Cardiolog: Dacă pacientul nu poate renunța la fumat, trebuie schimbată abordarea

UNIMEDIA, 20 mai 2024 11:50

Faptul că, la nivel mondial, numărul fumătorilor nu scade reprezintă o confirmare că mulți dintre ei fie nu înțeleg pe deplin pericolul acestui obicei dăunător, fie pur și simplu ignoră informațiile importante despre consecințele fumatului. În Moldova, 26.7% din populație fumează activ, relatează deschide.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 12 ore
21:20
Blocul „Victori” a organizat astăzi un concert la Bălți, dedicat Zilei Copiilor, iar cei mici au avut parte de mai multe surprize. „Asigurarea unei copilării fericite pentru micuții din țara noastră este o prioritate pentru echipa noastră, care consideră că toți copiii trebuie să aibă parte de bucurii, indiferent de bunăstarea și venitul familiilor din care provin”, a declarat deputata Marina Tuaber.
20:10
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că luni, 3 iunie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos.
19:50
Actorul Emilian Crețu a avut un moment de vulnerabilitate astăzi, pe 1 iunie. Acesta a apărut în lacrimi pe pagina sa de Instagram împărtășind cu urmăritorii săi o parte din trăirile și frământările sale interioare, scrie SHOK.md.
19:40
O nouă calificare pentru Republica Moldova. Judocanul Mihail Latîșev a devenit campion mondial la Cupa Mondială din Maroco, astfel asigurându-și participarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.
19:20
Decizia recentă a NATO de a întări granițele estice este menită să descurajeze Rusia, a spus cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că Moscovei ar trebui să-i fie limpede că alianța este pregătită să se apere, dacă va fi nevoie, transmite Reuters, citat de hotnews.ro.
18:50
Astăzi se împlinesc 8 ani de la tragicul accident aviatic din Haragîș, în care cei patru membri ai echipajului medical din România, și-au pierdut viața, în misiunea de a salva alte vieți în Republica Moldova. Astfel, astăzi 2 iunie 2024, a avut loc ceremonia de comemorare a eroilor SMURD căzuți la datorie.
18:40
Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, la puţin timp după ora 13.30, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine). Este vorba despre Bianca Doroş şi Patrizia Cormos. Ele au fost găsite duminică dimineaţă în timpul căutărilor care au fost reluate la prima oră, scrie La Repubblica, citat de news.ro.
18:20
Mulți șoferi au o dilemă atunci când trebuie să aleagă cu ce „încalță” mașina în sezonul cald: anvelope de vară sau cauciucuri all-season. Promotor. ro îți spune despre avantaje și dezavantaje și la ce trebuie să fii atent când faci această alegere.
17:50
Un turneu internațional de fotbal „Socca EuroCup 2024”, cu peste 600 de cetățeni străini, în calitate de suporteri, s-a desfășurat pe arena din parcul „La Izvor”, pe 8-12 mai. Potrivit Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), acesta este campionatul european la un gen de fotbal, care devine tot mai popular.
17:50
Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Artista de cor, Angela Isac, s-a stins din viață. Anunțul trist a fost făcut de către reprezentanții teatrului, care au lăsat și un mesaj de condoleanțe familiei și prietenilor îndurerați.
17:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis să-l elimine oficial din cursa electorală pentru primăria Tîrnova pe candidatul partidului „Șansă”, Ruslan Filipaș. „Hotărârea a fost luată cu încălcarea flagrantă a legislației și pe fundalul unui scandal legat de tipărirea buletinelor de vot cu numele unui singur candidat, din partea PSRM. Ruslan Filipaș a fost exclus din listă înainte să se desfășoare ședința CEC. Blocul politic „Victorie” consideră că aceste acțiuni au fost coordonate la cel mai înalt nivel și au un caracter pur politic”, se arată într-un comunicat.
17:50
75 de prizonieri de război au fost eliberați și s-au întors acasă, în Ucraina, imagini emoționante cu ei îngenunchind și sărutând pământul fiind făcute publice de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), transmite digi24.ro.
17:50
Un startup inițiat de Elon Musk a reușit într-o rundă investițională să colecteze 6 miliarde de dolari. 6 miliarde e practic jumătate din PIB-ul RM, declară economistul Vadim Ceban. „Musk a generat așteptări, care valorează 6 miliarde. Ar fi util să încercăm să găsim pentru noi înșine răspunsuri la două întrebări: Ce așteptări generează azi Republica Moldova? Ce așteptări am putea genera în anii următori?”, se întreabă șeful Moldovagaz.
17:50
Un accident în lanț s-a produs astăzi la Cheltuitor. Conform informațiilor oferite de oamenii legii, un Infiniti, o Toyota, dar și un Renault s-au lovit pe traseul R5. În zonă s-au format ambuteiaje, iar la locul impactului a intervenit ambulanța.
17:50
Marian Robinson, mama fostei prime doamne a SUA Michelle Obama, care a oferit sprijin şi stabilitate, în special în timpul celor opt ani de preşedinţie a lui Barack Obama, a murit vineri la 86 de ani, au anunţat familiile Obama şi Robinson, relatează Reuters, citat de digi24.ro.
17:50
Alertă meteo în Moldova. Meteorologii au emis un nou cod galben de vreme „capricioasă” cu ploi,grindină și intensificări ale vântului pentru astăzi, 1 iunie.
17:50
Noul Procuror General, Ion Munteanu, a dezvăluit ce salariu primește după ce a trecut filtrul Vetting-ului. Astfel, acesta susține că ridică lunar 47 de mii de lei.
17:50
Cristiano Ronaldo rămâne fără trofeu câștigat în Arabia Saudită, după ce Al Nassr a fost învinsă de Al Hilal în finala Cupei Regelui, scor 5-4 la loviturile de departajare (a fost 1-1 după 120 de minute). După partida de vineri seara, starul portughez a fost surprins plângând în hohote, scrie digisport.ro.
17:50
Organizația Teritorială Bălți a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și Asociația „Sunt bălțean”, ambele conduse de Maxim Moroșan, împreună cu tinerii din PSRM și antreprenorii din municipiu, cu ocazia Zilei Copilului, au organizat o mare sărbătoare pentru copii în parcul de copii din oraș.
17:50
Președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare pentru toți copii și părinții ocazia Zilei Internaționale a Copiilor. „Bucuria, libertatea și curiozitatea să vă însoțească toată vacanța de vară și dincolo de ea! Copiii au nevoie de foarte multe lucruri din partea noastră, dar cel mai mult au nevoie de un lucru firesc - să fim acolo, lângă ei”, a scris șefa statului pe rețele.
17:50
Renato Usatîi a adresat felicitări cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului și a anunțat că va oferi celor trei copii ai ofițerului de securitate Igor Ciofu omorât la Aeroport în vara anului 2023 câte 10 mii de euro, pentru studii.
17:50
Cei trei tineri dispăruţi în apele învolburate, în regiunea Udine, din Italia, sunt români. Confirmarea vine din partea autorităţilor italiene. Sunt două fete şi un băiat, de 20, 23 şi 25 de ani. Maşina lor, cu numere româneşti, a fost găsită în apropiere. Potrivit presei din Peninsulă, doar una dintre tinere locuieşte în Italia. Prietena ei venise împreună cu logodnicul să îşi viziteze părinţii, şi ei muncitori acolo. Când i-a surprins viitura, tinerii făceau fotografii. Imaginile cu cei trei, îmbrăţişaţi în mijlocul torenţilor, fac înconjurul Italiei. „Elicopterul nu a ajuns la timp”, spune primarul localităţii, într-un interviu exclusiv acordat observatornews.ro.
17:50
Actorul Emilian Crețu a avut un moment de vulnerabilitate astăzi, pe 1 iunie. Acesta a apărut în lacrimi pe pagina sa de Instagram împărtășind cu urmăritorii săi o parte din trăirile și frământările sale interioare, scrie SHOK.md.
17:50
De astăzi, 1 iunie 2024, intră în vigoare Acordul dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei în domeniul securității sociale și Aranjamentul de implementare a acestuia, semnate la Madrid la 21 iulie 2022, anunță Ministerul Afacerilor Externe.
17:50
Tesla va rechema 125.227 de vehicule din Statele Unite din cauza unei defecţiuni a sistemului său de avertizare a centurilor de siguranţă care poate creşte riscul de rănire în caz de coliziune, a anunţat vineri Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA, transmite digi24.ro.
17:50
Primăria Municipiului Chișinău face apel către locuitorii și oaspeții capitalei, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale. Îndemnul vine în contextul anunțului Serviciului Meteorologic de Stat, precum că în a doua jumătate a zilei de 1 iunie, se anunță Cod galben de instabilitate atmosferică pe tot teritoriul Republicii Moldova. Se așteaptă ploi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și chiar grindină.
17:50
Un bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din Republica Moldova, a fost condamnat în Italia la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru hărțuire, după ce și-a terorizat fosta parteneră timp de aproximativ doi ani, în perioada 2021 – 2023, scrie rotalianul.com.
17:50
Astăzi, Moldova se bucură de o zi predominant însorită, cu o ușoară posibilitate de precipitații.
17:50
O conjuncție planetară majoră aduce astăzi oportunități și provocări pentru fiecare semn zodiacal. Arhetipurile astrologice se manifestă prin noi începuturi și revelații, iar horoscopul zilnic ar putea dezvălui perspective personalizate care să vă ghideze pașii. Ce surprize vă rezervă astrele și cum puteți folosi aceste influențe în avantajul vostru?
17:50
Pe 2 iunie, lumea marchează momente cruciale în politică, cultură și tehnologie, care au modelat cursul istoriei contemporane.
17:50
Săptămâna viitoare, cerul nopții va oferi un spectacol impresionant: alinierea a șase planete. Evenimentul, care va avea loc luni, va aduce în prim-plan planetele Mercur, Marte, Jupiter, Saturn, Neptun și Uranus. Aceasta este o ocazie rară pentru pasionații de astronomie de a observa un fenomen cosmic deosebit, scrie playtech.ro.
17:50
Primăria Chișinău anunță despre organizarea mai multor evenimente, în sectoarele orașului, cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor, în data de 2 iunie.
17:50
Un bărbat amenință că se aruncă de la etajul 2 al unui bloc de locuit de pe bulevardul Mircea cel Bătrân. Potrivit oamenilor legii la fața locului a fost instalată perna de salvare.
17:50
Toți copiii au intrat în vacanța mare, iar părinții - în febra alegerii unei destinații pe litoral cât mai prielnice. Ofertele pentru moldoveni sunt diverse, iar specialiștii din turism vin cu recomandări care vor ușura alegerea. Cele mai populare rămân a fi stațiunile din Turcia și Bulgaria - două zone cu specific total diferit, dar îndrăgite de moldoveni pentru zboruri/rute directe.
17:50
Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită cu fast la OrheiLand, iar astăzi, locuitorii din Bălți sunt așteptați la un eveniment de neuitat. Festivitățile dedicate Zilei Copilului vor continua cu un concert grandios în scuarul central al orașului, organizat de Blocul „Victorie”, în colaborare cu Ilan Șor.
17:50
Echipa de căutare „COD” anunță despre dispariția unui minor de 17 ani de la Poșta Veche. Acesta a ieșit să arunce gunoiul ieri seara la ora 22:00 și nu s-a mai întors.
17:50
Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stadionul Wembley din Londra. Golurile victoriei au fost marcate în minutele 74 și 83 de Dani Carvajal, respectiv Vinicius Junior, scrie digi24.ro.
17:50
Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și orașul Bucovăț, raionul Strășeni, unde astăzi are loc turul doi al alegerilor locale noi, se desfășoară în regim normal.
17:50
Sunt tensiuni la casa regală a Spaniei după ce un jurnalist spaniol a publicat cartea „Tăcerile Letiziei” în care spune că regina Letizia și-ar fi înșelat soțul, iar regele Felipe ar fi fost „devastat și distrus” de presupusa aventură a ei, scrie digi24.ro.
17:50
Agențiile de turism din țară propun diverse destinații, unde turiștii moldoveni pot ajunge cu zbor direct din Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia pot opta atât pentru o odihnă la mare, cât și pentru oferte de city break. Cele mai multe zboruri sunt curse regulate care se efectuează, indiferent de sezon, iar destinația cu cele mai multe astfel de curse este Italia - 6 orașe disponibile.
17:50
Onorata artistă a Federației Ruse, Anastasia Zavorotniuk care a decedat în noaptea zilei de 30 mai, a fost petrecută ieri, 1 iunie, pe ultimul drum. Aceasta a fost înmormântată la cimitirul „Troiecurovschi” din Moscova, scrie presa rusă.
17:50
Prim-ministrul Dorin Recean s-a alăturat astăzi celor peste 2 milioane de cetățeni recenzați la recensământul național al populației și locuințelor. „Mi-am făcut datoria de cetățean”, a scris Recean.
17:50
Speranţele ca cei trei tineri luaţi de apele râului Natisone care a ieşit din matcă să fie găsiţi în viaţă sunt tot mai mici, anunţă presa italiană. Ei sunt căutați de 40 de ore, fără oprire. Procurorii au deschis o anchetă penală după această tragedie. Cercetările au loc in rem, adică vizează fapte, nu persoane, scrie digi24.ro.
17:50
Un cetățean străin este cercetat de oamenii legii după ce a încercat să intre în țară fără a declara un loc comercial de gadgeturi și 20 de mii de euro. Cazul a fost înregistrat la postul vamal al Aeroportului Internațional Chișinău.
17:50
Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, la puţin timp după ora 13.30, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine). Este vorba despre Bianca Doroş şi Patrizia Cormos. Ele au fost găsite duminică dimineaţă în timpul căutărilor care au fost reluate la prima oră, scrie La Repubblica, citat de news.ro.
17:50
Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței de astăzi, a luat act de datele din rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024, la situația din 17 și 22 mai 2024, prezentate de concurenții electorali.
17:50
Vedeta de filme pentru adulţi Stormy Daniels spune că Donald Trump, găsit vinovat în dosarul deschis pentru că ar fi ascuns în documente contabile o plată către starleta porno, ar trebui să fie condamnat la închisoare şi la muncă în folosul comunităţii, scrie news.ro.
17:50
Fostul șef de stat, Igor Dodon împreună cu colegii de partid vor întreprinde săptămâna viitoare o vizită în Federația Rusă, unde vor participa la un Forum Economic desfășurat la Sankt Petersburg.
Ieri
12:50
Fostul premier, Ion Chicu, liderul PDCM, a venit cu o reacție, după ce Ion Munteanu, selectat în baza concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a depus jurământul pentru funcția de Procuror General. „Moldova, ai Procuror General - Alexandr Stoianoglo!”, a scris Chicu pe rețele.
12:40
Fostul premier, Ion Chicu, liderul PDCM, a venit cu o reacție, după ce Ion Munteanu, selectat în baza concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a depus jurământul pentru funcția de Procuror General. „Moldova, ai Procuror General - Alexandru Stoianoglo!”, a scris Chicu pe rețele.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.