Șefa statului a discutat cu cu reprezentanții minorităților etnice despre referendumul de aderare a Moldovei la UE

Punctul, 28 martie 2024 21:30

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții minorităților etnice cu care a abordat subiectul organizării referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului a subliniat că aderarea la Uniunea Europeană aduce o serie de beneficii pentru fiecare cetățean în parte, indiferent de apartenența etnică. Președinta a precizat că UE pune un accent … Articolul Șefa statului a discutat cu cu reprezentanții minorităților etnice despre referendumul de aderare a Moldovei la UE apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 6 ore
16:50
De Ziua Drapelului Republicii Moldova, diplomatul Tudor Ulianovschi transmite sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării. Ex-ministrul de Externe a publicat o poză cu fiica sa cu un mesaj în care și-a exprimat gratitudine față … Articolul Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului Republicii Moldova: Să facem împreună acest Drapel să triumfe pe cele mai înalte culmi mondiale și să demonstrăm că avem nu doar vise, caracter, generații de copii talentați, dar și rezultate apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a  fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.  „Este ziua în care, onorând … Articolul Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului alături de Președintele Parlamentului și Primul-ministru apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră în cooperare cu funcționarii vamali au identificat doi pasageri care au încercat să scoată din R. Moldova bani și țigări, fără a fi declarate.  Documentați sunt pasagerii de la rute cu destinație Marea Britanie și R. Turcia. În primul caz este vizat un bărbat de 43 de ani, … Articolul Țigări și bani, descoperite în bagajele a doi pasageri, la AIC apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
23:20
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a tras vineri un semnal de alarmă împotriva riscului unui incident nuclear din cauza ocupaţiei ruse a Centralei Nucleare Zaporojie, un avertisment cu ocazia marcării a 38 de ani de la catastrofa de la Cernobîl. citat de news.ro Armata rusă ocupă, în sudul Ucrainei, de peste doi ani, imensa centrală, care … Articolul VIDEO // Zelenski trage un semnal de alarmă cu privire la un risc nuclear la marcarea a 38 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
19:10
Vlad Musteață este fondator și CEO al North Bucharest Investments (NBI) din România și Pro Imobil din Republica Moldova. Datorită succesului și ambiției de care a dat dovadă, acesta a fost inclus în lista TOP 50 Most Influential People in Romania’s Real Estate Market de către @Property Forum. Vlad a început să lucreze ca agent … Articolul Vlad Musteață a fost inclus în lista TOP 50 Most Influential People in Romania’s Real Estate Market apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aleși în funcții elective, își vor putea suspenda raporturile de serviciu. Un proiect de lege a fost votat, astăzi, în prima și a doua lectură de Parlament. Inițiativa legislativă aparține președintelui Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, și a fost elaborată în scopul … Articolul Funcționarii publici cu statut special din cadrul MAI, aleși în funcții elective, își vor putea suspenda raporturile de serviciu apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Actele care țin de eliberarea certificatului de moștenitor sau de certificatele legate de moștenire nu vor mai fi competența exclusivă a notarului de la locul deschiderii succesiunii. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în prima lectură, de 68 de deputați. Proiectul de lege care prevede excluderea competenței teritoriale exclusive a notarilor în … Articolul Cetățenii se vor putea adresa la oricare notar din țară pentru proceduri legate de moștenire apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” Vitali Gavrouc este noul președinte al Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat. Un PROIECT de hotărâre care stipulează acest lucru a fost votat de 56 de deputați. De asemenea, a fost actualizată componența nominală a Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat, în baza propunerilor Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”. … Articolul Vitali Gavrouc este noul președinte al Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău ar putea obține statut de oraș. Parlamentul a votat în prima lectură inițiativa legislativă elaborată de deputata PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale … Articolul Comuna Stăuceni ar putea obține statut de oraș. Proiectul a fost votat în prima lectură apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Rusia este pregătită să extindă cooperarea militară şi tehnică cu Iranul, i-a spus ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, omologului său iranian Gharaei Ashtiani, cu care s-a întâlnit vineri, a relatat agenţia rusă de presă RIA, citată de Reuters. citat de news.ro Contactele dintre departamentele militare ale celor două ţări au crescut semnificativ în ultima … Articolul Serghei Şoigu s-a întâlnit cu omologul iranian şi i-a spus că este gata să extindă cooperarea militară apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Ex-ministru de Externe, Tudor Ulianovschi, va participa la reuniunea de la Paris a Uniunii PanEuropa, cea mai veche mișcare de unificare Europeană, care are loc astăzi la Adunarea Națională a Parlamentului Franței. Despre acest lucru, diplomatul a anunțat pe pagina sa de Facebook. ,,Onorat să particip la reuniunea de la Paris a Uniunii PanEuropa, cea … Articolul Tudor Ulianovschi participă la reuniunea de la Paris a Uniunii PanEuropa: Evenimentul are loc sub patronajul lui Emmanuel Macron apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Primăria Chișinău implementează și cofinanțează în mai multe suburbii ale municipiului proiecte investiționale de construcție a rețelelor de apă și canalizare, inclusiv cu stații de pompare și stații de epurare. Suma totală investită de Primăria Chișinău din bugetul municipal în aceste proiecte, în anii 2020-2023, depășește cifra de 52 de milioane de lei. Un exemplu … Articolul Proiecte de construcție a rețelelor de apă și canalizare, inclusiv cu stații de pompare și stații de epurare sunt implementate și confinanțate de primăria Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Procuratura raionului Hâncești informează despre reținerea, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Hâncești, a unui bărbat, acuzat de omorul fratelui său. Suspectul, în vârstă de 47 de ani, este bănuit de faptul că, la data de 25 aprilie 2024, în intervalul de timp cuprins între orele 15:00 – 17:00, aflându-se … Articolul Un bărbat din Hâncești, reținut pentru omorul fratelui apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Franţa a cerut să împrumute un sistem de apărare antiaeriană grecesc pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, informează cotidianul grec Kathimerini, potrivit Politico. citat de news.ro Autorităţile franceze au transmis o cerere pentru transferul unui sistem de rachete sol-aer cu rază scurtă de acţiune Crotale al Forţelor Aeriene greceşti, relatează ziarul elen. Discuţiile au … Articolul Franţa vrea să folosească sistemul de apărare aeriană al Greciei pentru Jocurile Olimpice (presă) apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
O bombă de 500 de kilograme a fost descoperită joi, în apropierea stadionului echipei Mainz, MEWA Arena, potrivit CBS Sports. Aproape 3.500 de persoane au fost evacuate. citat de news.ro Descoperirea a fost făcută în timpul unor lucrări de renovare la universitatea din vecinătate. Un comunicat al municipalităţii din Mainz precizează că dispozitivul a fost … Articolul O bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită în apropierea stadionului echipei Mainz apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Procurorii PCCOCS, de  comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, anunță deconspirarea unei scheme de migrație ilegală pentru zeci de cetățeni ai Turciei  în alte state, cu un venit astfel generat de aproape 200.000 euro. Mai exact, aceștia ar fi contribuit la organizarea călătoriilor ilegale în Moldova, Turcia, Ucraina, România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și … Articolul O schemă de migrație ilegală pentru zeci de cetățeni ai Turciei în alte state, cu un venit astfel generat de aproape 200.000 euro, deconspirată apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Un angajat al Centrului Militar Teritorial Bălți a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi promis unui tânăr să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar. Potrivit materialelor cauzei, militarul susținând că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar Teritorial Edineț ar fi … Articolul VIDEO // Prins în flagrant cu 1400 de euro. Ar fi promis unui tânăr să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
A început cursa pentru a trimite baterii de apărare antiaeriană în Ucraina, dar se pare că acestea nu vor veni din Spania sau Grecia, scrie POLITICO. Cele două ţări au refuzat să urmeze exemplul Germaniei şi să trimită Kievului sistemele Patriot pe care le au în propria dotare, potrivit presei. Vineri, aproximativ 50 de ţări … Articolul Speranţele lui Volodimir Zelenski, spulberate de Atena şi Madrid. Grecia şi Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Parlamentula votat PROIECTUL de lege pentru modificarea unor acte normative din domeniul educației. Astfel, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor care se vor înscrie într-o altă instituție publică de învățământ primar sau secundar general decât cele cu un număr mai mic de 50 de elevi vor primi indemnizații acordate de stat. Suportul financiar este acordat cu scopul … Articolul Statul va acorda indemnizații neimpozabile pentru sporirea accesului la învățământ de calitate apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Funcționarii postului vamal Leușeni au supus verificărilor un autoturism de model „Mercedes V-Class”, ce se deplasa din România spre Republica Moldova. Șoferul, un conațional în vârstă de 42 de ani ales coridorul verde „NIMIC DE DECLARAT”, răspunzând negativ la întrebarea funcționarului vamal dacă are ceva de declarat. În rezultatul controlului fizic, în diferite spații ale … Articolul Un șofer depistat la vamă cu un lot comercial de ustensile pentru pescuit apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Startul Turneului Internațional de gimnastică ritmică „Chișinău Rhythmic Stars” a fost dat, în această dimineață. Evenimentul se desfășoară la Futsal Arena a FMF, din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău, și reunește în total peste 300 de sportive din șapte țări. Primele intrate intrate în competiție sunt micile gimnaste, cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani. citat de … Articolul A început Turneul Internațional „Chișinău Rhythmic Stars”. Startul a fost dat de micile gimnaste, cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Ucraina a lăsat deocamdată deoparte tancurile de luptă Abrams M1A1 furnizate de SUA în lupta sa împotriva Rusiei, în parte pentru că războiul rusesc cu drone face prea dificilă operarea lor fără a fi detectate sau atacate, au declarat doi oficiali militari americani pentru The Associated Press. citat de news.ro În ianuarie 2023, SUA au … Articolul Ucraina retrage de pe front tancurile Abrams furnizate de SUA din cauza ameninţării dronelor ruseşti. Strategia de luptă trebuie reconsiderată apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Israelul şi-a intensificat, peste noapte, loviturile aeriene asupra Rafah, după ce a afirmat că îi va evacua pe civili din oraşul aflat în sudul Gaza şi va lansa un atac complet, în pofida avertizărilor aliaţilor că acesta ar putea provoca victime în masă, potrivit Reuters. citat de news.ro Medicii din enclava palestiniană asediată au raportat … Articolul Israelul îşi intensifică atacurile de la Rafah, înainte de anunţata invazie apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Poliția anunță reținerea unei femei din Cahul, pentru comandarea asasinării fostului soț, contra sumei de 20.000 de Euro. În luna aprilie a anului curent, aceasta a început căutările asasinului. Potrivit cerințelor femeii, fostul soț urma să fie otrăvit, iar în acest scop aceasta a transmis presupusului asasin un recipient cu substanță toxică, a dezvăluit ora, … Articolul VIDEO // O femeie a fost reținută pentru comandarea asasinării fostului soț, contra sumei de 20.000 de Euro apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Aseară, în jurul orei 22:30, polițiștii de la Ciocana au fost sesizați de părinții unui copil despre faptul că fiul lor de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare. La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur acasă. Când s-au reîntors, părinții au … Articolul Un copil de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:50
Preşedintele Emmanuel Macron a rostit joi un discurs la Sorbona despre viziunea sa despre Europa şi, abordând subiectul războiului din Ucraina, a vorbit şi despre soarta Ucrainei şi a Republicii Moldova, relatează Le Figaro. citat de news.ro „După agresiunea rusă, Europa se gândeşte acum la ea însăşi ca la un întreg coerent, afirmând că Ucraina … Articolul Emmanuel Macron, discurs despre Europa: „Ucraina şi Moldova fac parte din familia europeană şi au vocaţia de a adera la Uniune”. În faţa ameninţării ruse, el vrea un împrumut european pentru a investi în armament şi eventual un scut antirachetă european apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
La ceremonia oficială de recepționare a asistenței au fost prezenți, ministrul apărării Anatolie Nosatîi, directorul Direcției cooperare în domeniul apărării și securității a Diviziunii operațiuni, Cartierul general NATO, Piers Cazalet, reprezentanții Marelui Stat Major al Armatei Naționale, corpul de atașați militari acreditați în țara noastră și reprezentanții Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova. Asistența conține 4000 de truse medicale individuale, 12000 de garouri și 60 de truse medicale colective, ce vor … Articolul Armata Națională a recepționat un lot de echipamente medicale, prin intermediul Pachetului de Consolidare a Capacității de Apărare (DCBI), oferit de Alianța Nord-Atlantică apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Boxerii Alexandru Paraschiv (63,5 kg), Vasile Cebotari (71 kg) și Daria Kozorez (+81 kg) s-au calificat în semifinalele Campionatului European de la Belgrad și și-au asigurat cel puțin medalia de bronz. Ei au trecut de Malik Hasanov (Azerbaidjan), Jovan Nikolic (Serbia), respectiv, Reka Hoffman (Ungaria). În sferturile de finală au mai concurat Ion Plînga (48 … Articolul Trei boxeri moldoveni și-au asigurat un loc pe podium la Europenele de la Belgrad apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Șeful diplomației de la Chișinău Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu secretarul de stat din cadrul ministerului afacerilor europene de la Stockholm, Christian Danielsson. Discuțiile s-au axat pe cooperarea bilaterală moldo-suedeză, asupra consolidării dialogului politico-diplomatic, intensificării cooperării economice și avansării pe domeniile de interes comun. Demnitarul suedez a salutat eforturile impresionante realizate de Republica … Articolul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri europene al Regatului Suediei, Christian Danielsson apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Polițiștii moldoveni, cu sprijinul autorităților din România, anunță reținerea unui bunic, tată și fiu din Nisporeni, care ar fi traficat prin cerșetorie o femeie, din anul 2008. Totodată, conform informațiilor oamenilor legii, victima are vârsta de 43 de ani și este cu dizabilitate, cu incapacitatea de a se deplasa, iar bunicul a profitat de starea … Articolul VIDEO // Trei persoane reținute din Nisporeni, care ar fi traficat prin cerșetorie o femeie, din anul 2008 apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat joi că riscul unor incidente militare de-a lungul graniţei ţării sale cu Ucraina este ridicat, relatează TASS. citat de news.ro „Probabilitatea unor provocări armate din partea unităţilor ucrainene, capabile să degenereze în incidente la frontieră, este ridicată”, a declarat Lukaşenko într-un discurs rostit la congresul partidului său. Potrivit acestuia, … Articolul Liderul din Belarus afirmă că riscul unor incidente militare de-a lungul graniţei cu Ucraina este ridicat apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Ieri, în jurul orei 13:00, un șofer de autobuz de pe ruta Chișinău- Cruzești a fost depistat la volan cu 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce ofițerii de patrulare au observat manevrele periculoase efectuate în trafic de către acesta. Bărbatul de 62 de ani a fost înlăturat de la volanul mijlocului de … Articolul VIDEO // Un șofer de rută depistat în stare de ebrietate avansată la volan apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
O rachetă rusească a avariat joi o infrastructură critică şi a rănit şase persoane în regiunea centrală ucraineană Cerkasî, a declarat guvernatorul regional, relatează Reuters. citat de news.ro Atacul a lovit infrastructura civilă şi feroviară din oraşul Smila, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Illia Evlaş, într-o emisiune televizată. În atac a … Articolul O rachetă rusă Iskander a avariat infrastructura civilă şi feroviară în regiunea ucraineană Cerkasî. Şase persoane au fost rănite apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cei de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Botanica, au demascat o schemă de introducere ilegală a drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova, documentată timp de trei luni.  În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, oamenii … Articolul VIDEO // Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cei de urmărire penală ai IP, au demascat o schemă de introducere ilegală a drogurilor pe teritoriul R. Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința unui bărbat de 27 de ani, originar din mun.Chișinău, învinuit de viol (art.171 alin.(1) din Codul penal) și determinare la sinucidere (art.150 alin.(1) din Codul penal). Potrivit materialelor cauzei, în seara lui 31 ianuarie 2024, victima, în vârstă de 23 … Articolul Un bărbat de 27 de ani, originar din mun.Chișinău, învinuit de viol. Victima de 23 de ani, în urma traumelor fizice și morale suportate s-a sinucis apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Un al treilea bărbat a fost reţinut în ancheta de corupţie şi luare de mită care îl are în centru pe Timur Ivanov, adjunctul ministrului rus al apărării, a anunţat joi serviciul judiciar din Moscova, relatează Reuters. citat de news.ro Aleksandr Fomin, co-fondatorul unei companii de construcţii numită Olimpsitistroi, este suspectat că i-a dat mită … Articolul O a treia persoană a fost reţinută în cazul de mită din jurul vice-ministrului rus al apărării apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Consumul de alcool şi de ţigări electronice în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani este „alarmant”, potrivit unui raport al filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care recomandă măsuri de sănătate publică pentru a limita accesul la băuturile alcoolice. citat de news.ro „Utilizarea pe scară largă a substanţelor nocive … Articolul Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de consumul „alarmant” de alcool în rândul tinerilor de 11-15 ani: „O ameninţare pentru sănătatea publică” apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Israelul a afirmat miercuri că a lansat o „acţiune ofensivă” în sudul Libanului şi că avansează, în Gaza, cu pregătirile sale pentru o operaţiune terestră la Rafah în războiul său împotriva Hamas, în pofida avertismentelor comunităţii internaţionale, potrivit AFP. citat de news.ro La rândul său, mişcarea islamistă palestiniană a difuzat o înregistrare video în care apare … Articolul Operaţiune israeliană în sudul Libanului, bombardamente în Gaza apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră „transferaţi cu forţa în Rusia” au fost „reuniţi cu familiile lor”, după ce anterior Rusia anunţase un schimb între Moscova şi Kiev, invocând un număr mai mare de minori, scrie AFP. citat de news.ro „Un grup de 16 copii ucraineni şi familiile … Articolul Volodimir Zelenski a salutat întoarcerea a 16 copii „transferaţi cu forţa” în Rusia apare prima dată în Punctul pe i.
24 aprilie 2024
18:20
Un ofițer de protecție a participat, în perioada 16 martie – 25 aprilie curent, la cursul internațional cu genericul: „Combaterea substanțelor narcotice și psihotrope”, desfășurat în orașul Cairo, Republica Arabă Egipt. Instruirea a fost organizată sub egida Agenției Egiptene de Parteneriat pentru Dezvoltare, în colaborare cu Centrul Polițienesc de Cercetare al Academiei de Poliție din … Articolul Un ofițer de protecție desemnat cel mai bun cursant în cadrul unui schimb de experiență din Cairo, Egipt apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Avioanele de luptă şi forţele de artilerie israeliene au procedat la un val de lovituri împotriva a zeci de ţinte Hezbollah din sudul Libanului, a anunţat miercuri armata israeliană (IDF), relatează The Times of Israel. citat de news.ro Potrivit IDF, aproximativ 40 de ţinte din Ayta ash-Shab au fost lovite de avioane şi bombardamente de … Articolul Armata israeliană anunţă că a bombardat în câteva minute 40 de ţinte Hezbollah în sudul Libanului apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Procurorii Anticorupție au efectuat ieri percheziții la Procuratura pentru Combaterea Criminalități Organizat și Cauze Speciale, dar și la Procuratura municipiului Chișinău, susțin sursele PulsMedia.MD. Potrivit surselor, acțiunile de urmărire penală i-au vizat pe doi procurori, soț și soție, care sunt suspectați de îmbogățire ilicită.  Ar fi vorbna despre procurorul din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Cornel … Articolul (SURSE) Doi procurori, soț și soție, „luați la puricat” de către colegii lor de la Procuratura Anticorupție apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
În timp ce unele părţi ale Greciei au devenit portocalii, marţi, din cauza prafului saharian, Finlanda s-a confruntat cu o săptămână de aprilie neobişnuit de… albă. Zăpada mai abundentă decât în mod obişnuit în nordul continentului a dus la blocarea transportului public în sudul Finlandei, a relatat postul public de televiziune YLE. citat de news.ro Freak … Articolul VIDEO // Vreme ciudată în Europa, în aprilie: În timp ce Atena a devenit portocalie, Helsinki s-a „albit” apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 522 voturi „pentru”, 27 „împotrivă” şi 72 abţineri, primele norme europene privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Directiva solicită legi mai stricte împotriva violenţei cibernetice, o asistenţă mai bună acordată victimelor şi măsuri de prevenire a violului. Măsurile sunt pentru a preveni violul şi a sensibiliza … Articolul Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenţei împotriva femeilor / Noile norme urmăresc să prevină violenţa de gen şi să protejeze victimele, în special femeile şi victimele violenţei domestice apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Cristian Leon Țurcanu și a discutat despre  relațiile strânse de prietenie dintre țările noastre. Ministrul și-a exprimat recunoștința pentru eforturile depuse de România și a apreciat colaborarea constructivă în domeniul mediului. De asemenea, a reiterat importanța consolidării cooperării bilaterale în ceea ce … Articolul Sergiu Lazarencu a avut o întrevedere cu E.S. Cristian Leon Țurcanu, Ambasadorul României în R. Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Republica Moldova a încălcat dreptul la asociere şi libertatea de exprimare în încercarea de a contracara influenţa rusă, a apreciat Amnesty International (AI) în raportul anual al organizaţiei privind situaţia drepturilor omului în lume, publicat miercuri, transmite EFE. Autorităţile din fosta republică sovietică au interzis partidul pro-rus Şor. În plus, guvernul a împiedicat membrii partidului … Articolul Republica Moldova a încălcat drepturi ale omului pentru a contracara influența rusă (Amnesty International) apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
 Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral și partidului … Articolul Cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” trimisă în instanța de judecată apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
De această dată, falsurile au o altă formă – postere lipite pe clădiri și piloni cu referire la angajarea în serviciul militar pe contract. Ministerul apărării atenționează cu privire la conținutul acestor materiale, care este unul manipulator și nu corespunde adevărului. Conform informațiilor Ministerului Apărării, acțiunile de angajare pe contract în Armata Națională sunt promovate … Articolul Combaterea știrilor false cu privire la o nouă dezinformare ce vizează Armata Națională apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție ai PA efectuează mai multe percheziții la 4 bănuiți, în această dimineață, într-un dosar de abuz de serviciu, care vizează presupusele ilegalități comise la organizarea procedurilor de achiziții publice la Agenția Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), desfășurate în perioada 2023-2024. Potrivit materialelor administrate, persoane publice ale ARM … Articolul VIDEO // Ofițerii CNA și procurorii anticorupție ai PA efectuează mai multe percheziții într-un dosar de abuz de serviciu la Agenția Rezerve Materiale apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Un tribunal rus a dispus miercuri ca Timur Ivanov, unul dintre adjuncţii ministrului apărării Serghei Şoigu, să fie menţinut în arest preventiv, fiind suspectat de luare de mită, acesta fiind cel mai pregnant caz de corupţie de când preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina în 2022, relatează Reuters. citat de news.ro Ministrul adjunct … Articolul VIDEO // Adjunctul lui Şoigu arestat pentru corupţie riscă până la 15 ani închisoare. Unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, el se declară nevinovat. Sunt speculaţii că ar exista o luptă în rândul elitei Kremlinului apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.