Coridele, subiect de dispută politică în Spania: Decizia controversată a Guvernului de la Madrid

UNIMEDIA, 3 mai 2024 19:00

Spania a abrogat un premiu anual pentru luptele cu tauri, provocând reproșurile conservatorilor față de o măsură împotriva unei tradiții de secole pe care ei o văd ca o formă de artă, dar care provoacă îngrijorare în ce privește protecția animalelor, scrie Reuters, citat de presa română.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 10 minute
13:30
O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe, iar opt membri ai echipajului au fost salvaţi, trei fiind daţi dispăruţi. Mai multe nave desfăşoară acţiuni de căutare în zonă, scrie news.ro.
Acum 30 minute
14:10
Astăzi are loc evenimentul „Starturi Olimpice” dedicat zilei sportivului și a mișcării olimpice. Un prilej de promovare a modului sănătos de viață, a alimentației corecte, a mișcării, dar și a păcii. În Republica Moldova, ziua sportivului și a mișcării olimpice este celebrată în a treia sâmbătă din mai. Evenimentul are loc în parcul Valea Morilor cu prezența sportivilor moldoveni calificați la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.
13:10
la Institutul Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” avut loc un eveniment de transmitere oficială a donației de 20 de aparate performante de anestezie pentru instituțiile medicale din țară.
Acum o oră
12:40
Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii caritabile care a fost organizată la Paris, un tablou reprezentându-l pe Pele. Mbappe a plătit puţin peste o jumătate de milion de euro pentru a intra în posesia tabloului, scrie news.ro.
Acum 2 ore
12:20
Comisia Vetting anunță finalizarea evaluării a trei candidați la Curtea Supremă de Justiție(CSJ), precum și a unui judecător CSJ în funcție.
11:50
Micuțul Mihai face furori pe rețele, după ce a apărut cântând la trambon la vârsta de doar 6 anișori. Secvența video apărută în mediul online a strins circa 20 de mii de aprecieri într-un timp record.
Acum 4 ore
11:30
Fostul șef de stat, Igor Dodon, susține că includerea Aeroportului Internațional Chișinău în lista bunurilor care nu pot fi privatizate este o nouă „șmecherie”. „Acesta e hod caniom, o fac cu scopul de a-l da în arendă pe o perioadă mai lungă - kartiojnici, tanțorî disco”, a spus ex-președintele țării, în cadrul emisiunii „În direct cu Igor Dodon”.
11:00
În timpul unui interviu la Summitul Tech al Bloomberg de săptămâna trecută, directorul de produs al Meta, Chris Cox, a declarat că Instagram și Facebook au un avantaj în domeniul AI datorită tuturor fotografiilor publice disponibile.
10:30
În perioada 1-11 mai 2024, o persoană în vârstă de 25 de ani a fost spitalizată la IMSP SCBI “Toma Ciorbă” cu diagnosticul de botulism tip B. Diagnosticul a fost confirmat pe baza datelor epidemiologice (consum de pateu de porc conservat în condiții casnice), clinice (disfagie, disartrie, disfonie, diplopie) și de laborator (teste pentru identificarea toxinei în ser).
10:00
Ştafeta torţei olimpice programată pentru 11 iunie în Noua Caledonie a fost anulată din cauza revoltelor din acest teritoriu, potrivit BFMTV, citat de news.ro.
Acum 6 ore
09:30
Un avion C-17 al Gărzii Naţionale Aeriene din Carolina de Nord a ajuns în această dimineaţă la Aeroportul Chişinău pentru a sprijini exerciţiile PEACE SH. Astfel, treizeci și cinci de gărzi din Carolina de Nord și Forțele Aeriene ale Statelor Unite în Europa, în cooperare cu ministerele Republicii Moldova, vor practica tacticile de răspuns necesare asigurării siguranței cetățenilor moldoveni în caz de urgență.
09:10
Pe 18 mai, istoria a înregistrat momente definitorii în domeniile politic, cultural și tehnologic, marcând progrese și transformări semnificative la nivel global.
08:30
Conjuncția planetară de astăzi ne invită la introspecție și acțiune. Fiecare semn zodiacal va resimți influența astrelor într-un mod unic, provocând reacții arhetipale specifice. Ce secrete vă pot dezvălui astrele astăzi? Horoscopul zilnic vă așteaptă să descoperiți indicii personalizate care să vă lumineze calea.
Acum 8 ore
07:20
Astăzi, Moldova se află sub un cer predominant noros, cu o tendință de înnorare pe parcursul zilei. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, există posibilitatea de precipitații slabe, care vor marca vremea din regiune.
Acum 24 ore
21:20
După mai puțin de doi ani de căsnicie, Jennifer Lopez și Ben Affleck se îndreaptă spre despărțire, întrucât „nu au reușit să facă lucrurile să funcționeze între ei”, a dezvăluit o sursă apropiată pentru In Touch, scrie protv.ro.
21:10
Un automobil s-a răsturnat pe o stradă din capitală, după ce s-a lovit cu o altă mașină. În urma impactului, o persoană a fost transportată la spital.
21:00
Banii influencerilor, din nou în vizorul autorităţilor. Protecţia Consumatorilor anunţă că cine face reclamă mascată la produse sau servicii pe reţele riscă suspendarea contului. Şi ANAF vrea ca cei care câştigă bani în online să-şi plătească taxele. Întâi, influencerii vor fi convinşi cu vorba bună: sunt chemaţi la discuţii. Apoi, cine nu respectă recomandările, riscă să i se închidă canalul, scrie observatornews.ro.
20:40
Fostul șef de stat, Igor Dodon, susține că încă nu a fost intervievat în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor 2024 din anul acesta.
20:10
Procuroarea Oxana Bulat s-a stins din viață. Anunțul trist a fost făcut de către reprezentanții Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).
19:30
După un an cu cele mai multe întârzieri şi anulări de zboruri pe aeroporturi, Europa schimbă regulile. Să nu mai speraţi la despăgubiri în cazul în care avionul ajunge la destinaţie după câteva ore bune. Curtea de Justiţie Europeană a decis ca acest drept să fie anulat în cazul în care aeroporturile se confruntă cu lipsă de personal. Alin Stan a studiat legea şi ne spune în ce cazuri ne mai putem recupera totuşi banii, scrie observatornews.ro.
19:00
Selecționerul Serghei Cleșcenco a anunțat lista lărgită a stranierilor convocați la Naționala Moldovei pentru cantonametul de pregătire din 2-11 iunie 2024 la Centrul de pregătire a selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă.Tricolorii vor juca 2 meciuri amicale în această perioadă. Partida cu reprezentativa Ciprului va avea loc pe 8 iunie, iar cu naționala Ucrainei - pe 11 iunie. Ambele meciuri se vor disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău începând cu ora 19:00, conform Federației Moldovenești de Fotba (FMF).
19:00
Poliția vine cu detalii pe incidentul din comuna Băcioi, unde o tânără a fost bătută cu pumnii, picioarele, dar și cu o ștachetă. Astfel, potrvit oamenilor legii, victima a fost îndreptată la expertiză, iar agresorii urmează să fie audiați.
18:20
Selecționerul Serghei Cleșcenco a anunțat lista lărgită a stranierilor convocați la Naționala Moldovei pentru cantonametul de pregătire din 2-11 iunie 2024 la Centrul de pregătire a selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă.Tricolorii vor juca 2 meciuri amicale în această perioadă. Partida cu reprezentativa Ciprului va avea loc pe 8 iunie, iar cu naționala Ucrainei - pe 11 iunie. Ambele meciuri se vor disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău începând cu ora 19:00, conform Federației Moldovenești de Fotba (FMF).
17:40
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat, vineri, legea care permite unor categorii de condamnați să servească în armată, relatează Sky News. O altă lege promulgată de Zelenski prevede amenzi mai mari pentru cei care se sustrag mobilizării în armată, scrie digi24.ro.
17:10
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că sâmbătă, 18 mai 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos.
17:00
Festivalul de Film de la Cannes a început de 4 zile și, deși majoritatea vedetelor care au călcat pe covorul roșu au arătat uluitor, au existat și persoane care au dat greș cu alegerea ținutelor pentru acest eveniment. La premiera filmului „Furiosa: A Mad Max Story”, celebritățile sperau să fie lăudate pentru look-urile lor îndrăznețe, dar nu au avut rezultatele dorite, scrie Libertatea.ro.
17:00
Veronica Dragalin a fost folosită în scandalul cu Tatiana Răducanu, pentru a discredita procesul de pre-vetting. De această părere este președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, care în cadrul unui interviu a declarat că acest scandal a fost pornit pe fundalul unor reglări de conturi între diferite grupuri de influență din PAS.
16:50
Partidul „Șor" anunță că, în conformitate cu articolul 39 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, a depus o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) prin care solicită „aplicarea măsurilor provizorii de suspendare a interdicției impuse asupra activităților sale de Guvernul Moldovei”.
16:40
Jucătorii de fotbal vor putea de acum înainte să semnaleze un gest sau un cuvânt rasist arbitrului făcând un X cu mâinile, a anunţat vineri FIFA. Decizia face parte din lupta împotriva discriminării care subminează fotbalul, potrivit AFP, citat de digi24.ro.
16:10
O femeie de 47 de ani din satul Goleni a fost transportată la spital după ce a fost lovită de o mașină în dimineața zilei de astăzi. Potrivit informațiilor o tânără de 28 de ani în timp ce conducea o mașină de marca Land Rover, a ieșit la depășire peste linia continuă, în rezultat tamponând femeia care se afla la marginea carosabilului.
15:50
Deputatul PAS Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, i-a dat o replică fostului șef de stat, Igor Dodon, care l-a comparat cu un dansator de disco. „Când această etichetare vine de la un corupt care primește bani în kuliok, simt că, de fapt, am primit o laudă”, a scris parlamentarul, pe rețele.
15:40
Trei bărbați din raionul Hîncești au fost reținuți de mascații Fulger, pentru comiterea unui huliganism agravat. Potrivit informațiilor, bănuiții în timp ce se aflau la o terasă au bătut un bărbat până la leșin. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, oamenii legii au ridicat 2 arme.
15:30
Trei bărbați din raionul Hîncești au fost reținuți de mascații Fulger, pentru comiterea unui huliganism agravat. Potrivit informațiilor, bănuiții în timp ce se aflau la o terasă au bătut un bărbat până la leșin. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, oamenii legii au ridicat 2 arme.
15:10
Opt ceasuri care i-au aparţinut legendei Formulei 1 Michael Schumacher - inclusiv două piese unice care au legătură cu titlurile sale de campion mondial - au fost vândute marţi la casa Christie's din Geneva pentru puţin sub 4 milioane de franci elveţieni (4,1 milioane de euro), relatează AFP, citat de news.ro.
14:50
Ceremonia de lansare a Zilei Internaționale a Muzeelor se desfășoară în aceste clipe, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Tot astăzi va avea loc și Gala Premiilor, dedicată muzeografilor, managerilor de muzee și programelor inovative care contribuie la promovarea experiențelor culturale și educative.
14:40
Actorul Emilian Crețu a organizat o petrecere impresionantă, cu ocazia mutării în noua sa casă, eveniment la care au participat peste 50 de invitați. Printre numeroasele cadouri pe care i le-au oferit oaspeții, unul s-a remarcat în mod special prin originalitate - un clopot, scrie SHOK.md.
14:20
Avocatul Sergiu Băieșu, propus de Parlament la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul non-judecătorilor, a promovat evaluarea Comisiei Vetting.
14:10
Avocatul Sergiu Băieșu, propus de Parlament la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul non-judecătorilor, a promovat evaluarea Comisiei Vetting.
14:00
Dacă Occidentul mai avea vreo speranţă că Beijingul va reacţiona la avertismente şi va opri ajutorul pentru Vladimir Putin şi maşina de război a Rusiei, Xi Jinping a părut că spulberă orice urmă de îndoială. Într-un gest rar, liderul Chinei l-a îmbrăţişat pe Vladimir Putin la despărţire. SUA au avertizat că nu acceptă un joc al Chinei pe două terenuri, cu Occidentul, şi cu Rusia în acelaşi timp, scrie observatornews.ro.
13:50
Ceremonia de lansare a Zilei Internaționale a Muzeelor se desfășoară în aceste clipe, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Tot astăzi va avea loc și Gala Premiilor, dedicată muzeografilor, managerilor de muzee și programelor inovative care contribuie la promovarea experiențelor culturale și educative.
13:40
Ceremonia de lansare a Zilei Internaționale a Muzeelor se desfășoară în aceste clipe, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Tot astăzi va avea loc și Gala Premiilor, dedicată muzeografilor, managerilor de muzee și programelor inovative care contribuie la promovarea experiențelor culturale și educative.
Ieri
13:20
Ghenadie Boleacu - Ospitalitatea e în genele familiei noastre.
13:20
Un accident grav a avut loc în această dimineață pe strada Mesager din capitală. Potrivit informațiilor un tânăr de 22 de ani în timp ce conducea un automobil BMW a pierdut controlul volanului și a intrat în plin în remorca unui autocamion care era parcat.
13:10
Premierul slovac Robert Fico se află între viață și moarte la două zile după o tentativă de asasinat care a provocat unde de șoc în întreaga Europă, a declarat, vineri, premierul ungar Viktor Orban la postul public de radio, relatează Libertatea.ro, cu referire la Reuters.
13:00
Cauza penală de învinuire a fostului director al Serviciului Protecție și Pază de Stat, Iaroslav Martin, expediată în instanța de judecată. Potrivit informațiilor urmărirea penală a fost pornită în iunie 2021, de către Centrul Național Anticorupție, în baza unei sesizări de abuz de putere.
12:50
Încărcarea telefonului mobil este un subiect care generează multe dezbateri și confuzii. Playtech.ro îți prezintă cele mai bune practici recomandate de experți, pentru a-ți încărca telefonul în mod eficient și pentru a maximiza durata de viață a bateriei, precum și ce se întâmplă dacă îți lași telefonul conectat la priză peste noapte.
12:50
Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică a afișat noile prețuri de referință la carburanți, valabile pentru următoarele trei zile. Vedeți mai jos și topul stațiilor PECO, unde găsiți cea mai ieftină benzină sau motorină.
12:40
Un inspector vamal din cadrul Postului Vamal Tudora este cercetat pentru corupere pasivă, fiind denunțat la CNA pentru pretinderea sistematică a mijloacelor financiare ilicite de la un voluntar care acorda servicii de transport pentru refugiații din Ucraina. Potrivit faptelor investigate de CNA, vameșul ar fi pretins, acceptat și primit bani ce nu i se cuvin pentru a nu supune procedurii de inspecție detaliată mijloacele de transport, la trecerea frontierei de stat.
12:40
„În Moldova locuiesc oameni care își doresc ferm integrarea europeană și locuiesc oameni care cred că apropierea de Rusia este un scenariu mai bun. Avem și oameni care preferă păstrarea unui echilibru în relații atât cu UE, cât și cu Rusia. La fel, avem oameni care susțin fierbinte unirea cu România, și avem oameni care se declară ferm împotrivă. Deja avem locuitori care cred că Moldova trebuie să construiască relații mai puternice cu China. Și avem oameni care cred că Moldova trebuie să prietenească doar cu SUA. Cine dintre noi are dreptate? Este cea mai periculoasă și nepotrivită întrebare”, scrie Vadim Ceban, președintele MoldovaGaz, într-un editorial.
12:30
Fostul șef de stat, Igor Dodon, îl compară pe deputatul PAS Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, cu un dansator disco. „Crețosul, cum îi spune, Jimmi, poi, tanțui. Ați văzut filme indiene? Iată avem un tanțor disco în fruntea Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, așa rușine…”, a spus ex-președintele țării, în cadrul emisiunii „În direct cu Igor Dodon”.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.