VIDEO Mesaje de susținere a viitorului european al Republicii Moldova au răsunat astăzi în legislativul de la Chișinău

Realitatea.md, 9 mai 2024 13:20

Parlamentul Republicii Moldova găzduiește astăzi, 9 mai, vizita comună a președinților grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene. Prin urmare, prietenii Republicii Moldova din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene au celebrat Ziua Europei în legislativul de la Chișinău, unde au transmis mesaje puternice de susținere pentru țara noastră. Numeroși parlamentari din […] Articolul VIDEO Mesaje de susținere a viitorului european al Republicii Moldova au răsunat astăzi în legislativul de la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 10 minute
13:40
Un bărbat de 67 ani, aflat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat cu succes de echipele SAMU Rîșcani, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Incidentul s-a produs duminică, 19 mai. „Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Rîșcani, care a intervenit prompt și a depistat pacientul în […] Articolul La un pas de moarte! Un bărbat de 67 ani, resuscitat de medicii de la urgență, după ce a suferit un stop cardiac apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
13:30
Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, şi-au pierdut viaţa în prăbușirea elicopterului care îi transporta, într-o zonă muntoasă şi pe o vreme foarte rece, a declarat luni un oficial iranian, după ce echipe de căutare au localizat epava aparatului de zbor în provincia Azerbaidjanul de Est, informează Reuters, potrivit Agerpres.  […] Articolul Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Centrul Municipal de Tineret a împlinit cinci ani de activitate. În acest timp, Primăria Chișinău a reușit să deschidă cinci Centre moderne de Tineret. Astfel, în cadrul ședinței Primăriei Capitalei de luni, 20 mai, Primarul Ion Ceban, a declarat că alocațiile pentru aceste proiecte au fost majorate de 30 de ori. „Practic, de 30 de […] Articolul VIDEO Centrul Municipal de Tineret a împlinit cinci ani de activitate apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Directoarea școlii din Drochia, găsită fără suflare în sala de sport a instituției pe 18 mai, este petrecută luni pe ultimul drum. Reprezentanții ai Primăriei locale au comunicat pentru redacția Rupor că elevii nu merg în această zi la ore, iar preotul a recomandat ca instituția să fie sfințită. Interlocutorii au mai comunicat că directoarea […] Articolul RUPOR.MD Tragedia de la Drochia: Directoarea școlii, găsită moartă în sala de sport, ar fi avut mai multe conflicte apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
38 de elevi din Republica Moldova au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română (clasele alolingve). Competiția s-a desfășurat în perioada 17-19 mai, la Liceul Teoretic „N. Gogol” din Chișinău, și a întrunit 134 de elevi din întreaga țară. Olimpiada Republicană la Limba și literatura română (alolingvi), este organizată anual de […] Articolul Mândrie! 38 de elevi din țară, premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
12:40
Duminică, 19 mai, în 9 localități din Republica Moldova au avut loc alegeri locale noi și parțiale, primele de acest fel organizate după alegerile locale generale din 2023. În acest sens, Promo-LEX vine cu câteva constatări. Potrivit Promo-LEX, informațiile prezentate au fost colectate și raportate de către trei observatori pe termen lung (OTL) și șapte […] Articolul Constatările Misiunii de observare Promo-LEX privind alegerile locale noi și parțiale. Au fost depistate încălcări? apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va întreprinde o vizită de lucru la Paris, săptămâna viitoare. Despre asta anunță reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Franța, într-un mesaj pe Facebook. Speakerul va avea o întrevedere și cu diaspora noastră marți, 28 mai curent, iar doritorii sunt invitați să se înregistreze în prealabil. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la […] Articolul Igor Grosu merge la Paris. Va avea o întrevedere și cu diaspora noastră din Franța apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Faptul că, la nivel mondial, numărul fumătorilor nu scade reprezintă o confirmare că mulți dintre ei fie nu înțeleg pe deplin pericolul acestui obicei dăunător, fie pur și simplu ignoră informațiile importante despre consecințele fumatului. În Moldova, 26.7% din populație fumează activ, transmite deschide.md. În timp ce nicotina, ca substanță individuală, nu provoacă boli grave […] Articolul Cardiolog: Dacă pacientul nu poate renunța la fumat, trebuie schimbată abordarea apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Un bărbat de 43 de ani a fost prins pe strada Petru Rareș cu substanțe interzise la el. Potrivit carabinierilor, individul s-a alarmat când a văzut militarii. Astfel, angajații Inspectoratului General al Carabinierilor (IGC) au stopat persoana, iar la întrebările acestora, individul a declarat că deține la sine substanțe interzise. „Ca urmare, s-a solicitat intervenția […] Articolul S-a dat singur de gol? Un bărbat cu droguri la el, prins de carabinieri apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
11:40
De la începutul operațiunii „Motociclistul”, 8 aprilie, cei mai mulți șoferi au fost depistați fără permis de conducere.  Astfel, polițiștii au prins șoferi cu diferite încălcări, cum ar fi depășirea limitei de viteză sau conduceau în stare de ebrietate. Datele transmise de Inspectoratului General al Poliției (IGP): 153 de motocicliști au fost sancționați pentru încălcarea […] Articolul Operațiunea Motociclistul: Cei mai mulți șoferi au fost depistați fără permis de conducere apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Reorganizarea mai multor colegii și școli profesionale urmează să fie decisă joi, la ședința cabiinetului de miniștri. Proiectul propus de Ministerul Educației prevede că acestea vor fuziona cu alte instituții de profil din țară. Lista instituțiilor vizate: Centrul de Excelenţă în Servicii şi Prelucrarea Alimentelor din Bălți va absorbi Școala Profesională din Alexăndreni, Sîngerei. Colegiul […] Articolul Marea reorganizare din Educație: „Sentința” pentru mai multe colegii și școli profesionale va fi pronunțată joi apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
În data de 1 iunie, când este marcată Ziua Internaţională a Copilului, în Capitală vor avea loc mai multe evenimente. La Grădina Zoologică din Chișinău va fi organizată Ziua Ușilor Deschide, iar una dintre surprize este faptul că pe parcursul acestei zile, intrarea pe teritoriul Grădinii Zoologice va fi absolut gratuită pentru toți copiii de […] Articolul VIDEO Surpriză de 1 iunie! Toți copiii vor avea acces gratuit pe teritoriul Grădinii Zoologice din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din orașul Ialoveni, secretara comisiei, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați de Centrul Național Anticorupție și procurori pentru corupere sistemică. Potrivit CNA, membrii Comisiei sunt bănuiți că primeau sistematic de la diferite persoane fizice bani ce nu li se cuvin în schimbul facilitării eliberării adeverinței medicale a […] Articolul Eliberau contra cost adeverințe medicale pentru șoferi! 6 persoane, cercetate de CNA, pentru corupție sistemică apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Duminică, în nouă localități din țară au avut loc alegeri locale noi sau parțiale. Cetățenii din localitățile Cairaclia și Salcia (Taraclia), Chioselia Rusă și Cotvscoe (Găgăuzia), Târnova (Dondușeni), Bucovăț (Strășeni), Sagaidac (Cimișlia), Hănăsenii Noi (Leova) au ales primari și consilieri locali. În total, la vot s-au prezentat puțin pesste 4000 de persoane dintre cele peste […] Articolul Alegeri locale noi și parțiale: CEC anunță cum au fost împărțite voturile în cele 9 localități apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
O elevă din Republica Moldova a obținut locul patru la Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF. Evenimentul s-a desfășurat în Los Angeles, California, Statele Unite ale Americii, în perioada 11-17 mai 2024. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), Felicia Iordachi, elevă la Liceul Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău este câștigătoarea premiului de 500 […] Articolul O elevă din Chișinău a obținut locul patru la Concursul Internațional de Științe și Inginerie apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Directoarea unei școli din raionul Drochia a fost găsită strangulată. Un angajat a depistat corpul neînsuflețit al femeii în sala de sport a instituției de învățământ. Oamenii legii au fost alertați pe 18 mai, în jurul orei 19:40. Informația a fost confirmată pentru Realitatea de către ofițera de presă a Poliției locale, Svetlana Talpă. Pentru […] Articolul Tragedie la o școală din Drochia: Directoarea, găsită fără suflare în sala de sport a instituției apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 21-24 mai va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală. Măsura este luată de poliție în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a circa 40 de delegații străine participante la cel de-al XIX-lea Congres al Curților Constituționale Europene, care vor vizita Guvernul și Parlamentul […] Articolul Anunțul municipalității: Timp de câteva zile va fi limitat accesul în unele locuri din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
„UE nu are culoare politică”. Declarația a fost făcută de ambasadorul român Cristian Leon Țurcanu, de Ziua Europei, desfășurată la Bălți. Diplomatul spune că cetățenii de pe acest mal al Prutului au „inimi europene”. El a mai menționat că oamenii din Republica Moldova își doresc pace și prosperitate. „Cu toții își doresc pace și prosperitate, […] Articolul FOTO Flacăra pro-europeană se aprinde la Bălţi! Ambasadorul Ţurcanu: UE are culoarea prosperităţii apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Aproximativ 500 de persoane au vizitat Bănca Național a Moldovei, în seara zilei de sâmbătă, 18 mai, pentru a descoperi arta și istoricul monetar al Republicii Moldova. Vizitatorii au avut ocazia să vadă emisiuni de monede și bancnote comemorative, precum și proiecte de artă și documentare tematice care explorează influențele culturale și estetice în designul […] Articolul Aproape 500 de persoane au vizitat BNM în Noaptea Europeană a Muzeelor apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
În atenția șoferilor! Poliția Națională anunță că până la data de 10 iunie vor fi restricții de circulație în sectorul Ciocana al Capitalei. Așadar, începând de astăzi, 20 mai, în legătură cu executarea lucrărilor de reparație pe bulevardul Mircea cel Bătrân, tronsonul cuprins între străzile Petru Zadnipru și Profesor Ion Dumeniuc, traficul rutier va fi suspendat […] Articolul Până în luna iunie vor fi restricții de circulație într-un sector din Capitală. Precizările poliției apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Un bărbat de 71 ani din municipiul Bălți este căutat de oamenii legii, după ce în seara de 11 mai a plecat într-o direcție necunoscută și nu s-a mai întors. Semnalmente: înălțimea 1,76-1,78 m și păr cărunt.În momentul plecării, acesta purta o cămașă gri în carouri, pantaloni negri și încălțăminte neagră. „Persoanele care dețin informații […] Articolul ATENȚIE, bărbatul din imagini este căutat! Poliția solicită ajutor cetățenilor apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
09:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi, 20 mai, în intervalul 10:00 –16:00, va fi sistat temporar traficul rutier pe un tronson din strada Mihail Sadoveanu, între strada Igor Vieru și strada Profesor Ion Dumeniuc, sectorul Ciocana, în legătură cu desfășurarea acțiunilor de filmare pentru realizarea unui proiect cinematografic. Municipalitatea precizează că în cadrul aceleiași acțiuni, […] Articolul Atenție, se filmează! Pe unele străzi din sectorul Ciocana va fi sistat temporar traficul rutier apare prima dată în Realitatea.md.
09:10
Polițiștii capitalei au depistat într-o clădire părăsită din sectorul Centru o geantă cu droguri, asemănătoare hașișului. În cadrul cercetării la fața locului au fost ridicate 181 de pachețele cu substanțe narcotice. Oamenii legii au identificat și reținut trei bărbați de 20, 23 și 25 de ani din capitală. Suspecții au comunicat polițiștilor că activează în […] Articolul VIDEO 181 de pachețele cu substanțe narcotice au fost ridicate de oamenii legii. Trei bărbați, reținuți apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
 Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că vremea se încălzește treptat după o perioadă răcoroasă. Maximele termice vor oscila între +21 și +26 de grade Celsius. În capitală și centrul țării se așteaptă maxime de până la +23°C, iar minima va arăta +9°C. La nord termometrele vor arăta temperaturi cuprinse între +21 și +6°C. În sudul țării […] Articolul Vremea se încălzește treptat: Vom avea temperaturi de până la +26°C apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Miniștrii de finanțe vor dezbate legalitatea utilizării activelor de stat înghețate în valoare de 270 de miliarde de euro ca garanție pentru împrumut. La reuniunea miniștrilor de finanțe ai G7 din această săptămână, care va avea loc la Stresa, în nordul Italiei, vor fi probabil exprimate divergențe cu privire la posibilitatea ca Ucraina să primească […] Articolul Liderii G7 vor discuta despre folosirea a 30 de miliarde de euro pentru Ucraina din activele confiscate ale Rusiei apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 20 mai, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 10:00 Prezentarea bunurilor achiziționate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților de protecție și incluziune socio–economică a refugiaților ucraineni, a resortisanților țărilor terțe și a comunităților gazdă din Moldova” 11:00 Conferință de presă susținută de Conducerea Partidului Social Democrat European (PSDE) […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Berbecii vor să primească un ajutor din partea prietenilor, dar pot avea aşteptări prea mari. Focusaţi-vă pe relaţia cu partenerul de viaţă! Taur Nativii Taur se pot simţi blocaţi într-o chestiune legată de job. Ar fi bine să nu mai ţineţi cont atât de mult de opiniile celor din jur şi să aveţi mai multă […] Articolul Horoscop 20 mai 2024. Zodia care va avea probleme cu banii; gândiţi-vă bine cum îi cheltuiţi apare prima dată în Realitatea.md.
08:10
Președintele Iranului, Ebrahim Raisi și ministrul de Externe, Hossein Amir Abdollahian, au murit în urma accidentului de elicopter produs ieri într-o zonă muntoasă din nordul țării, potrivit Reuters care citează un oficial iranian.  Agenţia Mehr a anunţat, luni dimineaţă, că preşedintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbuşirii elicopterului în care se afla. Pentru […] Articolul Președintele Iranului și ministrul de Externe au murit în urma accidentului de elicopter apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Spectacol pe cerul Europei. Un meteor albastru a brăzdat atmosfera pe o distanţă de sute de kilometri în Spania şi Portugalia. A avut un metru în diametru, spun specialiştii. Iar strălucirea a fost aproape ca cea a soarelui, transformând noaptea în zi.  Primele rapoarte susțin că meteoritul albastru a putut fi văzut străbătând cerul nopții pe o […] Articolul VIDEO Imagini spectaculoase cu meteorul care a luminat în albastru cerul Spaniei. Explicaţia oamenilor de ştiinţă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
06:50
Primul portret oficial al Regelui Charles al III-lea, tabloul la care artistul britanic Jonathan Yeo a lucrat timp de trei ani, a fost dezvăluit marți la Palatul Buckingham. De atunci, părerile criticilor de artă au fost divizate la extreme. Portretul îl înfățișează pe rege în ținută militară în mijlocul unei mări de pensule roșii, cu un […] Articolul Ce spun criticii de artă despre primul portret oficial al regelui Charles al III-lea apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:20
Crește numărul cetățenilor ucraineni, beneficiari de protecție temporară, stabiliți în municipiul Chișinău, conform Primăriei Capitalei. Din totalul de 47.118 de refugiaţi care deţin statutul, 25.463 locuiesc în Capitală. Din cei peste 25.000 de ucrainei cu protecţie temporară din Chişinău, mai mult de 5400 sunt copii. Printre minori se numără mai mult de 1900 care au până […] Articolul Mai mult de jumătate dintre ucrainenii cu protecţie temporară locuiesc în Capitală. Primăria: Numărul lor creşte apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Inițiativa semnării unui acord de cooperare în domeniul apărării și securității dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova vine în contextul crizei de securitate din regiune, susține fostul vicepremier pentru Reintegrare Gheorrghe Bălan. Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterilor „De ce este nevoie de acordul cu UE în domeniul apărării?”, organizată de Agenția de presă […] Articolul Fost vicepremier pentru Reintegrare: Amenințările Kremlinului stimulează UE să găsească soluții pentru Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Președintele Georgiei Salome Zourabichvili a respins proiectul de lege care se referă la „agenții străini”. Președinta a calificat inițiativa drept una „rusească”. Potrivit șefei de stat, proiectul contravine Constituției georgiene. De asemenea, Zourabichvili a menționat că prevederile ar putea îndepărta Georgia de aderarea la Uniunea Euroeană. „Această lege este rusească în esență. Contrazice Constituția noastră […] Articolul Președinta Georgiei respinge legea „agenților străini”: Este rusească și contravine Constituției apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Apple vrea să lanseze un nou iPhone în 2025. Telefonul va fi mai subțire decât modelele până acum și va fi mai scump decât vea mai recentă versiune ProMax.  Surse apropiate de gigantul tehnologic au relatat pentru publicația Information. Compania cu sediul California testează în continuare diferite modele pentru acest dispozitiv, cu numele de cod […] Articolul BANI.MD Apple va lansa iPhone diferit în 2025. Detalii despre cum ar putea arăta apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Veronica Dragalin se laudă pe rețelele de socializare că a participat la un festival etno-folcloric. Evenimentul a avut loc la Dubăsari, iar șefa Procuraturii Anticorupție nu a ezitat să publice fotografii pe rețelele de socializare. Așadar, Dragalin a purtat o haină stilizată, în care s-a fotografiat pe fundalul Nistrului. Funcționara a arătat urmăritorilor și mâncarea […] Articolul FOTO În loc de brânză de la sud, mămăligă de la Dubăsari? Veronica Dragalin se laudă cum s-a distrat la un festival apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Un avion militar american a aterizat sâmbătă, 18 mai, la Chișinău. Aeronava de tip C-17 aparține Gărzii Naționale Aeriene din Carolina de Nord. Mijlocul de zbor a ajuns în Republica Moldova pentru „a sprijini exercițiul Scutul Păcii”, conform ambasadei SUA de la Chișinău. Treizeci și cinci de membri ai Gărzii Carolinei de Nord și ai Forțelor […] Articolul Un avion militar american, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Ambasada SUA anunță de ce a aterizat la noi apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
13:40
La începutul lunii iunie, părintele Constantin Necula va susține mai multe conferințe în Republica Moldova. Evenimentele sunt organizate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din Guvernul României. Șeful DRRM, secretarul de stat Adrian Dupu, a declarat în studioul RLIVE TV că întrunirile vor avea loc la Hâncești, Bălți și Rezina sau Orhei. […] Articolul Constantin Necula va susține trei conferințe GRATUITE în Republica Moldova. Raioanele în care va merge preotul apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Duminică, 19 mai, în Capitală este sărbătorită Ziua Familiei. Administrația publică locală anunță mai multe activități care să promoveze familia și mediul social sănătos. „Primăria Municipiului Chișinău și-a intensificat eforturile de sprijinire a familiilor prin diverse programe sociale, care includ suport financiar pentru cuplurile care sărbătoresc aniversări semnificative de căsătorie, asistență extinsă pentru familiile cu […] Articolul Ziua Familiei, marcată în Capitală. Evenimentele la care puteți participa, de la mic la mare apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Veronica Dragalin a răspuns Centrului de Resurse Juridice (CRM) din Moldova, după ce i-a fost criticată scrisoarea care o compromite pe Tatiana Răducanu, membră demisionară a Comisiei Pre-vetting. Funcționara nu a ezitat să se laude că pentru prima dată în istoria țării „avem un procuror șef anticorpție integru și imun la orice influențe”. Șefa Procuraturii […] Articolul Dragalin răspunde CRJM: „Prima dată avem un procuror-șef Anticorupție independent și imun la orice influență” apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Republica Moldova și România vor fi conectate prin autostrada A8, anunță Irinel Ionel Scrioșteanu. secretar de stat la Ministerul român al Transporturilor. Potrivit oficialului, în luna iunie urmează semnarea unui acord între autoritățile celor două state. Declarațiile au fost făcute după reuniunea responsabililor de proiect, desfășurată la Ungheni, informează IPN, cu referire la presa de […] Articolul Prima autostradă care va uni malurile Prutului! În iunie ar urma semnarea acordului dintre Chișinău și București apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Cetățenii din nouă sate ale Moldovei sunt așteptați duminică la vot. Au loc alegeri locale noi și alegeri parțiale, cetățenii urmân să își aleagă primarii și consilierii locali. Scrutinul va avea loc la Cairaclia și Salcia (Taraclia), Chioselia Rusă și Cotvscoe (Găgăuzia), Târnova (Dondușeni), Bucovăț (Strășeni), Sagaidac (Cimișlia), Hănăsenii Noi (Leova). Pentru funcția de primar […] Articolul Duminică cu votare în nouă sate din Moldova. Oamenii își aleg primarii sau consilierii locali apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Doi cetățeni străini au încercat să intre în Republica Moldova peste 83.000 dolari nedeclarați. Ambele cazuri au fost înregistrate la Aeroportul Internațional Chișinău. Persoanele au fost depistate în cadrul controlului de specialitate a pasagerilor de pe ruta Istanbul – Chișinău și bagajelor lor. Persoanele au selectat coridorul verde, dar funcționarii vamali i-au supus unui control suplimentar. […] Articolul Doi străini „au uitat” să declare 83.000 de dolari la vamă. Refuză să spună pentru ce transportau banii apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Duminică, 19 mai, este ultima zi de desfășurare a Festivalului Tradițiilor Românești la Grădina Botanică. Seara, pentru totți vizitatorii va cânta formația Direcția 5, venită la Chișinău la invitația Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României. Peste 30 de meșteșugari din cele nouă regiuni istorice ale României, Maramureș, Moldova, Crișana, Transilvania, […] Articolul Ultima zi a Festivalului Tradițiilor Românești. Vizitatorii pot asculta gratuit Direcția 5 la Grădina Botanică apare prima dată în Realitatea.md.
18 mai 2024
17:50
Sâmbătă, preşedintele Filipinei, Ferdinand Marcos Jr, a declarat că ţara sa „va apăra în mod viguros ceea ce este al nostru”, într-o referire puţin voalată la tensiunile crescânde cu China din cauza disputelor maritime, relatează Digi24.ro. Conduita împotriva intruşilor care nu respectă integritatea teritorială filipineză va fi ghidată de lege şi de responsabilitatea ca membru […] Articolul Filipine avertizează China! „Vom apăra în mod viguros ceea ce este al nostru” apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Ministrul a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări, scrie Bani.md. „Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un […] Articolul Job bine plătit în Moldova, dar nimeni nu se înghesuie! Rotaru spune când va fi numit un nou șef la vamă apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Starea premierului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne în continuare gravă, a declarat astazi ministrul Sănătăţii din Slovacia, în urma tentativei de asasinat, transmite Digi24.ro. „Intervenţia chirurgicală de ieri, care a durat două ore, a contribuit la un prognostic pozitiv privind starea de sănătate a premierului” Robert Fico, a declarat Zuzana Dolinkova în faţa […] Articolul Premierul slovac Robert Fico este în stare stabilă, dar gravă apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Astăzi, Muzeul de Istorie a Orașului (Turnul de Apă) își deschide deschide larg ușile, pentru a sărbători Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, printr-un program cultural-artistic variat. „Activitățile tematice vor debuta la ora 12:00, în Sala Panoramică, unde va avea loc decernarea premiilor și lansarea expoziției în cadrul Concursului „Arta și mitopoetica […] Articolul Muzeul de Istorie a Orașului își deschide astăzi ușile pentru vizitatori. Ce eveniment se desfășoară? apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Astăzi, 18 mai, la Leipzig, președinta Maia Sandu a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul Președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoțit de 25000 de euro, sumă pe care șefa statului o va dona. „Acest premiu nu este doar o recunoaștere a eforturilor mele, dar și o dovadă a rezilienței și determinării […] Articolul FOTO La Leipzig, Maia Sandu a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”. Ce va face cu banii? apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Un tânăr a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost implicat într-un accident grav, produs la intrare în orașul Ialoveni. La fața locului au intervenit oamenii legii și ambulanța. „La fața fața locului, polițiștii au stabilit că un autoturism de model Ford, condus de un tânăr de 19 ani, în timp ce se […] Articolul VIDEO Accident GRAV la intrare în orașul Ialoveni. Un tânăr a avut nevoie de îngrijiri medicale apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
La Grădina Botanică din Capitală se desfășoară Festivalul Tradiţiilor Româneşti. Evenimentul este organizat de către Guvernul de peste Prut, prin intermediul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) și durează trei zile. Festivalul promovează patrimoniul românesc, desfășurate de artiști populari din România și Republica Moldova. Reporterul RLIVE TV, Traian Stoianov, a discutat cu participanții, dar […] Articolul VIDEO Chiar dacă afară plouă, meșterii și-au prezentat lucrările la Festivalul Tradițiilor Românești. Traian a aflat cât costă apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.