Igor Grosu: Nu există niciun motiv de discuții despre demisia domnului Spînu

TVR Moldova, 26 aprilie 2024 20:40

"Nu există niciun motiv de discuții despre demisia domnului Spînu", declară preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, în contextul în care politicieni de opoziție insistă pe demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu,

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
10:40
Capitala Kiev și cel puțin cinci instalații din infrastructura energetică a Ucrainei au fost țintele unui atac de amploare lansat în această dimineață de Rusia. Atacul a vizat infrastructura din întreaga țară, au confirmat oficiali militari și din domeniul energiei, relatează tvrinfo.ro.
Acum 30 minute
10:20
Militarii Armatei Naționale, participă în perioada 8–24 mai curent, la exercițiul „Wind Spring —2024”. Exercițiul se desfășoară la Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu, România.
Acum o oră
10:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 8 mai 2024
09:50
AstraZeneca a anunţat marţi că a iniţiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său anti-COVID-19 din cauza unui "surplus de vaccinuri actualizate disponibile". De asemenea, compania a precizat că va proceda la retragerea autorizaţiilor de introducere pe piaţă a vaccinului Vaxzevria în Europa, relatează news.ro cu referire la Reuters.
Acum 2 ore
09:40
Rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt a fost stabilită la nivel de 3,6% anual, față de 3,75 la sută cât era anterior. Decizia a fost luată de Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), transmite moldpres.
09:20
Pe 9 mai, în centrul Chișinăului va fi marcată Ziua Europei. În context, Republica Moldova va merge în ultima săptămână a lunii mai, împreună cu Ucraina, să semneze la Bruxelles, începerea negocierilor pe capitole cu UE, cu o săptămână înainte ca Ungaria să preia președinția UE pentru șase luni.
09:10
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 58 839 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 35 162 traversări persoane, informează Poliția de Frontieră a R. Moldova.
08:50
Comisia Electorală Centrală informează că modificări în listele de candidați pot fi făcute cel târziu pe 9 mai 2024. Concurenții electorali pot solicita schimbarea locului de ordine sau excluderea (retragerea) candidatului din lista înregistrată sau să retragă întreaga listă de candidați/candidatul înregistrat la funcția de primar, la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024.
Acum 4 ore
08:40
Reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Barbu, care a urcat pe scenă sub numărul 11, cu piesa – In The Middle, nu a fost selectată printre cei 10 concurenți din prima semifinală și nu s-a calificat în marea finală a Eurovision 2024, concurs care se desfășoară în perioada 7-11 mai în orașul Malmo, Suedia, informează Moldpres.
08:20
Banca Națională a Moldovei a publicat cursul valutar oficial pentru ziua de astăzi. Potrivit acestuia, euro și dolarul american se scumpesc.
08:10
Maia Sandu și-a încheiat vizita de stat din 6-7 mai 2024 în Regatul Norvegiei, efectuată la invitația Majestăților Lor Regele Harald al V-lea și Regina Sonja. Vizita de stat este cea mai înaltă formă de vizită diplomatică, reflectând un parteneriat solid și relații bilaterale strânse. Este pentru prima dată când un președinte al Republicii Moldova vizitează Norvegia, informează Președinția R. Moldova.
07:50
În sera zilei de 7 mai, un incendiu a izbucnit în Casa Radio de pe strada Miorița 1 din capitală. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 23:05. Potrivit primelor detalii două încăperi au fost cuprinse de flăcări, informează IGSU.
07:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat transmite pentru ziua de astăzi vreme instabilă, cu ploi în sudul și centrul R. Moldova.
Acum 12 ore
23:10
Patru ţări europene neutre care nu sunt membre ale NATO, respectiv Austria, Elveţia, Irlanda şi Malta, caută să se apropie mai mult de Alianţa Nord-Atlantică în contextul deteriorării situaţiei de securitate în Europa după invazia rusească în Ucraina, scrie, marţi, cotidianul austriac Die Presse, citat de agenţia EFE și Agerpres.
22:50
Parlamentul Estoniei a votat luni o rezoluție prin care a declarat Biserica Ortodoxă Rusă drept „instituție care sponsorizează agresiunea militară a Federației Ruse”, scrie publicația ucraineană Kyiv Independent.
22:30
Un cutremur cu magnitudinea 4,1 s-a produs, marţi seară, în judeţul Buzău, la o adâncime de 140 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
22:10
Victoria categorică, obținută în meciul cu Bulgaria de la Chișinău, i-a adus naționalei de rugby din Republica Moldova nu doar șansa de a promova în eșalonul secund valoric european, dar și o poziție mai bună în ierarhia mondială.
21:50
A fost sărbătoare astăzi la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău. Îmbrăcaţi în straie populare, prietenii instituţiei de cultură au venit să se bucure de a treia zi de Paşte, aşa cum fac an de an. Evenimentul a început cu vernisarea unei expoziţii cu obiecte importante din istoria Mănăstirii Răciula, marcând astfel 230 de ani de la fondarea lăcaşului de cult. Vizitatorii s-au bucurat şi de un recital de cântece pascale. Evenimentul a ajuns la cea de-a XXI-a ediţie.
Acum 24 ore
21:30
Vieți spulberate şi destine distruse. Aşa poate fi descris, în numai câteva cuvinte, un război. În apropierea zilei de 9 mai, Agenția Națională a Arhivelor a prezentat un scurt film documentar, intitulat "Războiul este suferință", care prezintă urmarile tragice ale celui de-Al Doilea Război Mondial, văzute prin ochii veteranilor și familiilor lor. Cu această ocazie, istoricii au demontat și unele falsuri legate de cea mai devastatoare conflagrație globală de până acum.
21:10
Reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din șase partide politice pro-europene au organizat astăzi un miting în scuarul Europei din Chişinău. Ei au dorit să evidenţieze idealul lor comun european și drumul pentru aderarea la Uniune Europeana.
20:50
Lucrările la prima porţiune a Podului de pe strada Mihai Viteazu din Chişinău nu vor fi gata până la sfârşitul acestei luni, aşa cum au promis autoritățile. Șeful Direcţiei Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache, susţine că circulaţia va fi ceva mai liberă abia spre sfârşitul lunii iunie. Șoferii se plâng că lucrările sunt întârziate şi sunt nevoiţi să piardă timp în ambuteiaje.
20:30
Dacă Moscova va ataca Republica Moldova, atunci Chişinăul va folosi toate metodele pentru a-şi apăra ţara şi cetăţenii. Este declaraţia preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu acordat jurnalistului rus, Iurii Dudi. Şeful statului a spus că integrarea europeană reprezintă un garant al securităţii statului.
20:10
Misiunea Fondului Monetar Internaţional şi-a încheiat vizita în Republica Moldova.
19:50
Porţiunea de cale ferată dintre Colibaşi şi Văleni, raionul Cahul, avariată în urma unor alunecări de teren, nu va fi reabilitată prea curând. Asta deşi Guvernul a alocat, de nouă luni, 60 de milioane de lei pentru reparaţia urgentă a acestui tronson strategic de linie ferată. Antreprenorul ucrainean care trebuia să elaboreze proiectul lucrărilor nu şi-a onorat obligaţiile, iar autorităţile urmează să rezilieze contractul. Între timp, costul preconizat al lucrărilor a crescut din cauza scumpirilor materialelor şi a terenului care continuă să se degradeze.
19:30
55 de şoferi şi-au riscat viaţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic, după ce au urcat băuţi la volan, în weekendul de Paşte.
19:10
Ploile torențiale și grindina au lovit mai multe localități din Republica Moldova, transformând străzile în râuri. La nord și centru, codul galben de instabilitate atmosferică s-a resimțit cel mai mult.
19:00
Jumătate dintre magistraţii Curţii de Apel Chişinău şi-au dat demisia pentru că nu sunt de acord să le fie verificată averea şi integritatea. Cererile de demisie au fost aprobate astăzi de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Printre cei care au plecat este Nina Cernat, judecător și membru CSM. Pentru a nu se bloca activitatea Curţii de Apel, conducerea CSM va transfera temporar judecători de la alte instanţe.
18:50
Vlad Filat, fost premier al Republicii Moldova, a fost achitat de prima instanţă în dosarul în care era acuzat de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani. Filat a refuzat să comenteze hotărârea, dar a spus, din nou, că acest dosar a fost fabricat. Procurorii anticorupţie vor contesta această decizie la Curtea de Apel Chişinău.
18:30
Aproximativ jumătate de milion de ziare cu articole de propagandă au fost confiscate, zilele trecute, de poliţia din Republica Moldova. Acestea erau imprimate la o tipografie din Chişinău. Poliţia nu a oferit detalii, dar sunt indicii că materialele cu caracter electoral aparţin echipei oligarhului Ilan Şor, fugit din Republica Moldova după ce a fost condamnat la 15 de închisoare.
18:10
RADU BALICA, manager colectare fonduri și PR ne-a spus cum se pot implica oamenii în sprijinirea acestei cauze caritabile.
17:50
Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide.
17:40
În weekend peste 2800 de șoferi au fost sancționați de agenții de patrulare, după ce au ignorat prevederile regulamentului circulației rutiere.
17:20
În data de 8 mai, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Româno-Britanice” din municipiul Galați, România vor găzdui Consiliul Regional al Elevilor din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova. Acești tineri entuziaști vor experimenta o serie de activități educaționale deosebite și vor descoperi locuri inedite ale orașului Galați.
17:10
Astrologul Lucia Palii ne-a spus prin ce este caracterizată luna mai și care este energia astrelor.
16:50
Președintele Maia Sandu spune că e la fel ca "un milion” de cetățeni ai Republicii Moldova, și cetățean al României. Bunicii săi au avut pașapoarte românești și a fost important să-și redobândească cetățenia românească "acum 13 - 15 ani”, a declarat Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu acordat jurnalistului rus, Iurii Dudi.
16:50
Probabil, mulți îl cunosc datorită vocii cu care a dublat filmele și serialele difuzate la Televiziunea Națională sau după rolurile din spectacolele de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Vorbim despre actorul Valentin Zorilă, un adevărat om al artei. Îi place să cânte la chitară, iar în copilărie era pasionat și de desen. Să-l cunoaștem mai bine, la rubrica „Excelența prin cultură”.
16:40
Suntem în Săptămâna Luminată și ne bucurăm că afară e cald, frumos și ar fi bine să profităm de vremea plăcută. Am pregătit o listă de evenimente și activități interesante, ca să mai luați o pauză și să mergeți, fie la o expoziție, fie la un spectacol sau la un concert deosebit.
16:20
Echipele AMU au deservit 16856 solicitări, inclusiv la 2400 copii, în perioada 29 aprilie-6 mai. După acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital 6616 pacienți, dintre care 5199 adulți și 1417 copii au fost transportați la spital.
16:10
Vizita de două zile a președintelui chinez în Franța se încheie în această seară cu o excursie în Pirinei. A fost un program intens în care cei doi șefi de stat au avut de multe ori posibilitatea să își vorbească direct. Au discutat despre sprijinul constant al Chinei pentru Vladimir Putin, în contextul în care Franța a cerut în mod repetat Beijingului să își folosească influența pentru a opri agresiunea Rusiei în Ucraina. Această temă, dar și cele economice, au revenit în discuția privată de aseară, de după dineul oficial.
15:50
„LUPII lui Alex Calancea” sunt într-un turneu de lansare a noului album „LELEA” - o colecție inedită de cântece, cu chiote, strigături de joc, precum și melodii mai triste. Albumul conține 18 piese, compoziții originale, dar și piese folclorice vechi, re-interpretate într-o nouă manieră artistică. Iar recent, au lansat și un videoclip emoționant.
15:40
Opozanta în exil Iulia Navalnaia l-a numit pe preşedintele rus Vladimir Putin „mincinos, hoţ, asasin”, în contextul în care liderul de la Kremlin tocmai a depus jurământul de la începutul celui de al cincilea mandat, relatează AFP.
15:20
Astăzi, 7 mai își sărbătorește ziua de naștere Petre Popa, scriitor și director al Teatrului „Veniamim Apostol” din Soroca. Noi am vrut să-i transmitem gânduri și urări de bine, astfel că am luat legătura cu domnia sa.
15:10
Primăria municipiului Chişinău informează că începând de miercuri, 8 mai 2024, va fi limitat accesul automobilelor pe teritoriul Cimitirului „Sf. Lazăr” din str. Doina, 189.
14:50
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează agenții economici, importatori de fructe și legume proaspete, despre obligația respectării prevederilor Ordinului nr.256 din 08.08.2022 cu privire la aplicarea unor măsuri la plasarea pe piață a fructelor și legumelor proaspete provenite din import.
14:40
În rezultatul controalelor ulterioare finalizate în perioada 22 aprilie - 3 mai 2024, Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 1,303 mln. lei, informează Serviciul Vamal al R. Moldova.
14:40
Norvegia oferă un ajutor suplimentar pentru Rep. Moldova în valoare de 350 de milioane de coroane, echivalentul a circa 30 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul de la Oslo în cadrul unei conferințe de presă comune cu președinta Maia Sandu, cu ocazia primei vizite oficiale în Norvegia a unui președinte al Rep. Moldova. În discursurile lor, cei doi oficiali s-au referit la războiul hibrid fără precedent pe care Federația Rusă îl duce în întreaga Europă, cu precădere în Rep. Moldova unde încearcă să destabilizeze situația politică și să devieze procesele democratice.
14:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un Cod Galben de intsabilitate atmosferică, valabil astăzi în intervalul orar 14:00 - 23:00.
14:20
Două luni de la lansarea Campaniei "Siguranță prin Recensământul Armelor: Controlează, Raportează, Protejează". Mai multe arme și muniții deţinute ilegal au fost predate benevol de cetățeni, informează Poliția R. Moldova.
14:10
La această oră se înregistrează valori crescute de trafic la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, intrare în România.
13:50
În cadrul vizitei de lucru la Budapesta, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a discutat despre aspirațiile europene ale Republicii Moldova cu mai mulți oficiali maghiari de rang înalt. Astfel, pe parcursul zilei de luni, ea a avut întrevederi cu Istvan Jakab, vicepreședinte al Parlamentului de la Budapesta, cu Zsolt Semjén, viceprim-ministru și cu Peter Szijjarto, ministru al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.