Tatiana Răducanu, prima reacție după scandalul cu Dragalin: „Am decis să demisionez pentru a-mi păstra demnitatea”

NewsMaker, 16 mai 2024 17:50

Tatiana Răducanu, care a demisionat din funcția de membru al Comisiei Pre-Vetting și Vetting după ce a fost acuzată de șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, de lipsă de integritate, a venit cu o primă reacție pe 16 mai. Aceasta a negat acuzațiile care i se aduc, precizând că a demisionat pentru a-și „păstra demnitatea” […] The post Tatiana Răducanu, prima reacție după scandalul cu Dragalin: „Am decis să demisionez pentru a-mi păstra demnitatea” appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 12 ore
11:30
Armata rusă a atacat cu rachete orașul Balaklia din regiunea Harkov, Ucraina, în această dimineață. Doisprezece persoane, printre care se numără opt copii, au avut de suferit. Toate victimele au fost internate în spital, relatează BBC. Atacul rusesc cu rachetă asupra orașului Balaklia a avut loc pe 1 iunie, în jurul orei 05:00. Guvernatorul regiunii Harkov, […] The post Un nou atac rusesc cu rachetă în regiunea Harkov: 12 persoane, printre care 8 copii, au fost spitalizate appeared first on NewsMaker.
11:10
În capitală are loc Marșul tinerilor pentru o Moldovă Europeană. Câteva sute de persoane s-au adunat în fața centrului comercial Unic, de unde urmează să meargă în coloană până la Parlamentul Republicii Moldova. Evenimentul a fost organizat la inițiativa formațiunii de guvernământ PAS, în frunte cu deputatul Eugeniu Sinchevici.  După finalizarea marșului, în fața sediului […] The post LIVE Marșul tinerilor, organizat de PAS în centrul capitalei appeared first on NewsMaker.
10:50
Începând cu 1 iunie, a intrat în vigoare Acordul dintre Republica Moldova și Spania în domeniul securității sociale împreună cu Aranjamentul de implementare a acestuia. Astfel, oficial, moldovenii care muncesc sau au muncit în Spania pot solicita pensia pentru limita de vârstă, pensii de dezabilitate și alte garanții sociale. Același lucru pot face și cetățenii […] The post Oficial, moldovenii care muncesc sau au muncit în Spania pot solicita pensii și indemnizații sociale appeared first on NewsMaker.
10:00
Prima zi de vară aduce vreme caldă în Republica Moldova. Cu toate acestea, în toată țara se prevede cer noros, iar la nord se preconizează averse cu descărcări electrice. Informațiile au fost confirmate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS). În raioanele de nord, mercurul din termometre va indica până la +28°C în timpul zilei. Noaptea […] The post Temperaturi de +32°C și cer noros. Cum va fi vremea în prima zi de vară, în Moldova appeared first on NewsMaker.
09:40
La sediul Procuraturii Generale a început ceremonia de învestire în funcția de procuror general al Republicii Moldova a lui Ion Munteanu. Acesta va depune jurământ în fața președintei țării Maia Sandu. NM transmite în direct evenimentul.  Precizăm că, pe 30 mai, Ion Munteanu a fost desemnat câștigător al concursului pentru funcția de procuror general, lansat […] The post LIVE Ion Munteanu este învestit în funcția de procuror general al Moldovei. Maia Sandu, prezentă la ceremonie appeared first on NewsMaker.
08:50
Cazul concesionării aeroportului Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați ca martori în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Instanța a admis cererea avocaților inculpaților. «Sper că vor veni în instanță. Acesta va fi un gest de responsabilitate civică», a declarat fostul premier Iurie Leancă, unul dintre inculpații din dosar. Administrația prezidențială, comentând decizia judecătorească, a spus că în 2013, Maia Sandu, în calitate de membru al Guvernului, nu a votat pentru concesiunarea către Avia Invest. «Acest […] The post NM Espresso: Maia Sandu este chemată în judecată, noi falsuri «plimbă» prin Moldova, un polițist a refuzat 20 de mii de dolari appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
00:50
11 concurenți s-au întrecut vineri seara în finala Românii au talent sezonul 14 care a fost transmisă în direct de PRO TV. La final, marele câștigător a fost desemnat Cristian Ciaușu. El a obținut un premiu de 120 mii euro. Ansamblul Hecenii din Republica Moldova a ocupat locul trei și a obținut un premiu de […] The post (VIDEO) Hecenii au obținut locul III la concursul „Românii au talent” și un premiu de 10 000 euro appeared first on NewsMaker.
31 mai 2024
22:40
Șeful Inspectoratului de Poliție Botanica din municipiul Chișinău, Sergiu Rusu, a fost avansat în grad înainte de termen. El a devenit comisar șef. Se întâmplă după refuzul și denunțarea unei mite de 20.000 de dolari. Suma de bani a fost propusă de un cetățean ucrainean în schimbul protejării unei afaceri clandestine. Individul a fost reținut […] The post Polițistul care a refuzat mita de $20 000 a fost avansat în grad înainte de termen appeared first on NewsMaker.
Ieri
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Moldovagaz a selectat furnizorul de gaze pentru luna iunie. Zaharova, îngrijorată de natalitatea Moldovei. Maia Sandu și Dorin Recean, citați ca martori. Agitație la piața de flori în ultima zi de școală. Donald Trump a fost condamnat penal. Moldova va primi din partea Germaniei alte […] The post (VIDEO) Agitație la piețele de flori, Munteanu va depune jurământul, încă 14 „Piranha” pentru Moldova/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:50
În Moldova, în iulie, va fi lansat programul de stat actualizat pentru credite ipotecare preferențiale Prima Casă Plus. Potrivit autorităților, acesta va deveni accesibil unui număr mai mare de cetățeni ai țării. NM vă povestește despre noile condiții ipotecare, precum și despre potențialii beneficiari și modul în care acesta poate afecta piața imobiliară. Ce prevederi noi […] The post Prima Casă Plus. Care sunt noutățile programului, pentru cine este potrivit și cum va influența piața imobiliară appeared first on NewsMaker.
17:20
Conferința de presă cu participarea ministrului Apărării Anatolie Nosatîi și a omologului său german, Boris Pistorius, care a efectuat, pe 31 mai, o vizită oficială în Republica Moldova, a fost marcată de un moment stânjenitor. O jurnalistă de la postul de televizune Canal 5 – canal a cărei activitate a fost suspendată din cauza finanțării […] The post Nosatîi, agasat de întrebarea unei jurnaliste la conferința cu Pistorius: „Prezența presei care susține opoziția vorbește de la sine” appeared first on NewsMaker.
17:00
Șeful Delegației UE în Republica Moldova Janis Mazeiks a comentat campania de dezinformare are utilizează în mod abuziv imaginile Uniunii Europene și ale sale. Acesta a subliniat că UE pledează pentru pace și a îndemnat oamenii să fie vigilenți la informațiile false care sunt promovate în spațul public și să verifice veridicitatea din surse oficiale. […] The post „Pare oarecum amuzant să îmi văd fața”. Ambasadorul UE în Moldova a comentat campaniile de dezinformare appeared first on NewsMaker.
16:40
Șeful Inspectoratului de Poliție Botanica din municipiul Chișinău, Sergiu Rusu, a fost avansat în grad înainte de termen. El a devenit comisar șef. Se întâmplă după refuzul și denunțarea unei mite de 20.000 de dolari. Suma de bani a fost propusă de un cetățean ucrainean în schimbul protejării unei afaceri clandestine. Individul a fost reținut […] The post Polițistul care a refuzat mita de $20 000 a fost avansat în grad înainte de termen appeared first on NewsMaker.
16:20
Șeful de Cabinet al președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, a venit cu o reacție după ce instanța a decis ca șefa statului va fi invitată la audieri, în calitate de martor, în dosarul privind concesionarea Aeroportului Chișinău. Adrian Băluțel a declarat că Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea aeroportului. Acesta a adăugat că „ceea […] The post Reacția Președinției după ce instanța a decis audierea ca martor a Maiei Sandu în dosarul „aeroport” appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Moldovagaz a selectat furnizorul de gaze pentru luna iunie. Zaharova, îngrijorată de natalitatea Moldovei. Maia Sandu și Dorin Recean, citați ca martori. Materii necesare în școală, dar inexistente în curriculă. Oamenii de știință din Elveția au creat un nou tip de ciocolată. Abonați-vă la canalul […] The post (VIDEO) Ultima zi de școală, Zaharova, grijă pentru natalitatea Moldovei, Sandu și Recean, citați ca martori/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:40
Președinta țării Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean vor fi invitați la audieri, în calitate de martori, în dosarul concesionării Aeroportului Chișinău. Decizia a fost luată de Judecătoria Buiucani, în data de 31 mai. Președinția și Guvernul nu au confirmat deocamdată hotărârea instanței. După o nouă ședință de judecată din dosarul „aeroport”, ex-premierul Iurie Leancă, […] The post Sandu și Recean vor fi invitați la audieri în calitate de martori în dosarul „aeroport”. Leancă: Sper să-i salut aici după atâția ani appeared first on NewsMaker.
14:10
Pe site-urile cu filme piratate este promovat un nou fals – așa-numita „taxă patriotică”, adică un impozit de 10% din suma fiecărui transfer de bani efectuat de către moldovenii din străinătate către rudele din țară. Imaginile au fost expediate în adresa redacției NM de către un cititor. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a […] The post FALS: Autoritățile instituie o „taxă patriotică” în mărime de 10% din suma fiecărui transfer din afara țării appeared first on NewsMaker.
13:30
Germania va oferi Moldovei încă 14 transportatoare blindate Piranha, pe lângă cele 19 aduse anterior. De asemenea, va fi finanțată cumpărarea unui sistem de apărare aeriană de mici dimensiuni. Anunțul a fost făcut de ministrul german al Apărării Boris Pistorius în cadrul unei conferințe de presă din 31 mai, la Chișinău.  „Vă susținem în ceea […] The post Încă 14 Piranha, echipamente de apărare aeriană și medicamente. Germania anunță un nou sprijin pentru Moldova appeared first on NewsMaker.
13:10
Moldova și Ucraina au convenit neoficial ca furnizarea gazului rusesc pentru regiunea transnistreană să continue și după 2024, când expiră acordul de tranzit al țării vecine cu concernul Gazprom din Rusia. Precizarea a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, pentru Bloomberg News pe 30 mai. Conform înțelegerii preliminare, se examinează o nouă rută pentru livrarea […] The post Parlicov: Moldova și Ucraina au făcut o înțelegere neoficială privind continuarea livrărilor de gaz rusesc după 2024 appeared first on NewsMaker.
13:10
Vă invităm la un spectacol unic pentru a descoperi colecțiile de vară ale celor mai talentați designeri locali, prezentate de personalități remarcabile din diverse domenii, promovând astfel creativitatea și talentul designerilor autohtoni. Fashion Soirée nu este doar un eveniment de modă, ci și o oportunitate excelentă de a susține comunitatea locală. Fashion Soirée — Resort […] The post Cel mai așteptat eveniment de modă al verii, Fashion Soirée, revine pe 22 iunie pe terasa de la Port Mall! appeared first on NewsMaker.
12:30
Kent Logsdon, ambasadorul SUA în Republica Moldova care și-a încheiat misiunea diplomatică, și soția sa Michelle Logsdon au părăsit țara noastră în dimineața de 31 mai. Anunțul a fost făcut de ambasada SUA, care, cu această ocazie, a publicat o serie de fotografii cu soții Logsdon în diferite locații din Moldova.  „Ei au dorit să […] The post Kent Logsdon a părăsit Moldova. Ambasada SUA a publicat o serie de fotografii personale din țara noastră appeared first on NewsMaker.
12:30
Prieteni, nu știm dacă știți, dar astăzi este ultima zi când puteți să vă luați bilete la cel mai mare festival de tradiții din țară la DOAR 200 LEI! https://iticket.md/event/festivalul-ia-mania-2024 În vara lui 2013 s-a născut festivalul IA MANIA! Iar de atunci, în fiecare an echipa KLumea adună în satul Holercani, pe mal de Nistru, zeci de artizani, […] The post Ia Mania 2024: ultima zi în care poți cumpăra bilet la cel mai mic preț! appeared first on NewsMaker.
11:30
Ministrul Economiei Dumitru Alaiba anunță că investițiile private în Republica Moldova sunt în creștere cu 12%. Potrivit lui, aceasta este prima creștere a investițiilor private de la izbucnirea invaziei ruse din Ucraina în februarie 2022. Precizările vin în contextul în care, în ajun, a devenit cunoscut public că o companie străină își va încheia activitatea […] The post Alaiba anunță o creștere cu 12% a investițiilor private: „Nu ne felicităm prea mult. Avem nevoie de mai multe” appeared first on NewsMaker.
11:30
Chitaristul trupei Bi-2 Maxim Andriușcenko a povestit în cadrul unui interviu pentru DW de ce a solicitat cetățenia Republicii Moldova. Muzicianul nu intenționează deocamdată să locuiască la Chișinău, însă susține că aici se simte mai liber decât în Rusia, iar regimul de la Kremlin a pornit un război monstruos în Ucraina. Procedura de acordare a […] The post Chitaristul Bi-2 explică de ce a solicitat cetățenia Moldovei: „Aici se simte un spirit al libertății” appeared first on NewsMaker.
10:50
Actele care țin de eliberarea certificatului de moștenitor sau de certificatele legate de moștenire nu vor mai fi competența exclusivă a notarului de la locul deschiderii succesiunii. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în a doua lectură, de 73 de deputați. Proiectul de lege care prevede excluderea competenței teritoriale exclusive […] The post Procedurile legate de moștenire au fost modificate. Certificatele nu vor mai fi eliberate doar de unii notari appeared first on NewsMaker.
10:20
Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Pavel Postica, a comentat email-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) către mai multe universități, despre implicarea studenților în promovarea referendumului privind integrarea europeană. Pavel Postică a declarat că regulile privind utilizarea resurselor administrative în cazul referendumurilor „nu sunt atât de stricte și dure ca în cazul alegerilor”. Astfel, în opinia […] The post Implicarea studenților în promovarea referendumului – utilizarea a resursei administrative? Ce spune vicepreședintele CEC appeared first on NewsMaker.
10:10
Un cetățean al Ucrainei a fost reținut, după ce a încercat să îl corupă pe șeful unui Inspectorat de Poliție din mun. Chișinău cu suma de 20 de mii de dolari pentru protejarea unei afaceri clandestine. Informația a fost confirmată, pe 31 mai, de Inspectoratul General al Poliției (IGP), care a precizat că pe acest […] The post Ucrainean reținut după ce a încercat să corupă șeful unui Inspectorat de Poliție din Chișinău cu $20 000 appeared first on NewsMaker.
09:10
Condamnarea genocidului Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o declarație de condamnare a acțiunilor Rusiei împotriva Ucrainei. «Prin această Declarație, Parlamentul Republicii Moldova declară că negarea existenței națiunii ucrainene, de rând cu politicile cinice și inumane aplicate de Federația Rusă față de copiii din Ucraina, cade sub incidența definiției genocidului», a spus Doina Gherman, deputat PAS, condamnând deportarea copiilor ucraineni în Rusia. Nistru În Parlament a fost discutată și situația ecologică […] The post NM Espresso: Moldova condamnă genocidul produs de Rusia în Ucraina, cine va deveni procuror general și ce pedepse se introduc pentru insultarea profesorilor appeared first on NewsMaker.
09:00
Pe paginile web pe care sunt plasate producții cinematografice piratate circulă un spot video, în care se menționează că Ministerul Educației și Cercetării ar urma să deschidă o „tabără militar-turistică” destinată elevilor din clasele superioare, pentru a-i pregăti „să respingă atacurile inamice”. Într-o reacție, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă a infirmat informația. Reprezentantul […] The post Videoclip fals pe site-uri obscure despre deschiderea unei „tabere militar-turistice” în Moldova. Reacția Guvernului appeared first on NewsMaker.
01:30
Virginia Moraru a fost numită în funcția de membră a Comisiei de evaluare externă a procurorilor. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 63 de deputați. Candidatura Virginiei Moraru a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Aceasta este licențiată în drept și are diplomă de magistru în drept. […] The post Tatiana Răducanu a fost înlocuită. Parlamentul a numit un nou membru al Comisiei de evaluare externă a procurorilor appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o declarație prin care condamnă politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei și pe teritoriul Federației Ruse. Declarația Parlamentului care prevede acest lucru a fost votată de 60 de deputați. Mai mulți deputați din opoziție, […] The post Majoritatea parlamentară a adoptat o declarație care condamnă politica de genocid a Rusiei împotriva Ucrianei appeared first on NewsMaker.
19:50
Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon a declarat că „apreciază” decizia lui Ion Ceban de a nu participa la alegerile prezidențiale din această toamnă din cauza mandatului de primar de Chișinău pe care i l-au încredințat alegătorii. Liderul PSRM a menționat că socialiștii vor continua să conlucreze cu edilul, prin intermediul orașului […] The post Dodon „apreciază” decizia primarului capitalei de a nu participa la alegerile prezidențiale: „Ceban nu-i Usatîi” appeared first on NewsMaker.
19:40
Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Prevederea se conține în amendamentul președintei Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, înregistrat la un proiect de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, adoptat în a doua lectură de Parlament, în data de 30 mai. Persoanele care vor ultragia cadrele didactice riscă […] The post Amenzi de până la 7 500 lei pentru jignirea onoarei și acte de huliganism față de cadrele didactice. Aprobat în Parlament appeared first on NewsMaker.
19:30
Virginia Moraru a fost numită în funcția de membră a Comisiei de evaluare externă a procurorilor. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 63 de deputați. Candidatura Virginiei Moraru a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Aceasta este licențiată în drept și are diplomă de magistru în drept. […] The post Tatiana Răducanu a fost înlocuită. Parlamentul a numit un nou membru al Comisiei de evaluare externă a procurorilor appeared first on NewsMaker.
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Circulația în Chișinău, paralizată după ploaie. Pretendenții la funcția de Procuror General susțin proba de interviu. Posturile TV afiliate cu Șor și Plahotniuc, fără acte permisive. Parlamentul condamnă „politica de genocid” a Rusiei. Restricțiile pe aeroport, prelungite cu o lună. Ion Munteanu este viitorul procuror […] The post (VIDEO) Moldova și-a ales procurorul general, noi restricții la aeroport, lecții de Java și Python – în școli/Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:30
Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că în Republica Moldova, la fel ca în SUA, UE, Țările Baltice, Ucraina și Georgia, ar avea loc cazuri de trimitere la închisoare a jurnaliștilor care critică autoritățile. Referindu-se la jurnaliștii belaruși care au fost întemnițați, Lukașenko a menționat că aceștia „nu au fost săltați pentru opiniile lor”. Precizările […] The post „Se întâmplă din SUA și UE până în Moldova”. Lukașenko, despre presa independentă și valorile democratice appeared first on NewsMaker.
17:40
Energocom va furniza gaze naturale pentru Moldovagaz și în luna iunie. Se întâmplă după ce compania de stat a câștigat licitația organizată în acest lucru. Informațiile au fost confirmate pentru NM de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pe 30 mai.  Licitația privind furnizarea a 16 milioane m3 de gaz către Moldovagaz pentru luna iunie a avut […] The post Moldovagaz a organizat licitația privind furnizarea de gaz pentru luna iunie. Cine este compania câștigătoare appeared first on NewsMaker.
17:20
Republica Moldova va primi un grant, în valoare de 5,4 milioane de euro, de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Peste 4 milioane de euro din acești bani vor fi redirecționați pentru construcția unui depozit de deșeuri și a unei stații de compostare în orașul Dondușeni, dar și a unei stații de transfer […] The post BERD va oferi Moldovei un grant de €5,4 milioane: mai mult de jumătate va fi investit la Dondușeni, Edineț și Briceni appeared first on NewsMaker.
16:50
Din 1 iunie, călătoria cu troleibuzul la Ialoveni va costa 4 lei. Până acum, pentru o călătorie cu troleibuzul nr. 36, locuitorii și oaspeții orașului achitau 2 lei.  Primăria Ialoveni a anunțat că, începând cu 1 iunie 2024, prețul biletelor la troleibuz în raza orașului Ialoveni va fi majorat de la 2 lei la 4 […] The post Călătoria cu troleibuzul la Ialoveni, mai scumpă din 1 iunie appeared first on NewsMaker.
16:50
Două echipe de experți – moldoveni și ucraineni – vor merge săptămâna viitoare în regiunea Cernăuți, acolo unde a secat râul Nistru, pentru a face o analiză a situației. Precizările au fost făcute de către ministrul Mediului Sergiu Lazarencu pe 30 mai, în plenul Parlamentului. Lazarencu a demonstrat deputaților un fragment de rachetă rusească care […] The post Secarea Nistrului în Ucraina, discutată în Parlament. Ministrul Mediului a adus un fragment de rachetă rusească appeared first on NewsMaker.
16:10
Ministerul Educației din Moldova a cerut universităților „suportul” pentru a promova referendumul, inițiat de Maia Sandu privind aderarea țării la Uniunea Europeană. Solicitarea se regăsește într-o scrisoare, transmisă pe 24 mai instituțiilor publice de învățământ superior. Aceasta a fost publicată pe 30 mai de fostul premier Vlad Filat. În scrisoare, Ministerul numește inițiativa, care se […] The post Ministerul Educației vrea să implice studenții în promovarea referendumului: scrisoare către universități DOC appeared first on NewsMaker.
15:40
Vizita oficială a secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, la Chișinău, care a avut loc pe 29 martie, a făcut înconjorul lumii. Presa din Franța, Belgia, Germania, Ucraina, America, Elveția și Rusia au relatat despre subiect.  Vizita secretarului de stat al SUA la Chișinău a stârnit interesul presei internaționale. Agenția americană AP a relatat […] The post Blinken în Moldova. Cum a reflectat presa străină vizita oficialului american la Chișinău appeared first on NewsMaker.
15:30
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat rezultatele concursului pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova. Procurorul general interimar Ion Munteanu a obținut cel mai mare număr de puncte.  Potrivit rezultatelor probei interviu, Munteanu a obținut un punctaj mediu de 9,21; adjunctul interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție Octavian Iachimovschi – 8,8 iar procurorul […] The post Concursul pentru funcția de procuror general: Ion Munteanu a obținut cel mai mare punctaj appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Circulația în Chișinău, paralizată după ploaie. Pretendenții la funcția de Procuror General susțin proba de interviu. Posturile TV afiliate cu Șor și Plahotniuc, fără acte permisive. Parlamentul condamnă „politica de genocid” a Rusiei. SOS pentru puii de păsări: Sfaturi pentru o intervenție responsabilă. Studii superioare […] The post (VIDEO) Parlamentul condamnă „politica de genocid” a Rusiei, Chișinăul a fost paralizat de ploi, canalele lui Șor și Plahotniuc fără licență/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:10
Compania moldo-rusă Moldovagaz a anunțat pe 30 mai că a semnat un acord de cooperare cu compania elenă „Mediterranean Holding”, cu privire la furnizarea gazelor naturale lichefiate. Potrivit Moldovagaz, documentul presupune opțiunea livrării de gaze naturale în țară în volum de 0,6-1 miliarde de metri cubi anual prin Tronsonul Transbalcanic. Compania a mai precizat că, […] The post Grecia ar putea livra neîntrerupt gaze naturale lichefiate Moldovei: acordul semnat de Moldovagaz și o companie elenă appeared first on NewsMaker.
13:40
Un băiat de 25 ani din localitatea Bădiceni, raionul Soroca, a fost găsit mort. O femeie din localitate a alertat poliția, după ce l-a depistat la sol aproape de miezul nopții. Polițiștii au reținut un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 36 de ani. Cei doi ar fi avut un conflict, motivat […] The post Crimă din gelozie? Un bărbat de 25 de ani, găsit mort la Soroca; suspectul a fost reținut VIDEO appeared first on NewsMaker.
13:20
A venit în Moldova cu 5 copii, după o lună de război în Ucraina. Este cazul unei refugiate care, ajunsă în țara noastră, a fost ajutată să-și încadreze copiii la școală ulterior ea și-a deschis un atelier pentru reparația hainelor. Femeia a spus că tatăl copiilor nu o ajută, în schimb a beneficiat de suport […] The post A fugit de război și s-a refugiat în Moldova împreună cu 5 copii. Acum are un atelier la Briceni VIDEO appeared first on NewsMaker.
13:10
Cancelarul german Olaf Scholz a susținut ideea de a permite Ucrainei să folosească arme furnizate de Germania pentru a lovi teritoriul Federației Ruse. Informația a fost raportată de Politico, care face trimitere la o sursă familiarizată cu poziția Guvernului de la Berlin.  Scholz și-a schimbat poziția cu privire la posibilitatea ca Ucraina să atace Federația […] The post Presă: Scholz s-a răzgândit – Germania va permite Ucrainei să utilizeze arme nemțești în atacurile asupra Rusiei appeared first on NewsMaker.
12:20
Situația cu privire la râul Nistru este complicată și pe tronsonul Republicii Moldova. Declarația a fost făcută pe 30 mai, la Parlament, de vicepreședintele Comisiei parlamentare mediu, climă și tranziție verde Mariana Cușnir. Deputata a spus că vizita recentă la Chișinău a ministrului mediului din Ucraina „denotă o colaborare foarte strânsă” cu Ministerul Mediului din […] The post Deputat PAS, la ședința Parlamentului: Situația cu privire la râul Nistru este complicată și pe tronsonul Moldovei appeared first on NewsMaker.
12:20
Guvernul României și cel al Ucrainei vor avea în perioada următoare o ședință comună. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul de la București, Marcel Ciolacu, în cadrul unui interviu pentru Euronews România din 29 mai. Prim-ministrul Ciolacu a declarat că și-ar dori ca la ședința respectivă să participe inclusiv Guvernele Republicii Moldova și Poloniei.  „Mai […] The post Guvernele României și Ucrainei se vor reuni în ședință comună. Ciolacu: Mi-aș dori un format mai larg, cu Polonia și Moldova appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.