Experiența Albaniei de integrare UE. „Cooperarea instituțională ar genera inițiative și din partea altor actori”

Realitatea.md, 28 aprilie 2024 14:20

În cadrul vizitei de lucru la Tirana, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut sâmbătă, 27 aprilie curent, mai multe întrevederi bilaterale. Subiectele abordate au vizat experiența de integrare europeană a Albaniei și perspectivele de cooperare dintre instituțiile din această țară și cele din Republica Moldova. Oficiala a avut o întrevedere productivă cu Igli […] Articolul Experiența Albaniei de integrare UE. „Cooperarea instituțională ar genera inițiative și din partea altor actori” apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 15 minute
17:40
Cercetători de Statele Unite ale Americii (SUA), Germania și Ungaria efectuează studii pe lacul Ursu din România. Aceștia cercetează algele ulva, considerate „mâncarea viitorului”, încercând să afle dacă acestea pot fi crescute într-un mediu artificial. Potrivit oamenilor de știință, algele au o valoarea nutrițională mare și cresc la peste trei metri adâncime, potrivit Antena3. Acestea […] Articolul Cercetători de SUA, Germania și Ungaria, pe lacul Ursu din România. Studiază „mâncarea viitorului” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
16:40
Fostul șef SIS, Alexandru Balan, consideră că Moldova are șansa istorică să își recupereze raioanele ocupate de separatiștii transnistreni. „Toate marile puteri, SUA, Marea Britanie, Franța, ne-ar sprijini”, a declarat fostul oficial, într-un interviu acordat presei ucrainene. Potrivit lui, numirea lui Alexei Danilov, care a condus Consiliul Național de Securitate al Ucrainei, în funcția de […] Articolul Fost director SIS: Numirea lui Danilov ambasador în Moldova nu este întâmplătoare apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
15:30
Un nou  video cu Radu Marian care dansează a devenit viral pe canale de Telegram. Secvența a fost publicată de Index, apoi distribuită și de alte pagini. Internauții au atras atenția la faptul că parlamentarul se află într-un local de lux și dansează pe muzică rusească. Marian nu a ezitat să comenteze secvența pentru sursa […] Articolul Nu a plătit „1000$ în bitcoin”? VIDEO cu Radu Marian, dansând pe o melodie rusească, viral. Deputatul: Muzica montată apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
În contextul zilelor de pomenire, care au loc în majoritatea regiunilor din Moldova, Maia Sandu s-a adresat cetățenilor. Președinta i-a îndemnat să se roage pentru pace. Șefa statului a menționat că în aceste zile conaționalii revin la baștină. Totodată, Sandu mai notează că prilejul este potrivit pentru a ne întâlni cu oameni pe care îi […] Articolul Maia Sandu, mesaj pentru moldoveni în zilele de pomenire: Revenim la vatră. să cinstim memoria oamenilor apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
„Semne românești” au apărut pe străzile Chișinăului. Este vorba despre o expoziție a Muzeului Astra din Sibiu, amenajată în perimetrul misiunii diplomatice a României. Lucrările expuse sunt imaginile unor cusături și țesături din diferite regiuni, cu diferite elemente. Este vorba despre simboluri florale, broderii, covoare, fețe de perne lucrate manuale și alte opere de artă […] Articolul FOTO „Semne românești” colorează străzile Chișinăului. Un muzeu din Sibiu a decorat Capitala cu țesături tradiționale apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
India și Moldova au semnat vineri un acord privind liberalizarea vizelor pentru diplomați și oficiali guvernamentali. Din partea țării noastre, documentul a fost parafat de ambasadoarea Moldovei la New Delhi Ana Taban. Înțelegerea va permite deținătorilor de pașapoarte diplomatice și oficiale ale oricărei dintre cele două ţări să călătorească în cealaltă fără viză. Prin intermediul […] Articolul Diplomaţii şi oficialii guvernamentali moldoveni vor călători în India fără vize. Acordul semnat de ambasadoarea Taban apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
13:50
Rudele Anei-Maria, tânăra de 19 ani din Orhei, dispărută și ucisă cu bestialitate, telefonul fetei nu a fost găsit până acum. Totodată, potrivit ei, nici iubitul tinerii nu prea vrea să discute cu familia ei și nu îi permitea să interacționeze cu apropiații. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Femeile nu tac” cu Adrian Prodan. Femeia […] Articolul VIDEO Rudele Anei-Maria rup tăcerea: Au aflat despre dispariție de la colega din cămin. Suspiciuni asupra iubitului apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Mitropolia Chișinăului şi a Întregii Moldove l-a decorat pe cântărețul de muzică populară și ușoară Ilie Maxian. Înaltpreasfințitul Vladimir i-a oferit distincția „în semn de recunoștință”. Maxian a fost decorat cu ordinul „Meritul Bisericesc de gradul III”, notează CANCAN.MD. Clericii i l-au oferit „în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea […] Articolul CANCAN.MD Un cântăreț a primit distincție de la ÎPS Vladimir. Cine e lăudat pentru „activitatea spre binele bisericii”? apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
11:40
O fotografie istorică dezvăluie cum era marcat Paștele Blajinilor în 1943. În imagine, oamenii adunați lângă morminte au adus lumânări, pască și ouă roșii. În imagine apar moldoveni români din regiunea Bucovinei. Pe morminte sunt așezate 24 de pomeni, pe o bucată de pânză. Acestea semnifică cele 24 de vămi. Pentru cele mai importante știri, abonează-te […] Articolul Pe morminte doar pască, ouă roșii și lumânări! FOTOGRAFIA de arhivă, cu Paștele Blajinilor acum 83 de ani apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Meteorologii anunță Cod Galben de îngheț. Avertizarea este valabilă pentru întreg teritoriul țării, în perioada 13-16 mai 2024. Conform specialiștilor, în orele nocturne și ale dimineții, pe arii extinse la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1 și -2 grade Celsius. Cel puţin până pe 14 mai ne bucurăm de cer senin în […] Articolul Avertizare de la meteorologi: COD GALBEN de îngheț în toată țara apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Zeci de mii de georgieni au participat la „Marșul Europei”, desfășurat la Tbilisi pe 11 mai. Manifestația a avut loc pentru a sprijini aderarea Georgiei la UE și a se opune adoptării proiectului de lege privind agenții străini, inspirat de la Moscova. Participanții la marș s-au adunat sâmbătă în mai multe puncte din centrul orașului […] Articolul Georgienii se opun legii agenților străini! Zeci de mii de oameni au ieșit la „Marșul Europei” pe străzile din Tbilisi apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Rugaţi-vă pentru sufletele răposaților, nu organizaţi mese lângă morminte şi oferiţi pomene celor nevoiaşi. Acestea sunt câteva dintre regulile pe care ne sugerează să le respectăm preotul Maxim Melinte. Conform clericului, nu trebuie să facem schimb de pomeni, ci să oferim mila noastră celor care într-adevăr au nevoie. Părintele ne sugerează să aprindem lumânări şi […] Articolul Sfatul preotului: Reguli obligatorii de respectat la cimitir, de Paştele Blajinilor apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
09:30
La o săptămână după Înviere, moldovenii își pomenesc răposații. Oamenii vizitează mormintele celor dragi și dau de pomană de sufletul lor. În unele regiuni, Paştele Blajinilor este marcat în prima duminică după Paşte, în alte localităţi – luni, iar locuitorii unor sate merg de Duminica Mare la cimitir. Unii istorici susţin că în vechime oamenii […] Articolul Moldovenii îşi pomenesc raposaţii! Semnificaţia Paştelui Blajinilor şi activităţile care sunt interzise de biserică apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Rapperul elveţian Nemo a câştigat la Eurovision 2024. Finala concursului a avut loc sâmbătă seara în oraşul Malmo, Suedia. Artistul a cântat melodia The Code și a acumulat 591 de puncte. Conform paginii oficiale a Eurovision, Nemo este primul artist nonbinar care a câștigat competiția muzicală. „Sunt în mare parte foarte recunoscător pentru această experiență […] Articolul Eurovision Song Contest 2025 va avea loc în Elveţia! Rapperul Nemo, primul artist nonbinar care câştigă concursul apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:20
În urma accidentului de la Orhei nu a decedat nici o persoană. Șase cetățeni, inclusiv un copil de 5 ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Oamenii legii au fost alertați la ora 20:00. Preliminar, șoferul unui autoturism Toyota a pierdut controlul volanului curbă, derapând pe banda din sens opus și a intrat în coliziune […] Articolul Poliția anunță cum s-a produs accidentul din raionul Orhei. Noi detalii despre victime apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Un accident grav a avut loc în seara de sâmbătă, 11 mai curent, pe traseul R6 Chișinău-Orhei-Bălți. Potrivit martorilor, acesta s-a soldat cu morți și răniți. Din informațiile preliminare, impactul s-a produs aproape de ora 20:00. În urma acestuia, unul dintre vehiculele implicate a ieșit de pe carosabil și a fost proiectat într-o coastă abruptă. […] Articolul FOTO, VIDEO ULTIMA ORĂ! Un accident cu morți și răniți a avut loc pe traseul R6. Printre victime, cel puțin un copil! apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Biroul pentru integrare europeană a participat, vineri, 10 mai, la Conferința Națională „Tinerii și rolul lor în procesul de Integrare Europeană”, eveniment găzduit de Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, în cadrul programului „Cahul – Capitala Tineretului 2024”. Ghenadie Marian, șeful Biroului pentru integrare europeană (BIE), a fost invitat să prezinte tinerilor etapele […] Articolul Implicarea tinerilor în construirea viitorului european al Republicii Moldova, esențială pentru succesul integrării UE apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
17:30
În ultimul deceniu, vârsta medie la care femeile decid să aibă copii a crescut constant, atingând acum cea de 32,2 ani, în comparație cu 31,1 ani în 2011. Pe măsură ce femeile care aleg să își planifice viața familială într-un mod mai conștient, inclusiv prin asigurarea unor baze educaționale și financiare solide, acestea iau tot mai […] Articolul Despre înghețarea ovulelor: Ce trebuie să se știe pe măsură ce vârsta medie de concepție crește? apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Tânăra care a pozat indecent printre cruci și morminte în Cimitirul Central din Chișinău în ziua de Paști, după care a făcut publice fotografiile pe rețelele sociale, a fost identificată de poliție într-un tragederea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare. Pulsmedia.md scrie că este vorba de Ecaterina G., în vârstă de 21 de […] Articolul Tânăra care a pozat indecent printre cruci și morminte în capitală va fi responsabilizată prin lege apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României organizează, prin Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secții de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024. În Republica Moldova vor fi deschise 52 secții. Despre asta aflăm dintr-un comunicat emis presei sâmbătă, 11 mai curent. […] Articolul Moldovenii cu cetățenie română vor putea vota la alegerile europarlamentare în 52 de secții apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că pe 12 și 13 mai 2024, de Paștele Blajinilor, transportul public municipal va activa în regim special. În perioada de referință, numărul de autobuze circulante pe rutele nr. 10, str. Vasile Alecsandri – sat. Grătieşti (str. Prieteniei), nr. 26, str. Liviu Deleanu – str. Doina şi nr. 28, str. Vasile Alecsandri – sat. Grătieşti – sat. […] Articolul Orarele de circulație a transportului public de Paștele Blajinilor în capitală apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Secretarul român de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, îndeamnă cetățenii moldoveni care dețin cetățenia română să voteze la alegerile europarlamentare programate pentru ziua de 9 iunie 2024. Mai multe declarații pe subiect a făcut în cadrul emisiunii „Moldova LIVE”, moderată de Oxana Bodnar, de la Exclusiv TV. „Cetățenii Republicii […] Articolul Adrian Dupu: Moldovenii cu cetățenie română pot și e important să decidă cum va arăta viitorul Parlament European apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a evidențiat în cadrul Forumului președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, care a avut loc la Iași, că schimburile economice dintre țara noastră și Republica Moldova s-au triplat în ultimii zece ani, conform Agerpres. El a ținut să reliefeze că România a devenit  principalul partener comercial al Republicii Moldova, dar şi principalul investitor străin […] Articolul Forumul președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru: România a devenit cel mai important investitor din R. Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Delirul Mariei Zaharova avansează? Compară guvernarea de la Chișinău cu regimul hitlerist și colonialiștii din Africa MAE comentează ce a spus Zaharova: În ceea ce privește particularitățile sărbătorii Anului Nou, este de neîntrecut Tot mai mulți analiști admit că Kremlinul încearcă să justifice o viitoare agresiune rusă în toată Republica Moldova, după cele mai recente […] Articolul VIDEO Ne paște o agresiune rusă? Marea frică a lui Putin: UE – prin bunăstare și securitate – a devenit o alternativă apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Alegerea pe care o vor face cetățenii moldoveni la scrutinul prezidențial din toamna anului curent este una importantă pentru soarta Republicii Moldova mai mult decât niciodată. Pe de o parte, sunt actori politici care așteaptă „venirea lui Putin”, demonstrat de oamenii adunați organizat la așa-zisa Zi a Victoriei. Pe de alta, sunt oamenii adunați nesilit […] Articolul VIDEO Lumea rusă sau UE? „Doar una aduce pace, prosperitate, proiecte educaționale și libertate” apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că teritoriile celor 10 cimitire din subordinea municipalității au fost salubrizate și pregătite pentru Sărbătoarea Paștele Blajinilor. Sunt pregătite și căile de acces, iar pentru deplasarea cetățenilor la cimitirul „Sfântul Lazăr” din strada Doina, va fi organizat transport public, din preajma Circului, ruta C și alte linii, în total cca 100 de […] Articolul Primăria Chișinău a anunțat moldovenii despre cum s-a pregătit de Paștele Blajinilor. Ce trebuie să cunoaștem? apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
În cadrul celui de-al 19-lea Forum al Naţiunilor Unite pentru Păduri (UNFF19), care se desfășoară la New York, SUA, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a continuat întâlnirile bilaterale cu Albert Peter, Manager de practici, Banca Mondială, Adam Fullerton, Specialist în Programul de Politici Internaționale, Serviciul Forestier al SUA, Achim Steiner, Administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, […] Articolul Ministrul Lazarencu către partenerii externi, la New York: Avem obligația de a reacționa prompt la problemele de mediu apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
O furtună geomagnetică severă, cea mai puternică din ultimii 18 ani, a făcut spectacol pe cer vineri noaptea, 10 mai curent. O auroră boreală a fost vizibilă din emisfera nordică a planetei, inclusiv din zonele străine de acest fenomen. Și în Republica Moldova s-a văzut „minunea” de pe cer. Partea mai puțin frumoasă este că […] Articolul FOTO „Aurora boreală”, văzută din Republica Moldova. Spectacolul de pe cer ar putea dura tot weekendul apare prima dată în Realitatea.md.
10 mai 2024
21:30
Declanșarea războiului din Ucraina a schimbat atitudinea Uniunii Europene față de Rusia, iar Republica Moldova, în calitate de stat candidat la aderare, trebuie să se adapteze noilor realități. Opinia aparține istoricului Anatol Petrencu și a fost făcută în cadrul dezbaterii publice la tema „Extinderea UE după destrămarea URSS: cauze și efecte. Lecția Moldovei”, organizată de […] Articolul Istoricul Anatol Petrencu: Republica Moldova trebuie să facă față nivelului economic al Uniunii Europene apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Germania va oferi un grant de 45 de milioane de euro pentru restabilirea rapidă a sectorului energetic al Ucrainei după atacurile rusești. Potrivit European Pravda, acest lucru a fost raportat de Ministerul Energiei din Ucraina. Acordul a fost semnat în cadrul unei întâlniri între ministrul energiei din Ucraina, German Galushchenko, și ministrul federal pentru cooperare […] Articolul Germania va aloca 45 de milioane de euro Ucrainei pentru refacerea sectorului energetic apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Ucraina poate recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata, a declarat vineri, 10 mai curent, ministrul justiţiei, Denis Maliuska, după ce Rada Supremă (Parlamentul) a aprobat cu o zi înainte o lege care permite anumitor categorii de condamnaţi să iasă mai repede din închisoare dacă se înrolează, informează EFE, preluată de […] Articolul Ucraina poate recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Fiecare al doilea deputat din Seimul Republicii Lituaniene, adică 71 de parlamentari, a semnat o scrisoare deschisă adresată Comitetului Nobel, cerând să „respingă candidatura miliardarului Ruben Vardanyan pentru Premiul Nobel pentru Pace în 2024 și în orice ani următori”. Potrivit unei informații difuzate în 8 mai de publicația lituaniană Alfa.lt, într-o scrisoare deschisă adresată Comitetului […] Articolul Deputații lituanieni au îndemnat Comitetul Nobel să respingă nominalizarea „omului lui Putin” la premiul pentru Pace apare prima dată în Realitatea.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:50
Cât Ucraina este în continuare bombardată de trupele ruse, Marina Tauber se laudă că a fost decorată de președintele rus. Deputata a publicat pe rețelele de socializare o nouă fotografie din Piața Roșie, unde apare cu ordinul în mână și medalia la piept. Liderul de la Kremlin i-a conferit distincția „Ordinul Prieteniei”. Conform documentului, parlamentara […] Articolul Cât Ucraina e bombardată, Tauber apare cu ordinul lui Putin în Piața Roșie. Se laudă că l-a primit pentru „prietenie” apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Parlamentul intenționează să adopte săptămâna viitoare data organizării referendumului constituțional privind integrarea europeană. Este vorba de 20 octombrie 2024. Biroul permanent s-a întrunit vineri, 10 mai curent, în ședință și a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 16-31 mai 2024. Deputații vor examina proiectul de hotărâre privind desfășurarea referendumului republican constituțional. De […] Articolul Parlamentul va adopta săptămâna viitoare data referendumului constituțional privind integrarea europeană apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Escrocii folosesc interviul acordat de Maia Sandu blogherului Iuri Dudi. Sub pretextul restituirii banilor pierduți din cauza fraudelor, aceștia solicită mai multe informații internauților. Publicitatea a apărut pe rețele de socializare miercuri, 8 mai, la o zi după ce interviul a fost lansat și a devenit viral pe rețelele de socializare. Numeroase postări sunt sponsorizate […] Articolul FOTO Escrocii folosesc interviul lui Dudi cu Sandu pentru a lupta cu… escroci. Numeroase reclame, lansate pe Facebook apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Un eveniment comemorativ organizat de Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova a avut loc astăzi, 10 mai, la Chișinău. Acesta a fost dedicat aniversării a 101 ani de la nașterea lui Heydar Aliyev, care a fost președinte al Azerbaidjanului timp de 10 ani și a fost recunoscut ca lider național al poporului azer. Evenimentul a […] Articolul Eveniment comemorativ, la 101 ani de la nașterea lui Heydar Aliyev, organizat la Ambasada Azerbaidjanului în R. Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Șefa statului a discutat cu un grup de studenți moldoveni care studiază la universitățile din România.  Maia Sandu menționează că s-a bucurat să vadă încrederea și fermitatea cu care aceștia promovează integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. „Tinerii noștri care pleacă în România la studii capătă două case – și în Moldova, și în România, […] Articolul Studenții moldoveni care aleg să studieze peste Prut au stat la vorbă cu Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Activişti pentru drepturile omului, alături de 100 de artişti din domeniul muzical, printre care se numără Sting şi formaţia Coldplay, cer printr-o petiţie eliberarea rapperului iranian Toomaj Salehi, condamnat la moarte pentru susţinerea protestelor în masă din Iran din toamna anului 2022, transmite vineri, 10 mai curent, Agerpres. „Condamnarea la moarte a lui Salehi este punctul […] Articolul Zeci de artiști, printre care Sting și Coldplay, cer eliberarea unui rapper iranian condamnat la moarte apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
După ce Maria Zaharova a făcut noi declarații despre limba vorbită în Republica Moldova și a atacat guvernarea de la Chișinău, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi răspunde. Diplomații moldoveni îi amintesc funcționarei de la Moscova despre teza sa de doctorat. Conform lui, în 2003 Zaharova și-a prezentat lucrarea cu titlul „Transformarea conceptului de simbolistică în […] Articolul MAE comentează ce a spus Zaharova: În ceea ce privește particularitățile sărbătorii Anului Nou, este de neîntrecut apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Traficul rutier va fi suspendat pe bulevardul Decebal, pe porțiunea între bulevardul Dacia și strada Nicolae Titulescu, în perioada 14 mai – 30 iunie 2024. Potrivit municipalității, motivul ar fi lucrările de reparație a trotuarelor. Primăria anunță șoferii că, în principiu este vorba despre prima bandă, numită și partea impară. „Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se […] Articolul Șoferi, atenție! O parte de pe bulevardul Decebal se închide apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Poliţia a înregistrat 189 de cazuri cânt participanții la marșurile comemorative de 9 mai au purtat panglica bicoloră. Dintre persoanele vizate, 79 au fost deja identificate. Oamenii legii stabilesc identitatea celorlalți cetăţeni care au recurs la gest, a comunicat pentru redacția Realitatea Diana Fetco, ofiţera de presă a Poliţiei Naţionale. Conform ei, în ţară au […] Articolul Încălcări de 9 mai: Aproape 190 de persoane au purtat panglica bicoloră apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
New York are mai mulți milionari decât orice alt oraș din lume, devansând Bay Area din California, Londra și alte orașe bogate, potrivit unui nou raport realizat de Henley and Partners. Aproape 350.00, adică unul din 24 de locuitori ai New York, sunt milionari, potrivit clasamentului, scrie CBS News. New York este casa a 744 […] Articolul Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. Unul din 24 de locuitori este milionar în dolari apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Un bărbat a fost condamnat după ce a urcat la volanul tractorului în stare de ebrietate și a strivit un amic. Cazul a avut lor în februarie 2024, pe teritoriul unei întreprinderi din raionul Edineț. Conform procurorilor, persoana se afla în stare de ebrietate avansată și a permis amicului să urce în remorcă. După ce […] Articolul Un individ beat criță a urcat la volanul tractorului, cu un amic în remorcă. Pasagerul a căzut și a decedat strivit apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Trei ucraineni care ar fi vrut să treacă frontiera moldo-română ilegal au fost prinși. Grupul de migranți a fost observat în apropierea râului Prut în seara zilei de joi, 9 mai. Cei trei bărbați cu vârstele cuprinse între 23 și 40 de ani, aveau la ei o barcă gonflabilă, o pompă de aer și două […] Articolul Ucraineni cu barcă, vâsle și pompă de aer voiau să ajungă în Moldova. Polițiștii de Frontieră i-au reținut apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Un adolescent de 17 de ani a fost prins în flagrant cu droguri pe strada Alba Iulia din capitală de polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani. Tânărul a fost condus la inspectorat unde a predat benevol 40 de pachețele cu substanță care se presupune a fi drog. Ulterior, pachețelele au fost transmise pentru efectuarea expertizei la […] Articolul VIDEO Adolescent, prins cu droguri, a predat benevol pachețelele cu substanțe narcotice apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Controversata activistă Maria Olar declară că susține pedofilii are au cluburile lor și ea susține acest lucru. Declarațiile au fost făcute în timpul unui live, pe 9 mai. Activista se pare că a răspuns unui urmăritor. Aceasta a îndemnat internauții să citească Biblia și le-a spus că minoritățile sexuale, dar și pedofilii, sunt „de la […] Articolul VIDEO Declarație FACEPALM de la Maria Olar: Pedofilii sunt de la Dumnezeu. Citiți Biblia apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
În ajun de Paștele Blajinilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) avertizează cetățenii despre măsurile de prevenire a incendiilor. Având în vedere importanța respectării regulilor de siguranță, IGSU vine cu recomandări pentru populație. „În acest sens, lucrările de igienizare a mormintelor trebuie să fie organizate în condiții meteorologice favorabile și fără vânt. Aprinderea vegetației […] Articolul În ajun de Paștele Blajinilor, IGSU vine cu recomandări de prevenire a incendiilor apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Republica Moldova se află la încă o răscruce de drumuri, iar reflectarea asupra viitorului său devine imperativă. Prioritatea integrării europene este clară și neclintită, chiar în fața opoziției din partea unor grupuri anti-europene. Cu mai puțin de jumătate de an până la alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană, anunțate pentru 20 octombrie, […] Articolul Rectorul USM Igor Șarov și istoricul Octavian Țîcu, invitații jurnalistei Valentina Ursu la „Realitatea te privește” apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat, marți, cu ocazia ceremoniei de învestire a lui Putin de la Kremlin, că rușii trebuie să preia controlul asupra orașelor ucrainene Odesa și Harkov în luna mai. Ulterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar trebui „forțat” să semneze un tratat cu Rusia, a menționat Kadîrov, transmite Disinfo. „Cred că trebuie […] Articolul Kadîrov spune că rușii trebuie să cucerească Odesa și Harkov în această lună: „Trebuie să atacăm mai activ” apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea au fost denunțați la Centrul Național Anticorupție (CNA). Angajații vămii ar fi  pretins între 100-500 de euro pentru a permite importul și exportul mărfurilor nedeclarate. Ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. „Potrivit […] Articolul VIDEO Doi vameși s-au trezit cu ofițerii CNA la ușă. Suma pentru care ar fi vămuit ilicit mărfuri apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.