Licitația de la Aeroport: APP anunță că vrea să schimbe legea, condițiile tenderului și să ajusteze caietul de sarcini

Realitatea.md, 3 mai 2024 11:40

Licitația de la Aeroport va fi relansată, iar condițiile de participare – ajustate, anunță Agenția Proprietății Publice (APP). Modificări vor fi aplicate și caietului de sarcini, APP va recomanda Aeroportului să includă în documente explicații suplimentare și detaliate ale criteriilor de participare, fără a lăsa loc de interpretări. Se va mai recomanda reducerea numărului de […] Articolul Licitația de la Aeroport: APP anunță că vrea să schimbe legea, condițiile tenderului și să ajusteze caietul de sarcini apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 4 ore
21:40
Scade numărul de agenți economici care plătesc salariile în plic, spune ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, la emisiunea „Realitatea te privește” de la RLive TV. „Anul acesta noi am vizitat 2246 de agenți economici, care după indicatorii de risc erau sub media salariului pe anumite ramuri. Dacă comparăm aceeași perioadă din 2023 dintre acești 2246 de […] Articolul Statul luptă cu salariile în plic! Ministrul Finanțelor: Sunt sectoare cu un risc sporit apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Țara noastră este ferm determinată să contracareze orice încercări externe de a perturba și destabiliza democrația și de a submina reziliența societății prin diverse acțiuni hibride, a declarat Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi. Acesta a participat la cea de-a 133-a sesiune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Reuniunea a avut loc la Strasbourg, […] Articolul Popșoi la Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei: Moldova, determinată să contracareze perturbările democrației apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Cerul deasupra curții unui centru educațional din Bălți a fost umplută de peste 100 de umbrele viu colorate. Instalația va proteja copiii de razele puternice ale soarelui în perioada estivală, scrie Nord News. Printre beneficiarii Centrului „Anastasis” sunt atât copii din familii cu venituri modeste, cât și cei din familiile refugiaților ucraineni. „Eu consider că […] Articolul VIDEO Umbrelele au umplut cerul de culoare! Vor proteja copiii de razele puternice ale soarelui apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
19:40
Moldova și Arabia Saudită urmează să semneze un acord general de cooperare. Conform documentului, autoritățile dintre cele două state vor colabora în domeniile economie, comerț, investiții, cooperare pentru dezvoltare, educație, știință, cultură, massmedia, turism, tineret și sport. Autoritățile consideră că astfel vor facilita investițiile. De asemenea, după semnarea documentului ar urma să fie intensificate contactele […] Articolul DOC Arabii, interesați să facă investiții în Moldova? Se preăgtește un acord cu Guvernul saudit apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Câinii atacă operatorii de la Statistică, iar unii cetățeni sunt agresivi. Până acum, au fost înregistrate 20 de cazuri când moldovenii au fost vioneți fizic sau verbal cu recenzorii. Precizările au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de către șeful Biroului Național de Statostică, Oleg Cara. Conform lui, unii angajați refuză să își […] Articolul VIDEO Recensământ 2024: Câinii atacă operatorii de la Statistică, iar unii cetățeni sunt agresivi apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
17:40
Germania este un puternic și important aliat al Republicii Moldova în drumul spre Uniunea Europeană. Este declarația președintei Maiei Sandu, în contextul vizitei sale la Berlin. În cadrul vizitei, șefa statului s-a întâlnit cu președintele german Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz, Președinta legislativului Bärbel Bas, dar și cu membrii comisiilor parlamentare pentru afaceri externe și […] Articolul FOTO Președinta Sandu, la Berlin. „Germania este un puternic și important aliat al Moldovei în drumul spre UE” apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
În pragul examenelor de Bacalaureat, Ion Jitari, numit îprotagonistul unui videoclip, ne povestește o experiență din viața reală. Cunoștințele sunt cele ce rămân după finalizarea școlii și stau la temelia unui viitor prosper, acesta este mesajul transmis de Ion. „În pragul examenelor ai șansa să scrii destinul tău altfel. Nu urma exemplul protagonistului nostru, alege […] Articolul VIDEO Fii onest, nu copia: mesajul transmis de protagonistul Vania Băț, în pragul examenelor de BAC apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Festivalul Tradiţiilor Româneşti și-a deschis porțile pentru vizitatori la Grădina Botanică din Chișinău. Evenimentul este organizat de către Guvernul de peste Prut, prin intermediul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM), sub patronajul lui Klaus Iohannis. La eveniment au participat secretarul  stat al DRRM Adrian Dupu, ambasadorul român Cristian Leon Țurcanu și ministrul Culturii Sergiu […] Articolul VIDEO „Să ne reconectăm la trecutul nostru”. Festivalul Tradițiilor Românești, inaugurat la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Pretura Sectorului Buiucani anunță locuitorii, dar și oaspeții Capitalei că plaja din Parcul „La izvor” este gata să primească vizitatori. Responsabilii precizează că după ample lucrări de amenajare și modernizare executate de serviciile municipale, plaja oferă acum toate facilitățile necesare pentru a vă bucura de o zi relaxantă și plăcută în natură. „Plaja dispune de […] Articolul Start sezonului estival! Plaja din Parcul „La izvor” este gata să primească vizitatori apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
16:30
Mai mulți locuitori ai orașului au fost consultați gratuit, în contextul proiectului elevețian „Viața sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”. Acesta are drept scop promovarea sănătății și îmbunătățirea calității vieții în rândul locuitorilor. În colaborare cu Asociația Medicală Teritorială Centru, au avut loc mai multe activități prin intermediul cărora a fost valorificată importanța sănătății. Doritorii au […] Articolul O viață sănătoasă într-un corp sănătos. Locuitorii orașului, consultați gratuit apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Trupele ruse din stânga Nistrului anunță că vor efectua timp de o lună manevre în regiune. Biroul Poltici pentru Reintegrare notează că în seara zilei de 16 mai 2024 Comandamentul Militar Întrunit a recepționat o notificare despre exercițiile planificate în perioada 17 mai – 17 iunie 2024. Potrivit unui comunicat emis de Birou, trupele ruse […] Articolul Rușii anunță o lună de manevre în Transnistria. Chișinăul atenționează despre posibilele consecințe nedorite apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Patru mame cu 12 copii găzduiește în prezent Centrul maternal de plasament pentru cuplul mama-copil din subordinea Primăriei Chișinău. În scurt timp, serviciul împlinește un an de la lansare, iar cu această ocazie, Viceprimarul Angela Cutasevici împreună cu șefa Directia generala pentru protectia drepturilor copilului (DGPDC), Tatiana Oboroc, au mers într-o vizită de monitorizare. În toată […] Articolul Sigur și confidențial! Câte mame și copii găzduiește în prezent Centrul Maternal din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Programul național de extindere și reabilitare a pădurilor prevede una pe hârtie, însă în realitate – lucrurile sunt mult mai complicate. Deși autoritățile au planificat, în zece ani, să planteze puieți pe o suprafață de 145 mii de hectare (2023-2032), experții susțin că acest lucru este destul de anevoios. În primul rând, plantările se fac […] Articolul Gândit doar pe hârtie? Programul național de împădurire s-ar putea împotmoli apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Patru resurse mass-media rusești, care promovează propaganda Kremlinului, nu vor fi accesibile în Uniunea Europeană. Este vorba despre Ria Novosti, Voice of Europa, Rosiiskaya Gazeta și Izvestia. Consiliul European a decis vineri, 17 mai, să suspende activitățile de difuzare a lot în Uniunea Europeană. Potrivit instituției, acestea se află sub control permanent al Kremlinului, fiind […] Articolul Ria și Izvestia, interzise în UE! Patru resurse media rusești nu vor fi disponibile în statele membre apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Pe piața mediatică din Republica Moldova lipsește un soi de „DOM-2”, un reality show diferit de tot ce am văzut până acum – de asta e convinsă producătoarea TV, Leanca Grițcan și a spus-o în cadrul podcastului „Titania” . „Noi nu prea avem reality show-uri. Eu cred că asta ar prinde foarte bine și se cere cumva. […] Articolul „DOM-2” în Moldova? O producătoare TV e convinsă că ne lipsește un reality show în țară apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Maib anunță că este pregătită să acorde credite conform noilor modificări aprobate în cadrul Programului guvernamental „373”. Aceste modificări aduc o serie de facilități suplimentare pentru antreprenori, menite să sprijine dezvoltarea și creșterea afacerilor din diverse domenii. Despre Programul „373” Programul „373” este un proiect guvernamental dedicat întreprinderilor micro, mici și mijlocii din Moldova. Prin […] Articolul Maib susține antreprenorii cu noi facilități prin Programul guvernamental „373” apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Tinerii care doresc să facă o alegere informată cu privire la viitorul lor profesional se pot alătura evenimentului organizat la Ciocana. „Caravana Meseriilor„ va fi organizată pe Aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân. „Astăzi sectorul Ciocana a găzduit în premieră o activitate deosebită „Caravana Meseriilor”, organizată de Pretură, în parteneriat cu instituțiile de învățământ […] Articolul FOTO Caravana Meseriilor: Tinerii pot primi consultații din partea experților apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Șoferița unui Land Rover a trecut peste linia continuă, a ieșit pe contrasens și a lovit un pieton. Accidentul s-a produs în satul Goleni, raionul Edineț, pe 17 mai. Conducătoarea automobilului are 28 de ani și este originară din raionul Drochia. Ofițera de presă a Poliției locale, Svetlana Talpă, a comunicat redacției Realitatea că femeia […] Articolul VIDEO O șoferiță trece linia continuă, iese pe contrasens și lovește un pieton. Poliția: Victima a ajuns la spital apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat cu 29 000 lei patru servicii media de televiziune, ce au înregistrat devieri ale nivelului sunetului între emisiuni și publicitate. Sancțiunile au fost anunțate în cadrul ședinței de joi, 16 mai. „Astfel, „ZONA M” cu 52 de devieri ale nivelului tăriei sonore între comunicările comerciale audiovizuale, programele audiovizuale, cu deviația […] Articolul Patru posturi TV din Moldova, amendate cu 29 000 lei. Precizările Consiliului Audiovizualului apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Cântăreața Tania Turtureanu, autoarea hit-ului „Iubește-mă” a dezvăluit în cadrul podcastului Titania că i s-a întâmplat să aibă visuri prevestitoare, scrie cancan.md. Artista a povestit că i s-a întâmplat să viseze ceva ce se va întâmpla aievea chiar în ziua următoare, în perioada în care fiul său, Damir era internat la spital cu enteroviroză severă. În […] Articolul CANCAN.MD: Tania TURTUREANU are vise prevestitoare: „Există o conexiune între mine și puterea de sus” apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Mai mulți șoferi și-au rezervat neautorizat locurile de parcare. În acest context, primăria a intervenit și a demontat elementele, care erau instalate în sectorul Centru. Cele 12 instalații neautorizate au fost demontate și evacuate de la adresele Gheorghe Cașu nr. 20/2 și Mihail Lomonosov nr. 15. Astfel, primăria reiterează că locurile de parcare revin în […] Articolul Mai mulți șoferi și-au rezervat, ilegal, locuri de parcare. Primăria a intervenit apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Vineri, 17 mai 2024, Oleg Serebrian și Vitalii Ignatiev, s-au întâlnit în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate la sediul OSCE din Bender. Vicepremierul pentru Reintegrare a vorbit în cadrul reuniunii despre necesitatea anulării taxelor ilegale impuse de către regimul separatist și restrițiile de circulație, ce fac dificilă desfășurarea lucrărilor agricole, recoltarea roadei, depozitarea și […] Articolul Detaliat, despre discuțiile lui Serebrian cu Ignatiev la Bender. Ce i-a cerut vicepremierul oficialului sseparatist? apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Un inspector vamal din cadrul Postului Vamal Tudora este cercetat pentru corupere pasivă, fiind denunțat la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru pretinderea sistematică a mijloacelor financiare ilicite de la un voluntar care acorda servicii de transport pentru refugiații din Ucraina. Potrivit faptelor investigate de CNA, vameșul ar fi pretins, acceptat și primit bani ce nu […] Articolul Percheziții în biroul unui vameș de la Postul Vamal Tudora. Este cercetat de CNA pentru corupere pasivă apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a subliniat într-un interviu acordat postului TV8 că autoritățile de la Chișinău își doresc reîntregirea țării pe cale pașnică. Chișinăul are o viziune privind soluționarea conflictului transnistrean, însă aceasta depinde de situația geopolitică. „Avem nevoie de o oportunitate geopolitică și ea poate să apară… aici nu se știe. Și există […] Articolul Maia Sandu despre reîntregirea țării: „Avem nevoie de o oportunitate geopolitică și ea poate să apară” apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Republica Moldova și Ucraina au același aspirații să facă parte din familia europeană. Este declarația Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în contextul discuțiilor cu membrii delegației pentru relații interparlamentare din cadrul Radei Supreme. „Republica Moldova și Ucraina au aceleași aspirații – să facă parte din marea familie europeană, într-o lume a păcii și a libertății. Pentru […] Articolul FOTO Igor Grosu: Moldova și Ucraina au aceleași aspirații – să facă parte din marea familie europeană apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Banul public înseamnă cam tot ceea ce se adună în vistieria statului. Republica Moldova este considerată un stat sărac cu puține resurse și cu multă corupție, având un deficit bugetar pe măsură, adică cheltuie într-un an mai mult decât este în stare să acumuleze din taxe și impozite sau alte surse. Se împotmolește sau nu […] Articolul Petru Rotaru, ministrul Finanțelor, invitatul jurnalistei Valentina Ursu în platoul RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian și așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol au o întrevedere la Bender. Reprezentanții politicci discută despre procesul de negocieri și reglementare a diferendumului transnistrean. „În mesajul său introductiv, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a relevat problemele curente cu care se confruntă fermierii din raionul Dubăsari și instituțiile de învățământ […] Articolul FOTO, VIDEO Întrevedere Serebrian-Ignatiev în stânga Nistrului. Despre ce discută oficialii la Bender? apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Astăzi, 17 mai, a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale noi și parțiale, care se vor desfășura în această duminică, 19 mai. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală (CEC). În total, vor fi tipărite 12 114 buletine de vot, dintre care 3 813 buletine de vot pentru alegerea consiliului local (295 […] Articolul FOTO CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile din 19 mai. Valoarea acestora este de peste 13 mii lei apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Cei aproape 700 de elevi de la Liceul Teoretic „Dragoș Vodă” din Stăuceni vor desfășura orele de chimie într-o sală de clasă modernă. Primăria municipiului Chișinău precizează că a implementat proiectul la solicitarea administrației școlii și a investit reparația cabinetului și laboratorului de chimie. „Proiectul a presupus reparația capitală a celor două încăperi, inclusiv a […] Articolul Cabinetul și laboratorul de chimie de la liceul Teoretic „Dragoș Vodă” din Stăuceni au fost reparate. Cum arată apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Mai multe inele și coliere din argint au fost depistate la Aeroportul Internațional Chișinău. Bijuteriile nu erau declarate organului vamal. Cazul a fost înregistrat joi, 16 mai 2024, în cadrul controlului bagajelor pasagerilor de la ruta Tel Aviv – Chişinău. „O cetățeană a Israelului, în vârstă de 49 de ani, a selectat coridorul “verde – […] Articolul Număr ghinionist? 555 de inele și coliere din argint, depistate la aeroport apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Neuralink caută un alt pacient pentru a-i implanta un cip cerebral. Elon Musk a anunțat că acceptă cereri din partea potențialilor candidați. „Neuralink acceptă candidaturi pentru cel de-al doilea participant. Este vorba despre implantul nostru cerebral cibernetic Telepathy, care vă permite să vă controlați telefonul și computerul pur și simplu cu mintea”, a scris acesta […] Articolul Neuralink caută un alt pacient pentru a-i implanta un cip cerebral – Elon Musk apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
11:30
Astăzi, 17 mai, punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene, postul vamal de frontieră de la Giurgiulești-Reni a fost inaugurat după o reconstrucție, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova. „Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene, postul vamal de frontieră de la Giurgiulești-Reni, va permite serviciilor vamale și de frontieră din Republica Moldova și Ucraina […] Articolul FOTO Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene de la Giurgiulești – Reni, inaugurat apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Doi moldoveni și un turc au fost prinși la frontieră cu acte falsificate. Cetățeanul Turciei de 31 ani conducea un camion cu remorcă. Acesta deținea dublicatele certificatelor de înmatriculare auto cu semne de falsificare. Șoferul a declarat că ar fi făcut copii la acte pentru a se asigura în cazul pierderii originalului. În cel de-al […] Articolul Doi moldoveni și un turc, depistați cu acte falsificate la vamă. Au rămas fără documente apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada estivală, începând cu 1 iunie și până la 30 iunie, de luni până vineri, în intervalul 09:00 și 18:00, vor fi organizate tabere vocaționale în cadrul celor 13 instituții extrașcolare din municipiul Chișinău, în scopul întremării și odihnei copiilor. Municipalitatea precizează că taberele de vară vocaționale sunt o […] Articolul Tabere vocaționale în cadrul celor 13 instituții extrașcolare din Chișinău. Cum părinții își pot înscrie copiii apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
O captură de mașini dezasamblate și piese de contrabandă, de circa 14.000.000 lei, a fost descoperită de polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Combaterea Criminalității Transfrontaliere și Direcției Urmărire penală, sub conducerea PCCOCS. „Urmare a investigării cauzei penale, a fost deconspirat încă un grup infracțional, investigat pentru introducerea ilegală a mașinilor de lux, fabricate după anul […] Articolul VIDEO Mașini de lux și piese de contrabandă de 14.000.000 lei, aduse din UE și Marea Britanie: Trei persoane, cercetate apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA) ar fi început ”războiul” împotriva Tatianei Răducanu, fiind ghidată de Procurorul General Interimar, Ion Munteanu. Este precizarea făcută de președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV. În opinia lui Gligor, ”în schemă” ar fi și adjunctul Veronicăi Dragalin, Vasile Plevan, care a picat […] Articolul Scandalul monstru dintre Dragalin și Răducanu: Șefa Procuraturii Anticorupție și-ar coordona acțiunile cu Ion Munteanu apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Moldovenii supuşi sancţiunilor internaţionale pot rămâne fără cetăţenie. Proiectul de modificare a legii, care conţine noile reglementări, a fost aprobat în lectura a doua de către deputaţi. Astfel, Legea privind aplicarea măsurilor internaţionale se completează cu un nou aliniat. Potrivit lui, Serviciul de Informaţii şi Securitate va analiza dacă este necesară aplicarea măsurii şi la […] Articolul Vot final în Parlament: Moldovenii supuşi sancţiunilor internaţionale pot rămâne fără cetăţenie apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Începând de astăzi, 17 mai, s-a dat startul tezelor semestriale la disciplina Matematica pentru profil real și Istoria românilor și universală pentru profil umanist, anunță Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău. De asemenea, elevii ce studiază în instituțiile cu profil sportiv și arte vor susține Proba de profil. Potrivit responsabililor, tezele semestriale […] Articolul Emoții mari! Liceenii din Chișinău susțin începând de astăzi tezele semestriale apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Doi soți de 29 și 28 ani, sunt cercetați penal, după ce și-au amenajat la domiciliu, un mini laborator de creștere a drogurilor. Activitatea infracțională a suspecților a fost documentată timp de o lună de oamenii legii.  „Ca urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că drogurile erau […] Articolul VIDEO Și-a amenajat la domiciliu un mini laborator de creștere a drogurilor. Un cuplu, cercetat penal apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
„Nu am de ce să discut toate speculațiile care se fac!”. Astfel a răspuns președinta Maia Sandu, fiind întrebată la o emisiune de la Tv8 dacă rețelele sociale TikTok și Telegram vor fi blocate în campania electorală pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamnă. „Ultima întrebare legată de speculațiile pe care le văd […] Articolul TikTok-ul și Telegram-ul vor fi blocate în campania electorală pentru prezidențiale? Cum răspunde Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Circa 565 procese-verbale au fost întocmite, pe parcursul lunii aprilie, conducătorilor de transport pasageri, care au admis încălcări, anunță Agenția Naționale Transport Auto (ANTA). „Pentru 135 conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare în […] Articolul Zeci de șoferi, care au admis încălcări, au rămas fără plăcuțele de înmatriculare. Suma amenzilor aplicate apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Miniștrii de finanțe din G7, care se vor reuni pe 24-25 mai, ar urma să susțină un plan al Uniunii Europene de a folosi veniturile provenite din activele rusești înghețate pentru a ajuta efortul de război al Ucrainei. Acest lucru a fost raportat jurnaliștilor, sub rezerva anonimatului, de către un oficial al Ministerului de Finanțe […] Articolul Reuters: G7 va sprijini abordarea UE privind utilizarea activelor înghețate ale Rusiei apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Anul, pe data de 17 mai, este marcată Ziua Mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale, În acest an, această zi este cu genericul „Măsurați tensiunea arterială, țineți-o sub control, trăiți mai mult!”. Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) se alătură acestui îndemn pentru a combate boala care afectează peste un miliard de persoane din întreaga […] Articolul Astăzi este marcată Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale. Îndemn pentru moldoveni apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Patru femei au fost ucise, joi noaptea, în urma unor atacuri ucrainene asupra Doneţk, un oraş ocupat de forţele ruse, au anunţat autorităţile stabilite de Moscova. Într-un alt atac în Belgorod, o femeie și un copil au murit în timp ce mașina în care se aflau a fost lovită, transmite digi24.ro. „Patru femei născute în […] Articolul Donețk și Belgorod au fost atacate. Au murit cinci femei și un copil apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Potrivit anchetatorilor, atacatorul este un apropiat al extremei pro-ruse și le-a spus anchetatorilor că este mândru de fapta sa. Pe de altă parte, starea premierului este în continuare una foarte gravă, însă medicii au reușit să îl stabilizeze. Șeful Guvernului a fost operat din nou și este monitorizat în permanență.  Bărbatul care l-a împușcat pe […] Articolul Noi detalii în cazul tentativei de asasinare a premierului slovac apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 17 mai, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 10:00 Briefing de presă susținut de Oleg Cara, directorul general al Biroului Național de Statistică, privind desfășurarea Recensământului populației și locuințelor 10:00 Dezbaterea publică la tema: „De ce este nevoie de acordul cu UE în domeniul apărării?” 11:00 Conferința […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Astăzi vicepremierului Mihai Popșoi va participa la cea de-a 133-a sesiune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Reuniunea anuală va avea loc la Strasbourg, Republica Franceză, sub egida președinției Liechtenstein-ului, reunind miniștrii și ambasadorii celor 46 de state membre ale Consiliului Europei și statelor observatoare pe lângă organizație. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la […] Articolul Mihai Popșoi va participa la cea de-a 133-a sesiune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Xi Jinping și Vladimir Putin au anunțat joi o „nouă eră” de parteneriat între cei doi cei mai puternici rivali ai Statelor Unite, pe care le-au condamnat într-o declarație comună. Xi, în vârstă de 70 de ani, și Putin, în vârstă de 71 de ani, au semnat joi o declarație comună despre „noua eră”, care […] Articolul Xi Jinping și Vladimir Putin anunță o nouă eră de parteneriat și condamnă Statele Unite apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Un bărbat din SUA, circumspect în legătură cu soția sa, și-a montat camere de supraveghere ca să vadă ce face jumătatea sa în lipsa lui. Ce a descoperit era aproape să-l omoare! O femeie din SUA a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost prinsă că încerca să-și omoare […] Articolul O femeie, condamnată la trei ani de închisoare. Îi punea soțului otravă în cafea apare prima dată în Realitatea.md.
06:50
Patru femei au fost ucise în urma unor atacuri asupra Doneţk, un oraş ocupat de forţele ruse, au anunţat autorităţile stabilite de Moscova, relatează AFP. Doneţk este ocupat din 2014 de forţele ruse sau pro-ruse şi este situat la mai puţin de 10 km de linia frontului de est, unde au loc lupte intense. De […] Articolul Lovituri în oraşul Doneţk, ocupat de forţele ruse: Patru femei au fost ucise apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.