Filmul "În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania" a fost lansat la Chișinău

TVR Moldova, 11 mai 2024 21:20

Filmul "În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania", care spune povestea selecționatei din România în calificările pentru EURO 2024, a fost lansat aseară și la Chișinău. Documentarul va fi putea fi vizionat de public de săptămâna viitoare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
16:00
România susține deschis Republica Moldova și Ucraina în aspirațiile lor europene. Și sunt vizibile progresele acestor două țări pe calea reformelor, dar acest drum nu e deloc ușor. Despre aceasta a declarat președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, la Black Sea and Balkans Security Forum, care se desfășoară la București, transmite IPN.
Acum 10 minute
16:10
Consolidarea securității energetice regionale, dar și soluțiile pentru intensificarea cooperării în sectorul energetic sunt discutate astăzi, în cadrul celei de-a opta ediții a Forumului de securitate al Mării Negre și Balcanilor, care se desfășoară la București. Republica Moldova este reprezentată la eveniment de președintele Parlamentului, Igor Grosu, vicepremierul Mihai Popșoi, ministrul Energiei, Victor Parlicov, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
16:10
Ministerul Afacerilor Externe atenționează asupra unor informații false, ce circulă în mediul online, precum că Statul Israel ar urma să introducă vize electronice pentru cetățenii Republicii Moldova începând cu 1 iunie 2024.
Acum 15 minute
15:50
TVR MOLDOVA este canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune....
Acum 30 minute
16:20
Infrastructura fluvială şi Portul Constanţa creează o nouă dimensiune pentru securitate alimentară în regiunea Mării Negre, prin parteneriatul dintre Ucraina şi România, în ceea ce priveşte potenţialul nostru de exporturi nete, a declarat, joi, ministrul adjunct al Economiei din Ucraina, Taras Kachka, la cea de-a 8-a ediţie a evenimentului „Black Sea and Balkans Security Forum”, relatează tvrinfo.ro.
15:40
Doi șoferi depistați de polițiști în primele ore ale dimineții, în timp ce conduceau în stare de ebrietate avansată mijlocul de transport, informează Poliția Republicii Moldova.
Acum o oră
16:40
Scopul Guvernului este să dezvolte pluralismul mediatic, să sprijine proiectele culturale, educaționale și de alfabetizare media, să fortifice independența editorială și economică a mass-mediei. Mesajul a fost transmis de către prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul Forumului de Politici Media, care a avut loc, astăzi, la Chișinău.
15:30
Eforturile Republicii Moldova de avansare în parcursul european vor continua pentru ca, împreună cu Ucraina, să contribuie la construcția unei Uniuni Europene mai puternice și mai durabile. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la Forumul de securitate din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor, ce are loc la București.
15:20
Astăzi, în cadrul ședinței Plenului CSM au fost selectați 24 de candidați la funcția de judecător în instanțele de fond naționale, ce urmează a fi propuși spre numire Președintelui țării.
15:10
Peste 2 000 de locuri de muncă vor fi propuse la un târg desfășurat pe 29 mai în capitală. Evenimentul este organizat de Direcția generală ocuparea forței de muncă a municipiului Chişinău, subdiviziune teritorială a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), informează MOLDPRES.
15:10
Consiliul Superior al Procurorilor urmează să examineze vineri dosarele depuse în concurs de către pretendenții la funcția de procuror general. Chestiunea se regăsește pe ordinea de zi a ședinței CSP, anunțată pentru ora 09.00, transmite IPN.
Acum 2 ore
14:50
Republica Moldova se află pe locul patru în Europa și pe locul 9 în lume în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin Internet fix de mare viteză, potrivit unui studiu realizat de platforma Cable.co.uk din Marea Britanie.
14:40
Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Ruslan Lungu, a participat la prima zi a reuniunii reprezentanților proiectului Rise-Vac privind îmbunătățirea sănătății populației penitenciare din Europa prin promovarea ofertei de vaccinuri și creșterea gradului de utilizare a vaccinurilor, un program derulat sub egida Consiliului Europei, informează Ministerul Justiției.
14:30
Ofițerii CNA și procurorii au reținut astăzi un fost inginer cadastral din cadrul Primăriei s. Elizaveta, mun. Bălți, suspectat de comiterea traficului de influență asupra unor funcționari publici. Potrivit denunțului, ex-angajatul Primăriei ar fi pretins și primit mijloace financiare ce nu i se cuvin pentru a facilita procesul de eliberare a unor acte cadastrale, informează într-un comunicat CNA.
14:20
Echipa ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a primit astăzi, vizita misiunii IFAD de elaborare a strategiei de țară până în 2030, condusă de Samir Bejaoui, director de țară pentru IFAD.
14:10
Austria va oferi R. Moldova un grant nerambursabil în valoare de aproximativ 2 mln de euro, pentru reducerea sărăciei. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.
Acum 4 ore
13:50
Produsele electrocasnice vândute în Republica Moldova vor afișa eticheta energetică de tip nou, cu informații despre clasa energetică a produsului și consumul de energie electrică. Noile Regulamente privind cerințele de etichetare energetică a unor produse cu impact energetic au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial transmite moldpres.
13:40
Procuratura Generală a Republicii Moldova a găzduit astăzi vizita oficială a Președintei Comisiei de la Veneția, Claire Bazy – Malaurie. Vizita s-a desfășurat în contextul reformei sectorului justiției, fiind discutate prioritățile esențiale de cooperare între Procuratura Generală, CSP și Comisia de la Veneția.
13:30
Antreprenoriatul social devine o dimensiune a democrației. În luna mai, când întreg continentul european sărbătoreşte pacea, unitatea şi modelul unic de economie socială de piață, cunoaştem istorii de succes, destine transformative şi eforturi consolidate care demonstrează că regiunile din Republica Moldova pot exporta stabilitate.
13:20
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi pentru vineri, 24 mai.
13:10
38 de proiecte ale cercetătorilor din Republica Moldova, în valoare totală de 20 de milioane de lei românești, au devenit câștigătoare în cadrul competiției „Proiecte de colaborare cu Republica Moldova”, lansată în iunie 2023 de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) din România prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), informează Ministerul Educației și Cercetării din R. Moldova.
12:50
Un șofer de camion a fost depistat cu bunuri pe care le-a tăinuit printre lotul de mărfuri transportat, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.
12:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică: 26 mai 2024, între orele: 00:00 – 18:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mihai Viteazul și str. Ismail, inclusiv la traversarea intersecțiilor pe tronsonul nominalizat. Măsura a fost luată în legătură cu desfășurarea unui maraton sportiv cu genericul „Legal Half Marathon Chișinău”, organizat de AO „Uniunea Juriștilor din Moldova”, în colaborare cu Primăria Chișinău.
12:20
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, împreună cu secretarul de Stat, Grigore Stratulat, au avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), condusă de Lin O’Grady, Director Adjunct al Departamentului Politici de Infrastructură Durabilă și Pregătire a Proiectelor, pentru a discuta posibilitatea de a extinde programul „Orașe Verzi” în alte localități din Republica Moldova, având în vedere succesul și impactul pozitiv pe care această inițiativă l-a avut în orașele deja implicate, precum Chișinău și Bălți.
12:10
Norvegia va restricţiona şi mai mult accesul pentru turiştii ruşi în contextul războiului declanşat de Kremlin împotriva Ucrainei şi va interzice intrarea pe teritoriul său pentru aproape toţi cetăţenii ruşi, a anunţat Ministerul Justiţiei al acestui stat nordic, informează joi Reuters, scrie Agerpres.ro
12:10
Marcel Ciolacu a anunțat, joi, înainte de ședința de Guvern, un nou pachet de ajutor pentru Republica Moldova, declarând că „planul Rusiei de a îngenunchea Republica Moldova folosind arma energiei a eșuat”, scrie Digi.ro
Acum 6 ore
11:50
Astăzi, militarii din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” vor executa salturi demonstrative cu parașuta din aeronava AN-2 în vecinătatea satului Coșcodeni, raionul Sîngerei, baștina parașutistului român, general maior Grigore Baștan, informează Ministerul Apărării.
11:40
Oficialii de la Chișinău și din SUA discută în aceste zile despre o posibilă vizită în Republica Moldova a Secretarul de Stat al SUA Antony Blinken, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Aceasta ar fi a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău după cea din martie 2022, scrie G4Media.ro
11:20
Ministerul Sănătății anunță în premieră, despre crearea Serviciului de asistență medicală stomatologică sub anestezie generală pentru persoanele cu nevoi speciale, copii și adulți, în condiții de staționar, care va fi funcțional începând cu 1 iunie curent.
11:10
Are loc semnarea Protocolului de amendare a Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare între Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
11:10
Are loc conferință de presă cu tema „Cele mai recente noutăți despre Bookfest 2024 și programul Republicii Moldova, țară invitată de onoare”.
10:50
Reprezentanții Ligii Studenților din Basarabia și ai asociației obștești „Ideea Națională” organizează vineri, 24 mai, un „Marș Identitar” pe străzile din Chișinău, cu ocazia Zilelor Românilor de Pretutindeni, scrie ziarulnational.md.
10:40
Cinci persoane au murit miercuri seara (22 mai) în statul mexican Nuevo Leon, din nordul Mexicului, după ce o scenă s-a prăbușit la un eveniment de campanie pentru partidul Mișcarea cetățenească, a declarat guvernatorul statului, scrie Hotnews.ro
10:30
O delegaţie a Republicii Moldova, în frunte cu ministrul de Externe, Mihai Popşoi, va participa joi, la Bucureşti, la „Forumul de securitate al Mării Negre”. Şeful diplomației de la Chişinău va avea o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, care declara anterior că “România va sprijini în continuare Republica Moldova și va fi un partener apropiat în toate inițiativele menite să ajute la aprofundarea proceselor de reformă, la dezvoltarea şi modernizarea economiei şi la consolidarea stabilității şi securității.”
10:20
Salvatorii din Chișinău au salvat un bărbat de 67 de ani căzut într-o fântână din propria gospodărie, la Trușeni.
10:10
Ţările neutre care nu sunt membre NATO, dar care se bucură de „umbrela de protecţie„ a acesteia, ar trebui să fie determinate să se alăture alianţei militare, a declarat miercuri secretarul britanic al apărării, Grant Shapps, scrie Digi24.ro
Acum 8 ore
09:50
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 50 886 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 26 430 traversări persoane.
09:40
Promovarea, sprijinirea și protejarea științelor, a cercetării științifice, a învățământului superior și a culturii, sunt obiectivele comune pentru Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Științe Juridice din România (AȘJR). În acest sens, rectorul USM, Igor Șarov și președintele AȘJR, Bogdan Liviu Ciucă, au semnat un acord de cooperare, cu scopul de a dezvolta proiecte comune de cercetare la nivel național și internațional și promovarea principiilor fundamentale ale statului de drept și ale democrației constituționale în societățile din România și Republica Moldova.
09:20
Parlamentul marchează 33 de ani de activitate. În această perioadă, forul legislativ a adoptat 12 986 de acte normative și s-a întrunit în 1 895 de ședințe.
09:10
Un cutremur slab cu magnitudinea 3,1 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 1:20, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), relatează Agerpres.
08:50
Noua escadrilă de vânătoare a României ar putea deveni operaţională în cel mult un an şi jumătate. Şase avioane F-16 cumpărate din Norvegia sunt la Baza 71 Aeriană, iar piloţii au început deja zborurile. Comandantul bazei spune că, până la finalul anului, escadrila 48 va avea toate aeronavele şi piloţii necesari. O parte dintre piloţi fac pregătire pe F-16 la Centrul de la Feteşti, relatează tvrinfo.ro.
08:40
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță lansarea apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru proiectele investiționale privind lucrările de îmbunătăţiri funciare, ameliorare și protecție a solului.
08:20
Șeful diplomației Republicii Moldova, Mihai Popșoi, întreprinde o vizită oficială la București în perioada 23-24 mai, unde va avea o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu.
08:10
În perioada 23-24 mai, la București are loc cea de-a opta ediție a Forumului de securitate „Black Sea and Balkans Security Forum” – o conferință internațională de securitate, în format regional, care reunește invitați cu vastă experiență profesională din diferite state, pentru a dezbate riscurile, amenințările și vulnerabilitățile din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor. Evenimentul este organizat de „New Strategy Centre”, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Apărării Naționale din România.
Acum 12 ore
07:50
„Noi sperăm că acest lucru se va produce către finele lunii iunie, nu este o dată fixată în calendar. Nici Chișinăul, nici Bruxellesul nu poate confirma la momentul actual data, însă ceea ce știm noi și solicitările noastre și speranța noastră a fost ca acest lucru să se producă cât mai curând, acest lucru ar însemna până la finele lunii iunie și atunci când Belgia își finalizează mandatul de președinte al Consiliului Uniunii Europene”, spune Igor Zaharov, consilier al președintei Maia Sandu pentru afaceri europene și comunicare strategică
07:40
Vremea continuă să ne răsfețe cu multă căldură. Ploile se lasă încă așteptate pentru agricultură.
Acum 24 ore
23:10
Iulian Cojocaru a devenit, în premieră, campion al României la futsal, alături de gruparea United Galați. Sportivul din Republica Moldova a luat și titlul de golgheter, cu 30 de goluri marcate în stagiunea ce i-a adus medalia de aur.
22:50
După o pauză îndelungată, naționala feminină de rugby a Republicii Moldova va disputa, la sfârșitul acestei săptămâni, primele meciuri oficiale în 2024. Fetele vor concura la un turneu internațional organizat în Spania, înainte de Campionatul European din Serbia.
22:30
FC Petrocub are un nou fan. Este vorba chiar despre președintele Maia Sandu, care a mers la Hîncești, pentru a felicita fotbaliștii care au luat, în premieră, titlul de campioană a Republicii Moldova. Șefa statului a primit și un cadou din partea jucătorilor.
22:10
Doi luptători de stil greco-romane din Republica Moldova au urcat pe podiumul Campionatului European, rezervate sportivilor de până la 23 de ani. Vitalie Eriomenco a primit medalia de argint, iar Alexandrin Guțu pe cea de bronz.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.