Stamate, cu precizări pe investigaţia ce-l vizează pe preşedintele Pre-Vetting: Primul comentariu mi-a fost atribuit eronat

UNIMEDIA, 28 martie 2024 22:00

Ex-președinta Comisiei juridice numiri și imunități, Olesea Stamate, a venit cu mai multe precizări în scandalul ce-l vizează pe preşedintele Pre-Vetting, Herman Von Hebel. Deputata PAS afirmă că nu a oferit niciun comentariu înainte de publicarea investigației, dar deja după ce articolul a apărut în spațiul public. Stamate mai menționează că citatul „ulterior selectării domnului în cadrul Comisiei, au apărut informații cu referire la activitatea dlui în Albania, însă era deja târziu”, i-a fost „atribuit eronat”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 2 ore
20:10
Un bărbat din Marea Britanie este printre primii care au primit un vaccin experimental mRNA conceput pentru a preveni recurența cancerului de piele melanom. Steve Young, un muzician în vârstă de 52 de ani, a avut anterior extirpat un melanom în stadiul II și a declarat că vaccinul reprezintă „cea mai bună șansă” pentru a preveni revenirea cancerului, scrie playtech.ro.
20:00
Primăria municipiului Chișinău informează că, duminică, 28 Aprilie 2024, se suspendă activitatea troleibuzului turistic.
Acum 4 ore
19:40
Observatorul Solar al NASA (SDO) a capturat, pe data de 23 aprilie, un fenomen rar: patru regiuni enorme ale Soarelui au explodat simultan, scrie playtech.ro.
19:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îi invită pe toți cetățenii pe 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) să sărbătorească Ziua Europei.
19:10
Ministrul adjunct rus al Apărării, Timur Ivanov, care a fost arestat pentru luare de mită, și fosta sa soție Svetlana Zaharova locuiau în conacul de pe moșia Prințesei Sofia Volkonskaia din Moscova. Cei doi au o avere uriașă, multe detalii despre aceasta fiind dezvăluite de Fundația Anticorupție a lui Alexei Navalnîi, scrie digi24.ro.
18:50
Anatol Postica, directorul Casei de Cultură „Andrei Ungureanu” din Ialoveni, a decedat. Anunțul trist a fost făcut de către reprezentanții Primăriei Ialoveni, care au venit cu un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate, dar și au anunțat că, în legătură cu moartea acestuia, în orașul Ialoveni vor fi declarate două zile de doliu: 29-30 aprilie. „Timpul ne fură oamenii dragi, dar niciodată amintirea lor”, se arată în mesaj.
18:20
Primăria municipiului Chișinău informează că mâine, 28 aprilie 2024, între orele 06:00-18:00, va fi sistat traficul rutier, inclusiv transportul public, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și str. A. Pușkin, cu redirecționarea acestuia pe străzile adiacente.
18:00
Flacăra care va arde la Jocurile Olimpice de la Paris a fost predată oficial organizatorilor francezi în cadrul unei ceremonii din Grecia. Evenimentul a avut loc, ieri, pe stadionul din Atena, unde au avut loc primele Jocuri moderne în anul 1896. Astăzi, însă, flacăra va pleca spre orașul-port Marsilia, din sudul Franței, pe un vas francez din secolul al 19-lea. Este aşteptat să ajungă pe uscat peste 12 zile, după o călătorie lungă prin Marea Mediterană, scrie observatornews.ro.
Acum 6 ore
17:30
O tânără a fost lovită de un automobil de model BMW chiar pe o trecere de pietoni de pe strada Șciusev din capitală, lângă un liceu. Momentul impactului a fost filmat de o cameră de bord a unei alte mașini aflate în trafic, iar imaginile video au fost publicate de internauți pe rețele.
17:00
Funcționarii vamali în cooperare cu polițiștii de frontieră au identificat un pasager, în Aeroportul Internațional Chișinău, care a încercat să scoată din R. Moldova bani fără a fi declarați, anunță Serviciul Vamal.
16:20
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters, citat de digi24.ro.
15:50
Oamenii legii au venit cu detalii privind accidentul grav produs ieri, 26 aprilie, în apropierea localității Grigorievca, din raionul Căușeni.
Acum 8 ore
15:30
În perioada 26-27 aprilie 2024 la Paris se desfășoară reuniunea Uniunii PanEuropa sub egida Președintelui Franței, Emmanuel Macron. La eveniment participă lideri europeni, deputați, senatori și reprezentanți ai business-ului european pentru a trasa prioritățile Uniunii PanEuropa pentru următoarea perioadă. Din partea Republicii Moldova, la evenimentul organizat chiar în incinta Parlamentului Franței, a fost invitat fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care recent și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.
15:20
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează, vineri, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM), scrie observatornews.ro.
15:00
Socialiștii au participat la ceremonia de reînhumare a rămășițelor soldaților Armatei Roșii care au căzut pentru eliberarea Moldovei de fascism. „Trebuie să păstrăm memoria despre faptele eroice ale părinților și bunicilor noștri care și-au dat viața în lupta împotriva fascismului”, se arată într-un comunicat.
14:20
Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă despre înregistrarea unui caz de toxiinfecţie alimentară în grup, asociat consumului unor produse într-un local de alimentație publică din municipiul Chișinău. Până în prezent, au solicitat asistenţă medicală 19 persoane, cu vârste cuprinse între 8-48 de ani, ce manifestau semne clinice de toxiinfecţie alimentară, menționează reprezentanții Agenției.
14:10
Orașul italian Milano propune o nouă lege pentru interzicerea înghețatei după miezul nopții. Autoritățile spun că au decis să apeleze la această măsură pentru a-și proteja locuitorii, transmite euronews.com, citat de digi24.ro.
14:00
Primarul capitalei, Ion Ceban, a publicat pe rețele o fotografie, alături de tatăl său, de pe străzile Chișinăului. „Am emoții când sunt întrebat de ce un lucru sau altul stă bine sau nu pe stradă”, a scris edilul.
Acum 12 ore
13:30
„La mulți ani, Tricolor!”. Mai mulți oficiali, dar și reprezentanți ai instituțiilor din Republica Moldova au venit cu mesaje de Ziua Drapelului de Stat.
13:00
Accident nocturn în raionul Sîngerei. Un șofer de BMW, fiind tras pe dreapta și documentat de un echipaj INSP, s-a ales și cu mașina boțită, după ce o Toyota s-a izbit de automobilul acestuia. Impactul a avut loc aseară, 26 aprilie, în localitatea Prepelița.
12:40
Un cutremur de magnitudinea 6,1 a avut loc sâmbătă dimineaţa (ora locală) în Taiwan, anunţă Agenţia meteorologică taiwaneză, fără să declanşeze o alertă de tsunami pe insulă, care a fost zguduită luni şi marţi de numeroase seisme, relatează AFP, transmite digi24.ro.
12:10
Judocanul moldovean Adil Osmanov a cedat în lupta cu legendarul sportiv georgian Shavdatuashvili Lasha, medaliat la Jocurile Olimpice cu aur, argint și bronz, informează reprezentanții Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale din Republica Moldova.
11:50
Parlamentul European a votat, miercuri, noi norme rutiere pentru țările UE. Eurodeputaţii au consolidat cooperarea transfrontalieră a statelor membre în investigarea încălcărilor normelor rutiere pentru a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, scrie digi24.ro.
11:20
Nicolae Botgros povestește despre un caz din cariera sa muzicală care îl face să râdă în hohote și acum, peste ani de la acea întâmplare. „De ciudă îmi zice: Auzi, să cânți frumos aici, să se adune toți țiganii să-l ducă pe tata la groapă, că dacă nu, o să-l duci tu la groapă”, a relatat maestrul, în cadrul emisiunii „Cu ai mei”.
11:00
Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinău, Moldova, și a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de 5 ani, când a început să cânte melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmărea, scrie protv.ro.
10:50
„Nu uităm de idealurile și dorința poporului nostru de a trăi în unitate, liniște și pace”, este mesajul primarului capitalei, Ion Ceban, cu prilejul sărbătorii de astăzi - Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova.
10:30
Uriaşe vârtejuri întunecate care străbat cerul: zeci de tornade au lovit centrul Statelor Unite vineri, provocând pagube semnificative şi rănind cel puţin trei persoane, potrivit autorităţilor, transmite hotnews.ro.
10:10
Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinău, Moldova, și a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de 5 ani, când a început să cânte melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmărea, scrie protv.ro.
09:50
Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. „Fie ca poporul moldovenesc să își păstreze identitatea, memoria istorică, tradițiile creștine și coeziunea socială”, a scris ex-președintele țării pe rețele.
09:40
Regele Charles al Marii Britanii își va relua îndatoririle publice pe 30 aprilie, după aproape trei luni de tratament pentru cancer, a anunțat vineri Palatul Buckingham, relatează Reuters, citat de hotnews.ro.
09:30
Astăzi, 27 aprilie, este marcată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Cu acest prilej, în faţa Casei Guvernului, a fost organizată ceremonie solemnă prezidată de şefa statului Maia Sandu, speakerul Parlamentului Igor Grosu și premierul Dorin Recean.
09:20
Astăzi, 27 aprilie, este marcată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Cu acest prilej, în faţa Casei Guvernului, este organizată ceremonie solemnă prezidată de şefa statului Maia Sandu, speakerul Parlamentului Igor Grosu și premierul Dorin Recean.
09:20
Pe 27 aprilie, istoria a înregistrat momente marcante în domeniile religios, cultural, politic și social, care au modelat lumea contemporană.
09:10
Astăzi, 27 aprilie, este marcată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Cu acest prilej, în faţa Casei Guvernului, este organizată ceremonie solemnă prezidată de şefa statului Maia Sandu, speakerul Parlamentului Igor Grosu și premierul Dorin Recean.
Acum 24 ore
08:30
Conjuncția planetară de astăzi aduce o zi de transformări și oportunități. Fiecare semn zodiacal va resimți influența astrelor într-un mod unic, îndemnându-i pe nativi să își urmeze intuiția și să își valorifice calitățile. Ce secrete vă pot dezvălui astrele astăzi? Descoperiți în horoscopul zilnic cum să navigați prin provocările și surprizele acestei zile.
07:20
Astăzi, Moldova se bucură de o zi predominant însorită, cu cer variabil și condiții meteo stabile, fără precipitații.
26 aprilie 2024
22:10
Violonistul și dirijorul Vasile Advahov, cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Acesta împlinește frumoasa vârstă de 45 de ani. Cu această ocazie, Primăria capitalei a venit cu un mesaj de felicitare.
Ieri
21:10
Pretura sectorului Centru a venit cu mai multe precizări privind imaginile din spațiul public unde o casă apare pe acoperișul unui bloc de locuit, la Botanica. Responsabilii afirmă că locuința s-a construit în 2016, iar despre ilegalitatea acesteia a fost sesizată poliția.
20:40
În ultimele zile, spațiul public a fost inundat de discuții aprinse cu privire la praful saharian, care a căzut asupra unor regiuni din Europa, inclusiv în Republica Moldova. Într-un efort de a clarifica situația și de a aduce lumină, experții vin cu mai multe clarificări.
20:20
Comisia Electorală Centrală a prezentat numărul de candidați înregistrați în cursa electorală pentru funcția de primar și de consilier local în cele 9 localități din țară, unde pe 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și parțiale.
20:00
Un ceas de buzunar, placat cu aur, care a fost recuperat odată cu trupul neînsufleţit al celui mai bogat pasager de pe Titanic, ar putea fi vândut cu 150.000 de lire sterline la o licitaţie ce va avea loc sâmbătă în Regatul Unit, informează DPA, potrivit observatornews.ro.
19:40
Christoph Schweiger, director executiv al FIL (Asociația Internațională de Sanie), și Dmitri Torner, președintele Asociației Sporturilor de Iarnă, au convenit asupra acestui lucru în cadrul unei întâlniri care a avut loc în oficiul FIL din Berchtesgaden, Germania.
19:30
Tatiana Cociu, primărița orașului Orhei, ar putea fi trasă la răspundere pentru tergiversarea anchetei în cazul Anei-Maria, tânăra însărcinată găsită moartă la opt zile de la dispariție. Declarația a fost făcută de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul emisiunii „Dialog deschis”, care a precizat că Cociu a oferit imaginile video cu momentul în care fata urcă în mașina principalului suspect postului Canal 5, dar nu poliției, suspectul având timp să distrugă probe relevante. La rândul său, primărița neagă acuzațiile șefului IGP privind așa-zisele „împiedicări” în mersul anchetei și afirmă că sunt „speculații”.
18:50
Accident grav la Căușeni. Cel puțin o persoană a decedat, după ce un autobuz cu pasageri s-a lovit violent cu o mașină. Impactul a avut loc între localitățile Grigorevca și Baccealia.
18:30
Comisia Europeană a desemnat, vineri, în mod oficial, comerciantul Shein drept platformă online foarte mare (VLOP) în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA), ceea ce înseamnă că această companie va trebui să respecte cele mai stricte norme privind serviciile digitale, cum ar fi obligaţia de a adopta măsuri specifice pentru a capacita şi a proteja utilizatorii online, inclusiv minorii, şi pentru a evalua şi a atenua în mod corespunzător orice riscuri sistemice care decurg din serviciile lor, informează AFP, potrivit digi24.ro.
18:10
Violonistul și dirijorul Vasile Advahov, cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Acesta împlinește frumoasa vârstă de 45 de ani. Cu această ocazie, Primăria capitalei a venit cu un mesaj de felicitare.
17:50
Și-a pus casa-n vârf de bloc. O locuință cu două nivele a fost înălţată nu la sol, ci pe acoperişul unui bloc cu cinci etaje, de pe strada Grenoble din capitală. Imaginile au devenit virale pe rețele.
17:20
FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Sâmbătă și duminică veți putea urmări meciurile din cadrul Turneului de Dezvoltare UEFA, Campionatului Moldovei, Super Liga, Faza II, partidele a Ligii 1, Faza II, Liga 2 Sud și Nord dar și jocurile din Ligile de juniori, junioare și copii.
17:20
O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţă, la locuinţa fostului președinte al României, Ion Iliesc,u pentru a-l anunţa că a fost pus din nou sub acuzare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, scrie digi24.ro.
16:50
Un vaccin personalizat împotriva cancerului de piele, folosind o tehnologie de tip ARN mesager, este testat în aceste zile la Londra, acesta fiind primul astfel de vaccin testat pe oameni. Experții spun că acesta ar putea fi „un moment de cotitură” în efortul de a vindeca permanent cancerul, scrie digi24.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.