11 companii private din țară s-au alăturat Ministerului Educației și vor susține financiar crearea rețelei școlilor model. Vor fi investite 17 milioane de lei

Unica.md, 25 aprilie 2024 08:30

11 companii private din Republica Moldova s-au alăturat Ministerului Educației și vor susține financiar crearea rețelei școlilor model. Declarația a fost făcută de ministrul Educației și Cercetării, potrivit căruia business-ul ... Post-ul 11 companii private din țară s-au alăturat Ministerului Educației și vor susține financiar crearea rețelei școlilor model. Vor fi investite 17 milioane de lei apare prima dată în Unica.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Unica.md

Acum 8 ore
22:50
Focul Haric a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus în Republica Moldova atât de reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove cât și de cei ai Mitropoliei Basarabiei. Sfânta lumină ... Post-ul Sfânta lumină a fost distribuită preoților și enoriașilor în scuarul Mitropoliei Chișinăului apare prima dată în Unica.md.
22:40
Clipe de înaltă bucurie duhovnicească au trăit în această seară clericii și închinătorii adunați la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din centrul Capitalei. Delegația Arhiepiscopiei Chișinăului, condusă de ÎPS Părinte ... Post-ul Focul Haric a ajuns la Chișinău apare prima dată în Unica.md.
Acum 12 ore
20:50
Președintele României Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de Paşte pentru românii de pretutindeni, dar despre gândurile care se îndreaptă către ”semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările ... Post-ul Klaus Iohannis, mesaj de Paște pentru toți românii: „Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruința vieții asupra morții și a luminii asupra întunericului” apare prima dată în Unica.md.
20:20
Un român și-a pierdut antebrațul în urma unei încercări eșuate de a arunca în aer un bancomat. Mai mult, complicii săi l-au abandonat la locul faptei. Un român în vârstă ... Post-ul Un român și-a pierdut antebrațul în Italia, încercând să arunce în aer un bancomat apare prima dată în Unica.md.
20:10
Învierea Domnului aduce bucurie în sufletele tuturor, cel mai răspândit obicei fiind vopsirea ouălor roşii, a căror prezenţă este obligatorie pe masa de Paşti. 40 de zile după Învierea Domnului ... Post-ul Cele mai frumoase urări de Paşte! Ce trebuie să le urezi celor dragi în aceste zile apare prima dată în Unica.md.
19:30
Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă ... Post-ul Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii apare prima dată în Unica.md.
19:10
Imagini cu pregătirile de Paște din anul 1941 au fost postate de Cineclic pe pagina de Facebook, iar acestea arată atmosfera romanțată a României de acum 83 de ani. Țărani ... Post-ul Imagini video de Paște din România, de acum 83 de ani apare prima dată în Unica.md.
19:00
Cei mai bogaţi oameni din lume pot cheltui până la 500.000 de dolari pe pachete „ultra-exclusive” pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, despre care promotorii susţin că includ întâlniri ... Post-ul 500.000 de dolari costă un pachet exclusiv pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Serviciile incluse în acest preț apare prima dată în Unica.md.
18:40
Ministerul Finanțelor avertizează despre scrisori false transmise din numele instituției cu scop de înșelăciune, care se manifestă prin pretinsa solicitare de a achita impozitul pe venit, urmare a blocării unor ... Post-ul Atenție! Scrisori false transmise din numele Ministerului Finanțelor apare prima dată în Unica.md.
18:40
O femeie din Statele Unite a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în decurs de 10 săptămâni. Loteria de stat din Massachusetts a ... Post-ul O femeie, dublă câștigătore a premiului de 1 milion de dolari la loto apare prima dată în Unica.md.
18:30
Compania Teleradio Moldova (TRM) a desemnat câștigătorul concursului de proiecte arhitecturale pentru noul său sediu. Este vorba despre compania ARHI-STRAT DECO SRL. Potrivit întreprinderii, proiectul învingător reprezintă o abordarea inovatoare. ... Post-ul Cum va arăta noul sediu al companiei Teleradio-Moldova apare prima dată în Unica.md.
18:20
Eurovision 2024 începe duminică, 5 mai, la Malmö, în Suedia. Casele de pariuri au indicat deja primele trei țări favorite la victorie, în timp ce datele de pe serviciile de ... Post-ul Eurovision 2024: Cine sunt cei trei favoriți la casele de pariuri apare prima dată în Unica.md.
18:00
Rusia a deschis o acțiune penală împotriva președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, și l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenția de presă rusă TASS, citând Ministerul rus de ... Post-ul Volodimir Zelenski, pus de Moscova pe lista persoanelor căutate apare prima dată în Unica.md.
18:00
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon, a transmis un mesaj de felicitare pentru cetățenii moldoveni cu ocazia Sărbătorilor Pascale. În imaginile video publicate pe pagina de ... Post-ul Ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon, îi felicită pe cetățeni cu ocazia Sărbătorilor Pascale apare prima dată în Unica.md.
17:50
Lumina Sfântă s-a aprins la ora 14:19 în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în țări din întreaga lume, inclusiv în Republica Moldova. Patriarhul Theophilos III ... Post-ul Minunea s-a produs! La Ierusalim s-a aprins Focul Haric apare prima dată în Unica.md.
Acum 24 ore
15:50
Moldretail Group S.R.L, proprietara magazinelor Linella, a venit cu o reacție după ce ANSA a rechemat un lot de banane și a scris că fructele cu pesticide erau destinate spre ... Post-ul Reacția Linella, după ce ANSA a dat vina pe lanțul de magazine pentru lotul de banane cu pesticide apare prima dată în Unica.md.
15:30
Compania „Teleradio-Moldova” va transmite slujbele din noaptea de Paști pe canalele sale de televiziune Moldova 1 și Moldova 2. Anunțul a fost făcut de directorul general al companiei, Vlad Țurcanu, ... Post-ul Noaptea de Înviere: Transmisiune live realizată de la două lăcașuri sfinte din Chișinău apare prima dată în Unica.md.
15:10
Satul ucrainean Oceretine a fost măcinat de lupte, arată imaginile filmate cu drona obținute de The Associated Press. Satul a fost o țintă pentru forțele rusești în regiunea Donețk din ... Post-ul Localitatea ucraineană Oceretine, distrusă de artirelia și bombele rusești. Imagini cutremurătoare apare prima dată în Unica.md.
14:10
Chiria unui apartament în centrul Chișinăului poate ajunge la mii de euro pe lună. Asta o demonstrează anunțurile plasate pe rețelele sociale. Spre exemplu, chiria unui apartament cu trei camere ... Post-ul Cum arată apartamentul din Chișinău pentru care proprietarul cere lunar 6 mii de euro chirie apare prima dată în Unica.md.
14:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat un apel pentru concetățenii noștri aflați la muncă sau studii peste hotare și care au revenit acasă cu ocazia sărbătorilor pascale. „Dragă diasporă, ... Post-ul Maia Sandu, apel către diaspora care revine acasă pentru sărbătorile de Paște: „Vorbiți cu rudele și prietenii despre referendum și aderarea la familia europeană” apare prima dată în Unica.md.
14:00
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, vineri, la o întâlnire cu cadeţii din Hmelnîţki, oraş din vestul Ucrainei, că războiul cu Rusia intră într-o nouă etapă, iar ruşii se pregătesc ... Post-ul Volodimir Zelenski spune că rușii se pregătesc de „o nouă ofensivă”: ,,Ne aflăm în fața unei noi etape a războiului” apare prima dată în Unica.md.
13:50
Un adolescent de origine română va fi decorat de către președintele Republicii italiene. Băiatul a ascultat involuntar o convorbire telefonică, a recunoscut gravitatea situației și a reușit să prevină o ... Post-ul Un adolescent român, erou la 16 ani. A reușit să prevină o crimă în Italia apare prima dată în Unica.md.
13:30
Un bărbat, șofer al unui microbuz care venea din Rusia cu pasageri și bagaje neînsoțite, a fost găsit cu 23 de telefoane mobile noi și 21 de încărcătoare. Acestea au ... Post-ul Un șofer de microbuz care venea din Rusia a rămas fără 23 de telefoane, la vama Leușeni apare prima dată în Unica.md.
13:20
La Grădina Zoologică din Chișinău, în familia zebrelor, s-a născut un pui. Îngrijitorii de la zoo i-au ales animăluțului numele Zeus. Este al doilea pui de zebră născut în ultimile ... Post-ul Un pui de zebră s-a născut la Grădina Zoologică din Chișinău apare prima dată în Unica.md.
13:10
Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, va săvârși în acest an slujba de Înviere la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” de pe Ștefan cel Mare și Sfânt, ... Post-ul ÎPS Părinte Mitropolit Petru va săvârși în acest an Slujba de Înviere la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din centrul Chișinăului apare prima dată în Unica.md.
13:00
Peste 150.000 de militari și aproximativ 2.500 de vehicule de luptă vor participa la paradele militare care vor avea loc pe 9 mai în peste 20 de orașe din Rusia ... Post-ul Peste 150.000 de militari vor defila la paradele de Ziua Victoriei, în Rusia apare prima dată în Unica.md.
13:00
Focul haric va ajunge la Chișinău în seara zilei de sâmbătă. Mitropolia Moldovei îl va aduce în scuarul catedralei mitropolitane între orele 19:00 – 20:00. Mitropolia Basarabiei îl va întâmpina ... Post-ul La ce oră va ajunge focul haric la Chișinău? Precizările mitropoliilor Moldovei și Basarbiei apare prima dată în Unica.md.
12:50
Cea de-a treia farmacie din cadrul proiectului „Farmacie în satul tău” a fost deschisă ieri, 3 mai, în satul Rîșcova, raionul Criuleni. Foto: amdm.gov.md Astfel, cei peste 1.000 de oameni ... Post-ul A treia farmacie subvenționată de stat a fost deschisă într-o localitate din Moldova apare prima dată în Unica.md.
12:10
Astăzi este Sâmbăta Mare, ziua în care credincioșii fac ultimele pregătiri de Paște și ultima zi dinaintea Paștelui. Tot în această zi, oamenii se pregătesc ca seara să ia parte ... Post-ul Ce să pui în coșul pentru biserică în noaptea de Înviere apare prima dată în Unica.md.
12:00
Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, ne spune că femeia este murdară în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Părintele Argatu sfătuia să ... Post-ul Ce femei nu au voie să meargă la Înviere! apare prima dată în Unica.md.
11:50
Învierea Domnului este o sărbătoare pentru toți. Instituțiile penitenciare au reușit să creeze atmosferă de sărbătoare și persoanelor care își ispășesc pedeapsa. Foto: Administrația Națională a Penitenciarelor În perioada pre-pascală ... Post-ul Atmosferă de sărbătoare în penitenciare. Deținuții au vopsit ouă apare prima dată în Unica.md.
11:50
Un cetăţean rus a fost condamnat, vineri, la 15 ani de închisoare de către un tribunal militar pentru că a incendiat un centru de recrutare din oraşul Habarovsk, în estul ... Post-ul Rusia: Un cetățean, condamnat la 15 ani de închisoare după ce a dat foc unui centru de recrutare pentru război apare prima dată în Unica.md.
11:30
Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, 3 mai, cu Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. Foto: Președinția Republicii Moldova În legătură cu sărbătoarea creștină ... Post-ul Maia Sandu l-a îndemnat pe Mitropolitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, să contribuie la menținerea Păcii apare prima dată în Unica.md.
11:30
Rolul Slovaciei în cadrul Uniunii Europene și beneficiile aduse de aderare au fost evidențiate într-o expoziție la Chișinău. Aceasta prezintă panouri informative însoțite de fotografii ce reflectă parcursul Slovaciei în ... Post-ul O expoziție care evidențiază rolul Slovaciei în Uniunea Europeană și beneficiile aduse de aderare, inaugurată la Chișinău apare prima dată în Unica.md.
11:20
Republica Moldova are oameni în vârstă aptă de muncă, doar că aceștia nu se află în țară. Dintre cei aflați acum în țară, într-un viitor apropiat, mai mult de jumătate ... Post-ul Studiu: Cel mai mult migrează din Moldova tinerii cu vârste între 25 și 34 de ani apare prima dată în Unica.md.
11:10
Săptămâna Patimilor continuă în biserici cu denia din Sâmbătă Mare când se prăznuieşte „îngroparea lui Hristos cu trupul şi pogorârea la iad, cu dumnezeirea”. Aceasta este ultima zi în care ... Post-ul Sâmbăta Mare: Ce este interzis să faci în ultima zi înainte de Paște apare prima dată în Unica.md.
11:00
Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat pe 2 mai, împreună cu premierul Dorin Recean și cu vicepremierul Dumitru Alaiba, la o ședință de lucru cu echipa Ministerului Dezvoltării ... Post-ul Integrarea europeană în domeniul economic, discutată la Chișinău apare prima dată în Unica.md.
11:00
Temperaturile foarte generoase din această primăvară au copt căpșunile mult mai devreme. Au apărut deja primele căpșuni moldovenești, iar la piață prețul acestora pornește de la 65 de lei. Cei ... Post-ul Primele căpșune autohtone au apărut în vânzare. Care este prețul apare prima dată în Unica.md.
10:50
Eudochia Grib este mama a doi copii și profesoară de clasele primare, iar de jumătate de an luptă cu o boală rară și nemiloasă. Foto: Eudochia Grib/Facebook „Bună ziua, dragi ... Post-ul O învățătoare din Hâncești, mamă a doi copii, cere ajutorul oamenilor pentru a putea învinge cancerul apare prima dată în Unica.md.
10:40
Peste 450 de pompieri și salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi la datorie de Noaptea Învierii De Noaptea Învierii peste 450 de pompieri și salvatori ... Post-ul Anunțul IGSU pentru cetățeni, în preajma Nopții de Înviere apare prima dată în Unica.md.
10:20
În perioada 8-31 mai, la Biblioteca Națională se vor desfășura „Zilele Europei 2024”. Evenimentele care vor avea loc sunt organizate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele ... Post-ul Zilele Europei la Biblioteca Națională: iată ce evenimente vor fi organizate apare prima dată în Unica.md.
10:20
La ora actuală, toată punctele de trecere a frontierei funcționează în mod normal, cu un flux echilibrat în ambele direcții de deplasare, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF). ... Post-ul Toate punctele de trecere a frontierei funcționează echilibrat. Anunțul poliției de frontieră apare prima dată în Unica.md.
10:10
Cătălina Cazacu este o tânără actriță din Republica Moldova care și-a făcut studiile în actorie la East 15 Acting School. Tânăra moldoveancă a obținut un nou rol într-o nouă producție ... Post-ul Mândrie pentru țara noastră! O moldoveancă joacă într-o nouă producție internațională apare prima dată în Unica.md.
09:40
Agenția de Mediu anunță cetățenii să evite aprinderea rugurilor în Noaptea de Înviere, în special în cazul arderii anvelopelor, pentru a proteja sănătatea oamenilor și mediul înconjurător. Autoritățile menționează că, ... Post-ul Arderea anvelopelor în noaptea de Paști este interzisă. Cât constituie amenda? apare prima dată în Unica.md.
09:30
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit ieri, 3 mai, cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove. Discuția a avut loc în contextul Sfintelor Sărbători de Paști și s-a ... Post-ul Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove apare prima dată în Unica.md.
Ieri
21:20
Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite ... Post-ul Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală apare prima dată în Unica.md.
21:20
Ies la iveală noi detalii legate de operația suferită de Kate Middleton. La începutul anului, aceasta a fost supusă unei intervenții la abdomen. Pentru această procedură medicală, o echipă de ... Post-ul Kate Middleton, operată de medici italieni. S-a ținut în secret apare prima dată în Unica.md.
21:10
Melodia ”Dragostea din Tei” prezintă un pericol real pentru șoferi. Un studiu recent arata că aceasta poate distrage atenția celor care o ascultă în timp ce conduc. Astfel, hitul celor ... Post-ul Melodia „Dragostea din Tei”, periculoasă pentru șoferi. Cum îi afectează apare prima dată în Unica.md.
21:10
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”, operat de compania multinaţională franceză Accor, care va circula abia din 2025. Rezervările încep marţi, însă preţurile ... Post-ul Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express” apare prima dată în Unica.md.
21:10
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a venit cu precizări importate pentru părinții și însoțitorii copiilor care planifică să se revină în țară de sărbători sau să plece într-o vacanță ... Post-ul Călătoriți în siguranță! Precizările Poliției de Frontieră pentru cei care vor să meargă în călătorie cu copiii apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.