca urmare, un … The post Un cetățean străin, găsit mort în râul Prut first appeared on ZUGO. Articolul Un cetățean străin, găsit mort în râul Prut apare prima dată în ZUGO.
09:30
Încă un motiv de mare mândrie pentru vinificatorii moldoveni. Aceștia au apelat la inteligența artificială pentru a crea vinuri noi. Au rezultat două- un vin alb și unul roșu, iar inteligența artificială a fost implicată în toate etapele de producere, de la recoltarea strugurilor, până la îmbuteliere, conceperea etichetei și chiar a campaniei de publicitate. … The post Premieră: R. Moldova a creat primele vinuri din lume utilizând inteligența artificială first appeared on ZUGO. Articolul Premieră: R. Moldova a creat primele vinuri din lume utilizând inteligența artificială apare prima dată în ZUGO.
09:20
Consiliul European a prelungit cu încă un an liberalizarea comerțului dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Duminică, 13 mai, Consiliul a aprobat suspendarea pentru încă un an a taxelor de import și a cotelor la exporturile din Ucraina și Republica Moldova în UE. Produsele care vor fi exportate din Republica … The post Liberalizarea comerțului R. Moldova cu Uniunea Europeană, prelungită pentru încă un an first appeared on ZUGO. Articolul Liberalizarea comerțului R. Moldova cu Uniunea Europeană, prelungită pentru încă un an apare prima dată în ZUGO.
08:50
CRCT ARTICO organizează Concertul Jubiliar cu genericul „CÂNTĂM ȘI JUCĂM! ZESTREA NEAMULUI PĂSTRĂM!” cu ocazia a două aniversări, jubileul de 40 de ani al Studioului Folcloric „IEDERA” și cel de 55 de ani al Ansamblului de dans popular „SPERANȚA”. Concertul se va desfășura în data de 17 mai 2024, cu începere la orele 14:00 în cadrul … The post 40 de ani de „Iedera” și 55 de ani de „Speranța”: Concert jubiliar în cadrul Festivalului Tradițiilor Românești. Intrarea este liberă first appeared on ZUGO. Articolul 40 de ani de „Iedera” și 55 de ani de „Speranța”: Concert jubiliar în cadrul Festivalului Tradițiilor Românești. Intrarea este liberă apare prima dată în ZUGO.
08:40
Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, devenind astfel al 13-lea moldovean care a reușit această performanță. Atleta a înregistrat rezultatul de 75.95 m la proba aruncarea ciocanului și s-a clasat pe locul I la Turneul Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, informează Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale. Urmărește-ne pe … The post Mândrie pentru R. Moldova. Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice first appeared on ZUGO. Articolul Mândrie pentru R. Moldova. Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice apare prima dată în ZUGO.
08:10
Republica Moldova ar putea adera la Uniunea Europeană înaintea Ucrainei și chiar înainte de termenul anunțat de președinta Maia Sandu – anul 2030 – dacă țara va continua să fie guvernată de forțe pro-europene, după următoarele alegeri. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Siegfried Mureșan în cadrul emisiunii „La 360 de grade”, scrie Radio Moldova. Urmărește-ne … The post Eurodeputatul Siegfried Mureșan admite că R. Moldova ar putea adera la UE înaintea Ucrainei first appeared on ZUGO. Articolul Eurodeputatul Siegfried Mureșan admite că R. Moldova ar putea adera la UE înaintea Ucrainei apare prima dată în ZUGO.
10 mai 2024
11:20
ARTICO continuă seria de evenimente pentru luna mai, oferind oportunități pentru dezvoltare personală și explorare culturală. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Fanii de cinema vor găsi o experiență de neuitat în cadrul evenimentului „Movie’n ARTICO”. Pe 11 mai 2024, de la ora 16:00, te invităm să te alături proiecției filmului „Murder Mystery 2”, o comedie … The post Seria evenimentelor ARTICO din luna mai. Cum poți participa first appeared on ZUGO. Articolul Seria evenimentelor ARTICO din luna mai. Cum poți participa apare prima dată în ZUGO.
10:30
Rezerviștii sunt chemați din nou la exerciții militare, anunță ministerul Apărării. Mobilizarea rezerviștilor se face pentru aplicațiile care vor avea loc în perioadele 20-24 mai și 27-31 mai. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pentru organizarea exercițiilor, prealabil rezerviștii sunt chemați la Centrele Militar Teritoriale unde au viza de reședință pentru clarificarea situației militare, precum și … The post Armata Națională va desfășura exerciții cu participarea rezerviștilor. Când vor avea loc first appeared on ZUGO. Articolul Armata Națională va desfășura exerciții cu participarea rezerviștilor. Când vor avea loc apare prima dată în ZUGO.
10:10
Mai mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au intenția de a pleca din sistem, iar motivația este una financiară. O spune ministrul Adrian Efros potrivit căruia instituția pe care o conduce se confruntă cu o criză de cadre, în special, în cadrul Poliției de Frontieră și a Inspectoratului General de Poliție. Potrivit ministrului, salariul unui … The post Deficit de cadre la MAI. Ministrul Afacerilor Interne spune care este salariul unui polițist începător first appeared on ZUGO. Articolul Deficit de cadre la MAI. Ministrul Afacerilor Interne spune care este salariul unui polițist începător apare prima dată în ZUGO.
09:20
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful Administrației Securității de Stat a Ucrainei (UDO), Serhii Rud, potrivit unui decret prezidențial publicat la 9 mai, scrie Kiev Independent, citat de Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Demiterea lui Rud vine la scurt timp după ce Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că a anihilat … The post Zelenski l-a demis pe șeful agenției care se ocupă de paza sa personală first appeared on ZUGO. Articolul Zelenski l-a demis pe șeful agenției care se ocupă de paza sa personală apare prima dată în ZUGO.
09:10
Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. El a obținut patru victorii la turneul de calificare de la Istanbul în categoria de greutate 67 kg, cu croatul Dominik Etlinger (medaliat cu bronz la JE 2015 și bronz la CE 2019), egipteanul Mohamed Ibrahim … The post Luptătorul Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris first appeared on ZUGO. Articolul Luptătorul Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în ZUGO.
08:50
Anul acesta, Republica Moldova este țara invitată de onoare a salonului de carte Bookfest. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Te cuprind, Republica Moldova” este sloganul propus de R. Moldova, o expresie des întâlnită în vorbirea curentă din spațiul lingvistic și cultural de peste Prut, echivalentul sintagmei „te îmbrățișez”. „Invitația adresată Republicii Moldova a venit ca … The post R. Moldova, invitata de onoare a Salonului Internaţional de Carte Bookfest first appeared on ZUGO. Articolul R. Moldova, invitata de onoare a Salonului Internaţional de Carte Bookfest apare prima dată în ZUGO.
08:30
Canoiștii Mihai Chihaia și Oleg Tarnovschi și-au adjudecat bronzul la Cupa Mondială din Ungaria. Tandemul din Republica Moldova s-a făcut remarcat pe distanța de 500 de metri. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Chihaia și Tarnovschi au avut nevoie de un minut și 40 de secunde pentru a parcurge jumătate de kilometru pe apă. Cei doi … The post Canoiștii moldoveni au obținut locul 3 la Cupa Mondială de la Sehedin first appeared on ZUGO. Articolul Canoiștii moldoveni au obținut locul 3 la Cupa Mondială de la Sehedin apare prima dată în ZUGO.
08:00
În contextul evenimentelor care au avut loc la 9 mai în capitală, dar și în țară, sunt documentate 189 de persoane pentru purtarea panglicii bicolore. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În 73 de cazuri, a fost deja stabilită identitatea, iar în următoarele zile urmează a fi identificate și celelalte persoane vizate, a precizat pentru Agora … The post Cel puțin 189 de persoane riscă amenzi pentru că au purtat panglica bicoloră de 9 mai. Detalii de la Poliție first appeared on ZUGO. Articolul Cel puțin 189 de persoane riscă amenzi pentru că au purtat panglica bicoloră de 9 mai. Detalii de la Poliție apare prima dată în ZUGO.
9 mai 2024
13:30
Rusia marchează joi victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, la două zile după ce Vladimir Putin şi-a reconfirmat dominaţia autocrată printr-un al cincilea mandat prezidenţial, în timp ce relaţiile cu Occidentul se prăbuşesc şi mai mult din cauza intervenţiei trupelor ruseşti în Ucraina. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Vladimir … The post Putin amenință din nou Occidentul la parada de la Moscova: Forțele nucleare strategice sunt „întotdeauna” în alertă first appeared on ZUGO. Articolul Putin amenință din nou Occidentul la parada de la Moscova: Forțele nucleare strategice sunt „întotdeauna” în alertă apare prima dată în ZUGO.
12:30
Antreprenoriatul social reprezintă o punte între pasiunea pentru schimbare socială și dorința de creștere economică, transformând ideile în acțiuni tangibile. În Republica Moldova, o comunitate mică de antreprenori sociali lucrează asiduu pentru a aduce beneficii tuturor, indiferent de condiție socială sau de capacități individuale, urmărind să faciliteze accesul la produse și servicii sociale și să … The post video | Care este importanța antreprenoriatului social și de ce trebuie să devină o prioritate? first appeared on ZUGO. Articolul video | Care este importanța antreprenoriatului social și de ce trebuie să devină o prioritate? apare prima dată în ZUGO.
12:10
Joi, 9 mai, are loc inaugurarea „Orăşelul European 2024”, organizat tradiţional cu ocazia Zilei Europei. Vor urma o serie de acțiuni care se vor desfășura pe parcursul întregii zile. Acestea vor culmina seara cu un concert, la care vor participa mai mulți artiști. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. . Programul evenimentelor: 13:00- 17:00 – Târg interactiv dedicat … The post live | Deschiderea oficială a Orășelului European. Programul evenimentelor first appeared on ZUGO. Articolul live | Deschiderea oficială a Orășelului European. Programul evenimentelor apare prima dată în ZUGO.
11:00
Bașcana autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, spune că reprezintă „Găgăuzia și întreaga Moldovă” la Moscova, la parada dedicată „Zilei Victoriei” de la 9 mai. Cu panglică bicoloră la piept, din proximitatea Kremlinului, Guțul felicită găgăuzii cu ocazia „Marii Victorii”, scrie ZDG. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Acolita oligarhului fugar Ilan Șor, una dintre reprezentatele blocului „Victorie” … The post video | Evghenia Guțul, aflată la Moscova, îi mulțumește lui „Vladimir Vladimirovici” și felicită găgăuzii cu „Marea Victorie” first appeared on ZUGO. Articolul video | Evghenia Guțul, aflată la Moscova, îi mulțumește lui „Vladimir Vladimirovici” și felicită găgăuzii cu „Marea Victorie” apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.