Primul vaccin împotriva cancerului folosind tehnologia ARN mesager, testat cu succes pe pacienți cu melanom

UNIMEDIA, 27 aprilie 2024 20:10

Un bărbat din Marea Britanie este printre primii care au primit un vaccin experimental mRNA conceput pentru a preveni recurența cancerului de piele melanom. Steve Young, un muzician în vârstă de 52 de ani, a avut anterior extirpat un melanom în stadiul II și a declarat că vaccinul reprezintă „cea mai bună șansă” pentru a preveni revenirea cancerului, scrie playtech.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 15 minute
20:10
Agenția de Mediu îndeamnă cetățenii, de Paștele Blajinilor, să înlocuiască florile și coroanele de plastic cu flori vii.
Acum o oră
19:50
Luptătoarea Mariana Drăguțan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, se arată într-un anunț pe rețele.
Acum 2 ore
19:20
O femeie a fost lovită de un autoturism Vaz la o trecere de pietoni de pe șoseaua Muncești. Potrivit oamenilor legii, femeia în vârstă de 46 de ani a fost transportată la spital.
19:20
Eurovision 2024. Cântărețul Joost Klein care reprezintă Olanda la concursul Eurovision nu a participat la repetiții. Organizatorii nu au oferit explicații. De asemenea, nu se știe dacă olandezul va mai participa la marea finală, scrie observatornews.ro.
19:10
Un accident rutier s-a produs în această seară, 10 mai, pe strada Miorița din capitală. Potrivit unei imagini trimise la adresa redacției UNIMEDIA, sunt implicate trei mașini: două automobile de model Audi și un Volkswagen.
18:50
Un accident rutier s-a produs în aceasta seară, 10 mai, pe strada Miorița. Potrivit unei imagini trimise la adresa redacției UNIMEDIA, sunt implicate trei mașini: două automobile de model Audi și un Volkswagen.
Acum 4 ore
18:20
Maestrul Nicolae Glib sărbătorește astăzi ziua de naștere. Artistul împlinește frumoasa vârstă de 75 de ani. „Dragă maestre, la mulți ani, trăiți în cântec și pentru cântec”, a scris Andrei Locoman, directorul „Moldova Concert”..
18:10
Maestrul Nicolae Glib sărbătorește astăzi ziua de naștere. Artistul împlinește frumoasa vârstă de 75 de ani. „Dragă maestre, la mulți ani, trăiți în cântec și pentru cântec”, a scris Andrei Locoman, directorul „Moldova Concert”..
17:50
Mii de protestatari au mărșăluit vineri pe străzile capitalei poloneze, Varșovia, pentru a-și arăta opoziția față de reglementările de mediu ale Uniunii Europene despre care fermierii spun că le distrug afacerile, scrie digi24.ro.
17:30
64 de elevi au fost premiați în finala Olimpiadelor Republicane la Limba și literatura bulgară, Limba și literatura găgăuză, Limba și literatura rusă (școala națională), Limba și literatura ucraineană. Competițiile s-au desfășurat în perioada 7-9 mai, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și a întrunit 241 de participanți, anunță Ministerul Educației (MEC).
17:10
O femeie a fost lovită de un autoturism Vaz la o trecere de pietoni de pe șoseaua Muncești. Potrivit oamenilor legii, femeia în vârstă de 46 de ani a fost transportată la spital.
16:50
Implantul cerebral al Neuralink a avut o problemă la o lună după ce a fost montat în creierul primului om. Unele dintre firele cipului s-au retras, fiind afectatată eficacitatea cipului. Ulterior, cercetătorii au reușit să remedize dispozitivul. Compania a clatificat situaţia după dezvăluiri ale ziarului The Wall Street Journal, scrie observatornews.ro.
16:30
Primăria Chișinău informează că în perioada 14 mai – 30 iunie curent va fi suspendat traficul rutier pe bulevardul Decebal, prima bandă, tronsonul cuprins între bd. Dacia și str. Nicolae Titulescu, partea impară.
Acum 6 ore
16:10
New York este orașul cu cei mai mulți oameni bogați din lume. Potrivit unui raport citat de CBS News, aproape 350.000 de locuitori sunt milionari, adică unul din 24 de new-yorkezi, scrie digi24.ro.
15:50
Î.S. „Poșta Moldovei” atenționează despre intensificarea cazurilor de escrocherie efectuate prin intermediul rețelelor de socializare sau altor surse online de informare/publicitate.
15:30
Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova susține că afirmațiile Mariei Zaharova despre limba vorbită în Moldova nu pot fi luate în serios, deoarece purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe nu este un expert în lingvistică. „Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim, arătând o lipsă totală de respect față de poporul nostru” comunică diplomația de la Chișinău.
15:10
Un autocar cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod, în apele râului Moika din Sankt Petersburg. La moment specialiștii serviciilor de urgență scot oamenii din apă, scrie ria.ru.
15:00
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, susține că politica dusă de președinta Maia Sandu seamănă cu cel de-al Treilea Reich. „Atunci și acolo au experimentat cu naționalitatea oamenilor, cu limba lor. Acest lucru îl face și Maia Sandu”, a declarat Zaharova într-un interviu acordat agenţiei de stat TASS.
14:50
Accident grav în centrul capitalei. Potrivit oamenilor legii, în urma impactului trei mijloace de transport au fost deteriorate tehnic, iar doi tineri de 18 ani au solicitat ajutorul medicilor.
Acum 8 ore
13:40
Un adolescent de 17 de ani a fost prins în flagrant cu droguri pe strada Alba Iulia din capitală de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani.
13:20
În urmă cu douăzeci de ani, pe 9 mai 2004, șeful Ceceniei, Ahmat Kadîrov, a fost ucis în urma unui atac terorist, pe un stadion din Groznîi. Aproape imediat după aceea, fiul său, Ramzan, a preluat conducerea republicii, cu acordul Kremlinului, relatează Meduza, potrivit libertatea.ro.
13:00
Maestrul Eugen Doga a fost întrebat ce i-ar spune tatălui său, decedat în cel de-al doilea Război Mondial, dacă l-ar vedea din nou. „I-aș spune așa cum îi spuneam când eram mic, iar tatăl meu era încă în viață. Am rostit acest cuvânt pentru o perioadă foarte scurtă de timp”, a declarat compozitorul.
12:40
Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.
12:30
Florinel Coman este tot mai aproape de un transfer în străinătate, după ce a câștigat titlul cu FCSB. Gigi Becali a negociat la sânge cu reprezentanții echipei Al-Duhail, din Qatar, aflați la București. La final, latifundiarul din Pipera a dezvăluit ce propuneri le-a făcut arabilor, scrie playtech.ro.
Acum 12 ore
12:20
Lupta comercială și tehnologică dintre Statele Unite și China este din ce în ce mai acerbă, iar Huawei se află în centrul acestei confruntări. Compania chineză a fost supusă unor restricții comerciale și tehnologice din partea SUA încă din 2019, ceea ce a afectat semnificativ afacerile sale globale, scrie Playtech.ro.
12:20
Compozitorul Eugen Doga a vizitat mormântul tatălui său din orașul Székesfehérvár, Ungaria. Dumitru Doga a decedat ca erou pe 12 ianuarie 1945, cu puțin timp înainte de sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. A fost decernat cu medalia „Pentru curaj”.
12:00
Mătușile Anei Maria, răpită de un șofer, apoi violată și omorâtă, iar ulterior aruncată într-o pădure din Telenești, dezvăluie în ce relație era cu iubitul său tânăra însărcinată, dar și ce a făcut acesta după înmormântare. „Se duce pe la discoteci, la odihnă a fost cu prietenii. Îl vede lumea și ne spune, dar Dumnezeu cu el”, a relatat, în cadrul unui interviu cu Adrian Prodan, una dintre rudele victimei. „Am înțeles că Ana a fost urmărită de mai multe ori, el avea datorii”, a povestit o altă mătușă.
11:40
Un bărbat de 43 de ani care și-a bătut amicul până la moarte a fost condamnat la 12 ani de pușcărie.
11:40
De Ziua Victoriei, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus flori la Memorialul din Treptower Park din Berlin. Acesta este unul dintre cele mai mari și mai renumite monumente dedicate victoriei soldaților sovietici asupra fascismului.
11:20
Un moldovean este cercetat de oamenii legii după ce a fost prins transportând piese auto BMW, fără acte de proveniență.
11:00
Un moldovean este cercetat de oamenii legii după ce a fost prins transportând piese auto BMW, fără acte de proveniență.
11:00
Vremea extremă continuă să facă prăpăd în lume! În Grecia, străzile au fost acoperite de apă, dându-le bătăi de cap şoferilor. Statele Unite continuă să fie devastate de tornade, iar în zonele montane, avalanşele au făcut două victime. Nici în Brazilia situaţia nu este mai bună. Inundaţiile din ultimele zile au dus la moartea a 107 persoane, scrie observatornews.ro.
10:40
Atenție, șoferi, nu faceți plinul astăzi. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că atestă în continuare ieftinirea prețurilor la carburanți pe bursele internaționale, tendință care se reflectă fidel la stațiile petroliere din Republica Moldova.
10:30
Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost condamnat la 6 ani de închisoare după ce a urcat beat la volanul unui tractor, a luat un pasager în remorcă, iar după ce ultimul a căzut, l-a strivit cu roata remorcii.
10:30
Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe astăzi, 10 mai, şi se încheiei în 8 iunie, la ora 7.00. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie, la ora 7.00. Biroul Electoral Central recomandă competitorilor electorali să aibă un discurs echilibrat şi onest şi să evite denaturarea sau manipularea informaţiilor. Este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor, transmite news.ro.
10:20
Armata Națională anunță despre desfășurarea exercițiilor de mobilizare cu rezerviștii Forțelor Armate. Acestea vor avea loc în perioadele 20-24 mai și 27-31 mai curent.
10:10
Armata Națională anunță despre desfășurarea exercițiilor de mobilizare cu rezerviștii Forțelor Armate. Acestea vor avea loc în perioadele 20-24 mai și 27-31 mai curent.
10:10
Mama Anei Maria, tânăra din Orhei, violată și omorâtă face dezvăluiri șocante, care aduc noi detalii cu privire la crimă. Femeia spune că iubitul fiicei sale se cunoștea cu Gheorghe Cotorobai, bărbatul suspectat de omor. Cei doi ar fi lucrat împreună, la penitenciar.
09:50
Regele Charles a glumit joi, spunând că i s-a permis să iasă "din cușcă", în timp ce se afla în vizită la un colegiu militar, într-unul dintre ultimele sale angajamente publice după ce s-a întors la activitatea oficială în urma diagnosticului de cancer, scrie observatornews.ro.
09:20
A doua semifinală a Concursului Eurovision Song Contest 2024, a avut loc joi seara, 9 mai, la Malmö, Suedia. Pe scenă au evoluat 16 țări, dintre care 10 s-au calificat în marea finală, care se va desfășura pe 11 mai.
09:10
Pe 10 mai se remarcă momente definitorii în istoria și cultura românească, precum și evenimente internaționale de amploare.
08:50
Justin Bieber se pregăteşte să devină tătic pentru prima dată. Cuplul Hailey şi Justin au făcut anunţul pe Instagram unde au postat imagini de la reînnoirea jurămintelor, conform observatornews.ro.
08:40
Poliția de Frontieră informează că, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 58 893 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 29 886 traversări persoane. Așadar, cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 12 651 treceri, dintre care 6 428 pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 766 au constituit trecerile minorilor ucraineni.
08:30
Peștii au avut parte de expunere la lucruri noi în viață! Trebuie să fie pregătiți să facă față provocărilor și să fie gata să explice orice li se cere. Eforturile lor vor dura mult timp și vor pune bazele pentru un progres mai bun.
08:10
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis joi pe şeful Administraţiei Securităţii Statului (echivalentul Serviciului de protecţie şi pază), la două zile după ce doi dintre membrii acesteia au fost acuzaţi de complot în vederea asasinării preşedintelui şi a şefilor serviciilor de securitate ucrainene, relatează Reuters şi Unian, citate de hotnews.ro.
08:00
Leul moldovenesc a înregistrat o ușoară depreciere în fața euro și dolarului american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.
07:50
O persoană a fost ucisă, iar alte patru au fost rănite grav joi într-un atac armat într-un cartier rezidenţiale la San Antonio, în Texas, relatează publicaţia locală Ksat şi ABC News, citate de digi24.ro.
07:40
Naționala Moldovei la Socca a fost învinsă de reprezentativa similară a Turciei cu scorul 0-1, în al doilea meci la turneului internațional Socca EuroCup 2024. Dogukan Aslan a marcat un gol rapid în minutul 4, după un șut puternic în poarta lui Artiom Cubani, acesta fiind și unicul gol al partidei, informează Federația Moldovenească de Fotbal (FMF).
Acum 24 ore
07:20
Astăzi, Moldova se bucură de o zi predominant însorită, cu cer variabil, conform datelor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
07:10
Mii de persoane au mărșăluit în liniște joi pe străzile din Malmö, în Suedia, pentru a protesta împotriva participării Israelului la Eurovision, cu doar câteva ore înainte ca această țară să intre în competiție, potrivit unei echipe AFP aflată la fața locului, transmite hotnews.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.