Maia Sandu despre reîntregirea țării: „Avem nevoie de o oportunitate geopolitică și ea poate să apară”

Realitatea.md, 17 mai 2024 12:40

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a subliniat într-un interviu acordat postului TV8 că autoritățile de la Chișinău își doresc reîntregirea țării pe cale pașnică. Chișinăul are o viziune privind soluționarea conflictului transnistrean, însă aceasta depinde de situația geopolitică. „Avem nevoie de o oportunitate geopolitică și ea poate să apară… aici nu se știe. Și există […] Articolul Maia Sandu despre reîntregirea țării: „Avem nevoie de o oportunitate geopolitică și ea poate să apară” apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 8 ore
12:40
În timp ce multe cupluri visează la o întâlnire romantică, prima călătorie împreună este testul suprem al relației și adesea acesta devine un dezastru în materie de întâlniri. Jumătate dintre toate cuplurile se despart după prima lor excursie comună, sunt datele unui raport recent al Dating.com. „Să petreci câteva ore cu cineva nu este același […] Articolul Multe cupluri își spun „PA” după prima călătorie împreună. De ce apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Opt studenți francofoni de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) au fost selectați să participe la Universitatea de Vară francofonă „Relații internaționale”. Sub egida Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) și în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, evenimentul va avea loc la București, în perioada 1-5 iulie. De la Departamentul de Traducere, Interpretare și […] Articolul Opt studenți de la USM vor participa la Universitatea de Vară francofonă „Relații internaționale” apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Mii de ucraineni care fug din calea războiului își riscă viața înotând prin apele primejdioase ale râului Tisa, de la granița Ucrainei cu România. Cel puțin 33 s-au înecat de la începutul războiului, cel mai tânăr dintre ei avea doar 20 de ani. Numărul victimelor este probabil mult mai mare. Tânăr ucrainean: Am fost aproape să […] Articolul Mii de ucraineni care fug de armată traversează „râul morții” pentru a ajunge în România. 33 s-ar fi deja înecat apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
11:40
Cu ocazia unui an de la Summitul Comunităţii Politice Europene, desfăşurat în data de 1 iunie la Castel Mimi, un grup de elevi de la Liceul „Liviu Deleanu” din Chişinău a avut parte de o excursie ghidată. Copiii au păşit pe urmele liderilor europeni din ziua evenimentului istoric pentru Republica Moldova şi au aflat lungimea […] Articolul VIDEO Excursie în trecut, în ziua Summitului CPE. Un grup de elevi a păşit pe urmele liderilor europeni, la Castel Mimi apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
De vineri seara, 31 mai curent, toată România și Republica Moldova vorbește despre Ansamblul Hecenii, din raionul Sîngerei, care a impresionat din nou publicul, dar și jurații de la „Românii au talent”. Ansamblul a reușit să facă un show de excepție și să ocupe locul trei, în marea finală a concursului, fiind premiat cu 10.000 […] Articolul VIDEO Toată România vorbește despre Ansamblul Hecenii din Sîngerei. Dansatorii s-au întors acasă cu 10.000 de euro apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
De Ziua Internațională a Copilului, Primăria municipiului Chișinău și Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate”, organizează „Ziua ușilor deschise” la sediul operatorului municipal de salubrizare din Chișinău, aflat pe strada 27 martie 1918, nr. 14. Doritorii s-au înregistrat în prealabil. Cei care au reușit să prindă un loc, începând cu ora 10:30, vor avea ocazia să descopere […] Articolul O întreprindere municipală își deschide ușile pentru moldoveni. Vor fi organizate și concursuri pentru vizitatori apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Primăria Municipiului Chișinău organizează sâmbătă, 8 iunie 2024, în Parcul „La Izvor”, ediția a II-a a Festivalului „Chișinăul Sportiv 2024”, eveniment care are în program diverse activități sportive, masterclass-uri, divertisment, precum și un târg al produselor autohtone și de sezon. Participanții la festival vor fi elevii școlilor sportive municipale, sportivi amatori și profesioniști, campioni la […] Articolul VIDEO Moldovenii sunt invitați la festivalul „Chișinăul Sportiv 2024”, organizat de municipalitate apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Ziua Internaţională a Copilului este marcată astăzi, 1 iunie, în Republica Moldova. În unele țări, este sărbătorită la 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. În listă: Elveția, Egipt, Finlanda, Canada, Irlanda, Serbia și Filipine. Istoria spune că ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea […] Articolul Astăzi este marcată Ziua Internațională a Copilului apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:40
Astăzi au fost prezentați câștigătorii celei de-a XI-a ediții a concursului național „Cel mai bun plan de afaceri”. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA). Concursul a avut loc la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și a adus în prim-plan ideile […] Articolul Au fost anunțați câștigătorii concursului național „Cel mai bun plan de afaceri”! Cine a mers acasă cu premii banești apare prima dată în Realitatea.md.
22:20
Un nou sediu pentru Procuratura Anticorupție ar urma să fie identificat până la finele lunii iunie. Declarația a fost făcută de ministra Justiție, Veronica Mihailov-Moraru, la emisiunea Realitatea te privește de la Rlive TV. Potrivit ministrei, deocamdată nu a fost găsită o clădire exactă, însă se caută în continuare. „Problema sediului trebuie neapărat rezolvată și […] Articolul Ministra Justiției: Un nou sediu pentru Procuratura Anticorupție ar urma să fie identificat până la finele lunii iunie apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a refuzat să dea o notă activității șefei procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Totuși, ministra Justiției a precizat că nu poate nega că pe timpul mandatului acestea au fost înregistrate și unele rezultate. „Am fi dorit ca să avem mai multe rezultate, dar noi nu putem nega și faptul că au fost […] Articolul Ministra Justiției, despre activitatea Veronicăi Dragalin la Procuratura Anticorupție: Nu pot să dau o notă apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Anul viitor, autoritățile irlandeze vor deschide o Ambasadă în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi, după întâlnirea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl.  „Acest pas ne va permite ca, pe viitor, să avem mai multe noutăți în beneficiul cetățenilor noștri, cum ar fi noi curse aeriene sau […] Articolul Autoritățile irlandeze vor deschide o Ambasadă în Republica Moldova! Își va începe activitatea din 2025 apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, solicitat de Teleradio Moldova, a declarat vineri, 31 mai cunret, сă „prim-ministrul Dorin Recean nu comentează circul corupților”. Aceasta este prima reacție, după ce s-a aflat că Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis solicitarea avocaților din dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău să-i cheme în instanță, în calitate de martori, […] Articolul Reacția Președinției și Guvernului la decizia magistraților de a-i audia pe Maia Sandu și Dorin Recean într-un dosar apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
18:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, 31 mai 2024, decretul prin care l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de Procuror General. Candidatura lui Ion Munteanu a fost propusă șefei statului de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în urma ședinței din 30 mai curent. Ion Munteanu are 40 de ani. Și-a făcut […] Articolul ULTIMA ORĂ! Republica Moldova are Procuror General. Maia Sandu a semnat decretul apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a declarat că, în perioada următoare, va avea loc o şedinţă comună a guvernelor României şi Ucrainei, reuniune care cel mai probabil se va desfăşura la Bucureşti. “Mai mult ca sigur, în perioada următoare o să avem o şedinţă iarăşi, Guvernul ucrainean cu Guvernul României. Aşa a şi rămas când am […] Articolul O nouă ședință comună de Guvern România-Ucraina. Se vrea includerea Poloniei și R. Moldova într-un format mai larg apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
La Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a fost inaugurat astăzi, 31 mai, noul Bloc de Operație. Costul total al proiectului constituie 16,2 milioane de lei. Blocul de Operație modernizat va servi mii de femei și copii în fiecare an. Anual, în aceste săli modernizate se efectuează aproximativ 2.800 de intervenții chirurgicale, dintre care peste […] Articolul FOTO Un nou Bloc de Operație a fost inaugurat la Institutul Mamei și Copilului apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Temu va trebui să respecte cele mai stricte norme în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale în termen de patru luni de la notificarea sa, respectiv sfârşitul lunii septembrie 2024, după ce Comisia Europeană a desemnat-o în mod oficial drept platformă online foarte mare (VLOP). Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, dat vineri, 31 mai […] Articolul În atenția moldovenilor care comandă de pe Temu: UE înăspreşte regulile pe care trebuie să le respecte grupul chinez apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Moldova Digital Summit revine pe 6-8 iunie, mai grandios și mai ambițios, cu sloganul “Powering a 100% digital tomorrow”. Evenimentul reafirmă angajamentul stabilit de țara noastră de a deveni un stat 100% digital până în anul 2030. Despre acest mega Eveniment discutăm cu Ana Chirița, director programe strategice ATIC și director Tekwill în cadrul emisiunii […] Articolul Ana Chirița, invitată la „Reinvent Moldova”: Moldova Digital Summit va culmina cu „Tekwill Expo Day” apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Concursul „Bereta de Onoare a Poliţiei de Frontieră” s-a desfășurat vineri, 31 mai pe poligonul Zagarancea, în raionul Ungheni. Evenimentul a adunat 15 dintre cei mai pregătiți polițiști de frontieră, care au ajuns în ultima etapă a competiției. Potrivit comunicatului de la Poliția de Frontieră, participanții au avut de parcurs un traseu solicitant de peste […] Articolul VIDEO de la concursul „Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră”. Participanții au avut probe de rezistență apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
S-a stins din viață Angela Isac, artista de cor a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de colectivul teatrului, care a adresat un mesaj de condoleanțe. Angela Isac a activat timp de peste 21 ani în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet […] Articolul Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. S-a stins din viață artista de cor Angela Isac apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit vineri, 31 mai, cu Seán Ó Fearghaíl, președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, care se află într-o vizită în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul primit și a mai adăugat că țara noastră are multe de învățat de la parcursul european al Irlandei. „Republica Moldova […] Articolul Igor Grosu s-a întâlnit cu Seán Ó Fearghaíl: „Moldova și Irlanda, de 25 de ani, au o relație de prietenie” apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Postul tv rus „Pervîi Kanal” și-a reluat difuzarea în Armenia după suspendare. Suspendarea difuzării a durat trei zile și a fost reluată vineri, 31 mai curent, după plata unei datorii către Rețeaua de Radio și Televiziune din Armenia a cărei valoare nu a fost dezvăluită, ci doar vehiculată. A fi fost vorba de 3 mii […] Articolul Minciuni și falsuri! Armenia – din ce în ce mai pregătită să interzică posturile tv ruse. Incidentul cu Pervîi Kanal apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Cel puţin 24 de persoane au decedat din cauza insolațiilor puternice care s-au înregistrat în India. Autorităţile indiene anunță un val sever de caniculă preconizat să continue până sâmbătă, informează Reuters. India se confruntă cu o vară extrem de fierbinte. În capitala New Delhi s-a înregistrat săptămâna aceasta temperatura record de 52,9 grade Celsius. Guvernul […] Articolul FOTO Canicula din India se lasă cu victime. Cel puțin 24 de persoane au decedat apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
„Maia Sandu nu a votat concesionarea aeroportului către „Avia Invest” și a spus acest lucru de nenumărate ori – fapt ce poate fi probat ușor din înregistrarea video a ședinței de Guvern”. Aceasta este prima reacție, după ce s-a aflat că Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis solicitarea avocaților din dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău să-i […] Articolul Reacția Președinției la evoluția în instanță a dosarului „concesionarea aeroportului”: Un circ al corupților apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
În ajunul zilei de 1 iunie, când se face exact un an din ziua desfăşurării celui de-al doilea Summit al Comunităţii Politice Europene, Castel Mimi, cel care a găzduit evenimentul istoric pentru Republica Moldova, a publicat un scurt filmuleţ video pe reţelele sociale. În materialul video, ilustrat cu imagini din ziua Summitului, o parte din […] Articolul 1 iunie – un an de la Summitul CPE. Castel Mimi a realizat un spot în care enumeră beneficiile evenimentului istoric apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a întreprins o vizită la Ministerul Mediului, unde s-a întâlnit cu Sergiu Lazarencu. Oficialii au abordat o serie de probleme de mediu. În cadrul întrevederii s-a discutat despre proiectele de mediu pe care le implementează Republica Moldova cu suportul UE și angajamentele pe care „ni le-am asumat […] Articolul Jānis Mažeiks, în vizită la Ministerul Mediului. A discutat cu Sergiu Lazarencu despre probleme de mediu apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
În ultima zi din luna mai, ultima zi de școală, un grup de copii au ieșit să se distreze în centrul Chișinăului. Iar pentru că astăzi este vreme frumoasă și avem +27 grade Celsius, aceștia nu au ezitat să se bălăcească într-un havuz din apropierea Președinției Republicii Moldova. Cei mai curajoși au sărit în apa, […] Articolul VIDEO Marea bălăceală într-un havuz din Chișinău. Cum au sărbătorit un grup de copii ultima zi de școală apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Cu experiența de șapte ani de emisie, CineMaraton TV din România, parte a grupului Clever Media Network, începe un nou proiect – CineMaraton Moldova – un canal de filme dedicat cinefililor de pe cele două maluri ale Prutului, care va intra în lista televiziunilor cu emisie pe teritoriul Republicii Moldova, informează IPN. Într-un mesaj adresat […] Articolul CineMaraton TV din România trece Prutul. Când are loc evenimentul de lansare în Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Vineri, 31 mai, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din 2 iunie 2024. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală.  „Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici […] Articolul Astăzi este ultima zi în care este permisă agitația electorală. CEC vine cu precizări apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Călătoriile cu troleibuzele din Bălți sunt acum mai avantajoase, dacă ai un card Mastercard de la Moldindconbank. Din grijă pentru clienți, dar și pentru că e un instrument sigur, modern și mereu la îndemână, lansăm o promoție specială pentru locuitorii și oaspeții capitalei de Nord a țării. În perioada 1 mai – 31 decembrie 2024, […] Articolul Achită 1 leu pentru călătoriile cu troleibuzele din Bălți folosind cardul Mastercard de la Moldindconbank apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Ultimul sunet a răsunat astăzi, 31 mai, în şcolile din Republica Moldova. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Dan Perciun, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia finalizării anului de studii. „Dragi elevi! Astăzi este ultima zi de școală. Ultimul sunet de clopoțel va răsuna în toate școlile din țară, iar odată cu acesta se anunță […] Articolul Ultimul sunet de clopoțel, în școlile din Moldova: Mesajul ministrului Educației, Dan Perciun apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Ion Munteanu a obținut cel mai mare punctaj la proba de interviu, câștigând concursul, lansat repetat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), pentru funcția de Procuror general, interimatul căreia o asigură de un an și jumătate. Președinta Maia Sandu, are la dispoziție 15 zile să semneze decretul. Ion Munteanu nu va trece prin comisia Vetting […] Articolul Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, invitată la „Realitatea te privește” apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
În această duminică, 2 iunie 2024, pentru turul doi al alegerilor locale noi vor fi tipărite peste 4 259 buletine de vot. Dintre acestea, 3 216 de buletine de vot vor fi în limba română și 1 043 – în limba rusă, anunță Comisia Electorală Centrală.  „Lățimea unui buletin de vot este de 14 cm […] Articolul În această duminică va avea loc turul doi al alegerilor locale noi. CEC: Vor fi tipărite 4259 buletine de vot apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Un video în care se vorbește precum că Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC) ar deschide o tabără militar-turistică pentru copii, unde aceștia ar învăța cum să folosească armele, circulă masiv pe rețele de socializare. Reprezentanții instituției au venit cu o reacție în care dezmint aceste informații false. MEC precizează că va solicita […] Articolul VIDEO Atenție, fals! Ministerul Educației NU va deschise o tabără militar-turistică pentru copii apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Ministrul Apărării al Republicii Molodova, Anatolie Nosatîi, a avut astăzi, 31 mai, o întrevedere cu o delegație oficială din cadrul Guvernului Regatului Suediei formată din Secretarul de stat de la Ministerul suedez al apărării, Peter Sandwall și Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Jan Knutsson. Discuțiile s-au axat pe cooperarea bilaterală pe domeniu militar și […] Articolul Ministrul Apărării, întrevedere cu o delegație din Suedia. Subiectele abordate apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Universitatea de Stat din Moldova (USM) beneficiază de cinci proiecte fianțate de Guvernul României. Este vorba despre un acord de colaborare între USM și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM). „Cinci proiecte, finanțate de Guvernul României, urmează a fi implementate, cu scopul de a moderniza infrastructura universitară, a stimula cercetarea și a dezvolta mediul […] Articolul USM beneficiază de cinci proiecte finanțate de Guvernul României apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Republica Moldova este singura țară din Europa și una dintre cele șase țări din lume în care este prognozată o creștere a consumului de tutun. Estimările Raportului Global al Organizației Mondiale a Sănătății arată că către anul 2025 prevalența consumului de tutun va atinge o rată de 27.1% pentru ambele sexe, începând cu vârsta de […] Articolul Vape-urile de unică folosință – un pericol eminent pentru tineri, care ”înflorește” în mediu online apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Româno-Britanică” din Galați, România vor participa la o tabără de vară din Republica Moldova. În urma unui Acord de colaborare, tinerii vor veni în localitatea Cuhureștii de Sus, raionul Florești, în perioada 31 mai – 1 iunie curent. Pe lângă activitățile educative în care vor fi incluși, elevii […] Articolul Elevi din Galați, participă la o tabără de vară din Florești. Școlile au semnat un acord de colaborare apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Primarul General al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul sfârșitului de an școlar 2023-2024. „Cu ocazia Ultimului sunet din anul școlar 2023-2024, vă transmit cele mai calde și sincere felicitări din partea Primăriei Municipiului Chișinău. Pentru elevi, aceasta este o zi deosebită, o zi a realizărilor și a bucuriei, […] Articolul „Sunteți viitorul nostru”. Primarul Capitalei, adresare către elevi și profesori, la sfârșit de an școlar apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Emoții mari pentru toți elevii din Republica Moldova, care finalizează astăzi, 31 mai, anul de studii 2023 – 2024. Festivitatea „Ultimul sunet de clopoțel” se va desfășura în instituțiile de învățământ general vineri, 31 mai 2024, începând cu ora 08:30, și va avea durata de cel mult 45 de minute, precizează reprezentanții Ministerului Educației și […] Articolul Emoții mari pentru elevii din Moldova! Astăzi în școlile din țară va răsuna ultimul sunet apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Vara începe cu muzică live, distracţie şi vin rose nelimitat, la Castel Mimi. În data de 8 iunie, începând cu ora 15.00, eşti aşteptat la cea de-a VI-a ediţie Rose Day, eveniment care este dedicat exclusiv vinurilor rose produse de vinărie. Poartă încălţăminte comodă, haine în stil retro, în nuanţe de roz, alb, argintiu şi […] Articolul Castel Mimi te invită la Rose Day – o zi în care poţi degusta nelimitat vinul de aur Rara Neagră Rose, pe ritmuri Retro apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Spectacol de echilibristică în Belgia. Un acrobat a traversat pe sârmă o vale din sudul țării. Curajosul a avut de străbătut mai bine de 2 kilometri. Chiar dacă s-a aflat la 60 de metri deasupra solului, a reușit să ducă misiunea la bun sfârșit. După două ore de efort și concentrare, acest belgian a reușit […] Articolul Un acrobat a străbătut mai bine de 2 kilometri pe sârmă la o înălțime de 60 de metri apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 31 mai, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 10:00 Briefing de presă susținut de Oleg Cara, directorul general al Biroului Național de Statistică, privind desfășurarea Recensământului populației și locuințelor 12:00 Licitții deschise nr. 34, nr. 35, nr. 36, nr. 37 și nr. 38, pentru obținerea dreptului de încheiere […] Articolul Şeful BNS, în fața presei, cu detalii despre procesul recensământului. Alte evenimente pe RLIVE TV şi Rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Donald Trump a devenit primul preşedinte american condamnat pentru o infracţiune, după ce un juriu din New York l-a găsit vinovat de falsificarea unor documente contabile pentru a ascunde o plată făcută către vedeta porno Stormy Daniels înainte de alegerile din 2016. În schimbul banilor, acesta trebuia să păstreze tăcerea în legătură cu o presupusă […] Articolul Donald Trump devine primul preşedinte american condamnat pentru o infracţiune apare prima dată în Realitatea.md.
06:20
Există o plajă recunoscută ca având cea mai curată apă de mare din lume. Aceasta se află pe o insula din Grecia. Peste 32 de milioane de persoane au călătorit în Grecia în 2023, ceea ce o face una dintre cele mai vizitate țări din lume. Grecia continuă să atragă turiști din întreaga lume nu […] Articolul Plaja cu cea mai curată apă din lume apare prima dată în Realitatea.md.
30 mai 2024
21:30
Şi în luna iunie, furnizorul de serviciu public SA „Moldovagaz” va achiziționa gazele naturale de pe bursa BRM East Energy. Este vorba de 16 milioane de metri cubi de gaze pentru iunie 2024. Câștigătoarea licitației este compania SA Energocom, anunță Ministerul Energiei. Procedura de achiziție a gazelor naturale a fost inițiată pe platforma de tranzacționare […] Articolul Moldovagaz continuă să procure gaz de pe bursă! Prețul de livrare se va stabili în ultima zi a lunii mai apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Președintele Statelor Unite, Joe Biden, va face prima sa vizită de stat în Franța, la invitația omologului său Emmanuel Macron. Vizita este planificată pe 8 iunie, a anunțat joi președinția franceză, conform AFP. Evenimentul va fi precedat de comemorarea a 80 de ani de la debarcarea aliată în Normandia, pe 6 iunie 1944, în timpul […] Articolul Preşedintele american Joe Biden face o vizită de stat în Europa, la invitația omologului său francez apare prima dată în Realitatea.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:40
Deputații moldoveni, cu majoritate de voturi, au aprobat joi, 30 mai curent, înăsprirea pedepselor pentru șoferii care urcă la volan în stare de ebrietate și provoacă accidente rutiere. Două inițiative legislative din partea PAS și BCS au fost comasate la un proiect de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, adoptat în a doua […] Articolul Dreptate pentru „copiii-îngeri”! Șoferii beți care provoacă accidente vor fi sancționați mai dur în Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Noțiunea de „trădare de patrie” va fi reglementată mai clar în legislație. Joi, 30 mai curent, a fost votat amendamentul propus de către deputații PAS Lilian Carp și Igor Chiriac, care are drept scop consolidarea cadrului normativ în domeniul asigurării securității statului și combaterii eficiente a activității infracționale de natură să aducă atingere a suveranității, independenței, […] Articolul „Trădarea de patrie” va fi reglementată mai clar în legislație! Dodon: Scopul PAS este să închidă opoziția apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Asta prevede amendamentul președintei Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, deputata PAS Liliana Nicolaescu-Onofrei, înregistrat la un proiect de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, adoptat joi, 30 mai curent, în a doua lectură de Parlament. Așadar, persoanele care vor ultragia cadrele didactice vor […] Articolul Se va întâmpla în Republica Moldova! Vor fi aplicate amenzi sau chiar arest pentru persoanele care vor jigni profesorii apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.