Primăria lucrează la fluidizarea traficului din Capitală! Ce soluții are municipalitatea pentru ambuteiajele din oraș

Realitatea.md, 19 aprilie 2024 23:20

Primăria lucrează la fluidizarea transportului traficului din Capitală și întreprinde mai multe acțiuni în acest sens. Declarația a fost făcut de vicepreședintele fracțiunii MAN din CMC, vicepreședintele Mișcării Alternativa Națională (MAN), Corneliu Pântea la emisiunea „Realitatea te Privește” de la RlIve TV. „Lucrăm la fluidizarea transportului. Avem mai multe propuneri în această direcție, cum ar […] Articolul Primăria lucrează la fluidizarea traficului din Capitală! Ce soluții are municipalitatea pentru ambuteiajele din oraș apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 5 minute
14:40
Rețeaua Moldretail Group S.R.L, proprietara magazinelor Linella, precizează că nu ține de responsabilitatea sa să verifice limita de pesticide. Se întâmplă după ce Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a rechemat un lot de banane din Ecuador. Moldretail Group S.R.L exprimă îngrijorarea față de prezentarea informației în spațiul public, Conform companiei, importatorul S.R.L „Fruct Expert-Plus”, […] Articolul Linella, cu acuzații la adresa ANSA după rechemarea bananelor: Numele altor rețele care le vând nu a fost menționat apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, se pregătește să lanseze o funcție mult așteptată de utilizatori: posibilitatea de a adăuga contacte în lista „Favorite”. Conform unui raport recent, WhatsApp dezvoltă o filă specială în lista de contacte care va permite utilizatorilor să adauge, să elimine și să rearanjeze contactele preferate […] Articolul WhatsApp se pregătește să lanseze o funcție mult așteptată de utilizatori apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
13:50
Angajații de la serviciul de securitate de pe Aeroportul Internațional Miami din Florida au dat alarma după ce au observat ceva neobișnuit la un pasager care voia să se îmbarce într-o cursă internațională. La un control amănunțit s-a descoperit că acesta avea doi șerpi ascunși în pantaloni, scrie Digi24.ro. Alerta a fost dată când pe […] Articolul FOTO A vrut să urce în avion cu doi șerpi ascunși în pantaloni. Bărbatului i s-a interzis să urce în avion apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
13:20
O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții, scrie digi24.ro. Loteria din Massachusetts a precizat că femeia, Christine Wilson, a câștigat de 2 ori câte […] Articolul Norocul îi stă după ușă. O femeie a câștigat de două ori câte un milion de dolari apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Sergiu Hanganu a deschis pensiunea „Hanul lui Hanganu” în localitatea de baştină, Lalova, raionul Rezina, acum mai bine de 20 de ani. A început ca o afacere de familie, iar ulterior s-a extins. În prezent are angajate şase persoane, iar în perioada de vară numărul lucrătorilor creşte.  Pensiunea oferă servicii de cazare, cu păstrarea autenticităţii […] Articolul „Hanul lui Hanganu” – agropensiunea dezvoltată cu ajutorul granturilor oferite de Guvern şi Uniunea Europeană apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Un bărbat învinuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență a fost amendat cu 95 mii lei. Cauza penală respectivă a fost pornită în iulie 2019 de către Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, în baza unei plângeri, iar Procuratura Anticorupție (PA) anunță că sentința a fost pronunțată urmare a încheierii unui acord […] Articolul Un bărbat a fost amendat pentru trafic de influență, în urma procedurii de recunoaștere a vinovăției apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Unirea Basarabiei cu România se face prin biserică și ea este deja începută. Declarația a fost făcută de preotul Constantin Olariu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei, în cadrul emisiunii „Dialog Deschis”. Potrivit lui, nu trebuie să ne fie rușine de faptul că suntem români, ci să ne recunoaștem apartenența etnică.  „Unirea Basarabiei cu România […] Articolul Preotul Constantin Olariu: Unirea Basarabiei cu România se face prin biserică și ea este deja începută apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
12:30
În limba română, există cuvinte care pot crea confuzie atunci când vine vorba de forma lor de plural. Un exemplu elocvent este pluralul substantivului „pască”, scrie antena3.ro. Mulți dintre noi se confruntă cu o dilemă lingvistică atunci când este vorba despre pluralul cuvântului „pască”. Este cunoscut faptul că substantivul „pască” nu are o formă de […] Articolul Pluralul cuvântului „pască”. Cum cerem corect la magazin apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Noul comandant al forțelor armate finlandeze, generalul Janne Jaakkola, consideră că este puțin probabil ca Rusia să atace direct un stat membru NATO, dar este posibil să continue atacurile hibride, în special bruierea semnalelor și interferența în alegeri, scrie Reuters. Potrivit lui Jaakkola, testarea articolului 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, care prevede autoapărarea colectivă […] Articolul Comandantul armatei finlandeze: Rusia va testa unitatea NATO prin atacuri hibride apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Poliția Națională va fi la datorie și în perioada sărbătorilor pascale, pe întreg teritoriul țării, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier și garantarea unui climat de siguranță pentru cetățeni. Inspectoratul General al Poliției (IGP) precizează că în acest sens a sporit prezența angajaților la serviciu. Mai mulți polițiști vor fi implicați în misiuni de […] Articolul Oamenii legii, mereu la datorie! În perioada sărbătorilor pascale vor asigura ordinea publică în țară apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online pe teritoriul Republicii Moldova, preponderent în apropierea instituțiilor de învățământ, a fost destructurată de oamenii legii.  Astfel, timp de 2 luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui membru activ al grupării cu vârsta de 26 ani din capitală. Urmare a investigațiilor […] Articolul VIDEO Plasa droguri în apropierea instituțiilor de învățământ. Un tânăr, reținut în flagrant apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
„Această aleasă şi sfântă zi, praznic al praznicelor, unește astăzi cerul cu pământul”, transmite mitropolitul Vladimir în pastorala publicată în ajunul Paștelui. Șeful bisericii ortodoxe din Moldova notează să sărbătoarea oferă creștinilor „prilej de bucurie şi veselie duhovnicească”. „Astăzi Domnul Vieții a risipit moartea şi a luminat întunericul, încurajând şi îmbărbătând pe cei care au […] Articolul Mitropolitul Vladimir dorește moldovenilor sărbători binecuvântate: Prilej de bucurie și veselie duhovnicească apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Cel puțin 15 oameni, inclusiv 11 britanici, au fost răniți într-o coliziune a unor camionete turistice în Turcia, relatează Sky News. Un martor susține că una dintre mașinile semideschise s-a izbit de partea din spate a unui alt autobuz în cartierul Manavgat din Antalya, care este o destinație populară pentru turiști. Autobuzul a ieșit apoi […] Articolul FOTO Microbuze turistice s-au ciocnit în Turcia. Cel puțin 15 persoane au fost rănite apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Licitația de la Aeroport va fi relansată, iar condițiile de participare – ajustate, anunță Agenția Proprietății Publice (APP). Modificări vor fi aplicate și caietului de sarcini, APP va recomanda Aeroportului să includă în documente explicații suplimentare și detaliate ale criteriilor de participare, fără a lăsa loc de interpretări. Se va mai recomanda reducerea numărului de […] Articolul Licitația de la Aeroport: APP anunță că vrea să schimbe legea, condițiile tenderului și să ajusteze caietul de sarcini apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
În atenția părinților și însoțitorilor minorilor, cetățeni ai Republicii Moldova! Dacă vă întoarceți acasă de sărbători sau pregătiți o escapadă cu cei mici în afara țării, Poliția de Frontieră vine în ajutor cu un set de recomandări și informații utile. Poliția de Frontieră reiterează că este important ca părinții să se asigure că pașaportul copiilor […] Articolul Informații utile pentru părinți! Ce trebuie să cunoască dacă planifică o călătorie împreună cu copiii apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Înainte de Paște, Traian Stoianov a inspectat Piața Centrală din Capitală, a vorbit cu vânzătorii, dar și cu moldovenii care se pregătesc de sărbători. Tradițional, piața a devenit furnicar. Moldovenii se grăbesc să cumpere ouă, cozonaci, carne, lactate și tot felul de delicii pe care să le pună pe masa de sărbătoare. Pentru cele mai […] Articolul VIDEO Traian face cumpărăturile de Paște la Piața Centrală. Moldovenii au povestit cum li se par prețurile apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Un străin a încercat să introducă ilicit în Republica Moldova mărfuri în valoare de peste 200000 lei, dar vameșii de la Leușeni i-au zădărnicit planul.  Potrivit Serviciului Vamal, acesta le-a comunicat vameșilor că transportă un autocamion de model ”Man” și trei containere, din Marea Britanie în adresa unui agent economic din Republica Moldova. Bărbatul în […] Articolul VIDEO A încercat să introducă ilicit în țară mărfuri de peste 200000 lei. Un străin, deconspirat de vameși apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Într-o țară ca Moldova, cu o istorie bogată și un viitor plin de provocări, dar și de oportunități, jurnalismul face lumină printre știrile sociale, economice și politice. În contextul Zilei Mondiale a Libertății Presei, cea mai tânără reporteră a grupului de presă Realitatea, Vlada Ciorici, povestește despre motivele pentru care a decis să facă jurnalism. […] Articolul Fiind informat, ești protejat! Libertatea presei, văzută prin ochii celei mai tinere reporterițe de la Realitatea.md apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Meteorologii anunță că în râul Nistru, în perioada 3-6 mai, va avea loc o creștere a nivelului apei pe sectorul satul Unguri – orașul Dubăsari. Acest lucru se va întâmpla din cauza deversării sporite a apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (Ucraina), până la 600 m3/s. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), creșterea estimată va […] Articolul O nouă avertizare hidrologică: În râul Nistru va avea loc o creștere a nivelului apei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
10:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, rămâne fără unul dintre cei mai apropiați consilieri. Este vorba despre Veaceslav Negruța, consilier prezidențial în domeniul economic, transmite Bani.md. Potrivit sursei citate, decretul din 26 aprilie privind eliberarea din funcție a lui Negruța a fost publicat în ediția de astăzi a Monitorului Oficial. Anterior, în spațiul public s-a vehiculat […] Articolul Un apropiat consilier economic al Maiei Sandu a demisionat. Ar putea fi numit consilier al guvernatorului BNM apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Sărbătorile Pascale sunt adesea asociate cu un consum abundent de alimente și cu trecerea bruscă de la alimentația vegetariană, de post, la cea animalieră. Potrivit specialiștilor din cadrul Agenției Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), acest fapt poate avea consecințe neplăcute, precum acutizarea bolilor cronice, în special, a celor digestive. Astfel, pentru a preveni apariția acestor […] Articolul NU faceți abuz de mâncare în perioada sărbătorilor pascale. Recomandările specialiștilor ANSP apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, susține că declarațiile ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, referitoarea la investigațiile privind licitația de la Aeroport, nu pot împiedica cercetările. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, funcționara menționând că ancheta a început încă în ianuarie. Potrivit Veronică Dragalin, procurorii anticorupție sunt obligați să se […] Articolul VIDEO Şefa PA, către Spînu, despre licitația de la Aeroport: Când există suspiciuni, noi suntem obligați să investigăm apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Ministerul Afacerilor Externe al Kârgâzstanului recomandă cetățenilor săi să se abțină temporar de la călătoriile în Rusia. Un mesaj de pe site-ul Ministerului de Externe afirmă că cetățenii din Kârgâzstan „care nu au motive întemeiate să călătorească” în Federația Rusă sunt sfătuiți să se abțină de la călătorii „până la măsurile de securitate suplimentare introduse […] Articolul Autoritățile din Kârgâzstan își îndeamnă cetățenii să evite călătoriile în Rusia. Care este motivul apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat tarife mai mici la gazele naturale. Astfel, consumatorii casnici vor achita 12 lei și 15 bani (fără TVA) pentru un metru cub. Noile tarife intră în vigoare începând de azi, 3 mai. După ce a eliminat monopolul „Gazprom”-ului pe piața națională de gaze, R. Moldova este pe […] Articolul Victor Parlicov, ministrul Energiei, invitatul jurnalistei Valentina Ursu la „Realitatea te privește” apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Pierderea pieței europene de gaze, unde mai mult de jumătate din exporturile de gaze ale Rusiei erau direcționate înainte de război, continuă să ruineze Gazprom. Compania, care deține monopolul asupra exporturilor de gaze prin conducte din Federația Rusă, a înregistrat o pierdere netă record de 629 de miliarde de ruble pentru 2023, potrivit declarațiilor Standardelor […] Articolul „Rezultate dezastruoase”. Gazprom a raportat pierderi record după întreruperea furnizării de gaze către Europa apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Arderea anvelopelor are un impact negativ asupra sănătății populației, cu efecte adverse severe. Astfel, în scopul protecției sănătății populației și mediului înconjurător, Agenția de Mediu avertizează cetăţenii să renunţe la practicarea ritualului tradiţional secular în noaptea de Înviere, care duce la poluarea aerului. „În procesul arderii anvelopelor în atmosferă sunt emanate zeci de substanțe chimice […] Articolul Moldovenii, îndemnați să nu ardă anvelope în noaptea de Paști. Ce amenzi riscă apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Primăria municipiului Chișinău informează că în această dimineață s-a produs un deranjament la rețeaua de contact de pe strada Pușkin, strada Bucureșt, cu direcția spre Buiucani. Circulația troleibuzelor din zonă este afectată.  Astfel, rutele nr. 7, 12 și 25 circulă până la strada Columna; ruta nr. 10 spre Telecentru: str. M. G. B – Bodoni […] Articolul Ghinion de dimineață! Mai multe unități de transport staționează din cauza unui deranjament la rețeaua de contact apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Republica Moldova va avea un registru al drumurilor publice, anunță Administrația de Stat a Drumurilor. Evidența informațională a drumurilor publice va permite o monitorizare mai precisă a stării fiecărui traseu și identificarea nevoilor specifice de întreținere. „Registrul va fi integrat cu alte sisteme relevante, cum ar fi cele de transport public, cel geografic național și […] Articolul ASD anunță! Republica Moldova va avea un registru al drumurilor publice apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Un bărbat din Strășeni a fost condamnat la 16 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru omorul concubinei. „Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni, inculpatul, la 07 februarie, curent, aflându-se în satul Căpriana, raionul Strășeni, fiind în stare de ebrietate alcoolică, având asupra sa un […] Articolul Un bărbat din Strășeni, care i-a luat viața concubinei, condamnat. Precizările procurorilor apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
08:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 3 mai, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:30 Evenimentul de inaugurare a Secției Anestezie și Terapie Intensivă și a Cabinetului de angiografie, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă 10:00 Prezentarea primului Raport alternativ de monitorizare a implementării Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Creștinii ortodocși au intrat în ultima zi de vineri dinaintea Paștelui și din Postul Mare, cunoscută și ca Vinerea Mare, Vinerea Patimilor sau Vinerea Seacă. Conform credinței creștine, în această zi a avut loc răstignirea lui Iisus Hristos și moartea lui pentru salvarea oamenilor de păcate. Vinerea Mare face parte din cele trei zile de sărbătoare […] Articolul Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Ploile abundente au revenit în Emiratele Arabe Unite. Mai multe zboruri au fost anulate sau amânate în și din Dubai, al doilea cel mai aglomerat aeroport internațional din lume, în timp ce oamenii și studenții au fost instruiți să lucreze și să învețe de acasă.  Furtuna vine la doar două săptămâni după ce ploile record […] Articolul Ploile abundente au revenit în Emiratele Arabe Unite. Zboruri anulate în Dubai apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
06:20
Vinerea Mare este o zi de mare semnificație în calendarul creștin ortodox, care precede Învierea Domnului, celebrată în Duminica Paștelui.  În această zi nu se mănâncă urzici și nu se bea oțet. Rețeta de cușcuș cu legume Ingrediente: 250 g cuşcuş, 1 roşie mare, 1 ceapă roşie, 2 căţei de usturoi, ½ zuchini, ½ ardei […] Articolul Ce să mănânci în Vinerea Mare. Preparatul sănătos care este gata în 30 de minute apare prima dată în Realitatea.md.
05:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat pretul la carburanți pentru ziua de vineri, 3 aprilie curent. Astfel, prețul benzinei scade cu 15 bani, iar cel al motorinei cu 14 bani. Astfel, șoferii vor fi nevoiți să achita pentru un litru de benzină 26,25 lei, iar pentru un litru de motorină 21,28 lei. […] Articolul Vineri, portofelele vor fi mai pline. ANRE anunță că carburanții s-au ieftinit apare prima dată în Realitatea.md.
05:40
Zodiile vor încheia săptămâna în liniște, alături de cei dragi. Anumiți nativi vor avea parte de mici probleme în familie, însă cu ajutorul lor lucrurile se vor calma până la finalul zilei. Astrele arată că felul în care comunică îi ajută pe mulți să scape de probleme, dar și să ia cele mai bune decizii […] Articolul Vărsătorii au parte de o zi agitată pe toate planurile. Ce se întâmplă cu taurii? apare prima dată în Realitatea.md.
05:30
Welcome to a casual sex dating site, where individuals seek partners for enjoyable encounters without commitments or questions! Here, you’ll find numerous intriguing profiles of people ready for open communication and new experiences. Advantages of Casual Sex Dating Often, when it comes to casual sex dating, people may have mixed feelings or feel shy about […] Articolul Adult online dating apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:40
Creștinii ortodocși din Ierusalim au participat astăzi la tradiționala ceremonie „Spălarea picioarelor”, ce a avut loc la Biserica Sfântului Mormânt. Ceremonia, care simbolizează smerenia, a fost condusă de Patriarhul ortodox al Țării Sfinte, Teofil al III-lea, scrie Euronews.ro. Tradiția spălării picioarelor își are rădăcinile în primii ani ai creștinismului. Potrivit Bibliei, la Cina cea de […] Articolul La biserica Sfântului Mormânt creștiini au participat la ceremonia de „Spălare a picioarelor” apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
În Chișinău se simte atmosfera sărbătorilor pascale. Tradiționalele decorațiuni specifice sărbătorilor de Paști – instalații sub formă de ouă, figurine de îngeri, iepurași, lumânări și flori sunt amenajate în toate sectoarele Capitalei. „Astăzi așa arată Scuarul Catedralei. Este inima Chișinăului, unde atmosfera sărbătorilor de Paști o resimte de la mic la mare. Parcul după reabilitare […] Articolul GALERIE FOTO Capitala a îmbrăcat straie de sărbătoare în ajun de Paști! Cum arată Scuarul Catedralei apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Într-un afiș postat la intrare, un local din București le transmite clienților că trebuie să-și țină copii „așezați la masă pe toată durata vizitei”. Acest mesaj a stârnit controverse în mediul online, scrie Libertate.ro. „Pentru siguranța copiilor: Copiii trebuie să rămână așezați la masă pe toată durata vizitei la restaurant. Alergarea între mese și în […] Articolul Un restaurant de peste Prut le cere clienților să-și țină copiii „tot timpul așezați la masă”. Motivul invocat de local apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
41 din 42 de elevi de clasa a XII-a de la un liceu din capitală au obținut nota 10 din oficiu la examenul de bacalaureat la limba engleză. Astfel, doar un singur absolvent va susține examenul. Este vorba despre elevii de la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent” din Chișinău. Natalia Dubencu, care este și […] Articolul 41 de elevi de clasa a XII-a de la un liceu din Capitală au obținut nota 10 din oficiu la BAC-ul la engleză apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Echipa FC ZIMBRU Chișinău a fost amendată cu 15 mii de lei pentru nerespectarea prevederilor ale trei articole din Codul de Disciplină și Etică al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). Este vorba de utilizarea de către spectatori a produselor pirotehnice; comportament neregulamentar al spectatorilor și de nerespectarea obligațiilor de organizare a meciurilor. Decizia a fost […] Articolul FMF a amendat Zimbru Chișinău pentru mesajele anti-război ale fanilor clubului la meciul cu Sheriff Tiraspol apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Pe 1 mai curent, în fața sediului Delegației UE la Chișinău, a avut loc un protest împotriva sărbătoririi Zilei Europei pe 9 mai. Acțiunea a fost organizată de mișcarea „Haiduci”. „Nu există nicio contradicție între a omagia persoanele decedate în cel de-al Doilea Război Mondial și sărbătorirea Zilei Europei”. Astfel au comentat reprezentanții Serviciului de […] Articolul Comentariul Delegației UE la Chișinău față de protestul împotriva festivităților dedicate Zilei Europei apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Nouă candidaţi au intrat în cursa electorală pentru Primăria Generală București, România, la alegerile din 9 iunie 2024, după ce Biroul Electoral al Municipiului București le-a admis dosarele.  Potrivit hotărârilor Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 42 – Municipiul Bucureşti, au fost admise candidaturile pentru funcţia de primar general depuse de: Gabriela Firea – PSD, Sebastian […] Articolul Nouă candidați s-au înscris oficial în cursa pentru Primăria București apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Președintele Franței, Emmanuel Macron, își asumă din nou posibilitatea de a trimite trupe la sol în Ucraina, dacă Rusia va rupe frontul. Potrivit postului public de radio, într-un interviu pentru The Economist publicat pe 2 mai curent, el a spus că, în cazul în care Ucraina ar cere ajutor militar la sol, Occidentul nu poate […] Articolul Macron reia subiectul trimiterii trupelor, dacă Rusia va rupe frontul: Ce securitate va exista pentru R. Moldova? apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Sunt 17 judecători care demisionează de la Curtea de Apel Chișinău. Subiectul este inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Chestiunea va fi examinată la ședința de pe marți, 7 mai. Cererile de demisie au fost depuse de judecătorii Sergiu Arnăut, Eugeniu Clim, Ina Dutca, Silvia Gîrbu, Ghenadie Lîsîi, Viorica […] Articolul DOC Val de demisii la Curtea de Apel Chișinău. Dintre cei 38 de judecători, 17 pleacă apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
TikTok și Universal Music Group (UMG) au semnat un nou acord de licență pentru utilizarea conținutului muzical, potrivit TechCrunch. Utilizatorii TikTok vor putea utiliza din nou piesele unor artiști celebri, precum Taylor Swift, Billie Eilish și Ariana Grande. Alte detalii financiare ale acordului nu au fost dezvăluite. Catalogul va fi disponibil pentru crearea de videoclipuri […] Articolul TikTok a încheiat un nou acord cu Universal Music: melodiile unor artiști celebri vor reveni apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Horoscop special pentru Paștele 2024. Astrologii au dezvăluit care sunt zodiile care scapă de probleme până de sărbători. Totul derulează foarte repede încât nici nu își vor da seama când se vor întâmpla atâtea lucruri bune. Pentru Tauri, această perioadă se anunță a fi una plină de promisiuni și realizări. De la bonusuri neașteptate, la o […] Articolul Zodiile care scapă de probleme până la Paşte. Vor primi doar noutăți bune apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Aurelia Mihail a avut o transformare impresionantă, trecând de la statutul de angajat la cel de antreprenor. Deschiderea unui showroom în nișa vânzării obiectelor sanitare este o decizie curajoasă și plină de oportunități. Programul de mentorat cu Alexandru Bordea a fost o sursă valoroasă de ghidare și susținere pentru ea în această călătorie antreprenorială. Într-o […] Articolul De la statutul de angajat la cel de antreprenor. Cum faci bani din instalații sanitare apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Președința Maia Sandu a rămas fără cont de Telegram. Toate postările au fost șterse joi, 2 mai, iar pagina redenumită în „Moldova Europeană”. Contul, creat în 2020, a adunat peste 10 mii de urmăritori. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul VIDEO Maia Sandu a rămas fără cont de Telegram. Toate postările au fost șterse, iar pagina redenumită apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Peste 400 de militari moldoveni vor participa la exercițiul ,,Swift Response-2024”, condus de comandamentul Statelor Unite ale Americii (SUA). Exercițiul se va desfășura pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 9-16 mai curent. „Potrivit superiorului exercițiului, locotenent-colonel Ion Coțofană, scopul antrenamentelor este dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în […] Articolul Un exercițiu militar se va desfășura pe teritoriul țării noastre. Vor fi folosite aeronave americane apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.