Maia Sandu a primit un nou premiu, de această dată în Germania. Șefa statului a ridicat la Leipzig 25 de mii euro, bani pe care susține că îi va dona

Vocea Basarabiei, 18 mai 2024 17:00

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit azi, la Leipzig, premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul prevede și o sumă de 25 de mii de euro, bani pe care Maia Sandu a anunțat deja că îi va dona. „Acest premiu nu este doar o recunoaștere a eforturilor […] Articolul Maia Sandu a primit un nou premiu, de această dată în Germania. Șefa statului a ridicat la Leipzig 25 de mii euro, bani pe care susține că îi va dona apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 5 minute
14:10
Ofițerii CNA au efectuat azi 10 percheziții în cadrul unui dosar de corupție și fals în acte publice, în cadrul căruia sunt cercetate acțiunile ilicite ale unor persoane implicate în facilitarea procesului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova de către cetățeni străini, solicitanții fiind preponderent din Federația Rusă. Acțiunile au avut loc după mai multe […] Articolul CNA a efectuat percheziții într-un dosar de dobândire ilegală a cetățeniei R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum o oră
14:50
Un bărbat cu cetățenie siriană a aruncat, azi, cu un cocktail Molotov la intrarea în ambasada Israelului din București și apoi a încercat să-și dea foc, transmite Digi24. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a mers la sediul ambasadei înarmat cu o sticlă incendiară pe care a aruncat-o în ușa clădirii. Purtătorul de cuvânt […] Articolul Un sirian a aruncat cu un cocktail Molotov în clădirea Ambasadei Israelului din București și apoi a încercat să-și dea foc apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
În cinci luni ale anului 2024, încasările la bugetul public național, administrate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), au crescut cu 2,7 miliarde de lei sau cu 10,8 % față perioada similară a anului precedent. Acestea au constituit circa 27,9 miliarde de lei, transmite Moldpres.  Astfel, la bugetul de stat, în cinci luni ale anului 2024, s-au încasat 11,6 miliarde de lei, ceea ce reprezintă cu circa 450,7 milioane […] Articolul De la începutul anului, încasările Fiscului au crescut cu peste 10 la sută apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
13:00
Președintele Parlamentului, liderul PAS, Igor Grosu, a îndemnat moldovenii care dețin și cetățenia României să voteze la alegerile europarlamentare din 9 iunie Partidul Național Liberal din România, aflat la guvernare în România, în coaliție cu Partidul Social-Democrat. În cadrul unei conferințe, Grosu i-a chemat pe moldovenii cu cetățenia unui stat din Uniunea Europeană să vină […] Articolul PAS declară oficial că la alegerile europarlamentare de duminică va susține PNL România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Aproximativ 30 000 de elevi vor susține, în perioada 3-13 iunie, examenele naționale de absolvire a gimnaziului. Astăzi a avut loc examenul la Limba și literatura română pentru elevii care învață în școlile cu predare în limba rusă, la care participă 5 687 de elevi. Joi, 6 iunie 2024, va avea loc examenul la Matematică, […] Articolul A început sesiunea examenelor de absolvire a gimnaziului. Prima evaluare a fost susținută în școlile cu predare în l. rusă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
12:10
Mexicanii şi-au ales, pentru prima dată în istorie, un preşedinte femeie, în persoana fostului primar de stânga al capitalei, Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum. Ea a câştigat alegerile prezidențiale încă din primul tur, cu aproape 60% din voturi, față de 29% pentru următoarea clasată, fosta senatoare de centru-dreapta Xochitl Galvez. Candidatul de centru Jorge Alvarez […] Articolul Mexicanii și-au ales, în premieră, un președinte femeie. Este vorba de fostul primar al capitalei, Claudia Sheinbaum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
În ediția de azi: – Localnicii din orașul Bucovăț, raionul Strășeni și cei din comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și-au ales primarii în turul doi al scrutinului local. – Populatia din Republica Molodva care detine cetățenia unui stat european este îndemnată sa iasa la vot pe data de 9 iunie. – A fost dat startul examenelor […] Articolul VIDEO/Știrile amiezii prezentate de Maria Filimon apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Un tată și un fiu dintr-un sat din Nisporeni au fost extorcați în urma unui șantaj și amenințări cu răfuiala, inclusiv cu moartea, din partea a doi bărbați din aceeași localitate.   Motivul ține de pretinse declarații denigratoare pe care tatăl și fiul, de 70 și, respectiv, 37 de ani, le-ar fi făcut împotriva acestora […] Articolul O familie din Nisporeni, extorcată de 10 mii de euro în urma unui șantaj și amenințări cu răfuiala apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Președintele R. Moldova, Maia Sandu, face un apel către moldovenii care dețin pașapoarte ale unui stat UE să iasă la urne pe 9 iunie pentru a alege deputații în Parlamentul European. „Dragi moldoveni, mă adresez celor care au deja cetățenie europeană, fie că au pașaport românesc, bulgar, italian, francez sau al altui stat al Uniunii […] Articolul VIDEO/Șefa statului, Maia Sandu, îndeamnă moldovenii cu cetățenia UE să voteze pe 9 iunie la alegerile europarlamentare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Decizia recentă a NATO de a-şi consolida granița de est este menită să descurajeze Rusia, iar Moscovei ar trebui să-i fie clar că Alianţa va fi gata să se apere dacă va fi necesar, a declarat cancelarul german Olaf Scholz. Vorbind la Forumul economic est-german de la Frankfurt la care a participat şi premierul lituanian, […] Articolul Scholz răspunde amenințărilor lui Putin: Vom apăra fiecare centimetru pătrat din teritoriul NATO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
10:10
În cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie, Liga Orașelor și Comunelor anunță că este alături și împreună cu cel mai vechi și cel mai credibil partid european: Partidul Național Liberal. Formațiunea își îndeamnă susținătorii să voteze la scrutinul de duminică pentru PNL România. În persoana europarlamentarilor PNL, Republica Moldova a avut parte de cei mai […] Articolul Liga Orașelor și Comunelor susține PNL România la alegerile europarlamentare din 9 iunie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
O nouă calificare pentru Republica Moldova. Judocanul Mihail Latîșev a devenit campion mondial la Cupa Mondială din Maroc, astfel asigurându-și participarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Antrenorul lotului național de judo din Republica Moldova, Valeriu Duminică l-a felicitat pe judocanul Mihail Latîșev care a devenit campion ( 81 kg) la Cupa Mondială din […] Articolul Al patrulea judocan din R. Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
În orașul Bucovăț, raionul Strășeni, și satul Târnova, raionul Dondușeni, duminică, 2 iunie, a avut loc al doilea tur al alegerilor locale noi. În urma scrutinului, localnicii și-au ales primarii. În ambele localități, rata de participare a fost de peste 20%, astfel scrutinul poate fi declarat valabil. Potrivit datelor preliminare ale CEC, în orașul Bucovăț, […] Articolul În orașul Bucovăț și satul Târnova au fost aleși primari noi. Învingătorii sunt candidatul PSDE și al PSRM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:40
Președintele PNL România pentru R. Moldova, Adrian Dupu, a avut, weekendul trecut, mai multe întâlniri cu localnicii, aleșii și funcționarii din raioanele Soroca și Ungheni, acolo unde a vorbit despre sprijinul României, despre proiectele europene și importanța alegerilor europarlamentare de duminică, 9 iunie. „M-am bucurat să revin la Soroca, oraș cu o istorie bogată și […] Articolul Adrian Dupu, discuții cu localnicii și aleșii din raioanele Soroca și Ungheni apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
18:30
O clădire de apartamente s-a prăbușit, duminică, în Istanbul, provocând moartea unei persoane și rănirea altor opt persoane. Incidentul a reînnoit temerile legate de rezistența clădirilor într-un oraș predispus la cutremure. Imaginile televizate au arătat pompieri care mutau cu mâna molozul din clădirea de cinci etaje prăbușită în Kucukcekmece, în partea europeană a orașului. Șapte […] Articolul VIDEO/ Un bloc cu cinci etaje s-a prăbușit în Turcia: Momentul tragediei, surprins de camerele de supraveghere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță despre executarea finanţării primei tranşe a pensiilor şi alocaţiilor sociale în valoare de 73 milioane lei pentru luna iunie. Finanțarea pensiilor şi alocaţiilor sociale achitate prin intermediul instituţiilor bancare va fi  la data de 4 iunie, iar la data de 7 iunie urmează a fi finanțate alocaţiile nominale de stat și alocațiile lunare de […] Articolul CNAS anunţă graficul de finanțare a plăților pentru luna iunie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Astăzi, 2 iunie, în comuna Târnova din raionul Dondușeni și în orașul Bucovăț din raionul Strășeni are loc turul doi al alegerilor locale noi. Localnicii urmează să-și aleagă primarul din cei doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00, iar potrivit Comisiei Electorale […] Articolul În 2 localități din țară astăzi are loc turul doi al alegerilor locale noi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
O sondă lansată de China la începutul lunii mai a aselenizat pe partea îndepărtată a Lunii pentru a colecta mostre, un pas înainte pentru programul ambiţios al ţării. Sonda Chang’e 6, care a decolat de la Centrul de Lansare Spaţială Wenchang de pe insula tropicală sudică Hainan, a aselenizat aşa cum era planificat în imensul […] Articolul Sonda chineză Chang’e-6 a aselenizat cu succes pe partea îndepărtată a Lunii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
De ziua Internațională a Copilului la Chișinău s-a desfășurat un miting în memoria copiilor cărora le-a luat viața războiul început de Rusia. Astfel, la ambasada Federației Ruse în R. Moldova au fost instalate standuri cu fotografiile copiilor uciși în Ucraina. Activiștii organizației „Stop russian aggression” au condamnat acțiunile Federației Ruse și au menționat că oamenii […] Articolul FOTO/ Miting la Chișinău în memoria copiilor uciși în războiul din Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Hidrocentrala Dnipro din Zaporijie, cea mai mare centrală hidroelectrică din Ucraina, este în stare critică după ce forțele ruse au atacat-o în noaptea de 1 iunie, a declarat guvernatorul regiunii Zaporijie, Ivan Fedorov, scrie Kyiv Independent. El a spus că centrala electrică, cunoscută sub numele de Barajul Dnipro, a oprit producția de energie electrică. „În […] Articolul Stare de alertă în Ucraina, după un atac masiv al rușilor: Cea mai mare centrală hidroelectrică e în stare critică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Mulți turiști își aleg destinațiile de vacanță în funcție de obiectivele istorice sau culturale pe care pot să le viziteze. Alții, în funcție de plaje și peisaje ori festivaluri și concerte. Însă pentru foarte mulți turiști partea cea mai interesantă a călătoriei este mâncarea. Aceștia sunt cei care, de regulă, își rezervă cel puțin 2-3 […] Articolul Orașele cu cea mai bună mâncare din lume în 2024 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
A „uitat” să declare la vamă că transportă 20.000 de euro și gadgeturi în cantități comerciale. Este vorba despre un pasager în vârstă de 32 de ani al rutei “Frankfurt- Chișinău”. Cazul a fost înregistrat la postul vamal Aeroport Internațional Chișinău. Potrivit vameșilor, pasagerul a selectat coridorul verde -“nimic de declarat”, dar urmare a controlului […] Articolul A „uitat” să declare la vamă că transportă 20.000 de euro: Un pasager, documentat la Aeroport apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Conform rezultatelor activității economico-financiare al SA „Moldovagaz”, în anul 2023 a fost obținut profit net în cuantum de 1,09 miliarde lei, or 62,8 milioane dolari SUA. Raportul financiar a fost prezentat și examinat în cadrul Adunării Generale anuale a Acționarilor entității, însă acesta nu a fost aprobat din cauza neacumulării numărului necesar de voturi. „Rezultatul […] Articolul Profitul obținut Moldovagaz în anul 2023 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Halla Tomasdottir, o femeie de afaceri în vârstă de 55 de ani, a fost aleasă drept următorul preşedinte al Islandei, potrivit rezultatelor oficiale ale alegerilor prezidențiale, după ce a învins-o pe Katrin Jakobsdottir, fost premier. Jakobsdottir, în vârstă de 48 de ani, şi-a recunoscut înfrângerea duminică dimineaţa, felicitând-o pe Tomasdottir, în vârstă de 55 de […] Articolul O femeie de afaceri, a câștigat alegerile prezidențiale din Islanda apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Mai multe partide politice au fost sancționate de Comisia Electorală Centrală. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței CEC unde au fost analizate datele din rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024, prezentate de concurenții electorali. Astfel, CEC a aplicat sancțiunea sub formă de avertisment pentru […] Articolul Mai multe partide politice, sancționate de CEC: Ce încălcări au comis apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:50
75 de prizonieri de război au fost eliberați din Rusia și s-au întors acasă, în Ucraina. Imagini emoționante cu ei îngenunchind și sărutând pământul ucrainean au fost publicate de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). „Alți 75 de ucraineni au fost eliberați din captivitate. Acesta este rezultatul activității Centrului Comun pentru Coordonarea Căutării și Eliberării […] Articolul VIDEO/ Imagini emoționante din Ucraina: 75 de prizonieri eliberați din Rusia îngenunchează și sărută pământul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
„Republica Italiană și poporul italian sprijină cu tărie aspirația Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană. Sperăm ca poporul moldovean să poată urca rapid în trenul libertății, al păcii, al statului de drept și al bunăstării. Dorim să călătorim în acest tren împreună, cot la cot, spre un viitor mai bun pentru toată lumea. […] Articolul Ambasadorul Italiei în R. Moldova: Sperăm ca poporul moldovean să poată urca rapid în trenul libertății, al păcii, al statului de drept și al bunăstării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
În noaptea de 1 iunie, ocupanții ruși au efectuat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Despre aceasta a anunțat pe o rețea de socializare președintele ucrainean Volodimir Zelenski care a subliniat că țintele rușilor au fost civili, infrastructura și instalațiile energetice. Totodată, șeful statului vecin a publicat un videoclip cu consecințele atacului rusesc, menționând […] Articolul VIDEO/ Ucraina, atacată masiv cu rachete noaptea trecută. Zelenski: Principalul scop al Rusiei este normalizarea terorii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Ansamblul „Hecenii” din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a obținut locul trei în finala concursului „Românii au talentˮ. Dansatorii au câștigat un premiu de 10 mii de euro. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare. „Felicitări, Hecenii, pentru bucuria pe care ați adus-o tuturor moldovenilor! Ați făcut Moldova mândră!ˮ, a […] Articolul Ansamblul Hecenii s-a clasat pe locul trei la concursul „Românii au talentˮ. Maia Sandu: Ați făcut Moldova mândră! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Ansamblul „Hecenii” din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a obținut locul trei în finala concursului „Românii au talentˮ. Dansatorii au câștigat un premiu de 10 mii de euro. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare. „Felicitări, Hecenii, pentru bucuria pe care ați adus-o tuturor moldovenilor! Ați făcut Moldova mândră!ˮ, a […] Articolul Ansamblul Hecenii s-a clasat pe locul trei la concursul „Românii au talentˮ. Maia Sandu: Ați făcut Moldova mîndră! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Premierul Dorin Recean a transmis astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia marcării la data de 1 iunie a Zilei Internaționale a Copilului. Într-o postare pe o rețea de socializare, prim-ministrul le-a urat tuturor copiilor copilărie fericită și a subliniat că ieri, la Guvern, a fost organizată o sărbătoare pentru copii. „Ieri la Guvern am […] Articolul Dorin Recean, mesaj de 1 iunie: Copilărie frumoasă tuturor copiilor! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Ion Munteanu, candidatul care a acumulat cel mai mare punctaj în cadrul concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor, a fost învestit în funcția de procuror general.  „Jur să respect cu strictețe Constituția, legile Republicii Moldova, drepturile și libertățile omului și să respect obligațiile pe care le avem”, a declarat Ion Munteanu. La eveniment a […] Articolul Ion Munteanu, investit în funcția de procuror general al R. Moldova. Maia Sandu: Eu și cetățenii așteptăm să se facă dreptate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Acordul în domeniul securității sociale semnat cu Regatul Spaniei intră în vigoare pe 1 iunie. În baza acordului, cetățenii Republicii Moldova care muncesc sau au muncit în Spania vor avea dreptul să solicite diferite tipuri de pensii și indemnizații, precum pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de o afecțiune generală, pensii și […] Articolul Moldovenii care muncesc în Spania pot solicita pensii pentru limita de vârstă, indemnizații și alte garanții sociale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Ziua Internațională a Copilului este marcată astăzi în Republica Moldova. Cu această ocazie Guvernul organizează mai multe acțiuni la Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău. Programul va include ateliere de creație, diverse jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj al câinilor și un spectacol cu cai. De asemenea, vor fi expoziții cu echipamente și autospeciale […] Articolul Ziua Internațională a Copilului, marcată în R. Moldova: Ce acțiuni organizează Guvernul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
31 mai 2024
19:40
Șeful legislativului, Igor Grosu, a avut azi o întrevedere cu președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail, aflat în vizită la Chișinău. Cei doi oficiali au discutat despre parcursul european al R. Moldova și despre sprijinul pe care îl poate oferi Irlanda. În cadrul discuțiilor, șeful legislativului și-a exprimat toată recunoștința pentru sprijinul primit […] Articolul Irlanda, unul dintre cele mai bune exemple pentru parcursul european apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: 1. Germania va livra Republicii Moldova alte 14 transportoare blindate Piranha. Anunțul a fost făcut de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius. 2. Virginia Moraru este noua membră a Comisiei de evaluare externă a procurorilor, dupa ce a fost numită în funcție cu 63 de voturi din partea deputaților. 3. Hărțuirea […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Șefa statului, Maia Sandu, a semnat azi decretul de numire în funcția de procuror general a lui Ion Munteanu, candidatul care a acumulat cel mai mare punctaj în cadrul concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor.   Munteanu va depune jurământul sâmbătă, 1 iunie. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă al Procuraturii Generale. […] Articolul Maia Sandu a semnat decretul de numire a lui Ion Munteanu în funcția de procuror general apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Controalele la frontierele Italiei vor fi reintroduse în perioada premergătoare şi după viitorul summit al G7, a anunțat vineri Ministerul italian de Interne.  Acordul Schengen privind eliminarea controalelor la frontierele dintre statele membre ale UE va fi suspendat la frontierele Italiei între 5 şi 18 iunie, a precizat ministerul, potrivit DPA, citată de Agerpres. G7 […] Articolul Italia va introduce controale la vamă în contextul summitului G7 de la mijlocul lunii iunie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Banca Națională a Moldovei monitorizează continuu noile amenințări și potențiale riscuri care decurg din atacurile cibernetice și implementează soluții de securitate eficiente, în linie cu reglementările internaționale. Declarațiile aparțin guvernatoarei BNM, Anca Dragu, și au fost făcute în cadrul Reuniunii Guvernatorilor Băncilor Centrale Francofone „Băncile centrale francofone în fața unor noi provocări: care sunt răspunsurile”, […] Articolul Anca Dragu: BNM implementează soluții de securitate eficiente în fața riscurilor cibernetice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Cinci echipaje de pompieri, inclusiv o autoscară, au intervenit azi pentru a lichida un incendiu izbucnit la etajul 8 al unui bloc din cartierul Telecentru al Capitalei. Potrivit primelor informații a fost observat fum de la etajul 8. Ajunși, pompierii au stabilit că flăcările au cuprins o debara de la etajul 8. Totodată, în timpul […] Articolul Cinci echipaje de pompieri au intervenit la un incendiu într-un bloc din cartierul Telecentru al Capitalei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene (EUPM) în R. Moldova, condusă de Cosmin Dinescu, a împlinit un an de activitate. Cu această ocazie, prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Misiunii. Șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru contribuția la consolidarea structurilor de gestionare a crizelor din R. Moldova și sporirea rezilienței instituțiilor naționale la […] Articolul Misiunea de Parteneriat a UE, la un an de activitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Cinci proiecte, finanțate de Guvernul României, urmează a fi implementate, cu scopul de a moderniza infrastructura universitară, a stimula cercetarea și a dezvolta mediul academic al USM. Startul lucrărilor a fost dat ieri, 30 mai, prin semnarea contractelor de atribuire a proiectelor de către rectorul USM, Igor Șarov și secretarul de stat al DRRM, Adrian […] Articolul USM va beneficia de cinci proiecte finanțate de Guvernul României apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Șefa statului, Maia Sandu, premierul Dorin Recean și alți miniștri din Guvernul condus de Iurie Leancă vor fi audiați în calitate de martor în dosarul concesionării Aeroportului Chișinău. Oficiul Buiucani al Judecătoriei Chișinău a admis solicitarea avocaților fostului premier Iurie Leancă. Magistrații au admis solicitarea lor de a-i invita ca martori pe foștii membri ai […] Articolul Maia Sandu și Dorin Recean vor fi audiați ca martori în dosarul concesionării Aeroportului Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Autoritățile de la Berlin vor oferi alte 14 transportatoare blindate Armatei Naționale, iar în 2025 va trimite și un sistem de apărare antiaeriană. Declarația a fost făcută de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, aflat într-o vizită la Chișinău. În cadrul unei conferințe, susținută împreună cu omologul său de la Chișinău, Anatolie Nosatîi, oficialul german […] Articolul Germania va oferi 14 blindate de tip Piranha, iar în 2025 trimite și un sistem de apărare antiaeriană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
„O persoană din fruntea Procuraturii sau a Procuraturii Anticorupție nu are cum să schimbe un anumit trend al instituției. Poate influența anumite mutări, poate prioritiza anumite chestiuni, dar lucrurile în ansamblu nu sunt schimbate de procurorul general”. Este declarația fostului președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, făcută în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova. […] Articolul Al. Tănase, despre alegerea procurorului general: Oricine ar veni, nu ar reuși să obțină rezultatele pe măsura așteptărilor societății apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
În Republica Moldova, 25% dintre minorii care au între 13 și 17 ani, au folosit țigări electronice. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în contextul marcării Zilei mondiale fără tutun. În acest an, autoritățile își vor mobiliza efortul pentru a adopta reglementări mai puternice care să protejeze tinerii de efectele […] Articolul Țigările electronice, o amenințare pentru tineri. În R. Moldova, fiecare al patrulea adolescent a folosit asemenea țigări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Un cetățean al Ucrainei a fost reținut fiind denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din mun. Chișinău, după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari pentru protejarea unei afaceri ilicite. Potrivit anchetei, începând cu luna aprilie 2024, un grup de persoane, printre care doi cetățeni ai Ucrainei, aflându-se în mun. Chişinău, au organizat […] Articolul Un cetățean ucrainean a încercat să dea mită unui șef de inspectorat de poliție pentru a beneficia de protecție în afacerea sa apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Parlamentul Republicii Moldova condamnă politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei și pe teritoriul Federației Ruse. O Declarație în acest sens a fost votată în plen de 60 de deputați, transmite IPN. Documentul condamnă războiul de agresiune al Federației Ruse […] Articolul Parlamentul a adoptat o Declarație de condamnare a Rusiei pentru genocid împotriva Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Cel puțin cinci persoane au murit şi 16 au fost rănite în urma unor lovituri ruseşti asupra mai multor cartiere din oraşul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina. „Inamicul a recurs din nou la tactica dublei lovituri, în timp ce medicii, salvatorii şi forțele de ordine erau deja la fața locului”, a declarat guvernatorul […] Articolul Un nou atac masiv asupra cartierelor din Harkov. Sunt anunțați cel puțin cinci morți și 16 răniți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
În spațiul online apar tot mai multe falsuri care lovesc în actuala guvernare și repetă retorica mincinoasă a Rusiei. Ieri, 30 mai, la doar o zi după ce compania Meta, deținătoare a Facebook, a închis peste 1300 de conturi afiliate grupării criminale Șor, pe site-urile online cu filme și seriale piratate au apărut două filmulețe […] Articolul Guvernul atenționează asupra unor filmulețe false despre pretinse acțiuni de „pregătire militară a tinerilor” în tabere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.