(live/update) Deputații, în ședință. Gherasim: Sirienii deja au venit în Moldova, acum așteptăm marocanii din Polonia

UNIMEDIA, 25 aprilie 2024 13:30

Deputații se întrunesc în ședință plenară, la această oră. Pe ordinea de zi figurează mai multe subiecte, printre care și Proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență, care a provocat mai multe discuții contradictorii în spațiul public, dar și câteva proiecte privind ratificarea unor acorduri de împrumut pentru RM.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 6 ore
20:10
Focul Haric a ajuns în această seară la Chișinău și este împărțit enoriașilor.
20:00
O femeie căzută de pe o trotinetă cât pe ce să fie spulberată de o mașină la Rîșcani. Potrivit imaginilor video, femeia în timp ce conducea o trotinetă, a lovit un microbuz apoi a căzut pe banda de circulație.
19:40
Un moldovean în vârstă de 34 de ani, cercetat de oamenii legii după ce a fost prins încercând să treacă frontiera cu 23 de telefoane mobile și 21 de încărcătoare, nedeclarate vamal. Potrivit informațiilor, tânărul se deplasa la volanul unui microbuz Mercedes Sprinter, din Federația Rusă transportând pasageri și bagaje neînsoțite.
19:10
Potrivit presei ruse, Ministerul Afacerilor Interne i-a plasat pe Volodimir Zelenski și Petro Poroșenko pe lista de căutare.
18:40
Fiul de un an și 4 luni al Cristinei Scarlevschi, decedat acum trei zile, a fost petrecut astăzi pe ultimul drum. Tânăra a publicat primele imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram, scrie SHOK.md.
Acum 8 ore
18:00
O femeie din Statele Unite a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în decurs de 10 săptămâni. Loteria de stat din Massachusetts a dezvăluit că Christine Wilson este norocoasa deţinătoare a biletului care a câştigat premiul cel mare pentru a doua oară, scrie news.ro.
17:40
Knock-out frumos pe ringul FEA Championship la Chișinău. Campionul mondial la proba de Muay Thai, Nicolae Carauș și-a eliminat adversarul român, Năstase, din prima repriză.
17:10
Concursul Eurovision 2024 se deschide marţi în oraşul Malmo, în sudul Suediei, umbrit de războiul din Gaza. În centrul festivităţilor se află participarea Israelului la concursul vechi de aproape 70 de ani, care în acest an reuneşte 37 de ţări şi se va încheia cu finala din 11 mai, scrie news.ro.
16:40
Peste 450 de pompieri și salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi la datorie de Noaptea Învierii.
Acum 12 ore
16:10
Adversar notoriu al lui Donald Trump de mai mulţi ani, Robert De Niro l-a atacat din nou pe fostul preşedinte american într-un interviu. În cadrul emisiunii „The 11th Hour” de pe MSNBC, actorul l-a descris pe candidatul republican ca fiind „bolnav” şi un „monstru”, scrie news.ro.
15:40
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu un comentariu, după de 17 judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de demisie. „Sunt foarte finuți, foarte sensibili. Schimbările climatice, politice, evaluarile îi deranjează. La treabă, la treabă, oameni buni”, a declarat speakerul.
15:10
Cei mai bogaţi oameni din lume pot cheltui până la 500.000 de dolari pe pachete „ultra-exclusive” pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, despre care promotorii susţin că includ întâlniri cu sportivii, acces la satul sportivilor şi "şansa de a lua parte la ceremonia de deschidere", scrie digi24.ro.
14:40
Lumina Sfântă s-a aprins la ora 14:19 în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în Moldova.
14:30
Compania Teleradio-Moldova va transmite, pe canalele sale de televiziune, slujba din Noaptea Învierii de la Catedrala Mitropolitană, dar și de la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din capitală. Declarația a fost făcută de directorul Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, după ce edilul capitalei, Ion Ceban, a declarat că acest lucru nu se va întâmpla.
14:20
Compania Teleradio-Moldova va transmite, pe canalele sale de televiziune, slujba din Noaptea Învierii de la Catedrala Mitropolitană, dar și de la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din capitală. Declarația a fost făcută de directorul Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, după ce edilul capitalei, Ion Ceban, a declarat că acest lucru nu se va întâmpla.
13:50
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, vineri, la o întâlnire cu cadeţii din Hmelnîţki, oraş din vestul Ucrainei, că războiul cu Rusia intră într-o nouă etapă, iar ruşii se pregătesc pentru extinderea ofensivei, relatează Ukrainska Pravda, potrivit digi24.ro.
13:20
Focul haric va ajunge la Chișinău în seara de astăzi, 4 aprilie. Între orele 19.00 – 20.00, Sfânta Lumină va fi întâmpinată în scuarul catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală, de unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor.
12:40
Fostul șef de stat, Igor Dodon, a publicat o fotografie rară alături de cei trei feciori ai săi, doi dintre care își fac studiile peste hotare. „Au venit băieții acasă, de sărbători”, a scris ex-președintele.
12:20
Un înalt oficial al serviciilor secrete ucrainene a avertizat cu privire la amenințarea pe care Moscova o reprezintă pentru alte națiuni din Europa, spunând că „rușii ar putea cuceri Țările Baltice în șapte zile” dacă aliații nu fac față Rusiei acum, scrie Newsweek, potrivit digi24.ro.
11:40
Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolitul Vladimir, a publicat Pastorală la Învierea Domnului. „Această aleasă şi sfântă zi, praznic al praznicelor, unește astăzi cerul cu pământul. Sărbători pascale binecuvântate, petrecute cu familia şi cu semenii, în pace şi iertare, în liniște şi iubire sfântă”, transmite Înaltpreasfințitul în mesajul său.
Acum 24 ore
11:10
Primarul general, Ion Ceban, a declarat că Televiziunea Națională nu va transmite în acest an, în direct, slujba de la Catedrala Mitropolitană din Noaptea Învierii. Astfel, potrivit edilului, a fost luată decizia ca slujba să fie difuzată pe paginile online ale Primăriei Chișinău, toate instituțiile media fiind invitate să transmită evenimentul.
10:50
Sărbătorile de Paște au fost însoțite de-a lungul timpului de tradiți. În unele state, acestea sunt de-a dreptul ieșite din comun. De exemplu, într-un orășel din Franța, oamenii fac o omletă din 15.000 de ouă, iar în Germania pomii sunt decorați cu ouă colorate, scrie digi24.ro.
10:30
Emilian Crețu face primele dezvăluiri despre relația dintre sora sa și Renato Usatîi, după ce tânăra a anunțat că cei doi s-au despărțit. Invitat în platou la „O seară perfectă”, actorul a răspuns la întrebarea care îi interesează cel mai mult pe internauți, scrie SHOK.md.
10:10
O așezare veche de aproape 300 de ani, scufundată sub apele unui baraj din Filipine, a reapărut pe măsură ce căldura înăbușitoare a secat rezervorul de apă, scrie digi24.ro.
09:50
Primăria Chișinău informează că în acest weekend în sectoarele Capitalei vor fi desfășurate diverse târguri cu produse și mărfuri autohtone. Activitățile sunt organizate cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse de sezon și cele cu tematică pascală.
09:20
Sâmbăta Mare reprezintă ziua în care trupul lui Iisus Hristos a fost pus în mormânt. Este, de asemenea, ultima zi din Săptămâna Patimilor, în care creştinii ortodocși se pregătesc pentru sărbătoarea Învierii Domnului.Tot astăzi, ajunge în țară Lumina Sfântă de la Ierusalim.
09:10
Pe 4 mai s-au desfășurat evenimente marcante în domeniile juridic, ingineresc, cultural și politic, care au modelat istoria contemporană.
08:50
Meteorologii anunță pentru acest weekend vreme frumoasă pe întreg teritoriul țării. Astăzi, vântul va sufla încă răcoros din sectorul de nord, iar în restul zilelor - de la sud slab la moderat.
08:30
Conjuncția planetară de astăzi promite schimbări și revelații. Fiecare semn zodiacal va resimți influența astrelor într-un mod unic, iar arhetipurile astrologice vor juca un rol esențial în modul în care fiecare nativ va naviga aceste energii. Ce secrete vă pot dezvălui astrele astăzi? Descoperiți în horoscopul zilnic personalizat.
07:20
Astăzi, Moldova se bucură de o vreme predominant însorită, cu cer variabil pe parcursul zilei. Conform Serviciul Hidrometeorologic de Stat, este de așteptat ca vremea să rămână uscată, fără precipitații semnificative.
Ieri
21:40
Poliția Națională a sporit prezența angajaților la serviciu în perioada sărbătorilor pascale, pentru asigurarea ordinii publice. Totodată, oamenii legii vin cu recomandări pentru cetățeni.
21:20
Poliția Națională a sporit prezența angajaților la serviciu în perioada sărbătorilor pascale, pentru asigurarea ordinii publice. Totodată, oamenii legii vin cu recomandări pentru cetățeni.
21:00
Poliția Națională a sporit prezența angajaților la serviciu în perioada sărbătorilor pascale, pentru asigurarea ordinii publice. Totodată, oamenii legii vin cu recomandări pentru cetățeni.
20:30
Regele Charles al III-lea a asistat la un spectacol ecvestru celebru, Royal Windsor Horse Show, unde a fost îmbrăţişat de una dintre nepoatele sale preferate, Zara Tindall, informează DPA, potrivit agerpres.ro.
20:00
Agenția de Mediu îndeamnă cetățenii să evite aprinderea rugurilor în noaptea de Înviere, în special arderea anvelopelor, pentru a proteja sănătatea oamenilor și mediului înconjurător. „În procesul arderii anvelopelor în atmosferă sunt emanate zeci de substanțe chimice periculoase, cancerigene. Printre acestea se numără monoxidul de carbon, oxizi de sulf și de azot, dioxine, furani, metale grele, benzen și hidrocarburi aromatice policiclice, iar în funcție de caracteristica și direcția vântului, aceste substanțe pot fi dispersate la distanțe mai mari de 160 de km”, spun responsabilii.
19:30
Elevii din toată țara au intrat în vacanța de Paște, începând cu ziua de astăzi, 5 mai. Copiii urmează să revină la ore peste 10 zile.
19:00
Spania a abrogat un premiu anual pentru luptele cu tauri, provocând reproșurile conservatorilor față de o măsură împotriva unei tradiții de secole pe care ei o văd ca o formă de artă, dar care provoacă îngrijorare în ce privește protecția animalelor, scrie Reuters, citat de presa română.
18:30
În legătură cu sărbătorile pascale, Î.M. „Piața Centrală” informează cumpărătorii despre programul de lucru valabil pentru 5, 6 și 13 mai.
18:10
Primăria municipiului Chişinău informează că în acest weekend transportul public din capitală va activa conform unui program special.
17:50
O fabrică germană aparţinând companiei Diehl Metal, care produce sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM pe care Berlinul îl furnizează armatei ucrainene, a fost cuprinsă vineri de un incendiu impresionant, relatează presa germană, potrivit hotnews.ro.
17:30
Deputatul PAS Radu Marian salută intenția Agenției Proprietăți Publice (APP) de a relansa licitația pentru închiderea spațiilor de la Aeroport și a aplica condiții mai avantajoase pentru a atrage cât mai multe companii serioase.
17:10
Suedezul Kevin Lidin, în vârstă de 25 de ani, a renunțat la fotbal la începutul anului 2023 și a ales să devină călugăr budist, transmite digisport.ro.
17:10
Alertă în București, după ce mai mulţi indivizi au răpit ieri un tănăr moldovean de 33 ani, din parcarea subterană a unui complex rezidenţial din Sectorul 1. Bărbatul fost băgat cu forţa într-o dubă, torturat şi apoi abandonat pe o stradă la câţiva kilometri distanţă. Autoutilitara cu care a fost răpit a fost găsită pe șoseaua Pipera, dar răpitorii sunt încă căutaţi de poliție, scrie observatornews.ro.
16:50
Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit, astăzi, cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, dar și cu Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.
16:40
Judecătorul Mihail Bușuleac, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a solicitat Comisiei Pre-Vetting încetarea procedurii de evaluare repetată, informează reprezentanții Comisiei.
16:20
Haos pe străzile capitalei. Traficul rutier este paralizat de mai multe accidente rutiere. Imaginile de la locul producerii coliziunilor au fost publicate de internauți pe rețele.
16:00
Publicul nu va putea flutura steaguri palestiniene la Eurovision 2024. Organizatorii concursului muzical au declarat că participanților li se va permite să fluture doar steagurile națiunilor participante, inclusiv cel al Israelului, scrie Libertatea.ro.
15:40
Cazul elevului din clasa a 9-a la gimnaziul din satul Pistrueni, raionul Telenești, care a ajuns la spital după o bătaie cu un coleg de clasă ia o nouă turnură. Părinții au decis să-și mute copilul în altă instituție, cu acceptul lui, dar și să-și obțină dreptatea în instanță, pentru că, spun ei, „directoarea și diriginta trebuiesc obligatoriu trase la răspundere”, pentru reacția întârziată în cazul fiului lor, care și-a pierdut cunoștința, după ce a fost lovit la cap. Ana și Vasile Moldovan au relatat, în cadrul emisiunii „Talk-show Moldova” că s-au adresat și la Direcția pentru învățământ din raion, dar deocamdată, nu au văzut acțiuni concrete din partea autorităților.
15:10
Un șofer de Mercedes a fost filmat în timp ce încalcă regulile de circulație în capitală, astfel a creat o situație de accident: a trecut peste linia dublă și mai nu a luat pe capotă un pieton pe zebră. Ulterior, acesta a fost identificat și sancționat de oamenii legii.
14:40
WhatsApp introduce funcția „Favorite” pentru o gestionare mai eficientă a contactelor, transmite playtech.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.