La Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” a avut loc evenimentul de inaugurare a Secției Anestezie și Terapie Intensivă

TVR Moldova, 28 martie 2024 22:50

Astăzi, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” a fost inaugurată, după reparație capitală, Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). La eveniment au participat: președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, administrația și personalul medical al instituției.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 4 ore
21:10
În ajului zilei de 28 aprilie, zi în care Republica Moldova marchează zece ani de la liberalizarea regimului de vize cu UE, Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Excelența Sa, Jānis Mažeiks a oferit un interviu în exclusivitate jurnalistului TVR MOLDOVA Constantin Uzdriș.
20:40
În ajun de Florii, peştele a fost la mare căutare în pieţele din Chişinău. Creștinii care au postit săptămâni la rând vor să aiba mâine peşte pe masa de sărbătoare, aşa cum cere tradiţia. Este a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri.
Acum 6 ore
20:10
Persoanele fizice mai au câteva zile la dispoziție să-şi depună declarațiile pentru impozitul pe venit în anul 2023. Pentru a face față numărului mare de contribuabili care sunt aşteptaţi în această perioadă, unităţile Serviciului Fiscal de Stat au program de lucru extins. Funcţionarii vor lucra și mâine, duminică, 28 aprilie.
19:40
Drapelul de stat, simbol al identității și unității naționale, este sărbătorit astăzi în Republica Moldova. Tricolorul a fost arborat cu mândrie la toate instituţiile publice şi o serie de evenimente, organizate în toată ţara, au marcat această zi atât de importantă pentru toţi basarabenii.
19:10
46 de angajaţi ai Muzeului de Istorie din Chişinău au fost implicaţi într-un grav accident de circulaţie, ieri seara, în apropierea oraşului Căuşeni.
18:40
Scandal, îmbrânceli şi haos. Asta a fost atmosfera de aseară, la Aeroportul Internaţional Chişinău, unde a aterizat aeronava în care se afla Evghenia Guţul, başcanul UTA Găgăuzia, şi mai multe persoane care au însoţit-o într-o vizită de mai bine de o săptămână la Moscova. Ca de fiecare dată, ea a fost aşteptată de un grup de oameni care ar fi fost aduşi organizat, dar şi de reprezentanţii unor televiziuni afiliate fugarului Ilan Şor. Echipa TVR MOLDOVA a fost intimidată atât de Poliţia de Frontieră, care a încercat să ne impiedice accesul în sala de aşteptare, cât şi de simpatizanţii başcanului, care au bruscat reporterul.
Acum 8 ore
18:10
România a cucerit medalia de aur în proba feminină de dublu vâsle, categorie uşoară, prin Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria).
17:50
O rachetă rusească a căzut la 15 kilometri de granița cu Polonia în timpul unui atac masiv asupra Ucrainei, a anunţat Donald Tusk.
17:20
Cursa de ciclism „Velohora”, ediția 2024, se va desfășura în această duminică în capitală. În legătură cu acțiunea social-sportivă, organizată de către AO Clubul Sportiv „Sporter”, traficul rutier va fi parțial restricționat, transmite IPN.
17:10
Interpreta de muzică populară Valentina Volontir ne-a prezentat un nou videoclip și ne-a vorbit despre frumoasele tradiții de Paști din familie.
Acum 12 ore
16:10
Dacă mulți își doresc să trăiască la oraș, alții, dimpotrivă, preferă liniștea de la țară, fie și într-o localitate unde mai locuiesc vreo zece oameni. O asemenea așezare este și satul Ceroborta, din comuna Cruzești, situat la 18 kilometri de Chișinău.
15:50
Liberalizarea regimului de vize cu UE pentru cetățenii moldoveni, acum 10 ani, pe 28 aprilie 2014, este una dintre deciziile cu cel mai mare impact pentru cetățenii moldoveni, a subliniat ambasadoarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană, Daniela Morari, în cadrul emisiunii Dialog European de la Radio Chișinău.
15:20
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnâi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal - transmite Reuters.
15:00
Natalia Rotaru-Sîrbu, psihoterapeut pentru cuplu și familie ne-a spus cum ar trebui să lucreze părinții cu copiii referitor la comportamentele de independență.
14:30
Premierul Dorin Recean, de Ziua Drapelului de Stat: „Drapelul reprezintă esența istoriei, identității și aspirațiilor europene a poporului nostru. El reflectă rezistența, curajul și determinarea oamenilor noștri - de la mișcarea de emancipare națională și până la eforturile comune de a construi Moldova Europeană.
14:10
Banca Națională a Moldovei ia în calcul schimbarea designului bancnotelor naționale. Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, confirmă că există un plan de schimbare a felului în care arată leul moldovenesc.
13:40
Te-ai gândit vreodată să vizitezi Suedia și dorești să descoperi mai mult decât capitala, Stockholm? Malmö ar fi o destinație potrivită. Un oraș de coastă al Suediei, atrage vizitatorii cu farmecul conservatorismului scandinav și vibrațiile cosmopolite moderne. Este o destinație obligatorie pentru cei ce vor să descopere Suedia autentică.
13:20
Se știe că viața de student este foarte frumoasă, dar și plină de provocări. Iar când studiezi la o facultate de arte, lucrurile devin și mai interesante.
12:50
Una dintre cele mai vulnerabile zone din Europa în caz de război este o fâșie de numai 64 de kilometri, care ar putea izola complet statele baltice de restul continentului. Ceea ce era odată greu de conceput – un atac al Rusiei – este astăzi luat în calcul de scenarii militare precise, exersate în manevre comune.
12:30
A onora drapelul de stat înseamnă să-l păstrăm mereu în suflet și să nu uităm niciodată unde ne-am început drumul în viață, unde ne sunt rădăcinile și amintirile, dar și aspirațiile și visele – a declarat președinta Maia Sandu la ceremonia solemnă organizată în fața Guvernului cu ocazia Zilei Drapelului de Stat.
12:00
Valeriu Culea, directorul Festivalului „Jazz'n Chișinău International” ne-a vorbit despre repertoriu și artiștii din scenă.
11:40
Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat vineri o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un moment în care Washingtonul încearcă să recupereze întârzierile în livrările către Kiev după luni de blocaj în Congres, transmite AFP.
Acum 24 ore
11:10
Pe data de 9 mai, vom celebra pacea și unitatea pe întregul continent european. În acest context, Guvernul, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE și cetățenii țării noastre, vor marca Ziua Europei.
10:50
Șefa statului i-a înmânat, pe scena Sălii cu Orgă, titlul onorific de ,,Artist al Poporului” vioristei Alexandra Conunova.
10:20
În contextul discuției despre posibilitatea unei eventuale lovituri de stat din partea Federației Ruse în Republica Moldova, președintele Parlamentului, Igor Grosu, subliniază că grupările criminale organizate "n-au vână și potențial" și sunt mai degrabă fricoase și nu ar avea resursele necesare pentru a-și atinge obiectivele în mod direct.
10:00
​Sărbătoarea Învierii Domnului este una dintre cele mai aşteptate, iar noi, echipa TVR Moldova şi invitaţii noştri speciali, ne-am adunat sa trăim bucuria sărbătorii prin cântec, rememorând o dată în plus tradiţiile de odinioară.
09:10
Ziua Drapelului de Stat este marcată în fața intrării centrale a Casei Guvernului.
08:50
R. Moldova marchează astăzi Ziua Drapelului de Stat. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990, de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ.
08:40
Meteorologii anunță vreme stabilă fără precipitații în acest weekend. Totuși în raioanele de nord sunt așteptate înghețuri.
Ieri
23:10
Funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aleși în funcții elective, își vor putea suspenda raporturile de serviciu. Un proiect de lege a fost votat, astăzi, în prima și a doua lectură de Parlament.
22:50
Pugiliștii Daria Kozorez și Alexandru Paraschiv se vor bate astăzi pentru aurul de la Campionatul European. Cei doi sportivi au ajuns în finala turneului continental, datorită succeselor convingătoare obținute în penultimul act al competiţiei. În schimb, un alt reprezentant al Republicii Moldova, Vasile Cebotari, a cedat aseară în semifinale și s-a mulțumit cu medalia de bronz.
22:30
Naționala de juniori a Republicii Moldova și-a adjudecat prima victorie la turneul internațional organizat la Chișinău. Băieții antrenați de Vitalie Mardari au câștigat partida cu Macedonia de Nord.
22:10
"Indivizi care promovează deschis agenda altui stat nu trebuie să beneficieze de aceste facilități", susține Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, care s-a arătat mirat de faptul că Președintele Adunării Populare din UTA Găgăuzia, Constantinov, deține pașaport diplomatic.
21:50
Începe "Gladiator Challenge Moldova", lupta celor 100 de gladiatori ce luptă pentru titlul de cel mai puternic om din ţară şi pentru un premiu de 100 de mii de lei. Mâine, pe TVR MOLDOVA, la ora 21, urmăriţi primul episod.
21:30
O expoziției de fotografie dedicată aniversării a 75 de ani de la crearea Aliantei Nord-Atlantice și a 30 de ani de la semnarea Programului NATO "Parteneriat pentru Pace", a fost inaugurată la Muzeul de Istorie Militară din Chisinau.
21:10
Continentul european se confruntă cu o criză gravă de securitate din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei. R. Moldova nu face excepţie, iar provocările politice, economice şi mai ales ameninţările hibride tot mai agresive necesită soluţii imediate. Experţi internaţionali şi reprezentanţi ai administraţiei de la Chişinău s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre modul în care instituţiile pot coopera mai bine dar şi despre bunele practici care pot fi preluate din Uniunea Europeană.
21:10
Un grav accident rutier s-a produs în această seară în raionul Căușeni, între localitățile Grigorievca și Baccealia, după ce un autobuz s-a ciocnit violent cu o mașină.
20:50
Un document identic Declarației de Independență a Republicii Moldova a fost prezentat astăzi în Parlamentul de la Chişinău.
20:40
"Nu există niciun motiv de discuții despre demisia domnului Spînu", declară preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, în contextul în care politicieni de opoziție insistă pe demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu,
20:30
O femeie de 50 de ani din raionul Cahul a fost reţinută de oamenii legii și este suspectată că a pus la cale asasinarea fostului soţ. Femeia era dispusă să achite 20 de mii de euro unui presupus asasin, care era de fapt un agent sub acoperie, și a cerut ca fostul soţ să fie otrăvit. Vă avertizăm că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.
20:20
Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că la Recensământ se va declara cetățean al Republicii Moldova și că vorbește limba română.
20:10
Incendiile nu ocolesc biserica. Este avertismentul pompierilor care în ultimele zile au verificat peste o mie de lăcaşe de cult din Republica Moldova, în cadrul tradiţionalei campanii de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale.
19:50
Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor, început pe 8 aprilie. Anunţul a fost făcut de Oleg Cara, directorul general al Biroului Naţional de Statistică, care a menţionat că ritmul in care decurge acest proces este corespunzător planificării.
19:30
Se împlineşte un deceniu de când cetătenii Republicii Moldova pot călători fără vize în Uniunea Europeană. În această perioadă, peste două milioane de basarabeni au vizitat ţările UE şi au economisit cel puţin 270 de milioane de euro pentru obtinerea vizelor. In plus, a fost mai usor pentru a cunoaste alte culturi și pentru dezvoltarea afacerilor.
19:10
O linie electrică aeriană de 400 kV va conecta localitățile Bălți și Suceava și va crește securitatea energetică a Republicii Moldova. Reteaua va fi construită cu sprijinul partenerilor externi iar Parlamentul de la Chisinau a ratificat, astăzi, acordul de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
18:50
Se împlinesc 38 de ani de la explozia reactorului patru al Centralei nucleare de la Cernobîl. Accidentul, unul dintre cel mai grave din istoria nucleară civilă, a avut urmări devastatoare atât pentru localnici, cât şi pentru salvatori. Printre cei care au intervenit la lichidarea consecinţelor avariei au fost şi mii de locuitori ai Republicii Moldova. Astăzi, în mai multe localităţi din ţară au fost organizate evenimente de comemorare a celor care au avut de suferit în urma acestei catastrofe.
18:30
Vot final în Parlament. Deputații au aprobat astăzi, în a doua lectură, proiectul privind aplicarea votului prin corespondență la alegerile prezidențiale şi la referendumul constituțional din luna octombrie. S-au operat modificări la proiect astfel încât metoda alternativă de vot va fi implementată nu doar în două ţări, cum se propunea inițial, ci în şase state - SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda şi Islanda.
18:10
Membrii Comisiei Unificate de Control au avut o reuniune de lucru la 25 aprilie 2024 la Bender, unde au abordat subiecte de actualitate privind situația în Zona de Securitate. În mod primordial, reprezentanții Chișinăului au insistat pe eliminarea posturilor ilegale ale structurilor de forță neconstituționale. Acestea reprezintă o piedică în calea liberei circulații a cetățenilor și demonstrează ignorarea principiilor regimului Zonei de Securitate.
17:50
Știm bine că chinezii fac imposibilul posibil, doar să-și dorească asta. Și nimeni nu pune la îndoială capacitățile lor în inginerie și construcție. Iar de curând, au impresionat toată lumea cu o altă realizare, aproape de neimaginat - au construit o variantă a insulei grecești Santorini, la ei acasă. Cum arată ea și cât de entuziasmați sunt localnicii, vedem în continuare.
17:40
Deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” Vitali Gavrouc este noul președinte al Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat. Un proiect de hotărâre care stipulează acest lucru a fost votat de 56 de deputați.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.