Înotătorul Constantin Malachi a cucerit trei medalii de aur la turneul din Viena

Punctul, 17 mai 2024 13:10

Înotătorul Constantin Malachi a dominat un turneu internațional din Viena. El a cucerit trei medalii de aur, toate la stilul bras, pe distanțele 50, 100 și 200 de metri, relatează olympic.md La competiția din Viena au concurat 600 de sportivi din 10 țări. Constantin Malachi este un înotător din Moldova, stabilit de mai mulți ani … Articolul Înotătorul Constantin Malachi a cucerit trei medalii de aur la turneul din Viena apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Ieri
16:10
Controalele la frontierele Italiei vor fi reintroduse în perioada premergătoare şi după viitorul summit al G7, a anunţat vineri Ministerul italian de Interne. Acordul Schengen privind eliminarea controalelor la frontierele dintre statele membre ale UE va fi suspendat la frontierele Italiei între 5 şi 18 iunie, a precizat ministerul, potrivit DPA. G7 este un forum … Articolul Italia reintroduce controalele la frontieră pentru summitul G7 apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Ofițerii CNA și procurorii au reținut astăzi un avocat, în flagrant, în momentul returnării unor mijloace financiare ilicite, primite anterior de la denunțător. Acesta a restituit mita primită, în valoare de 4000 de euro, pe motiv că nu și-ar fi onorat promisiunea. Potrivit faptelor investigate, avocatul ar fi pretins 6000 de euro, susținând că ar … Articolul Un avocat din capitală a fost reținut de CNA în momentul returnării unei mite, în valoare de 4000 de euro, primite anterior apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Procuratura mun. Bălți asigură conducerea urmăririi penale în cinci cauze penale, inițiate pe fapte de escrocherie, conexate într-o procedură, constatându-se că în perioada 09 – 20 mai 2024, un grup de persoane a indus în eroare părțile vătămate, pretinzând că rudele acestora sunt implicate în accidente rutiere cu urmări grave. Potrivit oamenilor legii, sub pretextul … Articolul Escrocheriile cu „ruda implicată în accident” continuă să lase victime. Prejudicii de cca 1 milion de lei într-un dosar aflat în conducerea Procuraturii municipiului Bălți apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii de Parteneriat a UE (EUPM) în Republica Moldova, condusă de Cosmin Dinescu. Cu ocazia aniversării unui an de activitate a Misiunii, șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru contribuția la consolidarea structurilor de gestionare a crizelor din țara noastră și sporirea rezilienței instituțiilor naționale la amenințările … Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a felicitat misiunea de parteneriat a UE în R. Moldova cu ocazia marcării unui an de activitate apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Un atac cu rachete ruseşti asupra Kievului a provocat, vineri dimineaţă devreme, un incendiu într-o clădire nerezidenţială, a declarat şeful administraţiei militare din capitala ucraineană, transmite Reuters. citat de news.ro Toate rachetele au fost distruse înainte de a ajunge în oraş, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. … Articolul Atac cu rachete asupra Kievului – Armata a interceptat rachetele înainte de a-şi atinge ţintele / Incendiu la o clădire nerezidenţială, provocat de căderea unor resturi apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
Actele care țin de eliberarea certificatului de moștenitor sau de certificatele legate de moștenire nu vor mai fi competența exclusivă a notarului de la locul deschiderii succesiunii. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în a doua lectură, de 73 de deputați. Proiectul de lege care prevede excluderea competenței teritoriale exclusive … Articolul Vot final: Procedurile legate de moștenire vor putea fi efectuate de oricare notar din țară apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
 Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Prevederea se conține în amendamentul președintei Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, înregistrat la un proiect de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, adoptat în a doua lectură de Parlament. Așadar, persoanele care vor ultragia cadrele didactice riscă amenzi de până la … Articolul Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Parlamentul Republicii Moldova condamnă politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei și pe teritoriul Federației Ruse. Declarația Parlamentului care prevede acest lucru a fost votată de 60 de deputați. Documentul condamnă războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, soldat … Articolul Parlamentul a adoptat o Declarație de condamnare a Federației Ruse pentru deportarea copiilor ucraineni apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Subiectul privind screeningul cervical, vaccinarea fetelor și adolescentelor împotriva cancerului de col uterin a fost abordat în cadrul unei mese rotunde organizate cu prilejul Zilei internaționale a acțiunii pentru sănătatea femeilor, se relatează într-un comunicat pe site-ul oficial al Parlamentului. Evenimentul a fost organizat cu suportul Oficiului teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) din Comrat … Articolul Aspecte ce vizează sănătatea femeilor din țara noastră, discutate la o masă rotundă organizată de Oficiul teritorial de informare al Parlamentului din Comrat apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură, după ce în legislație vor fi incluse reguli mai stricte, care urmăresc scopul de a exclude vulnerabilitățile și riscurile în adresa securității statului și a ordinii publice. Parlamentul a votat în prima lectură un PROIECT de modificare a Legii cetățeniei Republicii Moldova. Documentul a … Articolul Legea cetățeniei R. Moldova va fi modificată pentru a exclude vulnerabilitățile în adresa securității statului, provocate de războiul din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Virginia Moraru a fost numită în funcția de membră a Comisiei de evaluare externă a procurorilor. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 63 de deputați. Candidatura Virginiei Moraru a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Aceasta este licențiată în drept și are diplomă de magistru în drept. … Articolul Virginia Moraru a fost numită în funcția de membră a Comisiei de evaluare externă a procurorilor apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Funcționarii postului vamal Leușeni în conlucrare cu autoritățile de control din România, în cadrul controlului coordonat au supus verificărilor un mijloc de transport de model “Mercedes -Benz Sprinter”, ce se deplasa pe direcția ieșire din Republica Moldova. Potrivit acestora, șoferul, un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), în vârstă de 22 de ani, a comunicat că … Articolul Mai multe pachete de țigări, tăinuite în scopul transportării ilicite, depistate de către Vameșii de la Leușeni-Albița apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Într-un colet care urma să ajungă în Franța, polițiștii de frontieră din nordul țării au depistat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina cu indici de falsificare. Șoferul cursei Chișinău-Franța a comunicat că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate. Incidentul a fost consemnat ieri, 30 mai 2024. Astfel, pe direcția … Articolul „Curier” de acte false depistat în PTF Costești apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
O femeie din Ucraina a fost reținută în ieri în flagrant de către ofițerii Serviciului Protecție Internă al MAI (SPIA) și procurorii, după ce ar fi încercat să-l corupă pe Sergiu Rusu, șeful Inspectoratului de Poliției Botanica, din cadrul Direcțieie de Poliție a municipiului Chișinău, susțin sursele PulsMedia.MD apropiate anchetei. citat de pulsmedia.md Potrivit surselor, … Articolul Zeci de mii de dolari mită pentru șeful IP Botanica. Ucraineancă reținută în flagrant de SPIA apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Republica Moldova se află printre cele 8 țări-membre ale Consiliului Europei care au restanțe la implementarea recomandărilor celei de-a patra runde de evaluare a GRECO – Grupul de state împotriva corupției al Consiliului Europei, care se referă la parlamentari, judecători și procurori, transmite IPN cu referință la un comunicat al CoE. În afară de Republica … Articolul Moldova restanțieră față de GRECO. Constată implementarea lentă a recomandărilor sale privind prevenirea corupției în rândul parlamentarilor apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Trei persoane au murit şi 16 au fost rănite în lovituri ruseşti în oraşul Harkov (nord-est), al doilea ca mărime din Ucraina, a anunţat vineri guvernatorul regiunii, Oleg Sinegubov, relatează AFP. „Inamicul a recurs din nou la tactica dublei lovituri, în timp ce medicii, salvatorii şi forţele de ordine erau deja la faţa locului”, a … Articolul Trei morţi şi 16 răniţi în lovituri ruseşti la Harkov, anunţă guvernatorul regiunii apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Ofițerii Direcției securitate internă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), în conlucrare cu cei din Direcția urmărire penală a IGPF, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță reținerea unui bărbat, pentru coruperea unui polițist de frontieră cu 8.600 lei. În schimb, polițistul ar fi urmat „să-l ajute” pe … Articolul Reținut, după coruperea unui polițist de frontieră cu 8.600 lei, pentru facilitarea tranzitării Moldovei de către asiați și ucraineni apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, urmare a verificărilor unui camion de model „Actros”, ce se deplasa din Franța. Potrivit funcționarilor vamali, în cadrul controlului vamal, șoferul, un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), în vârstă de 38 de ani, a declarat că toate bunurile transportare au fost indicate în declarația vamală completată. … Articolul Intenția unui șofer de camion de a tăinui mărfuri de brand și alte bunuri, deconspirată de vameși apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
După renovarea și extinderea clădirii Casei de Cultură, în localitate a fost creat un Centru Comunitar Multifuncțional. Acesta va găzdui un centru cultural, unul medical și un oficiu poștal, se arată într-un comunicat de către Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală. Căminul cultural, inițial o căsuță veche cu trei încăperi mici, care datează din … Articolul FOTO // Noi servicii sociale pentru locuitorii satului Gordineștii Noi, Edineț, create în cadrul Programului Național „Satul European” apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Guvernul comunică că organizează, în data de 1 iunie, de la ora 10:00 până la ora 16:00, un șir de activități cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului. Acestea se vor desfășura la Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău. Programul va include ateliere de creație, diverse jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj al câinilor … Articolul „Celebrăm copilăria împreună”: Guvernul invită, pe 1 iunie, la Grădina Botanică apare prima dată în Punctul pe i.
30 mai 2024
16:50
Franţa ar putea trimite în curând instructori militari în Ucraina, în ciuda îngrijorării unor aliaţi şi a criticilor Rusiei, şi ar putea anunţa decizia chiar săptămâna viitoare, în timpul unei vizite a preşedintelui ucrainean la Paris, au declarat trei surse diplomatice citate de Reuters. citat de news.ro Diplomaţii au declarat că Parisul speră să precipite lucrurile … Articolul Franţa s-ar putea să anunţe săptămâna viitoare că trimite instructori militari în Ucraina, spun surse diplomatice apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Angajații IGSU au fost solicitați la lichidarea consecințelor ploilor ce au avut loc pe de 29 mai 2024. Potrivit datelor colectate din subdiviziunile Inspectoratului, în seara zilei de ieri salvatorii au intervenit în orașul Hâncești, unde au efectuat lucrări de pompare a apei, circa 60 m3 dintr-o gospodărie afectată de precipitațiile abundente. Intervenția pompierilor a … Articolul FOTO // Salvatorii și pompierii au intervenit în urma ploilor abundente apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Sute de reprezentanţi de la cel mai înalt nivel al lumii afacerilor, finanţelor, politice şi academice din Europa şi Statele Unite se vor întâlni în perioada 30 mai – 2 iunie la Madrid, pentru cea de-a 70-a reuniune a grupului Bilderberg, informează EFE. Această întâlnire exclusivistă, care se caracterizează prin secretismul privind conţinutul intervenţiilor, se … Articolul Inteligenţa artificială, schimbările climatice şi conflictele, pe agenda reuniunii grupului Bilderberg care începe joi la Madrid apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Cadrul normativ aferent protecției datelor cu caracter personal va fi armonizat cu legislația Uniunii Europene. Proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal a fost votat în prima lectură de 57 de deputați. Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției, cu suportul acordat de un grup de lucru interinstituțional, din care au … Articolul Proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal, votat în prima lectură de Parlament apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Permisele de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor fi recunoscute de Regatul Spaniei și viceversa. Parlamentul a ratificat Acordul privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere, încheiat între Republica Moldova și Regatul Spaniei. Astfel, atât cetățenii Republicii Moldova, cât și cei din Regatul Spaniei vor avea dreptul să își convertească permisul … Articolul Parlamentul a ratificat Acordul privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere cu Spania apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a participat astăzi la dezbaterea publică „Progresul Republicii Moldova pe calea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al Guvernului. Interlocutorii au discutat subiecte precum procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, implementarea reformelor, starea cooperării în materie de securitate cu țările … Articolul Viceprim-ministrul pentru reintegrare la dezbaterea publică: „Progresul R.Moldova pe calea negocierilor de aderare la UE” apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Șefa statului a menționat, în cadrul evenimentului de recepționare a tehnicii moderne pentru împădurire, că autoritățile au mai făcut un pas important în realizarea programului de împădurire – întreprinderile silvice din țară, relatează Președenția într-un comunicat. Totodată, s-a menționat că au primit 42 de utilaje forestiere (tractoare moderne, mulcere și rotovatoare) pentru pregătirea terenurilor și … Articolul Președinta Maia Sandu a participat, astăzi, la evenimentul de recepționare a tehnicii moderne pentru împădurire apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Țara noastră va primi un grant de 5,4 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul gestionării deșeurilor solide. Parlamentul a ratificat un grant oferit țării noastre de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). „4,04 milioane de euro vor fi redirecționate pentru construcția facilităților pentru gestionarea deșeurilor – depozit de deșeuri și stație de … Articolul Grant de 5,4 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Deputaţii spanioli au adoptat joi definitiv o lege de amnistie în favoarea separatiştilor catalani, o măsură foarte controversată a guvernului de stânga al premierului Pedro Sanchez, ce va permite revenirea separatiştilor din exil, inclusiv a lui Carles Puigdemont, după tentativa de secesiune din 2017, informează AFP. După o ultimă şedinţă foarte tensionată şi o atmosferă … Articolul Spania: Parlamentul a aprobat legea de amnistiere a separatiştilor catalani apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii mun.Chișinău au obținut o nouă sentință de condamnare în privința unui tânăr, acuzat de circulație ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari (art.217/1 alin (4) lit. d) din Codul penal). Conform unei sentințe, recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul, în vârstă de doar 21 de ani, … Articolul O nouă condamnare la ani grei de închisoare pentru trafic de droguri apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Procuratura raionului Cantemir anunță despre pronunțarea unei sentințe de condamnare în privința unei persoane acuzate de vătămarea gravă a integrității corporale, care a cauzat decesul unei persoane și mai multe infracțiuni contra patrimoniului. Astfel, potrivit sentinței din 24 mai 2024, un bărbat de 50 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru două episoade de răpire … Articolul Condamnat la 15 ani de detenție pentru că a bătut un bărbat până la moarte și pentru alte infracțiuni comise apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Legislativul a audiat, astăzi, Raportul de performanță al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) pentru anul 2023. Informația a fost prezentată de directoarea instituției, Angela Nani. Potrivit raportului, anul trecut, la ANSC au fost soluționate 927 de contestații, fiind pronunțate 846 de decizii. Datele statistice arată că valoarea estimată a procedurilor de achiziție publică contestate … Articolul Parlamentul a luat act de raportul de performanță al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor pentru anul 2023 apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Ministrul apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius, efectuează vineri, 31 mai, o vizită oficială la Chișinău. Potrivit informațiilor funcționarilor din cadrul Ministerului Apărării, oficialul va avea o întrevedere bilaterală cu ministrul apărării Anatolie Nosatîi. Ulterior, miniștrii vor participa la ceremonia de recepționare a unui lot de asistență din partea Republicii Federale Germania și vor … Articolul Ministrul apărării al R.F. Germania efectuează vineri, 31 mai, o vizită oficială la Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Republica Moldova va putea solicita altor state acordarea protecției pentru indicațiile geografice și denumirile de origine. Parlamentul a ratificat, astăzi, ACTUL de la Geneva al Aranjamentului de la Lisabona privind denumirile de origine și indicațiile geografice. Actul de la Geneva reprezintă o revizuire a Aranjamentului de la Lisabona privind protecția indicațiilor locului de origine a … Articolul R. Moldova va putea solicita altor state acordarea protecției pentru indicațiile geografice și denumirile de origine apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Republica Moldova va beneficia de granturi pentru implementarea proiectelor în domeniul digitalizării. Parlamentul a ratificat ACORDUL dintre țara noastră și Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la Programul Europa Digitală. Programul va fi implementat în perioada 2021 – 2027 și are un buget total de 7,6 miliarde de euro. Europa Digitală este un nou program de finanțare … Articolul Noi oportunități pentru digitalizarea economiei: R. Moldova va putea accesa granturi europene apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
 Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 20.00 – 08.00. Amenzile pentru încălcarea acestor prevederi vor fi de până la 1500 de lei pentru persoanele fizice și până la 4500 de lei … Articolul Aprobat de Parlament: Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative și în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Procuratura raionului Nisporeni a obținut o sentință de condamnare pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat de 41 de ani, originar din raionul Telenești, de comiterea infracțiunii de tentativă de omor și vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății. Oamenii legii comunică că potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Ungheni, inculpatul … Articolul A încercat să își omoare concubina și a înjunghiat bărbatul care a apărat-o de lovituri apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să refuze acordarea aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului și să retragă actele permisive pentru emisiile de televiziune și servicii audiovizuale în cazul a trei companii, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al Guvernului. Este vorba despre SRL „Telesistem TV” (Primul în … Articolul Trei companii din domeniul audiovizual au rămas fără acte premisive pentru emisie, din cauza finanțării din surse dubioase apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI au documentat mai bine de o lună activitatea mai multor agenți economici, dar și persoane fizice, suspectate de acțiuni ilegale cu alcool etilic și țigări. Potrivit oamenilor legii, în urma investigațiilor demarate, s-a stabilit că în regiunea de sud a țării mai multe persoane, repartizând rolurile ( cărăuși și … Articolul VIDEO // Afaceri ilegale cu țigări și alcool etilic deconspirate ofițerii de investigație apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Polițiștii din Soroca au reținut un bărbat de 36 de ani, suspectat de omorul unui tânăr din localitatea Bădiceni. Oamenii legii au fost alertați aproape de miezul nopții de o femeie din localitate, care a comunicat că a depistat la sol un tânăr cu semne de moarte violentă. Grupa operativă a Inspectoratului de poliție Soroca … Articolul VIDEO // Un bărbat reținut de polițiștii din Soroca fiind suspectat de omor apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 31 mai – 2 iunie 2024. Este prima vizită în țara noastră a unui speaker irlandez în cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-irlandeze, comunică Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului RM. Președintele Camerei … Articolul Prima vizită în 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice: Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei va efectua o vizită în R. Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Prim-ministrul Dorin Recean și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au vizitat stația electrică de la Brăila, municipiul Chișinău, una din locațiile unde vor fi instalate sistemele de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii, potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al Guvernului RM. Investiția de 85 de milioane de dolari a fost … Articolul FOTO // Dorin Recean, în discuții cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
O șoferiță va rămâne cel puțin pentru o lună fără dreptul de a conduce mijloace de transport, transmite oamenii legiii. Polițiștii din nordul țării au stopat o Skoda condusă de o femeie de 37 de ani din Bălți. Aceasta se deplasa prin satul Sadovoe, municipiul Bălți, cu viteza de 118 km/h. Șoferița urmează să fie … Articolul Vitezomană stopată de oamenii legii. Circula cu peste de 110 km/h apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Un bărbat de 31 de ani din capitală a fost reținut de polițiștii Batalionului de patrulare și reacționare operativă în comun cu ofițerii de investigație ai Inspectoratului de poliție Rîșcani din Chișinău la scurt timp după comiterea unui furt. Potrivit oamenilor leigi, în timpul documentării, suspectul a recunoscut că a pătruns într-un service auto de … Articolul VIDEO // Un bărbat din capitală a fost reținut de polițiștii Batalionului de patrulare suspectat de furt apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Bărbatul, reținut în flagrant acum 3 zile de CNA într-un dosar de corupție a fost plasat în arest preventiv. Instanța a emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 30 de zile. Conform informațiilor prezentate de către Ofițerii Centrului Național Anticorupție, aceștia au reținut un bărbat din Chișinău , după ce acesta ar fi primit … Articolul Instanța a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele bărbatului, reținut în flagrant de CNA cu 7000 de euro apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Ofițerii Direcției „Nord” a INI și angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni, de comun cu procurorii PCCOCS, oficiul „Nord,” anunță   reținerea a doi bărbați din municipiul Ungheni, după o captură de peste 1.5 kg de marijuana, pusă în vânzare într-o gheretă din piața localității. Potrivit oamenilor legii, bărbații au vârste în jur de 30 ani. În cadrul … Articolul VIDEO // IGP: 16 percheziții și reținerea a doi bărbați, după o captură de peste 1.5 kg de marijuana apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Potrivit polițiștilor de frontieră, astăzi, 30 mai 2024, pe direcția intrare în Republica Moldova la volanul mijlocului de transport personal s-a prezentat o cetățeancă a Moldovei. În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au depistat printre actele prezentate un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile de baștină. Ca urmare a … Articolul Un permis de conducere cu indici de falsificare, depistat asupra unei moldovence, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Statele lumii au acumulat datorii de 315.000 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat de Institutul de Finanţe Internaţionale (IIF), citat de CNBC. Acest val al datoriilor globale reprezintă cea mai mare, cea mai rapidă şi mai largă creştere a datoriilor de la al Doilea Război Mondial, care coincide cu pandemia de Covid-19. ”Această creştere … Articolul Datoria globală a crescut la 315.000 miliarde de dolari în acest an apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a participat în perioada 28-29 mai curent, la cea de-a doua ediție a Forumului Schuman pentru Securitate și Apărare, desfășurat la Bruxelles, Regatul Belgiei, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al autorității. Agenda evenimentului s-a axat pe abordarea principalelor provocări în mediul actual de securitate, necesitatea promovării parteneriatelor și consolidării cooperării pentru soluționarea problemelor legate de menținerea păcii, securității și apărării. În marja reuniunii, ministrul … Articolul Ministrul Apărării a avut întrevederi bilaterale la Forumul Schuman apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Cei peste 11 mii de locuitori ai orașului Nisporeni, dar și oaspeții urbei, pot acum admira în centrul localității un edificiu istoric restabilit în corespundere cu proiectul original al clădirii, se arată într-un comunicat pe site-ul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală. Vechea clădire a Casei Naționale (Casa de Cultură) din orașul Nisporeni, ce … Articolul FOTO // Casa Națională din orașul Nisporeni, monument istoric cu o vechime de aproape 100 de ani, a fost restaurată apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.