Biroul Național de Statistică: Peste 640 de mii de persoane au fost recenzate de la începutul recensământului

Realitatea.md, 22 aprilie 2024 22:50

Peste 640 de mii de persoane au fost recenzate în perioada 8-21 aprilie, anunță Biroul Național de Statistică. Astfel, recenzorii au reușit să ajungă la 445 de mii de locuințe din țară „Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la recensământ, oferind recenzorului răspunsuri complete și corecte la chestionarul RPL. Îndemnăm populația să fie în […] Articolul Biroul Național de Statistică: Peste 640 de mii de persoane au fost recenzate de la începutul recensământului apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 10 minute
22:40
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a explicat  de ce în 2022 prețul la gaz a explodat fără precedent și Republica Moldova a plătit cele mai mari tarife. Potrivit acestuia, ANRE nu a ajustat tarifele la timp fiindcă acestea erau politizate. Declarația a fost făcută la emisiunea „Realitatea te privește” de la Rlive TV. „Tarifele sunt calculate […] Articolul Victor Parlicov explică de ce în 2022 prețul la gaz a explodat fără precedent: ANRE nu a ajustat tarifele la timp apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
22:10
Ruși și belaruși care fuseseră selectați ca voluntari pentru Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris au fost neașteptat respinși din motive de securitate, provocând furie și confuzie printre aceștia. Această decizie bruscă a generat reacții de indignare, mai ales în rândul celor care nu înțeleg motivele acestei excluderi. Unii dintre aceștia au mărturisit că […] Articolul Mai mulți ruși și belaruși excluși ca voluntari la Jocurile Olimpice din 2024 din motive de securitate apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
21:40
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a explicat la emisiunea „Realitatea te privește” de la Rlive TV de ce Termoelectrica va arde 5000 de tone de păcură, pe care urma să le păstreze drept rezervă de stat. „A fost o chestie tehnică legată de cisterne în care se stochează această păcură. Acestea sunt vechi și a fost […] Articolul Ministrul Energiei explică de ce Termoelectrica va arde 5000 de tone de păcură din rezerva de stat apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
20:40
Autoritățile locale din Kiev încurajează ucrainenii să participe la slujbele de Paște online în loc să meargă la biserică, din considerente de securitate, conform unui comunicat emis de administrația militară a orașului, citat de Kyiv Independent. Pe 5 mai, în ziua de Paște Ortodox, măsurile de securitate vor fi întărite în Kiev. Autoritățile vor institui […] Articolul Autoritățile de la Kiev încurajează ucrainenii să participe la slujbele de Paște online în loc să meargă la biserică apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Meteorologii prognozează pentru perioada 4-6 mai vreme fără precipitații, cu o mică probabilitate de instabilitate atmosferică. Pe 5 mai temperatura aerului va urca până la +22 de grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea vor fi între +5 și +11 grade. Solicitat de IPN, șeful Direcției prognoze meteorologice, Ghenadii Roșca, a menționat că în noaptea […] Articolul Ce vreme prognozează meteorologii moldoveni pentru ziua de Paști apare prima dată în Realitatea.md.
19:00
Una dintre tradițiile sărbătorilor pascale pare a fi traficul îngreunat peste tot. Pe lângă ambuteiajele de mașini, există și cele de oameni prin magazinele din țară. Realitatea.md a surprins vineri seara, 3 mai curent, câteva imagini de la unul din Chișinău. Creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele duminică, 5 mai 2024. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la […] Articolul FOTO „Trafic” îngreunat prin magazinele din țară. Peste două zile creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
18:40
Reprezentanții Mitropoliei Moldovei s-au dus la Ierusalim după focul haric cu o agenție turistică, într-un pelerinaj de cinci zile, care a început pe 29 aprilie. Din grupul de pelerini fac parte mai mulți mireni și patru fețe bisericești, spune Episcopul Ioan Moșneguțu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei. Nu toate persoanele care s-au pornit în acest […] Articolul Delegația Mitropoliei Moldovei s-a dus la Ierusalim cu cel puțin un politician afiliat fugarului Ilan Șor apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Joshua Dean, un avertizor de integritate care a atras atenția asupra defectelor de fabricație ale avionului 737 Max al constructorului Boeing, a murit după o scurtă boală, fiind al doilea avertizor al Boeing care moare în acest an. El avea 45 de ani și a acuzat conduita greșită a managementului calității. Dean, fost auditor de […] Articolul Încă un denunțător Boeing a murit. Este al doilea avertizor care-și pierde viața în acest an apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris vineri, 3 mai curent, comentariile recente ale preşedintelui francez, Emmanuel Macron, despre o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina ca făcând parte dintr-o „tendinţă foarte periculoasă”, relatează Reuters. Totodată, Rusia a calificat declaraţia ministrului de externe britanic, David Cameron – precum că Ucraina ar putea folosi […] Articolul Pericol și escaladare! Reacția Kremlinului la ultimele declaraţii ale lui Macron și Cameron privind Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Primăria Chișinău își asumă costurile necesare pentru transmiterea în direct a slujbei din Noaptea Învierii, sâmbătă spre duminică, când creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele, 5 mai 2024. Anunțul a fost făcut vineri, 3 mai curent, de primarul general, Ion Ceban, într-un video filmat în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” și postat pe rețelele sociale. „Dragi cetățeni, […] Articolul Primăria Chișinău își asumă costurile să transmită în direct slujba în Noaptea Învierii. Posturile tv au voie să preia apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
16:40
După ce s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Maia Sandu l-a primit la Președinție pe Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.  În legătură cu sărbătoarea creștină a Învierii, sărbătorită pe 5 mai, șefa statului a vorbit despre bucuria şi speranţa pe care o aduce Paștele în inimile tuturor credincioșilor, când viața […] Articolul După ÎPS Vladimir, Maia Sandu l-a primit și pe mitropolitul Petru al Basarabiei apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Trupele ruse și americane operează din aceeași bază militară din Niger de cel puțin câteva săptămâni, a declarat pentru CNN un oficial american al apărării și o altă sursă familiarizată cu chestiunea, punând cele două armate în imediata apropiere una de cealaltă într-un moment de intensificare a tensiunile legate de războiul din Ucraina.   Rușii folosesc un hangar […] Articolul Țara în care forțele americane și cele ruse operează din aceeași bază militară apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
John Kirby, coordonator pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, a declarat pe 2 mai că nu consideră încă disponibilitatea Chinei de a accepta „formula de pace” ucraineană ca fiind un factor-cheie pentru a influența Rusia, potrivit Voice of America. Kirby a fost rugat să comenteze posibilitatea participării Chinei la Summitul […] Articolul Casa Albă nu vede disponibilitatea Chinei de a accepta „formula de pace” ucraineană apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Ministerul Agriculturii confirmă că TransOil va primi licență pentru importul semințelor de floarea-soarelui. Autorizația va fi liberată pe 7 mai. Daniela Turculeț, purtătoarea de cuvânt a Ministerului, a precizat că permisiunea de import va fi valabilă 30 de zile. Decizia de a elibera documentul este justificată de epuizarea stocului în Republica Moldova. „Astăzi, în cadrul […] Articolul MAIA, despre licența pentru TransOil: Când se eliberează și cât va fi valabilă apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi, 3 mai, cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove. Discuția a avut loc în contextul Sfintelor Sărbători de Paști și s-a referit la bucuria Învierii și reunirea familiilor în această perioadă, dar și la importanța unității, a bunei înțelegeri și a grijii față de aproapele nostru. De […] Articolul FOTO Maia Sandu s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Vladimir. Despre ce au discutat apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Atmosfera sărbătorilor de Paști se face simțită și în instituțiile penitenciare. Persoanele care își ispășesc pedeapsa au fost implicate în diverse activități premergătoare marii Sărbători. „Activitățile la care au fost implicați deținuții au presupus ateliere de coacere a cozonacilor și păștilor, confecționarea articolelor cu specific pascal (felicitări, picturi, ouă încondeiate), ore informative despre tradițiile și […] Articolul FOTO Au vopsit ouă și au confecționat felicitări pascale. Cum se pregătesc deținuții de Paști apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
TransOil a primit vineri, 3 mai, licență pentru a import circa 70.000 de tone de floarea soarelui, susține Alexandr Slusari. Conform lui, autorizația s-ar fi oferit după-amiază, comisia specializată fiind convocată online. „Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie privind permisiune a importului. Cei, care au […] Articolul Slusari: TransOil a primit licență să import aproape 70.000 de tone de floarea-soarelui apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Compania continuă să își extindă rețeaua în Moldova. Acum, clienții pot primi colete nu numai la oficiile și poștomatele Nova Poshta, ci și la punctele de eliberare a coletelor care activează în incinta magazinelor, benzinăriilor, librăriilor, etc. „Am devenit prima companie logistică din Moldova, care a început să dezvolte noul format – puncte de eliberare […] Articolul Nova Poshta a deschis 50 puncte Pick Up — planifică încă 400. Acesta este un format de primire a coletelor în magazine apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Primăria Municipiului Chișinău a emis un comunicat de presă în care face apel către părinți să supravegheze copiii minori, în perioada Sărbătorilor Pascale, când vor face poze la decorațiunile de sărbătoare, amplasate în sectoarele Capitalei. Potrivit municipalității, solicitarea vine ca o asigurare, în contextul evitării oricăror incidente sau accidentări a minorilor. „Vă dorim să petreceți […] Articolul Îndemn pentru părinți: Supravegheați copiii când fac poze la decorațiunile cu tematică pascală apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Primăria Municipiului Chișinău amenajează terenuri speciale pentru plimbatul câinilor. Primarul Ion Ceban spune că primul teren de acest fel este amenajat în prezent în Parcul „La Izvor”, urmează în Parcul „Alunelul” și în pădurea parc „Butoiaș”. „La toate terenurile vor fi amplasate panouri informative, unde vor fi descrise regulile de comportament pentru deţinătorii de animale. […] Articolul Municipalitatea amenajează în parcurile din oraș terenuri speciale pentru plimbatul câinilor apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
După ce s-a aflat că 20 de judecători demisionează de la Curtea de Apel Chișinău demisionează, Comisia pre-vetting anunță toți magistrații din cadrul instanței fost anunțați despre faptul că a fost inițiată evaluarea lor și că au depus declarațiile de avere și interese personale. Comisia menționează că 20 dintre cei 40 de judecători ai Curții […] Articolul Comisia pre-vetting, după ce s-a aflat despre valul de demisii la Curtea de Apel: 20 de judecători au declarat averea apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
14:40
Rețeaua Moldretail Group S.R.L, proprietara magazinelor Linella, precizează că nu ține de responsabilitatea sa să verifice limita de pesticide. Se întâmplă după ce Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a rechemat un lot de banane din Ecuador. Moldretail Group S.R.L exprimă îngrijorarea față de prezentarea informației în spațiul public, Conform companiei, importatorul S.R.L „Fruct Expert-Plus”, […] Articolul Linella, cu acuzații la adresa ANSA după rechemarea bananelor: Numele altor rețele care le vând nu a fost menționat apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, se pregătește să lanseze o funcție mult așteptată de utilizatori: posibilitatea de a adăuga contacte în lista „Favorite”. Conform unui raport recent, WhatsApp dezvoltă o filă specială în lista de contacte care va permite utilizatorilor să adauge, să elimine și să rearanjeze contactele preferate […] Articolul WhatsApp se pregătește să lanseze o funcție mult așteptată de utilizatori apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Angajații de la serviciul de securitate de pe Aeroportul Internațional Miami din Florida au dat alarma după ce au observat ceva neobișnuit la un pasager care voia să se îmbarce într-o cursă internațională. La un control amănunțit s-a descoperit că acesta avea doi șerpi ascunși în pantaloni, scrie Digi24.ro. Alerta a fost dată când pe […] Articolul FOTO A vrut să urce în avion cu doi șerpi ascunși în pantaloni. Bărbatului i s-a interzis să urce în avion apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții, scrie digi24.ro. Loteria din Massachusetts a precizat că femeia, Christine Wilson, a câștigat de 2 ori câte […] Articolul Norocul îi stă după ușă. O femeie a câștigat de două ori câte un milion de dolari apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Sergiu Hanganu a deschis pensiunea „Hanul lui Hanganu” în localitatea de baştină, Lalova, raionul Rezina, acum mai bine de 20 de ani. A început ca o afacere de familie, iar ulterior s-a extins. În prezent are angajate şase persoane, iar în perioada de vară numărul lucrătorilor creşte.  Pensiunea oferă servicii de cazare, cu păstrarea autenticităţii […] Articolul „Hanul lui Hanganu” – agropensiunea dezvoltată cu ajutorul granturilor oferite de Guvern şi Uniunea Europeană apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Un bărbat învinuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență a fost amendat cu 95 mii lei. Cauza penală respectivă a fost pornită în iulie 2019 de către Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, în baza unei plângeri, iar Procuratura Anticorupție (PA) anunță că sentința a fost pronunțată urmare a încheierii unui acord […] Articolul Un bărbat a fost amendat pentru trafic de influență, în urma procedurii de recunoaștere a vinovăției apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Unirea Basarabiei cu România se face prin biserică și ea este deja începută. Declarația a fost făcută de preotul Constantin Olariu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei, în cadrul emisiunii „Dialog Deschis”. Potrivit lui, nu trebuie să ne fie rușine de faptul că suntem români, ci să ne recunoaștem apartenența etnică.  „Unirea Basarabiei cu România […] Articolul Preotul Constantin Olariu: Unirea Basarabiei cu România se face prin biserică și ea este deja începută apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
În limba română, există cuvinte care pot crea confuzie atunci când vine vorba de forma lor de plural. Un exemplu elocvent este pluralul substantivului „pască”, scrie antena3.ro. Mulți dintre noi se confruntă cu o dilemă lingvistică atunci când este vorba despre pluralul cuvântului „pască”. Este cunoscut faptul că substantivul „pască” nu are o formă de […] Articolul Pluralul cuvântului „pască”. Cum cerem corect la magazin apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Noul comandant al forțelor armate finlandeze, generalul Janne Jaakkola, consideră că este puțin probabil ca Rusia să atace direct un stat membru NATO, dar este posibil să continue atacurile hibride, în special bruierea semnalelor și interferența în alegeri, scrie Reuters. Potrivit lui Jaakkola, testarea articolului 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, care prevede autoapărarea colectivă […] Articolul Comandantul armatei finlandeze: Rusia va testa unitatea NATO prin atacuri hibride apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Poliția Națională va fi la datorie și în perioada sărbătorilor pascale, pe întreg teritoriul țării, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier și garantarea unui climat de siguranță pentru cetățeni. Inspectoratul General al Poliției (IGP) precizează că în acest sens a sporit prezența angajaților la serviciu. Mai mulți polițiști vor fi implicați în misiuni de […] Articolul Oamenii legii, mereu la datorie! În perioada sărbătorilor pascale vor asigura ordinea publică în țară apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online pe teritoriul Republicii Moldova, preponderent în apropierea instituțiilor de învățământ, a fost destructurată de oamenii legii.  Astfel, timp de 2 luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui membru activ al grupării cu vârsta de 26 ani din capitală. Urmare a investigațiilor […] Articolul VIDEO Plasa droguri în apropierea instituțiilor de învățământ. Un tânăr, reținut în flagrant apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
„Această aleasă şi sfântă zi, praznic al praznicelor, unește astăzi cerul cu pământul”, transmite mitropolitul Vladimir în pastorala publicată în ajunul Paștelui. Șeful bisericii ortodoxe din Moldova notează să sărbătoarea oferă creștinilor „prilej de bucurie şi veselie duhovnicească”. „Astăzi Domnul Vieții a risipit moartea şi a luminat întunericul, încurajând şi îmbărbătând pe cei care au […] Articolul Mitropolitul Vladimir dorește moldovenilor sărbători binecuvântate: Prilej de bucurie și veselie duhovnicească apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Cel puțin 15 oameni, inclusiv 11 britanici, au fost răniți într-o coliziune a unor camionete turistice în Turcia, relatează Sky News. Un martor susține că una dintre mașinile semideschise s-a izbit de partea din spate a unui alt autobuz în cartierul Manavgat din Antalya, care este o destinație populară pentru turiști. Autobuzul a ieșit apoi […] Articolul FOTO Microbuze turistice s-au ciocnit în Turcia. Cel puțin 15 persoane au fost rănite apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Licitația de la Aeroport va fi relansată, iar condițiile de participare – ajustate, anunță Agenția Proprietății Publice (APP). Modificări vor fi aplicate și caietului de sarcini, APP va recomanda Aeroportului să includă în documente explicații suplimentare și detaliate ale criteriilor de participare, fără a lăsa loc de interpretări. Se va mai recomanda reducerea numărului de […] Articolul Licitația de la Aeroport: APP anunță că vrea să schimbe legea, condițiile tenderului și să ajusteze caietul de sarcini apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
În atenția părinților și însoțitorilor minorilor, cetățeni ai Republicii Moldova! Dacă vă întoarceți acasă de sărbători sau pregătiți o escapadă cu cei mici în afara țării, Poliția de Frontieră vine în ajutor cu un set de recomandări și informații utile. Poliția de Frontieră reiterează că este important ca părinții să se asigure că pașaportul copiilor […] Articolul Informații utile pentru părinți! Ce trebuie să cunoască dacă planifică o călătorie împreună cu copiii apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Înainte de Paște, Traian Stoianov a inspectat Piața Centrală din Capitală, a vorbit cu vânzătorii, dar și cu moldovenii care se pregătesc de sărbători. Tradițional, piața a devenit furnicar. Moldovenii se grăbesc să cumpere ouă, cozonaci, carne, lactate și tot felul de delicii pe care să le pună pe masa de sărbătoare. Pentru cele mai […] Articolul VIDEO Traian face cumpărăturile de Paște la Piața Centrală. Moldovenii au povestit cum li se par prețurile apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Un străin a încercat să introducă ilicit în Republica Moldova mărfuri în valoare de peste 200000 lei, dar vameșii de la Leușeni i-au zădărnicit planul.  Potrivit Serviciului Vamal, acesta le-a comunicat vameșilor că transportă un autocamion de model ”Man” și trei containere, din Marea Britanie în adresa unui agent economic din Republica Moldova. Bărbatul în […] Articolul VIDEO A încercat să introducă ilicit în țară mărfuri de peste 200000 lei. Un străin, deconspirat de vameși apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Într-o țară ca Moldova, cu o istorie bogată și un viitor plin de provocări, dar și de oportunități, jurnalismul face lumină printre știrile sociale, economice și politice. În contextul Zilei Mondiale a Libertății Presei, cea mai tânără reporteră a grupului de presă Realitatea, Vlada Ciorici, povestește despre motivele pentru care a decis să facă jurnalism. […] Articolul Fiind informat, ești protejat! Libertatea presei, văzută prin ochii celei mai tinere reporterițe de la Realitatea.md apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Meteorologii anunță că în râul Nistru, în perioada 3-6 mai, va avea loc o creștere a nivelului apei pe sectorul satul Unguri – orașul Dubăsari. Acest lucru se va întâmpla din cauza deversării sporite a apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (Ucraina), până la 600 m3/s. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), creșterea estimată va […] Articolul O nouă avertizare hidrologică: În râul Nistru va avea loc o creștere a nivelului apei apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, rămâne fără unul dintre cei mai apropiați consilieri. Este vorba despre Veaceslav Negruța, consilier prezidențial în domeniul economic, transmite Bani.md. Potrivit sursei citate, decretul din 26 aprilie privind eliberarea din funcție a lui Negruța a fost publicat în ediția de astăzi a Monitorului Oficial. Anterior, în spațiul public s-a vehiculat […] Articolul Un apropiat consilier economic al Maiei Sandu a demisionat. Ar putea fi numit consilier al guvernatorului BNM apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Sărbătorile Pascale sunt adesea asociate cu un consum abundent de alimente și cu trecerea bruscă de la alimentația vegetariană, de post, la cea animalieră. Potrivit specialiștilor din cadrul Agenției Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), acest fapt poate avea consecințe neplăcute, precum acutizarea bolilor cronice, în special, a celor digestive. Astfel, pentru a preveni apariția acestor […] Articolul NU faceți abuz de mâncare în perioada sărbătorilor pascale. Recomandările specialiștilor ANSP apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, susține că declarațiile ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, referitoarea la investigațiile privind licitația de la Aeroport, nu pot împiedica cercetările. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, funcționara menționând că ancheta a început încă în ianuarie. Potrivit Veronică Dragalin, procurorii anticorupție sunt obligați să se […] Articolul VIDEO Şefa PA, către Spînu, despre licitația de la Aeroport: Când există suspiciuni, noi suntem obligați să investigăm apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Ministerul Afacerilor Externe al Kârgâzstanului recomandă cetățenilor săi să se abțină temporar de la călătoriile în Rusia. Un mesaj de pe site-ul Ministerului de Externe afirmă că cetățenii din Kârgâzstan „care nu au motive întemeiate să călătorească” în Federația Rusă sunt sfătuiți să se abțină de la călătorii „până la măsurile de securitate suplimentare introduse […] Articolul Autoritățile din Kârgâzstan își îndeamnă cetățenii să evite călătoriile în Rusia. Care este motivul apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat tarife mai mici la gazele naturale. Astfel, consumatorii casnici vor achita 12 lei și 15 bani (fără TVA) pentru un metru cub. Noile tarife intră în vigoare începând de azi, 3 mai. După ce a eliminat monopolul „Gazprom”-ului pe piața națională de gaze, R. Moldova este pe […] Articolul Victor Parlicov, ministrul Energiei, invitatul jurnalistei Valentina Ursu la „Realitatea te privește” apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Pierderea pieței europene de gaze, unde mai mult de jumătate din exporturile de gaze ale Rusiei erau direcționate înainte de război, continuă să ruineze Gazprom. Compania, care deține monopolul asupra exporturilor de gaze prin conducte din Federația Rusă, a înregistrat o pierdere netă record de 629 de miliarde de ruble pentru 2023, potrivit declarațiilor Standardelor […] Articolul „Rezultate dezastruoase”. Gazprom a raportat pierderi record după întreruperea furnizării de gaze către Europa apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Arderea anvelopelor are un impact negativ asupra sănătății populației, cu efecte adverse severe. Astfel, în scopul protecției sănătății populației și mediului înconjurător, Agenția de Mediu avertizează cetăţenii să renunţe la practicarea ritualului tradiţional secular în noaptea de Înviere, care duce la poluarea aerului. „În procesul arderii anvelopelor în atmosferă sunt emanate zeci de substanțe chimice […] Articolul Moldovenii, îndemnați să nu ardă anvelope în noaptea de Paști. Ce amenzi riscă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
09:30
Primăria municipiului Chișinău informează că în această dimineață s-a produs un deranjament la rețeaua de contact de pe strada Pușkin, strada Bucureșt, cu direcția spre Buiucani. Circulația troleibuzelor din zonă este afectată.  Astfel, rutele nr. 7, 12 și 25 circulă până la strada Columna; ruta nr. 10 spre Telecentru: str. M. G. B – Bodoni […] Articolul Ghinion de dimineață! Mai multe unități de transport staționează din cauza unui deranjament la rețeaua de contact apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Republica Moldova va avea un registru al drumurilor publice, anunță Administrația de Stat a Drumurilor. Evidența informațională a drumurilor publice va permite o monitorizare mai precisă a stării fiecărui traseu și identificarea nevoilor specifice de întreținere. „Registrul va fi integrat cu alte sisteme relevante, cum ar fi cele de transport public, cel geografic național și […] Articolul ASD anunță! Republica Moldova va avea un registru al drumurilor publice apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Un bărbat din Strășeni a fost condamnat la 16 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru omorul concubinei. „Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni, inculpatul, la 07 februarie, curent, aflându-se în satul Căpriana, raionul Strășeni, fiind în stare de ebrietate alcoolică, având asupra sa un […] Articolul Un bărbat din Strășeni, care i-a luat viața concubinei, condamnat. Precizările procurorilor apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.