Reorganizarea ASP: la Criuleni nu se vor presta servicii de examinare auto

TVR Moldova, 29 martie 2024 15:50

Candidații care au absolvit școlile auto din raioanele Criuleni și Dubăsari, vor putea susține examenele de calificare (teorie/practică) la una din subdiviziunile de examinare ale ASP din Chișinău și Orhei, începând cu data de 1 aprilie 2024. Candidații vor avea opțiunea de a selecta locația de sine stătător, informează Agenția Servicii Publice.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 15 minute
09:10
Ziua Drapelului de Stat este marcată în fața intrării centrale a Casei Guvernului.
Acum o oră
08:50
R. Moldova marchează astăzi Ziua Drapelului de Stat. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990, de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ.
08:40
Meteorologii anunță vreme stabilă fără precipitații în acest weekend. Totuși în raioanele de nord sunt așteptate înghețuri.
Acum 12 ore
23:10
Funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aleși în funcții elective, își vor putea suspenda raporturile de serviciu. Un proiect de lege a fost votat, astăzi, în prima și a doua lectură de Parlament.
22:50
Pugiliștii Daria Kozorez și Alexandru Paraschiv se vor bate astăzi pentru aurul de la Campionatul European. Cei doi sportivi au ajuns în finala turneului continental, datorită succeselor convingătoare obținute în penultimul act al competiţiei. În schimb, un alt reprezentant al Republicii Moldova, Vasile Cebotari, a cedat aseară în semifinale și s-a mulțumit cu medalia de bronz.
22:30
Naționala de juniori a Republicii Moldova și-a adjudecat prima victorie la turneul internațional organizat la Chișinău. Băieții antrenați de Vitalie Mardari au câștigat partida cu Macedonia de Nord.
22:10
"Indivizi care promovează deschis agenda altui stat nu trebuie să beneficieze de aceste facilități", susține Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, care s-a arătat mirat de faptul că Președintele Adunării Populare din UTA Găgăuzia, Constantinov, deține pașaport diplomatic.
21:50
Începe "Gladiator Challenge Moldova", lupta celor 100 de gladiatori ce luptă pentru titlul de cel mai puternic om din ţară şi pentru un premiu de 100 de mii de lei. Mâine, pe TVR MOLDOVA, la ora 21, urmăriţi primul episod.
21:30
O expoziției de fotografie dedicată aniversării a 75 de ani de la crearea Aliantei Nord-Atlantice și a 30 de ani de la semnarea Programului NATO "Parteneriat pentru Pace", a fost inaugurată la Muzeul de Istorie Militară din Chisinau.
21:10
Continentul european se confruntă cu o criză gravă de securitate din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei. R. Moldova nu face excepţie, iar provocările politice, economice şi mai ales ameninţările hibride tot mai agresive necesită soluţii imediate. Experţi internaţionali şi reprezentanţi ai administraţiei de la Chişinău s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre modul în care instituţiile pot coopera mai bine dar şi despre bunele practici care pot fi preluate din Uniunea Europeană.
21:10
Un grav accident rutier s-a produs în această seară în raionul Căușeni, între localitățile Grigorievca și Baccealia, după ce un autobuz s-a ciocnit violent cu o mașină.
20:50
Un document identic Declarației de Independență a Republicii Moldova a fost prezentat astăzi în Parlamentul de la Chişinău.
20:40
"Nu există niciun motiv de discuții despre demisia domnului Spînu", declară preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, în contextul în care politicieni de opoziție insistă pe demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu,
20:30
O femeie de 50 de ani din raionul Cahul a fost reţinută de oamenii legii și este suspectată că a pus la cale asasinarea fostului soţ. Femeia era dispusă să achite 20 de mii de euro unui presupus asasin, care era de fapt un agent sub acoperie, și a cerut ca fostul soţ să fie otrăvit. Vă avertizăm că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.
Acum 24 ore
20:20
Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că la Recensământ se va declara cetățean al Republicii Moldova și că vorbește limba română.
20:10
Incendiile nu ocolesc biserica. Este avertismentul pompierilor care în ultimele zile au verificat peste o mie de lăcaşe de cult din Republica Moldova, în cadrul tradiţionalei campanii de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale.
19:50
Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor, început pe 8 aprilie. Anunţul a fost făcut de Oleg Cara, directorul general al Biroului Naţional de Statistică, care a menţionat că ritmul in care decurge acest proces este corespunzător planificării.
19:30
Se împlineşte un deceniu de când cetătenii Republicii Moldova pot călători fără vize în Uniunea Europeană. În această perioadă, peste două milioane de basarabeni au vizitat ţările UE şi au economisit cel puţin 270 de milioane de euro pentru obtinerea vizelor. In plus, a fost mai usor pentru a cunoaste alte culturi și pentru dezvoltarea afacerilor.
19:10
O linie electrică aeriană de 400 kV va conecta localitățile Bălți și Suceava și va crește securitatea energetică a Republicii Moldova. Reteaua va fi construită cu sprijinul partenerilor externi iar Parlamentul de la Chisinau a ratificat, astăzi, acordul de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
18:50
Se împlinesc 38 de ani de la explozia reactorului patru al Centralei nucleare de la Cernobîl. Accidentul, unul dintre cel mai grave din istoria nucleară civilă, a avut urmări devastatoare atât pentru localnici, cât şi pentru salvatori. Printre cei care au intervenit la lichidarea consecinţelor avariei au fost şi mii de locuitori ai Republicii Moldova. Astăzi, în mai multe localităţi din ţară au fost organizate evenimente de comemorare a celor care au avut de suferit în urma acestei catastrofe.
18:30
Vot final în Parlament. Deputații au aprobat astăzi, în a doua lectură, proiectul privind aplicarea votului prin corespondență la alegerile prezidențiale şi la referendumul constituțional din luna octombrie. S-au operat modificări la proiect astfel încât metoda alternativă de vot va fi implementată nu doar în două ţări, cum se propunea inițial, ci în şase state - SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda şi Islanda.
18:10
Membrii Comisiei Unificate de Control au avut o reuniune de lucru la 25 aprilie 2024 la Bender, unde au abordat subiecte de actualitate privind situația în Zona de Securitate. În mod primordial, reprezentanții Chișinăului au insistat pe eliminarea posturilor ilegale ale structurilor de forță neconstituționale. Acestea reprezintă o piedică în calea liberei circulații a cetățenilor și demonstrează ignorarea principiilor regimului Zonei de Securitate.
17:50
Știm bine că chinezii fac imposibilul posibil, doar să-și dorească asta. Și nimeni nu pune la îndoială capacitățile lor în inginerie și construcție. Iar de curând, au impresionat toată lumea cu o altă realizare, aproape de neimaginat - au construit o variantă a insulei grecești Santorini, la ei acasă. Cum arată ea și cât de entuziasmați sunt localnicii, vedem în continuare.
17:40
Deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” Vitali Gavrouc este noul președinte al Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat. Un proiect de hotărâre care stipulează acest lucru a fost votat de 56 de deputați.
17:20
Emil Dragnev, profesor universitar, doctor în istorie, directorul Departamentului Istoria Românilor, Universală și Arheologie a Universității de Stat din Moldova ne-a spus cât de mult se pune în valoare patrimoniu nostru cultural, comparativ cu statele europene.
17:00
Consiliul Uniunii Europene a decis vineri să prelungească până la 29 aprilie 2025 măsurile restrictive împotriva persoanelor responsabile de acțiuni menite să destabilizeze, să submineze sau să amenințe suveranitatea și independența Republicii Moldova, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
17:00
În ședința de azi, Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat cu 60 000 de lei și, respectiv, 40 000 de lei serviciile media „TV-Găgăuzia” și „ATV” pentru admiterea dezinformării, a discursului care incită la ură și nu au asigurat securitate informațională.
16:50
De Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova a avut loc Gală Naţională a Premiilor „GALEX”, în cadrul căreia au fost remarcați cei mai buni promotori ai cărţilor şi bibliotecilor.
16:40
Serviciul Fiscal de Stat lansează în regim de pilotare 5 birouri de consultanță a contribuabililor în cadrul Direcțiilor deservire fiscală Buiucani (mun. Chișinău), Bălți, Florești, Comrat și Cahul, ceea ce va contribui la eficientizarea comunicării, diversificarea și îmbunătățirea spectrului de servicii prestate şi extinderea posibilităților de deservire a contribuabililor.
16:30
Neurochirurg Eduard Eftodiev ne-a spus care sunt cele mai frecvente cauze care provoacă durerile lombare.
16:20
IGSU a dat startul „Campaniei de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale”. Campania se va desfășura în toate raioanele țării, comunică MOLDPRES.
16:10
Ion Valer Xenofontov, doctor în istorie, conferențiar universitar ne-a spus cum a influențat catastrofa nucleară de la Cernobîl perspectivele asupra energiei nucleare în întreaga lume și ce lecții importante a trebuit să învețe omenirea, în urma acestei tragedii.
16:10
Senatul Universității de Stat din R. Moldova i-a acordat astăzi, 26 aprilie, titlul onorific de Doctor Honoris Causa rectorului Universității din București, Marian Preda, doctor în sociologie, profesor universitar.
15:50
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, invită cetățenii Republicii Moldova să arboreze tricolorul mâine, de Ziua Drapelului de Stat. În ședința plenară de astăzi, șeful legislativului i-a îndemnat pe concetățeni să poarte cu mândrie drapelul oriunde ar fi, acasă sau în diasporă.
15:50
Cu ocazia aniversării celor 24 de ani de la fondare, compania Moldcell a venit cu o realizare revoluționară pe piața tehnologiilor din țara noastră: lansarea tehnologiei 5G, cu echipament exclusiv, certificat european, conform celor mai înalte standarde de securitate.
15:40
„Radiațiile nu cunosc granițe sau steaguri naționale”, a declarat Volodimir Zelenski, cu ocazia împlinirii a 38 de ani de la accidentul de la centrala atomoelectrică de la Cernobîl, din 26 aprilie 1986.
15:40
Jurnalistul Anatol Fornea ne-a spus cât de mult contează pentru el să fie apreciat pentru munca făcută și cât de important este acest premiu în cariera sa.
15:30
SA „Moldovagaz” a expediat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitarea privind revizuirea tarifului de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali la prețuri reglementate pentru anul 2024.
15:20
La MAE a avut loc cea de-a 3-a reuniune a Dialogului Republica Moldova – Uniunea Europeană la nivel înalt în domeniul politic și de securitate. Dialogul a reconfirmat angajamentul și interesul reciproc al părților de a continua consolidarea cooperării în domeniul politicii externe și de securitate comune, în conformitate cu statutul de candidat la UE al Republicii Moldova.
15:10
Proiectul de lege cu privire la denumirile geografice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua. Noua lege care ca scop asigurarea standardizării, utilizării și protejării denumirilor geografice pentru dezvoltarea și promovarea patrimoniului natural, turistic, cultural și istoric al Republicii Moldova.
14:50
În perioada 14-22 aprilie, în orașul Koper din Slovenia, a avut loc Campionatul European la Taekwon-do. Din punct de vedere al concurenței, aceasta a fost cea mai dificilă competiție de până acum.
14:50
597 de mii de locuințe, inclusiv cele ocupate și cele neocupate, precum și 860 de mii de persoane au fost deja recenzate. Numărul populației recenzate include populația cu reședință obișnuită, dar și alte persoane. Colectarea datelor se face de către 4000 de recenzori, a precizat directorul Biroului Național de Statistică, Oleg Cara, într-o conferință de presă, transmite IPN.
14:40
Doi tineri de 21 și 22 de ani, din regiunea transnistreană, au fost reținuți pentru escrocherie, în sectorul Botanica din Chișinău.
14:30
„Eu știu ce am de făcut, fac asta cu mare drag și spectatorul simte. Starea de spirit pe care o ai și o transmiți este foarte importantă.” - acesta este crezul artistic al cântărețului Nicolae Gribincea. Maestrul Nicolae Gribincea este invitatul emisiunii „ISTORII CU TÂLC”, care va fi difuzată duminică, 28 aprilie, ora 22, la TVR Moldova.
14:20
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a exprimat recunoștință, în ședința plenară de astăzi, celor peste 3 mii de moldoveni care au participat la lichidarea pericolului radioactiv, mulți dintre care s-au ales cu diverse dizabilități sau au decedat mult prea devreme.
14:10
Cărţile digitale oferă noi posibilităţi de acces la cunoştinţe, având costuri reduse şi o accesare pe arii geografice mari. Cărţile tradiţionale dispun însă de o largă apreciere. Toate formele de cărţi aduc o contribuţie valoroasă educaţiei şi propagării culturii şi informaţiilor. Recent, pe 23 aprilie, a fost marcată Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, care are scopul de a promova cărţile şi plăcerea lecturii. Cartea, lectura şi evenimentele dedicate cărţii sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
13:50
Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce anul acesta, în capitala Republicii Moldova, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis, Festivalul Tradițiilor Românești va avea loc în perioada 17 – 19 mai 2024, în Grădina Botanică din Chișinău.
13:40
În Republica Moldova va fi instituită o rețea de colectare a informației contabile privind veniturile și activitatea economică a exploatațiilor agricole, după modelul Uniunii Europene. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat, astăzi, cu votul a 56 de deputați.
13:20
Cea mai grea parte din munca unui premier nu e politica, ci chestiunile de securitate. Aceasta este mărturisirea prim-ministrului britanic, Rishi Sunak, făcută într-un cadru cât se poate de neprotocolar.
13:10
Conferința de presă cu genericul „10 ani de călătorii fără vize în Uniunea Europeană”.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.