Chinezii de la Huawei, loviți din nou de americani: Cel mai nou episod al războiului comercial dintre SUA și China

UNIMEDIA, 10 mai 2024 12:20

Lupta comercială și tehnologică dintre Statele Unite și China este din ce în ce mai acerbă, iar Huawei se află în centrul acestei confruntări. Compania chineză a fost supusă unor restricții comerciale și tehnologice din partea SUA încă din 2019, ceea ce a afectat semnificativ afacerile sale globale, scrie Playtech.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
22:00
Ședința Colegiului Penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ) privind cererea de revizuire înaintată de Vladimir Filat și apărătorii acestuia a avut loc astăzi, 20 mai. Astfel, potrivit informațiilor pronunțarea soluției instanței asupra declarației de abținere a fost amânată pentru 27 mai 2024, ora 10:00.
21:50
Liderul militar al Hamas, Mohammed Deif, unul dintre cei care s-au aflat în spatele a ceea ce Israelul a numit momentul său „11 septembrie”, vorbește rar și nu apare niciodată în public, această existență secretă ajutându-l să scape de șapte tentative de asasinat, scrie luni Reuters, citat de hotnews.ro.
21:50
Primăria Municipiului Chișinău a dat start sezonului estival pe data de 19 aprilie 2024, la „Teatrul de Vară”, cu un concert memorabil și emoționant, în memoria lui Ion Aldea Teodorovici, sub genericul „Mi-a fost dorul, dor pribeag”, într-un recital susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici, Simona și Orchestra Națională de Cameră.
21:30
Apă Canal Chișinău anunță sistări în procesul de furnizare a apei pentru ziua de mâine, 21 mai.
21:10
Oamenii legii anunță că, în urma măsurilor desfășurate de INSP pentru supravegherea traficului rutier, dar și menținerea ordinii publice, pe întreg teritoriul republicii în zilele de weekend au fost sancționați peste 2800 de participanți la trafic care au încălcat regulile de circulație.
Acum 6 ore
20:50
Apar noi informații despre accidentul de elicopter în care și-a pierdut viața președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe. Unul dintre clericii de rang înalt aflat la bord a mai trăit o oră după impact, timp în care a încercat să ia legătura cu Teheranul, transmite BBC, citat de digi24.ro.
20:40
Blocul politic „Victorie” a organizat la Orhei, Bălți, Taraclia și Comrat „Festivalul Prieteniei între Popoare”, marcat de unitatea poporului care are dreptul de a alege. Numeroși locuitori s-au adunat pe străzile centrale ale orașelor, venind în familii numeroase - cu copii, bunici și prieteni apropiați. În fața locuitorilor și oaspeților festivalului a ținut cuvântare liderul blocului politic „Victorie” Ilan Șor. El a anunțat lansarea campaniei „Nu integrării în UE”.
20:20
Lotul național de lupte universale s-a întors cu șase medalii de la Campionatul European de MMA (GAMMA), care s-a desfășurat în Slovacia.
19:50
Rapid – FCSB a încheiat play-out-ul din acest sezon al Superligii, iar giuleștenii au obținut prima victorie cu Bogdan Lobonț pe bancă, 2-0. După derby, Gigi Becali a pus la colț pe unul dintre jucătorii săi și a anunțat că patru fotbaliști vor părăsi echipa roș-albaștră la acest final de campionat, scrie playtech.ro.
19:20
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 13-19 mai curent, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 14801 solicitări, inclusiv 1890 la copii. După acordarea asistenței medicale prespitalicești 5981 pacienți, dintre care 1110 copii au fost transportați la spital. Din numărul total de solicitări înregistrate, 360 nu corespundeau criteriilor de urgențe medico-chirurgicale.
19:10
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin „a fost prinsă în jocul tâmpit al unor corupți din PAS, care fură, iar toți arată cu degetul la ea”, susține ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi. „Astăzi toți încearcă să o arate pe Dragalin că ea cumva afectează stabilitatea activității PAS-ului. Este un neadevăr”, a subliniat fostul ministru, în cadrul emisiunii PULS.
19:00
Adidas lansează versiuni mai ieftine ale pantofilor săi cu trei dungi, cum ar fi Samba, din piele albă şi neagră, deoarece îşi propune să răspândească această tendinţă, a declarat CEO-ul Bjorn Gulden, la adunarea anuală a acţionarilor companiei din Germania, transmite Reuters, citat de news.ro.
Acum 8 ore
18:40
Ministerul Apărării al Republicii Moldova informează că în perioada mai-iulie, curent, tehnica militară din dotarea unor unități ale Armatei Naționale se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare.
18:10
Un cod PIN unic și greu de ghicit poate face diferența, iar go4it.ro vă spune ce trebuie să evitați atunci când alegeți un număr PIN pentru cadrul dumneavoastră.
18:00
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) anunță că a depus astăzi, 20 mai, o sesizare la Curtea Constituțională a Republicii Moldova prin care a contestat Legea cu privire la votul prin corespondență, aprobată de majoritatea PAS.
17:20
Premierul italian Giorgia Meloni a stârnit o serie de critici, după ce l-a întâmpinat personal pe un criminal condamnat pe un aeroport din apropierea Romei cu „toate onorurile”, scrie luni Politico, potrivit hotnews.ro.
17:10
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin „a fost prinsă în jocul tâmpit al unor corupți din PAS, care fură, iar toți arată cu degetul la ea”, susține ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi. „Astăzi toți încearcă să o arate pe Dragalin că ea cumva afectează stabilitatea activității PAS-ului. Este un neadevăr”, a subliniat fostul ministru, în cadrul emisiunii PULS.
17:00
Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, anunță că are „probleme serioase” de sănătate. Acesta a postat un mesaj pe rețele, în acest sens.
Acum 12 ore
16:50
Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul său de externe au murit în accidentul de elicopter din provincia Azerbaidjanul de Est, a anunțat luni un oficial iranian, după ce echipele de căutare au localizat epava. Raisi, care avea 63 de ani, călătorea, cel mai probabil, cu un aparat de zbor Bell 212, achiziționat înainte de Revoluția iraniană, spune un expert militar citat de CNN și libertatea.ro.
16:40
Maxim Moroșan, fruntaș al socialiștilor de la Bălți, consilier municipal, a primit un răspuns de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (România) la scrisoarea sa, prin care a contestat interdicția de intrare pe teritoriul țării vecine.
16:20
Juristul Vladislav Gribincea, fost preşedinte al Centrului de Resurse Juridice din Moldova, promovat recent în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, s-a implicat în scandalul dintre instituția pe care a condus-o și Veronica Dragalin, pe subiectul demisiei Tatianei Răducanu. Într-un mesaj pe facebook, Gribincea a asigurat-o pe șefa PA că nici el, nici colegii lui nu-i sunt „oponenți în lupta veritabilă împotriva corupției”, menționând că „discuțiile în contradictoriu pe rețelele sociale doar submină procesul de vetting”.
16:10
Moldova Security, una dintre cele mai cunoscute și inovatoare companii din industria securității, marchează o istorie impresionantă de realizări sub conducerea inspirată a directoarei și fondatoarei companiei, Veronica Spînu. De la începuturile sale până la statutul actual de lider al pieței, Moldova Security și-a consolidat reputația ca un furnizor de servicii de securitate de încredere și tehnologii avansate.
16:00
Partidul Nostru a contestat cu apel la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Judecătoriei Chișinău sediul Centru, prin care s-au nedreptățit circa 740 de mii de consumatori de gaze naturale. Partidul condus de Renato Usatîi consideră neîntemeiată hotărârea primei instanțe, prin care a fost respinsă cererea de a aplica tarife mai mici la gazele naturale cu efect retroactiv.
15:50
Caz șocant la un liceu din capitală. Conform unor informații apărute pe canale de Telegram, un elev din clasa a 11-a a Liceului Teoretic „Aleksandr Pușkin” a încercat să-și taie venele în WC-ul instituției, după ce nu a fost admis la sesiune. La rândul său, oamenii legii confirmă că minorul și-a aplicat câteva zgârieturi la mână, ulterior, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
15:40
Pe 1 iunie, în capitală vor avea loc mai multe evenimente pentru copii. Chiar dacă, agenda cu programul și ce manifestări urmează a fi organizate încă nu a fost publicată, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat la ședința Primăriei de astăzi, 20 mai, de ce surprize vor avea parte cei mici.
15:40
Mai multe persoane, care veneau din Istanbul, au fost percheziționate, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Una dintre pasagere a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar alte femei rugau forțele de ordine să le aducă măcar apă, cât sunt reținute pentru vreificări. Imagini cu situația de pe Aeroport au fost publicate de Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, care condamnă acțiunile forțelor de ordine.
15:30
Un bărbat din Drochia a fost condamnat la închisoare pentru omorul a două persoane cu dizabilități, mamă și fiu, de la care închiria un apartament. Instanța i-a dictat o pedeapsă de 19 ani și 6 luni de detenție.
15:20
Sony a lansat recent modelul premium Xperia 1 VI, un telefon dotat cu tehnologie de ultimă generație, care îmbunătățește performanțele camerei și ale ecranului, scrie Playtech.ro.
15:20
Un bărbat din Drochia a fost condamnat la închisoare pentru omorul a două persoane cu dizabilități, mamă și fiu, de la care închiria un apartament. Instanța i-a dictat o pedeapsă de 19 ani și 6 luni de detenție.
15:00
Renumita competiție de la București, Legal Half-Marathon, este organizată în premieră la Chișinău pe 26 mai 2024.
15:00
Nina Costiuc, primăriţa comunei Budeşti din municipiul Chişinău, era la volanul mașinii de model Chevrolet, care s-a răsturnat pe o stradă din sectorul Ciocana, vineri, în urma unui accident de pe strada Nicolae Milescu Spătaru. „Mă bucur mult că nu a avut nimeni de suferit, am evitat pe cât posibil să lovesc altă mașină și în rezultat, automobilul a derapat și s-a răsturnat. Am refuzat investigațiile, este totul bine. mulțumesc Domnului că m-a lăsat să-mi fac munca în continuare”, a declarat Nina Costiuc, pentru UNIMEDIA.
14:50
Curtea Penală Internațională solicită mandate de arestare pentru liderul militar al Hamas, Yahya Sinwar și prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pentru acuzații de crime de război și crime împotriva umanității comise în timpul atacurilor Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și în războiul ulterior din Gaza, a declarat procurorul șef al Curții, Karim Khan, într-un interviu pentru CNN, scrie digi24.ro.
14:30
Primarul general, Ion Ceban, a convocat pentru astăzi, 20 mai, ședința operativă a serviciilor municipale. P eordinea de zi au figurat cinci subiecte.
14:30
De 12 ani își caută fiica dispărută, deși are motive să creadă că nu mai e în viață. Este povestea tristă a unei femei din Parcani, care a relatat, în cadrul unui interviu cu Adrian Prodan, că fetița sa a dispărut, în 2012, și nu a mai fost găsită, iar ani mai târziu, băiatul care a văzut-o ultimul în viață a mărturisit că el a omorât-o și a îngropat-o lângă un iaz.
14:20
​Un elicopter în care se aflau președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul iranian de Externe s-a prăbușit duminică în timp ce traversa o zonă muntoasă, în condiții de ceață densă, a declarat un oficial iranian. Inițial, televiziunea de stat iraniană anunța că aparatul de zbor a aterizat forțat, însă informațiile ulterioare, transmise de presa internațională, au indicat că elicoperul s-a prăbușit. Vicepreședintele iranian pentru afaceri executive, Mohsen Mansouri, a confirmat moartea președintelui Ebrahim Raisi în accidentul de elicopter pe o rețea de socializare, transmite Reuters, citat de hotnews.ro.
14:10
117 grădinițe din capitală și suburbii se vor închide, pentru o lună, în această vară. Anunțul a fost făcut de către șeful-adjunct al Direcției educație tineret și sport, Andrei Pavaloi, la ședința Primăriei de astăzi, 20 mai.
14:00
Instituirea stării de urgență în economie este una dintre primele decizii pe care Renato Usatîi o va lua, în cazul în care atunci va ajunge la guvernare. Promisiunea a fost făcută de către președintele Partidului Nostru la emisiunea „Puterea e în adevăr”.
13:40
Tribunalul Regional din Plzeň a început săptămâna trecută să judece un ucrainean care și-a mutilat soția, o tânără moldoveancă refugiată în Cehia. Anul trecut, într-un hostel din Kožlany, în regiunea Plzen, a legat-o de pat și a detonat o petardă pe care o introdusese anterior în corpul ei, scrie cotidianul ceh Denik, citat de libertatea.ro.
13:30
Pe 19 mai, blocul politic „Victorie” a organizat o serie de întâlniri cu susținătorii săi, în raioanele de nord ale Moldovei și la Ialoveni. Principalele subiecte discutate au fost situația politică din țară, problemele acute din sectorul agricol și modalitățile de rezolvare a acestora.
13:20
Liderul liberal-democraților, Vlad Filat, îi recomandă deputatului PAS, Radu Marian, să „nu mai vină cu declarațiile bombastice despre Aeroport, pentru a nu discredita funcția înaltă pe care o deține”. Asta după ce Marian a anunțat cu fast despre modificarea legii prin care Aeroportul nu va putea fi privatizat. „AIC nu a fost pasibil privatizării niciodată, pentru că e obiectiv strategic. Totul a avut un singur scop - modificarea termenului de la 3 la 5 ani de concesionare a spațiilor comerciale și ei vor merge mai departe cu această companie franceză”, a declarat Vlad Filat la o emisiune de la Cinema1.
13:10
Președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din Ialoveni, secretara, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați pentru mită. Potrivit CNA, persoanele sunt bănuite că primeau sistematic bani în schimbul eliberării adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului, fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical.
12:50
O fostă directoare pentru diversitate a Facebook şi Nike a fost condamnată la 5 ani şi 3 luni de închisoare pentru că a furat peste 5 milioane de dolari de la companiile respective, care fuseseră alocate iniţiativelor DEI (diversitate, echitate, incluziune), relatează CNBC, potrivit hotnews.ro.
12:40
Gata cu ieftinirile. Motorina se scumpeşte, în timp ce preţul la benzină rămâne neschimbat. Astfel, mâine, 21 mai, șoferii vor achita pentru litrul de motorină cu 4 bani mai mult.
12:30
Primarul general, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 20 mai, ședința operativă a serviciilor municipale.
12:30
Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și parțiale din cele 5 localități din țară care au avut loc pe data de 19 mai 2024.
12:20
Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, a elaborat un Angajament pentru Pace pe care-l propune șefei statului, Maia Sandu, spre semnare.
12:10
Primarul general, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 20 mai, ședința operativă a serviciilor municipale.
12:00
Maestrul Nicolae Botgros s-a revoltat pe rețele, după ce a fost nevoit să stea mai mult de două ore la frontieră, împreună cu orchestra „Lăutarii”, în timp ce se întorceau de la un concert de la București. „Cum să mai crezi că suntem cineva în lumea asta, dacă nu ne ia în seamă nimeni. Nu se mai poate de răbdat”, a scris dirijorul.
Acum 24 ore
11:50
Faptul că, la nivel mondial, numărul fumătorilor nu scade reprezintă o confirmare că mulți dintre ei fie nu înțeleg pe deplin pericolul acestui obicei dăunător, fie pur și simplu ignoră informațiile importante despre consecințele fumatului. În Moldova, 26.7% din populație fumează activ, relatează deschide.md.
11:40
Primarul general, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 20 mai, ședința operativă a serviciilor municipale.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.