Studiu: Cel mai mult migrează din Moldova tinerii cu vârste între 25 și 34 de ani

Unica.md, 4 mai 2024 11:20

Republica Moldova are oameni în vârstă aptă de muncă, doar că aceștia nu se află în țară. Dintre cei aflați acum în țară, într-un viitor apropiat, mai mult de jumătate ... Post-ul Studiu: Cel mai mult migrează din Moldova tinerii cu vârste între 25 și 34 de ani apare prima dată în Unica.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Unica.md

Acum 5 minute
18:30
La Delacău, raionul Anenii Noi, un sat cu peste 2000 de locuitori, a fost amenajat un parc modern în centrul localității, prin Programul Satul European. Atât copiii, cât și maturii ... Post-ul La Delacău, a fost amenajat un parc modern în centrul localității, prin Programul Satul European apare prima dată în Unica.md.
Acum 15 minute
18:20
Arsenie Todiraș a anunțat că va deveni tătic pentru prima dată. De curând, iubita lui, Agnes Matoko, și viitorul tată au organizat un gender party, în care au anunțat sexul ... Post-ul Arsenie Todiraș a anunțat sexul copilului apare prima dată în Unica.md.
Acum o oră
18:00
În Republica Moldova și în întreaga comunitate europeană este este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, astăzi 18 mai. Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova Tradițional, ... Post-ul Serviciul Vamal marchează Ziua Internațională a Muzeelor apare prima dată în Unica.md.
18:00
Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat (Buzău) din România, una dintre cele mai dure penitenciare comuniste, este aproape de a fi inclusă în patrimoniul UNESCO. Aici, deținuții erau supuși unor ... Post-ul Infern al torturii comuniste, inclus în patrimoniul UNESCO apare prima dată în Unica.md.
Acum 2 ore
17:30
Cancelarul german Olaf Scholz va efectua o vizită în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către acesta, pe 17 mai, la Berlin, în timpul unei conferințe de presă alături ... Post-ul Cancelarul german Olaf Scholz va efectua o vizită în Republica Moldova: ,,Aștept cu nerăbdare să vizitez Chișinăul” apare prima dată în Unica.md.
17:30
Astăzi, la Leipzig, șefa statului a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul Președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoțit de 25000 de euro, sumă pe care ... Post-ul Președinta Maia Sandu a primit astăzi premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, la Leipzig apare prima dată în Unica.md.
17:20
O aeronavă de tip C-17 a Gărzii Naționale Aeriene din Carolina de Nord a aterizat în această dimineață pe Aeroportul din Chișinău pentru a sprijini exercițiul „Scutul păcii”. Aeronava a ... Post-ul O aeronavă din SUA a aterizat pe Aeroportul din Chișinău pentru a sprijini exercițiul „Scutul păcii” apare prima dată în Unica.md.
Acum 6 ore
14:30
Republica Moldova se confruntă cu un deficit acut de specialiști în sănătate mintală. Potrivit datelor oferite de asociația Mensana, la 100.000 de locuitori sunt doar doi psihiatri, în condițiile în ... Post-ul Deficit de medici psihiatri în țară. Autoritățile își propun un nou proiect de lege privind sănătatea și bunăstarea mintală apare prima dată în Unica.md.
13:40
Grație și prestații strălucitoare, la „Arena Chișinău”, unde s-au desfășurat două competiții de gimnastică aerobică. Au concurat sportive din Republica Moldova, din România și din Ucraina. Peste o sută de ... Post-ul La „Arena Chișinău” s-au desfășurat două competiții de gimnastică aerobică, la care au concurat sportive din trei țări apare prima dată în Unica.md.
13:40
Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii caritabile care a fost organizată la Paris, un tablou reprezentându-l pe Pele. Mbappe a plătit puţin peste o jumătate de ... Post-ul Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele apare prima dată în Unica.md.
13:30
Peste 60 de meșteri populari din România și din Republica Moldova și-au dat întâlnire la Iași unde au expus obiecte lucrate manual. Nu au lipsit nici spectacolele muzicale sau poveștile ... Post-ul Târg la Iași: Peste 60 de meșteri populari din România și Republica Moldova și-au expus obiectele lucrate manual apare prima dată în Unica.md.
13:20
Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a anunțat că în curând va fi lansat o platformă pe care moldovenii vor putea să împrumute bani statului. Declarația a fost făcut la emisiunea „Realitatea ... Post-ul În curând, statul va putea împrumuta bani de la cetățeni, susține ministrul Finanțelor apare prima dată în Unica.md.
13:10
La Chișinău astăzi, 18 mai, se desfășoară Noaptea Muzeelor. Evenimentul a ajuns la cea de-a 20-ea ediție și se desfăşoară în Capitală, dar și în toată Republica Moldova, fiind cunoscută ... Post-ul La Chișinău astăzi se desfășoară Noaptea Muzeelor. Ce evenimente vor avea loc apare prima dată în Unica.md.
Acum 8 ore
11:20
Au dat tot ce au avut mai bun și au oferit un spectacol uimitor, păstrând în minte un gând clar: să fie votați și să se califice în marea finală. ... Post-ul Primii cinci cei mai talentați români luptă pentru marele premiu în finala ,,Românii au talent”. Cine sunt ei! apare prima dată în Unica.md.
11:00
Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski afirmă că, după atacurile ruseşti, sectorul energetic ucrainean a pierdut o parte semnificativă din producţie, subliniind că este nevoie de timp pentru a-l restabili. El a ... Post-ul Volodimir Zelenski afirmă că Ucraina a pierdut o parte semnificativă din producţia de energie, după atacurile ruseşti apare prima dată în Unica.md.
10:50
Muzeografi, manageri de muzee, dar și programele inovative dezvoltate pentru a susține experiențele educative și de patrimoniu cultural au fost premiate la Gala Premiilor dedicată muzeografilor. Foto: Ministerul Culturii/ Facebook ... Post-ul Muzeografi din toată țara au fost premiați în ajunul Zilei Internaționale a Muzeelor apare prima dată în Unica.md.
10:40
În perioada 17-18 mai, Președinta Maia Sandu se află într-o vizită de lucru în Germania. Astăzi, la Berlin, șefa statului s-a întâlnit cu Președintele Frank-Walter Steinmeier, Cancelarul Olaf Scholz, Președinta ... Post-ul Maia Sandu, vizită de lucru în Germania. Șefa statului s-a întâlnit cu președintele Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și alți oficiali apare prima dată în Unica.md.
Acum 12 ore
10:30
O tornadă produsă în Italia, joi seara, a răsturnat un tren de marfă în apropiere de Mantova, pe fondul vremii extreme care a făcut ravagii în nordul ţării, au anunţat ... Post-ul Un tren a fost răsturnat de o tornadă în nordul Italiei apare prima dată în Unica.md.
10:20
Cetăţenii ruşi au cheltuit cel puţin 6,3 miliarde de dolari pe proprietăţi imobiliare din Dubai de la începutul războiului din Ucraina, potrivit unui raport al laboratorului de cercetare al Observatorului ... Post-ul Cetățenii ruși au cheltuit peste șase miliarde de dolari pe proprietăți imobiliare din Dubai apare prima dată în Unica.md.
10:10
Înotătorul moldovean Constantin Malachi a obținut trei medalii de aur la un turneu internațional din Viena. F Potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova toate cele trei medalii ... Post-ul Un înotător moldovean a obținut trei medalii de aur la turneul internațional din Viena apare prima dată în Unica.md.
10:00
Mai mulți locuitori ai orașului au fost consultați gratuit, în contextul proiectului elevețian „Viața sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”. Acesta are drept scop promovarea sănătății și îmbunătățirea calității vieții în ... Post-ul Locuitorii Capitalei, consultați gratuit în contextul unui proiect elvețian apare prima dată în Unica.md.
Acum 24 ore
21:20
Chipsurile ultra-picante produse de Paqui au ucis un băiat de 14 ani după ce a participat la o provocare cu acest produs care conținea un compus chimic extras din ardei ... Post-ul Un băiat de 14 ani a făcut stop cardiorespirator și a murit după ce a mâncat chipsuri picante apare prima dată în Unica.md.
21:10
Loredana Groza va cânta în deschiderea „Meciului de retragere al Generaţiei de Aur”, ce va avea loc pe data de 25 mai, pe Arena Naţională. Artista a recunoscut că a fost ... Post-ul Loredana Groza, îndrăgostită lulea apare prima dată în Unica.md.
21:10
Utilizatorii TikTok vor putea posta clipuri cu o lungime de până la o oră. După ce a crescut deja de mai multe ori limita de timp a clipurilor pe care ... Post-ul O nouă funcție pe Tik Tok. Este cea mai mare schimbare din ultima perioadă apare prima dată în Unica.md.
21:00
Tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu cancer. Trei schimbări simple ale stilului de viață pot reduce semnificativ riscul, spune un dietetician. Un dietetician specializat în prevenirea cancerului a declarat ... Post-ul Tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu cancer! Trei schimbări simple ale stilului de viață pot reduce acest risc apare prima dată în Unica.md.
21:00
Aproximativ 40 la sută dintre localitățile Republicii Moldova nu sunt conectate la rețelele publice de apă și canalizare, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu.  Pentru a rezolva această ... Post-ul Aproape jumătate din localitățile din Moldova nu au canalizare apare prima dată în Unica.md.
21:00
Consiliul Europei a adoptat vineri primul tratat internaţional obligatoriu din punct de vedere juridic menit să asigure respectarea drepturilor omului, a statului de drept şi a standardelor juridice privind democraţia în utilizarea sistemelor ... Post-ul Primul tratat internaţional privind inteligența artificială, adoptat de Consiliul Europei apare prima dată în Unica.md.
Ieri
17:10
Actorul Emilian Crețu a organizat o petrecere impresionantă, cu ocazia mutării în noua sa casă, eveniment la care au participat peste 50 de invitați. Printre numeroasele cadouri pe care i ... Post-ul Emilian Crețu a dat o mega petrecere la noua lui locuință luxoasă. A avut peste 50 de invitați care l-au scăldat în flori și cadouri. VIDEO! apare prima dată în Unica.md.
16:50
O femeie de 47 de ani din satul Goleni a fost transportată la spital după ce a fost lovită de o mașină în dimineața zilei de astăzi. Potrivit informațiilor o ... Post-ul Momentul în care o șoferiță trece cu mașina peste linia continuă și lovește în plin o femeie de la marginea carosabilului, într-un sat apare prima dată în Unica.md.
16:30
Paginile de internet ale mai multor instituții publice din Moldova au fost ținta unor atacuri cibernetice, în ultimele zile. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel ... Post-ul Mai multe site-uri oficiale din Moldova au fost atacate de hackeri apare prima dată în Unica.md.
16:00
Prunele moldovenești au atins câteva recorduri pozitive în anul 2023. Exportul lor, din totalul producției,  a crescut de la 3% în perioada anilor 2000 la 47% în 2023, ceea ce ... Post-ul Prunele moldovenești au atins câteva recorduri pozitive în 2023 apare prima dată în Unica.md.
15:30
Pe data de 16 mai, în cadrul reuniunii multilaterale Quint, secretarul de stat al MIDR Mircea Păscăluță, împreună cu omologii săi secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din ... Post-ul Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene de la Giurgiulești-Reni, inaugurat după reconstrucție apare prima dată în Unica.md.
15:20
Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat patiseria „Dolce Parma”. Întreprinderea are circa 25 de angajați și planifică să se extindă în următorii ani. În acest scop, premierul a încurajat proprietarii să ... Post-ul Afacere dulce la Anenii Noi! Premierul Recean a vizitat patiseria „Dolce Parma” apare prima dată în Unica.md.
14:50
185 de elevi din Liceul Teoretic „Mircea Eliade” și Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din municipiul Chișinău au susținut, astăzi 17 mai, testul la matematică, din cadrul testării naționale în învățământul ... Post-ul Premieră! Elevii din două licee din capitală susțin testul la matematică în format digital apare prima dată în Unica.md.
14:30
O femeie cu botulism a fost internată la spitalul „Toma Ciorbă”. Tânăra de 25 de ani a fost diagnosticată cu botulism, scrie realitatea.md. Ancheta epidemiologică a stabilit că pacienta consumase ... Post-ul O pacientă, internată cu botulism, după ce a mâncat pate de porc, conservat acasă apare prima dată în Unica.md.
13:30
Caz șocant în comuna Băcioi. O fată a fost bătută cu bestialitate de alte trei adolescente și un băiat. Imaginile video au fost publicate pe rețele, scrie unimedia.info. colaj foto: ... Post-ul O fată din Băcioi, bătută cu bestialitate de alți trei adolescenți, cu pumnii, picioarele și o ștachetă! ATENȚIE! Imagini care vă pot afecta emoțional apare prima dată în Unica.md.
13:20
Caz șocant în comuna Băcioi. O fată a fost bătută cu bestialitate de alte trei adolescente și un băiat. Imaginile video au fost publicate pe rețele, scrie unimedia.info. colaj foto: ... Post-ul O fată din Băcioi, bătută cu bestialitate de alți trei adolescenți,cu pumnii, picioarele și o ștachetă! ATENȚIE! Imagini care vă pot afecta emoțional apare prima dată în Unica.md.
12:20
În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern cu privire la ajustarea tarifelor pentru serviciile medicale și sanitare, aprobată la sfârșitul lunii februarie. Documentul conține o nouă ediție a ... Post-ul Serviciile medicale și sanitare, mai scumpe din 1 iulie! apare prima dată în Unica.md.
12:10
Iubitorii de dulciuri au un nou motiv în plus pentru a vizita localul Millor Cafe. Patiserul localului au introdus în meniu noi deserturi în combinații savuroase, cfără prea mult zahăr ... Post-ul Deserturi sănătoase și delicioase, în meniul unui local din Chișinău apare prima dată în Unica.md.
12:00
Încă două săptămâni de restricții la Aeroportul Chișinău, pe fondul repetatelor amenințări cu bombă din ultima perioadă, scrie evz.ro. Persoanele care așteaptă sau conduc pasageri la Aeroportul Internațional Chișinău nu ... Post-ul Încă două săptămâni de restricții la Aeroportul Chișinău după amenințările cu bombă din ultima perioadă apare prima dată în Unica.md.
11:50
În Republica Moldova, o dată crucială pentru viitorul țării va fi cea de 20 octombrie anul curent. Este ziua în care cetățenii sunt așteptați la urne pentru alegerile prezidențiale. Această ... Post-ul A fost stabilită data alegerilor prezidențiale în Republica Moldova! Când vor alege moldovenii noul președinte apare prima dată în Unica.md.
11:40
Alte mașini de lux și piese de contrabandă, de 14.000.000 lei, din UE și Marea Britanie. Încă un grup infracțional – deconspirat. Membrii acestui grup infracțional ar fi în contact ... Post-ul Furau mașini de lux din UE și Marea Britanie și le aduceau prin contrabandă în Moldova. Cum acționau infractorii apare prima dată în Unica.md.
11:30
Structurile de forță de la Tiraspol l-au eliberat pe Victor Pleșcanov din detenție, anunță Biroul politici de reintegrare, scrie stiripesurse.md. Victor Pleșcanov  a fost privat de libertate în data de 10 iunie ... Post-ul După doi ani de detenție, regimul de la Tiraspol l-a eliberat pe Victor Pleșcanov, care arborase drapelul Ucrainei în semn de condamnare a războiului Rusiei în țara vecină apare prima dată în Unica.md.
11:20
Șefa statului efectuează, în perioada 17-18 mai, o vizită de lucru în Republica Federală Germania. Vizita subliniază angajamentul continuu al Republicii Moldova și al Germaniei pentru consolidarea relațiilor bilaterale în ... Post-ul Maia Sandu va primi un premiu de 25 000 de euro în Germania apare prima dată în Unica.md.
11:10
 „Inovare și responsabilitate socială în industria alimentară prin colaborare cu Banca de Alimente” a fost genericul unei mese rotunde, desfășurată ieri, în cadrul expoziţiei internaţionale specializate de produse alimentare şi ... Post-ul Autorităţile vor aplica noi metode pentru a preveni risipa de produse alimentare apare prima dată în Unica.md.
11:00
Moldovenii supuşi sancţiunilor internaţionale pot rămâne fără cetăţenie. Proiectul de modificare a legii, care conţine noile reglementări, a fost aprobat în lectura a doua de către deputaţi, scrie realitatea.md. Astfel, ... Post-ul Moldovenii supuşi sancţiunilor internaţionale pot rămâne fără cetăţenie apare prima dată în Unica.md.
09:20
Îndrăgita actriță și artistă, Aliona Triboi vine cu o noutate muzicală! Interpreta lansează prima sa melodie în stil popular, dedicată clipelor petrecute alături de oamenii dragi, în jurul meselor de ... Post-ul Aliona Triboi a lansat prima sa melodie în stil popular! Este superbă apare prima dată în Unica.md.
09:00
Ucraina sărbătorește Ziua Iei Naționale ”Vishivanka” – „Вышиванка”.  În cea de-a treia zi de joi a lunii mai, în Ucraina este sărbătorită Ziua Iei Naționale. Președintele Volodimir Zelenski i-a felicitat pe ... Post-ul Vladimir Zelenski, fotografie splendidă alături de soția sa Olena, de Ziua iei tradiţionale ucrainene apare prima dată în Unica.md.
08:50
Un eveniment dedicat gurmanzilor şi celor pasionați de gastronomie are loc la Chişinău. Expoziţia Food & Drinks a adunat zeci de producători din Republica Moldova şi specialişti din domeniul alimentar. ... Post-ul Expoziție cu gust dedicată gurmanzilor și celor pasionați de gastronomie, la Chișinău. Intrarea este liberă apare prima dată în Unica.md.
08:50
Populara prezentare anuală de modă la Victoria’s Secret, ce include supermodele ce prezintă sutiene încrustate cu bijuterii și aripi de înger, va reveni în acest sezon de toamnă, după o ... Post-ul Victoria’s Secret revene, după o pauză de șase ani, cu populara prezentare de modă apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.